lasse lasse liten

ibland undrar man om folk (eller ja, folk o folk) tänker när dom ritar och bygger hus. våra små radhus här är skitsöta, fina och fräscha. men dom verkar inte ha tänkt alls, eller gjort ett särskilt bra jobb. det har varit mååååånga klagomål på allt möjligt och bara hemma hos oss kan jag ju nämna att altandörren redan börjat fastna, ena sovrumsdörren inte alls går att stänga samt det nya roliga som jag fick uppleva imorse.

jag skulle upp vid 9, men straxt innan 7 vaknar jag av att det regnar som FAN! drar igen fönstret nästan helt för att vara säker på att det inte ska regna in och försöker somna om. vilket inte gick eftersom regnet smattrade så högt. har man sängen nedanför två fönster som sitter på snedtaket så är det inte så lätt. det låter rätt bra när det kommer såna störtskurar, och den här störtskuren tog liksom aldrig slut. sen vid 8 nångång hör jag hur det börjar droppa, då har det börjat läcka in vid "låset" till handtaget. stänger helt men det slutar inte droppa (eller i början forsade det nästan). får torkat upp det så att det slutar iaf, men då var det helt kört på att somna om.

och då undrar jag, om man nu ska ha snedtaksfönster, måste man göra så att det BARA är dom fönstrena som går att öppna? det sitter ju två vanliga under, och hade dom gått att öppna också hade man ju kunnat ha stängt takfönstrena om det inte var fint väder och ha öppet dom andra. för har man inte öppet så kreverar man av värmen. smart!

sen åkte jag iväg till åby o mötte upp lena. sen fick vi vänta bra länge eftersom heimdal var sen som vanligt. dock tom senare än vanligt. helt hopplöst! lasse stod där o väntade o väntade. o sa åt oss att inte stoppa läskiga sprutor i honom, o helst låta bli att raka av honom någon päls för det är obehagligt! han såg faktiskt riktigt bekymrad ut ibland stackarn. :D så blev det äntligen våran tur. sprang med lasse fram o tillbaka. linade honom, ena varvet, andra varvet, första varvet. böjde. sprang. men det är diffust och kanske inte mer än stelhet efter vila pga annan skada. så han ska ridas i två veckor o se vad som händer. förhoppningsvis så blir han bra bara utav det! skönt med hästar som är vana och vet vad dom ska göra och inte knusslar.

annars är lasse känd för att vara Ks mest ouppfostrade häst (lena säger det själv) men han var sååå snäll idag! liiite seg första traven men annars så visste han så väl vad som förväntade sig av honom och han gjorde det snällt. han var väl glad att han slapp sprutorna och rakapparaten! ;) sen var jag taskig och satte på transportkläderna i fel ordning!!!!! det är nämligen hemskt viktigt att man börjar med svansskyddet, vilket jag tog sist. ajajajajajaj... på trailern utan funderingar och sen till Franks så att jag o Lena fick i oss lite lunch!

klockan är 13:10 och jag har hunnit med mer än jag annars gör på en hel dag!
helt otroligt! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback