idag har jag flugit! :D

hehe. hade tänkt skriva om hela hästhelgen när allt var över på söndag, men kan inte låta bli att skriva nu trots att jag VERKLIGEN borde sova. :D

kom iväg till stallet alldeles för sent, men tack o lov slutade jossan tidigt från jobbet och kunde hjälpa mig med allt som skulle fixas! skulle ju rida mejram innan våran hopplektion. anna o charlotte var redan där och när jag står o pysslar som bäst med lilla mejram så ropar anna på mig o frågar om jag kan tänka mig att hoppa något annat än farin, jooo jaaa eller vilken? "en stor" va??? den största???????? "jaa?" men hon lovade mig att jag skulle klara av det och jag litar helt på att anna inte hade satt mig på att hoppa lavendel om hon inte var övertygad om att jag skulle klara av det, så kör till!

var nervös hela passet på mejram, som även fick bli lite kort. men hon kändes fin, trampade på bra i traven så jag galopperade mest. hade dessutom ingen sport-bh eftersom smarta jag glömde den hemma, så nedsittning i trav kändes inte så lockande. :D

sen få in henne i boxen o sätta jossan på att fixa med lavendel (hon hade ju redan borstat henne så ;)). släpa fram alla hinder o sen sadla o så in i ridhuset. men det kändes faktiskt bra. lavendel var fin o hon lyssnade bra. vi jobbade fram med att rida 5 travsteg- halt- 5 travsteg- halt osv. o sen samma i galopp. även med fokus på att släppa helt när dom ska fram, för dom skulle liksom bara ta hjälperna rakt av. och det var inga problem att få stopp på stora damen så vafan!

sen var övningarna tack o lov väl anpassade! ;) en långsida med trav in- travbom, två små kryss i studs, ett galoppsprång till ett rättuppstående o så två galopp till en oxer. vi skulle bara låta hästen sköta allt o hålla i manen o bara flyta med. andra långsidan var 3 lite tightare studs. väldigt bra för oss för hon fick sköta sig själv o jag bara hänga med i svängarna! hon drog iofs åt höger så jag fick ju jobba med det genom det hela med för att inte hamna i hinderstöden på oxern. ;)

vi började alltså med traven in. o det kändes sååå härligt. kände mig HELT trygg på henne vilket är en sån himla härlig känsla. men så säger anna att 3 av dom som var med skulle hoppa två vändor till, och 3 av oss skulle vänta (jag, charlotte som egentligen hoppar i en myyycket bättre grupp o så cissi med privathäst som också kan mycket bättre). jag fick lite pirr i magen för jag vet att det bara kan innebära högre hinder... och mycket riktigt. men jag skulle köra först så jag bara svalde o tänkte "hon kan hoppa 1.32!" o körde på, o det gick ju jättebra! andra vändan över dock så efteråt när jag skulle få fatt i henne o rätta galoppen så sköt hon eller nåt, för jag var fan en halvmeter över sadeln! :O tur att hon är så stor att det är lätt att landa på henne igen. ;)

sen är anna så dum att hon höjjer IGEN!!!!! men samma igen "hon kan hoppa 1.32!" och påt igen. och jäääävlar vilken härlig känsla! :D :D :D jag ÄLSKAR att hoppa när det går så lätt o bra! bara att haka på hästen o bara flyga i luften! kan säga att jag i det språnget LOG från öra till öra! :D

sen skulle vi på studsen som kändes helt förbaskat töntig med sina 30 cm... :D men den höjdes efter första o det flöt på bra det med... så när vi hoppat klart var jag tvungen att veta hur högt det faktiskt var... den där oxern. 90!!!!!!!!! en OXER på 90! :D visserligen inte överdrivet bred, men ändå! mitt rekord är 95, men då bara ett räck! HA!
JAG har hoppat 90 på lavendel! :D

en sån löjligt rejäl självförtroendehöjjare. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback