jag är nog lite emo

dom senaste dagarna har jag varit helt sjukt blödig. och jag vet inte varför!
trodde att jag var pmsblödig, men nu kan det liksom inte vara det längre! :p

det är smedjevecka på skolan, vilket innebär att det är en massa föredrag o skit hela veckan, som inte är för oss utan alla typ. i tisdags var det djur i vården som var temat. olika mer eller mindre intressanta personer som pratade, men själva grejjen är ju intressant, hur mycket djuren gör för oss! för mig är det ju självklart. jag kan ju ärligt säga att jag inte vet vart jag varit (om jag varit) utan hästarna. och vi har ju en inriktning i 3an som går ut på människor och djurs interaktioner, som jag funderar på att gå. så tisdagen var väldigt inspirerande! tyvärr var det mycket av det man fann intressantast som fick minst tid. bland annat en komminister som jobbat med problemungdomar på sin egna gård. han var en rolig prick, men hade på tok för lite tid på sig!
sist på dagen var ändå bäst, då kom mog och lili (från lili o sussie) som har djurens ö och pratade, dom har ju nämligen startat flera olika projekt på hallanstalten där dom tar in djur på olika sätt. det började med att en avdelning (den snälla) fick ha illrar i en utebur som dom skulle uppfostra. det blev ett väldigt lyckat projekt så dom gick vidare med att vilja ha djurbesök på den värsta avdelningen, som dom faktiskt fick! när dom skulle börja var det i en riktigt hemsk period då inte ens personalen ville gå in där, men dom körde på och även det blev sjukt lyckat! dom fick tom bygga akvarium och ha, som har fungerat väldigt bra!
nu jobbar dom på ett nytt projekt då dom ska få vara jourhem åt ett par hundar, socialisera hundarna och lite vardagsträning och sedan placera ut/sälja. ledningen och någon annan höjdare inom krimvården i sverige är positiva och vill att det ska ske, så det verkar inte helt omöjligt! bra tycker jag!

som dom sa, visst det är riktigt hemska personer som sitter där, men något måste man göra med dom, för alla kommer komma tillbaka ut i samhället. och kan man då se till att bara några av dom hamnar rätt, så är ju det skitbra! något måste faktiskt göras! vissa projekt med djur i usa har lett till att hittills har INGEN av internerna inblandade hamnat tillbaka! och det är ju helt otroligt!

iaf.
alla dessa djur som gör så mycket bra, fan jag satt hela jävla dagen o kämpade mot gråten! :D djur är så fruktansvärt fantastiskt att det nästan är löjligt! :D

så skrev jag på buke, en tråd som handlade om den där lite extra speciella hästen. så skrev jag om min prins axious. och fan vad tårarna brände. min älskade vän! han lärde mig så mycket. så sjukt mycket! och det är vidrigt att jag inte vet vad som hände med honom. jag ska fan maila dom som drev anläggningen och se om jag kan få reda på något. :(

sen alldeles nyss, så satt jag o kikade på Las Vegas. ett avsnitt jag sett flera gånger. det där danny kommer hem från utomlands där han krigat. och jag fick fan kämpa mot gråten igen! haha! o så en så sjukt bra låt som jag nu nästan gråter till! jag är så fånig!

bästig låt, R.E.M. "Leaving New York", tog låååång tid att ladda för mig, men den är ju så bra så lev med det! :)




och så en bonusbild på älskade Ax!
image141

nygammal kärlek

igår efter den härliga dagen i stallet så satte jag mig vid datorn och tvn. hade totalt glömt bort att jag ville se en grej, men tack o lov så kom bräken in på msn o sa åt mig! :D

och han var så hemskt söt!
jag är alldeles skitkär igen!

men jag o bräk kom på en deal, hon får erik så får jag honom!

ohhh
image140

superlördag!

haha. jag skrev ju att jag var så bitter o ensam. ibland vänder vindarna fort! ;)
cissi o thomas var i stan en svänga så igår var vi o fikade o en svänga på stan med dom, louise, fidde, fia och ida. sen på kvällen var det egentligen två fester i skara jag skulle på, men louise föreslog rockbaren så då ändrade jag mina planer! ;)

åkte hem till louise o fidde först o blev alldeles nostalgisk, vi plockade fram skolkatalogerna av någon anledning (tror jag skulle visa nån) och satt o kikade på alla gamla kärlekar, misstag, idioter osv. :D jag älskar sånt! ;)
sen gick vi ner till rockbaren o parkerade oss vid ett bord o började med dumheterna. louise vann igår, jag fick den bästa killen av alla nämligen! han var en såndär sann toppoängare! :D

sen kom kecke o joinade oss! sååå skoj! inte träffat honom på flera år tror jag inte! har längtat efter mina kommisar skitlänge så det var så härligt att äntligen få en dos kommunism! ;) sen kom henke, som jag nog inte träffat på ännu längre! så kom nicke också som hade nån skum kompis med sig som fäste sig vid louise. haha. han vart lite full tror jag. :D vi hade iaf ruskigt trevligt och som vanligt bjöd kecke på alkohol man egentligen inte behöver osv. :) sen mitt i toakön hittar jag en annan gammal kompis som jag inte träffat på åratal! så himla härlig människa han också!

blev sista nattåget hem, men den här gången hann jag med det utan problem! tänka sig! ;)

helt suveränt lyckad kväll var det iaf, är såååå nöjd med att jag inte åkte till skara! :D men det sker alldeles för sällan att vi ses såhär vi som var med. men som man brukar göra på fyllan så lovade vi varandra att det ska bli ändring på det. ;)

så gött med söndag och inte ens den minsta gnutta söndagsångest! :D

svårt att stå still!

ahh! tack o lov var den där helgen ett par veckor sen inget att hänga läpp över! min underbara mejram is back och hon ger mig något att JOBBA med! och jag känner att jag ÄNTLIGEN får komma vidare! vi är på ett sådant ställe nu där jag måste bli bättre för att få henne bättre och det är så sjukt jävla underbart!

Efter att jag såg filmen från programridningen så kände jag ju mig lite nerslagen eftersom det såg så mycket sämre ut än vad det kändes, men nu känns det bra igen! lite gnager det i huvudet att det kanske skulle gå lättare att komma vidare om jag satt på en annan häst, men vad gör man när man är så kär i den lilla tokan? :D

Gårdagens lektion gick ut på övergångar och halter. Jag hade på mig sporrarna och jag blev lite förvånad över hur okänslig hon var för dom, hade trott att man skulle behöva passa sig när man använde dom men icke! Hon blev mest bara sur först för att sen ta dom helt rätt! Blev hyffsat fin på framridningen och sen började vi med halter i skritt. Fick mest jobba med bara skritten utan halt, för hon blir så frustrerad om man tar ner henne i en långsam skritt och ålar sig överallt, vill inte gå fram alls eller bara rusa o lite sånt käckt. men det blev bättre o bättre iaf! :)

sen var det trav och övergångar till skritt först innan vi började på halterna. fick jobba på formen här först att få henne att verkligen lägga sig på bettet i en rundare form och verkligen ta för sig med inner bak när jag bad om det.
sen blev övergångarna riktigt bra faktiskt! räckte med att sitta till övergången, behövde inte ta i tyglarna alls! men sen slutar jag rida när själva övergången kommer, o det är ju mindre bra. :P halterna struntade jag i. alldeles för svårt. ;)

var riktigt nöjd med lilla pärlan och det var med glädje jag åkte dit idag!
charlotte föreslog att vi red ut en svänga, hon hade inte lust med ridhuset idag och solen sken så varför inte? rundan vi tänkte ta tar ändå inte så lång tid så då kunde jag gå in o rida igenom henne efteråt så! vi tog god tid på oss med iordningfixandet, var så skönt att inte stressa utan bara dona runt! jossan kom på besök också o det var skoj! hon verkade vara så otroligt mycket mer harmonisk nu än sist jag träffade henne! hon var väldigt ridsugen också så jag försökte övertyga henne om att börja rida på K hon med, o hon var inte helt ovillig! :)

red sedan ut i solskenet men våran lugna härliga tur blev inte fullt som vi tänkt. noggis är ju en sann fegis så mejram behövde ju ta täten, något hon INTE var nöjd med. blev väldigt många irriterande stopp och backningar, o så lite snurrande med. blir så osäker också för jag vet inte hur mycket man kan gå på henne heller. men men! fram kom vi! hoppade av på ett ställe då hon var skitstressad och det var mycket som hände precis där. hon slappnade av då och jag hoppade upp igen lite längre fram. hon är så söt ändå för fastän hon går runt o är livrädd så är öronen helt framåt hela tiden och man märker ändå hur hon njuuuuter! och när vi travade lite så bara svävade hon fram! älskade häst!

gick in i ridhuset när vi var framme igen för att köra igenom henne lite kort, och hon var så himla fin! så som hon var helgen innan hon var hemsk! sådär fram på hjälperna och bara ville jobba jobba jobba! la sig super på bettet och var sådär härligt ambitiös! körde en intensiv kvart och kunde sedan sitta av SJUKT nöjd! :D

skjutsade sedan hem charlotte då hennes käresta hade fått låna hennes bil. vi pratade om livet och bestämde oss för att försöka gå ridledarkursen i sommar! hoppas att det går att ordna! hade vart så himla skoj, även om jag kanske inte jobbar med det sen!

Hey, I put some new shoes on...

...and suddenly everything is right!

eller inte?

skolan flyter på. det är kul o vi har skoj o det känns bra! det är så skoj att bara läsa om roliga saker hela tiden! ibland blir man lite fundersam över folks åsikter och vissa lärare känns fortfarande sådär jobbiga, men dom har vi inte så mycket (fast en av dom ska vi ha en hel del, men man får väl överleva!). det är dock lite tråkigt att bo så långt ifrån. vägarbetena är asdryga och så är det tråkigt att inte kunna gå på pubkvällarna o sånt utan att det blir asjobbigt och dessutom nyktert. fick tips från en i klassen om att kika på bostadsrätter- dom är sjukt billiga där! så jag kikar lite. har inte hittat något som känns helt hundra än så jag väntar o ser. både vill och inte vill flytta så det känns inte som någon brådska!

funderar på att om man flyttar upp kanske helgpendla hem hit så man kan fortsätta rida på k. eller om man ska ge upp det o hitta något i skara. men blääää. vill inte! fast iofs känns det mesta som "vill inte" just nu. förutom skolan nästan.

kände mig så sjukt ensam i sigtuna. men nu känns det om möjligt ännu värre. jag var såååååå lycklig över att få flytta hem igen och få umgås med vännerna o sånt igen. men sen jag kom hem har jag i princip bara suttit hemma (tills skolan började då). jag umgås inte med någon av vännerna annat än i undantagsfall vilket känns helt sjukt. jag försöker få igång folk men hur bra går det? jag är så jävla trött på att sitta i min jävla soffa i jävla alingsås. då bor jag hellre i lilla skitskara där jag kan umgås med folk.

haha gud så neg jag är! men så är det ibland!
jag har pms o är bitter! så det så!

hade iofs några trevliga timmar på stan igår med ida. hennes mage har växt en massa och hon är ju jättegravid! helt fascinerande! roligt också! hon ska liksom bli mamma! sååå coolt! :D jag tvingade ut henne i regnet för att hjälpa mig att leta skor, hon är skoexperten i gänget och hon var inte det minsta svårflirtad heller när jag sa vad saken gällde. :D däremot var shoppingen inte så lyckad. hittade inget jag föll för sådär wow. jag blev lite småförtjust i converse aidsskor, ffa dom svarta gummivarianterna. men dom fanns inte i min storlek o jag orkade inte fråga om det så jag avvaktade. kom på att jag kanske skulle ha dr martens igen o provade ett par o dom är ju himla sköna o håller i alla väder o till alla kläder. men så kändes det som att jag inte behöver ett till par kängor, för kängor har jag ju ändå. gav upp för dagen utan att bli ett par skor rikare.

så idag gav jag mig in till alingsås där dr martensarna var 250:- billigare än i gbg (den affären är ALLTID billig! ascoolt! :D). sen så hade dom dessutom ett par skitsnygga vagabond men dom var egentligen lite för "chunky" och så märke jag att dom färgade av sig som FAN på mina händer när jag skulle dra på dom! :O åkte in till allum istället där jag i allra sista affären hittade mig ett par sketasnygga skor. inte heller vad jag letade efter men blev blixtförälskad och dom är ändå så jag! :D vart dock lite osäker ändå o hade lite ångest ikväll men provade dom med lite olika byxor o insåg att jag faktiskt var kär så det blir nog att behålla!

eller vad tycker ni? kanske inte sådär basjtrendiga men sen när är jag särskilt trendig? :P

image139

sen blev det lite mer shopping, hittade en jättefin stickad tunikaaktig sak och en höstjacka! allt sketasnyggt och faktiskt saker jag behöver! inte illa!

sen åkte jag till amanda, glassen och gregers nya hem och träffade kicks o jörgen också! ett sånt underbart fint stall dom bor i! helt underbart! och helt underbart att träffa mitt älskade tantmonster igen! hon är så vacker! hon har gått ner en massa i vikt också, så om man nu satte muskler på henne hade hon blivit helt sjukt snygg! inte för att hon är SMAL nu (kände över revbenen, o dom kändes INTE, inte ens när jag tryckte! :D) men jämfört med hur hon kan se ut så. :) o så är hon så rolig, hon var så suuur när jag klämde på hennes mage, o det var så jävla uppenbart att hade det inte vart jag o kicki som stod där så hade jag fått en hel del däng av henne. haha. men det värmer i hjärtat att hon minns mig! ;)

I need your help!

Ok, nu är det såhär att jag behöver eran hjälp! min läsarstatistik är uppe igen och jag antar att många av er är djurmänniskor (eller iaf några). så gnugga geniknölarna lite åt mig är ni snälla! :D

Vi läser ju 3 kurser parallellt, en utav dom är en etologikurs ( = läran om djurens beteende). I denna kurs ska vi göra en egen etologisk studie. Vi får välja helt själva vad vi ska göra, vad för djur, vilket/vilka beteenden, metod, ja allt! Skitskoj är det men jag har inte en endaste liten idé om vad jag ska göra! Det enda jag vet är att det hade vart skoj att göra om hästar.

Men vad?

Har ni några idéer?
Behöver inte alls vara hästar och det behöver heller inte vara någon "färdig" idé, utan bara vad som helst!

HIT ME! :D

programträning LB:0

Idag var det då dags för programträning för oss dressyrare på K. skulle rida LB:0 och LB:1 och kände väl egentligen att det inte var lönt om mejram inte tänkte vara med mig, men tänkte också att i så fall får man väl bara jobba igenom henne med lenas hjälp.

bestämde mig för att vara i ridhuset en timme före avgång för att vara säker på att ha gott om tid på mig att få loss henne. bestämde mig även för att ta ett långt spö för att kunna förstärka skänkeln om hon tänkte skita i den som hon gjorde igår. hon kändes ok i skritten och sen i traven så började jag i höger varv och var direkt på med inner skänkel. och döm min förvåning när hon tog den ORDENTLIGT och verkligen gick åt sidan! blev helt ok under framridningen och kunde känna lite lättnad.

hon blev sen finare under resten av tiden men inte mer än så. men det är nog mest pga mig. eftersom hon var så jävlig förra veckan så nöjde jag mig vid avspänd istället för att be om mer där och gå vidare. red LB:0 och var både nöjd o missnöjd! travprogrammet fungerade helt ok, slarvade bort någon väg men i det stora hela bra. halterna är total katastrof, skritten bra förutom när man ska plocka upp efter fri skritt. galoppen är ju ett kapitel för sig men vänstern fungerade ok och högern trasslade lite på slutet, samt att vid sidan närmast Lena var det fullt ös! :P men jag var iaf i stort sett nöjd med det hela!

sen satte lena mig på att sätta tryck i henne. ta skänkeln på rätt sätt och inte bara springa utan jobba mer. då började hon med att inte ta skänkeln ordentligt igen och vi kom fram till att jag till nästa vecka ska ta med mig sporrar! Lina hade ridit med det och hon fungerar bra på det, och jag hade ju faktiskt tänkt tanken själv eftersom hon blir så stressad av spöt men något måste man ju göra när hon inte tar skänkeln! iaf var hon stundtals riktigt fin där! sen tog vi lite galopp på volt och försöka få henne att spåra. sen är galoppen så jävla svår för när hon spänner sig så spänner jag mig och vet inte vad jag ska göra, framförallt om jag då är mitt i ett program.

bestämde mig också att ta LB:0 igen eftersom jag var för trött för att komma ihåg det andra programmet! :D vissa delar blev bättre men andra sämre. bättre tryck i henne och delar av galoppen bättre men fan vad trött jag vart på slutet så jag orkade inte alls!

fick sen jobba med lite halter och Lena insåg att vi måste börja göra det mer på lektion. hehe. :D

var iaf väääääldigt nöjd med min lilla prinsessa som återigen visat sig från sin bättre sida! och det är ju inte första gången hon gör så när jag funderat allvarligt på att byta häst! :) däremot så blev jag lite besviken igen när jag såg filmen, hon såg inte alls så fin ut som hon kändes. tyvärr filmades inte delen mellan programmen då jag jobbade på trycket i henne. men kanske är det nu jag kan gå vidare med henne? får jag det där lilla extra som vi fick till där ibland så kanske hon faktiskt ser så fin ut som hon känns?

men ändå. jag vill ha en egen häst!!!
saknar teklas hästar också!

bläääääää!!!!!!!!!

lite bättre!

igår var det äntligen dags för hopplektion igen! :D
det var Farin som stod på schemat igen och fråga mig itne varför men jag var MER nervös nu inför andra än inför första hoppningen! trots färre hinder som inte alls såg särskilt läskiga ut. men men. :P

rider fram och han känns rätt så fin! att trava över bommar gjorde vi riktigt bra tycker jag men när vi skulle galoppera över upphöjda så blev det först total katastrof :D men sen kom vi igen och fick till det någorlunda, men jag har SÅ SVÅRT för att rida normalt över bommar, speciellt om dom är upphöjda. vaddå bara sitta och galoppera som vanligt, det GÅR ju faktiskt inte! ;)

sen skulle vi galoppera in på en studs på en diagonal. tittade först för mycket på hindrena men det blev bättre o bättre och sista vändan kändes riktigt bra! kändes som att jag lyckades bli sådär stilla i sitsen o trampa ner hälar o allt sånt käckt. Farin var på toppenhumör också och tog i REJÄLT i galoppfattningarna och började ruska på huvudet o sånt, men tack o lov så höll han sig i skinnet! ;)

sen skulle vi trava in på ett litet räcke- ett språng- oxer. först såg det hemskans högt ut men anna var snäll o sänkte lite! ;) vi skulle trava på ganska friskt men farin tyckte att det innebar galopp så vi fick trava lite långsammare men det blev bra ändå. även där kändes sista vändan riktigt bra! skoj skoj! :D

anna sa också att det såg riktigt bra ut och jag känner att det är synd att jag är så jävla feg, för jag skulle nog klara av att hoppa "på riktigt" annars. :D

så idag var det ju dags för dressyr igen. såg inte alls fram emot det och hade samlat mod och funderat över hur jag skulle säga att jag ville byta häst om det inte kändes bättre efter lektionen. kändes inte särskilt bra alls under framridningen. lite bättre än förra veckan kanske men inte mycket. vi skulle öva vidare på programridning eftersom vi ska göra det imorn. dom flesta av oss (eller så kanske det blev alla?) ska rida LB:0 och där är det ett par annorlunda saker med, så vi började med dom två halva 10metersvolterna (som en vända igenom volten iofs). hade som vanligt svårt med storleken men det blev bra tillslut med, och det var ju en övning som fungerade bättre för mejram så hon började lossna liiiiiite iaf. sen gick vi över på halvcirkeln som är vid ena kortsidan på slutet, och då lossnade det faktiskt riktigt bra! vi kunde tom galoppera hela långsidan som man ska utan krusiduller och hon kändes på slutet riktigt fin!

med andra ord ger jag henne en chans till!

när jag sedan satt på läktaren o kikade så frågade anna hur hon varit och hur högergaloppen fungerat. fick då reda på att hon ridit henne i 20 min igår o bara jobbat med det typ eftersom hon inte lossnade alls för tjejen som ridit henne. hon sa även att hon ska försöka hinna rida henne en stund alla dagar som hon jobbar. BRA! jag sa till henne att då kanske jag inte behöver ge upp riktigt än! ;)

var kvar riktigt länge o pysslade, tittade o pratade med vännerna. bland annat så gav jag och emma oss på Krasses man. ingen som tävlar honom nu så hans man hade blivit så lång o ful. han blev riktigt snygg efteråt och verkade njuuuuuta av den extra uppmärksamheten! han är så himla go!

o nu sitter jag hemma o har tråkigt och funderar över vad vi ska hitta på till middag.
svårt!

minkfarmen

så var det bara en dag kvar utav vecka 3. jag tycker hemskt mycket om min utbildning faktiskt, visst, vissa lärare ÄR nog militanta fältbiologer ändå, men det är inget som stört i denna veckans föreläsningar iaf. ;) såå mycket intressant har det kanske inte varit. lite skoj om han som har kursen som åker till kenya i 3an. annars mest basgrejjer om vad kursen går ut på o sånt.

men idag var det faktikst oväntat skoj!
vi skulle på vårat första riktiga studiebesök, med overaller, stövlar, tossor o allt! jag såg fram emot det med skräckblandad förtjusning, eller egentligen ingen förtjusning alls men ändå ett intresse, för vi skulle nämligen till en minkfarm!

vi kommer dit och först slås man av den äckliga stanken och hur hemskt det ser ut med minipytteburar och så sjukt många minkar! men vi delades in i två grupper, min grupp fick först en guidad tur utav förmannen. han var en riktigt trevlig nisse som var väldigt öppen och ärlig om hur dom har det. och tro det eller ej men jag blev helt klart positivt överraskad!!!!!!!!!!

jag har ju alltid varit en klar pälsmotståndare, och jag tycker inte om det nu heller, men jag får helt ärligt säga att jag inte tycker att dom har det så illa som all propaganda jag sett vill få det till. visst, burarna är sjukt små, tråkiga och det ser hemskt ut med gallergolv. men minkarna såg faktiskt inte ut att lida så mycket utav det. sen så gasas dom ihjäl, och dom somnar nästan omgående i "gastanken" och är döda på väldigt kort tid också. sen så lever dom ju inte så länge heller, föds i april-maj och pälsas i november. förutom avelsdjuren då.

sen så är det en doktorand vid SLU som jobbar med minkar och hur man kan förbättra för dom. så hon har ett försök med etageburar tex, där det är två våningar och sen ett hyllplan på varje våning. sen i några andra burar hade dom cylindrar som berikning. man har tydligen sett i studier att bara själva storleken på bur inte gör minkarna gladare, utan dom behöver komplexitet och berikningar. så både etageburarna och cylindrar var bra. och i några få länder hade man faktiskt infört att det ska vara så, etage och/eller cylindrar, jag minns inte exakt, men typ i nederländerna var det så. coolt! och något som sverige absolut bör ta efter! förmannen tyckte även han att etage var en förbättring för djuren men ändå inte gör det jobbigt för skötarna.

doktoranden sa även att bland valparna som pälsas (vilket är ca 80% av deras bestånd) INTE visar några stereotypa beteenden. inte för att det är detsamma som att dom är lyckliga, men det är iaf något! sen att det är vanligast hos avelshonorna och framförallt i samband med fodring.

jag tycker ändå att det är jobbigt med djurproduktion som är såhär. men samtidigt så tycker jag att det är ok med djurproduktion om djuren har det bra. och om man nu inte kan visa att djuren mår så dåligt så vet jag inte längre vad jag ska tycka. däremot så ska man ju absolut förbättra det som går och det som visar sig vara effektivt, såsom etageburarna och cylindrar att leka i.

men det var RIKTIGT intressant att få se en minkfarm från insidan. ett stort tack till både våran doktorand och till förmannen som visade oss allt rakt av.

och FY vad söta dom små sakerna var! :D

testa sig i skolan

fy vad det känns sjukt onödigt att gå upp tidigt, köra en timme till skolan, börja klockan 9 för att sedan bara ha en timmes diskussion (ska dock normalt vara 2h), sen en timmes hål och sen ungefär en halvtimmes veckomöte. och inget mer. men men. har börjat leta lite lägenheter här, har redan tröttnat på att köra. mest enbart pga vägarbetena som förhoppningsvis snart är slut. annars får väl onsdagar bli en pluggapåskolandag, eftersom det är obligatorisk närvaro.

hitta iaf ett roligt test hos nio som hon hittat på darling. den gamla räven! (tidningen alltså, inte nio!)

Vilka är du?
Svara på frågorna och läs under den bokstav du får flest av, capische!

1. Vad är dina turn-ons?
a) Snövit, seven of nine, borgerna, Rachael och Deckard i Bladerunner, älvor och den där orakeltjejen i Minority report.
b) När någon kan trycka ihop en ölburk mot pannan, satanister och nördar.
c) I stort sett allt
d) Frihet dude

2. Vad är dina turn-offs?
a) Bomullsunderkläder. Charter. Mänskligt kött. Långsam data.
b) Nykterister. Religion. Tristess. Städning. Hygienfascism. Jocks.
c) I stort sett allt
d) Krav. Att behöva foga sig under någons vilja. System. Pengar.

3. Vart vill du helst semestra?
a) Tokyo eller i skogen
b) I mitt sovrum, eller någon annans, det är inte så noga
c) New Orleans, Mexiko, Las vegas, Sydamerika.
d) San francisco

4. Favorit-drog?
a) Amfetamin, e
b) Musik, bärs och brass
c) Heroin, eller vad jag kan komma över
d) Hasch

5. Vilka skor har du på dig?
a) Kängor eller barfota
b) Converse
c) Tennisskor (fast dom är iofs skateskor.. men ändå)
d) Flip-flops

6. Vem är din bästa vän?
a) Data
b) Jag kommer inte ihåg
c) En fet eremit
d) Alla

7. Favoritsport?
a) Den i Tron
b) Ingen alls, men om jag måste välja blir det armhävning, tequilarace, serietidningar
c) Lerbrottning, motorsport, skytte
d) Liftning

8. Vad äter du helst?
a) Soppa
b) Diner mat
c) Måste man äta? I så fall blir det grapefrukt eller hummer och champagne
d) Något vego

9. Hur uppvaktar du någon?
a) Jag skär av en bit hud och visar upp den i mitt mikroskop för min flirt och säger att det är jag
b) Jag säger att den är snygg, sen ligger vi med varandra. Sen ångrar jag mig kanske eller kanske inte.
c) Det händer på de mest oförberedda sätt, vanligtvis är jag den passiva. Eller så är det en tyst överenskommelse eftersom ingen av oss har något annat för sig.
d) Jag ger den en sång

10. Favoritplanet?
a) Mars
b) Uranus
c) Jorden
d) Endor


Flest A:
Du är HR Giger, Ripley, Bladerunner, Alexey Pajitnov, Phillip K. Dick, Damien Hirst, Strange Days, Trinity, Trillian, Stanislaw Lem, Ghost in the shell, R2-D2, Douglas Adams, Ada Lovelace, Angelina Jolie, insomnia, arkadspel, Dungeons and Dragons, Metropolis, Tolkien, Snövit och Arwen.
Grattis.

Flest B:
Du är John Belushi, Nintendo 8-bitars, John Hughes, Ghost World, Broadie, Goldie Hawn, Chevy Chase, Simpsons, Bill Murray, Travis Bickle, Desperatly seeking Susan, Bettie Page, baseballtröjor, short-attention-span, Charlies Angels, Ninja Turtles, serietidningar, Playboy från 70-talet, usa och Deltagänget.
Grattis.

Flest C:
Du är Emmy Hennings, Hunter s. Thompson, dr.Benway, en vampyr, Burroughs, några djur, Zaphod Beeblebrox, paranoia, Vilse i pannkakan, Daniel Clowes, Sture Dahlström, syra och alkemi.
Grattis.


Flest D:
Du är Leia, Grateful Dead, Frank Zappa, en ewok, svampgubben i Super Mario, Jefferson Airplane, Tom Wolfe, Lillstrumpa, MASH, Brasse i fem myror är fler än fyra elefanter, Jack Kerouac, Robert Plant, Janis Joplin och gräs.
Grattis.



Ja det var ju roligt. sen att testet var helt mongo är ju en annan femma. haha. helt stört! :D
bara en dryg kvart kvar till lektion!


ett år tillbaka, eller mer

fyfan vad ledsen jag blir nu. det är helt löjligt ovärt att gå upp i ottan för att rida en lektion man betalat dyra pengar för när hästfan är som hon är. stenhård i högersidan, stressad som fan och så fort hon kom i närheten av läktaren skulle hon bara springa iväg. skoj!

sista kanske 3-5 minutrarna var hon fin.

kände hur all must rann ur mig. har verkligen sett såååå mycket fram emot att tävla, inga vinstplaner direkt, men bara komma ut utan att skämma ut sig. men nähä. inte den här gången heller. dom andra peppade igång mig igen och jag tänkte att nåja, det blir säkert bättre imorn.

kommer dit idag och hade försökt lägga förväntningarna på noll. dagens jobb skulle gå ut på volter och sidvärts, lugnt metodiskt och utan frustration. och så gjorde vi. hon var inte alls lika hård i högersidan men vad hjälper det. vi kunde inte galoppera åt höger alls utan att hon började studsa och åt vänster gick det väl men hon var sur. formen kom inte förrän på allra slutet igen. då var hon visserligen jättefin. men det känns ändå SKIT!

vart är hästen som 2 veckor sen var hur taggad som helst och bara ville jobba jobba jobba?

tävlingsplanerna är lagda på hyllan. jag tänker inte betala så mycket pengar som det blir för att hon sedan ska hatta runt som en jag vet inte vad. dessutom är jag tillbaka på rutan där jag vill be om en annan häst. det är nog få av er som läser som förstår hur sjukt jävla ledsen man kan bli av två dåliga ridpass. precis som att ett bra pass gör underverk också. men fy vad knäckt jag blir. jag har kämpat i två jävla år med henne och vi har kommit så sjukt långt. sen hamnar man tillbaka på där vi var för mer än ett år sen. och så kallar jag henne hästfan. världens bästa häst är hon, jag älskar henne och hon har ett hjärta av det vackraste guld. fan att hon ska vara så svår! :(

slu vecka 2 - Nordens Ark

så var det dags för andra veckan av min nypåbörjade utbildning. denna skulle spenderas på nordens ark. blandade känslor på vägen dit, skoj såklart men också den vanliga "resfebern" och allmänna nojjan som spökar. dessutom kände jag att jag höll på att bli sjuk och vaknade med ooont i halsen på måndagen. men men. hade världens släng av nostalgisk ledsamhet av att åka E6an norrut, först förbi hela stenungsund o sånt o sen vidare, köra genom munkedal o se vårat älskade pensionat, sen vidare och köra av vid första dingleavfarten och bara vilja köra vidare för att svänga in vid stallet, parkera och gå in för att kika på hästlistan om vilken häst man ska ha. men nej mot nordens ark och då kör man ju förbi mias gård. åhhhh vad jag saknar 2005!!!!!!!!!!

iaf.
dag 1:
kommer fram precis efter bussen som kört klasskamraterna dit, alldeles perfekt! vi går upp till hotellet och får våra rum. jag skulle egentligen delat rum med våran ende kille men läraren som var med då tyckte inte att det var en bra idé, så hon bytte lite och den som skulle bo med mig istället var inte där (hon har inte kommit på något o ingen har hört av henne så). så lyxiga jag fick ett helt eget hotellrum! :D vi hade sen en hel del ledig tid innan lunch så ett gäng av oss gick ner till lantgårdsdelen för att titta på små söta djur. kaninerna var ju helt bedårande! :D
sen lunch, sen mer ledig tid då jag passade på att sova lite middag då sjukan kändes lite mer påtaglig. sen samling i ett "utbildningshus" där vi fick lite presentation av parken för att sedan bli indelade i två grupper och bli runtguidade i parken. vi fick en av cheferna typ, och han var grymt kul att gå runt med. vi skulle gå mellan 14-17 men lyckades dra över med en timme utan att ens hinna med så mycket som man hade velat. jobbigt! :D
var hemskt kul att få se vargarna som kom springandes så fort dom hörde guidens jobb, sen skulle dom precis slänga in ett par döda kaniner till dom, så vi fick se det med. järvarna var också störtcoola, så jävla söta! verkar vara små glada saker! :D
kom till middagen som säkert var god och satte sedan av på valfria aktiviteter (dock var ju parken då stängd). vi var ett ganska stort gäng som satte oss o spelade rappa kalja, som jag dom ytterst få gångerna jag spelat det varit TOTALT värdelös på. men där jag satt med febern ganska raskt stigandes så gick det riktigt bra. såpass bra att jag vann! :D kul hade vi iaf och hade jag inte varit sjuk hade jag nog somnat riktigt gott den kvällen! istället låg jag o snorade och sov ungefär 30-60 minuter i taget....

dag2:
vi började dagen med en föreläsning som skulle vara om bevarandebiologi men som var om grodor och ormar och deras otroliga förmåga att anpassa sig efter olika mer eller mindre extrema miljöer. :P men gubben var rolig ändå så vafan. sen blev det om djurparker och deras roll istället, något som vi gärna hade pratat längre om men tid är ju alltid något det finns ont om. hon som höll i den föreläsningen är dock grymt intressant kan jag ju säga!
efter lunch fick vi visning runt lunden, som är deras "backstage" där dom jobbar med avelsprogram, har karantäner och lite annat sånt. det är bland annat där deras "häckningsstation" för pilgrimsfalk är. tyvärr fick vi alldeles för lite tid där med, hade varit sååå intressant att vara längre. var "skoj" att se falkarna också, intressant grej hur dom paren faktiskt får offra sig och leva ett hyffsat ruttet liv för artens överlevnads skull. men dom flesta var väl iofs såna som inte hade klarat sig i det vilda, någon handuppfödd, några som skadat sig o inte skulle överleva vilt o sådär. men ändå.
resten av eftermiddagen var det rundvandring i lantgården. men jag minns inte så mycket av den, var heeeelt död av att gå runt så mycket med snoret forsandes och febern rätt rejäl. satte mig det sista och samlade krafter eftersom vi skulle upp till varghuset för middag och det är en bit att gå upp dit. vi gick dessutom den långa vägen men fick ju bland annat spana på tiger o sånt skoj på vägen.
i varghuset bjöds det på tacobuffé o dricka och sen en diskussion om vargar allt medans vargarna strök runt på andra sidan fönstrena. eller ja, dom syntes till ibland, dom är ju hyffsat skygga. :P tyvärr blev kvällen alldeles för kort pga busschaufförer och annat praktiskt, hade gärna suttit där i bra många fler timmar!
iväg till vandrarhem i hunnebostrand bar det då dom skulle få in en konferens på hotellet. jag hade bett om eget rum om det gick eftersom jag vid det laget blivit så sjuk, och det fick jag! fanns ett liiiitet där det knappt gick att vara två ändå, så vafan! :) gick o la mig ganska omgående och sov bättre, men ändå inte bra tyvärr.

dag3:
alltså nu blev jag förvirrad för jag måste fuska o titta på schemat vi fick över veckan för att lyckas skriva om allt. och det stämde ju inte alltid så jag minns inte riktigt om tisdagen var helt rätt med föreläsningarna heller. men iaf så hade vi en ganska lång stund med skitbraiga ewa igen och fick stryka andra delar ur programmet för att få mer tid med henne. :D sen fick vi lite intro till kurserna vi ska läsa i höst o blabla typ. tillslut var det iaf dags för eftermiddagens höjdpunkt! ett par timmar då vi i våra home teams skulle göra 4 olika beteendeobservationer på djur i parken uppdelat på eftermiddagen och morgonen efter, vi körde på snöget och lodjur och gick även runt en hel del till ingen nytta alls och irrade om vad vi skulle göra... :P
fick iaf gjort allt lagom till att parken stängde och vi skulle samlas utanför hotellet för att sedan leka lite 5kamp och sen få grillad mat. fick även kika på tigern uri i skymningen, vilket inte var helt lätt då deras kamo är bättre än man kan tro! var iaf även detta en riktigt rolig kväll, men jag hade gärna lekt lite mer! :D
då busschaffisen gärna inte ville köra oss till hunnebo sent för att sen behöva hämta 2orna i skara igen 8 på morgonen dagen efter så hade vi lsom hade bil ovat att köra vändor för att få hem alla. räckte med två vändor för mig och jag kunde sedan hoppa in i duschen och sen sätta mig o titta på när ett gäng spelade yatzee. låter kanske inte superkul men det var på alldeles lagom nivå för mig som FORTFARANDE hade feber (kanske inte så konstigt med tanke på att jag aldrig fick vilat något). :D

dag 4:
vi hade fått sovmorgon pga busschaffisens hämtade av åk2, vilket var väääldigt skönt. kände mig tom utvilad och hade sovit nästan lika bra som "normalt"! :D vi fick förmiddagen i parken för att göra klart våra observationer och vi bestämde efter lite velande att gå till lantgården o ta kaniner och jämtget. kaninerna var roliga o söta men getterna låg o vilade precis hela dom 20 minutrarna vi var där. sen precis när vi rest på oss så rörde bocken om i grytan. typiskt! sen lunch och sen skulle vi studera två olika hägn i parken och analysera vad som var bra/dåligt, möjliga förbättringar osv. detta skulle dock göras med var sitt home team från åk2.
detta hade man ju kunnat tänka sig att det skulle vara skoj o roligt o käckt o trevligt. men det var det inte för dom flesta. man hade ju önskat att 2orna hade kunnat bjuda liiiiiiite på sig själva, vara liiiiite trevliga försöka lägga ner liiiiiite energi på det hela. vi hade iofs en trevlig prick utav 4, vilket tydligen var mer än många andra grupper hade. men jag blev lite konfunderad över hur man kan tycka att 3 skitsmå pudusar har ett alldeles för litet hägn (eller iaf att det helt klart borde vara mycket större) när tigern absolut inte behöver ens en meter större. eller att det är jäkligt dumt att 3 pudusar bor ihop när dom i det vilda är solitära, när det är ganska så jävla illa att uri och hans blivande fästmö INTE kommer gå ihop på länge trots att även tigrar är solitära. men men. dom hade säkert sina skäl, bara att dom inte delade med sig av dom.
dags för redovisning av våran hägnuppgift, dock utan åk2. och utan att alla hann redovisa. jag fick tex inte redovisa om mina underbart söta små pudusars braiga hägn, vilket jag blev lite ledsen över. pudu pudu är nämligen mitt nya favvodjur. :D helt sjukt söta! :D
vi åkte iaf hem till vandrarhemmet igen efter maten och lite snack, eller ja, jag åkte dessutom två vändor till konsum för att folk ville ha godis! sen blev det spelkväll igen med kort och mer yatzee, den här gången var jag dock med! skoj hade vi och jag skrattade riktigt riktigt mycket. vi har verkligen några riktigt underbara typer i klassen! :) somnade väl innan 23:30 iaf och sov sedan gott nästan hela natten! :)

dag 5:
efter frukost, städning och inlämningar av nycklar lyckades hela klassen komma med buss o bilar helt utan lärare som höll koll på oss- helt otroligt! :D sen var det mer redovisningar, idag om våra beteendeobservationer och sen en timme för att diskutera om hur veckan varit, bra dåligt osv. sen lunch och tillsist hemfärd.

sen jag kom hem har jag pussat på mina söta marsvin och i övrigt suttit på mitt arsle i soffan. är HELT JÄVLA SLUT! en sån vecka! helt underbar vecka men ack så slitigt att vara sjuk utan att få ta igen sig. jag ser också fram emot att få åka dit fler gånger och tänker totalt VÄGRA vara så jävla bitter som vissa i åk2 verkar vara. och jag har här ett litet önskemål.

ni som känner mig- kan inte ni lova att säga till mig om jag verkar börja bli bitter på djurvärlden i allmänhet, om jag inte längre bryr mig om ifall djur far illa, eller inte blir glad över djur som har det bra, om jag tappar min entusiasm eller börjar tröttna rent allmänt på saker som har med djur att göra?

för ärligt talat så blev man sjukt sänkt och funderade igen på att hoppa av. om det är så det ska kännas efter bara 1 år av utbildningen så vill jag absolut inte vara med mer!

men nu ska jag ladda batterierna inför dressyrandet imorn!

galopparbete

lördag morgon var det ju dags för min debut i dressyrspecialen! vi skulle dock inte ha lena då hon var ledig utan anna hoppade in. dessutom var alla utom jag och anna-lena borta så det blev en riktig lyxlektion! jag var dock trött som fan efter en lång vecka och sen kväll. och anna var som vanligt ambitiös och tvingade mig att jobba ordentligt!

efter uppvärmningen (som tog ett tag, mejram ville inte riktigt och jag spände mig eftersom kursen som red efter oss tittade på och jag hade hört att hon som red mejram där red henne väldigt bra, men tillslut så!) så var det först dags för sidvärts i trav och sen slutor. mejram ville inte alls först o jag satt fel o hjälpte henne inte mycket, men anna var hård och vi fick hyffsad ordning på det! sen var hon elak o skulle ha oss att rida i galopp in på en slags diagonal och försöka rida sidvärts några meter och sen tillbaka till samma långsida så det blev även lite förvänd. mejram var dock ganska duktig här, inte för att det blev så mycket sidvärts i galoppen men hon jobbade på bra och var fin i galoppen!

sen kommer det hemska. vi skulle rida på en slags serpentin, dvs FÖRVÄND GALOPP!!!!!!! helt klart överkurs för mig o mejram men ändå kul att prova på. i vänstergaloppen gick det helt ok faktiskt! fick två vändor utan avbrott och då nöjde vi oss såklart, åt andra hållet var det mycket svårare, dels för att den galoppen ÄR svårare och dels för att vi bägge var trötta. så jag gjorde en så snäll sväng jag kunde och när hon tagit den nöjde jag mig och alla tyckte att jag gjort ett superjobb som ens lyckades med det, så det var ju lite skoj! :)

idag red jag själv och mejram var inte riktigt på humör till att börja med idag heller, tror att hon var lite trött o mör. hon ville inte alls i högergaloppen tex. tror att helgens galoppjobb (inte bara mitt, utan fler grupper jobbade mycket med det) satt sina spår så jag bråkade inte med henne utan jobbade mer med traven. tillslut blev hon dock ruskigt fin och jobbade på såååå jäkla bra! kan hon inte bara alltid vara sån?

sen så minns jag inte att jag skrivit det här men nu är även tanken att jag och min lilla prinsessa ska komma ut på tävling! långeberga skulle ha en den 16e september som dock blev flyttad till oktober eftersom dom inte hittade någon domare. ska faktiskt bli skoj att se vad man kan åstadkomma med henne även om jag inte alls tror att vi kommer få någon placering nånsin. :P dom andra som tävlar tycker att det är skitskoj att vi ska med och lena verkar tycka att det är jätteskoj också! härligt! :D

nu gäller det bara att hitta en kavaj som går att knäppa över brösten, vilket vara i der närmaste omöjligt....

nordens peppar

i torsdags fyllde Charlotte R 30, detta skulle firas på fredagen. hon trodde att hon skulle ut o käka med familj o släkt på henriksberg där senare Pepperland skulle spela. hennes mor hade ju dock sagt till oss om detta och att det gärna fick vara en överraskning, och sånt är ju alltid skoj! :D

så när jag kommit hem från skolan i fredags fick jag med mig mamma på lite shopping, letade tävlingskavaj vilket var omöjligt så vi gav upp o åkte till allum där jag hittade ett par sketasnygga jeans på lindex, en väska till skolan och så hade dom en deal på fudge hos bellbox så köpte man en fick man en liten annan på köpet. grymt! hem o äta, mata grisar, fixa o dona o sen åka till staden. såklart var det bitchen från helvetet som var tågvärdinna- hon ska ALLTID vara tyken som fan o tvinga alla att betala (förstår inte detta? :P ;) ) så jag betalade snällt 9 jävla kuponger. fan att sj inte hade något passande tåg så jag sluppit betala så mycket.

kommer till henriksberg o möter upp maria och charlotte l, dricker öl o pratar om allt möjligt o väntar på att klockan ska bli dags att kunna gå upp o överraska charlotte 2. och som hon blev överraskad! och glad! :D var skitskoj! vi gick dock ner igen en stund för lite pommes o nachos innan pepperland skulle spela. och ett sånt störtskönt band dom är! dom kör ju beatles men det är ju inte illa det! och dom gör det bra också! se dem om ni har möjlighet, ni blir inte besvikna! :D övertalade mams o paps att hämta mig för att slippa åka tåg vilket var hemskt skönt!

en hemskt trevlig kväll var det!

behövde gå upp alldeles för tidigt sedan på lördagen för att rida och tillbringade sedan resten utav dagen i soffan. sjukt trött var jag! idag har jag mest bara vart i stallet också. och ska nu egentligen sova men måste fixa med all packning inför morgondagen eftersom vi ska vara på nordens ark med skolan hela veckan. ångesten över skolan kommer o går men jag hoppas att den här veckan ska bli såpass bra att jag orkar med 3 år av skiten! :P

ska iaf bli skoj med själva nordens ark. vi ska ju även få göra egna djurobservationer o sånt vilket jag tror blir asbra, bara man blir ihopparad med någon som vill observera samma djur och som inte är allt för påfrestande, och om vi blir parade enligt våra grupper o learningpartners så vettefan. :P nej. positiv ska jag vara!