galopparbete

lördag morgon var det ju dags för min debut i dressyrspecialen! vi skulle dock inte ha lena då hon var ledig utan anna hoppade in. dessutom var alla utom jag och anna-lena borta så det blev en riktig lyxlektion! jag var dock trött som fan efter en lång vecka och sen kväll. och anna var som vanligt ambitiös och tvingade mig att jobba ordentligt!

efter uppvärmningen (som tog ett tag, mejram ville inte riktigt och jag spände mig eftersom kursen som red efter oss tittade på och jag hade hört att hon som red mejram där red henne väldigt bra, men tillslut så!) så var det först dags för sidvärts i trav och sen slutor. mejram ville inte alls först o jag satt fel o hjälpte henne inte mycket, men anna var hård och vi fick hyffsad ordning på det! sen var hon elak o skulle ha oss att rida i galopp in på en slags diagonal och försöka rida sidvärts några meter och sen tillbaka till samma långsida så det blev även lite förvänd. mejram var dock ganska duktig här, inte för att det blev så mycket sidvärts i galoppen men hon jobbade på bra och var fin i galoppen!

sen kommer det hemska. vi skulle rida på en slags serpentin, dvs FÖRVÄND GALOPP!!!!!!! helt klart överkurs för mig o mejram men ändå kul att prova på. i vänstergaloppen gick det helt ok faktiskt! fick två vändor utan avbrott och då nöjde vi oss såklart, åt andra hållet var det mycket svårare, dels för att den galoppen ÄR svårare och dels för att vi bägge var trötta. så jag gjorde en så snäll sväng jag kunde och när hon tagit den nöjde jag mig och alla tyckte att jag gjort ett superjobb som ens lyckades med det, så det var ju lite skoj! :)

idag red jag själv och mejram var inte riktigt på humör till att börja med idag heller, tror att hon var lite trött o mör. hon ville inte alls i högergaloppen tex. tror att helgens galoppjobb (inte bara mitt, utan fler grupper jobbade mycket med det) satt sina spår så jag bråkade inte med henne utan jobbade mer med traven. tillslut blev hon dock ruskigt fin och jobbade på såååå jäkla bra! kan hon inte bara alltid vara sån?

sen så minns jag inte att jag skrivit det här men nu är även tanken att jag och min lilla prinsessa ska komma ut på tävling! långeberga skulle ha en den 16e september som dock blev flyttad till oktober eftersom dom inte hittade någon domare. ska faktiskt bli skoj att se vad man kan åstadkomma med henne även om jag inte alls tror att vi kommer få någon placering nånsin. :P dom andra som tävlar tycker att det är skitskoj att vi ska med och lena verkar tycka att det är jätteskoj också! härligt! :D

nu gäller det bara att hitta en kavaj som går att knäppa över brösten, vilket vara i der närmaste omöjligt....

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh vad skoj med tävling! Köp en kavaj med knäppning lite längre ner då? Så har jag gjort! :)
Och vet du vad, vi lär ses på tävlingen tror jag, jag och Batmobilen skall nog också iväg. :-)) Eventuellt. Har inte ridit på över en månad så kan ju bli hur som helst... *skrattar*


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback