jag hjärta privatisering

en av vårdcentralerna här i alingsås är privatägd. i höstas när jag hade vart sjuk och sen hostade ur mig lungorna och fick astma så fort jag la mig ner så kände jag att en läkare kunde vara bra och kollade vad det fanns för vårdcentraler här. en vanlig där man knappt hittade numret och så en privatägd som hade en hel hemsida och dessutom telefontid HELA dagen!!! så jag ringde ju dit då och fick tid hos den läskiga läkaren som verkade kunna läsa rakt in i en själ! :O

astman som jag fått i lördags vägrade ge med sig, så igår ringde jag dom när jag vaknat till liv, vad kan det ha varit, halv 10 kanske? och berättade mitt ärende, japp, 10:40 var jag välkommen. shit tänkte jag. hade det här varit hemma i jävla hovås hade jag dels fått gå upp i ottan för att komma åt telefontiden och sen hoppats på att alls komma fram på de 30 minutrarna och sen hoppas på att dom faktiskt har någon akuttid åt mig (jag hade halsfluss en gång, det var i början av oktober.. kunde få tid hos läkaren i december... jag fick helt enkelt åka till primärvårdsakuten och sitta i några timmar). Nu ska jag väl inte jämföra Askims vårdcentral med Alingsås rakt av ändå, men det känns bra helt enkelt! ;) Man kan ringa precis hela jävla dagen och så är dom trevliga med!

Kommer dit och får komma in med en gång, och en sån läkare det var!!! Helt fantastisk! :D Han var sjukt förtroendeingivande, trevlig och dessutom rolig! han tyckte tex att den lilla makapären man får blåsa i för att kolla lungstyrka var JÄTTEROLIG! sååååå enkel men sååååååååå skoj att testa sig själv på! hahahah! min andningskapacitet var ju inte supernedsatt längre, men helt 100 var jag ju inte, och ändå låg jag en bit över medel för min ålder och längd! då blir tävlingsmänniskan i mig glad. haha.

fick sen ett gäng mediciner, först några tabletter som jag ska ta i 9 dagar, såhär står det om dom: "BETAPRED är ett kraftigt verkande kortisonpreparat som hämmar inflammation och allergiska reaktioner." Detta för att få väck inflammationen i lungorna, för det kan visst bli kroniskt och det vill vi ju inte. näää jag ville inte bli som morfar som dog av lungemfysem och det tyckte han att jag ju kunde få slippa. men det hela är lite kul tycker jag, med kortison och andra inflammationshämmare. inflammationen är ju kroppens reaktion på något skadligt, och så stoppar vi den från att göra sitt jobb? I autoimmuna fall förstår jag ju poängen, det är igång för mycket, och i mitt fall kan jag också förstå det för det började ju med allergi som också är fel av kroppen. men vanliga värktabletter som har antiinflammatoriska egenskaper... förstår inte riktigt varför man vill det? finns säkert ett skitbra svar men jag har aldrig orkat fråga en läkare helt enkelt.

sen fick jag även en inhalator som jag ska ta hela pollensäsongen i förebyggande syfte för att det hela inte ska bli värre, för värre är vad det blir. är lite småsur över att jag inte tagit tag i det hela tidigare, men orka? :P fick dock ingen akutpuff så där får jag väl fortsätta använda min amerikanska receptfria farliga puff! :D tänkte inte på att fråga om det så... o så avslutade vi sedan med att få ut lite Kestine på recept så blir det billigare för mig! woohoo!

sen när jag skulle gå sa han åt mig att jag borde skriva in mig på deras vårdcentral så att jag vet att jag får gå där i framtiden om det blir sådär att alla får välja. och då kom vi in på det och hur det fungerar och han hade jobbat uppe i kiruna och där skulle ett sånt system vara helt åt helvete (eller om det var så där? minns inte), för dom hade så få vårdcentraler på så stort upptagningsområde att i värsta fall kunde folk få åka motsvarade göteborg-stockholm. inte för att det inte FANNS närmare, utan för att man då inte längre automagiskt fick komma till sin närmaste.... och efter det kom vi in på veterinärmedicin och hur jag hört att det inte finns en enda klinik i norrland som buköppnar! så får hästen tarmvred som behöver öppnas är det typ strömsholm eller ultuna eller så som gäller... och med tanke på hur akut buköppningarna ofta är så känns ju det bra.... han tyckte att det var superfascinerande och verkade nästan bli sugen på att skola om sig till vet istället och specialisera sig på bukkirurgi och flytta upp till norrland igen... haha.. som sagt, helt underbart rolig gubbe! :D

kom därifrån efter 20 minuter och sedan blev mamma nästan 800:- fattigare på apoteket efter världens längsta och tråkigast kö!


Kommentarer
Postat av: pernilla

välkommen till pulmicorts härliga värld! ;)

2008-06-18 @ 18:20:04
Postat av: lizan

men pernilla- ska man känna att man andas in pulmicorten eller ska man inte märka det? :p


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback