smink smink smink

Har precis klickat mig till en gigantorbeställning med smink. Nästan alldeles läskigt stor beställning. Tack o lov är en hel del till Emelie och några ögonskuggor till Marie... Men ändå!!!!! :O

Fast fina grejjer är det! :D

Hade himla svårt med att bestämma mig om vad jag skulle ha... Blev ett par till borstar, de är så härliga så fler måste vara en bra idé! Sen blev det lite rouge, lite concealer lite annat smått o gott och såklart en hel hög med ögonskuggor. Jag kommer behöva en hel låda bara till mina ögonskuggor... :D Men jag älskar ögonskuggor så vafan... Får väl börja visa mig bland folk lite oftare på helgerna så att jag kan använda alla också!

Ett litet smakprov på det jag beställt:

Blev lite kär i den här rougen, får se hur den ser ut på bara



Och 3 av alla ögonskuggorna som beställdes



Synd bara att man måste vänta på att få grejjerna... :P Betalade lite extra för att få extra snabb frakt men ändå! Man blir ju så otålig.

bra julklappar

Julklapparna i år blev himlarns bra måste jag säga!
Det är grymt att vara bortskämd ibland så att man kan få så fina saker. ;)


Höjdarn blev en kamera, hade sagt att jag önskade mig en bra digital systemkamera såvida jag inte kunde ta med mig pappas till Kenya. Men jag fick mig en egen! En Canon Rebel T1i, ett teleobjektiv, kameraväska och lite annat smått o gott till den.




Sen har Affliction/Sinful öppnat en outlet här så när vi var inne där hittade jag luvtröjan jag trånat efter länge, och tänk att den passade dessutom! Såååå snygg! :9 Fast snart kommer man väl tro att jag är sponsrad av dem eller nåt... Hoho...




Mjukis och Marie var grymma och köpte en hel drös med helt fantastiskt fina smycken från metropark. 3 läderarmband, ett halsband och ett par örhängen.






Fick även ett par jättefina tags till bagaget, med en fin bild på mig o Fifi från Partilletävlingen i våras, den där vi placerade oss! :)




Fast mest har denna juldag hittills gått åt till andras julklappar! :D Pappa fick rockband med beatlesskivan- grymt kul!!!!! Sen har en hel del andra wiijulklappar provats. Skojskojskoj!

härlig julritt

Det har såklart blivit en del stall sen jag kom hit, som vanligt. :)
I söndags blev det första ridpasset, fick rida själv (dvs ingen lektion) på Belle som stått i några dagar och först fick longeras för att få hur henne brallarna. :) Sen blev själva ridningen relativt katastrofal. ;) Efter att jag red henne i somras insåg ägaren att gramanen inte behövdes så den är tack o lov borttagen men i övrigt var det inte mycket positivt. ;) Fick ingen koll på henne alls eftersom jag inte litade på min egen ridning utan försökte joxa runt för mycket och försöka rida som de gör här borta. Det blev dock bättre o bättre och jag blev ruskigt förvånad över att galoppen blivit löjligt mycket bättre. Jag vågade först inte fatta galopp alls eftersom vi var på dressyrbanan och jag inte för mitt liv kunde förstå hur vi skulle få plats på den. Men numera kan hon ju nästan galoppera normalt så det var såklart inga problem. Jag var nöjd med passet trots den bristfälliga kvaliteten, mest för att Belle är en så himla härlig häst! :)

Dagen efter, dvs måndag, blev det lektion istället. Fick en hörsnäcka på mig och T hade en mikrofon, himla high tech och otroligt bra! Fick från början direktiv om att inte joxa utan hålla handen väldigt still och lite breddad och ge henne rejält med stöd tills hon slappnar av. Vips blev det ju aningens lättare att rida när man gjorde så. Och jag blev såååå glad över att de slutat med de joxande händerna! Dessutom var det verkligen lång hals som gällde och sträcka sig fraaam till bettet, vilket passar mig bättre på en häst som Belle! Bara det att slippa sitta med händerna ihop precis hela tiden hjälper. ;) Blev ett riktigt bra pass där Belle kämpade på riktigt bra. Väldigt basic arbete med att få henne fram till bettet och hitta en bra takt och tempo i traven. Mycket byta varv genom diagonaler vilket hon älskar. Haha, så fort man vänder in på diagonalen sträcker hon fram näsan och lägger sig underbart i handen.. Skum häst! :) Galoppen vart helt ok och nästan ridbar, iaf åt vänster. Överlag var hon duktig och sträckte ner näsan mer än hon brukar så T och groomen var riktigt nöjda! Skoj skoj!

Sen blev det två dagars ledighet tills jag åkte ut för en julritt idag. Hon var lite pigg först och skulle "bralla" (som enligt henne med ryttare på ryggen är en halv bakutspark med ena benet) men efter en låååång framskrittning var hon lugn igen. Redan från början sträckte hon ut-ner-fram sin långa hals så det bådade minsann gott! Fick på mig hörsnäckan igen och vi började med att få ihop skritten lite med en rund hals och jämnt stöd, sen försöka få henne att vara kvar där när vi gick upp till trav. Gick helt ok och sen fick jag ha lite tålamod i traven och bara sitta o hålla mig still o böja henne runt innerskänkeln tills hon gav med sig. Blev hela tiden bättre och vi gick över till raka spår och hon jobbade på bra. Tog galoppen ganska snart och hon var superduktig! Högern är väldigt obalanserad fortfarande men hon försökte verkligen och hon orkade ganska långa sträckor på rakt spår, något hon inte alls kan än. Så över till vänstern och tänka sig! Det kändes som en helt normal galopp! :O :D Fast hon blev lite pigg med när hon märkte att det var enkelt så hon brallade nästan i fattningarna och visade tydligt att hon inte hade haft något emot att dra en repa. :D

Efter det var traven ljuvlig! Hon travade på genom hela kroppen och var i en riktigt bra form för henne och var som smör i handen och lyssnade på allt! Red omväxlande volt och fyrkant med många diagonaler där fokus var att hon skulle vara rak OCH sträcka ut. Vilket fungerade bättre än någonsin! Hon följde med eftergifterna och man kände hela henne välva sig uppåt samtidigt som hon sträckte ut. Vi avslutade såklart när hon var så duktig och jag sken som en sol uppe på hästryggen! :D

Hennes ägare kom förbi med sina döttrar som skulle rida, så jag fick dela med mig av hur duktig Belle varit. Hon blev jätteglad och sa att det var jättekul att jag var ute o kunde rida henne igen. Och så erkände hon att jag var den enda förutom T som fick rida hästen, för hon litade på mig, min ridning och såg hur mycket vi tyckte om varandra. Blev alldeles rörd! Kul för både hjärta och egot att få sådant förtroende! :)


Nu måste jag hinna duscha innan det är dags för Kalle! :D Vi har såklart fixat så att vi får se det även här, och klockan 3 måste vi ju se det! ;)

en date med Nikki Sixx

Var iväg o shoppade en sväng med mamma på The Oaks mall idag. Tänkte bara kika igenom lite grejjer och går in på Sephora för att checka av läget i en av världens mest fantastiska affärer! ;)

Står o tittar på något jag inte riktigt minns vad det var o ska sedan gå vidare i affären så jag vänder mig om och fastnar med blicken på en person som står vid disken och ska köpa något. Funderar i några sekunder om det verkligen är den jag tror och när han får börja skriva autografer o ta kort så ja... Ingen tvekan!!!

Nikki Sixx står i Sephora och jag var tvungen att snabbt få upp mobilen, på kameran och få hans uppmärksamhet. Så jag går fram o tar honom på axeln för att få uppmärksamheten och frågar om jag kan få ta ett kort. Hade tänkt att det var bråttom så jag tänkte inte på att jag kunde vara med på kortet, att tala om för mamsen hur mobilkameran funkar hanns liksom inte med. SJÄLVKLART säger han och blir förvånad över att jag inte ska vara med på kortet. :D

Mamma säger något om att jag åkt hela vägen från Europa (för vad? träffa honom randomly på Sephora? Nåja, den något malplacerade kommentaren blev rätt bra...) varpå fan frågade vart i Europa. Sverige svarar jag och får ett glatt, "åhh, vi var nyss där!!! :D" jag säger att jag vet och tackar igen för kortet och han menar på att det var minsann självklart. Hahaha, helt sjukt! :D

Jag har pratat med, rört vid och fotat Nikki Sixx! Som dessutom var riktigt riktigt genuint trevlig. Iaf idag. ;)

Känns nästan lite orättvist för jag är ju inte ens något fan.... :D
Men här kommer bildbeviset!


sämsta jullovsstarten

jesus amalia vilken fruktansvärt stressande jullovsstart!!!!!
det började i torsdags efter att jag åkte hem från Skara. Eller egentligen började det I Skara, jag packade ihop mig o körde till Frida, då var plötsligt bagageluckan fastfrusen... Hopplöst, men helt ok! Sen kommer jag hem o inser att mitt däck som inte mår så bra har pyst igen... Åker till macken o fyller på o sen stressa i Alingsås för att hämta Maries paket o kalendrar till mamma o sen iväg till Lerum för att köpa hö till mina små grisar. När jag är hemma igen kollar jag däcket igen och då har det redan pyst ut en hel del, normalt sett brukar det ta lite tid.... Nu började paniken komma...

Väl hemma blir det bättre igen eftersom jag får upp min bagagelucka! Tar ut packningen som låg där bak o la i höt istället o går in för att få total panik och psykbryt pga däcket. Efter en hel del hyperventilerande och gråt kommer vi fram till att vi får ställa på pappas bil o så tar jag den till Sandra med grisarna... En vän skulle köra mig till flyget och sen få låna min bil medans jag är borta, så jag säger att hon får gärna göra det fortfarande men får då laga däcket vilket hon tycker är helt ok. Tur det! Men långt till nästa problem är det inte, för nu får jag inte längre upp bagageluckan på min bil och där i ligger höt numera... Får ringa min vän igen o höra med henne om hon inte bara kan laga mitt däck utan även åka o lämna höt om hon får upp bagaget eller åka o köpa nytt, vilket hon tycker är helt ok det med! Tur man har vänner!

Kommer iväg till Sandra tillslut och får packat upp allt hos henne. Nyfikna söta råttor och en supernyfiken Ebba! Glemmpan o Rålle verkade finna sin ro med en gång som vanligt. Skönt att ha Sandra som man litar på som de får bo hos! Tack igen Sandra!!!!! :D (PS, om du inte vill/kan köpa mer salladskål älskar de även broccoli :D)

Sen iväg och hämta K o så åka o handla till min kära familj o sen hem, få i sig lite mat och packa... Vi var hemma 23:30 eller nåt i den stilen, o behövde åka hemifrån 4:30 dagen efter... HÄRLIGT! Men resten av tiden gick utan större problem och jag fick sovit hela 1½ timme eller nåt sånt.. Alldeles lagom? Hmmm kanske inte.... Kom iväg till flyget och fick där checka in i businesskön tack vare att pappa bokade med sitt bonuskort och inte mitt. Där började problemen igen, hon kunde bara ordna mitt första boardingkort- det till Paris, inte det från Paris till LAX. Dock fick väskorna åka hela vägen tack o lov, o jag hade 1h45min i paris ändå så. Fast man kan ju undra varför jag trodde att det skulle gå smidigt?

Vi får en sen start från Landvetter och blir 30 min sena in till Charles de Gaulles. Sen får man hitta ut från terminalen o stå o vänta i 10 min på bussen som ska ta mig till rätt terminal. Då är man ju "ute bland folk" och att ställa sig i en check-inkö för att få mitt boardingkort kändes inte riktigt aktuellt. Så jag ljög lite för killarna som släppte en vidare in mot terminalen o sa att folk sagt åt mig att jag skulle få mitt boardingkort vid gaten. Jag hade faktiskt papper på att jag var incheckad, bara inte fått boardingkortet... Tänk att det funkade! Sen fick jag ta ett tåg till rätt ände av terminalen och sen tog det stopp! Säkerhetskontroll utan boardingkort är inte möjligt nämligen. Lite panik hade jag för planet skulle gå om 20 min men där fanns tack o lov en transferdesk precis brevid o jag blev först i kön. De som redan fick hjälp där var dessutom precis klara och sen tog det inte mer än en minut tills jag hade mitt boardingkort! Woohoo! Fick sen gå snabbkön i securityn tack vare att det stod att jag var platinumkorthållare på mitt boardingkort! :D

Kommer fram till gaten där jag får reda på att flyget är lite försenat, inte helt oväntat med tanke på all snö.. Hann precis sätta mig o andas i två sekunder o samla mig lite innan vi fick boarda, fick återigen gå på i snabbkö tack vare platinumkortet och hittade snabbt min plats nästan längst bak. Ytterligare lite tur senare så stänger de dörrarna till planet och jag har ingen granne! 3 säten, jag vid fönstret och en tjej vid gången, ingen i mitten! Grymt jävla gött mos!

Sen kom oflytet tillbaka.. Tiden går och vi taxar inte ut... Sen försöker vi taxa ut men blir fast. Kapten går på och säger att det nog frusit lite i grejjerna, men att det nog skulle vara snabblöst, vilket det var.. Sen börjar den långa väntan. Vi skulle startat 10:45, sen blir budet 12... Sen säger han att om 5 min går vi till avisning och 5 min efter det borde vi få starta, en timme senare lyfter vi, klockan 13:45, dvs 3 timmar sent.........

Resan sen gick bra. Jag sov mer än vanligt, hade min virkning med mig och såg två filmer. Egen TV i stolen framför och helt sjukt många filmer att välja på! Framme i LA var kön till imigrations helt löjlig, gick rätt fort för turisterna men citizens/residentskön gick så långsamt att det fanns inte... Och när jag står där i kön så hör jag mitt namn ropas upp bland ett gäng andra namn och att jag ska prata med AirFrancepersonal vid bagageutlämningen... Går dit när jag väl kommit igenom imigrations och får reda på att min ena väska inte lyckats komma med flyget. Hur lyckas de med det? Bägge väskor hade prioritytags och åkte samtidigt. Vi var 3 jävla timmar försenade från CDG. Klantarslen kände jag men hoppades att det var rätt väska som kommit med. Hade för ovanlighetens skull INTE packat lite i varje väska (brukar ha minst en av allt i bägge väskor) utan i princip allt i ena. Och jo, självklart var det den som inte kommit med....

Får reda på att allt gått bra hemma med däck, bagagelucka och hö, men den lyckan varade inte länge heller. Stackars K hade fått punka hon med, vet dock inget mer om den historien...

HOPPLÖST!!!!!


Var iväg o shoppade lite idag helt solokvist eftersom alla övergav mig. :D Fick handla "nödvändigheter" för 100 dollar eftersom väskan inte kom. Jag hade dessutom inga kläder eller smink eller nåt. Lånade Maries smink och tog på mig mina nytvättade flygkläder för att ge mig ut. Precis innan jag ska åka kommer dock väskan, men de kan ju inte veta att jag inte redan åkt o shoppat så vafan! Blev en tur till GAP där jag köpte ett par manchesterbyxor o en luvtröja. På kvällen åkte jag o mamma till Target där jag köpte trosor, strumpor och en massa småsaker som tandkräm, handkräm, ansiktsvåtservetter o lite annat sånt som kan vara bra att ha och som man skulle behöva om man blev utan sin väska. Hoppas bara de betalar allt! :D

Tamara ringde när jag varit o shoppat det första o skulle ut till stallet så jag åkte dit o höll henne sällskap medans hon försökte klippa lilla Snowball som har tjockare päls än jag någonsin varit med om! Det gick alltså sådär fastän hon hade 3 olika klippmaskiner och 5 olika skär... :P Gick o kramades på alla mina älskade hästar och alla reagerade på min svenska, eller så ville de bara ha mat vem vet. :D Eller så är de bara helt underbara och sociala hästar. Belle kom in på en gång men det är Rhi som är den riktiga kelgrisen. Gick in till henne och sen ville hon inte släppa ut mig. Åh denna underbara bjässe till häst! Fick bokat en lektion imorn och jag får dessutom välja häst, vet bara inte vilken jag ska välja! :O Underbar kväll i stallet, vi var som mest 4 pers där bara- alldeles lugnt o skönt! Vädret var helt fantastiskt också, som en perfekt sommarkväll i Sverige!

Sushi till middag och lite pumpaglass och ginger snap B&J till efterrätt. Dessutom har jag överlevt till efter klockan 22 på kvällen och får nu gå o lägga mig! Wohoo! Trodde inte jag skulle klara mig hela dagen, var uppe flera gånger inatt o kunde inte sova efter 5:45 då jag gav upp...


Härlig start på jullovet eller vad säger ni?

Hemtentavecka igen

Det har varit lite mycket den här veckan = inget bloggande!
På måndag morgon fick vi våran hemtenta i Etologi 2. Jag var lite nervös över det hela eftersom det inte kändes som att jag hade något begrepp alls om vad det kunde handla om, eller jo, att det skulle handla om precis allt men inte hur! :P När vi väl fick tentan kändes det inte alls bättre. Dessutom hade jag känt att förkylning var på G och jag mådde inte sådär hurra på måndagmorgonen. Det var två frågor där allt vi tagit upp i kursen skulle tas upp... Första frågan var en fråga om en katt som inte ville gå ut mer och vi skulle förklara varför och lite annat. En mycket tråkig fråga tycker jag själv eftersom den var så fruktansvärt specifik. Dessutom är jag inte det minsta intresserad av katter och absolut inte intresserad av att vara någon slags konsult till folk som har problem med sina husdjur. Andra frågan hade Åke Svanstedts träning med elpåfösare och rättegången mot honom som grund. Den var roligare för man behövde inte vara specifik på häst utan det var mer allmänt om inlärningsteori. Sen blev betygskriterierna som verkade så bra plötsligt helt omöjliga... Iaf kriteriet för 5a... Får se hur hon gör när hon rättar!

Måndagen gick åt till att vara omotiverad.... Satt på bibblan visserligen i några timmar och sökte artiklar men sen blev det inte mycket mer än att ögna igenom dem. Så på tisdagen var det lite mer panik! Helst ville jag ju vara kvar innan 17 på onsdagen (den skulle in senast 9 på torsadgen).... Satt på bibblan från 10-17 med en lunchpaus och hittade all information till kattfrågan jag behövde och lite mer häst. Började skriva ner vad jag hittat och var också. Sen tog det precis hela kvällen att skriva klart den frågan. Jag var inte jättenöjd men det fick duga!

På onsdagen blev det att vara på plats 9 istället och sitta hela dagen igen. Hittade inte tillräckligt om själva elpåfösaren och hur den påverkar djur negativt, men jag glömde liksom av det så när jag väl satt o skrev var det för sent... :P Jag och Kate hade roligt med snögubbebygge i våran lunchpaus- välbehövligt!!! Jag gav tidigt upp tanken på att gå på kårmöte, julgrötsmiddag och julpub men körde på så effektivt jag orkade. Gick relativt bra så vid 22:40 kunde jag slänga på mig vettiga kläder och faktiskt gå ner till puben! Va där till 00:30 eller nåt sånt då jag gick hem och gjorde några finishing touches på min tenta och skickade in den vid 02:00. En bra tid att skicka in tentor på tycker jag själv! ;)

Nåja. Ruskigt skönt var det att den blev inlämnad men sova kunde jag inte för det... Hade blivit så kall när jag gick hem från puben, det var -9 insåg vi när jag sa till Emelie att det vart lite kallt när hon ringde när jag var nästan hemma.... Och mina arma stackars ben fick inte upp värmen igen... Lite obehagligt att inte kunna sova för att ens BEN fryser! :P


Nu är det dags att packa så att jag kan åka hem till Alingsås för att packa vidare o sen åka till Landvetter o hämta sandra o vidare till Majorna o lämna av mina älskade små grisar... Imorgon klockan 07:00 går mitt plan till Paris. Några timmar senare går nästa plan som ska ta mig till L.A.

Härlisch!

Skorna med stort S

Jag såg framför mig hur jag skulle gå runt hela hösten o vintern i ett par snygga kängor med nitremmar eller så på. Jag såg dessa drömskor i en bildtråd på buke och fick reda på att de såldes på Monki. Den helgen åkte jag in till gbg men hittade inga kängor. De var såklart superslutsålda och jag fick försöka hitta annat. Jag hittade dock inget annat så jag började kika på tradera och blocket. Tillslut fann jag dem! Ett par i rätt storlek på tradera, så jag budade väl och lyckades kamma hem dem! 600:- blev det och säljaren var ruskigt snabb. Tack vare min time out jag tog igår kunde jag hämta dem innan jag åkte till Skara. Provade dem i bilen och japp, de satt perfekt. Gött jäkla köp måste jag säga! :) I lööööv them!


promenad i stålhättor

Jag känner mig lite för stressad för mitt egna bästa. Man vet att det är dags att göra något åt situationen när man börjar känna igen destruktiva mönster och konstiga beteenden. Som att sitta till häst och vara rädd. :P

Hade både Piri och Mejram fredag och lördag, sen Piri och Jalapeño på söndag. Fredagen börjades med Pirret, hade inget val än att vara inne eftersom det var isigt på vägarna fortfarande. Inte mig emot att slippa oroa sig och som vanligt var han världens snällaste och skrittade runt runt runt. Visade lite sura miner mot dumma Peppe (Jalapeño) när Anna red eftersom han inte fått bråka med honom i hagen. Det var riktigt kul att se Anna rida Peppe och hoppa lite småhinder- riktigt tjusig häst!

Sen hade ungdomarna lektion och jag gjorde iordning Mejris för kvällens pass. Hindrena var låga och Anna la ut ett till cavaletti så jag hade det som vapen om hon tänkte vara lika seg som förra helgen. Det var hon dock inte, tvärt om! Hon var JÄTTEpigg men ändå rätt så fokuserad och jobbade på riktigt bra. Jag räknade dessutom fel på tiden och slutade mycket tidigare än jag behövt men kände samtidigt att jag inte behövde rida mer. Visst hade lite mer galopp varit bra men ja... :) Skrittade av henne avsuttet med henne lös eftersom vi var själva. Lilla söt följde så snällt efter ändå. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag önskar att jag var riiiiiik så jag kunde köpa henne o bara mysa med henne varje dag.

På lördagen började det med allmänt flams o trams, man märkte direkt att det skulle bli en seg dag där man var kvar alldeles för länge. :D Började med Piri igen men tänkte minsann försöka ge mig ut på de numera isfria vägarna. Vi kom dock inte så långt och den där rädslan dök upp hos mig och när han hoppade till några gånger kände jag att nä, vi går in. Väl i ridhuset var han såklart lika söt som vanligt. Får dock så ruskigt ont i arslet av att bara sitta o skritta så jag gick ut de sista 10 minutrarna och ledde honom, så 20 min av 60 var iaf ute! Woohoo!

Sen efter rätt så lång tid blev det dags för Mejram igen. Skulle haft sällskap av Hanna och Tammis men Tammis var tyvärr halt igen. :( Passet började sådär, först tappade jag ena handsken när jag skulle ta på den och fick hoppa av igen för att ta upp den... Sen hade jag inte spänt gjorden ordentligt så sadeln åkt bak, vilket fröken M INTE trivs med, så det var bara att hoppa av o sadla om... Mejram var dock på lika strålande humör som dagen innan. Pigg pigg pigg och mer ofokuserad men ändå helt ok. Dock hände något mycket ovanligt, fattade vänster galopp som vanligt när hon började kännas ok i traven men döm min förvåning när hon börjar köra sina bakutsparkar redan då! De kommer annars bara i högergaloppen så jag blev lite ställd. Provade att bara köra vidare men då o då kom de, rätt så rejäla också. En var dessutom tätt följd av något jag tror skulle vara en bockning, haha, hon kan inte bocka! :D Kände att hon nog var rejält spänd i ryggen så jag la ner galoppandet och tog lite mer trav istället.

Rullade sedan bara på i trav på volter och bytte varv ofta för att få henne mellan hjälperna men samtidigt lugna ner henne. Hon blev bättre o bättre så jag tog lite högergalopp, stel var hon men inga skutt eller bakutsparkar och tillslut började hon även slappna av. Fattningarna var dessutom bättre än vanligt och även avbrotten satt hyffsat. Tog lite mer trav där jag började pressa på lite mer och hon var såååå duktig! Blev liiite springigt i ökningarna men hon lyssnade på mig och kom tillbaka bra efteråt ändå så. :)

Tog galopp igen och fattningarna blev RIKTIGT bra och avbrotten med. Bytte till vänstern igen och hon överträffade sig själv återigen och nu var det utan bakutsparkar även där. Hurra! :D Det är så härligt att sitta på henne när hon blir så fin. Vänstergaloppen var verkligen rund och helt underbar. Härligt! :D När jag travade av henne sen kom en hel hög med frustningar och vi var nog lika nöjda bägge två. :)

Kändes lite trist att inte rida henne på söndagen men det var ändå spännande att få prova Peppe. Började dock med Piri men med en promenad, min rygg hade fått sig en törn av de oväntade bakutsparkarna dagen innan så att rida två hästar kändes inte helt lockande. Det positiva med att inte sitta på var att vi kunde ge oss ut utan problem. Piri var dock inte helt nöjd så på bortväg fick jag mer eller mindre släpa med honom. Dessutom skulle han helst sitta i mitt knä och jag TÅL INTE hästar som ska knö på en och trampa på en. GAH! Tack o lov la det sig så fort vi vände hemåt igen. Sen försökte han pipa till och bralla en gång också, men han är lite misslyckad med sånt och det blev bara lite ruskande med ett tillhörande småskutt. :P Inga andra stora händelser på den turen, förutom att jag nu har sjuk träningsvärk på framsidan smalbenen av att ha gått en timme i stålhätteskor (förutom alla timmar i stallet med dom på då...). Tur att inte benhinnorna tog stryk iaf...

Så var det dags för Peppe! Himla snäll i boxen men lite ängslig. Sen så är han så söt att man nästan dör! Sjukt sött ansikte! :) Han är 5år, fux, valack och efter Scandic, som Patrik Kittel tävlar i världscupen. Lilla Peppe är ruskigt snäll men såklart rätt så grön. Stark blir han också och man får inte bli hängandes i honom. Det var ungefär så mycket jag visste om det hela. :P Var ovant att sitta på honom men kändes ändå inte konstigt. Vi tog tyglarna och då blev det mer ovant. ;) Han ville gärna kröka på nacken och gärna krulla ihop sig, inte direkt bakom lod men väl bakom hand. Det var inte helt lätt att få honom att söka sig fram och ner i traven men vi lyckades till slut och ojojoj vad fin han blev! Ett annat problem var att få honom att svänga när man ville och så mycket man ville, haha... :D Dessutom är han väldigt väldigt framåt så att gå på med ytterskänkel för att få honom att svänga innebar även full speed ahead! :D

Galoppen var ack så härlig den med, men svårfattad. Och svårstyrd! Det var lite läskigt när vi i vänstern (som var vårat svagare) var på väg rakt mot väggen istället för att ligga på en rund volt... Hmmmm... Övningarna passade inte oss heller sådär super, övade på programlinjer men jag hade behövt mer basic. Det är liksom inte lätt när man sitter på en pigg o stark häst som lägger sig bakom hand... :P Men shit happens! Lena tyckte jag red honom riktigt bra men jag fastnade inte alls. Fick nästan lite dåligt samvete för jag kunde inte komma på något som var fel, bara att det inte var rätt! Han var ju egentligen ljuvlig med underbara gångarter och en otrolig arbetsvilja. Traven var stor o luftig utan att vara svårsutten och galoppen sååå jäkla rund.

Jag tror dock att det delvis hade med min inre stress att göra för när jag sovit på saken var jag desto mer lyrisk! Tyvärr var det då försent att ångra sig. Hade sagt att jag hellre red Mejram i helgen som kommer och så får det bli, fast jag nu surar på mig själv om att jag inte borde gett upp så lätt. Men vafan, jag ska ju ändå tillbaka till Piri så fort jag kommer hem från USA, för ingen är bättre än honom! :D

knöligt och glatt!

En hästuppdatering ska jag väl hinna med innan jag åker tillbaka till stallet för en helgs ridning igen. Fredag-söndag var det förra veckan, med två hästar per dag. Piri är ju friskförklarad men med en månads igångsättning. Vi började med 30 min skritt och helst på hårt underlag. I fredags fanns det inte utrymme eller väder för det så det blev ridhuset. Sååå skoj att få sitta på lillskiten igen! Så söt han är, speciellt när han blev skitförbannad när Anna hoppade Emelie. :D Red Mejram också och det gick väl sådär. Hon var ruskigt seg så jag ångrade att jag tagit av sporrarna. Fick ta ett långt spö o vinkla ut så hon såg det för att stressa upp henne lite.... :P Hon blev väl helt ok utifrån förutsättningarna men ja... Tänkte att jag skulle försöka väcka henne genom någon snabbare galopp på långsidan men när jag skulle bryta av igen ville hon inte alls så vi avslutade passet med några galoppvarv där hon fick brassa på lite på långsidorna. Hon blev verkligen jätteglad av det hela. Haha! :D

På lördagen hade jag på sporrarna igen men det hjälpte inte mycket. Fick kämpa hårt för att få henne att lossna. Hon var seg o styv och ville inte alls riktigt. Men jag bestämde mig för att inte ge mig och fastän det inte kändes som att de vanliga knepen fungerade med en gång så red jag på och tillslut efter en timme sa det schloff och hon blev helt fantastisk! Verkligen helt otroligt underbar blev hon! Men när jag tog in henne i stallet igen hade hon fått tre stora knölar ovanför vänster bog. :O Kallade in ridskolans egna expert på muskler kom o kikade och sa att hon haft det förut, att det är ett ovanligt tydligt exempel på stresspunkterna som samlar upp slaggprodukter. Vi kom fram till att det nog var för att hon vart så styv men sen lossnade så rejält eller nåt sånt. Himla läskigt var det iaf! :O

Sen gick jag ut o gick med Piri i mörkret, hade ingen lust att rida ute i mörkret men ville passa på att gå på hårt och utomhus när vädret tillät. Han var lite fegis och ville inte gå förbi bostadshuset och inte alltför långt förbi ridhuset heller, så istället för att bråka om det så gick vi helt enkelt fram och tillbaka där. Jag passade på att öva lite luciasånger och tillslut verkade Piri ha fattat vad vi gjorde och började frusta rätt nöjt. :)

På söndagen tog jag Piri först och satt den här gången upp på honom, men vi tog samma runda fram och tillbaka som föregående dag. Det var lite ljusare så vi var lite modigare men jag orkade inte pressa på, jag har ju blitt så ruskigt feg nu när jag ALDRIG rider ut! Och jag är livrädd att hans skada ska gå upp om han hoppar till för mycket. :S Han var dock supersnäll och vi gick där fram o tillbaka och sjöng återigen lussesånger. :) Lite kallt var det dock och 30 minuter var alldeles lagom länge att vara ute. Underbara Piri verkade dock nöjd och bjöd på en mysstund även idag, vilket han faktiskt gjorde varje dag. Oj vad jag tycker om den lilla hästen. Det är nästan lite läskigt när man fastnar så hårt för dom så fort. :)

På lektionen skulle jag nu prova hästen jag inte fick provat veckan innan. En privathäst som går med på lite lektioner. Himla trevlig häst att ha o göra med och det kändes rätt bra att sitta upp på henne, om än JÄTTEovant! Hon är stoooor men rätt tunn i kroppen. Stressig också men det finns inget ont i henne och hon far aldrig iväg så det var ingen jobbig stress. Sen kände jag mig dock återigen som en nybörjare. :P Kunde minsann inte rida hästen och jag började nästan känna mig lite värdelös när något hände och hon blev riktigt fin!

Stressen tog överhanden på henne ibland men det gick allt snabbare att hitta tillbaka och ojojoj vilken rolig häst! Så fin hon blev också när det lossnade. Riktigt kul att få prova och ägaren verkade inte missnöjd heller. Hon tyckte bara att jag var lite för snäll lite för länge, men vi var bägge överens om att hellre det än tvärt om på en sådan häst! :)


Nu i helgen blir det Piri igen och Mejram åtminstone imorn, på lördag är det osäkert men på söndag ska jag prova den nya stjärnan Jalapeño, en 5åring efter Patrik Kittels tävlingskompis Scanic. Jag har dock en misstanke om att Lena vill att jag ska falla så hårt att jag vill byta till Peppe, för hon har blivit HELsåld på honom. Hehe. Vi får väl se efter söndag! :)

upp o ner ner o upp

Det har verkligen varit en minst sagt spännande vecka i intrigernas Skara. Eller egentligen inte spännande alls såklart. Jag undrar vad jag är för drama queen egentligen som alltid drar till mig andra drama queens? Det som påbörjades en vecka sen eskalerade och jag lackade ur rätt rejält. Men igår blev det 1-0 till mig ändå! :D

Annars är det sjuuuuukt mycket att göra. Etologisk studie, artiklar som ska läsas, hemtenta om en dryg vecka. Den har jag rätt mycket ångest över för övrigt, känns inte som att jag har något som helst grepp om kursen alls. Och då är det då inte lätt att veta vad man ska plugga på inför det hela eller ens veta hur fan man ska hitta rätt info sen när vi fått tentan.. Men det löser sig säkert, det brukar det göra! Sen har vi luciaträningar inför vårat lussetåg, man ska virka, läsa Twilight, dricka alkohol och gärna hinna andas och sova. Puh!

Jag höll på att få världens psykbryt över Kenyaresan, min resfeber tog över och jag ville helst slippa åka. Så kan man ju dock inte tänka för jag MÅSTE ju åka på resan. :D Men så hade vi ytterligare ett litet möte med våran kursledare och efter det känns det hela mest bara fantastiskt! Det ska bli så sjukt kul och jag LÄNGTAR verkligen nu! :)