kärlek lasse style

det är mycket häst och Lasse nu, men så är det!

i fredags åkte jag ut fastän jag inte hade häst. det är ganska lugnt på fredagar så jag ville dit o mysa med lasse ostört. o det gjorde jag med! gick över honom med både piggborste och massageborste o struntade i övriga tråkiga borstar. dessutom fick han massa vanligt kli med. och ojojojojojojoj vad han trivdes! :D sen blev han såklart sur när jag slutade klia på honom, och ännu surare när jag tvingade till mig kramar. men det är sånt han får ta just nu tycker jag. tårarna höll sig borta men fyfan vad tungt det är!

blev kvar ett tag o såg när en superpigg fia fick hoppa. haha. hon är så söt! var skönt att få lite glädje också! :) blev kvar ytterligare en stund för att se ena nya hästen gå. ser hemskt trevlig o okomplicerad ut men ja, inget wow i mitt hjärta iaf!

på lördagen sen fastnade jag först ute i sjövik. fick en promenad o snack o annat smått o gott. blev kvar alldeles för länge av olika anledningar men kom sen iväg. var långsam som vanligt o kom inte upp på hästryggen förrän mycket senare än tänkt. som vanligt med andra ord! var lite obalanserat först men blev bättre o bättre. fick till en fantastiskt fin galopp och oj vad fin hon var! fick lite tips sen på ökningarna från lena och oj vad bra dom blev då också! woohoo! en sån häst! :D jag o hanna tog sedan tid på oss o stressade inte igenom kvällssysslorna. en härlig dag i det fantastiska vädret helt enkelt! :)

söndagen hade jag egentligen tänkt göra massor på. jag skulle fixa fias man o jag skulle promenera med lasse o en massa annat skoj. men jag var SKITSEG hemma o glömde bort allt jag tänkt så jag åkte inte ut förrän ganska sent. först mockade jag o sen tog jag tag i lilla Corint som skulle skrittas i en halvtimme. han hade vart snäll de tidigare dagarna men lite nervöst var det ju med tanke på hur stressad han varit när jag lett honom.. men men! han började bra med att rulla sig i sin omockade box EFTER att jag borstat rent honom o skulle hämta sadel. tack för den! fick sedan hållhjälp o stressad var han när jag satt upp men så fort vi fick komma ifrån den läskiga kortsidan så var han lugna filbunken.. så länge han hade korta tyglar... hahaha. :D så fort man gav honom långa blev han rädd. så himla söt! :)

sen iordning med fia och rida lektion. kort uppvärmning där hon dock kändes fin. tänkte på att inte fastna på volter eller i ett o samma tempo osv. sen efter lite pust jobbade vi istället med halva bakdelsvändningar. Hade ju varit jättesvårt när vi jobbade med det på privatlektionen jag hade, men nu gick det relativt lätt och fia var duktig! vi började i högern och när det kändes bra för alla jobbade vi istället med galopp. och vilket galopp jag fick! fia var SÅ JÄKLA duktig!!!! fick ta det ytterligare ett steg med balans o sen rida fram i samma balans och hon väntade på mig och tog i som attan! Sen ut på fyrkanten o även börja jobba med lite lätt lätt förvänd genom att rida en båge längs långsidan. Fick till det tillslut och då vart hon ännu finare! WOW! :D

över till vänstern o börja om från bakdelsvändningarna. svårare i det varvet men blev bra där med! så över till galopp där hon var fortsatt fin men lite trött, så vi jobbade inte lika länge med det. Sen i traven dock så började Lena ändra på mig igen. haha. aldrig får man någon lugn o ro! :D Fick korta upp mina redan korta tyglar (enligt mig då ;) ) och räta ut armarna så att det kändes som att jag satt med spikraka armar. Fia kändes SUPER det jag hade under mig så att säga, men armarna och det jag hade i händerna kändes bara konstigt, men Lena lovade att det blev en miljon gånger bättre så jag får väl tro henne! Får vi försöka jobba vidare med helt enkelt. Skillnaden var tydligen att gå från en bra LB-form till en väl godkänd LA och att vi kom ifrån det sista hänget på bogarna... O det behövs ju så! :P

Är skönt att kunna avsluta helgen helt sjukt nöjd! Är SÅ pepp inför tävling nu! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback