vi siktar mot LA:1

Har inte skrivit om hästeriet på länge nu, så det är väl dags för uppdatering på den fronten!
Förra helgen började med hoppning, ännu en bra lektion för mig med bra övningar för räddharen som är jag. Många av hästarna fick gå dubbelt på fredagen och skulle dessutom ut o tävla på lördagen, så vi fick ta det lite lugnt. Vi började med galoppbommar- 3 stycken, sen x antal galoppsprång till ytterligare 3 bommar. Får jag göra lite sånt blir jag lugn, så jag var glad över det hela! Sen blev bommarna hinder och vi skulle reglera galoppen. Fia var precis lika underbar som alltid, men blev sååååååååååååååååååååååååååååå besviken när vi började galoppa över bommarna "hallå... skulle vi inte HOPPA? :( :( :(". SÅ SÖT är hon! :) Sen skulle vi hoppa ett hinder snett igenom o så fram till ett annat i en mjuk liten båge typ. Där skulle vi se till att byta galopp över första, vilket Fifi inte hade någon lust med. :D Sista försöket hade hon dessutom fått nog av pyttehinder, så hon FLÖG över första hindret, över en meter istället för 30-40cm. :D Men hon var så mjuk o fin så det gjorde inget. Dock fel galopp ännu en gång, men Anna tyckte att jag kunde liksom inte förbereda bättre så skitsamma. Haha, söta häst! :)

På lördagen minns jag inte så noga vad jag gjorde, gick säkert bra! ;) Men jag fick äran att skritta Mejram också som skulle sättas igång. Provade att rida ute först men det ville inte damen, så vi fick gå in. Hon var supermysig och på jättegott humör. Skrittade på o jobbade och försökta sätta under sig sina vingliga ben. Lena frågade "känns det fortfarande rätt när sitter upp på henne?", svarade att jo, det tar två varv sen vet jag precis, "det syns". Min skrutta! :)

Söndagens lektion gick i galoppens tecken. Jobbade på att få ihop galoppen mer och få till mindre volter. Det krävdes en hel del jobb men OJ vad duktig Fia var! Det lossnade verkligen och hon var SÅ duktig. Sen låg hon på som fasen i traven men det var nog mer att jag inte orkade balansera henne ordentligt... Så bra galoppjobb har vi dock aldrig fått till, så jag är helnöjd! :)

Den här helgen var det lite si o så i lördags. Vi har kommit så mycket framåt för varje helg jag ridit, men nu har jag hamnat där att jag kommer till en viss punkt när jag rider själv, som är nära att få till det helt, men vi kommer inte hela vägen. Det är frustrerande i sig, sen blir jag än mer frustrerad för att det inte är rättvist mot mig och framförallt inte mot Fia att vara missnöjd med ett sånt pass. För det är verkligen ljusår ifrån hur det var när jag började rida henne. Jobbade med galoppen igen och tyckte nog att jag fick till det rätt bra! Fick beröm sen från två andra som rider där om hur bra det ser ut. Skoj! :)

Igår på lektionen var det bara jag och Lina- underbart! ;) På framridningen var Fia väldigt ihop redan från början, så då var det dags att börja reglera traven mer för att få igång bakbenen mer tidigare i passet. I galoppen var hon lite trött, men jag fick verkligen ihop henne tillslut och hon blev superfin, men fasen vad svårt det är! Sitta rakt och långt, inte knipa med knät, skänkla i rätt ögonblick, ge eftergiften på rätt sätt, inte balansera för fort men inte låta henne falla isär osv osv... Hu! Sen tänkte vi att vi ska köra en gemensam LA:1debut på lektionsmästerskapet, så det blev till att träna skänkelvikningar. Fia är svår med det, eftersom hon har så sjukt lätt för det! :D Minska lilla man ändrar så ändrar hon massor. Skitbra egentligen, för man får lära sig att inte störa hästen, men innan man kommer dit är det svårt. Undan vänster så vill rumpan gärna komma före, så där gällde det att verkligen bara flytta bogarna. Styr in på linjen och sen bara tänka fram med bägge skänklarna runt bogen egentligen, då blev flytet bra! Sen för att öka kryssningen utan att öka tvärningen så fick jag klämma fram lite mer trav i det hela. Härlig känsla när vi fick till det! Undan höger var det en helt annan känsla, som var en felaktig känsla = svårt att få till det! ;) Fick tänka att jag knappt red in på linjen för att få lagom tvärning, och hon smet gärna iväg med ytterbogen så verkligen se till att hon var mellan skänklarna först. En check före med ställning åt bägge håll så löste sig det med! Känslan när man bara flyter fram är härlig! :)

Traven jag fick sen var SÅ JÄKLA FIN! Hon hade en helt annan spänst och schwung i steget (det är nog första gången, förutom framridningen på tävlingen, som jag kan säga att vi haft schwung i steget) än tidigare. Typiskt att lektionen alltid är slut när man får till det så bra! :D Det är iaf jätteskoj att få prova på en LA, även om det nog innebär att jag inte kan slåss om att behålla min titel som lektionsmästare i totalen av hopp och dressyr..... ;)

Kommentarer
Postat av: Marie

När jag läste rubriken lite snabbt så trodde jag du menade LA = Los Angeles.. så jag trodde du hade bokat biljett :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback