ingen slakt på Scan

I måndags fick vi hemskt tråkiga nyheter av våran käre kursledare Janne. Nästa vecka på torsdag skulle det som vi väntat på sedan vi började äntligen bli av. Vi skulle på studiebesök på Scan! Riktigt spännande men såklart lite läskigt också. Men Scans ledning fick av någon konstig anledning för sig att det kan innebära en risk att ta emot oss nu i svininfluensans tider.... Eh?

Janne är lite av våran smittskyddsguru och varken han eller någon av de andra på skolan (minst 3 veterinärer har sagt att de inte förstår beslutet alls) förstår hur de tänkte där- grisarna vi eventuellt kan komma i såpass kontakt med för att kunna smitta dem ska ju ändå slaktas- inkubationstiden är lite längre än så.

Men beslut är beslut och det finns inget att göra åt. De jobbar istället med att få iväg oss till andra slakterier, det tråkiga är att det då blir mindre slakterier som i alla fall några av dem anses vara bättre eftersom de inte har samma produktionskrav. Jag hade verkligen velat se ett riktigt stort slakteri, men men.

Vi har i alla fall haft en himla intressant föreläsning om slakt och de olika bedövningsmetoderna som används idag med härligt Algers. De planerar även att vi ska få lite till istället för Scanbesöket i väntan på att de lyckas få till de riktiga besöken. Otroligt intressant och otroligt viktigt med, samtidigt är det såklart lite tungt när man tänker på hur många djur vi skickar till döden. De som jobbar med det och gör det bra ska ha en eloge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback