katter högt och lågt!

Idag var det dags för mer volontärande på animal sheltern. Först fick vi lära oss städning av "valprummet" och sen efter den genomgången fick jag gå över till kattrummet och lära mig det och sen lära dom andra två när de var klara med valparna. Den underbart söta lilla kattungen hade redan fått ett hem tydligen, härligt! :)

Det är ju inga svåra saker att städa hos katterna, iaf inte idag då det egentligen bara var en katt som inte ville vara med o leka, men då hade ett par andra volontärer slutit upp och en ung kille fick äran att lyfta ut och in den katten. ;) För när man städar en bur så måste katten vara i en annan, så det är två lyft per katt. Vi får dock skippa en katt om vi inte känner oss trygga med just den. Jag började med de som verkade glada och där det stod på deras infolappar att de var väldigt goa, för att komma in i det, och sen flöt det faktiskt på riktigt bra. Ett par hade fått sina klor amputerade (*grrrrrrrr*) så då behövde man ju bara oroa sig för tänder och inte klor, vilket ändå kan vara skönt. :P

Fastnade för 3 goingar, varav en verkade lite skeptisk först men som sen när den väl blev klappad var en riktig kelgris. Långhårig, svart och lite norsk skogskattaktig i utseendet, dvs väldigt vacker så chanserna känns goda för ett nytt hem. :) Sen nån vanlig svart bondkattvariant som var VÄLDIGT intresserad av att få vara med o leka och kela. Störtskön personlighet och talade verkligen om för ALLA som kom in i rummet att "här är jag jag älskar människor kom o adoptera" så den lär också få ett hem snart. 3e katten jag fastnade för var en siames, fast mer långhårig än jag hade för mig att dom var. Riktigt vacker och helt underbart kelen den med, och intresserad och nyfiken. I och med rasen tror jag inte att den får några problem att hitta ett nytt hem heller. Och alla ska up for adoption nu i dagarna så jag hoppas på lyckliga slut för dem. :)

Sen tog jag och den yngre killen kort på de katter som inte hade några hemsidekort på sig än, och den korthårige svarta var så yster så det gick inte att ta kort på honom inne i buren, och utanför ville han såklart inte stå still och bara rymma.. Så tillslut fick jag hålla honom och jag är nog ganska nöjd med bilden tror jag... Kunde tyvärr inte kopiera och visa... ;)

Lite roligare volontärande idag ändå, men jag längtar efter att få göra mer för djuren, gå på promenader med hundar och så.. Även om kelet katterna fick idag medan man städade är otroligt välbehövt såklart... Sen fick jag även reda på att häststackarn Sam inte varit själv särskilt länge, så det känns ändå skönt. Men ändå viktigt att få honom därifrån. Hmmm.. får se hur vi lyckas lösa det hela. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback