Piri till Kenya!?

Ja, det är vad jag vill! Få ta med mig Piri till Kenya så att jag slipper missa en månads ridning på denna fantastiska häst! ;)

Helgens ridning gick alltså bra. I lördags var det först väääääldigt fullt i ridhuset men jag lyckades ta mig igenom framridningen utan att bli alltför ofokuserad. Sen blev det lite mer plats och jag kunde fortsätta jobba på. Försökte tänka på 5 fram- 5 tillbaka i galoppen och sitsen och händerna. Tog några förvända också och han känns alltid väldigt bra efter det. Traven kändes riktigt bra sedan och jag njöt av att få sitta där och bara rida runt med honom med mig! Provade några skänkelvikningar i trav också (typ som de ser ut i LA:1an) och jag blev lite förvånad när han blev ännu mer avspänd i dem. Även halterna fungerade någorlunda! Grymt roligt var det hela! :D

Såg ännu mer fram till lektionen på söndagen och åhhh vad roligt det var! Han kändes fin redan från början men fick lite strul i galoppen när han inte ville fram i högern utan var spänd, men vi kom igenom det. Vänstern var bättre men där har vi lite problem med att få honom att lyssna bakåt utan att släppa bettet. Sen jobbade vi med ännu mer galopp. Vi var på volter och på öppna delen skulle vi samla ihop dem och på andra delen öka på. Han blev väldigt fin i högern som vi började med. Jag var dock som vanligt lite för feg i svängarna men det var bara att ta för sig! ;) Gick sedan ut på fyrkanten och ökade på andra halvan av långsidorna. Piri var riktigt fin och lyssnade väldigt bra fram, och helt ok bak också! :) Sen blev det en diagonal och så en kortsida förvänd med. :)

Bytte varv och började trava. Och ojojoj!!! Han kändes sååååå fin och allt bara stämde! Tom skänklarna var stilla! :D I galoppen blev det dock sämre eftersom bjudningen försvann, fick inte 100% koll på det men här och där fungerade det. Traven efteråt var dock återigen ljuvlig, fick våga samla ihop det lite mer och sen gå in i några ökningar. Vi var dock lite trötta bägge två så jag orkade inte sitta emot och behålla den lugna takten hela vägen men början på varje längning blev väldigt bra.

Åhhh han är så fin!!!!!!!!!! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback