Underbara PEAB

Vårat radhus är ju relativt nytt, vi flyttade in hösten 2006 och då var det nybyggt. Nu i sommar har de fått måla om husen eftersom det gjordes så dåligt från början, och vissa delar av fasaderna har fått bytas ut också. Rent garantijobb alltså. Våran länga var inte först med att målas, och man såg på de som togs an först att det hela tog tiiiiiid.. Och inte effektiv tid då, utan bara tiiiiiiid.

Men det hela verkade gå ganska snabbt när det var våran tur. Bättre tur med vädret så det hela kunde jobbas på i hyfsat tempo. Vi har byggnadsställningar runt hela huset, vilket inte är det roligaste såhär mitt i sommaren. Vill man inte bli väckt klockan 7 på morgon av att någon pratar utanför ens fönster så var det ju bara att sova med stängda fönster här i hettan. Och inga av våra två altaner går att använda för där står ställningarna...

Så förra fredagen, alltså över en vecka sen, var måleriet färdigt och de sa att de skulle börja plocka ner lite ställning där på eftermiddagen så att vi kunde använda altanen. Men nä, de plockade ner en liten del så vi kunde öppna altandörren... Sen skulle de komma på måndagen och göra resten. Vilket de inte gjorde, utan de satte upp nya ställningar på nästa länga istället.

Sen hände inget.
På hela veckan.

Så en annan här i brf:en ringde till den ansvarige på PEAB och skällde, och sa att hon skulle ringa varje dag tills det var klart. Vi fick numret och mamma försökte nå honom men han svarade inte då utan ringde upp så pappa förklarade samma sak. Detta var igår, fredag, alltså en vecka efter att själva arbetet var klart. Nissen sa något om semestertider. Jaha? Och? Han sa också något om att de andra ställningarna behövde ställas upp och därför hann de inte tar ner våra...

De satte alltså upp nya ställningar på en länga, som nu inte kan använda sina altaner osv, utan att en enda målare varit ute o arbetat något alls på hela veckan. Alltså jätteviktigt att de ställningarna sattes upp. Och vi har inte fått våra nertagna för att de behövde ställa upp de andra? Istället för att ta ner våra och inte ställa upp de andra förrän de faktiskt behövdes och låta både oss och de andra slippa en onödig veckas ställningsboende?

Vi fick iaf löfte om att de ska tas ner på måndag, så vi får väl hoppas på det.....

Kommentarer
Postat av: Matilda

Ja Skara Hästsport har ju det mesta i alla fall. :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback