gammal goding

Jag gör verkligen allt för att slippa exjobba idag, vilket är lite dumt eftersom tiden faktiskt tickar på och jag inte ens har någon bra plan för hur jag ska få ihop mitt arbete.. Vet bara vad jag vill att slutprodukten ska vara... Igår blev jag aspepp av anledningar jag får ta i ett eget inlägg, men nu är det bara "näääää jag oooooooorkar inteeeee"...

Så satt jag med min gamla vanliga spotifyplaylist och kände att jag ville ha något nytt på den. Och kom på att lite peppmusik vore bra. Så den här fick bli avdammad- åh så bra den är!


romeo återvänder ensam

Igår var det dags för kent- igen!
Sista spelningen på den här turnén och jag köpte biljetter dit för att vara säker på att få se dem, eftersom jag inte viste när vi skulle komma hem från Kenya. Örebro är ju inte jättelångt från Skara heller och sista spelning på turnéer kan ju inte vara fel! Fick med mig Angelica i klassen, vilket kändes rätt käckt eftersom hon bott i Örebro o har koll på staden. ;)

Vi kom dit rätt lagom men hade gott kunnat komma senare för om Camela var bra i Göteborg så var hon så jävla trist igår att det nästan var jobbigt... Jaja, tack o lov att de inte drar ut på tiden så länge de kan längre utan går på scen i lagom tid så man slipper dö av uttråkning när man väntar. ;)

Och åh vad glad jag är att jag gick på bägge spelningar! För igår var de verkligen på g! De var verkligen bra från början till slut, bättre låtval och avslutet på första set var verkligen ruggigt bra! Jag saknar fortfarande vissa låtar men vafan, man kan inte få allt alla gånger! :P Höjdpunkt var som vanligt Romeo återvänder ensam, men även hela slutet. Allt utom Kärleken väntar iofs. ;)

Det bästa var nästan att jag hade grymt bra utsikt över Markus precis hela spelningen! :D Och det är fan hett med trummisar... ;) Jävlar vad han jobbar på.. Och armarna.. Mmm... När får jag gifta mig med honom egentligen? Varför förstår han inte att vi är skapta för varandra? Och som jag sa i bilen hem igår- Romeo återvänder ensam är hans och min låt, han vet bara inte om det! ;)









nya rekord

I söndags la jag upp några bilder på min kenyablogg, bara några stycken sådär och inte ens de bästa bilderna utan ja... Bara 8 bilder som visar delar av allt fantastiskt vi fick vara med om. Och jag är ju ingen som har sådär dödsmånga läsare, speciellt inte här, men inte där heller.. Topparna låg väl på 67 unika på en dag, och det var första inlägget från Kenya tror jag... Men i söndags så slog jag mitt rekord, 133 unika! Woohoo!

Inte för att det spelar någon som helst roll, det var ju inte direkt ett mål för mig, att få många besökare dit. Utan  det var ju bara ett alternativ till resdagboken som aldrig fungerar som det ska. Men nu undrar jag verkligen vilka de 133 besökarna var? Det är ju som att halva min bekantskapskrets har gått in o kikat (på fejjan har jag 268 vänner så... nästan precis hälften ;) ).

Sen undrar jag vilka som läser här också, för förutom en handfull har jag ju ingen aning!
Kan man inte få tvinga alla som läser att skriva en kommentar så man vet? :D

framtidsutsikter

Idag hade vi våra sista föreläsningar på hela utbildningen. Det är lite lätt jätteskrämmande kan jag säga. :S

Resten av terminen är det exjobb som gäller och förhoppningsvis blir det precis så bra som jag hoppas. En stor positiv nyhet vi fick höra idag är att vi inte längre har någon deadline för att kunna få överbetyg, vi kan alltså fila på det länge och ändå få 4a eller 5a på det. Tack o lov vad skönt att slippa den stressen!

Jag har ju liksom redan vissa problem med mitt exjobb, får inte tag i rätt personer som kan hjälpa mig att skaka fram lite guidelines på hur tandvalskompisarna bör hållas... Hopplöst!!!

De flesta i klassen stannade kvar efter skoldagen och fikade ihop, hur mycket fika som helst eftersom alla hade med sig något. :P Fyjävlar vad illamåendemätt man blev. Men inspirerad blev jag ändå av att det var lite sådär hejdåsägande till flera av dem. För nu är det dags för framtiden! Min plan är ju förstås att åka till USA i ett år eller så, men då måste saker lösas först och man vet ju aldrig. Så jag började kika på kurser att läsa i höst, inga masterkurser direkt utan bara bra att ha kurser, utöka kompetensen osv. Och fy satan vad mycket roligt det finns! Har dragit ner dem till 13 stycken nu... Att de är många gör kanske inget men man måste ju kunna rangordna dem med... :S

Kikade på några masterprogram också och har nog insett att Uppsala är bästa alternativet. De andra är så väldigt låsta och ovalbara... Eller så plockar jag ihop något helt eget!


Och så har vi de kommande festerna också. Inte ens en vecka sedan var det dystra miner eftersom vårens sittning bara var halvfull, och vi som går ut vill ju ha en hejdundrande sista sittning.. Men så idag får vi höra att den nu är knökfull! :D Woohoo! Fan vad skoj vi ska ha! :)

Sen är det examens"bal", som inte är någon bal utan mer finare fest. Och till den behöver man ju en klänning... Och min vanliga klänningsaffär har väl inga som känns sådär DEN ska jag ha, däremot har jag hittat desto fler på
http://www.pinupgirlclothing.com/ men där har jag ju problemet att jag inte vet om de faktiskt passar.. Och det är ju inte jättekul att lägga 150 dollars eller vad det blir med frakt på något som kanske inte passar...


Men den här är ju så fin!




en egen

När man får sitta på en så fantastisk häst som Piri så blir man lite lätt jättesugen på att skaffa sig en egen krake. Gärna Piri då. :D

Han är verkligen en sån otrolig pärla att det är fan inte klokt! Har ridit tisdag, fredag, lördag och söndag och åh vad roligt det är! Han har varit pigg och taggad och så himla härlig. I fredag hade vi lite störningsmoment i form av hinder framme och vattenspridare på längst ner, men spänningen som blev i honom blev såndär bra spänning som går att jobba med. Vi gjorde inga underverk direkt men det var ett härligt pass som jag var nöjd med. :)

Sen i lördags slapp vi störningsmoment och kunde fokusera lite bättre. Fin var han igen och det var riktigt roligt igen. Försökte ha en plan men vet inte riktigt hur det gick med det.. :D Jobbade i galoppen med hålla honom framme men ändå kunna minska upp ordentligt och sen lite förvänd där han kändes otroligt fin. Traven efter det var som vanligt helt underbar och jag kände att men vi provar någon sidvärts och han flööööt fram. Och ÄNTLIGEN fick Lena se det!  Hon blev allt lite impad, höhö.. ;)

Igår på lektionen var han återigen finfin på framridningen, sen fick vi dock jobba med öppna längs medellinjen och ja, det är ju inte våran paradgren direkt men gick ändå bra mycket bättre än väntat och blev helt ok här och där. Tiden drog dock ut på tiden men lite galoppjobb hann vi med på slutet och det är sååå skönt att kunna sitta och finlira på detaljer och bara njuta av att lägstanivån ändå är såpass hög... Skönt att ha något som för det mesta fungerar iaf... :P Nu lär väl galoppen inte fungera alls till helgen bara för det, men ändå! ;)

De andra i gruppen var också nöjda med sig själva och sina hästar, skillnaden var dock att de inte så ofta är lyriska efter lektionerna, jag är det varje gång. Jisses vilken underbar häst han är min älskar Piri! :)

Alice in Underland

Igår var det äntligen dags! Jag har sett fram emot Alice ända sedan jag såg första reklamen för det. En mycket bättre kombination kunde jag inte tänka mig, Tim Burton gör en så konstig story som den... Kan det bli bättre?

Jag och Hanna bänkade oss på våran nya favvorad i salongerna- 3- med våra brillor och var lite lagom förväntansfulla. För även om jag längtat länge så hade jag inte skyhöga förväntningar. Jag visste att det skulle vara en sjukt snygg film med riktigt passande karaktärer, storyn brydde jag mig inte så mycket om faktiskt.. :) Och det var rätt inställning visade det sig. För filmen var sjukt snygg och karaktärerna var helt perfekta. Rolig var den också men väntar ni er någon spänning så lär ni bli besvikna. ;)

En rolig grej är att Wonderland egentligen heter Underland, så jag undrar hur det blir i den svenska versionen (VARFÖR har de dubbat den???????) för det heter ju redan Underlandet?

Efter bion blev det fika och efter det åkte jag till Viktor som hade fyllt 25, fast jag var ju inte bjuden på festen så jag fick helt enkelt crasha! ;) Om man nu kan crasha när man inte är bjuden men fullt välkommen? Nåja, kul att hänga med lite polers en stund innan jag tog med mig Louise o Fidde in till stan igen där vi inte orkade stå i kö till Rockbaren utan tvingade ut vännerna för en kram innan vi istället åkte hem!

Bra lördag måste jag säga ändå! :)



drömmarnas värld

Jag har haft sömnsvårigheter i många många år. Numera kan jag somna på kvällarna, men jag sover aldrig bra. Det händer kanske 2-3 gånger om året att jag sover en riktigt god natts sömn och vaknar utvilad. Sen jag kom hem från Kenya så känns det dock som att jag sover ännu sämre än jag gjorde innan. Jag drömmer riktigt jäkla konstiga drömmar och jag vaknar mitt i natten stressad för att jag inte förstått att det är drömmar och det tar ett tag innan jag kan koppla vart jag är osv. Som natten till igår tror jag det var, i Skara, så vaknade jag och trodde verkligen att jag var i Kenya (hade drömt om Kenya) sen insåg jag att nej jag sover, men det tog en bra stund innan jag fattade att jag var i Skara...

Fast sen kom jag på att jag ju faktiskt sov "bra" hela tiden i Kenya. Visst låg jag vaken en del och kunde inte riktigt somna om, vaknade ofta och sådär. Men det berodde inte på konstiga drömmar utan på att man hela tiden var på nya ställen med nya ljud och allt sånt. Klart som fan man vaknar ofta första gången man sover i ett tält på den afrikanska savannen liksom. Eller att man sover oroligt första kvällen man campar vid floden som är full av flodhästar... Men alla konstiga drömmar var som bortblåsta!

Så kanske är det bara att jag i en månads tid sluppit mina vanliga nattplågor så att jag nu inte alls är van vid det varpå det påverkar mig mer?


Hopplöst tråkigt är det iaf...

rätt, helt rätt!

En av de allra bästa sakerna med resan till Kenya var insikten jag kom till när jag var där. Jag behöver aldrig mer fundera över om jag gjorde rätt i somras när jag bestämde mig för att inte hoppa på veterinärprogrammet utan gå klart min utbildning i Skara. Jag kanske någon gång bestämmer mig för att bli veterinär ändå, kanske redan till nästa höst. Men just nu- nej. Åh vilken skön känsla! :D


Annars är man tillbakaslängd ner i allvarsträsket igen. Hemtentan vi fått från Jens var som vanligt några resor värre än man förväntat sig. Superintressanta frågor dock men lite för tungt för att verkligen orka hänge sig åt just nu. 4 frågor om problematik inom bevarandebiologin nere i Kenya- precis sånt som vi har stött på eller funderat över när vi var där. Det är egentligen riktigt roligt att sitta och läsa om det, skriva och fundera. Ämnet är alldeles för intressant! :D

Har även fått in min arbetsplan till exjobbet och fått iväg några fler mail som förhoppningsvis leder till att jag får tag i några husbandry guidelines på något av djuren jag tänker skriva om... Men vi får väl se, försöker fundera över hur jag kan göra om jag inte får tag i några... Hmmm...

från kenya till kent

Kenyaresan har ni ju kunnat följa i kenyabloggen, men jag tänkte ändå köra en liten resumé här nåndag snart när jag orkar.... Hemresan blev fruktansvärt lång och lite tråkig på mitten men vi kom till slut hem sent i lördags kväll, efter att inte ha fått välja på att stanna i Istanbul i två dagar som de sagt från början att vi skulle göra... Nåja!

När vi faktiskt kom hem insåg jag att jag ju kunde se Kent i Lisebergshallen, men mina biljetter var ju sålda till Daniel o Karin. Försökte hitta en biljett att köpa o gå med dem, men då var Karin så snäll att hon tyckte att jag borde ta tillbaka hennes biljett för det var viktigare att jag fick gå än henne. TACK!!!!!

Så jag och Daniel gjorde som vi brukar o såg Kent ihop! ;) Vet inte vilken gång i ordningen jag såg dem nu.. Vet att det är över 20 iaf... :) Hade ju inte koll på något alls om turnén och ville inte ha heller. Det enda jag visste var att Camela skulle agera förband, och för andra gången i historien hade Kent ett bra förband! Wow!!! Hon var ruskigt bra faktiskt och oj vad hon sjunger. Så det tipsar jag om, och hon låter ju inte alls som Kent så även ni som hatar Kent (t ex Sara ;) ) kan ju kolla upp Camela Leierth om ni vill ha något nytt i playlisten.

Kent var sedan såklart bra som vanligt, men inte så bra som de kan vara. De började starkt men sen kom en svacka, några riktiga guldkorn och en grym avslutning. Grabbarna verkade dock vara lite trötta, 4e dagen i rad i gbg så det är kanske inte så konstigt, de börjar ju bli gamla dessutom. ;) Dessutom kändes låtvalet rätt konstigt, fast det kändes ändå rätt roligt så att man blev lite förvånad också. :) Några stunder var det sådär riktigt riktigt magiskt bra också.. Mmmm.... Nu längtar jag till Örebro nästa tisdag då det är turnéfinal!

Livet känns allt lite surrealistiskt nu. Man hade precis kommit in i Kenyalivet och att det inte längre kändes som en konstig, sjukt bra, dröm. Så åker man hem och mindre än 24 timmar efter man kommit hem står man där i Lisebergshallen och ser på sina husgudar. Kontrasterna är enorma!

fix!

Nu hoppas jag att jag har fixat länken till kenyabloggen nere i länklistan!

Dags att svettas vidare!