en underbar sommarkväll!?

Ja idag på eftermiddagen kändes det verkligen som en såndär underbart härlig sommarkväll hemma i Sverige. Det börjar bli mörkt, luften börjar bli lite frisk och småkylig och det luktar sådär underbart gott som det gör då. Men det var ju ingen sommarkväll i Sverige, utan en vanlig novembereftermiddag i Moorpark. :P

Kom till stallet vid 12, snackade lite skit, gjorde iordning Monet, lät henne springa av sig på linan (fast förutom ett monsterutbrott där jag verkligen inte trodde att jag skulle kunna få stopp på henne då hon vände och drog rätt över volten hon var på utan att jag var beredd och brallade som faaaaan.... fick jag mest jaga henne för att hon skulle röra sig alls). Satt upp och skrittade ett tag, men hon var fortfarande dödsseg. Började jobba och det blev bättre och bättre. Dock var hon en riktig märr, fick inte ens peta på henne med spöt för då kickade hon, och när jag petade igen bockade hon. Hehu! Där var det tur att hon har en rejäl och lång hals jag kunde ta emot mig på med ena handen.. Hon bockar och sen sparkar hon bakut i det hela, och eftersom hon är rejält stor får man en rejäl skjuts vill jag lova! Lättare ur galopp men ur trav sitter man inte helt säkert... :P

Nåja vi började komma överens istället och började då jobba på att byta varv och ha henne med mig, och sen tyckte Tamara att jag skulle få träna 10metersvolter med henne, eftersom kära Monet varit mycket ovillig sist T red henne. :P Men tänka sig att det ganska så snart blev riktigt hyfsade volter och vi gick över till att göra två halva volter, också de helt skapliga! Wow! Så vi avslutade med det och var nöjda alla 3. :)

Pysslade lite medan T åkte för att hämta sin dotter på skolan och fick sen i uppdrag att göra iordning Dreamy och värma upp henne lite och kolla så hon inte hade för mycket överskottsenergi inför sin lektion. Kvinnan som skulle rida dök dock inte upp så jag red runt och lekte runt med westernbitarna jag lärt mig medans barnlektionen och dotterhoppningen höll på. Det var verkligen en PERFEKT eftermiddag att sitta till häst! Underbar luft, glada hästar, glada ryttare... Ahhh... :)

Kommentarer
Postat av: ezela

Hur uttalar man "z" på engelska? alltså typ om man ska bokstavera sitt namn och man har ett säta i det.. jag tycker det är så svårt :)

2010-11-17 @ 18:26:15
Postat av: lizan

ezela: man uttalar det som namnet ska uttalas. ;) Ord med z i uttalas i regel med z-ljud, det är zoo inte soo på engelska, och Zack inte Sack om någon heter så. Men om Ezela (bara som exempel) uttalas Esela, så hade jag uttalat det så på engelska också.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback