Garmin Forerunner 405cx

Så har jag äntligen gjort slag i saken och skaffat mig en ny, redan älskad, leksak! :D
Jag önskade mig en pulsklocka i julklapp som vi aldrig köpte eftersom jag började vela på vilken jag ville ha, men nu när jag börjat komma igång med cardioträningen ännu mer och kanske framförallt att jag faktiskt kan jogga i flera minuter utan att dö så kände jag att det var dags.

Så jag började researcha och blev kär i en klocka, som dock var dyr och med många finesser som jag kanske inte behövde, men jag fastnade ändå för den. Åkte till den lokala lilla löpshopen här i stan men där rekommenderade han inte den (kanske för att de inte sålde den och inte kunde få in den heller) utan föreslog en billigare variant jag kikat på, eller att jag skulle vänta på den nya dyrare klockan som kommer snart. Blev då lite kär i den dyrare såklart, när jag kikade runt o läst om den, men kollade först upp något som killen i butiken sagt i förbifarten. Nämligen att "min" klocka såldes på ett stort varuhus (tänk Ullared typ, fast kedja och lite annorlunda såklart). Där hade de klockan och den var billigare än den billiga klockan som killen i löpshopen rekommenderade. Så hem igen och kolla upp de saker som han menade var negativa med klockan. Jag kände att det inte var något jag inte kunde leva med och märkte att det var många som inte tyckte att de sakerna var några problem alls. Så sagt o gjort!

Igår åkte jag och köpte min fina klocka, för väldigt mycket mindre pengar än vad den kostar i Sverige, och mycket mindre än vad Garmin själva rekommenderar som pris på den. GÖTT MOS!

Det är alltså en Garmin Forerunner 405cx. Snygg och blå och passar mig perfekt!


Igårkväll laddade jag upp den och konfigurerade lite basicinställningar och provade så både pulsbandet och GPSen funkade. Och idag fick jag äntligen prova den! :)

Finfint att få puls, tid, distans, tempo osv osv medan man springer och extra finfint att den mäter kcalförbränningen efter puls. Och trevligt att ha en bättre GPS än den i iphonen så att man kan få lite korrektare värden. ;)

Var ute i nästan en timme och 5.6km blev det, varav 2km jogg (woohoo för en hopplöst dålig joggare som jag) och enligt den 500 kcal (vet dock inte hur exakt den är, men vafan). Kul också att få läsa höjdskillnader eftersom det är ganska backigt här (även om höjdmätaren inte på något sätt är exakt) osv osv osv. Jag tokdiggar min nya leksak och behöver sätta mig in mer i det hela så att jag verkligen kan utnyttja allt.

Jag ser redan fram emot nästa pass! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback