Ajajaj... Eller kroppskontroll?

Jag kommer ha ONT imorn kan jag lova!!!

Igår red jag äntligen ett westernpass på finaste Dreamy igen. Tamara gick runt o fixade och donade på gården så jag red själv och jag måste säga att jag är ganska nöjd med min insatts. Började med att promenera runt och spänna gjorden ett hål i taget eftersom hon är lite känslig, fick nästan släpa runt henne och hon verkade inte överdrivet upphetsad över att få bli riden. :P Satt upp och genast vaknade hon till liv och ville helst bara springa och inte alls skritta. Men när jag började jogga så var hon SÅ fin och lyhörd, T kom ut precis och sken upp när hon såg sin fina häst. :)

När vi dock skulle jobba lite mer och inte bara jogga runt tog hon till sitt favvoknep- springa ifrån arbete- så det blev en hel del halter. Efter ett tag hade det blivit bättre så då var det bara att börja galoppera, självklart ville hon bara rusa men det var ändå helt ok. När vi kört en del i bägge varv började jag köra 8-volten med trav i voltbytet och så ny galopp i nya varvet. Efter en stund lossnade hon helt, fick till en riktigt bra lope och gjorde allt själv. Hon började andas i takt och frustade massor. :) Och tänk att travarbetet efter det blev myyycket bättre än det innan hon fick ur sig energin!

Dock inser jag återigen hur handikappad jag blir när jag inte får ha mina tyglar och min "ram" för mina händer. OCh jag har verkligen dålig kroppskontroll, iaf åt ena hållet. Men men.. Dreamy var nöjd ändå, och Tamara hade sett lite småsnuttar och slutet då hon kom ut med Monet då, och sa lite senare att "jo, det såg ganska fantastiskt ut idag, Dreamy behövde det där". Kul att höra. :) Och Drömmen var så nöjd så nöjd efter passet. Och trött! Stod med näsan i backen nästan när jag tog av henne och borstade. :)

Men som sagt, hon såg inte superupphetsad ut före passet... ;)

 

Idag föreslog Tamara det som jag tänkt ett tag men inte riktigt velat föreslå själv. ;) Ett sitspass på lina. Huga! Monet har ju stor gång så det är inte helt enkelt som det är, lägg då till hala ridbyxor, inga stigbyglar och inga tyglar att hänga i så blir det ännu svårare. ;)

Fick inte till det särskilt bra alls i början, men i takt med att hon mjukade upp sig blev det bättre och bättre och tillslut hade jag lyckats få fram en fin härlig gungig trav som jag kunde reglera hjälpligt. Fick till bra halvhalter tillslut i bägge varv och bra övergångar trav-skritt-trav så helt klart ett bra pass! Men HJÄLP vad jag kommer ha träningsvärk imorn! Jisses säger jag bara... Men det får väl vara värt det... Får bli några fler sitsträningar i kombination med western på Dreamy så ska jag nog få liiiiite kontroll på min stackars kropp ändå... Hoppas jag... :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback