Banana Paper

När man ska dra igång med plugg efter ett litet uppehåll så måste man ha pluggprylar som inspirerar. Det måste kännas lite skoj, annars kommer man inte få tummen ur. Så för att lyckas få tummen ur och komma igång med de två kurser jag ska läsa under våren (ev en tredje också... får se...) så åkte jag till Target för att köpa mig ett kollegieblock och lite pennor. Inget avancerat alltså, men iaf något som skulle kunna kicka igång inspirationen.

Så när jag väl stod där i kollegieblocksgången så fångade ett sött block med en uggla på min blick, jag tittade närmare och såg att det var ett block av sk banana paper. För ett par år sen inför skolstart när jag pluggade i Skara så var jag på Maxi i Alingsås för att köpa samma saker, kollegieblock och pennor, och fann söta block med söta grodor på, och de var gjorda av banana paper. Jag hade aldrig hört talas om det och läste på blocken vad det stod. Pappret i dem är gjorda av en viss % återvunnet papper, och resten bananfiber. Alltså behövs inga träd i framställandet av detta papper. Det skulle vara ekologiskt och allmänt käckt. Så jag köpte såklart det söta blocket med fina grodor på och berättade om det för mina klasskamrater. :D

Så när jag nu hittade ännu ett bananblock så var jag såklart tvungen att köpa just det blocket. Jag googlade lite nu och på en väääääldigt snabb scanning så kunde jag inte hitta något negativt om det hela, att det skulle vara påhitt eller så. Å andra sidan fick jag nästan bara träffar från företag som gör bananpapper, eller tips på hur man gör själv. Nåja, en av sidorna var iaf en biodiversitetsorganisation. :P

The Banana Paper Company kommer mitt block ifrån. Och jag gillar mitt block. Det känns liksom gediget på nåt sätt. ;) Pärmarna är dessutom fickor så man kan stoppa ner andra viktiga papper som hör till det man skriver om i blocket, typ om man är på föreläsning och får en handout eller så. Himla smart!


Kommentarer
Postat av: Sara - En talanglös dressyrryttares bekännelser

Jag är precis likadan. Behöver nya block, nya pennor (och helst en ny garderob) för att peppa igång mig inför kursstart. Bananblock har jag aldrig sett - men skall hålla utkik nästa bokhandelsorgie jag ger mig ut på. ;-)

Postat av: lizan

Jag försökte få en liten rosa dator för att bli peppad på mitt exjobb förra våren- gick inte... Kanske till masterexjobbet? ;)



Har faktiskt aldrig sett bananblock på bokhandlar, bara på ica maxi, och bara den skolstarten... :P Men OM du hittar så säg till så jag vet vart jag ska leta när jag kommer hem igen :)

2011-01-28 @ 10:01:41
URL: http://lazertomte.blogg.se/
Postat av: Sara - En talanglös dressyrryttares bekännelser

I promise! Just nu är jag mer inne på "ny garderob" dock. Tyvärr. Betydligt dyrare än block och pennor... :-(

2011-01-29 @ 10:51:45
URL: http://frogstomp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback