Panik eller?

Jag blir verkligen SÅ glad när saker och ting fungerar som de ska. Det är verkligen upplyftande. Eller vänta hur var det nu?

17e januari är sista ansökningsdag på masterprogrammen jag tänkte söka där hemma i Sverige. Jag har väntat på att få svar från diverse håll så jag har såklart inte sökt än. Varför skulle jag göra det när sista dagen var imorn (min tid) ändå?

Men så tänkte jag att jag skiter i de eventuella svar jag kan få under måndagen och skickar in ansökan nu på kvällen. Loggar in och söker först efter den i Linköping, som jag bestämt mig för att välja i första hand. Men nej ingen master hittas. Vafan? Söker på skolan. Nej INGET finns på studera.nu från Linköpings Universitet. Går in på liu.se för att dubbelkolla och jo, dels på masterns sida står det 17e januari och på den allmänna mastersidan står det

"* Eftersom 15 januari är en lördag är sista anmälningsdatum 17 januari. Nyhet för i år är att man kan göra en sen anmälan även till masterprogram på engelska. Läs mer om detta på
studera.nu. Observera att de nya betalningsreglerna inte gäller dig som är svensk medborgare. Läs mer om anmälnings- och studieavgifter på studera.nu."

Men det hjälper mig ju inte riktigt just precis nu. För vad gör jag? Har is i magen och hoppas att dom löser det tills jag vaknat imorn? Sitter uppe tills det blivit kontorstid i Sverige och börjar ringa runt och hoppas på att någon kan ge mig ett vettigt svar? För det är busenkelt att sitta o göra härifrån också... Mailar och hoppas på det bästa?

Det är verkligen SKITBRA att lärosäten/studera har koll så att det faktiskt GÅR att söka program inom angivna tidsramar.



Uppdatering:
Jag ringde runt lite på Liu för att få lugnat mina nerver. När jag provade att ringa kontaktpersonen för programmet jag ska söka kom jag till en sympatisk växeltelefonist som efter ett par försök på olika frånvarande personer lyckades koppla mig bakvägen till lius antagningsenhet, som inte hade telefontid förrän 10. Hehehe. :D Killen trodde väl inte riktigt på mig först och det var precis så att jag lyckades behålla lugnet innan han fattade vidden av problemet. LiU finns inte på studera just nu. Han verkade bli lite stressad över det hela såklart och det blev en del mumlande. Han tog sen mitt namn och min studerakopplade mailadress och skulle sätta fart på folk som kunde lösa problemet och jag skulle kontaktas när mer information fanns. Förklarade att jag var i USA och undrade om jag kunde sova lugnt, vilket han tyckte att jag kunde. Han hade ju ingen aning om hur fort det skulle gå att lösa problemet, det berodde ju liksom på vad problemet var, såklart. Men om det inte ordnades så att jag fick in en anmälan innan deadline så att jag blev tvungen att skicka in en sen anmälan skulle den ändå behandlas som inkommen i tid. Puh!

Tyvärr missade jag att ta hans namn. DAMN! Tänkte på det direkt jag la på. Attans!
Men jag får lita på att det ordnar sig. Jag har tagit en skärmdump på hur det ser ut på studera när jag söker på linköpings universitet också. Och sen så ska inte en sen anmälan vara några problem. Risken finns att min anmälan kommer bli sådan ändå, eftersom jag inte vet om jag kommer hinna få in mitt examensbevis till dem i tid. Men ändå. Man kan ju bli nervös för mindre!

Kommentarer
Postat av: Sara - En talanglös dressyrryttares bekännelser

Åh fy, sådan panik är inte roligt - har själv varit med om det. :-(



Hoppas det löst sig redan, hojta annars om det är något du behöver hjälp med som jag kan göra härifrån Sverige! :-)

Postat av: Sara - En talanglös dressyrryttares bekännelser

Det förstår jag, vad sjutton skall du hem till regnet och isen för? ;-))



Memorera vad killen hette så skall du nog kunna sova lugnt. LYCKA till!

2011-01-17 @ 09:55:32
URL: http://frogstomp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback