Peppelino

Haha, det är lite komiskt hur bra ridningen fungerar nu. Så som man kämpar och sliter annars, så var allt som krävdes att jag skulle sluta rida regelbundet? Hade bokat in ett pass igår igen och Jalapeno stod på schemat, tror jag skrivit lite om honom innan, e. Scandic och en riktig pärla. Har inte ridit honom jättemycket, lektion bara några enstaka gånger och själv några enstaka gånger till. Första gången jag red honom fastnade jag inte alls, men de senaste gångerna har vi klickat. :)

Igår var ännu ett klickpass. :) Började med lite för mycket mys i boxen då han är en sann kelgris, fick lite bråttom och min framridning lite kort vilket kunde vara ett problem då han ibland tar ett tag att både vänta på en och gå fram till bettet. Men att göra förhållningar redan i framskritten fungerade bra så väntandet fanns där redan när jag kortade tyglarna och då kunde jag jobba direkt med att få fram honom. Blev sen återigen ett ganska basic pass, men med bra kvalitet på basicgrejerna. Han ville inte riktigt runda sig runt skänklarna och behöva ha bogarna på plats, framförallt inte i galoppen med det kom det med. I högergaloppen kunde jag börja ta ihop honom lite mer med bibehållen energi och jäklar vad fräck han blev då. :)

Gjorde lite övergångar också, både skritt-trav-skritt och trav-galopp-trav, och det är så skoj när det blir så väldigt mycket bättre och man får till riktigt bra övergångar tillslut. Rolig är han också Peppe, för när man har honom riktigt fint mellan hjälperna så är det såklart jobbigt för honom, så då vill han inte göra det man ber honom om utan bara jobba vidare där man är. Tex du har honom riktigt bra i skritten och ber om trav ur den skritten. Det är för jobbigt säger han och föreslår istället att bara trampa på i skritten. Haha. :D

Kul var det även om jag kände att orken inte alls är på topp längre så kände jag inte att känslan var borta och faktiskt inte heller timingen. Lena tyckte återigen att jag jobbar på helt rätt och jag fick även beröm från en fd ridkompis som också ridit hästen mycket som kikade på slutet att han såg riktigt riktigt fin ut. Så peppande och precis vad jag behövde efter en ganska jobbig helg för mitt lilla huvud. Han kan annars vara lite klurig att få ner nacken på och sträcka ut halsen lite men dit kom vi ganska fort och ja.. Det stämde igen helt enkelt! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback