dåliga dagen som blev bra

jag orkade faktiskt inte gå upp imorse så jag bestämde mig för att skolka idag och således inte gå på den viktiga övningen i eftermiddag på uddetorp där vi skulle lära oss att bedömma djurs välfärd. men jag hade ingen lust att lukta ko o jag vill ändå inte bli djurskyddsinspektör. så vaihelvete typ. rättfärdigade det hela genom att tala om för mig själv att jag tänkte plugga som fan o skriva min del av vårat grupparbete.

sov gott o låg o drog mig lääääääänge. gick upp o datade lite o sånt allmänt. gick sedan ut på en promenix i det underbara vädret, vägen bort o längs sjön o stranden, o sen hem via campingen. myspys o trevligt var det. o så fick jag ju känna mig duktig med! ;)

efter lite frukost o degande så tog jag mina böcker o papper o satte mig vid den stationära datorn, började dock med att slå på bandit och vara lite kär i programledarpeter och spela en runda freecell. sen skrev o skrev o skrev jag, eller ja, ibland pratade jag med marie om livet och smed korrupta planer, men överlag var jag duktig. och tänk att jag fick klart det! ska låta klassisarna läsa imorn o sen försöka skicka in det till jenny så hon får läsa. känns sjukt bra att fått gjort det nu, speciellt som jag åker till sthlm torsdag-lördag. nu är det bara lite annat att ha panik över! :D

sen kunde jag även passa på att sura över att min käre drömkille inte finns samt att det är rätt så jävla kul att stalka folk på internet. haha. synd bara att man inte kan stalka dom mer på riktigt. sen så har faktiskt både louise o marie lovat att hjälpa mig hitta min drömkille. gött mos! fast jag insåg att programledarpeter skulle bli en ack så trevlig backup. :9

undra bara varför jag är så bra på att drömma o så dålig på att faktiskt ta tag i saker? :D o här tänkte jag lägga in en jättebra låt, editors- the racing rats, men den kunde man inte länka till sådär käckt embedded.. så det sket sig. men kolla upp den. ack så bra! sjukt bra! en sån röst! *slurp*

the man of my dreams

helgen utöver kent var bra.
var bara jag o emma som red i lördags, lyxigt värre! emma red dessutom den nya unghästen, som både bara är 5 och inte har någon vidare superkondis så emma fick ju ta fler och längre pauser än mig = hon kunde få mer hjälp när hon väl red och jag få mer när hon pausade = det blev riktigt bra! fick gå vidare i jobbet med min sits så att jag kunde fånga upp henne i traven utan att ta i tygeln alls utan kunna behålla en låg och rundare form. och tänk att det gick det med! härligt!

sen igår försökte jag gå vidare med det här. fick henne inte sådär superfin men lyckades ändå få den där lägre men rundare formen, lena hann hjälpa mig en stund mellan lektioner också, alltid lika värdefullt! och hon var riktigt nöjd o sa till Åsa som satt på Lasse att "hon blir verkligen såå fin när hon går bra". det värmer i hjärtat! tänk hur långt vi kommit, jag o lilla prinsessan! :)
tog med mig åsa o lars ut på skrittur efteråt, så det blev både fram o avskrittning ute, känns bra att kunna göra det så att hon får komma ut ibland iaf! hon tycker så mycket om det (speciellt när hon har stora starka lars att gömma sig bakom i läskiga situationer, att vara ensam kan ju vara läskigt... :D).

sen var jag kvar i stallet alldeles för länge o kikade på lektionstävling, KM och lite CR i hoppning! började spännande med en idiot till Nougat som visade sin bästa sida... tvärnitar och GIGANTISKA språng med bockserier som hette duga efteråt...... men det var dom enda missödena på dagen o han byttes ut ganska snart... mejram o annelie gjorde en superfin förstarunda och fick en CRrosett! andra rundan behöver vi inte nämna. ;) massor med andra fina rundor! skoj!

sen fick jag ju stressa hemma med att hinna varva ner två sekunder, äta något, duscha o göra mig snygg OCH bestämma kläder för att åka in o möta upp peter pan för att se kent. o det vet ni ju hur bra det blev. :D

imorse var dock livet jävligt mot mig... drömde en sååååå jävla grym dröm. som iofs började helt hysteriskt pinsamt, sådär så att jag skäms över det nu, fastän det inte på något sätt var sant... haha. :D den var iaf hemskt oskyldig men innehöll något som jag insåg är mina drömmars man. han var lång, lagom musklig, sjukt snygg, trevlig som få, asschyssta tattoos o så lite sådär rocker med alldeles lagom mycket rockabilly. ahhhhh. han var perfekt! men jag tappade bort honom, o precis när jag skulle hitta honom igen så vaknade jag. o klockan ringde. försökte snooza o drömma om honom mer men lyckades inte. då blev jag så sur att jag ställde om klockan o bestämde mig för att inte gå på förmiddagens föreläsning i ren protest. haha. :D

och nu har jag suttit här ikväll o vart bitter över att jag funnit min drömman (he he he) och så finns han inte! it's oh so sad! :(

tack som fan kent

säkert en extremt välanvänd rubrik på bloggar o andra dagboksinlägg. men det går liksom inte att ha någon annan så jag får låtsas att jag är orginell ändå. :)

har precis kommit hem från min andra kentspelning för turnén. och blev enbart sugen på att se mer! jääääääävlar vad bra dom är när dom är bra! jocke var på sitt bästa humör, sami rockade loss som bara han kan och jag såg markus perfekt näst intill hela spelningen. dessutom så älskade lisbergshallen! o superbra ljud! o trevligt sällskap!

åh. den här underbara konsertfyllan man får efter en ruskigt bra spelning.

o jag vill egentligen bara berätta allt. sådär fånigt återberätta precis allt jocke sa mellan låtarna. men det känns så fjortis så jag vågar inte. :D men alltså åh! :D älskade älskade älskade kent. men när alla mantrade sami, o sen gick laget runt, o kom till jocke, o han blev alldeles mållös. det var hett som fan! ;)

ge mig biljett till fler spelningar? :)
o låt mig aldrig glömma hur bra man kan må av ack så små saker!

image152

traveler

jag vet inte om jag tycker att programmet är sådär skitbra egentligen.
men för en utsvulten jag som lever nunneliv kan det inte bli mycket bättre! :D
så söta dom är! förutom "trey" för han är bara het. :9

kanske inte hetast av dom, men när inte herr wolverine står brevid o är ännu hetare så...
image149

så himla gullig! :D
image150

o så "trey".. mmmmm.....
image151

etisk peppning

hehe. ni som känner mig eller som läser mycket vet nog att det kan gå väldigt fort i svängarna i mitt liv. som sist jag skrev när allt kändes så jävla piss. och sen dagen efter så släppte allt o allt kändes rätt gött igen! ;)

i tisdags hade vi etikdag i skolan. en dag då man diskuterar etiska dilemman som vi kommer träffa på i vårat yrkesval, det var vi och djursjukvårdarna. började med en föreläsning av en veterinär som jobbat på SLU i 20 år eller nåt. han gick mest in på etik och välfärd hos våra produktionsdjur. han var så otroligt inspirerande! han var sådär så att man får den där glöden "jag vill förändra". haha. gött mos!

sen kom en annan veterinär som fått ringas in på väldigt kort varsel då den som skulle pratat för oss fick förhinder i sista stund. han gick mer in på sällskapsdjur, främst hund för det var det han kunde mest om. mycket om hur långt vi egentligen ska gå i våra djurs sjukvård. för vi KAN göra ungefär precis allt för våra djur som man kan göra för människor, i vissa fall tom mer. men frågan är om man SKA göra bara för att det går? tex om det är rätt att sätta djur i rullstolar. också inspirerande men inte lika bra som den första!

sen hade vi disskussioner i grupper där vi var hälften från våran klass o hälften från djursjukvårdarna. skoj att få deras syn på saker och ffa skoj att höra att dom tyckte att vi hade så mycket bra att säga! :) men man får väl hoppas det med tanke på hur mycket etik vi faktiskt har på schemat!

för mig så är ett stort problem hur man ska få "vanliga människor" att inse hur det faktiskt ligger till. inte att vi ska bli några militanta veganer hela bunden, verkligen inte, men bara veta om hur det ligger till. det är så lätt att få folk att kräkas över pälsindustrin och det är ju väääääldigt många som tycker att det är sååååå vidrigt. osv osv. men hur många funderar ens över produktionsdjuren? fast nej just det, det är ju inte samma sak, för dom äter vi....

sen tror ju folk att det är så bra i sverige, så att så länge man köper svenskt så är det lugnt. och ja- svenskt är (oftast) bättre än från andra länder, absolut, men det betyder ju inte att det är bra! 20% av alla mjölkkor i sverige behandlas ÅRLIGEN för juverinflammation, och skulle man räkna alla som visar tecken på milda eller begynnande juverproblem skulle det bli många fler. (nej jag har inga källor utan litar på veterinären som pratade med oss som jag inte minns namnet på... men kan ta reda på det om någon absolut måste ha en källa på mitt ordbajseri! ;) ) i djurskyddslagen står det såhär: 2 § Djur skall behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom. Gör man verkligen det om juverinflammationer är så otroligt utbredda? Och nu minns jag inte siffran, men om man kollar på benfel hos slaktkycklingar så är det en enorm andel som har plågsamma benfel, men dom lever ju inte så länge så då är det ok?

Sedan har vi detta:
3 § Djur skall ges tillräckligt med foder och vatten och tillräcklig tillsyn.
Som tydliggörs i föreskrifterna för lantbrukets djur såhär:
5 § Djur ska normalt ses till minst en gång dagligen. Nyfödda, sjuka eller skadade djur samt djur som beter sig onormalt ska ses till oftare. Detsamma gäller för högdräktiga djur, särskilt vid tiden kring förlossningen. Djur ska hållas på ett sådant sätt att tillsynen över dem kan ske utan svårigheter.

Det jag vill uppmärksamma är tillsynen. Detta innebär alltså att alla djur ska ses till en gång om dagen. minst. så kan vi sedan fundera över värphönsens situation. ett normalt arbetssätt i dom stora produktionerna är att alla stallarna gås igenom 2 gånger i veckan. 2 gånger i veckan är inte varje dag! om man sen dessutom slår ut tiden varje höna ses till (inklusive tiden för alla åtgärder som måste göras med lagning av vattennippels, foderbord mm) på veckans alla 7 dagar så blir det hela 0,01 sekund/höna. nu får dom ju inte ens tillsyn varje dag, men hade 0,01 sekund räckt för att kunna räknas som tillräcklig?
Om man sedan ska gå vidare med det här och bestämma att varje höna ska få 1 sekund/dag, och så tänk att stora gårdar kan ha 35 000 höns.... En heltidsanställd som bara går åt till tillsyn hade behövts för en besättning på 20 000...

Men man kan ju tycka att det är bara för gårdarna att hosta upp pengarna till fler anställda, alternativt så kan vi ju skrota hela djurskyddslagen, varför ska vanligt folk behöva följa den om de stora gårdarna inte gör det?

Däremot så ska jag tillägga att det i princip enbart är på små gårdar man hittar dom riktigt svåra djurskyddsfallen.

ojojojoj. nu har jag vart militant vegan nog för idag tror jag. o tänker vara sur över annat istället. :D som idag. kunde knappt ta mig ur sängen, men tvingar mig till det. kommer till skolan. föreläsning inställd läraren är sjuk. hurra! fick iaf lite gjort inför projektarbetet innan jag åkte hem. tänkte sen vara lite rolig o önska en låt på city. önskade duran durans nya singel, den är sååå härlig. och skrev i mitt lilla mejl KLART OCH TYDLIGT att det var deras nya singel jag var ute efter. så alldeles nyss så hör jag min hälsning, men så läser hon "skulle bli mycket gladare om jag fick höra NÅGOT med duran duran" och bestämmer sig för att spela en jävla skitlåt.

om man nu inte vill eller kan spela den önskade låten, varför i hela friden hittar man på eget istället för att bara låta bli att läsa upp önskningen? nu kommer ju hela göteborg tro att jag gillar dålig musik! *sur*


ordbajset för dagen avklarat.
dags att plugga! hurra!

fastnat

varför gör jag alltid såhär?
jag får panik över att jag inte lever något slags drömliv, blir bitter över det, får ångest över det och fastnar sedan i det läget och vet inte hur jag ska ta mig loss. det är inte direkt produktivt att sitta o ha ångestfyllda dagdrömmar om något helt totalt orealistiskt.

någon som har några tips på hur man kommer loss?
blir fan helt galen på det! :S

börjar ju då även vela över livet. som vanligt. men vill nog verkligen inte alls bo i skara och funderar tom på att inte läsa klart där. även om det är sista året som är roligast. journalist lockar mest just nu. men då kommer paniken igen över att jag inte bara kan stick with it. bajs på mig typ. :P

o så blir jag sur på mig själv över helgen. för jag lyckades ju inte ens uppnå det jag ville. get back in the game. för att komma back in the game så måste man ju faktiskt gå lite längre än en redan beprövad kompis som alltid är villig. så det enda jag lyckats med är att ge mig nojjor om att det kommer bli jobbigt nästa gång det är dags för fest.

ja jag är dum i huvudet. :P
om inte annat så är jag tydligen det för att jag är en horautmittlivpåinternetjunky. :P

men för att avsluta det hela lite gladare tänker jag meddela att Ida och Patrik idag blivit föräldrar till en alldeles underbar liten dotter! eller jag antar att hon är underbar, har ju inte träffat henne än. :D

prins carl philip o jag (o kent o föl o annat skoj)

i fredags satte jag mig i bilen o tuffade upp mot sthlm. kom fram i ganska lagom tid, hämtade upp daniel o åkte sedan vidare till los globen. ställde oss i kön o gick in, insåg att vi kunde få stå hyffsat långt fram så vi valde det framför balkongen. var hemskt tråkigt att sitta o vänta men musiken var bra ändå. så äntligen började det hela o gudars vad dom är bra! fast ändå inte. för dom var inte så bra som dom brukar. publiken var stundtals helt löjligt avslagen o sami rockade inte loss förrän slutet. (vafan en timme en minut har ju varit en av hans paradlåtar!!!!). jag blev dock hysteriskt kär i markus igen o riktigt deprimerad över det hela. han är ju mannen i mitt liv, varför kan jag inte bara få honom? :(
vissa delar på spelningen var sjukt bra, berlin är fantastisk, pojken med hålet i handen sååå nostalgi, och att få höra gravitation live igen var sååååå härligt! äckligt bra låt! och romeo återvänder ensam är ju min o markus låt, så det var ju trevligt att han fick sjunga på den! ;) jockes extraverser på mannen i vita hatten var också sådär bra. hejja honom! hejja kent! ajj löööv kent! :)

var tvungen att köpa en tröja efteråt, efter mycket om o men. har inte provat den än men det är ju inte det viktiga. man ska bara ha den! ;)

sen skulle vi möta upp några vänner till daniel på 80s, eller vi ville träffa dom o samtidigt komma in gratis. men dom gick nånannanstans först o det orkade inte vi, så vi gick dit sålänge eftersom det är gratis på övervåningen. daniels kompisar är dock segast i världshistorien, så vi gick hem efter ett tag. dock hade hela kvällen räddats ändå, för mitt när vi står där o försöker se balla ut så inser jag att sjävlaste prinsen står en meter ifrån mig! :O så jag var tvungen att stå där ett tag o glo o peka o känna mig skitball som stod så nära honom! ;) blev lite imponerad av honom också, han utstrålade en sån fantastisk sympatiskhet att det nästan var löjligt! fasktiskt, på fullaste allvar! :D

åkte iaf hem tillslut o daniel vispade ihop lite pangkakor som vi åt till animal planet innan jag sov gott i några timmar för att sedan kravla mig upp igen o släpa med mig daniel ut till morsta! pussades med heko o misse först. så himla goa! heko har nog växt ÄNNU mer! :O sen ut i stohagen hela gänget för att pussas med fölen! och så stora dom är! hippa har blivit blond i manen så hon kommer nog bli en riktig snyggning, vilket vi iofs alltid trodde! hon o vintset kan nog bli ett snygg par framför vagnen! halinka har växt till sig massor o är en riktig mysgris! mamma upp i dagen, men kommer nog bli snyggare! men samma färg o precis exakt samma bläs! :D aarven börjar bli svartpälsad o har sin fars kloka ögon! samma underbara uppsyn som aigur o aatos, otrolig vänlighet! kommer bli 3 kanonhästar, det är jag övertygad om!
fick några pussar från herda också, som dock var mer intresserad av maten. :D tiiu hälsade inte alls. :P dom stora pojkarna pussades en del och oj jävlar vad jag saknar dom allihopa!
blev en fika i morstas lantlivs-hemslöjd-café som var hur mysigt som helst! gott med bulle o choklad med innan jag påbörjade den sjukt tråkiga resan hem....

o där satt jag i bilen o körde o körde o lyssnade på massa deprimerande musik. för för det första så BLIR man faktiskt deprimerad utav kent. det är alldeles sant. o jag blir sjukt deppig av dom. :P som sagt, varför kan jag inte bara få markus? ;) o så blir jag sur över att jag inte lever det livet jag vill leva (som dock är för svårt för att uppnå så det är ingen idé) o det spinner vidare till total åldersångest o livsångest o bara ångest. sen börjar kärlekslåtarna spelas o jag får ångest över det med. sen inser jag att jag levt totalt nunneliv sedan gordon o fick ännu mer ångest. :D skickade iväg ett sms till louise som styrde upp lite öl!

så när jag kom hem var det bara att fräscha till sig o köra in till stan. hos louise o fidde var även kekke o vi satt o drack öl o snackade skit innan vi gick ner på stan o var så orginella att vi gick till rockbaren! :O började med ett toalettbesök som blev smått komiskt o hade sedan en väldigt trevlig kväll. blev av med lite av nunnelivsångesten men fick istället bakisångest. men jag vet att ångesten är helt obefogad. känns bara så dumt att göra något bara för att göra det när man inte vill något alls o dessutom är kompisar. tack för att jag iaf har en del självbehärskning så att jag slapp få ångest på riktigt! :O
sov hos louise o fidde o fick som vanligt en strålande frukost o kunde åka iväg till stallet med en trevlig känsla i magen! jag har helt fantastiska vänner o behöver inte alls ha så mycket ångest egentligen! fast det har jag ändå. så det så! :D

hästsammanfattning!

ok här kommer senaste hästeriet i sammanfattning:

var o red mejram i tisdags, kom på att jag ju inte kunde rida på lördagen så jag behövde rida igen, o lena var sjuk så då var det lika bra att jag red själv. mejram var inte riktigt lika fin som söndagen, men ändå finfin! fick till allt men inte lika bra tryck o inte samma sån totala samarbetsvilja. men man kan inte alltid rida superpass! tycker dock hemskt mycket om min lilla häst!

sen i onsdags åkte jag ut till corro med sandra o tog lite kort när hon red på en knasig guleböj! han är för söt den lilla saken. :D sen skulle vi till McD o åkte då förbi lilla emelies ridskola o kom på att hon red just då. så vi stannade där o ohhh:ade o aaahhh:ade över sjukt söta ponnyer o fick en massa bamsekramar från våran lilla tös. jag har inte träffat henne på jättelänge, o det skar nästan i hjärtat när hon tittar på en från hästryggen o säger "Lilla Lisa jag har saknat dig!!!" Sen efter mcD kom vi på att kicki säkert var i stallet så vi åkte dit o höll henne sällskap resten av kvällen!

sen i torsdags så hade jag precis kommit hem o var hungrig o jävlig när kicki smsade att jag borde åka o rida amanda, så det gjorde jag! bäcksvart ute o hårt i backen, så det blev bara skritt i den lilla paddocken, men ändå! red barbacka för att få det varmt om rumpan men jäklar vad dålig balans jag fått! :O o hal var hon med! men det gick o hon var ganska fin ibland, även om hon mest inte ville. :D

sen idag red jag mejram igen. hade glömt sporrarna så då återkom ju problemen med att behöva ge en del övertydliga hjälper ibland, men hon var ändå jättefin under uppvärmningen och större delen av resten också. åsa som rider lavendel kikade lite o tyckte att hon såg riktigt fin ut, kul när andra i stallet ser det! :D sen tappade jag dock nästan allt! mejram blev nog trött o jag orkade inte riktigt. tvingade oss dock igenom en avtravning som var bra, hon skulle ligga kvar på bettet i ett bra tempo o takt o inte tjaffsa, i bägge varv. lyckades faktiskt riktigt bra o tog igenom det ordentligt. sen skrittade vi av ute vilket var riktigt mysigt! lena frågade hur det gått det sista o när jag berättade om superpasset förra helgen blev hon glad, o hon blev riktigt riktigt glad när jag berättade om våran fina galoppökning med fina avsaktning! hehe! :D

nu är det tråkigt för nu dröjer det ju tills lördag innan jag får rida igen! hemskt tråkigt!

dags dags

nu åker jag till tjåkkholm för att se på kent ikväll o pussa på mina fölisar imorn!
dessutom har daniel lovat pangkakor efter spelningen! :O kan det bli bättre? :D

världens sötaste dinosaurie!

fick en länk från sandra.
sånahär vill mina grisar också ha!!!!!!! :D :D :D :D :D

image148

motivationshöjare???

jag skulle ju alltså rida Lavendel i lördags. Vart lite smånervös faktiskt, och kände mig lite elak mot Mejram som stod o tittade på mig varje gång jag gick förbi. jag inbillade mig iaf att hon såg lite undrande ut! Lavendel är ju iaf jättetrevlig att ha o göra med så det började ju bra. Sen ut i ridhuset o så ska man komma upp på åbäket! :O och fy så konstigt det kändes! hon är ju helt gigantisk! :D liksom inte så att hon är superhög i manken (173 eller nåt sånt) men hon är LÅNG o sånt. mycket häst helt enkelt. skrittade på o kollade så att bromsen fungerade vilket den gjorde. tog tyglarna och kände att jaha, hur gör man när man rider? :D men fick loss det i skritten i bägge varv, men sen i traven bara i höger men då kom Anna tack o lov ner. Hon sa åt mig att på den hästen får man vara lite tuffare o säga åt henne att hallå lyssna och "bända loss" henne lite mer med handen. och när man väl gjort det så gick hon ju superfint och var jättelätt o fin i munnen o följde med överallt. men fyyyyfaaaaan vad jobbigt det vart! :D stooooor trav. haha. man blev ju anfådd bara av att rida lätt på henne. :D

Efter uppvärmningen skulle vi börja med lite sidvärts. men lavendel ville inte alls gå åt sidan, och framför allt inte böja sig samtidigt! fick ett spö men hon var ändå ack så upprörd! fick ändå till det litegranna i skritten lagom till att vi skulle göra det i trav. och ojojojojoj vilken upprörd häst det blev! protest protest protest o ville inte alls, men tillslut fick vi till det i bägge varv där med och oj så fin hon blev! sen dags för den stora prövningen- galopp!

Lavendel har en tendens att tycka att livet är skoj varpå hon kör upp huvudet, brölar som en ko och försöker sticka iväg. :D men tänk att det gick hur bra som helst! i vänstern var hon jättefin, vi kunde variera volt och fyrkant och behålla formen o ett väldigt lugnt tempo. lite 4taktig galopp men det blev också bättre. högern var svårare att få riktigt lugn men den var iaf rundare. travade av henne sen och ojoj vad fin hon blev, lugn och framme på bettet och vi kunde byta varv utan att slå sig ur formen. sen vart både jag o lavendel ganska trötta. :D

en helt fantastiskt rolig häst att rida, så jag var lite nervös över att jag inte alls skulle tycka att det var skoj att komma tillbaka till mejram på söndagen...

sen på söndagen var det dags för KM först, jag skulle inte vara med o tävla utan jag skulle skriva! :O var lite nervös först, tänk om jag förstör hela KMet? :D Men domarn var så trevlig så o gick igenom med mig innan o sa till om vart det går fort och inte osv så jag skulle kunna hänga med. Det hela gick ganska bra, var bara några enstaka gånger jag blev lite förvirrad! :D Fick sedan beröm från domaren om att jag helt klart var född skrivare! ;) hon var riktigt bra tycker jag, hon satt o verkligen "red" med i varje ritt och tyckte så synd om dom som fick missar och satt o tyckte "ååhhh kläm på liiiite till" osv. sen fick Charlotte stora problem med Nougat som blev nervös o istadig, så när hon skulle in på banan andra gången så hade han vart jättefin på framridningen men precis innan hennes ritt så fick han tuppjuck o charlotte tänkte skita i det hela. då säger domarn helt lugnt att såhär gör vi, vi startar dig o du rider så gott det går, får han panik över att gå in i något hörn så skit i det hörnet o så fortsätt efter hörnet bara, så ser vi hur det går! lätta bara och rid vidare åt något annat håll, och andas!
Charlotte red sitt program med bara ett par nervösa ryck från Nougats sida och Charlotte fick massor med beröm från domaren! En sån sjukt pedagogisk domare! :D Som dessutom tyckte så himla synd om Charlotte för Nougat är ju så jäääävla fin när han väl är fin.

iaf. tillslut tog den inte så superlånga dressyrtävlingen slut och jag kunde ge mig på mockning, borstning och ridning. mejram var på lite extra dåligt humör (kanske gav hon igen för lördagen? :D). Ut i ridhuset o börja rida. Skrittade ganska länge, hon var lite pigg o rätt vinglig o grejjer, men i traven blev hon snabbt fin i bägge varv. skulle ta lite galopp men då blev hon konstig. slängde sig in i den och började sura i vänstervarvet o sen i högern så blev det verkligen kasta sig in i det och var inte alls nöjd... blev som vanligt nervös över att hon har ont men försökte skaka av mig det. sen lite trav o sidvärts, som faktiskt blev riktigt bra för att vara henne!
sen galopp igen och åh så fin hon var! rund o fin, spårade bra och ändå ridbar! satt o bara njöööööt! anna kom in för att hålla sin privatlektion o jag var tvungen att ropa till henne att jag älskade att få sitta på min häst igen, o hon bara skrattade! :D
galoppjobbade vidare och kunde göra allt möjligt! mindre volter, större volter, raka spår, böjda spår, öka lite, ta tillbaka. hon var liiite överladdad och ville dra iväg lite men inte sådär "WAAAAAAAAA SLÄPP MIIIIIG" utan mer "åhhh kom igen nu nu köööör vi". jag satt bara o njöööööt o kände hur jag bara log från öra till öra. kom i höger galopp o kunde gå ut i hörnen o få till bra hörnpasseringar, sen tog vi diagonalen, ökade på o hon höll formen, samlade ihop till arbetsgalopp o hon behöll formen, saktade av till trav OCH HON BEHÖLL FORMEN!!!!! :D Så tittar jag upp på anna som sitter o ler o sa att det där hade jag fått riktigt bra poäng på om det vart tävling! o jag sken som en sol o berömde min prinsessa. :D Tog lite mer trav där jag tryckte på lite mer och hon tog i o var så jäkla fin! Gjorde lite övergångar skritt-trav-skritt-trav o hon höll formen hela tiden, även skritt-trav vilket hon har så himla svårt för! Hela passet så sööög hon verkligen på bettet, och hon var verkligen sååå fin i handen o låg väldigt jämt o bra på bettet o söööög sig fram. travade på o gjorde lite ökningar där med vilket också fungerade så himla bra, kunde liksom reglera det hela med att rida fram o ta tillbaka om det inte kändes bra o köra på om det var bra o sen ändå få tillbaka henne.
vi har haft lite problem med att hon itne är rund i formen utan bara sträcker ut, inte rundar kroppen tillräckligt, hade känslan av att hon var mycket rundare o precis så som vi vill ha henne, frågade anna och jag kände rätt! travade av o försökte ha lite mer tryck i henne där med o det fungerade bra. kunde sedan skritta av o känna mig så sjuuuuuuuuuuukt nöjd, o det kändes som att Mejram var riktigt nöjd hon med! hela passet (förutom den första galoppen) hade hon känts sådär ruskigt ambitiös och som att hon bara la ALLT på att få jobba! jag satt hela tiden o bara berömde o berömde, o kunde många gånger kika på anna o säga att jag älskar verkligen min häst!

sen när jag suttit av så pratade anna lite med mig om henne. hon vill att jag ska ha henne och det har tydligen under hösten varit lite tal om det. och då inte till det där överpriset. och om lilla stjärnan kan vara som hon var igår att rida, inte varje gång, men iaf någon gång i veckan, då kan jag säga att ALLT slit är värt det! och jag tror ju att hon skulle vara sån oftare om hon inte var ridskolehäst. för igår alltså. en sån jävla dröm! ALLA som rider borde få känna den känslan! en häst som bara jobbar på och vill vill vill men ändå väntar på dina signaler. verkligen att vara ETT med hästen! och om man då tänker på hur hon sett ut innan så ja. fyFAN vilket jävla SUPERJOBB jag gjort med den lilla donnan! ;D

önskar att sara kunde sett henne igår! ;)

men så gnager det ändå lite i mig.. tänk om det INTE blir bättre av att hon inte är ridskolehäst längre? tänk om hon fortsätter med att vara hysterisk andra dagen o nästa bara tråkig för att sen bara då o då låta denna fina sidan kika fram?

Ajj nid samm jävlar anamma!

Tentan idag gick bra tror jag. Borde få godkänt på den iaf tycker man. några skitfel på djurskyddsdelen men kan inte tänka mig att det blir ig. och det finns ju bara g och ig för oss så. :P

sen ikväll var det ju hoppning igen! skoj skoj men den bristande hästmotivationen kändes och jag blev mer rädd än jag brukar. har visserligen mått sämre rent allmänt med en lite högre ångestnivå än på länge och det påverkar min ridrädsla riktigt mycket har jag märkt. Inte blev det bättre av att Farin var pigg som ett ägg. Kände redan i uppvärmningen hur han helst  velat dra ett bockrejs. men bita ihop o köra vidare! började hoppa och det gick bra trots snäva svängar. Blev dock lite feg eftersom han började studsa lite väl mycket. En hel kortsida i galoppbyten och pip över hinder känns inte helt hundra när jag redan är rädd! :P Men Anna sa åt mig att trycka på lite ändå och bara tänka på att räta upp mig efter hindrena, så gjorde jag det och det gick jättebra! Sitter jag bara upp o rider så lyssnar han ju väldigt bra på det! men jag blir så suuuuuuuur på mig själv. FAn hade jag bara haft lite jävlar anamma så hade jag vart riktigt bra på att hoppa tror jag. det är rädslan och osäkerheten som sätter stopp och enbart den. det är jag helt övertygad om!

SKIT OCKSÅ!
Det är ju så jävla skoj så varför kan jag inte bara våga? Det är ju så sjuuuukt kul att hoppa hinder o flyga genom luften! Den gången jag faktiskt hoppade 95 är ju bland det härligaste jag gjort på en hästrygg! så ge mig lite jävlar anamma!

Sen var jag kvar o kikade på kursen för det var hoppkurs o mejram skulle vara med med Annelie på ryggen. Och herrejisses. DÄR kan man snacka om hysterisk fraggel! :S hon är ju helt hopplös! men annelie bara sitter där o styr o har is i magen och rider henne så sjukt bra i hoppningen! anna frågade när jag skulle våga gå över till henne istället.. hehe... "beror på vad vi ska hoppa, kan ta henne nästa gång" svarade jag lite kaxigt... nästa sväng för dom gick i hundranitti så jag ropade att jag ångrade mig. :D
fick även höra lite skvaller som gjorde mig sjukt förbannad. man behandlar inte min prinsessa så! nästa gång jag träffar på människan ska jag ge dom onda ögat! men tack o lov så är ju den personen inte kvar. grrrrrr...

sen skulle jag hjälpa anna hålla koll så att listorna inför imorn blev rätt, blev då som så att jag ska rida Lavendel imorn!!! Anna förstod min motivationsbrist men tyckte ändå att det är klart jag ska fortsätta vidare, men så visade det sig att Lavendel inte hade någon annan passande ryttare så då blev det som så att jag tar henne imorn! skoj! fast lite nervöst, tänk om det går skit! :D

sen lurade hon (anna) mig att säga att jag kunde rida Humle imorn. han ska börja skrittas igång igen. men det hon inte sa var att det var första gången han ska gå! :O haha får tvinga ut Jossan tidigare så hon kan leda mig om det visar sig vara så! ;)

Vila i frid Chutney!

Jag vet inte om det hände idag, eller om det är imorn, men det är nu "äntligen" dags för Chutney att lämna oss. En utav K's lite extra speciella hästar! En sån som verkligen satte sig i folks hjärtan. Vi har vetat ett tag nu att det varit dags, och på något sätt så har ödets ironi gjort honom så otroligt vacker hans sista tid. Han fick en helt annan uppsyn i ansiktet, och det känns så hemskt.
I söndags när jag skulle gå så gick jag ner till Charlotte och Lisbeth som var hos honom och fick reda på att det var dags i veckan. Jag insåg att det nog var sista gången jag träffade honom samtidigt som dom andras tårar kom. Så jag stod där och tvinnade hans pannlugg mellan fingrarna och fällde några tårar jag med. Medans han bara stod och tittade på mig med otroligt kloka ögon.

Jag lider så oehört med Charlotte som har förlorat en sån underbar vän. Men jag vet att tiden kommer läka hennes sår och att Chutney alltid kommer finnas hos henne när hon behöver det. Han visste så väl hur älskad han var av henne och gav henne lika mycket tillbaka.

Nu slipper han ha ont och kan istället pipa och busa på dom evigt gröna ängarna med sina vänner som redan lämnat oss. Hälsa dom andra från mig Chutney så ses vi igen när det är min tur!

K's Chutney
1994-2002

image147

total svacka

det är vad jag är inne i nu.
blev inget med lägenheten, eller en av dom andra bjöd upp väldigt mycket väldigt fort och så mycket pengar var den inte värd. vilket på ett sätt kändes skönt, för när det väl blev allvar av det så kände jag bara att NEEEJ jag vill inte bo i skara. liten skitstad. jag vill bo i storstan igen. tom alingsås känns för långt bort från verkligheten. men men. bo där och pendla hem hit på helgerna är ju ändå tanken. vi får väl se när det dyker upp något intressant igen.

sen är jag HELT och håller omotiverad med hästeriet. imorn är det hoppfredag, och det ser jag visserligen fram emot, men inte alls mot ridningen lördag o söndag. verkligen inte alls. jag vill rida en lätt häst. en enkel sak som gör det den ska, som inte blir hysterisk och som bara tuffar på på tygeln så fort man tar i den. fast den måste såklart kunna saker. så att man kan sitta o göra lite roliga saker men bara göra. utan att det liksom är svårt. jag är trött på svårt. jag är trött på att inte kunna göra något med hästfan. att det kräver tjugo varv i slutor innan hon faktiskt gör en utan att få panik över att det är en sluta hon ska göra. vore inte det trevligt?

jag saknar mina älskade farbröder i USA helt enkelt!

undra om jag ska fråga om jag kan rida någon annan på lördagen.... visserligen är det hoppkurs då, så min toka lär vara en utav dom som borde gå våran lektion eftersom jag inte tror att hon ska vara med på kursen... blää..

sen så har vi våran tenta imorn. fast det känns helt ok. det är egentligen ganska intressanta saker vi läser märker man. evolutionsbiologi kan faktiskt vara riktigt spännande! men dom jävla ESSerna (evolutionära stabila strategier) vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. så om någon utav er som läser det här känner att ni är en hejjare på ESS så kan ni ju höra av er- SNARAST! :D

lägenhetsoj!

idag åkte jag o papps till skara o kikade på en lägenhet! en etta på 44kvm. ganska bra planlösning, grisarna får plats i köket, sängen får plats och det är som en alkov för den. liten balkong och bara en halvtrappa upp så lätt att flytta. vi la ett bud! vi har även pratat igenom hur högt vi vill gå och senast fredag får jag reda på om den är min, och kan då flytta in omgående! gött mos!

runt 2 km till skolan, väldigt nära flera kompisar- bla fame factoryhuset där agneta o nicole bor. området är mysigt och husen fina på utsidan- alltid ett +! :D

så håll tummarna ok?

skritt i det fina vädret

igår ridlektion. mejram förvånade mig, för första gången någonsin SLÄNGDE hon sig åt sidan!!!!!!!!!!!! :O
vid kortsidan där sockerbitarna med bommar delar av mot utgången. hon har börjat titta lite på det men inte mer än så, men nu så bara vips så var vi inne i volten. haha. hon är konstig!

sen blev det myyyyyyyyyyyycket galopp. och tänk vad skoj det är med ahaupplevelser! :D hon vill ju gärna skjuta ut bogarna och gå med framdelen utanför (ja hon skjuter inte direkt in baken, utan ut framdelen istället) och då måste man först få henne rak, sen få in framdelen och sen jobba på. och för att få henne rak så sitter jag tydligen och vrider mig utåt, vilket såklart inte gör det lättare för oss alls. och så fort jag fick vridit mig åt rätt håll så blev det ju MYCKET bättre. tänka sig! ;)

fick till ganska mycket ganska bra galopp, så det var skoj! sen fick jag dock inte till traven efteråt, hon vill liksom inte bli bra i formen, hon vill liksom inte runda sig ordentligt (i rygg o nacke alltså), och jag vet inte hur jag ska lösa det. svååårt!
sen kom jossan och hjälpte mig med Lasse o sånt innan hon skulle provrida! skoj att hon äntligen gick med på det! :D hon skulle ha piri och han är ju så fin så. hennes lektion gick jättebra och Lena tyckte att det i grunden såg bra ut (händerna kräver en del jobb, men det har vi vetat länge ;) ) och att den gruppen kanske är lite för enkel för henne men vi kör på den nu hennes 4 provgånger. jossan sken som en sol där hon satt och tyckte det var superduperkul att sitta i sadeln igen så. :D

sen idag var vädret så himla underbart så jag ville knappt ta in hästarna när jag kom men det behövde ju göras och tänk att tom Humle var på gott humör! fick hjälp med det hela så allt gick fort. fodrade o pysslade och satte sedan fart. skrittade ut först och tänk att det gick förvånansvärt bra! blev bara orolig ett par gånger o skrittade annars på väldigt avslappnat, och det ÄR bra för henne att skritta fram ute, hon var mycket härligare än igår
och hon är så mycket mer avslappnad. hon verkade dock vara ganska pigg igen så vi galopperade ganska mycket och jag fick tänkt på min sits och det blev nog ganska bra! pustade lite och tog lite till galopp så lisbeth fick se att det inte är rodeo längre, travade sedan några steg o hon kändes fin och jag kändes helt omotiverad så vi skrittade ut igen istället. lite nervös några gånger men annars ack så söt!
kändes nästan som att vi var med i en reklamkatalog eller nåt, om bara schabraket matchat bättre. jag var supermatchad och kände mig fin i svart-grå-rosa toner i kläderna o vita handskar, solen sken så gott och så alla vackra färger på träden! häääärligt!

blev kvar längre än tänkt sen hos chutney. det börjar dra ihop sig nu, kanske redan imorgon. så det var en del tårar. usch vad det är hemskt när våra älskade vänner som ställer upp så mycket måste försvinna. :(

veckan som gått

istället för att plugga så tänker jag skriva! :D

i tisdags fick jag äntligen festat till det på skolan! var halloweenfest o det kan man ju inte missa? hade total klädångest dock, funderade på gangstah (typ crips) men orkade så det blev mina halloweenbyxor och ett spöke som kompis. ett plastspöke alltså. förfest hos en först o sen pub o sen sova hos en annan. och när vi var nästan hemma hos henne så insåg jag att mina jeans låg i bilen vid skolan. orkade inte vända så det fick helt enkelt bli halloweenbyxor på onsdagen i skolan också. förstår inte varför folk tittade konstigt på mig? :D var iaf en hyffsat skoj kväll men inte helt hundra. haha. det är ett speciellt ställe det där! :D

hade hela tisdagen dessutom haft total ångest över hur mycket jag har kvar att göra den här terminen och hur lite jag gjort. tentan är nästa fredag o paniken är här! dock hann jag ju inte göra något åt det på tisdagen, och fick inte heller gjort något igår. idag har jag dock pluggat lite iaf medans jag väntade på att få gå på lägenhetsvisning. missade dock tiden, trodde att det var halv 3, men det var ju halv 2. smart! åkte o pluggade lite till innan jag åkte på nästa visning. skitfin lägenhet, alldeles superhärlig, skitbillig hyra, fräsch o fin med mycket nyfixat, men svindyr i inköp. för att vara skara då. bläää. dessutom 3e våning utan hiss = jobbigt att flytta! :D

sen så är jag hästköparsugen igen. min faster säger återigen att hon ska göra sig av med sin äldsta dressyrhäst. han som kan massor och som kan lära mig hur mycket som helst. planterade ett litet frö i pappas huvud om att jag borde ha den hästen, o han kunde inte helt släppa det. hehe. grymt! :D fast det kan nog tyvärr inte bli både lägenhetsköp och hästsköp. iaf inte om jag ska ha den lägenheten. men fan. 2150 i hyra, inkl parkering o kabeltv. för en central 2a!

ska nog köpa en triss igen!

GIR!!!

weeeee! jag är gir! i love gir!

   
                 
   
      Which Jhonen Vasquez creation are you?    
   

You are G.I.R.
You are completely insane, or hyper. You are the darling of Invader Zim's life, even thouh you get bossed around a lot. it's not like you notice; you are too busy dancing or eating or watching TV. You are funny without meaning to be, because of your pure craziness. Sing the Doom Song.
Take this
quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code