vart tog vädret vägen?

fyfaaan vad trött jag är. blääääää....
blev alldeles för få timmars sömn natten till lördag, så trots att vi i dressyrspecialen hade sovmorgon (rida 11:30 istället för 9:25) så var jag på tok för trött för mitt egna bästa. men livet går vidare och jag kom dit i någorlunda tid! :D hopparna  var inte riktigt färdiga så jag o emma skrittade fram ute, vädret var lite halvdassigt men det var förvånansvärt uppfriskande! hästarna verkade trivas också! :D
red sen för anna som var hård som vanligt. mejram var fin men ingen wowkänsla. jobbade med lite bakdelsvändningar och det är så svååårt när hon är taggad för då blir hon skitsur över att man tar ner tempot o sen tycker hon att hon kan övningen och vill vända hela tiden istället. suck. :D sen jobbade vi med lite galopp och jag fick sätta lite press på min lilla prinsessa, och säga åt henne att sluta fjanta runt o faktiskt jobba, och hon blev sååå himla fin! och galoppökningarna! ojojoj!!! dom är så himla härliga! :D sen var hon helt fantastiskt fin o öronen fladdrade. typiskt att det alltid blir så när det är slut! :P

sen igårkväll var jag bara hemma o slöade. såg miami vice (filmen) som sög pung. försökte äta tacos men det var äckligt. helt hopplöst!

så idag så upp hyffsat utvilad tack vare vintertiden och iväg till Långeberga som hade dressyrtävling där Lollo/Piri och Charlotte/Nougat skulle vara med. började med att göra Lollo lycklig då hon glömt sina sporrar o jag hade mina i bilen. :D Lollos ritt i LCn var bra, hon var dock inte helt nöjd så hon blev något chockad när hon fick sitt protokoll o hon hade fått 67,något% och en 9a på skritten! hon vann klassen med många % ner till 2an! SKOJ! :D
Charlotte däremot lyckades inte lika bra, nougat tyckte inte att ridhuset var fullt så läskigt som man hade kunnat tro, däremot började charlotte istället titta runt, för att det är ett sånt fint ridhus = ganska ofokuserat. :P Hon red dessutom fel väg en gång, och det kostade henne placering! 1poäng ifrån den som kom 5a (utav 5 placerade). dessutom var det allra sista starten som petade ner henne från placeringar! typiskt!

Vi laddade om batterierna inför nästa klass och fick lida i regnet som kom. ett äckligt pissregn, såntdär litet men som man blir dygnsur av. grrrr..... lite panik också då allt helt plötsligt gick skitfort, sen gick jättelångsamt och sen skitfort igen! men det blev ganska bra ändå! Lollo fick en del missar, men det som är bra är ju så himla bra på honom så hon fick till 61,något% och var riktigt nöjd! den som ledde klassen hade 74% så det var ingen som förväntade sig vinster av våra fina hästar heller. sen taggade vi igång Charlotte som gick in o gjorde en superritt! 64,något% och en andraplats!!! deras hittills bästa resultat i LB också! skoj!!!!

trevlig tävling med många roliga hästar! förutom halvbloden var där kallblodstravare (placerad i bägge klasser), oldenburgare (även den placerad i bägge), fjording, frieser och så då den som vann LBn med sina 74, en litet okänd ponnysak som ser ut som en basjkir ungefär! himla skoj tycker jag! oldenburgaren var såååå läcker! ganska lik Harda faktiskt! :D

sen åkte jag vidare mot K och insåg att jag slapp mocka! trodde att jag skulle mocka både lasse o mejram men det hade anna satt andra på! :D gick ut med Lasse o promenerade i hans 30 minuter. hade tänkt pyssla om honom också men han var ju dygnsur så det var ingen större idé. han var dock hemskt mysig, han har alltid vart så ouppfostrad annars, men nu var han som en helt annan häst! myskillen!

sen dags för mejram, pysslade ordentligt, klippte svansen som blivit för lång o ansade lite man igen! sen rida o först var hon helkonstig men det blev ganska bra. riktigt bra skrittjobb, jag orkade riktigt inte med traven men galoppen var fantastisk! däremot var hon sjukt pigg och blev typ aldrig trött! :P galopperade helt supermycket men hon ville bara springa mer mer mer! fina fattningar, uuuuunderbara ökningar (kanske inte kvalitetsmässigt men hon tycker ju bara att det är så skoj :D ) och helt ok avbrott dessutom. iaf ibland. haha. :D

var inte sådär supernöjd med min prestation men vafan. shit happens!
nu är jag helt sjukt trött och slut och har fortfarande inte riktigt fått upp värmen än! :P

hahaha alltid!

jag borde så sjukt mycket sova, men tänkte dricka lite vatten o skriva först.
ikväll var det lite halvplanerat att träffa louise o dricka lite vin hos hennes syster och göra en tidig kväll av det hela. men när louise ringde så låg jag o sov såååå himla sött i soffan så jag orkade inte duscha eller ta mig till staden just då. men vi sa att vi skulle höras senare för dom skulle ju in till stan och jag hade ändå sovmorgon (lena är borta så vi ska rida för anna 2 timmar senare istället! hurra!).
vid åttatiden pratar jag med louise som tycker att stan är en bra grej. så jag fixar mig o åker in så att jag är inne vid 22. louise var dock inte helt med noterna och hela gänget satt fortfarande hos systern i högsbo. JAHA kul! blev lite veligt i några minuter innan jag hoppade på en vagn mot örgryte o gick hem till kekke där han o niklas satt o fixade munkdräkter inför en halloweenfest imorn. så jag satt o drack lite vin med dom medans dom sydde klart o sedan gjorde sig vackra så att vi kunde bege oss mot stan. dom är verkligen roliga ibland, och oj vad bra munkdräkterna blev, är riktigt imponerad! :D
mötte upp louise, syster o fidde på avenyn o efter lite om o men kom vi in på rockbaren. det första som händer är att jag tycker mig se David. david från förr. från massa år sen. som bodde i trollhättan o brukade ringa när han var askalas. david som var sketarolig men som jag inte pratat med på sjukt länge. så efter lite spanande (var osäker på om det var han) så kommer han fram o det är klart att det var david! haha. jag blev alldeles nervös. mongo! :D kul o se honom iaf. han är inte dum att vila ögonen på. hahaha.
sen så när jag o louise ska köpa mer öl så hittar jag jonas! min jonas alltså. han verkade vara som vanligt, så vi kramades lite o jag tog hans nummer o jag lovade att höra av mig, har saknat honom som fan. vi har alltid haft perioder då vi inte hörts, men nu var det nog typ 3 år sedan sist o det är alldeles för tråkigt!

varför är det alltid så?
man kan inte gå på rockbaren utan att hitta folk man känner men inte träffat på länge. hahaha. sjuuukt. men himla skoj med. iaf som jag bara träffat på bra folk! :D horray!

tack för en go match!

ahh.. födelsedagen är slut o jag borde redan sova! :D

lyckades snöra ihop en kväll på skål, och många fler än jag trott kom! skojjeliskoj!
så jag ville bara tacka alla för en grymt härlig kväll! :D

och tack alla som grattat också!
har känt mig värsta omtyckt hela dagen! ;)

japp, jag ljuger o hittar på!

lite drygt 24 timmar tog det innan min käre far fick mig att koka.
han och bror kom igår, har knappt sett honom sedan dess och så ikväll kommer han hem vid 23tiden och säger att han bokat besiktning vid 8:40 imorn. mer än ok för mig eftersom han inte tyckte att jag behövde åka o göra det (välbehövd sovmorgon till 10 imorn!!!). men när jag skulle hem från stallet idag så kom det upp ett meddelande om lampfel halvljus, vilket jag sa till honom. då blir han såklart sur över att jag inte fixat det, eftersom den ska besiktigas imorn. ja för jag visste ju verkligen om det hela, så jag trodde inte alls att det kunde vänta till imorgon, utan jag lät bli att fixa det bara för att vara jobbig. nåja, han inser iaf att det inte är hela världen och jag går ut för att se till så den är renstädad. kommer då på att draget ska vara på o ska sätta på det, men det gick liksom inte. både eluttaget och grejjen man krokar i säkerhetskabeln (eller vad den heter) har böjts inåt mot staven man sätter kroken på. går in o säger detta till pappa som då säger jaha då har du väl backat på något då.
nej det har jag inte, "jomen det måste du ha gjort", men skulle jag inte märka om jag backat på något? "det finns ingen annan förklaring". ok jag ljuger väl igen. går ut igen och försöker få på det med lite mer våld. då kommer han ut o tittar och tycker att jag absolut måste ha kört på något för annars kan det inte bli så. jag upprepar att jag borde ju veta om jag backat på något. "nähä men då har du väl lånat ut bilen till någon som gjort det". eh nej? ingen förutom jag har kört bilen sedan dom åkte hem till usa i september.
men nä, det är ju lögn. egentligen är det ju så att jag både backat på ungefär en miljon saker, utan att bry mig om att kolla så att bilen är hel, och då även lånat ut bilen till folk som kör som skräp.

blir så jävla less på honom. varför i hela helvetet skulle jag stå o hitta på? hade jag vetat att något hänt med draget hade jag försökt lösa det med en gång eftersom jag tycker att det är en bra grej att kroken fungerar. jag har ju dessutom sagt till folk att jag ju har bil med krok om det behövs. och när andra grejjer på bilen går sönder eller verkar konstigt så säger jag ju till med en gång.

men nej.
den här gången ljuger jag såklart.


trevligare saker:
fyller år på onsdag, vi ska dricka öl på kvällen! skål blir det antagligen, runt 20tiden. kom dit om ni har lust!

return of the hysterisk fraggel / galoppjobb

herrejisses. igår på lektionen var det inte skoj att sitta på mejram! hon var pigg som faaan och blev mer o mer hysterisk ju längre vi höll på. :P tex i serpentinerna, antingen gick hon emot skänkeln eller så fattade hon galopp. hon kunde heller inte gå rakt fram, och försökte man göra något blev det kortslutning hos henne... sen skulle vi öva på LC:1ans galopp, där man fattar på långsidan, går in på 2 varv på stora mittvolten o så ut. galoppera gick bra med däremellan var det mest blandade småskutt. hade nog behövt rulla på i ungefär en kvart kändes det som. :P

behöver jag säga att jag inte var helt nöjd med lektionen?
satt sen o kikade på kursen. en helt lugn mejram som travade på ganska sävligt. suck.

idag hade jag frukosten och utsläppet. sjukt jobbigt att gå upp men väl där är det såååå mysigt. förutom att kasper kom med en mus som han inte dödade utan bara lekte med.... :S fick även tid till att reda ut precis hela mejrams svans eftersom hästarna åt så långsamt. sen var det bara 5 som skulle ut, så det gick ju fort. hann pussas lite med chutney också, som tyvärr nu är utdömd. :(

fick lite publik när jag började mitt ridpass men tack o lov så blev mejram ganska fin ganska fort, inte alls så hysteriskt mycket energi, utan mer normalt extra pigg. men vi kunde trava på bra i högervarv o helt ok i vänster. trevligt! publiken försvann o jag tänkte jobba vidare med övergångarna men kom av mig för hon ville inte alls i vänstervarvet, så jag jobbade på att få loss det istället med lite volter o sånt. sen tog vi lite galopp, först i lätt sits o bara lät henne galoppera av sig, tog en ganska bra stund med både volt o fyrkant. sen lite skritt o sen riktigt galoppjobb, o hon var superfin (för att vara henne! :D ). var lugn o fick henne att spåra och då började även formen komma! skoj! tog sen lite sidvärtsjobb då hon återigen blev ganska hysterisk, vet inte riktigt varför men hon blev hemskt missnöjd först men sen bara *poff* så var hon jättefin. konstig häst!
sen var jag tvungen att länga lädrena, hamnade bara fel med dom korta men dom långa känns ju inte hundra heller, men tvingade mig och det blev nog bättre ändå! tog galoppjobb igen och hon var verkligen verkligen fin! gjorde bra fattningar och vi kunde variera raka spår o volt o även lite snett igenom med ökningar med helt ok uppfångningar o avbrott. sen började hon dock tjorva i högern, men bara i avsaktningen, hon gjorde något varpå jag satt till varpå hon blev arg, så att hon liksom i själva avbrottet gör en skjutaryggtvärnit. lite jobbigt. försökte istället få henne att sakta av själv bara, men det var inte så lätt, haha, hästen som folk inte får i galopp som bara rullar på och inte vill sluta. hon är så söt! :D men avbrottet blev inte helt bra ändå. o det skumma är att vi i början av passet fick en galopp som inte var meningen men när jag skulle bryta av den så samlade hon ihop sig som fan och gjorde ett bra avbrott!!! hon gör aldrig bra avbrott! och sen när jag vill få till det så nä. hu så jobbigt att inte vara bättre på att rida så att man vet vad man ska göra! :P
travade av henne och då var hon suuuuperfin! låg riktigt gott i handen och jag hade kunnat variera formen precis som jag velat! och det funkade ÄVEN i vänstervarvet! åhhh hon fick så mycket beröm då o hon var sååååå nöjd! :D

som belöning fick hon beta en stund efter en promenad ute! :)
min underbara lilla häst! :D

fredagsbitter

idag skolkade jag. jag behövde verkligen en sovmorgon. så igår satt jag uppe sent (trots att jag höll på att somna runt 21tiden) och vägrade sedan vakna när jag runt 7tiden började göra det. men 9:45 var det kört, kissnödig o sen omöjligt att somna om. menmen. det var skönt så länge det varade! gjorde sedan ingenting tills jag kände att jag måste ta itu med städningen, fick ordning på mitt rum så nu är det ju bara resten kvar! :P

åkte sen ut till jonsered för att umgås med kicki och sandra samt rida tantmonstret. lisa kom förbi en sväng också så det var trevligt att träffa alla! kul att rida tantan igen också, men ojojoj vad jag inte är van vid breda hästar längre! om jag hade suttit upp på Tiiu nu hade jag nog inte kunnat gå efteråt! haha, läskigt vad fort man blir ovan! fick riktigt ont i ena ljumsken! Manda var iaf superfin, lite tjorvig ibland, men överlag riktigt trevlig. hon har fått ett bättre steg och jag plågade mig själv genom att sitta ner lite i traven, mest för att visa för mig själv att jag KAN sitta på en skumpig häst fortfarande! :P
en grej med henne är att hon gärna släpper bettet lite, eller hon går inte emot eller kryper bakom eller så, utan bara lägger inget stöd i det. så jag avslutade när jag fått det i bägge varv, ojojoj så fin hon känns då! saknar min tant! det är nu man ska jobba vidare med henne! för hon tyckte att det var så himla skoj! men det var så hemskt ovant! mejram sitter verkligen i ryggraden nu. lite tråkigt. det var längesen jag red så lite och på bara en häst! det är tråkigt! :(
o sen nog för att jag är van vid att jag oftast sitter till höger, men jag tror att jag måste blivit bättre på den punkten, för när jag satt utan stigbyglar lite i traven så tjong sa det så skickade hon över mig på högern. haha. sånt är roligt. :D

stallet var trevligt men sen kom jag hem o blev bitter på mitt liv igen.
en sann dålig dag då man känner sig dum ful o äcklig, som en quasimodo som aldrig kommer få ett ragg igen nånsin och som valt helt fel i livet o som borde gå o dra något gammalt över sig innan man får skämmas alldeles för mycket. hur gjorde jag förut? nog för att jag mådde som bajset självt rätt ofta då, men tex hur gjorde jag för bara några år sedan när jag o sofia var ute i tid o otid o drack öl, var odrägliga och alltid hade ragg till höger o vänster? jag mår visserligen sällan som bajset självt numera, men jag har inget liv öht utöver skola och hästar, inte ens något man kan låtsas är ett ragg och dricker bara öl väldigt sporadiskt. kan man inte både få vara välmående och ha skoj? måste man välja det ena eller det andra?

sen så har jag insett att mitt raderajohanurmittliv inte fungerar särskilt bra. jag tänker på allt lika ofta som förut och mår inte bättre över det. skickade nog ett sms häromhelgen när jag satt på tåget, men det var inte mitt fel, det var louise som tog upp det o fick igång hjärnan. jag önskar bara att man kunde fått fler raka svar, att man någon gång ibland kunde lita på det. att man sluppit må så sjukt jävla bra för att i nästa minut vara den minst värda människan på jorden.
men jag tror inte att det handlar så mycket om just honom längre. utan mer om att jag inte vill bli crazy pig lady (istället för katter ska jag ha grisar), som jämför allt med honom men såklart glömmer det negativa. hur man nu kan glömma det. fucked up människor borde gå bort men man hittar dom alltid ändå. jag tror att det vart bättre om jag aldrig fått den där ursäkten.

gudars. jag brukar säga att jag inte har några tvångstankar, nej jag är bara obsessive.  en stalker utan att stalka, bara totalt besatt! :D

sjukt jävla bra:

De pratade om dig via kortvåg
så mycket kommer jag ihåg
Du log mot mig när du
betalade för min tystnad
och jag glömde vad jag såg

Du var en fadersgestalt i en taxi
med ett järngrepp om mitt hår
du log mot mig och suckade
Föraren det är din tur snart
Jag såg min kropp ovanifrån

I hela mitt liv har jag väntat
på någon som liknade dig
hur kunde du lämna mig ensam
i en värld som har blivit så hård
I hela mitt liv har jag längtat
långt, längre bort härifrån
Nu står du först på min lista
över folk som förtjänar ett
öde värre än döden...

I hela mitt liv har jag väntat
på någon som liknade dig
hur kunde du lämna mig ensam
i en värld som blivit så hård
i hela mitt liv har jag längtat
långt, längre bort härifrån
Nu är du struken från listan
jag har lärt mig av dig,
alla öden är värre än döden

flyinge är dumma

jaha. fastern är nere i flyinge och tävlar med sin fina 5åring. så har hon gått vidare till finalen!!!!! :D :D :D
tänkte att jaaa måste åka ner o kika, går in på hemsidan för att kolla programmet.
klassen startar 07:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NOLLSJUTRETTI!!!!!!!!!!!!!

hur kan dom vara så taskiga? :P

parken corro?

jag kan säga att det tog LÅÅÅÅNG tid för mig att förstå vad som hände imorse. jag kunde inte för mitt liv förstå vad det var för irriterande saker som störde min sömn. men det var ju mobilen som pep vakning. den jäveln! 4:30 var klockan. helt totalt okristligt!

men men. upp och iväg kom jag tillslut. bäcksvart var det. mer trafik än jag tänkt = inte ha helljus = svårt att se vart kamerorna är. vet ju på ett ungefär, men ändå. slog iaf rekord på att komma till skolan snabbt o var väl där straxt efter 6, gänget utan bilar stod o väntade och kanske 30 sekunder efter mig kom bil nr 2 och vi kunde åka mot eskilstuna och parken zoo. våran basgrupp bestämde ju att vi skulle försöka få åka dit på ett litet studiebesök och få reda på lite om deras bevarandeprojekt o sånt och det fick vi. intressant och ack så söta djur! vi hann dock inte med så mycket på dom 2 timmarna vi fick. vi såg gibbonerna (som är totalt fucking underbara), ena tigern, komodovaranen, lejonen, fiskarkatter och lite skrikiga fåglar. o lite annat vi gick förbi i all hast. hägnen vi såg var överlag väldigt trevligt. gibbonerna hade det riktigt trevligt, det stora tigerhägnet såg fint o hyffsat stort ut, men då det är en ny hona sitter dom i karantän nu tyvärr. o ja, överlag bra. men det var lite sådär neeeejdå vi har iiiiiinga stereotypa beteenden hos våra djur. o det kanske dom inte har, vad vet vi. och det är klart att det alltid går att förbättra också. men ja. :D gibbonerna är min nya kärlek. en var så himla söt, sprang fram (hoppas på att kunna visa er en film sen på hur sjukt söta dom är när dom springer :D) o svingade sig upp i trädet närmast oss för att sätta sig på en gren o GLO på oss. haha. :D

sen åt vi en ruskigt god lunch på tuna park o sen den långa resan hem. släppte av klasskamraterna o körde vidare. la mig på soffan o sov en stund innan jag gav mig ut till sandra o corro! åh han är så söt! min älskade lilla corrobus! ska ta honom två onsdagar på raken nu då sandra är borta o carola har skitmycket på onsdagar. vi skrittade ut en svänga o hade det bra mest. kul att mysa i stall! såhär fin blev han också, tänkte att det bäst att öva inför framtiden när han o Emelie ska ut på tävlingar ihop. :D

image145


o så en mysbild när vi kommit hem från skrittsvängan, lite mörk, men så är det ibland
image146


o nu ska jag snart sova. men är lite för sur för det. onsdagar är det ju fest på puben på skolan. och ibland är det teman. ikväll var det tema western/bonde. och jag hade sett fram emot den här festen och ville verkligen gå då jag missat alla andra fester. hade verkligen planerat för det.
men nej. pga 1 person så var vi tvugna att åka tidigt till parken idag. pga något som denna person ändå ändrade så att det inte hade spelat någon roll. o det finns liksom inte en chans i helvetet att jag orkat med kvällen efter dom få timmarnas sömn jag fick, och att åka hem, sova o sen tillbaka till skolan kändes inte värt heller. men så fick jag ju åka o mysa häst så då kändes det ok. men så kikade jag på bilder från festerna o kände bara FUCK IT vad sur jag var ändå. grrrr.

kent, mitt projekt med dom, krossad världsbild och radiokändis

som så många av er vet så är kent mina husgudar. louise frälste mig våren 95 och sen dess har det vart kört liksom. husgudar. bäst. så är det bara!
och nu var det ju dags för nytt skivsläpp och signering på bengans! jag hade sådan beslutsångest om jag skulle dit eller inte, jag o en massa fjortisar liksom. men så bestämde jag mig för att åka in o checka läget, och läget var helt ok så jag parkerade o ställde mig i kön nångång straxt innan halv tror jag. skulle börja prick. när jag kom stod Erik från radio city där och skulle attackfika o prata med folk. jag fick ingen fika, men fick prata lite ändå. inte mycket. men lite! han ville även att jag skulle sjunga, men jag sa att jag sjunger för dåligt. DET NI! JAG HAR VART I RADIO! LIVE! ;)

iaf så började kön röra sig lite i förväg vilket inte var helt dumt och vi hade ganska trevligt i kön med. men när det började röra sig kom ju även ångesten om jag skulle jobba vidare på mitt projekt med dom eller inte. nu gissar jag på att dom flesta som läser bloggen har koll på det hela, men om inte så tänkte jag dra hela historien. det började när dom släppte vapen & ammuntion och här har vi ett urklipp från min lunardagbok samma dag som det hela hände (och ja jag vet att många kommer tycka att jag är pinsammast i världen, men det bjuder jag på!):
hahahahah
jaaaaaaaaaaa jag har fått kuk utav kent nu... eller igår då. på signeringen. ;D
...
det började med att jag alltid ber om att få blommor ritade när jag är på signeringar (vilket bara är kent nuförtiden). men så satt jag och mina vänner o flamsade lite i fredags. så kom vi på att nej!!! jag ska ju såklart be dom rita snoppar istället!!! visste inte om jag skulle våga, eller hur jag skulle framföra det, men med min brors hjälp så kom jag fram till hur jag skulle göra.
så igår, när jag kom fram till Markus, så blev det helt enkelt som såhär ungefär... ?kan du inte rita en snopp eller en blomma också? fast helst en snopp? ?en snopp?????? ?jaaa, så att jag kan säga att jag fått kuk av kent? ?hahaha, nej jag ritar nog en blomma, men Sami är bra på att rita snoppar!!! *flina*? Harri skrattade och fnissade men vågade inte rita en snopp men tyckte att en blomma skulle jag få...
Jocke hade inte riktigt hört men undrade vad det var som var så roligt, så jag förklarade för honom samma sak, att jag ville att dom skulle rita snoppar så jag kunde säga att jag fått kuk av kent... ?hahahah, ja det ska du fan få bara för att det var så jävla fyndigt? så ritade han skrattande en snopp. Sami höll på att fnissa sönder men jag minns inte om han sa nåt speciellt, ritade dock ingen snopp. Martin var vid det här laget otroligt nyfiken på vad det var som var så kul och när jag berättat för honom så fnissade han med med sa något i stil med att han inte var något bra på att dela med sig av snopp, men blomma fick jag.
hahahaha så jävla kul.
jag fick kuk av kent!!!!!

en bild på den:
image142


Sen en bra tid senare, en vintrig dag i början av 2004, var jag i stockholm med Sofia och Heidi, vi festade med Daniel på fakes releasefest. Vi var hemskt jävla skitfulla o satt i logen o drygade oss när henrik kom in o sa att martin var där, så jag haffade honom när han var på väg ut och fick det här reslutatet:
image143


så idag så hade jag ju världens ångest, ska jag eller ska jag inte?
men jag kunde såklart inte låta bli. ville ju inte att jocke behövde rita mer men mjukade upp honom på idén ändå, han mindes mig o sa "jaa just det!!!! vad vill du ha ritat nu då?" med ett leende, men ja, he was off the hook. men sami var INTE sen på noterna den här gångerna och ritade hur fint som helst! det är HELT KLART den bästa hittills! I love it! Tråkmarkus ville inte. :( och martin behövde ju inte han heller, och verkade inte minnas vårat möte i stockholmsnatten, vilket jag inte heller trodde att han skulle göra. haha.

image144

men ja markus då. jag har ju vart kär i honom sedan sommaren 95. jag har planerat att vi ska gifta oss och att han absolut är mannen i mitt liv. jag har varit hemskt förlåtande och tålmodig och väntat på honom. men så idag. när jag stod där, o han satt där, o jag tittade in i hans vackra ögon så kände jag... (blääää jag vill inte skriva det här) att kärleken svalnat... :(

liksom vad ska jag göra om jag inte ska tråna efter markus?
jag vet inte vem jag är längre! :(

sadlarnas makt

i fredags höll jag på att missa hoppningen! eller inte riktigt, men nästan! kom på på torsdagen att det nog var hoppvecka, vilket det var! skoj! :D kom dit o börja pyssla med Farinen, som vanligt kunde han inte stå still, vilket är smått skitirriterande. :P
fick banskissen o tyckte att det såg lite för enkelt ut... 4 hinder på raken längs ena långsidan med två språng mellan varje.. hmmm....... sadlade o satt upp o började rida fram. hade lyckats ta en sadel jag inte ridit i innan och den var ruskigt obekväm! :S dessutom såg jag till att ha korta läder från början, vilket också är helskumt! :D Farin kändes iaf jättefin och vi lyckades spurta på ganska bra i galoppen också!

så började vi hoppa, och det var ju inte fullt så enkelt som man hade kunnat tro, utan vi skulle in mellan hinder o hoppa snett o få rätt galopp o sånt. först ett hinder i taget och Farin började med att i första galoppfattningen grymta till o försöka sticka iväg. haha. sååå söt! sen skulle vi galoppera längs väggen i höger varv, gå in på 3e hindret som skulle hoppas snett och över det byta till vänster galopp så att vi kunde runda det sista hindret o göra samma sak direkt åt andra hållet. första vändan blev pannkaka :D andra vändan lyckades vi med bytet på första men blev fel på andra, sen på 3e försöket fick vi till det helt perfekt! wee! :D

så skulle vi hoppa alla på raken, anna hade fått höja lite på vägen (efter att ALLA rivit samma hinder) så nu var det lite mer hinder av det hela och på sista vändan så hade hon höjt alla (inte alls högt, men så att dom hoppade lite mer). Fick till det bra! fina språng mitt över alla hinder med hälarna ner, rak anridning OCH rätt galopp efteråt! inte lika lätt som det låter för dressyrryttare som mig. ;)

Var ruuuuskigt nöjd med Farinen och det ÄR ju så skoj att hoppa! :D :D :D



Sen på lördagmorgon var det ju dressyr, och då hade Mejram fått en ny sadel! Efter att ha haft samma (dock omstoppad o lite olika paddar o sånt) heeeela tiden dom haft henne! var väldigt ovant och jag fick inte riktigt till stigläderslängden... vi jobbade lite mer med övergångar skritt-trav och jag fick inte till det alls från skritt-trav. frustrerande eftersom vi faktiskt lyckades i söndags! sen skulle vi göra galoppfattningar och då blir hon bara så flamsig. :P vi började iaf med höger- och inte ett enda byte eller bakutspark!!! :) var nöjd med lektionen men inte sådär 100% då jag inte fick helt o hållet koll i vänstervarvet. menmen!
fick beröm efter lektionen ändå av dom som skulle rida kurs, dom hade tydligen pratat om mig där uppe och att det såg så lugnt o fint ut. :o :D

sen söndag o nytt pass. provade med ett hål kortare läder för att försöka hitta mig tillrätta i sadeln och det kändes lite bättre! Mejram kändes ovanligt fin redan från början, bra i skritten och sen avslappnad redan från första steg i traven! helt otroligt! ;)
försökte tänka igen på att reglera med lättridningen och ändå få mer o mer tryck i henne, funkade rätt bra tycker jag! fick bra koll på vänstern också men så tänkte jag mer på det att verkligen ha med ytterbogen runt. Lena hade lektion för Lina men hann med att ge mig lite småtips då o då, alltid bra! :D Försökte efter en superfin framridning jobba med övergångar igen, gick dock inte mycket bättre än lördagen, vet inte vad jag gjorde för annat när jag red för Lena men men. Tror att jag jobbade på rätt, bara att det inte lossnade... Jobbade även med att försöka hitta rätt i traven med lite mer tryck och räknade faktiskt takten i huvudet vilket kändes som att det fungerade!
sen galopp, började med ett par varv i vänster för att ganska snabbt gå över på höger, och åh så härlig hon var! rullade på och sträckte tom ut halsen här o var! enda gången det kom tendenser till spänning var när jag ville sakta av, då sparkade hon lite en gång faktiskt, men vi kom igenom det med. kunde jobba varierat på volt o fyrkant o det var bara så kul! :D tog vänstern igen o försökte verkligen få med mig framdelen, hon går så gärna med rumpan innanför den jäveln! sen hade jag tänkt avsluta men hon var så ivrig så jag tog lite höger igen, sen verkade hon vara nöjd och travade på fint. blev lite mycket också då 3 till ekipage lyckades komma in, och då blir det lite förvirrat att hålla sig undan för den som tränar men ändå få plats bland 3 skrittande ekipage. :P
travade en stund och hon kändes finfin! öronen började hänga sådär sött och hon verkade väldigt nöjd! så jag kunde glatt avsluta passet och vara nöjd som fan!

dock så märkte jag ganska så omgående att AJJJ min rygg! på det där stället vid högra skuldran som gjorde så ont förut, som Kalle (osteopaten) fick loss det mesta på men som jag inte fick ont i mer. och som jag aldrig fått ont i av att rida Mejram.... så jag vet inte om det är den nya sadeln eller om det är att hon travar på mer nu... vilket som så är det inte bra. :(

happy birthday to me!

beställde lite födelsedagspresenter till mig själv idag. hehehehe. eller ja. ringde mamma så att hon kunde få betala för dom såklart. :)

blir en tröja, som jag verkligen hoppas att den passar för den var sjukt dyr för en jävla tröja. sen ett halsband med matchande örhängen- SJUKT snygga! men ack så dyra!!!!! :S

men så blev jag helt nervös nu, för jag tänkte att jag måste visa bilderna på dom för dom är så sjukt snygga, o så står det nu SOLD OUT på mina vackra smycken! :O så jag hoppas verkligen att det innebär att jag fick dom sista, för annars blir jag sjuuuuukt besviken!


veckan har varit ganska tröttande. insåg att nästa sovmorgon blir den 23e oktober. då får jag sova till ca 10. när nästa "sova tills jag vaknar o sen sova lite till"sovmorgonen vet jag inte när den blir, men sist jag hade sån var den 1e oktober. så länge har jag aldrig gått utan en riktig sovmorgon! fyfan! hur ska jag överleva? :O
tänkte därför ta ledigt imorn, men så insåg jag att jag kanske måsta ta ledigt nångång nästa vecka ändå, så det blir till att släpa sig upp imorgon med. hopplöst!

men men. har iaf kommit igång lite mer. min basgrupp ska förhoppningsvis, om vi har lite tur, få åka till parken zoo på onsdag o kolla läget. sen så lyckades vi få upp lite mer av en arbetsplan för vårat projektarbete, som jag tror blir himla bra! och det är ju skoj att komma igång, bara så himla jobbigt. tänk om man inte vore så lat! :D


däremot insåg jag att jag nog inte har råd att flytta till skara, inte att bo där o helgpendla hit för att fortsätta rida min mejram. o i skara finns det inga ridskolealternativ, och privathästar är svårt eftersom det går MÅNGA hästlösa hästtjejer på SLU + BYS. så det vore ju då om man lyckades få hem en egen. men då måste jag köpa både häst o lägenhet. och då spricker ju idén om sommarjobb i usa. om jag inte lånar häst då som man kan låna över vinterhalvåren bara. men jag vill ju egentligen inte överge min lilla prinsessa. kanske går det att lösa resten av det här läsåret o så ta tag i det efter sommarn?

svårt svårt! men pappa sa att det inte var omöjligt att dom kunde hjälpa mig med det hela, så när han kommer nästa vecka får vi väl se vad vi kommer fram till!

GOD NATT!

lite sömn + tävling + privatlektion = trööööttttt

igår var det tävling på sjuntorp och 3 K-ekipage skulle vara med o jag hade lovat att agera hästskötare. även sara o battis skulle vara med = skulle bli riktigt skoj! dessutom skulle vädret vara fint så allt kändes lovande! dock blev det på tooook för lite sömn så jag var inte det minsta pigg när det var dags att bege sig (tack o lov inte så tidigt, fick dispens på att åka upp med Lena lite efter dom andra :D).
vi kom fram o hade ganska gott om tid på oss. fick pussa hej på battis o säga att han var vacker innan jag satte igång med att fixa iordning sadlar, benskydd, urfallande knoppar mm. hade även i uppdrag att filma allas ritter! blev faktiskt liite stressigt eftersom alla 3 hade starter så tätt ihop o det blir mycket att fixa vid uppsittning,  precis innan start och då filma... :P men det funkade och vi klarade oss igenom allas förstastarter utan större konstigheter! fick även sett Sara o batmobilen- alltid kul trots att hon själv är missnöjd! :P
sen hade vi lite tid på oss innan det var dags för nya framridningar och prisutdelning mm så vi dukade upp en ovanligt lyxig italiensk picknick bak i lastbilen! mums! sen full fart igen för att hinna med både framridningar och prisutdelning, men vi lyckades få till 3 starter även i LBn! lite dramatik efteråt då stackars emma var sjuk och inte mådde alls bra, men slutet gott allting gott! vill även passa på att tacka för hjälpande händer! :)

Jag, Lena, Emma o Rita satte oss i bilen o åkte hem till stallet igen och lämnade dom andra åt sitt öde! ;) satte fart på mig o började pyssla iordning mejram inför våran privatlektion. var riktigt taggad, dels efter att ha varit på tävling o känt suget och dels eftersom det gått så bra i lördags! red fram o som vanligt var hon lite ovillig precis i början, men sen vips så lossnade det o hon blev riktigt stadig genom hela uppvärmningen. när hon var så avslappnad o fin försökte jag återigen kräva lite mer aktivitet men behålla takt o tempo genom bra lättridning, och även tänka på att hon inte ska bli stark så det blir för mycket hand. tyckte det fungerade helt ok!

så dags för själva arbetet o vi började med skritten eftersom hon faktiskt är lite ovillig när man ställer krav på henne där numera. fick till det ganska bra faktiskt! att gå LUGNT utan att spjärna och sen drivas in i handen utan att öka på tempot. sen lite trav o hitta en bra takt, bra tempo och bra form. först blev det lite hastigt men lyckades få ner tempot utan att det blev bara handen som reglerade, sen blir hon lite tjorvig ibland när man kräver mer men vi kom igenom det o hon blev finfin! så då blev det till att jobba med övergångar, från trav till skritt kan vi jättebra, men sen från skritt till trav är svååårt. så det var till att hitta den där skritten där jag får driva henne in i handen o där be om trav UTAN att jag släpper tyglarna o låter henne bli lång, samtidigt som jag behåller ställning, böjning o allt sånt. ojojoj. svårt! men det blev helt klart bättre o tillslut så behöll hon iaf bjudningen framåt men blev lite lång. men det fungerade hyffsat! sen när vi bytte varv o jobbade vidare så fick vi till en SUPERFIN övergång till trav! det bra med mejram är att man  vet när man gör rätt, i övergången kände man hur hon sög till på bettet, höjde ryggen o kände rumpan skjuta in under oss. underbar känsla!!! o mycket beröm fick hon så hon pinnade glatt på! :D jobbade sen med att få till lite längningar, hon gör det RUSKIGT bra när man får till det- enligt Lena har hon bäst kvalitet på sina längningar i hela stallet!!!! men jag rörde till det lite, först glömde jag rida I längningen och sen glömde jag rida i dom, men det blev helt ok och upptagningarna fungerade bra och mejram blev ännu gladare! hon älskar att länga! :D

sen blev det då dags för galoppen. vi började med högern och det var en arg mejram jag satt på där en stund, men vi körde på som vi gjort för anna och det blev inte lika mycket skutt och jag klarade av att sitta emot henne! men visst blev det både skutt och byten, MEN mellan varven så blev hon RIKTIGT fin, så helt klart framsteg! sen i vänstern ville hon inte alls spåra o så kom nästa ekipage in varpå hon skulle titta på dom och på den öppna dörren osv istället. grrrr... men så fick vi stängt o hon kunde koncentrera sig igen och då lossnade det igen och jag fick till spårningen och formen kom! men kände även här att även när hon inte var bra så kunde jag sitta o rida i det och hade koll på mig själv!

så sen lite avslutande trav med att få till formen ännu mer i lättridningen också. det som jag försökt mig på lite själv med att bibehålla en bra takt o tempo men med mer aktivitet och samtidigt ett BRA stöd i händerna utan att bli hängande. blev riktigt bra och hon fick tuffa på en del i bägge varv innan vi gav oss- VÄLDIGT nöjda!

fan den lilla prinsessan är HELT fantastisk ibland! och så ruskigt jäkla söt med! hon blir så himla glad när hon är duktig och får beröm! och hon blir en sån väldig liten arbetsmyra när hon väl är igång! hon bara vill o vill o vill lite till! det är riktigt skoj nu och jag känner att jag RIDER nu! Oj vad jag hoppas att det håller i sig bara! tänkte hoppas på att jag kan få lite bilder tagna när bror o pappa kommer om ett par veckor! skulle vara skoj!

Var HELT slut sen o tog god tid på mig med mockning, putsning mm. Lina o Lollo hann komma hem från tävlingen, men Lollo fick åka tillbaka eftersom hon låg placerad även i LBn! så himla skoj! åkte sedan hem o tryckte i mig lite varm choklad och några digistivekex. sen var jag så trött att jag var tvungen att sova lite på soffan innan jag orkade gå o lägga mig. :D

gudars vad jag längtar till lördag! :D både rida min pärla OCH fest! :D

sitt och tryck till!

jag vet inte varför eller hur jag lyckas, men jag KAN INTE komma i tid till stallet på lördagmorgnar! :D jag kan gå upp i tid, men jag kommer verkligen inte iväg! :D men det går ju ändå. :D

red fram och lilla mejram kändes fin. hon var lite sur men blev mjuk o travade på o var även fin i skritten. galopperade inget i framridningen men glömde även bort att rida lite rejälare. att få lite mer tryck i henne men ändå lugn. nå ja! körde sen öppnor och slutor längs långsidorna med volter både som förberedelse och om det behövdes längs med vägen. gick bra i första varvet, kanske främst öppnorna men ändå fan så svårt att få henne att ställa o böja på riktigt utan att skjuta ut bogen. damen är nämligen expert på att skjuta ut vänsterbog samtidigt som hon lägger näsan åt vänster..... :P åt andra hållet gick det inte alls med öppnorna, fyfan vad svag jag är i vänster ben! insåg att jag måste träna! :O (sen pratade jag iofs med Lena om det och hon sa att ALLA får vänsterskänkel lite fel på mejram, det är något hon gör). blev så tydligt inte bara i sidvärtsen men även bara i volterna där hon liksom inte vill formas runt vänsterskänkel o min skänkel bara hänger där o gör ingenting åt det. :P

sen hade ju jag sagt åt anna i början att hon skulle få hjälpa mig med högergaloppen. :D så efter det var det dags för det. placerade mig på volten vid anna och vi började. började helt OK men mycket snart kom
bakutsparkar o skit. fick order om att istället för att ha henne rak som alltid har varit det jag behövt göra innan för att få henne till arbete i galoppen att vara noga med att böja o ställa. hög innerhand och mycket innerskänkel. blev bättre men hon fortsatte vara dum, fick bara SITTA SOM FAN och rida igenom det, desto mer hon bråkade desto mer fick jag rida, och skitsamma om hon bytte, bara envist rida vidare och tvinga henne att byta tillbaka, vilket hon gjorde. sen fick jag tänka på att verkligen ha kvar säte o skänklar i fattningsläge så att hon inte får lika lätt läge till att byta. fick igenom ett bråk utan att hon bytte faktiskt! och oj vad fin hon var i traven sen! :D bytte varv o körde lite vänster där var hon riktigt fin o vi kunde rulla på länge o väl! sen var jag HELT slut!

men ojojoj vilken sten som lättade från mina axlar. nu vet jag hur jag ska göra och att jag kan göra det och att det fungerar. ska rida privat för lena imorn så jag berättade om hur vi jobbat idag o hon tyckte att det lät som ett bra sätt! insåg också att det är tur att det är högern hon strular i, för jag hade aldrig orkat kämpa så med vänsterskänkeln som jag fick jobba med högern. :D

var sedan kvar i evigheter som vanligt, hjälpte emma o lina lite med förberedelser inför morgondagens tävling o hade mysigt! ska bli skoj att åka på tävling, men återigen är jag lite sugen själv! :D

äntligen lite skolinspiration

det har ju känts helt totalt hopplöst i skolan, eller kanske inte fullt så illa, men aningens flummigt och förvirrat. det har ju liksom inte känts som att man gör något. den ena konstiga föreläsningen efter den andra och så inget o läsa o blabla. :D men så idag var det dags för en riktig föreläsning i evolutionsbiologi och äntligen något som kändes vettigt! man kände att man VILLE gå hem o sätta sig med böckerna, att man VILLE gå vidare o lära sig mer! skoj skoj!

sen så har min grupp äntligen kommit på vad vi nog ska göra vårat projektarbete om! när idén först kläcktes kändes den inte helt hundra, men när vi idag pratade om det så kändes det faktiskt riktigt bra! satte mig vid en dator i biblioteket för en första koll av vad som finns i ämnet och hittade en hel del! tror att det blir bra! :)

sen var jag kvar ytterligare en stund babblandes med några i klassen. trevligt det med! men vid det laget hade jag blivit så extremt hungrig att jag bestämde mig att ta vägen om mcD... bra att jag fick vänta i över 10 minuter på min mat, som inte ens var god. :/

kom hem o gjorde ett ryck o städade det jag inte orkade sist, dvs alla papper o böcker o skit, samt torkade o dammsög! himla käckt!

sen måste jag bara säga att jag åkte ut till K igår, och blev sååå glad över att se mejram gå så himla fint! hon var verkligen superfin! men så kom högergaloppen, o visst blev hon lite småsur, men inte värre än det, inte en enda bakutspark och inga byten. hjärtat sjönk- det ÄR mig det är fel på. men pratade med lena sen och hon sa att det INTE var mitt fel, så vi bokade in en privatlektion på söndag efter tävlingarna! sen så ska anna ha lektionen på lördag så då kan jag få tips från henne också. kanske kan det lösa sig ändå! brabra!

fast nu sitter jag o kollar på grey's anatomy från igår, inspelat. och jag har ingen lust att gråta idag! jävla skitprogram! :(

pinsam spark i röven!

så satt jag här i soffan på mitt något stora arsle o kikade på filip o fredrik eller nåt sånt när det knackar på dörren. fan också tänkte jag eftersom det ser ut som helvetet självt här, som det brukar göra hemma hos mig, eftersom jag har så sjukt svårt att få tummen ur och städa. alltså- disk i berg, soppåse vid dörren, post på hallmattan, diverse kassar här o var, stoooor klädhög precis vid hallen samt ett köksbord som ser ut som.. ja.. något annat än ett köksbord! :D

det var grannen som knackade på och frågade om jag hade en brännbar skiva, och jag tänkte faktiskt att om jag säger nej så ser han inte så mycket, men jag kunde inte med för han såg lite desperat ut så jag gick upp o hämtade en och lät honom stå där och se all misär.

fyyyyyy vad jag skämdes!

men sen satte jag fart och diskade allt, slängde allt skräp och plockade iordning det allra mesta! imorn ska jag plocka det sista o dammsuga också. sen drog jag upp persiennen i köksfönstret så att dom kan kika in och se hur välstädat det är. :P

helgens häst försök #2

ok nu orkar jag skriva om allt! :D

åkte ut till K i onsdags då jag inte hade lust att sitta hemma. tvingade dit jossan också som kom o kikade en snabbis, har nästan helt övertalat henne att börja där nu! ;) var kvar längre än tänkt o kikade o myste o babblade skit som vanligt. planerade lite med lena också om helgen.

i fredags våldgästade jag sandra i jonsered o pussade på mitt tantmonster o planerade inför min etologiska studie som jag nu mer eller mindre har klart för mig. blir nog bra! så red hon farbror och han är ju så söt ibland! går så lugnt o fint o sen bara WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA o sen fin o lugn igen. haha. man förstår inte vad han vill då riktigt. :P vi hade iaf skoj med allt pyssel, fjanterier o allmänt prat! men fyfaaaaan vad jag saknar västergård! :(

i lördags var det ju dressyrlektion igen. halva gruppen skulle tävla LC:2 den 7e så vi tränade på lite saker från det programmet. 15metersvolt från kortsidan vilket inte är helt vanligt. mejram blev fin och volterna blev bra och det blev helt ok sidvärts o sånt längs långsidorna. dock sprang hon på för mycket o jag kunde inte bromsa ordentligt med sätet varpå hon blev ihopdragen fram istället. svårt problem men det är ju hyffsat nytt så jag får väl hoppas på att lösningen kommer med tiden! :P sen lite galopparbete som gick helt åt fanders. började med (och hann bara med) högern och hon blev sådär hemskt spänd och började hoppa o sparka bakut, även om jag stod upp. den fina känslan jag hade sjöööönk kan man ju säga..
var kvar i stallet länge, som vanligt och gjorde allt det vanliga. skulle precis åka hem när charlotte r kommer in i ridhuset med piri så då vart jag ju tvungen att stanna kvar en stund eftersom jag aldrig sett dom och det gått vädligt bra på tävlingen dom var iväg på! och oj vad glad jag var att jag stannade! ett sånt ekipage! jag har sällan sett piri så fruktansvärt fin, och det såg så ruskigt enkelt ut! skoj!

sen på söndagen var jag lite bakis o dan och inte det minsta inspirerad. tog god tid på mig med mockning o iordningspysslande, klämde igenom ryggen ordentligt innan jag red för att se så att det inte var ryggont som var boven i galoppen, men inte en fena rörde hon. gick ut till ridhuset o satte fart. stressad i början då hon hörde hästar utanför men det släppte hyffsat fort när vi började trava och jag fick igenom bägge sidor på både böjt o rakt spår redan i framridningen. skönt! lade lite fokus på att reglera tempot genom lättridningen men att hon ändå skulle trampa på och ta skänkeln på det sättet istället för att bara springa på. fungerade helt ok faktiskt! sen jobbade vi vidare med volter-fyrkant-sidvärts och så lite övergångar skritt-trav. hon blev jättefin men samma problem som igår med att hon inte tog mina försök till att bromsa tempot med sätet med samma resultat att hon blev lite ihopdragen fram. jobbade lite med vänster galopp vilket fungerade helt ok och sen höger som var katastrof. spänd spänd spänd med en gång o sen en mindre explosion av studs och bakutsparkar faktiskt... gjorde en till fattning som blev bra och sen avbrott efter bara ett par språng så hon inte skulle hinna spänna sig. sen var jag faktiskt nöjd med henne o med min motivation orkade jag verkligen inte jobba vidare med något så vi körde lite trav i lättridning igen med samma jobb som på framridningen med lugnt tempo för sätet men ändå trampa på. hon blev väldigt lugn o fin kändes det som iaf! kollade på klockan när jag var klar och insåg att jag bara ridit i 55 minuter! otroligt! :D

charlottes mamma hade kommit upp på läktaren i början av passet för hon ville se mejram eftersom hon inte sett henne på jättelänge och hon tyckte det såg riktigt bra ut! charlotte hade kommit upp lite senare och även hon tyckte att lilla prinsessan var riktigt fin! skoj att höra! dom hade dock inte mycket idéer om högergaloppen, och inte jag heller. måste nog se när andra rider henne för att se om andra har samma problem, och har dom inte det så är det ju mig det är fel på och då måste jag ju komma på vad tusan jag gör när jag ska galoppera åt höger... för NÅGOT är det ju!

var kvar i stallet längre än tänkt som vanligt. :P blandat småpyssel, fodring, babbel... sen kom emma o var sketanervös inför tävlingen nästa helg, så vi pratade o pysslade lite med krasse o provade knoppar o sånt. sen åkte jag äntligen hem! det hemska är att hon än så länge bara står på reservlistan till tävlingen! hon som fått ordna så mycket för att kunna vara med! lina kom inte heller med i någon av klasserna utan bara lollo. typiskt! fast på ett sätt hade det vart skönt också, slipper jag gå upp så tidigt! hehehehe! fast sara kom ju med i ena klassen, så då borde man ju masa sig dit för det iaf! :D

skitblogg!

skrev ett långt jävla inlägg om hästeriet. o så försvinner allt förutom dom första raderna! pissed off blir man! eller kanske inte, men lite!!!!

så nu skriver jag bara om det andra, så får hästarna komma en annan dag. :P

när jag var i stallet i lördags fick jag ett sms från louise om kvällen! hade ju inte tänkt göra något egentligen, men varför inte dricka öl när man får chansen liksom? :D vi styrde upp att jag, fia o louise skulle ses på king head! var sjukt duktig o cyklade till tåget, vilket var hyffsat plågsamt eftersom grannarna som fått låna min cykel hade sänkt sadeln och sedan inte höjt den igen, o det krävdes skruvmejsel o skit så jag hann inte fixa det. TACK SÅ MYCKET GRANNARNA! kom in till krogen alldeles perfekt lagom till att vi fick ett bord. där satt vi sen! vi fick några nya vänner av blandad karaktär och rolighet! hittade en värmlänning vars bror kände min ena kusin- världen ÄR liten!

var sedan fortsatt duktig så att jag hann med 00:17tåget hem, vilket jag gjorde utan problem och då även slapp betala nattaxa! sweet! mindre sweet var att alldeles lagom till att jag skulle cykla hem så kom regnet....... kände mig lite smålöjlig också när jag väl var hemma o inte kunde andas av astman. haha. BRA KONDIS! :D

nåja. sov gott o ville inte alls gå upp imorse. imorn tänker jag dock skita i skolan igen (var inte där i fredags för jag kunde inte sova pga hostmedicinen jag fått från läkaren som innehöll efedrin- smart!). vi ska se på film o det är bara 2 timmar så jag oooorkar inte! hade dessutom halvt bestämt med ida om en lunchdejt! o jag tror säkert att någon snäll klasskamrat kan berätta om filmen för mig. :P

nu ska jag betala räkningar o sen soooova!