andas?

Jag var helt överlycklig över mitt jullov. 3 härligt långa veckor utan skola. Föräldrar hemma och massvis med tid att bara ta igen sig. Åhhhh vad jag såg fram emot det och åhhh vad skönt det skull vara.

Och nu har jag istället total panik!

Jullovet är snart slut och innan det är det har jag en miljon saker att göra, som inte ens är saker jag egentligen vill göra just nu. För just nu vill jag bara göra ingenting. Jag vill hinna andas i lugn och ro!

Dessutom har jag total panik över skidresan som vi bär av på den 18e. Hur hade jag tänkt att jag skulle hinna med den? Och hur ska jag hinna fixa saker inför den? Hjälp?


Åkte tor till stockholm idag. Fick andas i några minuter iaf, dels i hagarna och dels på Hardas rygg!
Hon gjorde sitt bästa med att smitta mig med sin glädje. En sån otroligt fantastisk häst! Min lilla Aarven KAN inte bli annat än fantastisk med tanke på föräldrarna. De 3 andra Ailuravkommor jag träffat är HELT fantastiska, och Harda har ju visat sig vara lika otroligt härlig hon. En sån personlighet som kom fram!

jag vet att den är suddig, men ändå...
hehe, PIGG häst som inte ville stå still- då krullar man ihop sig :D
mamma Harda och dotter Aarven kan posa ihop
Aarven och Hippavärlden är så himla liten

jag har jättemycket att skriva om, och jättemycket bilder att lägga in. men jag orkar inte. :D

istället tänkte jag bara berätta att det känns så underligt när man snokar på facebook o kikar bland någon fd väns vänner och hittar folk man känner/känt som man inte hade en aning om att dom också var vänner.

nyss när jag hade en sådan snokningsomgång så ser jag att en fd vän numera är vän med en gammal brevvän till mig. vi brevvännade när jag var 14 kanske? nånstans däromkring iaf, han var några år äldre. fast först hade vi chattat på en webchat. osa. haha. det var tider det! sen träffades vi några gånger o så efter en natt på stockholms gator efter vattenfestivalen fick jag o kristina åka tåg med honom hem (vi var väl 16 då). då råkade han åka med hela vägen till göteborg istället för hem till skövde. sen var han skitkär i kristina o hängde med oss på java o tog med sin kusin. som sen blev kallad för mystiske mannen. för han började hänga med oss och ingen hade någon aning om varför. mystiske mannen blev även han skitkär i kristina. eller om det bara var mystiske mannen som var kär i henne o att brevvännen bara hängde med oss för att vi var roligare än skövdeiter? han hade iaf vart kär i sara, men det var nog några år tidigare?

spillerill.

LasseBrasse is back!

Min oro behövde inte vara särskilt länge. Lena ringde idag, o jag hörde med en gång som hon sa hej att det iaf inte var katastrofnyheter hon hade att komma med! Lasse är frisk!!! :)

Han är svag i bak och så har han ju haft ont i ryggen vilket gjort honom svag där. Så ordinationen är först eftersom hon manipulerade ryggen lite att leda honom i ett par dagar o sen jogga honom resten av veckan innan vi börjar rida som vanligt. Sen får det bara vara korta korta perioder av mer samling, annars låg o rund som grund. Sen ska han ridas över cavaletti, studsserier och mindre hinder (ca 80cm var lagom). Lena skrämde mig först genom att säga "så nu får du ju sköta det" men så skrattade hon o sa att hon såklart bara skojade. :P Sen ska vi även tömköra honom samt stretcha före o efter ridning.

FY FAN vilken lättnad rent ut sagt! Och skoj med för nu får jag lära mig tömköra också. hehehehehehehe. :D

Lena sa det med, det hade INTE vart kul att ringa två dagar innan jul o säga att det inte fanns mer att göra, hon befarade verkligen det värsta hon med. fy.

Så LasseBrasse is back in the game, inte för att han nånsin var ute ur den, men ändå. :)

håll en tumme eller två!

har inte skrivit på skitlänge. har haft alldeles för mycket att göra helt enkelt. :P

ridningen har gått som vanligt- lite upp och lite ner. förra lördagen var han en ko att rida, sen lossnade det och OJ vilken häst jag satt på! sånt jäkla tryck o man bara red runt o trivdes o mådde bra. underbar känsla! dock så kändes han oren en sväng men det kändes mer som en svaghet som dessutom gick över ganska fort. hmmm... lektionen dagen efter jobbade vi med lite bakdelsvändningar och galoppfattningar. fast jag körde på skritt-travövergångar istället. fick ordning på det och fattade sedan en galopp och ojojojojojojojOJ vilken häst han kan vara! mitt älskade lilla hjärtane! :D

så den här helgen så hade vi först julbord i stallet. personal, privatryttare och vi som hjälper till lite extra. var hemskt trevligt med goood mat (laxen var TO DIE FOR!!!!) och massa sköna skratt. som vanligt. :) fick även en liten julpåse med godis, ett ljus som ser ut som ett äpple och en massa annat smått o gott. :) sen var det allmänt flams o trams som vanligt tills jag fick sätta fart o rida på den halvtimmen som fanns. Lasse var allt annat än rolig men det kändes väl OK ändå när jag skulle avsluta. fick dock vara kvar i ridhuset eftersom gruppen som skulle ha lektion var så få, och den extra tiden jag fick så lossnade det sista också. sen igår var han nåt mellanting. tyckte dock att jag fick loss traven men då blev skritten hemsk... hmm... han var sur i galoppen med. kändes inte så kul. Lena kom för att ha en privatlektion o kikade lite o tyckte det såg helt OK ut ändå. vid det laget kändes han igång och ganska ihop men något som inte stämde. så vi ordnade till en privatlektion idag istället för att rida med på lektionen.

framridningen kändes helt ok. han var mer ihop än han är andra gånger men igen, inga wowkänslor. fortsatte med att ganska fort få igång honom efter skrittpausen men sen gick det åt skogen. i högervarvet skulle jag be om lite mer samling varpå han började med att kännas lite underlig, för att sedan gå över till att vilja fatta galopp vartannat steg. ibland slutade det, men sen kom det igen. vi provade lite och sen satt lena upp. syntes inte ALLS lika mycket då, men när jag undrade vad jag gjorde för fel så tyckte hon inte att det var mitt fel, för han kändes riktigt riktigt fin tyckte hon. men när jag satt upp igen så kom det tillbaka. fast bara när hon sa åt mig att sätta mer tryck i honom igen. vi gav upp och kände oss totalt vemodiga. men imorn ska han ändå till veterinären, en med specialutbildning på ryggar. men vi får väl se. :(

så himla trist för när jag såg Lena rida honom så blev jag nästan rörd! SHIT vilken sjukt fin häst jag får rida! han var så otroligt fin att se på att det fanns inte! och den får JAG rida! wow!!! han FÅR INTE vara halt, för jag vill inte rida nån annan häst. :( jag vill bara traggla vidare med min Lars och åka till GFRK o vara med på seriedressyr o åka med till Laholm o allt sånt. :(

för det har jag ju också glömt att skriva. efter något av våra mer lyckade pass de senaste veckorna så började Lena prata om sommaren och att jag måste med o tävla där det passar, som tex Laholm. hon är ju inte riktigt klok! :D och jag tänkte ju att aldrig att jag vågar vara med på så stora tävlingar, och har sen dess även tänkt att fan vi skiter i tävlingarna så att vi kan komma ihop oss ännu mer. och nu känns det helt sjukt trist att inte KUNNA åka ut.

Så håll tummarna för LasseLars imorn!

alltid denna ovilja till sömn

jag ville sova redan 3 timmar sen. men här sitter jag fortfarande. helt hopplöst.

fast idag beror det nog delvis på att jag äntligen slappnat av lite. fyfan vilka vidriga sista veckor i skolan!

her majesty

har ju ny dator nu, kanske jag glömt säga. haha. man hade ju kunnat tro att jag skrivit ett långt lyckligt inlägg om hur underbart fantastiskt det är att ha en ny, mindre och fungerande laptop. men jag var nog för stressad. :)

iaf så förde jag över all musik o hittade sånt jag glömt att jag haft när jag sen körde över allt till nya itunes.
som tex her majesty. åh sicken nostalgi! bara ett par år tillbaka, men ändå! dom påminner om så himla mycket roligt. eftersom timo är med påminner de ju så långt tillbaka i tiden som 8an när sara vara så ruskigt kär i honom o vi sprang runt på alla konstiga små spelningar o musiktävlingar. haha. o sen påminner det såklart om alla piercingar. o alla gånger man gick in på barbarella eller tribe o blev helt knäsvag för att man slogs av en gigantiskt stor känsla av att vilja föda måns barn. :D


but do you remember when it used to be you and me and me and youI was feeling bad and all I got from you was you

over and done with

det är lite obehagligt hur situationer som liknar sånt man varit med om kan slänga en rakt tillbaka i det man en gång varit. det som skedde inatt gjorde mig väldigt ledsen och genast var jag tillbaka i tonåren och alla jävla svek där. lyckades, delvis tack vare favvohovisen, lugna ner mig ganska så mycket o få klart min ena antrozoogrej och gå o lägga mig. men så fort lampan släcktes så var det precis som det var förr. och jag förstår varför varje dag var ett helvete när nätterna var såna.

det är otroligt att man kan vara så ruskigt trött och inte kunna somna. hur hjärnan flyger o far med en utan att ens kunna fundera över att få kontroll över den. o när man väl somnar så drömmer man så intensivt och konstigt att man vaknar man ångesten och gråten i halsen minst en gång var 20e minut.. och som vanligt (som vanligt på den tiden alltså) så sov jag gott från 7 och ett par timmar framåt tills klockan ringde...

tänk att VARJE natt var sån, eller värre...


fick ur mig min ilska och irritation idag iaf. fick hävt ur mig allt till en förstående vän vilket lugnade mig. nu är det överspelat och det är bara att lägga det bakom sig. ingen energi ska gå till det längre. fick sedan ett bryt till nu på kvällskvisten över diverse saker. märkte att natten triggat igång fler saker hos mig, lagom självdestruktiva sådär (nej, inget skära mig i handlederna). lyckades hålla mig ifrån några av dom iaf.. men insåg sen att imorgon och torsdag em-kväll kommer bli helvetiska, med en gnutta av det på fredag. sen är jag relativt fri relativt länge. tack o jävla lov.

blev iaf precis klar med andra delen av inlämningen som ska in imorn. blev inte alls bra men är iaf gjort. jag hoppas att dom anser att jag fått med allt man skulle, annars blir jag förbannad. :P För det är fan inte kul om jag sökt artiklar som en idiot och försökt anpassa allt så att det fungerar ihop och så får jag ingen 5a. då blir jag sur på allvar.

backstabbing bitches

det finns en sak jag inte inte inte inte inte inte inte inte tål. och det är när folk säger att dom är ens vänner, lovar en saker, och sedan går bakom ryggen på en. att folk man inte bryr sig om är idioter bryr jag mig inte så mycket om. men när någon ser en i ögonen och säger saker och är noga med att man lyssnar på dom så räknar jag med att dom inte snackar skit.

och det är nästan ännu värre när dom verkligen tror att man inte kommer få reda på det.
och nu vet jag inte riktigt hur jag ska hantera situationen. kör jag en riktig konfrontation kommer personen i fråga gå sönder helt. haha. det hade varit så löjligt lätt att knäcka människan helt. men det vill jag ju inte för det mår inte jag bättre av (även om det hade varit roligt :D ). samtidigt så vill jag ju poängtera att det inte är OK. hittills har jag bara låtsats som ingenting och bara väntat på något större snedsteg. nu kom det ett halvpinsamt, för personen då. hur kan man vara så naiv att man inte förstår att det sägs till mig i samma ögonblick som det lämnat dennes mun?

nu lyckades jag få in en pik via samma omvägar. jag hoppas innerligt att den förs fram och förstås. för hur man kan sitta och låtsas som ingenting samtidigt som det hela sker är för mig obegripligt. vad tror människan egentligen?

ahhhhhhhh gud vad irriterande. jag som har massa plugg att hinna klart innan kvällen är över och klockan är ju redan skitsent.. nu kommer jag ju bara sitta o vara skitsur. grrr...

får ta ett snack med några väl valda vänner imorn och se vad dom säger.

total brist på inspiration

på onsdag ska våra examinationsuppgifter i antrozoologin vara inlämnade. har jag börjat?
nej, självklart inte.

nu är det iofs inga gigantiskt stora grejer som ska in, 4 sidor totalt bara. men det kräver både en massa läsande och en del tänkande. har trott att jag haft koll på den ena delen jag ska göra. skriva om problem när mountain lions kommer "för nära" människor i cali. och jag har kikat igenom mina artiklar jag hittat massvis med gånger och tänkt att jajjemen inga problem alls. men nu så fattar jag inte alls hur jag ska få ihop det. helt värdelöst! så nu måste jag nog tänka om, men jag har ingen lust. haha.

i fredags tog jag mig dock upp o gick till bibblan innan jag åkte hem för att hitta något till andra delen. satt o stirrade på skärmen tills jag kom på att folk vill kunna se djuren när dom går till djurparker och inte gillar att inte se alla djur. och hur detta då påverkar parkernas djurhållning. där fanns det skitmycket så där känns det rätt chill. måste bara läsa artiklarna o sen formulera mig.

men jag har ingen som helst jävla lust alls.
så sjukt tråkigt.
ge mig hellre statistiktentan känns det som...

vart tar livet vägen?

satan i gatan vad tiden går fort. jag hinner inte ens fundera över vad jag ska hinna med på en vecka innan den veckan är slut.. nu är det fredag igen (nåja, inte så många minuter in på fredagen, men ändå) och jag vet knappt vad jag gjort sen jag kom upp till skara igen i söndags...

massa i skolan såklart, och jag gör såklart alldeles för lite. latheten tar över så himla lätt!
antrozoologin känns mest som ett skämt tyvärr, men på ett sätt är det ju bra eftersom jag inte på något sätt behöver fundera över om jag vill gå den inriktningen i 3an. alltid något antar jag. :) men det betyder ju inte att det inte är jobbigt med kursen, för helt omotiverad ska man lyckas skriva ihop två käcka rapporter om situationer med människor/djur och för att få den där jävla 5an måste man hitta situationer där man kan hitta 5 jävla artiklar att referera till...
statistiken är superkul. eller ibland är den superkul, när man får sitta o räkna o pyssla o dona o inte behöver lyssna på en massa tjat. :) har både igår o idag känt att jag FATTAR och kan tillämpa och allt sånt käckt, man ska bara hålla ordning på vad dom faktiskt frågar efter. inte som jag o irja gjorde idag o räknade ut ett jättefint konfidensintervall när vi bara skulle ha prövat en hypotes. menmen. :D övningarna är roliga och lärarna bra, framförallt hon som håller i våra föreläsningar. hon är störtskön! :D . det känns ändå helt ok. men vi får se nästa fredag när vi fått hemtentan, kanske känns värre då? annars så är det sååå kul att få räkna igen. jag gillar ju matte! speciellt när det är lite krångligt men att jag förstår. förutom att vi gjorde det där misstaget med  vad vi räknade så var det grymt att sitta brevid irja idag. vi var på samma nivå o kunde köra på. yay!

i övrigt rullar skolan på. snart jullov o nästa termin börjar ju mitt arbete i styrelsen. haha. börjar mer o mer fundera över vad fan jag gett mig in på. :D vi ska iaf ha överlämningskväll med mat o bowling på torsdag, blir nog roligt men jag får stressa igenom genrepet av lucian och sen missa årets sista vattengympa. darn! lucian behöver jag verkligen träna på också. kan varken texter eller stämmor ordentligt. men det ger sig nog det med. nästa vecka blir så hemskt jobbig bara med varenda minut av min tid uppbokad. men överlever jag då så överlever jag allt?

i måndags blev det en på tooook för sen transformerskväll också. vi kom inte igång förrän jättesent o sen så fyllde han ju år på tisdagen så jag vägrade gå före midnatt så jag fick vara först med o gratta, o sen blev det ju allmänt skitsnack ett tag till.. o så upp på pbl som började 8:30 dagen efter.. blä.. lång dag i tisdags med, pappa kom hem så jag åkte o hämtade honom, skjutsade till volvo för att hämta bil o sen hem o käka o se på min fina nya dator o sånt innan jag körde vidare upp hit. o någon mil utanför skara kom snön och oj vad det snöade här! ligger kvar men är rätt varmt på dagarna så det är mycket is. men inte hopplöst mycket, mest mysigt. :) jag gillar snö! :)

puben igår nådde nya höjder. vi var som mest 12 personer där. men jag var ändå där länge o väl o snackade skit med dom få som var där. karin o christoffer stod ju i puben o sitta hemma o uggla själv är ju inge kul. så då kan man lika gärna sitta där o uggla. ellerhur? :D

stugorna till skidresan är bestämda nu också. fick lite panik över att inte kunna vara där o stoppa in mig nånstans, men christoffer satte in mig med honom, två 3or, två andra i min klass och en fd djursjukvårdare o hennes pojkvän. enligt emelie har vi bästa stugan, jag är beredd att hålla med efter att ha kikat på stuglistan idag. haha. :D jag o sara kom även på att eftersom han i 3an står som ansvarig för våran stuga borde han även vara ansvarig för städning, mat och sprit. tror inte han kommer hålla med dock.... :)

annars har jag varit på strålande humör dom senaste dagarna.. tror jag ska sluta låta folk sno min energi o sluta vara så bitter. funderar tom på att sluta inte tror på kärlek.. men jag lär väl se nån mer kärleksfilm snart o ångra mig igen! ;)

jag o emelie gjorde en peppsnögubbe


transformering är inte alls att man gör om sig till nåt coolt som tex ett jaktplan, lastbil eller en dinosaurie....


statistiklektion


när jag gick hem mitt i natten i onsdags o gick förbi kyrkan så var den bara så himla fin. eller det är den jämt. man mår bra av att gå förbi den varje dag och att (nästan) alltid kunna se dess torn peka upp.. o spana på klockan för att se hur snabbt man måste gå de sista 100 metrarna till skolan. :D
inte så bra bilder dock, nattläge på mobilen..debut och KM med hedern i behåll

puh. är så trött att jag faktiskt inte på riktigt orkar förflytta mig från soffa till säng. då är det illa! :D
blir häst igen nu, mitt övriga liv går för fort för att jag ska hinna skriva något om det. får se när det blir bättring på den punkten!

tar det från fredagen som vanligt.
hade inga sporrar igen eftersom det inte läkt helt och det var viktigare att ha dom på lördagen o söndagen än på fredagen. :P Lasse var INTE kul. igen. fick ingen koll på det alls (galoppen var ok, men resten. katastrooooof) och var beredd att ge upp och framförallt stryka mig från söndagens KM. dessutom började han bralla i galoppökningarna... tänkte att jaja, jag måste iaf rida igenom programmet så att jag ser om jag ens orkar rida igenom det. och då vips hux jävla flux så lossnade hästfan något och jag kunde rida igenom programmet med en godkänd känsla. otroligt! lyckades sedan faktiskt ta mig hem ganska så direkt efter jag var klar. otroligt en gång till!

på lördagen fick jag ta Linas privatlektion eftersom hon hade fastnat (eller kanske fortfarande är fast?) i thailand stackarn. fick ta Lenas sporrar för att undvika att skava på samma ställe och det blir ju lättare då. Kändes helt OK på framridningen. Inget WOW men långt ifrån fredagens katastrof. och sedan började gnetet. :) först skritten, att han faktiskt fokuserade, sen övergångar till trav som faktiskt skulle bli bra och som dom skulle. fick varva först med lite galopp och lättridning men efter mycket kämpandes så lossnade det! då tog vi galopp och skulle både få till fattningar och avbrott. i avbrotten fick jag gå in på en mindre volt (ca 10m) och tänka lite in med bakdelen och ha honom rund i både sida och form. viktigt var även tygellängden (som vanligt.. hopplöst...) såklart. i själva avbrottet behövde jag vara noga med att ge en eftergift. Lasse insåg ganska så direkt att jag började komma åt honom så han bestämde helt enkelt att vi skulle fortsätta galoppera istället. men tillslut lossnade det med och ojojoj vad fin han blev! bytte varv och fick ordning där med, på mycket kortare tid. traven sen var fantastiskt härlig att rida. Red igenom programmet en gång med och fick till det skapligt, var rätt trött dock. o så började han bralla i ökningen igen. grrr... sista halten blev helt strålande och när jag sen travade av honom hade han ett sånt fjädrande steg att det var helt ljuvligt att rida honom! satte mig ner några gånger igen bara för att känna känslan. ojojojojojoj vilken häst han är ibland! :)

satt av riktigt jävla nöjd och Lena var lika nöjd hon! hon var glad ett tag över det hela och sa åt mig att nu får vi sikta mot medelsvår. haha. :D visst är det dit jag vill men liiiite lugnt kan vi ju ta det! :P blev sedan som vanligt kvar hela jäkla dagen. hade tänkt skynda mig men orkade inte. så det blev pyssel med att göra iordning utrustning inför söndagen o till sist även tvätta hästsvans o fläta man. och jag säger som alltid- klipp aldrig hästens man om du tänker knoppa den. omöjligt att få till bra flätor ens, hur bra blir det då när man sen ska knoppa?

söndagen kom liksom nervositeten. usch o blä! vaknade och tänkte som vanligt att jag aldrig någonsin igen tänker tävla för det är fan inte värt det. kul känsla att vakna med! :) åkte iväg o började pyssla så smått. Lasse var ganska ren fortfarande o jag behövde bara fläta om två flätor. knopparna blev godkända och han blänkte ganska så bra ändå. hade väldigt gott om tid på mig så jag kunde rycka in som knoppräddare och lyckades fixa noggis man på en kvart. woohoo! sen skulle jag ju skriva första halvan av startfältet. trevlig domare som sa mycket positivt. låg lite väl högt kanske men hon var ridskolesnäll! :) mycket kommentarer dock, pennan fick verkligen glöda! sen fick jag tid till att slänga i mig lite pumpasoppa o vörtbrödssmörgås innan jag bytte om o fixade det sista med Lasse (som såklart hade rullat sig i boxen sen morgonen.. grrrr....). Så in o rida fram o det kändes väl sådär. Fick inte fram honom helt men inte totalkatastrof. Blir ju extra svårt när man inte har riktig framridning heller. men jag gjorde mitt bästa, eller försökte iaf. haha.

Första ritten fungerade OK ändå. Fick min första felridning dock då jag glömde första hälsningshalten. haha. sett och skrivit för många LC! :) Annars var det mest kämpigt. Kräver så sjukt mycket energi att sitta på honom när han inte är loss. Bara att andas är ju jobbigt! Men vi tog oss igenom utan fler stora missar men utan att känna hurra hurra. Tog det sedan lite lugnt till min nästa start. Gjorde mycket trav-skrittövergångar och tyckte att jag fick ihop honom mer. Inget tryck men iaf stadigt och helt OK. Andra ritten började således bättre men jag tappade det ganska fort. ;) Kunde dock andas hela vägen igenom och ja.. mer än sitt bästa kan man ju inte göra! Skrittade ut med sällskap av Katie som kommit o kikat o filmat. Lasse verkade hemskt nöjd med sig själv, vilket var härligt ändå! Väl tillbaka så pratade jag med Lena om våran insats, hon sa direkt att det måste varit jäkligt jämna poäng- mycket riktigt exakt samma poäng i bägge och 59%. Det härliga var att vi bägge var helt överens om vad som varit bra, vad som måste bli bättre och hade helt samma uppfattning om det hela. Hon tyckte att jag skulle vara supernöjd med den debuten vilket jag också är efter det hela. Jag kan ju fortfarande inte rida både hästen o programmet o då blir det ju lite som det blir. :) Fick sedan även höra från en som åkt med Lena i bilen igår att Lena pratat på ett tag om hur roligt det var att jag rider Lasse så bra och hur jag utvecklats osv. ojojojojojojOJ vad det värmde! :)

Mina poäng ledde inte till några fantastiska placeringar (men jag var rätt nära ändå! framförallt i KMsstarten ;D ). Men jag fick mig ändå två CRrosetter för ritter över 55%, red ju både KM och lektionsmästerskap, och startade man två gånger så räknades den ena till tävling och den andra fick man rosett för CR. hurra!

Lasse ville dock inte ha några rosetter och bättre bild än såhär fick jag inte ta.. han var ju inte med vid prisutdelningen så då fick det vara....Sen tyckte Lena att vi ska korta mina läder. blääää.... måste få ordning på lite skänklar så att jag kan sitta bättre sen så att jag kommer åt honom bättre... stod det också i protokollen, dels lära mig sitta traven, och dels få igång honom mer- då skulle poängen höjas mycket. låter ju inte helt fel! :)