ölavbrott

varje morgon den senaste tiden har jag vaknat och tänkt "fan. vaknade jag idag med..." tänk så upplyftande! :D

tenta imorgon o jag har stannat hemma från skolan tisdag o onsdag o idag var vi lediga. har jag lyckats plugga effektivt? nej. lite får jag gjort men inte alls tillräckligt o man vet liksom inte vart man ska börja. det är så sjukt jävla mycket! det känns så hemskt tråkigt att behöva ta en omtenta....

igår tog jag dock ett pass på crosstrainern där jag faktiskt tog ut mig rejält! skönt! sen lite mer plugg o sen duch o ner på stan för att boka klipptid (nästa torsdag) o apoteket o så o sen hem o plugga igen. blev dock ölsugen o lyckades lura med mig kekke o så hade han en kompis som lurades med ett tag också. riktigt trevlig kväll, preciiiiiiis vad jag behövde, dock lite kort men det var ju lika bra. gick ner till stationen alldeles för tidigt, hur jävla långsamt går jag annars så att jag behöver stressa? tog ju inte ens en kvart... ser att det om några minuter ska gå ett sjtåg men av någon dum anledning bestämde jag mig för att vänta på västtrafiktåget... nåja.. brukar vara dyrt med sj om man betalar på tåget så kanske lika bra.

hem o sega framför TVn lite innan jag gick o la mig. inte dödsbakis idag men seg. pluggandet går sådär. kollade igenom dom gamla tentorna osv nyss, den jag gjorde först kändes bra, som att jag nog hade klarat den utan problem egentligen. så kollade jag på dom andra två o insåg att jag hade kört dom totalt. skoj!

jaja vi får väl se hur det går!
troligtvis åt skogen!

då var det gjort!

nu är jag anmäld till min första riktiga dressyrtävling.
eller den på bulycke med battis var ju nästan riktig, men den här är helt riktig. lokal tävling på munkedal. LC:1 och LB:0. herregud. vad har jag gett mig in på?

dessutom bara en månad på mig att hitta en kavaj som passar! :S


bläääääääää.
ska jag verkligen vara nervös i en månad nu?

blåsa bort, rida fint, spela spel o frysa i regnet

i fredags hade jag hört talas om att det skulle storma, men här i alingsås blåste det inte så farligt så jag tänkte inte mer på det o åkte iväg till K för att rida. där blåste det desto mer men tänkte inte mer på det då heller för det blåser alltid där. fixar iordning mejram o under tiden kommer anna o får knappt upp dörren och tycker att det är nog smart om jag tar andra vägen ut sen... pysslar klart o tar andra vägen ut. men när vi kommer ut från stallplan så blåser jag flera meter bort! på allvar! mejram blir skitstressad o jag bestämmer mig snabbt för att inte försöka gå runt när jag knappt ens kan stå på samma ställe! mejram blir hellycklig över att komma in i stallet igen men inte lika lycklig när vi istället går ut igen genom andra dörren, som jag har fullt sjå med att hålla öppen medans jag får ut hästen. :P in i ridhuset o när vi precis kommer in låter det som att hela ridhuset ska braka ihop..... :S men men. upp på hästen o rida är det som gäller. är livrädd mest hela tiden och ber en stilla bön om att ridhuset ska hålla, och det gjorde det ju. :D Mejram däremot var helt lugn, hon blev rädd en gång när det fladdrade i en matta som hängde över en bom (hinder framme) men annars inte mycket reaktioner på vädret! hon var dock suuuuperfin att rida! jag gick inte på henne så hårt i början men hon blev riktigt fin stundtals ändå! fick till några halter tom! o galoppen! superfin rund galopp och flera avbrott kvar i form! helt fantastiskt! :D var kvar en stund o kikade när annelie hoppade henne o åkte sedan hem.

i lördags var hon lite jobbig först. ville inte lyssna på mig o stressade runt o ville inte gå fram till bettet o blablabla.. lyckades dock komma igenom det och hon blev fin igen. jobbade med en hel del galoppvägar som är i programmen och det är aldrig lätt med henne hon ska bara galoppera heeeela tiden o hit o dit o hej o hå! men det blev ändå helt ok, för att vara oss! :) hon var REJÄLT svettig efteråt och hade nog jobbat på ganska bra ändå! haha. lilla skruttan! var kvar ett tag men åkte hem i någorlunda tid ändå, tänkte plugga men råkade sova en stund istället.... :P

insåg då att om jag skulle ha råd att träffa folk så skulle jag inte kunna dricka eftersom jag inte hade råd med både tåg OCH mat för resten av helgen.... så jag tog ut mina sista pengar o sen tankade jag för pengar som inte fanns på kortet och brummade in till majorna o förfesten hos lina. ojojoj vad kul vi hade! snacka skit o spela roliga spel o skratta. precis vad jag behövde! sen skulle dom andra via kings head till något, åkte med först men när vi kom dit så var det så sjuuuukt mycket folk att jag inte orkade med o åkte hem istället. var ändå så nöjd med kvällen så vafan!

sen söndag så dags för tävling! mötte upp jossan i stan o åkte först till ikea, provade soffor o kom fram till vilken jag kanske ska ha. sen vidare upp till stenungsund o se på hoppning! Anna var först ut utav "våra" ryttare, dock satt hon på kompisars hästar o inte K-hästar. sen annelie o mejram! usch, var sååå nervös! tyvärr fick dom två stopp o ett nedslag eller nåt sånt, stoppen var dock mer missar i ridning så det var bara att samla krafterna till nästa start! resten gick det jättebra för! dubbla CR för jennie o farin, maria o salle och sara o tzatziki. lisa o noggis fick ett ned i första men cr i andra och mejram o annelie fick en CR på 90!!!!!!!!!! jag sken som en sol kan man säga! o det gjorde annelie med! :D superkul dag trots vidrigt väder! blir så himla imponerad över hur duktiga dom är hela gänget!

o så nu är det måndag o bara några dagar kvar till tenta o jag ligger fortfarande så sjuuuuuukt mycket efter! idag var föreläsningarna rätt värdelösa men vi fick iaf en halvtimme nere på analycen där vi fick gå igenom ett inälvspaket på gris. från tunga till njurarna typ. spännande! lungor är verkligen superroliga! :D känns precis som sånadär bollar man hade i gympan, sånadär mjuka röda o blåa! :D

uppsala tur o retur

i onsdags fick jag gå upp i ottan (på allvar, klockan ställd på 5:15) eftersom bussen till Uppsala skulle åka 07:30. Var nära att skita i allt och få två extra heldagar till plugg inför tentan men tänkte att dels blir det kul att åka iväg med klassen och dels så KAN ju faktiskt föreläsningarna där ge en ett o annat... så duscha, fixa frukost, packa det sista o ge grisarna massor med mat o åka iväg.

sov sedan större delen av resan upp. läste lite också o snackade skit med folk. har faktiskt en himla mysig klass! vi åkte direkt till ultuna där vi började med lunch, och fyyyy ett så förvirrande lunchställe! :D men gott var det iaf och vi kunde gå iväg till föreläsningssalen..... som tyvärr låg i huset där allt luktar döda djur eftersom dom gör alla dissektioner mm där... mums! onsdagen var väl inte dödskul kanske. skelettanatomin (däggdjur) var väl kul men det är mest för att man kan det mesta tack vare hästarna. men annars vet jag inte hur givande det kändes. sen vid 17tiden så in i bussen o åka till in till vandrarhemmet som tack o lov låg mitt i stan! sen var vi ett helt gäng som bestämde oss för att gå o käka på den grekiska restaurangen jag var på en gång med bukemänniskorna. kändes som att dom hade gjort om men gott var det ändå! mötte sedan upp med några fler o gick o tog några öl på nåt sunkigt hak som dock var nära hem. vad vi märkte när vi gick var dock att det låg ett trevligare, större o billigare ställe ännu närmare hem........ nåja, då vet vi till nästa gång! ;)

gårdagen kändes såååå mycket mer givande! bra föreläsning om tarmsystemet och skillnaderna mellan de olika djurslagen. mycket som föll på plats! fick även förklarat för mig vad som hänt med Amandas tarmvred där dom sa att tarmen lagt sig över mjälten. han tyckte att det nog inte är riktigt sant, utan att tarmen hamnar i kläm mellan mjälte och antingen magsäck eller väggen, vilket kändes mer logiskt eftersom det då är självklart att det avhjälps med svält! nåja... sen hade vi om fortplantning o säkert något mer innan vi åt lunch, dock inte lika förvirrade idag! sen tillbaks för att höra lite om stressforskning o sen få mysa med getterna som bott på ultuna typ alltid för olika forskningsprojekt. såååååå sjukt söta! deras små mular var ju nästan det underbaraste jag någonsin klappat på! åh! sen var det dags att gå till det illaluktande på allvar. dissektion! mink och råtta!

minken var rätt äcklig eftersom den redan var flådd.... men kul var det o vi hittade nog allt som skulle hittas! fick ta lite luft nångång eftersom det blev lite väl länge med näsan i minken.... skönt att det inte var äckligt trots att det var blodigt o sånt! sen skulle jag skära upp råttan, första gången vi gjorde något som faktiskt hade päls! men det var inte så farligt det heller! där var vi dock trötta o lite stressade så vi öppnade mest o tittade o sen slängde. :P det som var ännu roligare var dock att vi fick dela rum med några vetstudenter som kikade på musklerna på en flådd katt, shit vad coolt! sen kom dom med en gammal hund, som ligger i sprit o fryses mm i flera år! återanvänds eftersom ALLT var utmärkt på den! men den var lite äcklig, alldeles vit-silvrig i färgen.. såg ut som en tvättäkta alien!

sen var det dags att åka hem. mer sova, plugga o snacka skit. sen bila hem o sätta mig vid datorn. har nu nämligen gått på mitt nya uppdrag som moderator på buke. haha. får väl se hur det går! :D

kyle xy

haha.
jag är helkär i honom! så söt! så sockersöt!
den ständiga bekymmersrynkade pannan, ljusa härliga ögon o så ett snett leende! (nåja, ibland ler han snett iaf :D)
åhh!
jobbigt att man får så lite gjort på eftermiddagarna bara...
dumma 5an som kör bra serier på dagarna! :P

image179

nu får hon äntligen sova

idag tidigt på morgonen dog min mormors kusin Helen, 94½ år gammal.

hon hade cancer i hela magen och tarmen och har ganska länge sagt att det är dags nu, att hon är redo att gå vidare. hon fick vara hemma och hade inte ont tack vare morfin, däremot hade hon varit väldigt orolig dom senaste dagarna, men igår och inatt hade hon varit hellugn, och imorse vaknade hon inte.

hon levde ett tidvis bra liv och ett tidvis ruskigt tufft liv.
en otroligt speciell kvinna som nu äntligen fick den ro hon så länge varit redo för.

vila i frid Helen

image178

besviken nu igen

jag är så sjukt trött på att bli så jävla besviken på mina vänner. ännu en lördagkväll. ännu en kväll framför tvn. jag hade aldrig kunnat med att göra som dom gör men fine. skit i det då.

ska väl sätta igång o läsa lite nu ikväll så man kanske får lite mer gjort. har inte läst mycket i veckan och det är nu inte ens två veckor kvar till tenta. o då ska vi ju även hinna med en resa till uppsala på onsdag o torsdag. hurra! jag vet vad jag egentligen måste göra för att hinna plugga in allt som måste in men vettefan hur jag ska få tid till det. dessutom är dom så hyggliga att vi fått hela EN dag innan tentan till plugg!

i fredags skulle jag vara duktig o plugga i flera timmar efter skolan o döda tiden jag hade innan jag behövde åka till skövde för att se kent igen. det gick ju sådär.... ett gäng skulle iväg o fika o det kan man ju inte bara dissa hur som helst. :D så skulle jag plugga lite efter det... tror jag läste en sida... inte helt lyckat! men men. in i bilen o iväg till skövde. hittade klasskamrater där o väntade sedan in peter pan som kom lagom innan familjen började. o här hade ju fia prisat till gudarna men det var bland det sämsta jag sett. själva musiken (dvs utan sång) var bra som fan men vadfan nissen höll på med förstår jag verkligen inte. tack o lov körde han bara i typ 20 min o sen kom kent ganska omgående! lyckades ställa mig så jag fick se markus nästan heeeeela tiden! han är så fin min käre karl!

bra konsert men jocke var avslagen o dom spelade varken berlin eller elefanter! hur kan dom inte spela elefanter? :( elefanter är ju bäst. men avslutningen med om du var här och sen dom andra var sjuuuuukt bra! o så var markus bra. alltid!

sa hejdå till peter o hittade klasskamraterna igen som åkte med i bilen till skara innan jag kunde tuffa hem skitfort o sätta mig lite lyriskt på msn innan jag gick o la mig för att sova alldeles för lite som vanligt o när klockan ringde var jag faktiskt tom sugen på att skippa ridningen så trött var jag! :S men det är klart jag inte gjorde det utan släpade mig upp o åkte iväg. mejram var skitstressad o när några hästar skulle ut i hagen slog hon av helt o ställde sig vid fönstret o vävde hysteriskt helt okontaktbar. min stackars lilla häst. :( hon kändes fin på framridningen sen men fick inte till det helt sen. jobbade dock med galoppfattningar o det är ju inte helt lätt på henne när hon inte är helt avslappnad. hon skulle mest bara galoppera hela tiden så det gick inte att göra en bra fattning utan minsta tendens till fattning blev att hon handlöst kastade sig iväg i galopp.. men men... vi kunde iaf i galopparbetet komma fram till att jag inte ska jobba med spårningen med en gång trots allt, utan få henne lugn först och Lena bad tom om ursäkt för att hon sagt åt mig att tänka på spårningen med en gång. haha. nåja. högern blev inte riktigt bra, om vi väl fick till det lite så spände hon sedan till sig o bytte o hade sig.. men vänstern blev faktiskt ganska fin! o sen traven efter galopperna så var hon superduperfin. dessutom fungerade skritten ovanligt bra!

när jag sedan stod o mockade med emma kommer åsa intågandes o frågar om jag inte ska rida hennes Fia eftersom hon själv var så trött. hade tänkt åka hem tidigt så jag skulle hinna sova plugga o städa men vem kan tacka nej till det erbjudandet? var väldans lyxigt, behövde inte ens göra iordning hästen utan bara hoppa upp o rida! och ojojojojojoj! hon är ju en "riktig" häst. som är välutbildad i både hopp o dressyr, stor o rejäl! kändes skitkonstigt först o när jag skulle börja trava höll jag på att åka ur sadeln, men kortade lädrena ett hål o fick kläm på det! längde när det var dags för att försöka sitta på den stora saken o så länge jag inte tryckte på henne så kunde jag faktiskt sitta! :D

gjorde väl inget konstruktivt egentligen och verkligen ingen nytta utan det blev mest att jogga runt. var själv trött o så är det så svårt när man sitter på en ny häst! men himla kul var det också. otroligt trevlig häst och timmen jag hade på mig gick faktiskt alldeles för fort och jag hade väl ingen större lust att avsluta! det är så himla kul att rida såna hästar, det är precis en sån jag vill ha (fast med bekvämare trav ;) ). en som kan lite dressyr o som är superförlåtande i hoppning o löser sakerna åt en. fast ändå så är det så behändigt med hästar som mejram som ju numera, för mig, är så otroligt lätt o mjuk att rida. men man blir ju lite kluven ändå!

åsa tyckte iaf att det såg jättetrevligt ut o tyckte att hon hade rätt om mig, att jag faktiskt är en duktig ryttare för att Fia minsann inte är någon lätt häst. :P hon tyckte dock också att det var underligt att jag tycker så bra om att rida för Lena eftersom man inte kan rida Fia om man rider på Lenasätt. men jag tror att det är tack vare Tamara som det funkar, och att jag faktiskt fått rida lite "mer" än vad andra får göra för Lena. eller jag vet inte. Jag ser inte riktigt kontrasterna i hur jag red Fia och hur jag rider Mejram (eller ja, dom är ju sjuuuuukt olika men min ridning var ju ändå samma i grunden). Men jo, jag har nog insett hur mycket ridningen för Tamara har gett mig, mycket tack vare hästarna jag fått rida där också!

nu är klockan 22 och jag ska försöka läsa ett kapitel o sen gå o lägga mig! hinner inte sova ut förrän fredag så det är väl smart o ta tillfället i akt!

min stackars arma kropp!

tyckte visst inte att det räckte med att rida i drygt 4 timmar i söndags (och att faktiskt RIDA, inte bara åka ut på uteritt)... i måndags ville sandra ha lite hjälp så jag åkte ut till härryda o tog corro i örat o gick ner till grusgropen. hehe. stackars lilla hästen, råkar alltid ut för konstigheter när jag åker dit! :D iaf så var han superfin! dom har verkligen fått ordning på honom. sandra red bra men var lite för snäll, man kan ju inte bara sitta o åka med på vågen utan det är dags att ställa lite mer krav o be om ännu lite mer nu! och då är det ju klart att han tjorvar lite men det kommer nog bli skitbra! sen tvingade sandra upp mig på honom och ajajjajajaj mina ljumskar!!!

men lilla currykorven är ändå bäst :)
image177


sen igår hade jag amanda o hade tänkt rida ut med sandra o greger, men greger hade tappat en sko! (fast först var vi tvugna att sätta oss i lerum o vänta på brevbäraren.. postade nämligen ett brev innehållande peters kentbiljett utan att frankera kuvertet... men brevis kom o vi hittade brevet o jag fick frankera det och peter fick biljetten idag med! puh! ) så det fick alltså bli ett pass i paddocken som dessutom blev mycket längre än jag trodde! amanda var jättefin om hon fick göra som hon ville. men ville jag att hon tex skulle vila mer på steget blev det protest. och tänk vilken hemsk människa jag är som dessutom bad henne SPÅRA!!!!!!! :D innerbak innanför heeeela tiden.. men men. bitvis superfin! släppte henne lös en stund efter och kunde leka lite utan att jag fick sparkar i huvudet! men hon följde mig ju inte direkt heller, finns lite att jobba på där! ;) släppte henne så hon fick skritta själv, för vid det här laget hade jag så ont i ljumskarna att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. och vad är då bättre än att kolla med Lena om det fanns en ledig plats åt mig idag så jag kunde rida igen?

så idag efter skola, lite plugg o en tupplur bar det av mot K! mejram var på strålande humör (inte) men var helt ok att rida! tog det ljusa dressyrspöt i början igen, fungerade igen! ska nog göra så ibland.. känner mig lite elak men vafan, det är ju inte direkt så att jag rör henne med det... :P sen skulle vi såklart jobba med den svåra övningen framdelsvändning- inte mejrams favvogrej direkt! o jäääävlar vad missnöjd hon blev med mig som faktiskt tvingade henne att jobba! :O hon slingrade sig som en ål och ville väl börja steppa o ha sig, men men.. blev iaf mycket bättre! sen på slutet i traven så körde jag en hel del sidvärts med böjning vilket gav resultat o hon var hyffsat fin när vi avslutade! inte alls samma känsla som i söndags men det får man ju inte när man gör saker som hon tycker är jobbiga, så är det ju bara!

sen var jag duktig o åkte hem relativt fort (bara en timme efter att lektionen slutat... :P) o har faktiskt pluggat lite! men nog inte kommit igenom ens halva grodkapitlet,  o jag hade tänkt att både det och nästa (amnioter) skulle vara läst till imorgon.... får väl se hur det går med det!


omröstning:
kent eller hopplektion på fredag?

nää jag tror inte det

så idag var stora dagen. ridprov inför ridledarutbildningen.
sjukt nervös. sjuuuukt nervös.
fick ett fuxsto som var lite bastant till att börja med. hon var trevlig att rida o det kändes bra. vi skulle mest bara renodla hjälperna o inte göra så mycket annat. gick bra tyckte jag, fick flera beröm och inte mycket negativa kommentarer. så ja, det kändes bra! så hoppa, hon hoppade lite konstigt, eller typ tog i som faan över hindrena men det kändes ändå OK! så skulle vi byta häst, tittade på klockan, då hade vi ridit i två timmar redan.... :S fick en yttepytteliten vit sak, gick inte alls lika bra men fick ordning på honom o han gick rätt så bra han med på den kortare stunden vi hade på oss! så hoppa, kom lite fel i första språnget så hon tyckte vi skulle ta om det, då vägrade vi istället, två gånger o sen tog vi oss över i ett helt ok språng. men kvar satt jag iaf! på en vägrade häst! hejja mig! ;)

så skulle vi ha samtal o medans jag satt o väntade på min tur så kände jag att näää, jag vill nog inte gå någon ridledarutbildning. attityden på hela grejjen kändes bara så jävla tråkig. o hon som håller i det är visserligen superduktig, men så ska ju kemin stämma med folk också. att rida för och umgås så intensivt med någon samtidigt som man inte tycker om dom alls är inte en rolig grej. ibland är det ju så bara, man stämmer inte. så när jag gick in på samtalet o hon tvekade o sen frågade mig om jag verkligen ville så kände jag faktiskt för att säga nej. men det gjorde jag inte utan ordbajsade lite om att sjäääälvklart. hon kuggade mig inte men jag klarade det inte heller... om jag vill gå kursen så får jag höra av mig till henne innan anmälningstiden går ut o rida för henne en gång till o visa att jag har stabiliserat min sits. för det var där det brast tyckte hon. jag satt för instabilt...

åkte iväg till K o pratade med Lena, hon sa bara "va?" när jag sa vad som sagts. o höll med om att människan kan vara lite speciell också. gjorde iordning min lilla tösabit o tänkte ta ett ganska lätt pass.. hade ju ändå ridit i typ 2½ timme om det inte var ännu mer (tror det var med). men hon gick så jääääääääävla bra så jag var tvungen att rida fullt ut! :D igår hade vi lite problem med att hon inte ville ta inner skänkel o gå ut till yttertyglen, jobbade med det o fick nog lite koll! hade dessutom dressyrspö i början o fick en lite mer taggad häst! :D slutet var bara helt fantastiskt! travade runt med ett underbart stöd o härligt tryck bak o kunde göra vad jag ville o hon bara tuffade på o ville mer mer mer! gud vad jag älskar den lilla hästen!!!!!!!!!!!! om hon kan gå så på tävling kan vi nog skrapa till oss hyffsade poäng på travdelarna! :D

Lena kom sedan o hade tydligen funderat, hon tyckte att det som menats med instabil sits kunde vara att man på mejram får sitta lite lättare, man kan inte sitta helt djupt o tungt på henne, och att jag kanske är så van vid det och att hon på ridprovet kanske ville se den riktigt tunga o djupa sitsen. L sa iaf att hon inte kunde tänka sig något annat. Åh vad bra det kändes att ha Lenas stöd än en gång när man får lite bakslag! :) Att jag skulle sitta lätt på mejram är ju inget jag känner själv men kanske är det så?

kände iaf att jag nog inte ska gå någon dum ridledarkurs. eller det hade vart SÅÅÅ sjukt nyttigt, fyyyyyfan vad mycket man hade lärt sig! men å andra sidan kan jag få lika många ridpass i form av privatlektioner för den summan pengar. o då lär jag utvecklas precis lika mycket! o jag slipper hoppa terräng! ;) o så slipper jag ångesten över att försöka klara det provet sen! o så slipper jag må dåligt över att attityden hos vissa inom ridsportförbundet är så jäääääääävla tråkig!

jag tänkte det, att försöka få in privatlektioner i skara kanske. o så kanske en gång i månaden hoppa privat för anna. då blir det ju iaf hoppning varannan vecka! men vi får väl se hur det blir. jag är iaf långt ifrån knäckt över det hela, och jag tror att det varit riktigt bra för mig att ändå göra det! och TACK mejram som bjöd på ett superduperpass! för om jag inte kunde rida hade jag aldrig lyckats så fint med henne! min älskade pärla!!!!!

the botten is nådd?

För the botten is nådd
Hur långt kan man gå?
Hur lågt kan man sjunka?
Hur kasst kan man må?
Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän
Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen

fast jag vet inte hur jag ska klättra upp och det känns fan inte bättre. blä vad jag hatar det....
fick meddelande om att vi är lediga på måndag. är det inte bättre då får jag ringa runt till läkare o i värsta fall sätta mig på någon akut. men jag hoppas att hästarna löser alla problem imorgon.. eller nåt...

var iväg på ikea o provade soffor. den tilltänkta soffan som är billig o bra o var sköööööön är HELT jävla fel färg. på hemsidan såg den brunaktig ut, men den är gröööön. och inte en grön som skulle fungera med hur jag hade tänkt ha det i övrigt. då är frågan om man ska göra om det övriga eller hitta en annan soffa... dom andra sofforna var liksom inte bekväma. inte dom man skulle ha råd med iaf. jävla skitikea.

lägenheten

för att slippa tänka på att jag helst vill kräkas på allt så tänkte jag be om lite råd! har ju skaffat mig en lägenhet o det är ju lite dags att verkligen fundera över vad jag ska ha i den!

ett av mina stora "dilemman" är badrummet. vet inte alls hur jag ska ha det! så det är det jag tänkte bolla med er. ska jag ha bara vanliga tråkiga saker i enfärgat eller ska jag blanda någon schysst färg med ett par roliga saker? och vilka färger skulle passa?

badrummet är ju litet, så det som går att ha roligt med är duschdraperi, matta och handdukar typ. matta o sånt får ju bli något enfärgat härligt. vilken färg skulle passa? svårt att se på den här bilden kanske, men ja....
image172

jag älskar kombinationen brunt o turkost (eller blåturkost snarare). skulle det ALLS fungera?

sen duschdraperierna, har letat runt lite men vet inte alls. snyggt, roligt eller bara enfärgat o tråkigt?
här har vi några favoriter:

roligare än bara enfärgat och härliga färger!
image173


ett roligt, där man stoppar in egna saker i fickorna på utsidan. dock så är ju badrummet litet och utan fläkt så det man har däri lär ju förstöras ganska omgående.... men det är ju ändå kul! om man orkar....
image174

finns flera varianter på den här, en över London och en skeeeetasnygg på Brooklyn Bridge i NYC. blir ju snyggt om man har lite mer färg på matta o sånt också...
image175

och så en till rolig som är så jävla söt! o passande med tanke på min utbildning! :D
image176

tips?
råd?
idéer?

nyheterna i korthet (eller ganska långt iofs)

har mått ren jävla skit sen sist. sådär riktigt jävla illa så man bara sitter o skakar o gråter o inte riktigt vet vart man ska ta vägen. hurra vad skoj. håller det i sig får jag väl försöka hitta en ny läkare o se om det går att lösa igen. pissigt som fan är det iaf. :(

i fredags var jag o red mejram eftersom hon skulle tävla på söndagen med annelie. fick rida samtidigt som Anna skulle ha en privatlektion i hoppning för Stefan. kändes väl inte skitkul för jag tänkte att mejram kanske bara skulle vara stressad och att det kan vara svårt att hålla sig undan men ändå kunna rida ordentligt. det gick dock galant och mejram blev SUPERFIN!!! stefan som bara sett mig på hoppningen innan blev lite impad, haha.. sen tyckte anna att jag skulle ta ett par småskutt eftersom allt ändå stod framme.. ville inte förstöra dressyrarbetet med att skutta så jag tänkte ta det sist, men då hade anna gått så jag vågade inte. men så stod åsa å på läktaren o marie kom in o skulle rida, o dom övertalade mig om att det är klart jag ska skutta! sagt o gjort! :D haha. två yttepyttehinder men skoj var det! :D slutade dock där eftersom jag satt i dressyrsadel o hade sporrarna på. travade av henne o jäääävvvvvlar vilket tryck hon fick i sig! :) underbara sötnos! :)

var kvar o kikade på hoppningen, skoj att se Åsa o hennes finfina Fia! fick erbjudande om att låna henne på ridprovet, men eftersom man ska byta häst även på hoppningen så kändes ju inte det helt hundra för henne vilket jag förstår mer än väl. vem vill låta en HELT okänd rida ens häst när man inte ens vinner något på det själv? :D anmälde mig o ska låna häst där. får väl se hur det går! fick iaf även erbjudande om att låna Åsas andra häst på själva utbildningen sen, om han håller sig frisk! hade vart superkul, men först ska jag ju klara provet på söndag! :S
lördagens lektion gick fruktansvärt bra! mejram knusslade en del men vi lyckades ta oss igenom det och jag fick mer idéer om hur jag kan få igenom hennes inre bak även i vänstervarvet! hon blev såååå fin! när vi skulle trava av fick jag ett sånt tryck att Lena sa åt mig att rida lite till så jag fick känna känslan av det. ojojoj vad härligt det är! får hoppas att framstegen fortsätter innan det är tävlingsdags så slipper vi nog både skämmas och komma i de nedersta regionerna av resultatlistorna! ;) Att det gick så bra SKULLE kunna bero på att mejram o jag var uppklädda! :D hade ju köpt en massa rosa grejjer till henne o hade ju redan rosa grejjer till mig själv. så vi var helt rosamatchande ända ut till spöt! :D När Lena kom in i ridhuset hörde man "MEN LISA!!!!!!!!!! vad har du gjooooort?" sen när Anna kom lät det ungefär likadant. hehehehehehehehehe. mejram själv verkade dock känna sig supertjusig! :)

var som vanligt kvar länge o fick sedan erbjudande om att rida marias lektion eftersom hon blivit dålig. så jag fick rida humledumle i 3an sen. gick väl rätt så dåligt. skritten var fin, o vänstergaloppen jättefin. men annars, fyyy.. svår häst!!!! fick dock ordning på det men inte förrän precis på slutet! kändes väl inte jättebra inför ridprov på okända hästar, men vafan.... :P om inte annat blir det en övning på att inte ta saker så hårt! ibland går det helt enkelt dåligt, vilket jag måste klara av om jag ska tävla i vår. :P

sen på söndagen så var det ju hopptävling (CR) på kungsbacka. jag sandra o åsa åkte ner alldeles för tidigt o fick genomlida alldeles för många ponnyer som alla stannade på samma hinder. men tillslut var det dags för första K-häst! Min älskling! :) En sån himla fin runda dom gjorde! 70cm och helt felfritt med ett underbart flyt och en glad och tillfreds mejram! :) Deras andrarunda på 80 var ÄNNU bättre o både mejram o annelie sken som solar! SÅÅÅÅ skoj att se min lilla skrutta så himla glad o nöjd! nästan så man fick en tår i ögat. :) dom andra Kekipagen gjorde även dom finfiiina rundor, superlyckad dag helt enkelt! :)


sen i måndags bar det av till Nordens Ark där vi först inte gjorde så mycket. min uttergrupp gick upp till uttrarna och fick det underbara nöjet att faktiskt se dom! dom var framme hela tiden vi stod där, vilket var en braaaa stund. dom skuttade, lekte, badade, fixade pälsen, pratade o nosade efter oss! åh vilka underbara djur! vi hade dock inte räknat med att faktiskt få se dom, så något jobb fick vi ju inte gjort. :P sen hade vi föreläsningar hela eftermiddagen o kvällen o alla gick o la sig tidigt efter en lång dag. en bra dag dock, fick inspirationen tillbaka!

tisdagen började tidigt med god frukost o sen buss upp till Tjärnö och den marinbiologiska stationen som ligger där ute. efter lite rundvandring o sånt bar det ut på havet för att göra några bottenskrap o leta fram djur som vi sedan skulle artbestämma. otroligt härligt att vara ute till havs trots lite halvkass väder! men åhhh saltlukten! vad jag saknar att bo vid havet! sjöutsikt hjälper inte, jag vill bo vid havet NUUUU!!!!!!!!! iaf så satt vi sen i många timmar o letade fram diverse små konstiga djur o artbestämde dom o kikade i luppar mm. himla skoj och intressant! nyttigt att få GÖRA saker också o inte bara sitta o glo i världens tråkigaste bok! på kvällen gick vi sedan upp till varghuset i långsam takt, sa hej till tigrar, lodjur, järvar o alla dom andra på vägen dit o fick sedan supergod tacomiddag. oj vad mätt man blev! igen! något man INTE gör på nordens ark är att svälta! ;) mysigt att sitta där uppe o mysa o titta på dom vackra vargarna! sen ner till hotellet igen där vi spelade lite TP innan det blev sängen igen.
onsdagen började med lite sovmorgon för oss som redan varit på tjärnö, sedan rundvandring i parken med mer fokus på systematik, form o funktion än vi haft förut. man fick rätt mycket mer o tänka på men allt börjar nog falla på plats känns det som! alla djur var framme förutom lodjuren tror jag, så det var ju skoj att man fick se igen! sen på eftermiddagen jobbade vi med våra grupparbeten igen o redovisade dom. sen var det dags att åka hem. :( boohoooo.. :(

idag var jag inte i skolan. orkade bara inte. men har fått en hel del läsning gjort faktiskt så det känns helt ok ändå!