24 timmar i stallet

Ja det spenderade jag i stallet i helgen. Faste inte 24 timmar i sträck, utan totalt. Kanske inte riktigt 24, men nära nog!

I fredags skulle jag dit o rida lasse o sen åka hem tidigt. Kommer dit, gör iordning Lasse lite snabbt o ut i ridhuset. Börjar med att gå ett par varv för att få upp värmen i mig själv. Då visar Lars vilket humör han var på genom att vilja sticka o bralla varje gång något litet ljud hördes... hurra! :P Hoppade upp o han fortsatte vara yster. Dock är han ju bra att det oftast bara är i skritt han håller på. Så länge han travar eller galopperar så är han fokuserad. Hade väldigt låga förväntningar på passet eftersom jag trodde att han skulle vara stark stark stark och inte vilja jobba. Men tji fick jag tack o lov! :D Galopperade på ganska mycket på framridningen, mycket mer än vanligt och han kändes verkligen loss! Sen blev det mer galopp men med mer krav såklart. Lite trav inemellan som kändes bra det med. Frågade Anna som hade en privatlektion hur det såg ut och min känsla stämde så jag kunde avsluta passet efter en timmes ridning istället för 75 min! :D Hade egentligen behövt trycka på mycket mycket mer och balansera honom mer osv men kände att när han var så pigg från början, så svår förra helgen och dessutom hade han ju stått på torsdagen. Skulle sedan precis åka hem när Anna säger att hon hade missat ett återbud på hoppningen och frågar om inte jag ska hoppa.... Fick lite panik där ett tag men hästen jag skulle hoppa är snäll och hon lovade låååååååga hinder eftersom en knepig häst behövde gå med samt att en annan var SUPERPIGG. Så det var ju bara att säga visst visst gör jag det...

Hästen gick med Jossan på hoppningen innan, så jag behövde bara stå med o vara nervös. :P Sen när det var min tur var jag gråtfärdigt nervös. Men det var ju samtidigt bara att göra! Han kändes fin på framridningen, lite svår att reglera i galoppen men inget som kändes jobbigt. Vi började sedan med att rida en 8-variant med två olika cavalettis. Låg där rätt länge för att få riktigt lugna hästar och Corint blev superfin. Och alla har sagt vilken fantastisk häst det är, och visst var han fin, men det märks ju att jag inte rider ridskolehäst längre, det är ju en helt annan nivå på häst. :P Sen började vi hoppa. Och allt gick superbra, förutom att det var ALLDELES för svårt när hindrena var så jävla låga! :D Hästen hoppar ju inte av varpå man inte hänger med osv. Men jag tog mig över allt och det var inte särskilt läskigt! :) Är peppad som fan nu inför våren, att börja hoppa igen! :)

Lördagen sen skulle Jossan upp på en privatlektion på morgonen så jag hakde på på den för att kunna få ett öga på mig med. Lasse kändes super redan från början! Han hängde ihop redan i traven och sen i galoppen kunde jag verkligen börja jobba så smått och inte bara få igång honom. Det kändes som att jag fick börja där jag slutade på fredagen vilket jag normalt inte får göra. :P Lena var riktigt imponerad också! :) Fick sen jobba med galopp. Reglera den och sen göra lite ökningar, och få till dom så som dom är i programmen. Vi lyckades få ett klockrent byte också, fast det var ju inte meningen så gör om gör rätt.. :P Måste verkligen vara på honom där på söndag på KMet... Han var riktigt fin och det var ett riktigt roligt pass där vi återigen kunde avsluta tidigt. Lena sa tom att hon får ge hästen till mig för jag rider honom så bra o hon bara förstör. haha. :D Något hon fick äta upp på söndagen dock.. :S Skulle sedan hjälpa Jossan en sväng med att fixa iordning piri som skulle till Billdal på söndagen o vara med på lektionsmästerskapen i hoppning o sedan åka hem. Hanna blev dock lämnad själv i stallet med Lakris o Lavvan att rida, så jag stannade kvar istället. :P Höll lite lektion när hon red Lakris, och han blev riktigt avspänd! Lavvan var sedan lugn o fin. :) Åkte hem nästan 12 timmar efter jag kommit dit. :P

Söndagen sen skulle jag rida Lavvan, var bara jag o Hanna-Lakris inne i ridhuset och Lavvan var sådär lugn o härlig som hon oftast är. Kul att rida är hon då men fysatan vad kallt! När man bara sitter där o rider lätt på fyrkanten och inte kan jobba så blir det KALLT i fartvinden!!!!!! Passet gick utan incidenter och hon blev himla fin på slutet ändå. Iordning med Lasse sen som tyvärr fått lite sporrskav igen så det var ju bara att plocka bort dom... Och det visste ju han med en gång sen och ville inte alls vara med på några noter. Vi skulle sen jobba med galoppfattningar a la Lena men det gick ju inte när Lasse vägrade trava som en normal häst.. Kändes lite lätt hopplöst men tillslut tillslut tillslut lyckades hon hjälpa mig få igenom ett par FANTASTISKA fattningar åt bägge håll, dessutom där dom ska vara i programmen. Sista var riktigt fin, och galoppen sen. Ahhhhhhhh en sån känsla! Sen gick det ju att rida traven med såklart.. Hopplösa häst! :D

På söndag är det KM och lektionstävling. Anmälde mig till två LB:1 men funderar nu på om det går att ändra ena till en LC:2, verkar vara ett rätt käckt program ändå... Ska smsa Lena alldeles snart o se vad hon tycker om det hela... Är sjukt nervös.. Hur fan ska jag kunna rida program när jag bara ibland kan rida hästen i trav? (om jag inte rider lätt då :D)

plugg, fulfest, tenta

livet tutar på som vanligt.
sittningen förrförra helgen blev riktigt riktigt lyckad. allt utom efterfesten som var avslagen som fan. :) pubarna har gått bra med mer folk än normalt, vilket alltid är bra! folk är glada och trivs med varann. haha.. förra onsdagen mådde jag dock apa så jag drack inte mycket o tog det lite lugnt. fick dock höra lite saker som gjorde mig både ledsen och sur så torsdagen stannade jag hemma. fick sedan bli lite glad med transformers och prat till halv 2 på natten hos christoffer. som dock inte fattade vad jag pratade om förrän dagen efter. haha.
helgen var rolig med film o kinamat med jossan på fredagen o sen fest på kings head med jossan, lou, fidde, niklas, henke, christoffer o lite annat löst folk. stapplade hem till jossans nya fina lägenhet och sov rätt så gott innan det blev dags för hemåk för att hinna till stallet. hade full bil på väg hem vilket alltid är mysigt. :) fredagen bjöd på en jobbig grej också förresten som jag dock tycker att jag skötte väldigt bra. men nu ångrar jag mig lite ändå. haha.
den här veckan har bestått av PLUGG!!!!! statistikvecka igen men jag har dissat övningarna till förmån för fysiologin vilket behövdes. har nog aldrig druckit så mycket kaffe som jag hällt i mig den här veckan. haha. men det kändes ändå bra. lite panik då o då men inget allt för allvarligt. kändes tom såpass bra igårkväll att jag svirade om till mina fulaste kläder och kunde gå på fulfesten, en av pubens mest uppskattade kvällar! ;) förfest hos robin o malin med glada människor, sen var vi först till puben men vad gör det? folk droppade in rätt fort. jag fick som vanligt äran att dela ut pris till bästa utklädda och OJ vad svårt det var att välja! :D själv tycker jag nog att jag själv borde ha vunnit, eller jag och johan (se bild längre ner). men det var så många bra och jag kan ju inte ge pris till mig själv! ;) var dock nykter under kvällen, bara två öl på förfesten. bakis på tenta är nog ingen bra grej, dessutom började jag 8:30 idag. men jag hade riktigt kul ändå. folk var på bra humör och jag fick kramas som vanligt. :)
så upp i ottan idag och gå på den jävla PBLen som dock var roligare än vanligt. nya statistikfallet var dock superkonstigt så vi la ner det nästan rakt av. :D fick pratat lite med våran vikarierande handledare som gick ut 3an i våras och tyckte att mina planer om att nästla mig in i och ta över en djurpark i USA lät som en alldeles ypperlig idé... *moahahahahha* åkte hem en sväng o pluggade lite till och hann tom sova en stund. upp, äta lunch och så iväg till skolan igen för att skriva tenta. fick lite pepp från våran favvohovis och gick sedan vårat öde till mötes. kändes dock helt ok. vissa frågor som var lite konstiga men jag svarade på alla, vågar dock inte riktigt säga att jag borde klarat den för så sa flera efter första tentan (som jag inte gjorde) utan att klara sig.. men den som lever får se!
hem och softa en stund, diska lite o så iväg till frida för zoolander och criminal minds och nu borde jag ha sovit för en stund sen, men så är det ju nästan jämt! :D

börjar känna att livet börjar lätta lite igen. har varit lite väl mycket med sjukt mycket plugg, möten, fester och saker som ska krångla. min stackars dator som börjar ge sig, hö som jag är superallergisk mot och så det värsta: insåg att jag hade punka på ett av vinterdäcken OCKSÅ!!!!!!!! men åkte o pumpade och det ser ut som att det är luft kvar i.. får se hur det går imorn när vi kör hem.. ska köpa en såndär pyspunkalagning och hoppas på det bästa sen.. blä säger jag bara!!!

lite bilder för att lätta upp stämningen

min kaffemugg, fin och stor


fredrik inför fulfesten


jag o johan på fulfesten (tyvärr ser man inte min fina playboytröja, men det kanske dyker upp fler bilder)


ångvält eller häst?

förra helgen var en tung ridhelg igen. jag hade halkat och dragit till axeln så jag hade för det första INGEN kraft alls i högerarmen, sen så var det ju kallt och så hade han inte gått på torsdagen eftersom maria slutat hoppa honom nu när svarta faran är fit for fight igen. och mycket riktigt så var det ingen häst jag red, utan en jävla ångvält. FYFAN!!!!! så jävla pigg, så jävla stark och så jävla långt efter sig med bakbenen. BLÄ! fick dessutom prestationsångest pga gruppen som hade kurs som hade lite uppsutten teori med så att alla såg. blä igen! men tänk att det ändå löste sig, vet fan inte hur jag lyckades men precis innan jag skulle avsluta så kom vi fram i trav, och det gick att sitta! woohoo! det får vara mitt riktmärke numera! ;) började rida lätt och ojojoj vad han satt ihop helt plötsligt. både oddan som red sin dima och jossan på läktarn såg skillnaden. haha.. dumma ångvält till häst! :D

lördagen var myyyycket varmare så då kunde jag rida utan fjollkjolen (dvs ländtäcket) vilket gör det lättare när man ska peta igång bakbenen. ;) Han var ganska stark igen men ingen ångvält. Kändes faktiskt himla fin. Jobbade mest med galoppen och jag tyckte att jag kunde reglera på ett bra sätt, ha händerna rätt o allt sånt käckt. Kunde på slutet trava och byta varv o ha mig utan att tappa honom allt för mycket. Woohoo igen!

Så peppad som fan inför söndagens lektion men tji fick jag. Kallt igen och en stark häst som inte ville komma igång bak ALLS! provade lite olika strategier med galopper halter o allt möjligt. började få loss honom o sen galopperade vi igen varpå jag fick loss honom helt och på slutet kändes han super! det är den där vänsterskänkeln som måste IN i honom och inte ge sig förrän han ger efter. ska öva på detta imorn tänkte jag.

så tre sjukt jobbiga pass men som tillslut blev bra alla tre!
men jag måste säga att jag har LITE panik över tävlingen nästa helg! :S

utfodring av djurparksdjur is my shit

kom på att jag hade en till grej att skriva om!

fick reda på resultatet på utfodringstentan idag. den var i två delar, den andra delen behövde man bara svara på om man ville ha 5a och handlade om utfodring av zoodjur, resten var lite diverse och vad den krävde vettefan!

hade iaf 87% på första delen- hade gärna haft bättre men vafan. det duger. men på andra delen hade jag 100%!!! jag som inte alls var nöjd med svaret på den frågan, kändes så spretigt o svårt och att jag inte svarat på allt hon ville ha svar på! Vi hade en dansk veterinär som lärare i djurparksdjursdelen, som jobbat på köpenhamns zoo bland annat och som är ruskigt duktig på utfodring till zoodjur. Och i mitt mail med resultatet hade kursansvarig skrivit att jag imponerat både henne och veterinären med mitt svar.

GÖTT JÄVLA MOS! :)


Ska jag bara fixa mig min 4a på fysiologin på torsdag.. vilket jag inte kommer lyckas med om jag ska sitta här o skriva oviktigheter! :P

I can see clearly now

ojojoj så mycket saker jag borde skriva om. men jag nöjer mig med en sak. för min dator är ledsen. strömingången eller sladden är kajko. det glappar som fan och blir bara värre o värre... den MÅSTE överleva i 2 veckor till. :( dessutom är batteriet så jävla kasst att det håller då fan inte länge.. hopplöst! :(

Det jag funderat om det senaste kräver inget mer funderande iaf. det löste sig i helgen. helt plötsligt så visste jag så otroligt väl hur läget var, det var så uppenbart att jag nästan skrattade åt mig själv över att jag ens funderat. :D och det är sååå jäkla skönt också att bara veta! :D och än så länge har jag inte tvivlat på det igen heller. woohoo!

hjärtats egna självförsvar?

när vänner kommer med kärleksbekymmer brukar jag säga att om man tvivlar så är det oftast inte rätt. att om man behöver fundera på det så är det nog inte så bra som man vill att det ska vara. om man undrar över om något problem är värt det eller inte, så är det inte värt det. osv.

varför kan jag inte lyssna på det rådet själv?

fast jag tror jag vet varför. för hur vet man att man faktiskt är osäker och inte bara har satt upp barriärer för att slippa bli sårad?

jag har trott att jag är osäker och att det faktiskt inte är rätt. utan det bara är något som verkar så himla mysigt och då vill man ha. men samtidigt så har jag hela tiden sagt att nej, jag orkar inte, jag fixar inte att bli ledsen. så hur vet man då vilken känsla som är rätt känsla? osäkerhet eller rädsla?

bilexperten får punktering

jag hade en dålig dag. eller två dåliga dagar för igår var inte helt WOOHOO den heller direkt. alldeles för mycket djupa samtal med vänner, som jag dock skriver om nånannangång. så idag började lite bättre. blev en jävla bajshög. hade kört till skolan en snabbis för att fixa lite o när jag skulle hem tyckte jag att höger fram såg lite pafft ut. åker till macken för att fylla i mer luft och inser att jag har jättepunka. får panik eftersom jag inte har någon som helst aning om vad man gör då. byter däck förstår jag ju, men med domkraft i alingsås och regn så kändes inte det så skoj. inser dock att den stängdande (dom ska läggas ner) macken jag står vid har både verkstad och däckverkstad. går in i butiken i hopp om att dom inte stängt verkstäderna än. ägaren säger att han kan fixa däckbytet men inte idag för han skulle snart stänga. kommer fram till att det är lika bra att han byter allt till mina vinterdäck istället. sen går han ut o fyller på luft så jag kan parkera bilen ordentligt. woohoo. sen var det bara att ragga bil så att jag kan få dit mina vinterhjul imorn. så paniken behövde inte bli helt långvarig. ett tag bävade jag inför att behöva fjäska hos våran supersnälla hovslagare som i flera dagar varit bitter över att folk bara vill att han ska fixa saker åt dom jämt... 

himla käckt att få punka på en mack med däckverkstad måste jag säga! :)

traggla sig ur det

förra helgen var en tuff ridhelg. lasse var konstig o svår på fredagen, det löste sig dock på slutet då han kändes jättefin. på lördagen var det samma visa, då hade vi dessutom sällskap av två nybörjare som red privatlektion vilket gjorde det hela lite knepigt. den som kan styra får ju faktiskt lämna företräde! :P

det jobbiga var att han var tvär på ett annorlunda vis som jag inte kände igen. kunde inte sätta fingret på det och visste inte hur jag skulle lösa det. och då när man dessutom var lite distraherad så är det ju inte så konstigt att vi inte red våra livs bästa pass. :P men samma sak på lördagen iaf, att jag fick honom att lossna det allra sista. minns inte riktigt vad jag försökte jobba med någon av dagarna. minnet är sjukt bra men kort ibland.

söndagen var det bara skönt att få rida lektion. framridningen var väl helt ok men sen var det KATASTROF! jag var dessutom supertrött efter att ha varit i stallet sen 7:30 (vi börjar 18:00) för tävlingsfunk och sen rida lavvan (som dagen i ära faktiskt drogades.. jag var FÖR trött...) så det gjorde ju inte saken bättre. men det var iaf total katastrof. skulle rida serpentiner och det var som att jag aldrig ridit hästen förr.. började tillslut göra JÄTTEMÅNGA halter och övergångar varpå det började lossna lite lätt. sen skulle vi ta galopp med 15metersvolter och ääääääntligen lossnade han! dock kom nästa ahaaaaaamoment.. han är ju mästare på att skjuta ut högerbogen så i vänstervarvet måste jag alltid vara så himla försiktig och aldrig släppa ut den där bogen.. men nu när vi kommit vidare och jag faktiskt får igång honom och att han spårar så måste jag ju böja honom sen. så när jag släppte efter på yttern där på volten och böjde honom så vips hade jag en häst som blev riktigt rund och bar sig själv. tänka sig! ;)

jag och lena var riktigt nöjda med att jag lyckats reda ut honom iaf. för efter galoppen fungerade såklart traven också. hehe.. ett sånt mirakel! ;)

nu i helgen red jag bara i fredags eftersom det var fullt ös här i skara sen. lena hade hört av sig o sagt att han inte var kul att rida i tisdags men att det sen gått bra på träningen på onsdagen och gav mig lite tips om att jag måste få igång honom och böjt honom, att börja med galoppen o där växla mellan balansering o aktivering tills han lossnade. motiverad till tusen hoppar jag upp på hästen o börjar rida. tog några varv i trav först och tänka sig att han redan då kändes fin. red med ländtäcke eftersom vi tror att han kanske är lite köldkänslig nu vilket gjorde det svårt att peta med spöt en gång per varv... :P men det blev rätt bra ändå! traven blev väl inget revolutionerande men det kändes ändå helt ok. i galoppen kunde jag vara lätt i handen och variera tempot med säte o skänkel så även om han kunde blivit mer igång så får jag helt klart vara nöjd med tanke på förutsättningarna också! pratade med lena sen som tyckte samma sak, det har ju gått så himla mycket framåt att nu måste vi hitta varandra här och jag måste veta hur mycket jag kan kräva av både honom o mig. hon ringde igår sen efter hon ridit eftersom jag inte var där och var väldigt nöjd med hur han kändes, och han är INTE kul att rida när han inte ridits igenom så jag gjorde nog ett bra jobb! woohoo!


men fastän det är så jävla skoj med lasse så drömmer jag om mer lättridna hästar! ;)
men jag härdar ut och fokuserar på vilken fantastisk ryttare jag kommer bli av det! ;)

transformers, styrelse och lost highway

jag borde sova. men vill inte. precis som i förrgår eller när det nu var. jag hade en period då jag lyckades vara trött på rätt timmar osv men nu verkar det ha skitit sig. jag är visserligen hysteriskt trött, men inte tillräckligt för att vilja sova. :)

livet skyndar på!
mastodonthemtentan i utfodringskursen lämnades in utan större stress. satt helt enkelt 3 heldagar i biblan på skolan o fixade med den. fick även svarat på sista frågan som var till för 5a. men det var knepiga frågor i hela tentan, sådär jobbigt allmänna så att man inte vet vad man ska svara. så jag tror liksom inte att jag klarar en 5a, men får jag inte en 4a blir jag sjukt besviken.

den här veckan började vi våran statistikkurs som efter en knackig förstadag känns helt ok. vi har egna beräkningar att göra imorn, får se efter det om det känns bra eller inte. för det spelar ingen större roll om det kändes bra igår på föreläsningen om jag inte lyckas räkna själv imorn. :P men jag tror det löser sig. på måndag börjar antrozoologin och den 20e blir det omtentan i fysiologin. PUH!

dessutom är det en jävla massa möten jämt. det är festmöten o aktivitetsmöten (de senare har jag dock inte lyckats gå på ett endaste ett av). sen ska man ju fixa o dona med fest, tex inför sittningen på lördag. jag råkar dock missa alla förberedelser imorn eftersom jag ska rida men på lördag är det en del fix o trix. sen ska jag sitta i dörren när folk kommer dit med. men det blir nog bra, får man ju prata med alla! ;) sen är det styrelsemöten som jag har behövt gå på eftersom jag nu idag blev invald till styrelsen. kåren alltså. ska 2009 vara medlemsregistrator. dvs vara den som ser till att alla får sina mecenatkort. woohoo. eller? gör det mest för att det ser bra ut på CVt. hehehehe... ;)

sen lyckas jag även med lite roligheter. dock ingen vattengympa. :D mitt hår har fortsatt att fälla färg så fort det blir blött, men nu börjar det ge med sig. men då hade emelie trillat och slagit sig så det blev inget med det. :P desto mer slapp har det blivit. flera transformerskvällar med christoffer. börjar fastna nu. optimus prime i mitt hjärta. och nu snackar vi seriern, den tecknade. såååå bra. haha. filmer med, hade halloweenfilmkväll hos pip med zombie strippers (sjukt rolig) och sleepy hollow. såg nån mutant chronicles eller vad den hette nån kväll... idag blev det criminal minds o lost highway. emelie somnade dock ifrån oss så hon gick o la sig istället. o karin sov större delen av filmen också. men jag o christoffer var tappra själar iaf.. sjukt konstig film. o jag som inte ens gillar film också! men jag börjar se nöjet i det hela. men jag får koncentrera mig på att inte bli rastlös... kanske ska ta med en virkning nästa gång?

fick åka med jossan i lastbilen till skövde o tillbaka i fredags eftersom det var första gången hon skulle köra själv. var riktigt kul när vi väl var på plats och det plötsligt var rökpaus. hoho. var även i jörlanda på fest (fast nyktert för mig och bara i ett par timmar dessutom). sååå härligt att träffa alla igen! saknar dom som fan!

sen så fortsätter jag tro att två fel visst blir ett rätt. jag vet sååååå himla väl att det kommer sluta helt åt helvete. men å andra sidan har jag inte haft någon riktig helvetesgång av såna anledningar på alldeles för länge. så jag kan väl lika gärna få se om man kan få några timmars happy happy och ta skiten sen? det är ju ändå dumt att lära av sina misstag. :) fast det handlar ju egentligen bara om det andra felet. det första felet tror jag löser sig. det är fortfarande lite jobbigt men jag tror jag börjar inse att det blir så mycket bättre om vi gör såhär. fast jag kan inte släppa det helt, för det vågar jag inte.

huuu.. om knappt 8 timmar ska jag vara i skolan. kanske dags att ta tag i det hela o sova en sväng?
måste ju vara tillräckligt pigg för att hinna hämta ut min mobil med!! WOOHOO! ny mobil! som jag har längtat! :)

kent, eller snarare kentmiss

jag insåg precis att jag missat kents signering på bengans idag.

fast det är nog lika bra.
hade inte råd att köpa boxen och hade ändå inte fått snoppen jag saknar, dvs markus.
the shit, it happens...


(o här tänkte jag ha en fin youtubevideo inklippt.. men nej se det hade knutarna satt stopp för... grrr... :D )

go obama! demokraterna är äntligen tillbaka!

jag orkade aldrig valvaka på allvar. satt uppe ett tag men inget hann hända och jag orkade inte gå upp snortidigt heller... men vafan. rätt kille vann ändå! :D woohoo!

har inte längre ångest över att jag inte röstade. förutom då att jag inte kunde vara på plats så att jag kunde rösta om lagaran i cali. verkar som att dom kommer ta bort rätten för homosexuella att gifta sig igen. helt sjukt. i cali av alla ställen! :( vet dock inte alls hur det gick för den nya djurskyddslagen...

men det största är kirrat! :)

my new pres

och om man inte vill?

klockan är massor o jag har varit dödstrött hela dagen och hade tänkt sova pyttelite natten till onsdag eftersom jag vill se lite valvaka och inte kan skolka för mycket från skolan på onsdagen, alltså borde jag passa på att sova extra mycket nu inatt. men jag vill verkligen inte. jag har verkligen ingen lust. sådär då det bara tar emooooot att behöva göra det.


vilka problem man har. eller hur?