försök till bättre tänk

så bestämmer man sig relativt helhjärtat att börja tänka lite annorlunda. att inte hänga upp mig på något som egentligen inte ens finns. sluta få för mig att jag känner på ett visst sätt när jag troligtvis inte alls gör det. att sluta hetsa mig själv till saker som bara får mig att bli ledsen och känna mig kass. och tänk att det fungerade! det var dessutom så jävla skönt. jag kunde se saker rakt upponer och jag visste att det var rätt taktik.

sen kommer en endaste liten kommentar. garanterat helt oskyldigt menad men jag kan inte låta bli att börja med "tänk om...". försöker ignorera och gå vidare med min plan. sen kommer nästa liten liten grej. samma igen, garanterat ingen baktanke men återigen kommer "tänk om..." fram. och så har det hållt på. några riktigt små saker som min hjärna kan göra om till giganter. och då börjar jag ju tänka igen. gör jag fel som vill tänka om och inte göra någon grej av det? vad hade kunnat hända om jag bara fortsatt och tagit lite risker?

men sen blir man ganska snabbt väckt till verkligheten igen...

som om det vore igår

vissa saker etsar sig ju verkligen fast i själen på en. vissa saker kommer man alltid minnas som att det vore igår. det känns så jäkla fel att skriva om det här nu, när jag haft en härlig kväll utan ett riktigt bekymmer i världen. men det är såklart branden jag menar. alla som var tillräckligt gamla för att förstå och som bodde i göteborg då vet vad man menar bara man säger det ordet. branden. det finns bara en brand. den vid backaplan för 10 år sedan. jag hade inte tänkt skriva om det alls eftersom jag faktiskt inte var särskilt berörd av den och att det kändes som att jag borde låta de som faktiskt hade något att skriva om den göra det. men nu när man kommer hem mitt i natten och läser saker om det överallt så ja.. då blir det som det blir.

jag minns att jag var i USA när det hände. pappa hade kikat på gp.se och sett något om det, men inte förrän vi satt på flyget mellan amsterdam och göteborg kunde man få någon riktig information, det  var dagen gp publicerade namnen av de som avlidit. då kunde man slappna av, det var ju åtminstone ingen jag kände. senare fick jag ju reda på hur nära det varit att flera vänner stått med på den listan...

jag gick i 2an på gymnasiet och min klass hade cafét då. men det omvandlades till samlingsplats för alla som behövde prata, gråta, tänka, ja vad man nu behövde. vi behövde ändå stå där och hålla folk med kaffe, vilket skolan betalade. vilket ledde till att man fick höra den ena hemska berättelsen efter den andra. en tjej på skolan hade dött, och en annan tjejs lillebror. jag minns så sjukt väl när X stod o pratade med en av sina bästa vänner, han var en utav dom som hjälpt till att dra ut folk. han berättade hur han hade sett lillebrodern till kompisen i massan av folk som försökte ta sig ut, sträckt sig efter honom men inte fått tag i honom. jag minns smärtan jag kände för hans skull. att i hela sitt liv veta att han inte kunde rädda sin väns lillebror.

jag minns när S stapplade in i cafét med mer chock än sorg i ögonen. 18 av hennes vänner var borta. 18 jävla stycken. visst, alla var inte nära vänner, men ändå 18 stycken hon räknade som vänner. om 18 av mina vänner dog hade jag nog inte haft några vänner kvar. hon var en av alla som fick välja vilka begravningar som var viktigast att gå på, hon varken kunde, hann eller orkade gå på alla. hur lever man med det valet? att som 17åring behöva bestämma vems begravning som är värd att gå på?

jag minns när två "värstingar" stod och pratade om hur sjukt det var att muslimer och kristna kommit varandra så väldigt nära. hur hans väns muslimske far som alltid hatat honom för att han var kristen ringt honom för att be honom komma på vännens begravning.

minnesstunden vi hade sitter också så djupt att det aldrig kommer försvinna. alla tårar. hur dessa "coola" grabbar som aldrig hade visat att dom hade ens en bråkdel av känslor i sig stod inför hela skolan och försökte läsa upp en dikt mellan hulkningarna. hur skolans personal helt idiotiskt skällde på alla som satt i trapporna på läktaren i sporthallen, det fick man inte pga att det blockerade utrymningsvägarna... dom sa något om brand också, minns inte exakt, bara att det var osmakligt.

vi åkte ut till backaplan såklart också. gick och tittade på alla bilder och ljus. alla gråtande förstörda människor. jag var helt tom när jag gick där. jag kunde nog verkligen inte förstå. sen någon dag senare när jag var iväg på träff med teatergruppen brast det. någon ville sjunga en sång för dom sen skulle vi ha en övning. att släppte och det var första gången jag grät för dom.


som ni kanske märker så har det satt ganska djupa spår, och då har jag inte ens berättat en bråkdel av allt, och då är jag dessutom en av de lyckligt lottade som knappt blev påverkad alls. jag kan inte ens nästan föreställa mig hur det måste varit att vara en av de som var mitt ibland det..

jag vet vad jag håller på med!

red inte i fredags eftersom det var fest på skolan, på lördagen hade jag dock bokat in en privatlektion, woohoo! skulle först skritta lavvan igen och fyfan säger jag bara! hon verkade ganska pigg o glad redan i boxen och var väldigt på tårna när jag ledde ut henne, väl i ridhuset stod hon o lekte drake, studsade och var allmänt jobbig. tänkte inte så mycket på det eftersom hon alltid är snäll att rida. upp och iväg och det tog nog inte ens ett varv innan hon började. det var trav och studs, bröla som en ko, hota med att resa sig, galoppera lite på stället osv. allt blandat hejvilt med sketalugn sövande skritt.. hmm....

så iordning med lasse och rida honom. framridningen kändes bra lite strävt i början men sen fick vi igång galoppen och blev det minsann fart på bakbenen och hela han lossnade! så skulle vi jobba med att jag ska hitta rätt knappar i traven och kunna rida traven osv. började med skritt på volt och jobba igenom böjningen ordentligt genom att ta in bakdelen. klurigt för han tar gärna in baken för mycket i bägge varv och i vänstern kör han mer än gärna ut högerbogen lååååångt bort åt helvete typ. i skritt gick det dock bra, svårare i trav. när jag hade koll så gick vi över till trav upp på medellinjen och sen skänkelvikningar. mycket volter däremellan och framförallt mycket övergångar för att hitta rätt igen, och i varje övergång från skritt till trav så noga med att han inte segar utan travar igång bak direkt. även noga med tygellängd, handställning och eftergifter. fungerade riktigt bra men fy så trött jag blev! sen lite galopp som var väldigt fin. fick till en helt suverän fattning också! woohoo! lyckades hålla honom rund i formen och hålla takt och tempo med sätet och kunde ha händerna rätt. fick till så bra i vänstern att lena sa att jag inte fick kräva mer tom. trevligt! :) i högern var det svårare sen på rakt spår för han ville mest byta till vänster hela tiden. men vi var bägge lite trötta så...

himla skoj men himla jobbigt! hade sjuuuuk träningsvärk nästan överallt på söndagen! :S

började då med lavvan igen, fick skynda mig eftersom jag inte fått någon info om att dom skulle ha programridning på andra tider än normalt! började bra och hon var MYYYCKET lugnare än lördagen. ungefär halvvägs genom skrittstunden körde en bil förbi på utsidan och så sa lavvan brööööööl och galopperade på stället och studsade med framdelen. när vi fått stopp och skulle skritta igen öppnade någon manegeporten varpå hon gjorde om samma procedur. då orkade jag inte mer och bad om ledare resten av tiden. hehe. var bara för ur form för att orka lita på att hon inte tänkte slänga av mig. :P

lektionen sen så jobbade vi med ungefär samma arbete som jag gjort på lördagen. på framridningen var lasse fin men sen var jag trött. jag orkade inte riktigt vilket ledde till att jag inte fick med mig honom helt. jag lyckades dock här och där och fick bland annat till en bra längning i några steg. woohoo! men det var ändå en väldigt lyckad lektion för jag kände att jag äntligen visste vad jag höll på med! att jag gjorde helt rätt bara att jag behövde kräva det där lilla sista för att få lasse att lossna helt, men att det var det lilla extra jag inte orkade ge. så inget misslyckat pass där inte! :)

hade dessutom stallhjälp av både karin o daniel som dessutom hade med sig födelsedagstårta o grejjer. inte illa alls måste jag säga! :D

nästa helg får vi se hur jag gör. denna rider jag fre-sön men sen helgen därpå har vi sittning på lördagen.. tror jag skippar lör-sön o bara rider fre för att slippa känna att jag måste bli nykter o köra bil fram o tillbaka på söndagen. blir nog bra. vet bara inte när jag ska hinna rida igen! :S snart är det ju dessutom klubbmästerskap! :S

logik

om något händer som gör ont i en, vad bör man då göra?

jag kan ju säga vad som inte fungerar särskilt bra. att ta fram något som gör ännu ondare. typ två fel blir inte ett rätt.
tanken att det värre tar ut det första, så att man inte ska bry sig om det, för att man har något värre att fundera över. men det fungerar inte riktigt så.
utan man står helt enkelt där med två fel, det ena värre än det andra.

halloween på skaravis

veckan har flutit som veckor brukar flyta. var inte på min tenta, skriver omtentan istället. har bara ångest över att jag inte lyckats plugga till den. och idag fick vi hemtentan från helvetet att skriva tills torsdag i nästa vecka. hopplöst mastig är den! :(

i måndags hade vi näringslivsdag som var tråkigare än väntat men även roligare än väntat! vi fick höra vad första årskullen gör nu, och det var lite lätt deprimerande men skitsamma. det får lösa sig helt enkelt. sen fick vi höra vad en av våra pblhandledare gjort o lite om mastern som finns på liu. den verkar sjukt rolig faktiskt. och han var sjukt rolig. han verkar inte alls rolig, men när han fick stå där så vips! ;) vi hörde på nån mer också men jag minns inte vem? jo en tråkig djurskyddsinspektör. men hon pratade inte så länge tack o lov. o så tillsist en annan djurskyddsinspektör som bara pratade om en miljon olika platser han varit på i världen på olika seminarier. gäääääsp vad tråkig han var. blä. sen träff med manvargarna för att få koll på det sista inför redovisningen på tisdagen, sen festmöte vid 18.. puh! mycket att göra!

tisdagen hade vi pbl först. och blä. som vanligt. bara bläääääää. jag kräks på dom!
sen redovisningarna. gick bra och allas var tillräckligt intressanta för att orka lyssna på. amazing! ;) fick massa roliga frågor på vårat där jag fick låtsas att jag har sjukt bra koll. ;) men jag gillar vårat arbete, jag är ruskigt nöjd med min del om inte annat. slutade 16 vilket var bögsent. sen gjorde jag nåt, men minns inte vad? jo säkert att jag o emelie var o handlade inför halloween. sen på kvällen hade jag hedda o christoffer filmkväll. började med ugly betty och gick sedan över till the mist. ganska så underhållande film faktiskt men slutet var helt vidrigt. alltså inte dåligt, utan hemskt. :( trevlig kväll som dock blev alldeles för sen. blev kvar utanför o pratade med christoffer först, sen uppe på msn till efter 1. helt hopplös är vad jag är!

onsdag var hästfoderstatsberäkningar. jag gillar ju inte våran hästfoderlärare, hon är värdelös typ. men på något sätt lyckades hon veta att jag kan det där med att räkna foderstater. vi skulle vara i två grupper o jag ville vara i den tidiga gruppen men hade ingen att byta med. men läraren sa på tisdagen att jag fick komma på förmiddagen ändå eftersom jag var självgående när det kom till hästfoderstat. haha. hur lyckades hon komma på det? det är ju visserligen sant. räknade för hand hur mycket som helst, utan en massa fusktabeller, MVG i foderkurserna under dingleåret och ++ på alla foderdelar på hästskötarexamen.. o har räknat på dator varje år sen dess åt amanda o andra hästar. ställde klockan på 8 och vaknade sedan 9:47. stirrade på klockan och insåg att larmet fortfarande var på snooz.. jag hade alltså snoozat i 1 timma och 45 minuter utan att komma ihåg att klockan ringt en endaste gång. starkt jobbat! :D la mig o sov lite till och gick sen på eftermiddagspasset. och det var verkligen det tråkigaste jag varit med om, och jag tror inte att någon lärde sig något. det var skittrist för oss som kan och alldeles för virrigt för dom som inte kunde. menmen. vi fick våra hemtentor också. tack o lov så kikade jag inte i den då...

sen ner till smedjan och göra fint där. massa pynt och massa fint blev det! laddad till max åkte jag hem o åt o bytte om o cyklade iväg till emelie o co. fick hjälp med håret o fick ordning på sminkningen och cool blev jag! tyvärr har jag ingen bild med tänder som inte är suddig. men men.. så kom det folk o förfesten var kul. gick extra tidigt till smedjan för att njuta av det så länge som möjligt! i början av kvällen fick jag höra min musik som jag kämpat med som faaaan. sen bytte dom för folk ville ju höra vanlig musik. blir så trött på sånt. kan man inte offra sig för temat? :P

hade en ruskigt rolig kväll med massa skratt o dans som vanligt. hjälpte till o städa vid stängning eftersom jag lovat att göra det när vi pyntar. väntade sedan på karin så att vi kunde gå på efterfest ihop. den var dock något avslagen och en person i korridoren var inte så glad så den blev även något kort. dålig stil säger jag! ;) kunde som vanligt inte sova det första jag gjorde så jag kom väl i säng kvart över 4 eller nåt. hårt liv man lever men vi var ju lediga idag så. gick upp lite efter 12, degade ett tag o sen iväg till skolan för lite plugg. så träffa frida vid pizzerian, beställa pizza o gå till munken för att köpa cola o godis. och vem möter vi där? jo bert såklart! :D eller ja, han skulle köpa bingolotter när vi gick. COOOOLT! min första riktiga bert moment. ;) sen såg vi på stardust och bägge blev trötta på livet över hur vackert kärlek kan vara, så cold case som också var alldeles känslosamt för att tillslut få se criminal minds. bra avsnitt som fan tills slutet som blev världens antiklimax. :P

imorn äre plugg på förmiddagen, sen kanske förbi skövde innan det är eodfest på kvällen. o så fyller jag år med. woohoo! :)

sexy mother fucker?  utan kängorna dock, som var pricken över i...


klockrenast på stället


konvalecent, otroliga unghästar och hittad trav!

alltså är det dags att skriva om förra helgens hästeri!
fick frågan om jag hann skritta lavvan som ska igång efter sin hälta och att rida den hästen tackar jag inte nej till, även om det är 20 minuter skritt på fyrkanten. tog henne först för jag var lite sent ute för att hinna med lasse innan ungdomsgruppens lektion. när jag skulle sadla insåg jag att det var första gången hon skulle gå för hon hade varken sadelgjord eller schabrak.. hmmm.... men hon brukar ju vara snäll med allt så.. leder ut henne i ridhuset och hon är PIGG!!!! men tänkte att äsch hon kommer vara snäll. och det var hon såklart! pinnade på lite mycket men spetsade öron och verkade tycka att det var KUL! skruttan! :)

sen ungdomsgrupp medans jag gjorde iordning lasse och sen rida honom. han skulle gå ett pass till på kvällen, tävlarna hade kurs, så jag hoppades att han skulle vara mjuk o fin så att jag inte behövde rida skiten ur honom. ;) en av dom små söta ungdomarna var så himla söt, hon hade pratat lite med mig när jag gick ut med lavvan, och när jag kom in i ridhuset med lasse skulle dom precis ställa upp, så hon frågade "är det samma häst eller en annan" "det är en annan häst" "åhhhhhhhhhhhh får du rida tvååååååå". haha. jag minns så väl hur avundsjuk man var på folk som fick rida mycket hästar, och vad man SÅG UPP till dom. :D så jag sträckte på mig lite extra och kände att fan vilken tur jag har som ens får rida alls!

passet blev sen så bra som jag hade hoppats på. han var jättemjuk o fin och det gick snabbt att hitta rätt. hade sen dåligt med inspiration, men tack o lov satte sig hon som drog igång ungdomsgruppen med sin dotter o några av dom andra ungdomarna på läktarn och började prata om hur man ska göra vissa saker. dom ville se galoppfattningar från skritt och det behöver jag o Lasse träna på också så det gjorde vi. Blev riktigt bra! Tänkte även på att ha händerna framför mig och släppa efter att jag "tryckt ihop" honom. han kändes SUPERFIN verkligen! däremot blev det ett par missförstånd för han kändes lite extra känslig, kanske pga Lenas träning på onsdagen. men jag var riktigt nöjd ändå och kunde rida det där kortare mindre jobbiga passet så att han skulle orka med hoppningen. :)

var kvar hela kvällen sen o såg den nya hästen hoppa och sen hjälpte till på marken när hopparna hade kurs. sen blev jag lurad att hålla den nya hästen medans anna klippte honom "jag ska bara kolla hur han reagerar på klippmaskinen" betydde tydligen klippa hela hästen också. :P sen vart det lite ost o kex i fiket så det var värt det! ;) men klockan var nästan midnatt när jag kom därifrån o jag o jossan skulle upp o åka till flyinge på lördagen. 5 skulle jag gå upp.. hejsan hoppsan! :D

men fan vad värt det det är! vi lyckades gå in gratis också. woohoo. satt sen o kollade på 6årsfinal med Lena och Toras kommentarer. dom tyckte samma som domaren hela tiden vilket var roligt, och även att man själv tänkte samma saker som de sa. woohoo igen! sen ringde min faster o sa att hon var på framridningen o provade en sadel, så vi sprang ut för att få se hennes vackra lilla häst. och han är verkligen sååå jäkla fin. och det var alla dom andra också, man förstår att han inte kom till final, men samtidigt är man så sjukt imponerad över att dom kom till flyinge alls. jävlar vilken konkurrens! sen såg vi en riktigt rolig clinic med peter markne och maria gretzer. både rolig och en del nyttigt faktiskt. och tillsist 5årsdressyr (igen, shit vilka hästar!!!!!) och lite 4årshopp. kul dag som inte blev slut alltför sent. skönt! kunde jag ju skriva klart min rapport från göteborgsbesöket vi gjorde i skolan! ;)

söndagen skulle jag rida lavvan igen, lika snäll som alltid! sen lektionen då. vi var bara 3 pers så det var ju lyx! lasse kändes fin igen, lite knepig i traven men det löste sig med lite galopp. så skulle vi göra svaaaga skänkelvikningar och rida rakt fram på diagonalen några steg emellan också. och då tappade jag ALLT! jag kunde bara inte hitta traven alls på något sätt. bakbenen släpades bakom honom o jag hamnade efter honom o han var stark som en oxe o allt var katastrof. började med att galoppera igång honom ordentligt mellan skänkelvikningarna, sen sitta lite lättare i själva skänkelvikningen och verkligen GÖRA HALT så fort han var stark. och tänka sig, fick nöta lite men efter några varv fick vi till riktigt fina skänkelvikningar åt bägge håll och dessutom hade jag koll på honom mellan dem också. :)

sen red vi upp på medellinjen, vände tillbaka till långsidan vi kom ifrån och red en svag skänkelvikning ut och så galoppfattning när vi var på spåret. skänkelvikningarna blev bra, men han blev lite stark igen så det blev en del halter, sen blev fattningarna lite si o så. först var han inte med på noterna, sen var han för med på noterna. men sista gången åt bägge håll blev riktigt bra! fick till RIKTIGT härlig galopp också, sådär när man bara känner hur hela framdelen är uppe i luften. måste fortfarande släppa mer framtill dock. men det kommer nog!

så jääääävla rolig lektion för det gick så jäääääävla bra när vi väl hittade traven. åh vilken känsla det var! ska rida privat nu på lördag också så att vi kommer vidare ännu mer. känner mig tjatig men FYFAN vad kul det är att rida! :)

en ljusglimt i misären

Lena ringde idag, sov fortfarande så jag svarade inte men hon pratade in ett meddelande. hon hade vart o tränat igår för första gången på rätt många veckor. tränaren hade blivit väääldigt imponerad över hur fin lasse var och träningen hade gått super! så hon ville mest bara ringa och tacka för vilket fint jobb jag gör med honom. :D

shit vad jag försöker suga i mig det så mycket jag bara kan så man kan plocka fram det när det behövs.


vet inte om jag lagt in de här

han är inte så pjåkig ändå. :)
hoppas på nya bättre bilder snart!

rakt in med sprängmedel

jag ska fortfarande skriva om kolmården. bara inte just nu.

var o klippte mig igår hos roger. och ack så skönt det var att sitta hos nån som förstår mig och som jag litar på. :D han är lite rolig bara. "har du några tankar om färgen?" "nja, inte mer än mörkt" "TACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" haha. sen tjatade han som vanligt om att jag borde klippa mig kort, men det fick han ge upp! färgen blev skitbra, vi fick lämna idéerna om att göra lite kontraster eftersom färgen som redan var i hade pajjat det, men det blev ändå sjukt bra. han la i två mörkt violetta toner. och iom slingorna som låg i så skiftar det jävligt snyggt. klippte likadant, bara bättre och så med riktig lugg. sen skrattade han gott över hur frisören som klippte mig sist klippt. han fattade inte alls hur man kunde klippa så.. haha.. :D så var det dags att gå och bara av att gå ut genom dörren pajjades luggen- dom stod med högtryckstvätt utanför och väta + platt fin lugg = uppkrullad lugg....

hem till skara igen och sova en sväng inför kvällens pub. förfest hos piparna. många skratt och trevligt som vanligt. så vidare till puben där livet var som vanligt också. hade kul som fan ändå. folk är så fantastiska ibland! :) men sen på två sekunder så gick allt åt helvete. att en låt kan ta fram så mycket skit man trodde man lagt undan för gott. tydligen inte. sen är det nog även dagens huvudbry som gjorde allt värre. men det blev bara så. ja jag vet inte. helt åt helvete var det iaf... försökte släppa det, gick med till olins (var det inte jag som bara i förra veckan sa att jag aldrig skulle gå dit?) gick innan det stängde iaf och då brakade det loss...

jävla skit! helt jävla skit!

så idag vägrar jag göra något annat än ligga i min soffa, se på hills och tycka synd om mig själv.

iPhone eller annan phone?

jag har varit på kolmården i två dagar och varit med om ett helt gäng helt fantastiska saker. men det tänker jag skriva om nånannangång. nu måste jag ta upp mitt dilemma.


min ipod är borta. jag har ingen aning om vart jag hade den sist, bara att jag inte hittar den nu. alltså behövs det en ny musiklyssnarpryl.

min mobil är gammal och sliten. jag har velat ha en ny i ett halvår men inte hittat något jag vill ha. kan inte bestämma mig för om jag ska ha med musik, utan musik, bra kamera, spela roll osv. dessutom så vet jag inte hur jag ska göra med mitt abonnemang. har ju ett som inte finns längre, som kostar 169:-/mån som jag inte får ringa upp, men sen bara 69 öre/samtal, alltså ingen minutavgift. 69 öre/sms o sånt också. har alltid legat runt 300:- i räkning förutom nu när det blev 400...

så pratade jag med pappsen o han föreslog såklart en iphone. kollade vad telia erbjuder, man kan få den med vilket teliaabb man vill, men då är ju telefonen dyrare + att om man ska surfa med den o så bör man lägga till ett tjofräs så det blir inte direkt billigare ändå. sen har dom 3 abonnemang som är special där det billigaste kostar 299:- och då ingår 100 minuter samtal, 100 sms och en massa surf.

frågan är då om jag behöver mig en iphone? visst vore det käckt, den har ju bra musik o kamera. o pappa är supernöjd. men jag behöver ju inte alla finesser o skit. men samtidigt så vet jag inte om det blir direkt billigare med en annan telefon? och vad ska man ha förnån då?
jag som älskar mina nokia. :(


hjälp någon?


det tar sig!

red ett värdelöst pass i fredags.
lasse var tvär och ville inte alls det jag ville. han var tung och jobbig i munnen också. men jag försöker ju vara konsekvent så det var bara att göra halter och övergångar till förbannelse. tyckte dock inte att det hjälpte alls för i övergångarna och halterna var han ju jättelätt o fin fram. hur gör man då? :D det allra allra sista lossnade det dock och jag fick en superfin högergalopp som var stor och luftig men samtidigt riktigt lugn, jag kunde ha händerna framför mig och han var superlätt framtill. woohoo! :)

lördagen hade jag sällskap av karin som behövde lukta häst så hon var min o hannas stalltjej o fick borsta hästar medans vi pysslade med annat! :D fick sedan ett mycket trevligare pass. kanske hjälpte alla övergångar ändå? laborerade lite på framridningen med att få ihop galoppen lite mer samtidigt som jag inte blev kvar i handen. hann tänka tanken att det var bra att Lena inte såg det men helt plötsligt hör jag henne säga att han såg jättefin ut. då hade hon smugit in för att säga hejdå eftersom hon var färdig för dagen. haha. nåja, då laborerade jag ju rätt iaf. :P jobbade ganska planlöst sen tror jag med lite sidvärts men även med att försöka sitta i traven o sånt. blev sen ganska mycket vänstergalopp som blev mycket bättre än vanligt. sen var han JÄTTETRÖTT så jag krävde inte så mycket av högern..

på söndagens lektion var han återigen fin. hade kläm från start och det hela kändes riktigt bra. sen jobbade vi med att vara på volten, minska den och sen öka den i sidvärts för att sen fatta galopp när man är ute på voltspåret igen. fungerade väldigt bra. kunde sitta traven och fattningarna blev bra. när vi skulle göra åt andra hållet var jag dock helt slut. haha. men lyckades komma in i en andra andning och orka sitta traven lite till... galoppen blev bra igen och jag lyckades komma ifrån att bli fast i handen. kunde ha handen där den ska vara, samtidigt som jag längde ut hans hals utan att han stack iväg för mycket. behöver bli bättre på det men vi börjar hitta det mer o mer. var himla skoj för jag kunde iaf sitta traven större delen av tiden och det mesta fungerade trots att det kändes som att jag bara skumpade runt. haha. :D

nu till helgen får vi se hur det blir, kanske rider på fredagen istället för lördagen eftersom min faster är nere i flyinge och förhoppningsvis kommer till dressyrfinal för 6åriga hästar med sin superfina dexterous. och den finalen är ju på lördagen. håll tummarna! :)

oz

hittade det här på christoffers helgon.

http://www.angelfire.com/realm/trasker/quiz/ozquiz.html

har säkert gjort det förut men glömt bort det. så jag gjorde det igen. man testar alltså vilken karaktär i oz man är. jag blev iaf skitsur. det är få figurer i serier jag tyckte mindre om än den här fittgubben. jag hatar honom och klarar knappt av att se skådisen i andra roller heller. BLÄ!

Vern jävla Schillinger

säkert bara för att jag svarade att jag skulle vara tuff o hård o arg o ta över världen.
BAH!

trött men motiverad

gudars skymning vad trött jag är! helt ruskigt trött! sådär så jag bara vill lägga mig ner här i soffan o bara somna. men det blir ju extra jobbigt sen när man vaknar mittinatten o måste kravla sig upp till sängen. HOPPLÖST! bättre i skara, två steg så har man kommit till andra sidan lägenheten! :D

har haft en relativt tuff vecka.. eller det borde vart tuffare, men det går ju som det går! ;)
pbl på måndagen där jag blev RUSKIGT jävla skitsur! 1. om någon missar en gång så är man noga med att vidarebefordra rätt frågor.  2. man hittar inte på extrafrågor till en utav dom som inte var där.  3. man är inte dum i huvudet rent allmänt. sen började dom bråka med världens bästa em så då tände jag till på allvar och jäddrar vad jag skällde ut dom, fast på ett såntdär lugnt o sansat sätt där man lyckas hitta helt rätt ord. jävla idioter.

sen hade vi egentligen föreläsning på eftermiddagen men det hade jag inte vetat om när jag och em bestämde att vi skulle ha pluggkväll, så det sket vi i! drog hem o städade o tvättade innan hon kom över o så var vi jävligt produktiva hela dagen. nästan. lite produktiva var vi. o så gick vi på en jävligt härlig promenad också. hittade en traktorväg man kunde gå in i skogen på o sen ut på några fält. wunderbar!

tisdagen var sedan bajslång. 8-16. men intressant tack o lov! en veterinär från danmark som specialiserat sig på foder och då främst zoodjur. har jobbat på köpenhamn och är nu på ebeltoft. ruskigt duktig iaf! sen efter den ruskigt långa dagen skulle jag dessutom på styrelsemöte. funderar ju på att sätta mig i kårstyrelsen på en lagom krävande post, men vi får se hur det blir. hehe.. efter det var jag ju inte jättepigg på att plugga ännu mer så jag satt hemma o hade stress o ångest över tentan. funderade fram o tillbaka över om jag skulle nöja mig med en 3a eller inte gå på tentan och ta omtentan istället för att kunna få 4-5...

onsdagen var lika lång den, 8-16.. o sen pub på kvällen. helt hopplöst ju! frida kom över o så hade vi TV-förfest. haha. puben var superkul sen, vi spelade no limit texas hold em utan pengar. det gällde att vara fyndig med vad man bettade helt enkelt. jag vann en jäkla massa roligheter, bland annat folk! woohoo! nånstans under fyllan o villan lyckades jag sedan bestämma mig för att inte göra tentan nästa fredag utan sikta på omtentan istället och dessutom komma fram till att det inte var någon idé att gå på torsdagens avslutning på zoodjursutfodringen. alltså gjorde det inte så jäkla mycket att jag kom hem nästan lika sent som vanligt. fick dock sällskap halva vägen hem av bästisen som var skettfull o skulle till sina klasskompisar som bestämt sig för att gå till skaras enda krog. :P

kunde sedan gå upp vid 9tiden o börja plugga på lite inför min grupps manvargsmöte klockan 12. hade gooootttt om tid på mig till det, frukost osv. men så ringde bästisen, och hade inte bakfylleångest men jäklar vilken tjötröv han kan vara! fick tillslut säga åt honom på skarpen att jag behövde fixa iordning mig så jag kunde komma iväg. hopeless! fick dock höra lite kul skvaller. hehehehhehehe... kom till skolan alldeles lagomt och hade ett trevligt manvargsmöte. tack o lov inga idioter där! kände mig dessutom helt jävla supermotiverad till det hela! att det är SKOJ med skola igen. och det har faktiskt hållt i sig! :O tror helt enkelt att det är tack vare mitt beslut om tentan. haha.

idag var mindre rolig, var sjuuuuukt trött eftersom jag suttit upp alldeles för länge på torsdagen. pallrar mig upp o iväg. o där sitter vi sedan i skolan o väntar o väntar o väntar. ingen föreläsare dyker upp. vi försöker ringa men utan framgång. jag väntade envist o tänkte att föreläsaren kanske trodde att vi började 10:15 o inte 9:15 men inte det heller.. jävla skit säger jag bara! det här skulle vara en av de bästa föreläsningarna under hela utbildningen. tom de inte så entusiastiska 3orna tyckte att den var suuuper förra året. blä! :(

helgerna har vart lite tristare dock, förra helgen blev det nykter utgång på fredagen (som dock var skitskoj med kommisar o sånt härligt). vi gick till rockbaren o skrattade oss fördärvade åt alla roliga saker där. o så världens snygging också! men med HA-supportertröja så var det ju inte så mycket mer än titta som kändes ok.. :P lördagen mat o film med jossan. den här helgen blir mindre, hemma ikväll efter en sen kväll i stallet och troligtvis hemma imorn med. måste ju PLUGGA! och det känns inte ens tråkigt att göra det! :D woohoo! :D

ska skriva den bästa jävla utfodringsplanen till manvargar som någonsin skrivits!
YEAH!


(och hur kan man lyckas skriva så mycket utan att ha ett enda intressant stycke med? :) )

min nya kärlek

hehe. videon är dock skitful, det är nån som knåpat ihop den bara. o inte gjort det så bra.

o det är inte bara att jag tokdiggar låten, utan alla minnen!
inte för att jag har några till den här låten, men billy!!!!!
stockholmstrippen med sofia och heidi. fan vad skoj vi hade!

POSA SOM BILLY!


världens vackraste Basilika

det är så tyst o tomt i stallet nu.
ingen som gnäggar varje gång man går förbi för att det säkert var flera minuter sedan hon fick mat.

en sån otrolig kämpe hon var.
hon har lärt så himla många så himla mycket.
hon gav aldrig något gratis men när man fick till det så var det en otrolig känsla hon bjöd på.
och så många hon helt oväntat drämde i backen. :)

hon var alltid en fröjd att ha o göra med.
så många hästar man kämpat med när de skulle promeneras igång efter hältor, med henne var det ett nöje.
hon gick där och njöt av att få komma ut.

hon var den första hästen jag red på K och den enda jag inte kunnat galoppera på. :)
nu kommer hon aldrig mer behöva känna sig förnärmad över att det gått mer än 10 minuter sen hon fick mat. :)
och även om det känns tyst och tomt, så minns jag henne bara med glädje, jag tror att hon hade velat ha det så. :)

vila i frid älskade vän