sååå rooooligt

så var ännu en helg över o det var dags att skriva om helgens häst! ;)
har ju då alltså slutat hoppa för att kunna dressyra mer, så i fredags skulle jag ju rida. lortgrisen var på bra humör, o ville mest bara bli kliad på, men det hann vi inte riktigt med så ut till ridhuset begav vi oss. där var han såååå seeeeg. han luuuunkade med tuuuuunga slääääpande steg när vi skrittade fram och jag hann tänka att det här kommer aldrig gå bra! men se det gjorde det! :) var mycket lättare att få rätt (eller snarare rättare) känsla i traven, han spårade säkert inte helt i vänstern men iaf bättre. dessutom var det lätt att hitta en bra takt med ett lagom gung. woohoo! jobbade sedan med skritten, att få ihop honom samtidigt som han var alert o jobbade sedan med lite öppnor och bakdelsvändningar. kändes som att allt fungerade fint! började trava och höll på att trilla av i rena förskräckelsen över att kunna sitta ner! ;) det varade dock inte länge för han blev sur över att jag nog gjorde något knasigt och började tjaffsa och dra i bettet. :P men fick till rätt känsla vid flera gånger bara jag tog tillbaka till skritt osv. galoppen sen var lika underbar som vanligt. Lena hade påpekat söndagen innan att jag måste vara bättre med eftergifterna, säkert något som sitter kvar från att ha ridit mejram där man bara ville ha mer mer mer mer mer kontakt. så jag försökte redan från början vara noga med det, framförallt då i halterna och galoppen. kändes som att det fungerade!
var kvar hela kvällen sen o såg på hoppning. i 2an fick vi oss en uppvisning av nya hästen lakris som bestämde sig för att bommar på marken var DÖFARLIGA!!! han visade upp levader, känguruhopp, passage och lite allt möjligt allt medans han provade allt utan att trava över bommarna. och när han väl travade så trampade han ju på dom så att han blev rädd. SÖT! det löste sig dock och när han fattat grejjen så blev han superfin! :)

på lördagen fick jag sällskap utav hanna som börjat hyra lakris, kulkul att ha någon att rida med! själva var vi också i en timme iaf. :) lasse kändes fin även då, jobbade med samma saker som dagen innan och känslan var ungefär den samma. på slutet hade lena hunnit komma in för sin privatlektion som skulle börja o jag kunde få tips. svårt med en häst som är så mycket bättre. att kunna reglera formen är liksom ganska nytt. ;) hade fått till spårningen i galoppen väldigt bra, men nacken var lite hög. och då var det ju bara att sänka den och hålla kvar spårningen. vilket faktiskt gick. haha. det är så jävla kul att rida en häst man faktiskt KAN rida på. :)

så söndagens lektion, var bara jag, jossan o lina där. såååååå skönt! massa plats o massa hjälp kunde man få! fortsatte att ha en bra känsla, hade dessutom fått på mig sporrar igen! hurra! har dock tydligen varit lite för slapp på framridningen, jag kan kräva mer mycket fortare än jag gjort själv. hehe. lasse var superfin och det kändes riktigt bra och lena var väldigt nöjd! sedan tyckte lena att vi skulle jobba med lite skänkelvikningar för att det är dags att börja jobba mot LA. kulkul. men hejhå vad krångligt det blev. jag fick knappt prova i skritt förrän jag skulle gå över till trav, och jag är ju så bra på att rida honom i trav. men nu fick jag ju iaf tillfälle att verkligen behöva försöka, hitta lösningar o inte bry mig om det sket sig osv. själva skänkelvikningarna blev helt ok tillslut. sen när det var klart lyckades jag faktiskt hitta traven och lyckades ta mig fram till en sittbar trav. WOOHOO igen! ;)
så över till några galoppfattningar från skritt, jag gör tydligen alla möjliga fel där, dels slarvar jag med att verkligen ha honom på hjälperna före, och sen släpper jag iväg honom för mycket. jag rättar det fort men det leder till att han slår sig fri i själva fattningen. så jobb med det helt enkelt. vi började i vänstern och jag gjorde väl 4 fattningar kanske som blev bättre o bättre. så byta varv där den 3e fattningen blev så löjligt bra att man satt där o njöööööööööööööööööööt! galoppen sen var fantastisk! lena fick mig dessutom att känna skillnaden på när han blir hög i formen för att han är så samlad, och när han blir hög för att han fastnar. kan ju vara bra! ;)

summan av kardemumman är: FAN VAD DET ÄR SKOJ ATT RIDA!!!!! :)
jag ångrar nästan att jag inte anmält mig till ljungskile ändå, fast samtidigt så har jag verkligen inte råd. bättre att spara pengarna o göra annat så får vi ta KMet och sen åka ut till våren istället. har ju inte hittat rätt helt än heller, fast lena tyckte att jag bara var löjlig, att visst finns det massor kvar, men det jag åstadkommer själv är MER än väl för LC-LB. kul att höra! :) dessutom hade jag fått höra så himla mycket snällt från folk jag rider med i helgen, så jag sken som en sol efter passet i söndags! jag är SÅ glad att jag bytte häst!

(fast jag saknar mejram så det gör ont i hjärtat också såklart)

vilse i skogen

varför blir man extra trött när man haft såpass mycket sovmorgon att man kunnat sova normal mängd, dvs inte kunnat sova för mycket men inte heller fått för lite? jag förstår inte?

kort dag i skolan, tycker fortfarande att min grupp är trist men lyckades med lite roligheter i den idag ändå, hehehehehehehehehe. ibland är det kul att kunna verka smart! :) fick snackat lite skit med folk också, vilket alltid är bra! ;) var sedan redig o gick upp till biblan o sökte massor med info till nästa vecka. vi ska hitta om giraffer och zebror. giraffer finns det massor om, men zebror typ inget, om man inte räknar zebrafinkar och zebrafiskar. hmm...

sen chockade jag mig själv ännu mer genom att äntligen ge mig ut och promenera på den där skogsslingan som finns inte så långt härifrån, som jag aldrig lyckades ta mig till i våras. problemet är att vägen dit är så JÄVLA TRÅKIG och går genom industrier bara. hur kul är det? väl där var det iaf supermysigt! härlig stig vid ängar, genom lövskog o barrskog. underbart! fick dock en idé när jag såg hur nära hemma man egentligen var när man var längst bort, man kunde ju se den mysiga vägen genom vallarna som jag promenerar på ibland, så jag försökte ta mig dit och se om det gick att göra på nåt smidigt sätt. det gjorde det inte. kom till vallarna, men då behövde man antingen klampa genom snår fram till någons hus, eller gå genom nyplogade åkrar för att sedan kravla sig över taggtrådsstängsel.. hmm.. bara att ta gå tillbaka till stigen, o här kom ju problemet, att hitta tillbaka till stigen, för jag hade ju gått en bit. haha. men det gick ju det med! sen är ju inte skogen särskilt stor, och E20an dånade nära också. så vafan! det var mest bara kul att vara vilse i skogen! min korta promenad blev dock 1½ timme. hehe.. :D

imorn har vi en ruskigt tuff dag framför oss! :S
först 8:15 med genomgång av foderstatsberäkningarna jag inte orkat göra klart än. sen ska vi till vårgårda och Doggy för ett studiebesök. det är tänkt att vi ska vara tillbaka 17:00. sen 18:00 börjar medlemsmötet med kåren, 19:30 är det lite grejs på puben med LRF som jag nog inte ska gå på dock, och sedan pub. WOOHOO!

kanske ska gå o lägga mig tidigt ikväll?

plugga foderstater

äääääntligen kom det roliga till stan!
först 4 timmar om hur man räknar och sen masssor att få räkna själv! ÄNTLIGEN!
jag älskar foderlära och att pula med foderstater är skitkul! skitsamma att det är kossor vi räknar åt bara jag får räkna! :) synd bara att första exemplet var skitknepigt. :P

har varit allmänt produktiv idag. först då föreläsningen, sen hem o käka lunch o lite så, sen tillbaka till skolan. först lyckades jag såklart snacka en jäkla massa skit med stina o agneta, men sen kom jag igång med PBLjobbet, vi har om levern, dess funktion och lite sjukdomar. så kom jag o tänka på fina Pistage på dingle som hade käkat ekollon och fått leverförgiftning av det, han såg för jääääävlig ut på dom vita tecknena. och så var det en på buke som råkade ut för samma sak. så jag ville kolla upp det och kolla vad som faktiskt händer osv. men INTE NÅN STANS stod det något om det. det stod att vissa gifter kunde leda till leverförgiftning, that's it. hopplöst!

satt o tyckte synd om ettorna också. pratade med min nye bästis tidigare på dan, han sa att dom var lite sura på oss och årskurserna över. vi hade inte lyckats få till evolutionsbiologin tillräckligt bra i våra projektarbeten så nu skulle dom få göra ett rent evolutionsbiologiarbete. hehö. sen träffade jag en av mina små 0or i biblioteket och hon suckade över att dom hade hela tre projektarbeten. fyfan stackarna! men jag skyller helt klart mer på det nya betygssystemet än på oss. :P och både bästisen och 0an verkade tro på mig. ;)

sen så stängde biblan o då fick jag sätta mig i ett grupprum där jag räknade på mina foderstater, tröttnade på det efter några övningar och gick över till att söka info om manvargarna. ligger ju hopplöst efter på den fronten också. hade en himla tur o hittade ett helt kompendium om hur man ska hålla dom. skrivet av en massa folk med bra titlar och massvis med källor. woohoo!

det är ju kul att plugga, varför gör jag det inte oftare? :)

dags att välja?

huuuu.. är sjukt trött! har en nykter och tråkig helg där jag egentligen tänkt plugga massvis men har såklart inte läst ett enda ord och klockan är redan såpass mycket att jag inte lär orka läsa något nu heller. hahaha. lyckat! :)

Efter lektionen förra söndagen tyckte jag ju att jag behövde mig en privatlektion snarast möjligt, Lena hade dock ingen kurs idag och skulle ju egentligen inte upp alls, men så hörde hon av sig i veckan o sa att hon skulle upp ändå o fixa med något så vi kunde ta ett pass efter Annas lektioner var klara. Så idag var det dags för sitsträning hade vi planerat, men det blev inte så alls. :D började med att bara vara framskrittad för att kunna få hjälp med allt mer eller mindre. superbra var det!

Jag kan ju inte Lasse tillräckligt väl än, så det är så svårt att känna vad som behövs, när det behövs och när jag ska gå vidare osv. Mycket mycket trav och övergångar, att få det rätt på volten o sen få till det på rakt spår, inte så lätt! han är fortfarande svagare i sitt vänstra bak så den där rumpan är inte så lätt att ha koll på! lyckades dock ett par gånger hitta helt rätt och känna hur det känns och dessutom få till övergångar i det hela! helt fantastiskt! ;)

Sen galoppjobb som är så fantastiskt roligt på honom! galoppen kändes super redan från början, vi började dock i det enkla varvet så.. :) Först på volten med att inte bara nöja mig med att det är OK utan att minst 4 gånger/volt underhålla eller förbättra. Att hitta rätt jämvikt mellan hjälperna osv. Sen när det fungerade bra på volten så ut på fyrkanten men lägga in volter här o där, först 15m sen 11m. 15 var lätt, 11 lite svårare när man ska behålla spårningen... ;) rakt fram var det lite svårt att få honom helt rak för han orkar inte riktigt o byter till vänstern.. det är en intressant grej för övrigt. för högergaloppen är sååå mycket lättare, så länge man är på böjt spår, på rakt är vänstern lättare. :D när jag fick till det ändå så fick jag rida halvt igenom o komma ut i förvänd o hålla den genom några hörn. jag är värdelös på förvänd men det gick det med tillslut!

så över till vänstern med samma jobb, hittade rätt på volten rätt så fort så ut på fyrkanten där vi provade att göra små volter men fick överge den idén, var för svårt när jag var såpass trött så då var bra 15metersvolter bättre än dåliga 11m. och då lossnade det verkligen! jag orkade rida genom volten, behålla spårningen o sen komma ut och rama in honom tillräckligt för att kunna få honom helt rak, och oj vad man märkte när han blev rak, helt plötsligt dök det upp en högerbog under en! :D samma sak här med halvt igenom till förvänd, som blev mycket bättre än åt andra varvet, woohoo!

var riktigt jäkla roligt att rida idag! fick massor med beröm och jag börjar hitta knapparna. dessutom så är det så kul att kunna RIDA! att det är JAG som måste lära mig och komma ikapp hästen! jag saknar mejram av hela mitt hjärta och att rida henne när hon var som finast var ju den bästa känslan i världen, men samtidigt är det det här jag vill! Lena började prata om "ja men i LA så är det ju såna rörelser så du får lära dig" (tex att jag är värdelös på små volter ;) ), och att ens fundera på LA hade ju aldrig gått med mejram. dessutom sa hon att hon märkt en otrolig skillnad till det bättre sen jag började rida honom, ett sånt betyg på ens ridning! nu har hon ju dock skadat sig och inte kunnat rida på snart 2 veckor men hoppades på att komma igång igen nu i veckan så då kommer han ju bli bättre igen också!

men så började jag fundera, nu när dressyren är så jääääkla kul så känner jag ju att det inte räcker med bara lördagar o söndagar. det räckte med mejram men nu känns det som att det fattas lite. och då är ju ända alternativet att byta ut hoppningen mot dressyr. på ett sätt vill jag ju inte det, men just nu är det lite dumt med hästarna och det finns ingen trygg häst till mig för tillfället, och det är sååååå jäkla dyrt att det är inte värt det om det inte är roligt, vilket det inte är om jag ska vara ännu mer livrädd än jag var redan innan Lasse skickade av mig. Då känns det smartare att lägga dom pengarna på dressyr nu, så kan jag ju börja hoppa igen till våren eller nåt om jag inser att jag saknar det. eller?

tjurar in action

ojojoj.
kan inte någon säga åt mig att jag är för gammal för att festa loss o komma hem skitsent för att gå upp några timmar senare o låtsas vara pigg o fräsch, ha en 8 timmars skoldag, sedan behöva åka skara-göteborg tor och dessutom kunna tänka under tiden som man är i göteborg?

igår var det skördefest på puben. jag skulle dessutom ha lite förfest men blev lite besviken för det var bara några stycken som kom. visserligen bor jag ju väldigt litet, bara trist när folk som säger att dom ska komma inte dyker upp och inte heller hör av sig om det hela. MENMEN! vi hade kul ändå! ;) jag insåg dessutom att jag tycker sjukt mycket om min lägenhet, den är dödsfin nu! :D fick dessutom lite smakråd om vart jag ska hänga kent o lite annat sånt bra.

på puben var det lite folk som vanligt. mer än de tidigare 2 veckorna men ändå lite. jobbigt! hur fan ska vi få alla att förstå att dom måste festa med oss? temat var ju skördefest vilket innebär bonde/cowboy typ. jag o emelie hade varit lite seriösa o fixat passande musik (som tydligen inte uppskattades utav folk? grrr), plockat äpplen o fina löv, lite rönnkvistar o annat sånt att pynta med. woohoo vad vi är bra. dom flesta var utklädda på något sätt, vilket också var kul. bara trist att fler inte kommer dit.

lyckades köpa 2 öl varav den ena smakade manvarg och den andra inte. jag fattar inte vad problemet med det är? vännerna börjar undra varför jag envisas med att köpa staropramen eftersom dom faktiskt smakar o luktar manvarg, men hur kan man inte köpa staropramen när den står där o väntar så fint? blev iaf en lyckad kväll med många många skratt och roliga dumheter. jag vägrar växa upp och bli nästan 30 kan jag ju säga. sen lyckades jag tydligen få folk att undra genom att skojja till det lite och även vara korkad nog att snacka skit i en timme efter stängning. summan av kardemumman är att jag kom hem ca 2:20, somnade kanske 2:45 och 7 ringde klockan. smaskens!

upp o hoppa, få bort kvällens smink, ta på sig kläder o tvinga i sig något så att man skulle överleva dagens 2 första timmar. klockan 8 skulle vi nämligen vara på Viking Genetics (fd svensk avel) och lära oss allt om hur man samlar sperma på tjurar. eller kanske inte riktigt så, men iaf se hur dom gjorde och hur tjurarna hade det osv. på väg in från parkeringen fick jag dock den mycket nyfikna frågan om jag kommit hem alls och att det nog skvallrats lite. haha. folk är för roliga! :D

jag vet inte riktigt om det var den bästa planeringen i världen att lägga det här studiebesöket just då, eller om det var min egna planering som brast. för att behöva se 10 tjurar sätta på en annan tjur var liksom inte sådär överdrivet superskoj när man nästan fortfarande är full... fast nu satte ju inte tjurarna på varandra, men dom har en bock och en tjur som får stå, vissa tjurar hoppar på tjuren, andra på bocken. det är lite olika. men dom har ett plastskynke som skydd så att tjuren som får stå faktiskt inte blir påsatt. däremot är han ju fastbunden. känns lite elakt. :P

sen hade vi över en timme ledigt innan vi skulle ha 45 min föreläsning o sen lunch i en timme o en kvart. så jag gick hem istället o sov ett tag till. hjälpte inte mycket, men lite. hade sedan 2 timmar fruuuuuuuuuuktansvärt tråkig föreläsning som handlade om allt förutom det den skulle handla om. hade det inte varit för att jag lyckades lösa korsordet i GP som jag o agneta alltid löser på torsdagar (man kan vinna 25 trisslotter) hade det varit helt ovärt!

åkte sen in till göteborg o mötte upp med åsa som red på K förut. jag ska ta över efter henne med hemsidans bildhantering så jag fick mig en genomgång av hur man gör. var inte alltför svårt så jag ska nog klara av det tror jag! lite drygt bara att åka 1½ timme enkel väg för något som inte ens tog 1½ timme att göra. :D och då hann vi dessutom skvallra en heeeeel del emellan! :) hästsnack är ju så skoj! tog vägen om franks på vägen hem och kände mig genast lite mer människa och lite mindre bakisklump. :P nu måste jag städa efter igår. mest bara plocka undan flaskor o burkar. men ändå. :P

iphone

haha. min pappa är rolig. ända sedan dom sa att dom skulle göra en iphone har det kliat i pappas fingrar. när den släpptes kliade det ännu mer. sen skaffade han sig ett iphonetjottafräs till sin nokia. men idag sa han minsann att han inte kunnat hålla sig längre o köpt en. :P

svåra relationer

förra helgen var en bra helg, hade ju hela lördagen ledig så jag passade på att åka in till stan tidigt o gå runt i affärer med louise o fidde. var himla trevligt att ha en lördag ledig så att man kunde göra så! woohoo! vi gick sedan åt varsitt håll, jag skulle köpa en kofta o de behövde flytta sin bil så dom åkte i förväg hem till dom. jag traskade mot nordstan där jag sprang på Charlotte vilket var riktigt roligt. vi blev ståendes i ungefär hundra år, hade ju massor att prata om, vi sa nog hejdå ungefär 4 gånger under tiden vi pratade men kom på fler o fler saker vi behövde prata om. haha. :D det roliga är att hon dessutom hade råkat gå förbi affären hon skulle till och såg mig precis när hon skulle vända o gå tillbaka, så det var nog meningen att vi skulle ses! ;) fick iaf köpt min kofta och körde upp till johanneberg. där började våran shopping misslyckas totalt. willys hos dom hade slut på quornfärs, så vi köpte alla andra tacotillbehör där, lämnade det med fidde o åkte ner till maxi men även dom hade slut på quorn, så vidare igen till willys på mölndalsvägen där vi äntligen fann det vi behövde. puh! hem igen o äta massa gott!

fia joinade oss först, sen kom henke o niklas och tillslut även hannes. hade en himla trevlig liten förfest där jag dock gav upp drickandet efter ett knappt glas vin. blev bara SUPERTRÖTT o kände att jag skulle ha en miljon gånger roligare nykter, så så fick det bli! efter många härliga skratt drog vi ner till kings head (såå skönt att kunna ta bilen. hehehe) där vi faktiskt hade råtur och fick ett bord! fantastiskt! kekke o hans tjej dök upp o vi hade sådär härligt roligt som man har med goda vänner. :D det pratades om att gå vidare men eftersom klockan var 2 och en i sällskapet blev lite lätt för full så var jag snäll o körde hem några o tuffade på hem själv sen. var så skönt att ha så kul o veta att dagen efter INTE blir jobbig! :D

sen gick skolveckan alldeles för fort som vanligt. förstår verkligen inte vart tiden tar vägen? lyckades göra några dumma saker i skolan, som egentligen bara är dumma i mitt egna huvud, och kanske i huvudena på dom som vet vad det handlar om, haha. :D blev inte mycket pluggat på icke schemalagd tid men lyckades iaf gå på festmötet utan att ta på mig ett enda uppdrag. det gäller att vara aktiv utan att skaffa sig fler måsten! ;) puben på onsdagen var lite pinsam igen. varför ska det vara så lite folk? hade visserligen trevligt ändå på både förfest o där. och min öl smakade inte lika mycket manvarg. varför har staropramen börjat smaka manvarg? enda goda ölen dom har där ju. :( fick rave:at loss med karin också innan jag gick hem. min gamla ravenerv rycker ibland. :)

den här helgen blev bra men det är här rubriken kommer in. en tjejkväll (eller nåja, förfest) var inplanerad på lördagen och det är ju kul. dock går det gänget till ställen jag inte riktigt tycker är sådär superlattjo så jag var ju inte taggad till 1000, men tänkte ju att förfesten blir alltid trevlig o sen är det ju bara att åka hem om man får tråkigt. hanna i stallet sa dock att hon o en vän från usa skulle ut på lördagen så jag hade ju dom att mötas upp med, vilket kändes skoj också och som en bra backup. förfesten var trevlig precis som jag visste men så blir det ju alltid lite dumt när man är många fulla tjejer som ska enas om något. så vart vi skulle sen blev något luddigt. sen var det ett helt gäng med småsaker som hände, det hela slutade iaf med att jag säger åt dem att jag då fan inte tänker betala för att gå in på ett ställe jag aldrig skulle sätta min fot och att nej vi kan inte höras senare för det fungerar aldrig så ändå och går min väg medans dom blir insläppta på krogen i fråga.

traskar upp för avenyn och får sedan sitta o vänta rätt länge i en busskur. när jag nästan bestämt mig för att åka hem istället kommer dock hanna o hennes kompis och så fort jag såg dom steg mitt humör från att vara RIKTIGT jävla pissed off till att tycka att världen är grym. haha. dom hade iaf en tradition av att gå till dancing dingo, så det gjorde vi. en god drink senare var mina bekymmer som bortblåsta! vi hade riktigt kul, jag var dock inte kvar så länge för jag ville ta sista tåget hem. men det blev massa dans, massa skratt och en hel del dissande av killar. det är svårt att göra det på ett bra sätt när dom inte fattar vinkar.... gick ner till tåget och kunde sova mig hem sen och somna nöjd!

dagen efter dock så tänkte jag på kvällen och blev lite ledsen. jag kände mig besviken över att folk i allmänhet (inklusive mig själv) blir så jävla ohyffsade så fort alkohol kommer i kroppen, att folk inte lyssnar, att dom inte bryr sig men kanske framförallt över hur mina käraste vänner blir så jäkla annorlunda så fort dom är med vissa människor. en av dom är en person när hon är själv, och en helt annan när hon är med vissa andra vänner. en annan av dom brukar störa ihjäl sig på det här, och klaga ganska friskt på det, men jag insåg att hon är likadan själv, och då insåg jag ju att jag säkert gör så jag med. den här sista vännen frågade iaf lite om kvällen på msn och jag kände att nä, jag kan inte sitta här o vara sur över något och inte säga något o bara bli extra sur nästa gång. det blev mindre lyckat eftersom hon inte alls verkade förstå where I was coming from så att säga. gick o grubblade hela kvällen och förmiddagen idag o skickade sen ett sms där jag försökte bli sams, men då var det jag som sårat henne och jag fick bara känslan av att det i princip stod att jag inte hade någon rätt att känna mig sårad och att hon nu var det och det var mitt fel och hon inte hade gjort något för att förtjäna det. jag hade god lust att svara något i stil med att vi nu sårat varann och således var kvitt, men lät bli. :P

problemet är att jag nu inte har någon aning om hur jag ska lösa det. dessutom vet jag hur mycket skit som faktiskt snackas i det här lilla kompisgänget. inte skitsnack som i lögner, för det är vi noga med att tala om för varann när vi pratar om någon av dom andra. man bara avreagerar sig och säger sedan att man älskar personen man snackat skit om. och nu är det garanterat jag som är personen som man avreagerar sig om. den här personen har jag nog dessutom aldrig haft något otalt med, vilket gör det ännu svårare. man tycker att man borde kunna säga "jag vet att jag säkert överreagerar men jag blir ledsen av att känna mig som den minst viktiga personen i gänget" utan att det behöver bli ett tonårsdrama där man känner sig som den elakaste människan i världen för att man sa så.

en del av mig vill bara säga förlåt men sen kommer trotsen i mig upp och säger åt mig att här ska fan inget förlåt sägas. vi får väl se hur det går med det hela.

så ruskigt mycket häst

det är knappt så att jag förstår hur mycket häst jag hunnit med fre-sön. men härligt är det! häst är bäst! ;)

började i fredags med studiebesök till ett sk Active Stable. det ingick i utfodringskursen och det var väl kul att se men vad vi lärde oss inom utfodring vettefan. i övrigt tycker jag nog att det varit ett av våra mer onödiga besök. :P verkar iaf vara ett alldeles skitbra sätt att ha hästar på! åsa ringde dock under tiden vi var där och sa att jag tyvärr inte kunde låna Fia på kvällens hoppning eftersom det kört ihop sig. attans!

sen var vi tyvärr skitsena därifrån vilket ledde till att en liten plan jag hade gick åt helvete. boohoo. packade ihop mig o åkte hem med frida som sällskap i bilen. stoppade i mig något som jag inte minns vad och åkte vidare till nästa stall. amanda och gänget har flyttat till sjövik, till ett stall jag kör förbi när jag åker till o från K, vilket känns rätt så smidigt! ridhus har dom också! dubbelsmidigt! ;)

var riktigt kul att träffa kicki o sandra, hästarna  var dock inte så värst sociala. :D gick ut i hagen för att säga hej och möttes av amandas vackraste sida med slickade öron och allmän surhet. haha hon är för go! :) blev mest lite skitsnackande och ett par cigg. himla trevligt ställe verkar det vara iaf. luftigt härligt stall o så. ska försöka komma ut lite mer nu när det är så enkelt! hinner ju ändå inte andra dagar än helger, o ska jag ändå till K så! synd att dom inte bodde där förra säsongen, tänk så käckt med bara en kvart till stallet! så nice har jag inte haft det nånsin förutom när tekla hade hästarna i åshusby när jag bodde i sigtuna. :P
lyckades även prata med Anna om hoppningen och bestämde att jag skulle skippa lektionen eftersom det inte fanns någon annan lämplig häst ledig. vi tyckte bägge två att det är smartare att vänta 2 veckor till och hoppa en häst jag litar på, speciellt med tanke på att min kropp inte är helt 100 än. däremot tänkte jag åka ut ändå för att hjälpa till med bommar osv.

så vidare ut mot K för en kul kväll där. blev en herrans massa tjöt med Åsa som vanligt, sen kom hanna också, som jag inte träffat sen innan jag åkte till usa, så det var såklart kul! :) lyckades vara kvar till efter 23, trots att sista lektionen slutade 20:45 eller nåt sånt. haha. vi satt o fikade o hade så himla trevligt så. :P hade lite lagom terapi med att stå på backen o kika också. huuu.. hinder är läskigt!!!

sen på lördagen tyckte jag att jag åkte ut i alldeles lagom tid, men lyckades sedan på något sätt förlora två timmar åt inget alls så jag blev skitsen hem och fick bråttom till festandet. hopplös är jag! ridpasset gick sådär, traven kändes inte alls bra och jag hade inte tålamod att försöka göra något åt den så jag galoppade istället som vanligt. blev dock VÄLDIGT fin galopp! Lena satt o höll privatlektioner och var väldigt nöjd med hur han såg ut! jag tycker dock att det känns lite kantigt men tydligen så är det så. haha. :P å andra sidan har jag ju inte så mycket att jämföra med när man är på den nivån. :P

idag lektion igen, kom sent eftersom grannarnas barn Linus ville mata glenn o roland. smällar man får ta! ;) framridningen blev helt ok. fick in högerbogen väldigt mycket bättre idag vilket kändes bra, då är jag inte hopplös iaf! ;) har dock lite problem med att jag i början av passen behöver ha ett kortare hål på lädrena för att få koll på traven, men då klarar jag inte av att galoppera. haha. ilandsproblem kanske... sen jobbade vi med att samla ihop skritten o börja på bakdelsvändningar. fick bråka lite med herr Lars som tyckte att man inte behövde jobba när man gick långsamt men sen blev han fin! traven mellan varven var dock hopplöst dålig. "Kan du öppna upp i bäckenet mer och hålla underskänklarna mer stilla?" Nej var mitt svar. :P Fick dock LITE koll tillslut. Så jäkla skitsvårt! Behöver mig en privatlektion typ NU!!!! hoppas hon har tid på lördag.

Har lagt ner planerna att tävla på GFRK, ska dock anmäla mig till ljungskile istället. shit pommes typ! :D

ett liv utan kärlek?

haha världens djupaste rubrik! :)
det är inte så illa att jag gått o blivit bitter och inte tror att jag någonsin igen kommer hitta någon kärlek, bara nästan så illa! ;)

i våras nångång satt jag på kings head och var rätt så full. då passade jag på att ha ett djupt samtal med min käre vän kekke. jag minns inte exakt hur vi kom in på det men vi pratade om ifall vi var lyckliga eller inte, och det var jag ju inte så funderade vi över varför jag inte var lycklig. då raddade jag upp att jag hade behövt lite mer pengar, en bättre häst att rida, rida oftare och så kärlek. nåt i den stilen. och egentligen så gick allt ut på pengar, förutom kärleken då. för pengar kan köpa bättre och oftare häst! ;)

iaf så har jag ju inte alltid mått så bra, och gör inte alltid nu heller. men överlag så har jag mått bättre än på riktigt länge det senaste året, och det är ju alltid skoj! och nu så insåg jag att jag rider en mycket bättre häst. inte så värst mycket oftare, en gång extra i månaden.. men ändå. pengar har jag väl inte heller så mycket mer av, men eftersom mams o papps lovat att hälpa till med ridavgiften så kanske det kan bli så att man inte går minus varje månad iaf. och då är det ju kärleken kvar. jag har varit ur gamet helt sjukt länge. jag har mest bara inte orkat. men så sitter man där o dagdrömmer medans man kör bil eller annat och tänker att det vore ju trevligt ändå och så blir man lite glad och tänker att man kanske ska börja leta efter en karl nu. det kanske är dags. men så kommer jag hem till min lilla lägenhet och inser att det innebär att släppa in någon i mitt alldeles egna liv. att någon ska se ens vardag och inkräkta på den. behöva bry mig om hur det ser ut här hemma och få ångest över att jag är slarvig osv.. och då kände jag bara att nejtack. jag klarar mig själv ett tag till. haha. är man löjlig eller? :D

så jag kommer nog vara singel resten av mitt liv helt enkelt. bara för att jag inte vill hålla ordning på mitt hem! :D

kanske ska tävla ändå?

Hade ju bestämt mig för att det inte blir någon tävling den 28e. Visst vart jag sugen men jag kände att det inte fanns någon chans för mig att lära mig rida Lasses trav tills dess. Men så var jag ju ändå sugen. Jag vill ju ändå tävla. Så tänkte jag att vi får se helt enkelt, sista anmälningsdag är inte förrän den 17e och det är ändå lottning så... Men så åkte jag av och missade ännu en lektion och ridpasset förra helgen vart ju lite sisådär iom att jag inte kunde rida ordentligt.

Åkte upp i fredags för att rida då istället för på lördagen eftersom Lasse skulle vara med på kursen, och kände igen att jag vill ju tävla! Hade rätt ont i högerhöften så det kändes lite hopplöst igen, satt knappt någon trav alls för det kändes helt åt skogen. Galoppade mycket och där var han superfin som vanligt dock. Så kom äntligen söndagen och lektion igen. Fick inte riktigt koll på honom på framridningen, avsittningen sitter i fortfarande i högerhöften så jag kan inte riktigt få in högerbogen vilket gör att han går med rumpan innanför i vänster, i skritt och galopp blev det bättre men traven- ack så svårt! i höger var han dock jättefin i alla gångarter, saknade kanske lite "ompf" i steget men det kommer nog!

Vi var bara 4 så vi fick jobba med lite olika saker beroende på vad vi behövde med just våran häst utifrån utbildningsskalan Lena går efter. Hon tyckte att jag hade honom lösgjord men behövde honom mer mellan hand o skänkel med rätt sug på bettet. Han är gärna superlätt i handen tills man kräver grejjer av honom då han blir stentung och rusar. Skulle jobba med öppnor på volt och fyrkant i alla gångarter. Började i skritt och han kändes riktigt fin, så över till trav och nu kommer mitt halleljuha moment! JAG KUNDE SITTA! och inte bara att jag kunde sitta, jag kunde RIDA också!!!!! TÄNKA SIG! :D gick över till andra varvet o gjorde samma sak, svårare där för där var det högerhöften som spökade igen. Fick till det hyffsat, kunde sitta igen och galoppen blev grymt fin. Bytte varv igen för att ta andra galoppen och oj så duktig han var lille lars! Efter det var traven fortsatt fin och nu har jag ju ett verktyg för att kunna rida traven också.

Så nu är jag sjukt sugen på att tävla. Lena tyckte ju såklart att jag absolut ska iväg. Men jag fegar lite till o ser hur det känns nästa helg också. :P Jag tvekar fortfarande lite. Två eller en klasser tex. Jag blev ju så trött med mejram både på munkedal och hemma på lektionsmästerskapet, men som Lena säger så är det lättare med Lasse. Rida fram normalt till första klassen o sen till andra krävs inte alls mycket framridning. Och sen LC eller LB? Lena tycker LB jag tycker LC. haha. en av varje kanske? nåja. vi får se.


Annars var jag kvar heeela kvällen i fredags o snackade skit med åsa o kollade lektioner. vi bokade in att jag rider hennes fia på fredag på hoppningen vilket känns lite pirrigt! men det ska nog gå bra. bara att andas, styra och hålla i manen i värsta fall. ;) hoppas verkligen att jag hinner njuta av att hoppa en så fin häst och inte bara sitter o gråter av nervositet. :D

Amanda o co har flyttat igen också. så jääääkla typiskt att dom NU när jag inte bor kvar i alingsås mer har flyttat till sjövik... men jag hinner nog med ett eller annat pass på helgerna. :D och att dom har ridhus är ju bara för fantastiskt! :D

nicotinell

ni vet den där nicotinellreklamen där det är en snubbe som är naturfotograf och ska ta kort på nån gepard eller vad det är in action och så blir han röksugen?

det är den dummaste jävla reklam nånsin tror jag.
för det första, vilken jävla idiot till naturfotograf skulle ens få för sig att röka i det läget? (eller ens röka mitt på savannen när man ska vara osynlig så att djuren inte blir rädda eller så, men framförallt, man har några sekunder på sig att fota geparden in action.. DÅ tar man en cigg såklart...)

fast det som stör mig mest är nästan när han fått sig sitt tuggummi och ska fota den där jävla geparden så tar han många bilder i såndär snabb serie, vad det kan tänkas heta på fotospråk. då trycker han på avtryckaren ett helt gäng gånger, men inte i takt till kameraljuden dom lagt på. för man kan inte klicka så snabbt. och moderna kameror har faktiskt funktionen där man bara håller in avtryckaren så tar den ett gäng snabba bilder. men nejnej. han trycker på avtryckaren flera gånger istället.

gud vad illa allt det här lät när jag försökte förklara det. men ni som har sett reklamen förstår nog vad jag menar. jag stör mig som fan iaf.


fast jenny i min klass bestämde sig för att bli mindre negativ, så jag ska också bli mindre negativ och sluta klaga på saker. så nu måste jag säga åt mig själv att jag är kass.

2 veckor redan???????

tiden går så sjuuuukt jävla fort jämt! jag förstår inte! hur fan går det till? två veckor av höstterminen är redan förbi. herrejisses!

första veckan var sååå rolig men ack så jobbig! vårat schema var väl inte alltför tungt, en lång dag bara och där fick vi ändå gå tidigare för att få koll på insparken. denna veckan är det också rätt lugnt och vi har fått komma igång med fysiologikursen också, inte bara utfodringen. utfodringen känns ju jättekul, jag älskar foderlära även om själva foderspjälkningsdelen är rätt tung. dock var en av våra föreläsare verkligen den virrigaste människan på denna jord. man ställde en fråga hon säger "jaa preciiiiis" och svarar sedan på något helt annat. så frågar man om ungefär 10 gånger innan man kommer fram till att hon nog inte har någon aning... pratade med en 3a senare och hon förstod direkt på min beskrivning att det var just den läraren jag pratade om... :P fysiologin kommer bli rolig men fyfan vad svårt, speciellt nu när man vill ha bästa betyg på allt och inte kan glassa sig igenom på ett godkänt... det är ju våran minst omtyckta lärare som är kursansvarig, men vi bestämde oss för att ge henne en ny chans och det känns verkligen sååå mycket bättre! hon är mycket mer positiv och hon lyssnar och pratar mer än bara läsa innantill på handoutsen osv. vi bondade lite med henne igår när hon visade en härlig naturfilm om björnar och det drog över på tiden så vi var bara 5 pers kvar till slutet. måste försöka få lånat dom andra filmerna av henne, för den vi såg var riktigt bra!

idag var vi på nordens ark igen också och fick göra en hägnövning med ettorna, samma som vi fick göra förra året. kika på två hägn, vad är bra vad är dåligt osv. fick pussas genom glaset med mina pudusar, plira på mina pandor och araxa (eller jag tror att det var araxa) tog faktiskt upp huvudet när jag ropade på henne, så jag tänkte tro att hon kände igen min röst även om jag innerst inne vet att det troligtvis inte alls var så. ;) uttrarna var ute o lekte också vilket alltid är en underbar sak att få se! saknade lilla arja och hennes tutande och undrade lite över varför vi inte kunde få vara där vid matningen så att man fick se hennes söta ansikte. menmen!

sen behövde vi åka hem och det hela kändes väl lite onödigt. vara där i 7 timmar varav hälften går åt till att äta. vafan jag vill vara hos djuren o lära mig saker juuuu!!!!


förra veckans inspark var superrolig. mitt lag fortsatte vara lika fantastiska som dom var första dagen och vann den ena tävlingen efter den andra. jag, karin och jenny tog såklart åt oss lite av äran. ;) andra dagen var det stafetter och sen grill o så pub. en jävla massa jobb med att fixa grillspett o grejjer men det löste sig tillslut. blev sedan placerad på att ta betalt dom 20 kronorna det kostade och fick finna mig i att stinka grill sedan. jag som tänkt bli kalas blev avslagen och spenderade puben med att klaga över min härliga grilldoft. charmigt värre! ;) fick dock höra från mina barn att flera andra kommit fram till dom och sagt att dom verkade helt klart ha dom bästa faddrarna- hehehehehe! ;)
sista dagen regnade det tyvärr men det blev lyckat ändå. våran sistagrej vi gör med nollorna är dock lite avslagen och lite lätt antiklimax, menmen.. :D var rätt skönt att INTE ha något sent på kvällen utan att faktiskt få gå hem o ta det lugnt. på torsdagen sedan var det sittning. efter skolan hjälpte jag till att ställa iordning bord, duka osv för att sedan skynda mig hem för en tupplur. vart lite nervös över det hela eftersom jag blivit placerad mellan 2 killar! kändes som att man fick en massa press på sig eftersom dom är så få! ;)
hade dock en riktigt trevlig kväll, bra folk runt mig vid bordet, ena killen var riktigt rolig faktiskt. kvällen blev bara bättre av att mitt 0-lag vann hela tävlingen och vann även en av lärarnas tävlingar från första dagen. han håller på med entreprenörsskap o sånt och vill få med elever på sånt, så han ordnade att lagen hade 5 min på sig att komma på med en rolig affärsidé, roligast vann. mitt lag kom på något i stil med kläder till udda djur, med bland annat klick-on skal för sköldpaddor. haha. dom vann var sin biobiljett. gött mos!
fick sedan skratta åt en tjej som blev sjukt stött av en kommentar från basisten i bandet som skulle spela. vi skulle ta mat och han sa något om att det var coolt hur så smala o snygga tjejer åt så mycket (menade det på ett roligt sätt alltså), hon sa något som i hennes huvud säkert lät dräpande och stormade därifrån. han jag och ann-sofie brast ut i ett ganska gott skratt faktiskt. :D

sen var det dricka o dansa hela natten lång som gällde. eller iaf till klockan 1. för efter 1 får puben inte ha öppet o alla måste gå hem. sjukt lyckad kväll med mååånga skratt. några snackade om efterfest på fame factory, och eftersom det ligger på vägen hem till mig så gick jag såklart med. råkade vara där till 3 tiden eller nåt innan jag orkade gå vidare hem. måste jag säga att jag faktiskt inte orkade ta mig upp till lektionen dagen efter utan sket i det och gick hem?

fredagen spenderades sedan på hööks och ikea med mamma innan jag åkte vidare till stallet för min misslyckade hopplektion. på lördagen stapplade jag runt med kryckor i alingsås med mamsen. umgicks med fia, louise o fidde på kvällen men var nykter med bil såklart. söndag åkte jag faktiskt ut o red, tog i lite för mycket och fick ont i ryggen men det gick nog bra ändå. ;) sen iväg till allum en sväng med mams innan vi åkte hit till skara för att fixa o dona lite. min lägenhet har blivit såååååå fin! :) sen hem igen för att kunna umgås med dom ordentligt. på måndagkvällen gick vi ut o åt och sedan fick jag packa bilen o säga hejdå till en gråtande mor o åka upp hit igen. nu är dom tillbaka i usa och jag känner mig lite ensam.

dessutom är jag rätt korkad. men jag tänker inte skriva om det. jag önskar mig dock ett bättre självförtroende i födelsedagspresent.