Underbara SVT...

Mamma kikade klart på vad hon nu kikade på alldeles lagom till att dressyren drog igång på SVT. Kul tänkte jag att få se Minna Telde och finfina Don Charly med en gång... Men lyckan varade ju inte länge. VARFÖR I HELA JÄVLA FRIDEN kände de att de var tvungna att klippa och inte ens visa hela programmen?????????????????????

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.............

Snart dags!

Nu är det bara några dagar kvar tills allvaret börjar, känns helt sjukt att sommaren gått så fort och man vet ju att det kommande året kommer gå ännu snabbare! En rolig höst med två roliga kurser- Djurmiljö och Etologi 2. Djurmiljön ska bli jätterolig men den blir nog rätt tuff.. Janne har höga ambitioner så det lär vara att se till att hänga med från början. (och jag som fortfarande inte lyckats göra min genetik än.... hoppsan!) Vi skulle ner till Skåne o gå på Köpenhamns zoo och/eller Skånes djurpark, men det blir tyvärr inte av.. Själva besöken alltså! Skåne ska vi till ändå för en massa annat skoj, bland annat KC-Ranch på Revingehed och Flyinge. Det bästa är dock att vi ska bo i Falsterbo!!! :D Havslukt i 4 dagar!!!!!!! Underbart!!!!!!!!!! Sen så ska vi på det efterlängtade studiebesöket på Scan. Låter väl egentligen lite fel att säga att det är efterlängtat, men det är det ju! Ska bli riktigt spännande att få se hur det ser ut där och hur allt går till, vare sig de skärper sig lite extra för att de har besök eller inte. Enda tråkiga är att jag kollade schemat nu, han har skrivit att vi börjar 8:15 så gott som varenda jäkla dag!!!!! :( Hoppas att han bara bokade så tills vidare, men att vi egentligen börjar 9:15.... :P

Etologin kommer säkert också bli tuff men det är ju det som är roligast! Ska bli kul att äntligen få fördjupa sig lite och inte bara flumma runt... Sen blir det jul och vips så är det dags för resan till Kenya! SOM jag längtar! Sen är det ju exjobb, vilket mest genererar ångest än så länge... Vad tusan ska man göra egentligen? Finns ju så mycket, hur ska man kunna välja? Sen är det helt plötsligt klart... Scary!


Blev en lunch på Milan idag igen, sen en snabb solning innan jag gick hem o somnade på soffan istället för att gå ner till Christoffer.. :P Kom dit tillslut o vi fick klart vårat talskrivande inför Grisfesten. Känns helt OK o inte alls lika läskigt längre nu när man har lite koll på läget! :) Har köpt skor också, egentligen inte alls vad jag tänkt men jag har kikat på dem på skoaffären i Alingsås länge nu, de har vart på rea ett bra tag o nu var det 20% på reapriset, som redan var 50%... Hush Puppies som var riktigt bekväma när jag provade dem i affären, väl hemma var det inte lika skoj men det löser sig. Inte de coolaste skorna direkt heller men bra kvalisort så ja...




Förresten så kom ju allt mitt smink med, här är en bild på alla ögonskuggor... Löööövli!


finfint!

I måndags åkte jag till Skara, kvällen spenderades hos Christoffer där vi fixade med våra tal o sånger o sånt till Grisfesten. Jag vet nog inte riktigt vad jag tänkte när jag sa att visst kan jag vara toastmaster, men efter att ha börjat med det hela så känns det ändå helt ok! :)

Tisdagen vigdes sedan åt att städa! Mamma o pappa kom upp med spånskivan som skulle bli sänggavel o innan pappsen åkte igen hjälpte han till att borra större hål i lådorna på bokhylan så att jag kan byta knoppar. Sen var jag o mamma kvar o storstädade! Behövdes en rejält grundlig städning och jag vet att det aldrig blir av om jag gör det själv så ja... Hon fick snällt hjälpa till helt enkelt! ;) Himla fint blev det iaf, jag dammsög liksom tom soffan! :O ;)

Sen "byggde" vi ihop sänggaveln! Jag gjorde dock inte som den fina bruksanvisningen jag hittade sa utan skippade limmet o körde häftpistol på både vaddering och tyg! Blev himla bra måste jag säga, även om jag inte är helt 100 på tygen ändå, speciellt inte i kombination med min bruna färg i alkoven, men skitsamma för den är ändå fin! :D Köpte även en gardinstång till mitt lilla köksfönster och hittade även gardiner på rea på coop som kapades o fållades som blir perfekta där! Ser fram emot att slippa bli väckt av en bländande lampa tvärs över gården... :P Fick även tvättat mer eller mindre allt jag har där vilket även det kändes bra.

Härligt produktiv dag och nu längtar jag efter mådag så att jag får börja skolan också! ;)


(Som ni kanske förstår så blev det Skara och inte Uppsala. Dreams change!)

upptagen glömska

Jag har inte haft en lugn stund sedan i onsdags = jag har inte skrivit sedan dess. Det syns på min stackars besöksstatistik också som redan från början var rätt deprimerande! :D

Jobba gick bra bägge dagar. Hade bra fart på torsdagen och hann med mer än tänkt före lunch. Jag älskar torvbäddar får jag säga! Förr hade jag svårt att hinna med min länga men nu hann jag med mer än min länga och utan att stressa alls. Skönt!!! Lugn lunch sen där Åsa dök upp o höll mig sällskap. Sen pyssla o chilla lite, hade ju jobbat undan en del på förmiddagen så det var jag värd. ;) När jobbdagen var över blev det istället dags för Mejram som för dagen var helt jävla vidrig att rida. Lite då o då händer det att hon är helt oförmögen att både koncentrera sig och lyssna på sin käre ryttare, inte ofta, men det händer. Och en sådan dag hade hon. Blev faktiskt lite ledsen för det var så längesen jag varit med om det. :(

Sen vart jag lagom mör o kände att eftersom vädret var alldeles strålande så skulle ett dopp i Mjörn sitta fint! Lurade med mig mamma ner, det blev inte så långvarigt dock, var på tok för kallt för det! :P Lyckades sedan gå o lägga mig lite tidigare än kvällen innan, tack o lov. :) Påbörjade dagen med gott tempo igen, blev dock lite besviken när Lena dök upp. Haha.. Det är ju såååååå jävla skönt att gå runt o pyssla helt själv! :D Fast hon störde inte överdrivet mycket direkt o jag hade ändå ett par saker jag behövde fråga om så det var ju lika bra att hon var där! Hade tack o lov jobbat undan en hel del igen på förmiddagen för insläppet av hästarna tog ju liiiiiite längre tid när alla valackar behövde spolas av helt o hållet då de alla bestämt sig för att rulla sig helt hysteriskt precis innan intag = inte en chans för de första stackars eleverna att få rent dem! :P Sen iordning med lilla Mejram igen och jag bestämde mig helt enkelt för att radera torsdagens pass från minnet... :) Hon var helt klart myyyyycket bättre på fredagen, tack o lov! Skulle egentligen ridit Curry också men hade redan dagen innan sagt åt Anna att jag ville låta bli, var alldeles för mör i ryggen för att orka. Åkte hem o segade resten av kvällen o njöt av att inte behöva gå upp tidigt på lördagen! :)

Men inte blev det ju mindre häst för att det blev helg! ;) Hade ju både Mejram o Curry på både lördag o söndag. Lurade Karin till att komma ut på lördagen eftersom jag behövde hjälp med att göra iordning hästar då det var extrakurs och jag bara hade 2½ timmar att rida två hästar, varav Mejram behövde gå en timme o Curry kräver ju minst en timme om man ska få honom att lossna.... När jag kom dit visade det sig dock att 2½ timme bara var 2 men vi sa att jag helt enkelt fick vara med i början på lektionen som började sedan. Mejram var på gott humör vilket kändes bra, så när jag satt upp var jag helt inställd på att hon skulle vara som vanligt, vilket hon också var fast bättre! :) Hon var på sitt ambitiösa humör och kämpade på så duktigt o man kände ryggen komma upp REJÄLT flera gånger! Mitt hjärta! :D När jag var klar med henne hade jag lyxen att kunna gå in i stallet o lämna över Mejram till Karin o bara tränsa Curry o gå ut i ridhuset igen, leka beridare är det inte varje dag man får göra! ;) Curry var inte lika rolig att rida, visst blev det väl ok mot slutet men fyfan vad styv han kan vara! Han är verkligen svår att få igenom... Dessutom höll jag på att åka av... En av eleverna i lektionen som skulle börja hade tagit fel sadel, så när den byttes hade de lagt schabrak o pad på en sockerbit vid läktarkortsidan av ridhuset. Vi kom på spåret i ganska kvick trav när Curry får syn på dem o lägger in en tvärnit, sprang bakåt ett par steg o sen kastade sig runt in mot väggen... Hej o hå det var jag INTE beredd på! :D

Söndagen var desto roligare! Mejram var återigen koncentrerad och superfin och efter passet fick hon sig ett välförtjänt bad. Hon var såååå fet i pälsen att det nästan var äckligt! ;) Och som hon njöt av det! Var riktigt mysigt o jag brydde mig liksom inte om att jag blev plaskeblöt själv.. :P Extra skönt när det verkligen SYNS att man badat hästen också, Åsa fick nästan en chock när hon såg hur Mejrisen blänkte! :) Sen var jag och Lina lite lagom omotiverade och kände att vi verkligen behövde en tuff lektion, men stackars Lena blev allt förkyldare och frågade om vi kunde ta var sin extralektion vid annat tillfälle istället, vilket vi såklart sa ja till. Vi blev såklart ännu segare men lyckades ta oss ut till ridhuset. Jag plockade på sporrarna igen för att återigen känna om det är skillnad på honom.. Och efter en stunds uppvärmning tog jag dessutom upp ett extra spö.. :P I framförallt höger varv är han lite extra hopplös, man vill ha spöt i inner för att kunna påminna honom om att använda inner bak, varpå han slänger ut yttersidan och stålsätter den som en tegelvägg och stänger av helt. Så tanken var att slippa bli frustrerad genom att bara kunna peta lite på bogen, tack o lov så fungerade det! :) Han blev finare o finare och var tillslut riktigt härlig att rida! Får man väl loss honom så blir han ju ganska enkel o trampar på själv osv, men att komma dit ska ju inte behöva vara så jobbigt! Åsa som var inne o red Fia tyckte att jag får helt enkelt ansöka om dispens o tävla med de två spöna... ;)

Pratade med Lena idag om hur det gått o erkände då både sporrar o spön, hon tyckte att det var ett smart val. Skönt att hon litar på att man inte missbrukar det hela utan faktiskt bara vill slippa att både han o jag blir frustrerade!

Nu längtar jag till nästa pass också! :)

fullspäckat schema

Åkte upp till Skara i måndags, chillade lite innan jag o Emelie möttes på systemet för att handla lite gott. Sen hem till henne o hjälpa en trött Karin bära upp lite packning till lägenheten. Så chilla lite innan det bar av till Christoffer för himla god mat och Hung! Sen blev det skitsnack o öldrickande tills vi blev trötta o gick hem. Kunde inte hålla på hur sent som helst heller för på tisdagen stod Nordens Ark på schemat! Kom iväg lite senare än tänkt kanske, o hamnade bakom målningsbilen som målade streck på nyasfalterade E20, hela 5km/h gick det i...... Blev alltså lite sena så Frida hade fått vänta på oss, stackarn! Ut i parken o titta på alla underbara djur! Åh så fina dom är allihopa! :) Har såklart massa bilder men de får vänta, orkar inte nu. :P Mötte Karin vid järvarna o hängde lite med henne då, fick då höra planen om uttermatning- gryyyymt! :) Så vi traskade vidare och mötte upp henne igen vid tigrarna, men fick bege oss uppåt igen på egen hand för det var en ko på rymmen, hmmm... Vi fastnade dock vid lodjuren för de två små lodjursungarna var på bushumör och var så söta att vi nästan dog! :D Uttermatningen var lika härlig som alltid, speciellt underbara Arja som tutar o piper mest hela tiden! Så ljuvlig! Sen var det manvargarnas tur och jag blev glad över att se Araxa så på hugget, dock var deras nya Macho inte alls på hugget, får hoppas att han bara var trött helt enkelt. Efter en snabbkik i foderköket blev det sedan pizza vid havet i Hunnebo vilket var både gott och härligt. Jag älskar verkligen Bohuslän!

Färden hem gick helt ok o jag gick med upp till Emelie för lite chill igen. Så hem o chilla vidare innan sängen kallade på mig ovanligt tidigt. Kände liksom att det var dags att sova före 3 med tanke på att jag ska upp före 6 imorn... Klockan ringde tidigt imorse men sen råkade jag ändå snooza en timme.. Inte för att det gjorde något idag, men imorn lär jag vara ledsen. :P Segade lite innan jag åkte hem till Alingsås och tog tag i lite saker! Fick fixat med CSN, betalat min skatt, satt o funderade över att byta abb på mobilen när tele2 ringde o erbjöd mig ett nytt abb o en helt gratis telefon, som jag tackade ja till även fast jag inte behöver mobilen! Kom dock senare på att jag kanske borde ångra mig, för det finns nog andra som kan passa mig ännu bättre... Ska fundera lite på det hela!

Imorn och fredag är det alltså jobb som gäller i stallet. Ska bli skoj och skönt för jag jobbar själv så lite terapi blir det ju! Får hålla tummarna att stackars Corint som har en illa illa illa hovböld är lite bättre imorn bara... Ska rida Mejram bägge dagar också, och i helgen, så 4 dagar med henne blir det! :) Mys! Så kanske Curry på fredag också...

På lördag är det förhoppningsvis grillfest o sen är det nästan nästa vecka som är sista veckan på sommarlovet! MYCKET som ska hinnas med är det också! Plugga genetik, fixa tal o sångbok till sittningen, städa o fixa i lägenheten, massa tvätt o säkert en massa annat också! Men skoj ska det bli!

knäppgökar finns det gott om iaf

Loggade in på helgon och möttes av det här gästboksinlägget:

rutkjell K26 från Stockholm i Stockholms län, Idag kl 20:47
Två välskapta, ljusa män i 25-30-årsåldern söker kvinna av god börd för gemensamt penetrerande av diverse kroppsöppningar. God tandhygien är ett krav och vi vill helst att du håller i borsten med en lätt hand (det blir renare då) och borstar åtminstone 5 minuter. Avkall från denna regel kan göras vid stress, om vi till exempel ska ägna oss åt ovan nämnda nöjen i lite mer vågade lokaler, såsom högre belägna utsiktspunkter eller hissar i rörelse.

Du måste kunna vistas i möblerade rum (en systers pojkväns bror är kompis med landshövdingen) och ha god koll på traditionell vett och etikett. Det är en avgjord fördel om du är en brasiliansk mulata med korrekta proportioner.

Väl mött i höstsolen!



Alltså... Va? :D Hahahahahhaa... :D

lata stalldagar

Fast egentligen är man ju inte sååå lat, för man gör ju faktiskt en hel del med ridning, mocka, packa hö, fodra osv. Den här helgen fick det bli både Mejram o Curry, Mejram är på g igång igen och ska snart börja gå lektion- woohoo! :) Började med henne igår, fick först hämta henne i hagen där hon glatt kom till grinden, min pussgurka! :) Sen tyckte hon att det var sådär att bli borstad, men inte superhemskt. :P Väl i manegen var hon dock ljuuuuuvlig! I både skritten o traven jobbade hon på riktigt bra och var sååå duktig. :) Hon känns superfräsch så jag hoppas att hon är det! :) Idag var hon på riktigt myshumör och var sååå nöjd med att bli borstad, gäller att hänga med i hennes svängar! ;) Ridningen var dock sämre. Blåste som satan = dånade som satan i ridhuset. Det stör henne inte jättemycket så att hon blir rädd o slänger sig men hon blir alldeles för taggad. I skritt var hon superfin men i traven fick hon ingen riktig ro utan ville mest bara springa fort, och i det läget är det svååårt att få henne avslappnad när man bara får gå på fyrkanten... Vi hade dock några ljusglimtar så vi får väl vara nöjda med det! :) Har en liten fundering om henne som jag ska framföra till cheferna också... Hmm...

Curry då, igår gick det helt ok. Bästa egna passet hittills (vilket ju inte är så många) men inte helt hundra! Han är verkligen en klurig häst. Och innan han lossnar så känns det inte som att man har någon koll alls. Han går emot ena skänkeln så man tar spöt i den handen, då springer han istället på tvären åt andra hållet.... Han vill inte böja sig i sidan eller ställa i nacken, men är man på volt duger det inte att gå rakt heller. Något som fungerar bra är dock mycket fyrkant, så vi kör på det när det tjorvar ihop sig! Blev lite ställd av att det i söndags gick så otroligt mycket bättre i vänstervarv, men nu var vänstern inte alls bra... Ibland undrar man vad man håller på med helt enkelt! Men inte bli frustrerad och bara rida vidare var mitt mantra och tillslut lossnade han rätt så bra. Tänkte att han var tillräckligt bra för att prova en ökning och jisses! Den var ju riktigt bra, för att vara jag som inte kan rida ökningar! :D Avslutade med det och var ändå rätt så nöjd med dagens insats!

Så idag började det hela med gooottt om tid till att fixa iordning. Han börjar visa sin personlighet mer o mer i boxen nu o var riktigt mysig! Han ville vara med hela tiden och är så otroligt vänlig (men verkar lite korkad :D). Framridningen var sedan helt ok, och tom riktigt bra på slutet. Men sen blev det inge vidare... Skulle träna på lite skänkelvikningar och de fungerade inte alls. Han ville inte gå både fram och åt sidan och behövde han gå fram så tänkte han peta ut ytter bog... Undan vänster fick vi till det rätt så bra men undan höger- bläää.. Vänster skänkel är den han skiter mest i så det var ju inte lätt att varken rida fram honom eller få in vänster bog, bytte spöhand men då blev han bara stressad... Och så tänkte han börja stirra på pallen som står i hörnet redan 20-30 meter ifrån den för att slippa undan... HOPPLÖST! :P Nåja.. Vidare till lite skritt-travövergångar som blev riktigt bra, sen lite trav där han blev finfin, dock inte så bra som förra veckan. Så lite galoppjobb med att få honom rund i formen, kvick bak och kunna samla ihop honom mer o mer. Började med vänster och han blev riktigt bra. Bytte varv sedan men då var han för trött redan. Han gick emot o började röra sig uppåt istället för framåt när jag bad om mer så vi la faktiskt ner det hela för jag orkade inte riktigt heller. Fick till en fin avslappnad trav och gav oss istället! Det är lite att bita i den där hästen, men samtidigt rätt så kul. Jag tror att det blir superbra, för han är så hemskt söt, fastän han är fux! ;)


Sen så fick jag äääntligen tillbaka min usbsticka som varit på vift hela sommaren (mest för att jag inte orkat bry mig om att hämta hem den igen) och där ligger ju numera en del av filmen från Toraträningen innan sommaren. SÅ kul att se och även om det är synd att inte hela är med så blev jag sååå glad för det var ändå mycket mer film än jag trodde som kom med! Ska försöka få ordning på någon redigering o visa lite nångång. :)

artistjakten

Åh jag blir så glad! En vän (eller får jag kalla honom för vän fortfarande fastän vi inte setts på ett par år o typ mest bara sagt hej på facebook nångång sen dess? jag vill räkna honom till mina vänner, inte för det jag ska skriva om, utan för att han är en amazing människa! :D) anmälde sig till mix megapols artistjakten. Ni vet det där där vinnaren får vara med på lady's night eller nåt sånt o släppa en singel. Missade att gå på Göteborgsfinalen på Incontro häromkvällen, men följde med spänning allt på facebook, fick bland annat se att Breitholtz bloggat lite snabbt om att han vart imponerad av Peter (som vännen heter). Han vann dock inte = gick inte vidare. :( Men han behövde inte deppa länge för juryn diggade honom så hårt att han helt enkelt fick ett wildcard! Så från och med måndag ska man kunna rösta på dem, o då måste alla rösta på Peter! :)

http://www.mixmegapol.se/artistjakt-2009

köpa lycka

Jag är en sån som tror på att man kan köpa lycka. Visst, det sista måste man fixa på annat håll, men har man riktigt gott om pengar kan man slippa väldigt många bekymmer. Men i brist på det kan man iaf shoppa och känna att man blir lite glad i några minuter. Sen har man en tråååkig väntan på leverans (nackdelen med internetshopping, speciellt när man bestället från usa) och så ytterligare lite glädje när man får grejjerna och får använda dem.

Så efter att ha fått några tips på bättre foundationfärg på forumet (och tröttnat på att vänta på fler svar) så beställde jag ett nytt samplekit. Måtte det bli rätt den här gången!!! Tog en helt random concealer för jag vet inte vilken som egentligen är bäst eftersom jag inte vet vilken färg som är min. Tänkte egentligen också fråga på forumet efter en rouge eftersom de jag har blir för orangea på mig efter en stund, men beställde lite spontanare än tänkt så jag tog en som andra tipsat om som också råkat ut för orange-effekten. Sen kunde jag liksom inte låta bli att beställa några ögonskuggor till. 2.50 är så sjuuukt billigt och burkarna är så perfekt lagom stora! Behöver dessutom lite andra borstar, bland annat till ögonskuggor o så... Så ja.. Plockade ihop så att allt blev över $21 eftersom man då dessutom fick ett gratiskit med 3 ögonskuggor. Vet visserligen inte om det gällde även för oss som bor utomlands men tänkte att i värsta fall så får jag bara det jag vill ha och inte gratisgrejjerna = ingen förlust.

Och eftersom jag gör allt för att slippa gråta så har jag pysslat ihop med bilder på allt. Eller pysslat o pysslat, men lagt ihop lite och tagit bort lite.

Rouge- Soft Touch, funderar dock på om den kanske inte ens kommer synas på mig, men det märks!


Ögonskuggor, övre raden från vänster- Bubble Tea och Leaps & Bounds (den senare funderar jag dock på att ge bort). Nedre raden: Well Being, Angel's Trumpet och Twilight Kiss


Dessa 3 hoppas jag att får då, kanske inte mina färger direkt men skitsamma. Vet dock inte vad de heter, förutom den längst till höger som jag har för mig är Diary.


Borstarna- en vanlig och en junior eye kabuki, hoppas de är bra!


Allt är alltså från
http://www.everydayminerals.com

Curry blir nog bra

Red ju eget pass igår, fick väl ingen superkläm på den lilla Curryn men bättre allteftersom vilket vi ser som positivt. Det är så himla svårt med nya hästar, han är ju dessutom relativt ny på ridskolan så jag har ingen koll på vad som brukar fungera med honom heller. Var sjukt varmt i ridhuset så jag tänkte ta ett kort pass, men som vanligt när man tänker så så blir det ett längre pass..... Gick ut för o skritta och märkte då att herren gillar tistlar! Alltid bra att veta! ;) Annars funderade jag mest på att en lektion verkligen behövdes så man får lite tips, har ju ridit två rätt så välutbildade hästar det senaste året som dessutom varit rejält stora. Känslan blir ju helt klart en annan och jag tänkte att jag kanske helt enkelt begär för mycket och fel saker utav Curry, svårt o veta helt enkelt!

Så idag var det dags för terminens första lektion för mig och Lina som numera rider privat- gött mos! :) Vi rider fram själva och har sedan ca en timmes lektion så det blir ju ganska tufft nu när man inte är van. Var dessutom genomsvett redan innan lektionen- härligt! Vi var bägge där tidigt för att genomföra lite smårenoveringar av hästarna, Piri skulle få sitt höstbad och jag snyggade till Currys man. Framridningen kändes sedan sådär. Fick lite hjälp från Lena på slutet och då lossnade det lite, jag hade rätt om att begära lite fel saker och att det helt enkelt tar längre tid på honom också.

Jobbade sen med skritten och få ihop honom där, vilket inte var helt lätt. I en mer ökad skritt går det bra, men så fort man vill korta upp honom så dööööör han. Lena kom på idén att vi skulle prova att "trampa" honom, alltså inte göra det på riktigt utan bara se om det fungerade som ett sätt att påminna honom om att röra bakbenen lite mer. Så hon tog en pisk o så provade vi, och tänk att det fungerade! :D Han har helt klart varit med om det förut också.. Inget vi ska göra alltid men ett bra knep helt enkelt när det behövs. Gick över till trav men la in skrittövergångar och lyckades få till några riiiiktigt bra från skritt-trav. Åh så duktig han var killen! :) Red sedan ganska mycket på fyrkanten för att försöka få loss honom, han är lite tvär i höger varv helt enkelt.. Bytte till vänster och han lossnade helt! Sååå härligt att rida när det stämmer så bra! Lyckades sedan hitta känslan även i höger genom att rida på en 8volt och hitta rätt i vänster o så över till höger, gick sedan över till två varv åt höger och så vips så lossnade det! Var en himla intressant känsla för först bet han sig verkligen fast i högersidan, sen släppte han den helt och sen tog han stödet.. Nyttigt att känna sånt!

När det blev dags för galopp körde vi vänster först, han blev riktigt fin där med. Saknades lite kvickhet i bakbenen och att han släppte det allra sista i sidan men helt klart godkänt ändå och vi fick iaf till det några språng här o där. Vågar inte peta allt för mycket på honom med spöt heller för att väcka bakbenen för han har förmågan att skjuta jääävligt ordentligt när han känner sig orättvist behandlad med spöt.. ;) När vi sedan bytte varv var vi dock egentligen alldeles för trötta för att få ordning på den sämre galoppen, men vi samlade ihop oss och gjorde ett ordentligt försök och duktiga killen blev riktigt fin även där, så då var det såklart dags att avsluta. Han sträckte på bra fram o ner i traven och verkade rätt så nöjd med allt beröm han fått! :) Riktigt roligt pass och det blir nog bra med den hästen! :)

Han är lite svår att komma in på livet bara, och det var så längesen jag red en häst jag inte "kände" något för. Mejram är ju min prinsessa, Lasse o jag var ju polers och Fia är ju bara världens bästa häst.. O så kommer Curry där mitt i allt o bara är avstängd... :P Men idag började det komma fram mer o mer, vi hade en klistund, han fick tistlar, han fick massa beröm när vi red och efteråt i boxen var han riktigt med och ville snackas en stund. Hoppas att det lossnar det med helt enkelt! :) Han har nog haft det rätt så tufft innan stackarn, enligt uppgift ska han ha stått på ett stooort dressyrstall i Polen där han som unghäst reds för att komma till internationell nivå. Han är ju rejält skänkeldöv innan man får igång honom, skiter fullständigt i sporrar, och ju mer man gör desto mer stänger han av. Men jag hoppas på att det finns en myshäst där under som bara väntar på att få titta fram, eller nåt.... :)

andningshålet

man vet att det är ILLA när man måste samla ihop alla krafter man har för att ta sig till stallet. var riktigt nära att jag ringde o sa att jag inte kunde komma men tvingade iväg mig själv eftersom jag vet hur gott det gör! Lena är grym som såg på mig att jag inte var i skick att prata om det och lät mig bara vara stallig och efter 5 minuter var alla bekymmer som bortblåsta! det är verkligen helt sjukt vad gott det gör för en stackars själ, bättre medicin finns inte!!! det var sjukt varmt så jag hade ju inte tänkt rida så hårt, men när man väl sitter där så blir det lätt ett ordentligt pass ändå och stackars Curry fick jobba. Har ju inte alls hittat rätt knappar på honom än så lektionen imorgon är behövd. Det kändes dock som att det lossnade lite och om inte annat var det skönt att få jobba med kropp och få slappna av i knopp! Nu ska man bara lära känna hästen också, han är inte den mest öppna personligheten direkt, så det lär väl ta lite tid.. Märkte dock en sak idag- han gillar tistlar! :) Kunde åka därifrån som en helt ny människa. Efter gårdagens totala helvete så behövde jag få känna att jag inte är helt förlorad!

Åkte hem sen o släppte ut grisarna på lite gräs en stund. Himla intressant att studera dem men hade även med mig en bok. Satt o läste när jag hör att Glenn börjat kvittra som han gör när han visar underlägsenhet och tittar upp, då ser jag att han sitter o putsar på Rolands öra... Hahaha.. SÅ SÖT!!! :) När pappa sedan kom hem åkte vi ner till Mjörn o tog oss ett dopp. Himla skönt i vattnet och himla bra badplats vi hittade. Blev mitt första dopp i den sjön, vilket är lite pinsamt med tanke på hur nära den vi bor (sjöutsikt med bara en åker emellan).

Hela kvällen har känts helt ok tack vare hästarna. Jag har inte kommit en enda sekund närmre ett beslut, men idag skiter jag i det, och ska försöka skita i det imorgon med. Framförallt så hoppas jag på att få faktiskt få sova inatt...


ingen aning

Idag tänkte jag att jag MÅSTE ut i solen och jag MÅSTE bada! Har inte badat i Sverige än i år så det är liksom på tiden, o man får passa på när vädret är bra för man vet ju aldrig om det är sista chansen. Så när jag vaknade vid 9 o inte kunde somna om bestämde jag mig för att det ska bli av, även om jag åker själv. Men dagen började dåligt med total panik och uppgivenhet. Jag skulle egentligen hjälpt till att få en bil till min faster men jag klarar inte av att träffa henne nu. Det går bara inte. Samlade ihop mig och tänkte att nej nu är det skärpning som gäller, vilken sjö ska jag åka till? Tänkte först favvosjön i härryda, men det känns lite jobbigt att åka till den själv eftersom det egentligen inte finns någonstans att parkera och så känner jag mig inte hemma där längre.. Tänkte Delsjön men det är så sjukt långt bort. Så tänkte jag att åhhh jag vill bara ut i en skog och gå omkring, skitsamma med resten. Men då insåg jag att jag inte har någon skog längre. Jag har ingenstans där jag bara kan gå ut och glömma mig själv. Så här sitter jag 6½ timmar senare och har inte kommit iväg. Tänkte göra ett ryck nyss o åka till härskogen o bara gå runt, långt bort det med såklart men ändå stoooor skog. Men så ringde pappa o jag bröt ihop igen. Det är nästan så att jag vill skratta åt mig själv.

Dagens positiva: Jag har ätit ordentligt idag!

hycklaren

Det är så jag känner mig lite, för här sitter jag och gräver ner mig i min egna skit samtidigt som jag vill hitta på o göra roliga saker. En shoppingtur med mamsen hade tex inte alls suttit fel men det slutar bara i att man sitter hemma o mår ännu sämre. För visst har man haft roligt ett tag, framförallt har man sluppit tänka ett tag, men när det väl är slut är man inte lyckligare än man var innan, sitter i precis samma skit och har dessutom gjort av med pengar på onödiga saker. Fast att inte göra saker ger mig ångest också, snart åker mamma o pappa hem och visst det är inte sååå långt kvar till jul, men den visiten blir ju kort.

En kvinna jag rider med har en dotter med lite ångestproblem. Dottern blev rejält dålig en gång och fick läggas in på psyket ett tag. Mamman kunde inte för sitt liv förstå hur dottern ena dagen kunde åka med sin far o köpa en ny fin rosa laptop utan problem, för att nästa inte kunna ta sig ut genom dörren hemma utan att bryta ihop. Men det är ju så det är. Det som får en att tänka på annat fungerar. Men man känner sig som världens hycklare.

drömmen som blev en mardröm

Ja det är så det känns. Att min livslånga dröm har blivit en mardröm, enbart för att jag gjort den till det såklart, men ändå. Åkte till Skara igen igår för att få andas lite, fungerade sådär... Fick iaf i mig mat vilket behövdes. Måndagen bestod nämligen av en liten tortilla med lite creme bonjour på och inget mer. Blev en fralla och sen ett par pannkakor på kvällen hos christoffer. Alltid något men varje gång jag äter nu kukar ju magen ur, vilket inte är helt konstigt såklart... Hängde iaf hos C hela eftermiddagen o kvällen, såg det nya hungavsnittet och en skitskum film som jag nog inte fattade ett skit av egentligen. Värdelöst dålig men samtidigt underhållande. Ägnade idag åt att svettas, blir så jävla varmt i min lägenhet. Fann dock ingen som helst ro och bestämde mig för att åka hem igen. Grät nog 70% av vägen hem. Härligt och tur man har stora solglasögon...

Mina stackars föräldrar tar stryk av det hela med. Mamma är helt förstörd... :(
När jag körde hem märkte jag att en del i det är att jag nu inte kan göra det jag tänkt göra- leva runt utan något som höll tillbaka mig. För gör jag det inte nu kommer det aldrig ske. Och jag känner redan panik över att jag borde gjort det redan och börjar bli alldeles för gammal. Men jag har inte kunnat förrän nu, för jag har mått för dåligt. Jag har slösat mitt liv på att sitta hemma o må skit. Eller visst, jag har gjort massor med roligt, men inget "vettigt". Jag har varit fast hemma. Jag har gjort massor med kul men inget som jag egentligen skulle ha velat gjort. Jag har suttit i min soffa med min ångest och gråtit över allt jag velat göra. Sen har jag tagit mig ur det och mått bättre än någonsin mer eller mindre och så händer det här. Tar jag det steget kommer det aldrig hända heller. Jag får redan total panik när jag tänker på att jag kommer behöva leva resten av mitt liv med vetskapen om att jag hellre velat låta bli att leva under större delen av min ungdom, vilket inte är en rolig sak att leva med.

Jag har tänkt att jag kanske borde bege mig till psyket. Att jag inte pallar att ta mig ur det här själv. Men jag kan bara inte med.
-Varför mår du såhär dåligt nu?
-För att jag kom in på veterinärprogrammet.

pianisten

Ligger här i min soffa i Skara och är trött. Har på TVn men så var det reklam och så ser jag att 3an ska visa pianisten på lördag. Så sjuuuuuuuukt bra film. Så fruktansvärt vidrigt hemsk också. Ni som inte sett den- SE DEN!!!


går miste om mitt hjärta

Jag orkar ju som ni kanske märkt inte göra så mycket just nu. Och det grämer mig något så fruktansvärt att jag bara sitter hemma istället för att rycka upp mig. Jag vet iofs att det inte bara är att rycka upp sig. Men jag önskar att jag orkade göra det. Min lilla Mejram rids igång och jag skulle gjort det. Men nu har jag inte orkat och istället får andra ta det, inga problem för henne så. Nu i veckan skulle jag nog både orka och hinna med det, men jag orkar inte träffa folk så jag tänkte åka till Skara imorn och blir då borta till torsdag åtminstone. Och jag hatar att jag inte är ute hos henne och låter henne ta hand om mig. Nu när jag har chansen att sitta på henne o få ge henne lite kärlek varje dag. Så mycket som vi gått igenom ihop och så bara skiter jag i dessa chanser... Blä...

Såhär såg det ut i början...


Och såhär långt kom vi på våra år ihop. Älskade duktiga lilla skruttfia!


Förra sommaren fick jag hålla igång henne med uteritter, en dag var Karin och Daniel med, hade hon bara människor med sig behövde hon ingen annan häst...


Hon var sååå nöjd inne i skogen


Tog en liten galopp bort längs flygfältet, blev lite extra kär i henne då som vågade göra det helt själv!


Möta upp de gående igen


Spanar efter kompisarna

insomnia

Har fått allt svårare att sova igen. Jag sover ju aldrig bra, men ibland sämre än dåligt helt enkelt. Inatt var verkligen en sådan sämre än dåligtnatt. Somnade sent efter att jag behövt tända ett par gånger och lösa lite soduku för att hjärnan helt enkelt vägrade lugna sig. Sen somnade jag äntligen men vaknade ganska snart igen. Sen sov jag korta korta perioder och drömde stressade drömmar om Wii (hmmm.. jag har inte ens spelat särskilt mycket de senaste dagarna). Det var för varmt i rummet men fläkten började klicka som den gör ibland så då vaknade jag utav det, och pga regnet kunde jag inte ha fönstret öppet. Och när regnet vräkte ner så vaknade jag ju utav det istället. Fönster i snetaket är jättefint, men världens sämsta grej!

Klockan 8 ungefär somnade jag mer ordentligt, och även om jag inte sov bra så sov jag iaf bättre från då... Är lagom pigg på att köra upp till Ljungskile för att hämta en bil...

the city

i total brist på handlingsförmåga och ännu en dag som spenderats till 99% i min säng så gav jag mig på the city. har inte orkat se mer än något avsnitt innan och istället för att ligga o glo o få ännu mer panik så ja... Men jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Inte alls lika bra som the hills var men det funkar och man blir rätt sur även här. Allie ÄR toksmal och jag tycker att hennes reaktioner på det hela med Kelly talar ett rätt tydligt språk, men vad fan vet jag. Olivia ÄR en bitch utan dess like. NEJ ni kan inte lita på någon av era pojkvänner. Typ. Däremot har Whitney världens finaste soffa!

Tyvärr hittade jag ingen bra bild på den, färgen är mycket snyggare egentligen, ser det ut som på tv iaf...



Nu ska jag väl återgå till att inte göra någonting alls och försöka tänka bort min huvudvärk som börjar likna en sån där det känns som att huvudet tänker dela sig mitt itu när som helst...

trötta ögon

Man brukar ju säga att ögonen är själens spegel (eller hur man nu brukar säga det exakt).. Och ska man gå efter det så är min själ trött, den svider, den har ont, den är irriterad och den kliar... Härlig kombination som inte är alltför uppmuntrande, för tyvärr är det ungefär så det känns.

Hade en helt ok dag igår. Släppte ut grisarna på altanen en sväng men de vill bara gå in hela tiden så jag tröttnade rätt fort.. Spelade lite wii.. Gjorde iordning mig o åkte till Fia för förfest. Lyckades lura till mig att få åka gratis på tåget in till stan så nu är väl mitt karma riktigt dåligt igen. Menmen... Trevlig kväll med många skratt och roligt med andra ordspelande. In till stan sen men jag stannade inte ute så länge innan jag kände att tåget hem var en bra idé.

Och nu har paniken återinfunnit sig. Jag tänkte bestämma mig för att stanna kvar i Skara, och fick panik. Ja men då åker jag väl då. Ännu mer panik. Miljöombytet hade vart sååå skönt. Mina hästar där uppe hade jag ju kunnat träffa lite oftare (någon gång i veckan borde inte vara omöjligt), slippa krav på ridningen och att behöva utvecklas o tävla. Bara rida o må bra igen. Uteritter!!!!!! Sen nytt folk. Hade varit väldigt skönt med en nystart.. Samtidigt så kommer splittringen som blir av att både vara långt ifrån hem och vänner, och ännu längre ifrån mitt andra hem... Nä.. Hopplöst...

U2 - så var det roliga redan över!

Hemma och i soffan är jag nu. Var rejält nojjig över biljetterna men det hade jag inte behövt vara! Säljaren var såklart ärlig och vi fick våra red zone biljetter! :) När han sa att han tom kunde gå med oss till våran entré o se så vi kom in så kände jag att jag nog inte hade något att oroa mig för! ;)

Grymt bra platser med lite extra lyx. Fanns bänkar att sitta på medans man väntade, egna bajamajor, egen kiosk och förtur vid merch-tältet. Höhöhö! ;) Stod bra nära scen utan att behöva knö. Enda negativa var broarna som dom ställde rakt framför oss såklar, helt ok när de ändå skulle över, men när de stod där hela låtar utan att användas kändes det lite surt... Såklart under både one och with or without you.. Men whatthefuck. Jag klagar INTE! :D

Underbart var det! Helt underbart! Fantastiskt band. På riktigt! Det känns helt sjukt att äntligen ha sett dem...

Tog inte supermånga bilder, och de flesta blev dessutom suddiga såklart.. Men några blev helt ok ändå! :)



med tanke på hur mycket det blåste är jag glad att jag inte var en av dem....




jag blev nog lite kär i the edge...














Ett extra + var att få träffa Marcus och Josef när vi väntade på bussen hem. Inte träffat någon av dem på sjukt länge. Underbara människor! :)