1½ toarulle nersnorad på 1 dygn

igår på eftermiddagens föreläsning började jag känna mig hängig. var ruskigt trött o somnade till.. och vaknade med ett ryck... då tyckte föreläsaren att det kanske var dags för en bensträckare... :P det dumma med att gå på en liten skola i en liten klass är att föreläsarna ser alla.... :) efter det var det dags för möte med festmästeriet, då insåg jag att retningen i halsen jag känt under eftermiddagen var där för att stanna.. sen började huvudet bli tyngre och näsan täppas. 3 timmar senare satt jag i min soffa dödsförkyld. skoj!

lyckades gå o lägga mig tidigt (dvs ca 23) men fuskade med tylenol PM, dom tar ju några av förkylningssymtomen med. o sova. mmm... sov rätt så gott faktiskt.. förutom att jag vakande några gånger.. en gång av att marsvinen pep. pep sådär så att man tror att dom är döende.. men jag gick ut o kikade till dom o då såg roland så hemskt nöjd ut, så jag somnade om istället. :) sen idag fick jag genomlida en heldag med föreläsningar om försöksdjur. mycket mycket som vi redan vet men ändå en hel del intressant. dock har jag i slutet av varje timme varit helt sömnfärdig. HOPPLÖST! snoret bara rinner, nysarna kommer tätt och huvudet blir tyngre o tyngre... hade dessutom ett lunchmöte bokat med våran handledare till våran hägnprojekt, men han dök inte upp då han var sjuk han med.. har inte orkat göra mycket sen jag kom hem.. pysslat med medlemsregistrering är nog det enda vettiga. kikat på något mer jobb också. men annars är det mest snor o nysningar nu med.

1½ toarulle har jag använt upp nu. o då åkte jag till skolan 9 o var inte hemma förrän 10 i 5.. hur hopplöst är inte det?

ridningens inspiration

egentligen ville jag ha ann-sofies bild när han sträcker upp bägge armar. vi satt precis bakom Cdomaren så det blev ju klockrent! men den här från tullstorps hemsida får duga. :P




torsdag var det WC grand prix på scandinavium. ville såklart se briar eftersom det var sista tävlingarna i sverige, och catherine haddad från usa är oftast en fröjd att se! och riktigt kul var det! många fina ritter, haddads var riktigt bra. så när brink kom in blev jag allt lite nervös! men han lyckades ju som bekant knipa åt sig segern!

inför fredagens kür var jag faktiskt nervös! tänk om briar INTE fick vinna sin sista start i sverige? minna kom in o red röven av sig själv typ. otroligt härligt program! musiken fungerade perfekt till don charly som strålade som aldrig förr! jag har aldrig varit något superfan av minna men den ritten var verkligen otrolig!!!! så kommer brink o briar in och det dånar såklart i hela scandinavium. dom lyckas rida ett riktigt bra program dom med! jag var RIKTIGT nervös i slutet när folk började klappa i takt så tidigt, men när dom vände upp mot oss igen o man ser Brinks leende så ja.. :D jag får dessutom erkänna att det kom en liten tår när man står med hela scandinavium och applåderar ut ett skinande nöjt ekipage! wonderful!!!!! haddad red sist men man såg ganska fort att dom inte skulle kunna konkurrera, det stämde helt enkelt inte för dom (tyvärr, för 2a hade dom fått komma ;) ).

när det var dags för prisutdelning stod ju alla upp igen och hela arenan dånade igen i väntan på "våran" vackra briar. många av de andra stackars hästarna blev lite lätt sprättiga av det hela, men underbara gamle mannen skrittar in o fram till sin vinnarplats på långa tyglar! man såg verkligen hur han NJÖT!!! :D denna underbara hingst! vad oehört trist att han ska pensioneras, men samtidigt så är det ju som brink sa- ett värdigt farväl för denna fantastiska häst! så länge som han varit i toppen, och så fräsch han varit! på ett amerikanskt forum sa en tjej idag (som jag respekterar otroligt mycket, hon är DUKTIG) att det måste vara sjukt svårt att pensionera en häst som går så fantastiskt bra, och att hon respekterar brink ännu mer pga det. i övrigt var det rätt kul att läsa på det amerikanska forumet, länken dom hade till nyheten att han vunnit, där skrev dom om göteborgs välkända arena Globen. :P

Åkte hem o kollade när finalen i vegas är. 18e april. det är ju då jag funderar på att åka dit. och det finns biljetter. hur fett hade inte det varit?


nåja. hade ju extrakurs också. i lördags gick privatlektionen med Fia riktigt bra. vi hittar varandra allt mer och det är så KUL att rida! det bara STÄMMER när man sitter där! fick sedan kommentarer från andra att det är så kul att se oss för man ser hur väl personkemin stämmer! skoj!
i söndags var det först då programridning. hon var fin från början och kändes fräsch o rolig, inte alltför stark och dök inte ner med näsan så värst mycket, förutom i en galoppfattning där hon sa VROOOOM med näsan inne i bringan. HEJ HÅ! höll på att totalmosa hanna o noggis men fick morrat på henne så hon lyssnade och OJ vilken galopp jag fick sen! :D hade bestämt mig för att rida fram en timme, men det visade sig vara för länge. var lite för trött när det väl var dags för programmet. fia var också lite trött, så när jag slängde spöt och inte hade sporrar så blev hon bara framtung o springig när jag ville få igång bakkärran mer. red LB:1 men glömde andas i början så när jag kommit en kort bit bara var jag ju redan slut. kände mig inte riktigt ihop och låg lite efter så jag kunde inte rida allt så bra som jag ville. hann inte med både vägar och att hålla ute näsan osv.. i första galoppökningen blev det dessutom ett byte (dock såg jag på filmen att bytet var KLOCKRENT, så vi är väl helt enkelt redo för högre klasser ;) ). sen skulle vi rida igenom saker som inte riktigt fungerat men Lena tyckte att allt hade fungerat förutom bytet då. Att hon damp ner lite här o där o blev framtung men att i grunden la jag henne på en riktigt bra LBnivå. red om galoppen ett par gånger o var nöjd sen. kikade på protokollet och hade fått e 8or i programmet och så en 8a på korrektheten också! woohoo! 65,5 eller nåt sånt slutade det på, 67 hade det blivit utan bytet i galoppen! och då är det bara 4e gången jag red dressyr på henne! :D kändes SÅ JÄVLA GÖTT! :D såg filmen sen o det var för en gångs skull roligt att se! ;) hoppas på att få den till datorn så jag kan lägga upp. :)

sen var det lektion på mejram. gick inte lika bra som sist men hon kämpade på och vi fick bitar av ritkigt fin mejram! :) fick loss henne mer i vänstern än sist också. roligt var det och lena var nöjd som vanligt. lilla skruttan var helt slut efteråt men sååå nöjd med sig själv som vanligt. :D skulle precis lägga in grejjerna i bilen när marie ropar från ridhuset o frågar om jag hinner rasta hennes häst då hon mådde illa.. tackade ja till det och satt upp på lilla carisma. oj en sån liten sak! red lite planlöst rund på volter o 8volter, lite skänkelvikningar o öppnor. lite galopp o sen fick det vara nog. :P gjorde väl inte dödsmycket nytta men hästen blev ju rastad iaf.

sen trodde jag att jag skulle dö. 3 hästar på en dag när man inte är van = ingen bra idé. :P

sängtest

Karro har börjat blogga igen o så hade hon lagt upp det här.. o jag kände genast att det var precis vad jag behövde innan jag somnar!!! Så nu ligger jag i sängen, helt jävla slut efter 2½ dagars jobb på eurohorse (reppar mitt program såklart) och kikeri på tävlingarna.. o så timmarna i stallet idag med. o alla timmars sömn jag inte fått... osv... imorn ska jag först sova, sen hinna plugga o städa innan jag åker till stallet för programridning o sen lektion. ska bli sjukt kul! det första o sista alltså! ;)


HAR DU:
Ett förhållande: nixpix
En bästa vän: Jo det vill jag nog påstå tror jag.. eller jag vet inte.. dom är kanske fler än en...
Haft ett seriöst förhållande: ja. både tyvärr o inte! :D
Dejtat en av dina bästa kompisar: Dejtat o dejtat.. men vi kilade stadigt en sväng..
Blivit kär vid första ögonkastet: några gånger sådär
Fått ditt hjärta krossat: ja. fuck him! eller dom!
Skrikit åt en lärare: inte vad jag minns (förutom dramalärare), däremot har jag rivit sönder mitt schema o kastat det på min studierektor på gymnasiet....
Kysst någon och sedan ångrat dig: det har hänt ja
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: hehehhehe nej?
Några smycken som kostat över 1000 kr: jag tror det!
Snusat: ja. ella lurade i mig för att min allergichock skulle lindras. det funkade!
Rökt: jovars...

DAGENS:
Klädsel: jeans, långärmad tröja o programtröja utanpå.. i stallet bytte jag jeansen mot ridbyxor o drog på mig en väst med...
Smink: foundation, rouge o mascara.
Frisyr: gjorde nån fläta i luggen o så toffs.
Låt: hm.. jag är en vampyr!!!
Vill ha: En GP-häst (och då menar jag inte GP som i tidningen, utan som i Grand Prix)
Sjuka: onda muskler o trötta fötter
Drog: hästar
Saknad: familj, vänner, hästar, SOLSKEN och shopping i cali...
Köp: inte ett jota trots eurohorse!
Godis: choklad o fiskar!
Attityd: WOOHOOO! pepp som fan!
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse: jag har förträngt den tanken!

FÖRSTA:
Bästa kompis: jenny, christopher, catta, martina eller lina.. vet inte hur man ska se på det hela!
Bil: s60 d5. it's my best friend! :D
Kärlek: christopher. om han gills! :D annars vettefan!
Husdjur: kaninen Micki (o ett par dagar efter vi fick honom så kom även hans bror Musse, som tyvärr dog av något mystiskt inte så långt senare)
Semester: eh öh... jadu.. vi bodde i new jersey när jag föddes o flyttade till sverige 1½ år senare.. vet inte om vi hann med någon semester innan det, annars kanske första gången vi åkte tillbaka till usa efter vi flyttat hit?
Jobb: barnflicka hos grannarna? eller näää.. VM i friidrott var före! sålde program osv. officiella souvenirtältet eller så..
Köpta skiva: kriss kross! :D :D JUMP JUMP!
Piercing: tragusen var först!
Konsert: Paul McCartney! Föräldrarna som släpade med oss! fett med ball! ;)
Fylla: Första rejäla fyllan var avslutningen i 9an.. den slutade i flera dagars bakfylla på mitt första hultsfred.. illa!

SENASTE:
Personen som smsade dig: Tina som jag rider med
Personen som ringde dig: Hanna som jag rider med
Personen som du ringde: Lena min ridlärare (ser vi ett mönster här eller?)
Personen du sa 'jag älskar dig' till: Säkert min käre mor.. eller på skoj till agneta typ igår...
Bilfärd: tidigare ikväll när jag skulle hem från stallet.. masssssa snö.. tog sjukt lång tid!
Filmen du såg: wallander som gick ikväll.. tittade inte så noga på den dock.. annars batman begins tror jag.
Gången du grät: igår när brink o briar plockade hem küren.. briar.. denna häst!
Måltiden: icapizza :D

SKULLE DU:
Våga hoppa fallskärm: jag skulle vilja, men tror inte jag skulle våga ta klivet ut ur planet....
Våga hoppa bungyjump: samma där.. att kliva av liksom... huga!!!!
Dejta någon med väldigt mycket tatueringar: Beror på vad man menad med väldigt mycket. helt grön på hela kroppen- tveksamt. mycket som i kat von d- mer troligt.
Kalla dig själv lycklig: tyvärr inte.
Hellre ta bilden än vara med på den: ja! mycket hellre ta än vara med!
Kunna gråta över en kille: been there done that
Kunna gråta över en tjej: samma samma
Ljuga för någon: aaaaaldrig. ehhehehehehehehe...
Kunna springa 50 mil: I wish!!!! eller nä, jag wishar nog inte ens! 50 mil?????? det är inte nån jävla översättning från 50 miles?

VAD:
Gör du just nu: myser i sängen! woohooo!
Ska du göra imorgon: rida fifi på programridningen, LB:1, o sen rida Mejram på lektionen! O så en massa annat med..
Säger du till dig själv när allt känns svårt: jag har inga bra saker att säga till mig själv då
Tar du med dig in på bion: beror på om jag är i sverige eller usa.. men alltid en dricka!
Är det för färg på dina byxor: den som inga byxor har, han får gå med rumpan bar!
Är det för väder hos dig just nu?: snö snö snö o mer snö! fast jag tror att det slutat snöa..
Skulle du göra om du vann på lotto: summorna man kan vinna är ju rätt varierande. vann jag en drömvinst skulle jag köpa en häst, säkert inte jobba alls utan vara i usa alla lediga stunder tills jag pluggat klart o sen vara dressyrtant på heltid ett tag där borta.. plugga mer. plugga massor!

SAKER DU HAR PÅ DIG:
1. täcke
2. 
3.

BLANDAT:
Är du blyg inför det motsatta könet: beror på vem det är o varför
Hur gammal blir du nästa födelsedag: 28!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Nja, mindre än en vecka sen men inte den här veckan.
Använder du huvtröjor: oh yeah! löööv them!
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: ja. en septumpiercing och en snygg hästtatuering..
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta: ofta mer motsatta!

VAL:
Solnedgång eller soluppgång
Sommar eller vinter
Vilken ålder har varit bäst hittills: 23
Sov på sida, mage eller rygg: sida/mage först.. men gärna en sväng på ryggen med...
Kramar eller kyssar: kramar såvida kyssaren inte är grym på det.

dessa i-landsproblem

så var det dags för beslutsångest igen!
inte för att jag egentligen kan sitta här och fundera över vilket jag ska göra, för det borde vara solklart.. men ändå... :P

vi har påsklov och sen 3 veckor schemafritt då vi ska jobba med projekt. tänkte att det vore najs som fan att åka till usa då. pratade med pappsen förut som nappade direkt. Kollade kalendern och insåg att vi har två veckor, sen trandans, sen två veckor till. Vi har 3 sittningar/år på skolan, o förra året gick jag ju inte på något alls, och nu när jag det här året gör det så ångrar jag som fan att jag inte gick mer då, för det är ju skoj som tusan! jag har ju dessutom panik över hur fort tiden går o att jag snart är färdig o vafan gör man då? jag trivs så bra här för det är så tryggt o säkert. och att få festa med underbara vänner o äta god mat o dansa till rolig musik är ju så skoj! dessutom är ju bandet som ska spela en specialare o dom försvinner ju ifrån oss nu till våren också... det är så få helger jag är här så jag vill ju vara med på allt jag kan vara med på!

men då kan jag ju inte åka till usa! jag kan troligtvis inte åka dit i sommar, även om jag vill. eller jo det kan jag. men jag behöver egentligen vara hemma o jobba (o där kommer vi till nästa problem, se längre ner) o dessutom umgås med föräldrar o allt sånt. men samtidigt- såååå najs att åka på sommarn o få lite SOMMAR o hänga med bror o marie osv. inte för jag vet hur dom ska göra i sommar, men ändå!
åker jag inte i sommar blir inte nästa tripp förrän julen, om jag inte åker nu då.. alla är hemma i april vilket hade varit kul det med såklart. SÅ skönt med ett avbrott i allt även om jag skulle få plugga massor när jag är där. är såklart grupparbeten o det finns fler som gärna hade jobbat "bortifrån" men ändå. kan ju bli klurigt. o dessutom missar jag en massa ridning som blir svår att ta igen.

så vad gör man? jag KAN väl inte banga att åka eller?

sen så nästa problem då. jobb. finns ju fan inte ett enda jävla jobb att söka till sommaren. hur bra känns det? nån som sitter på något "lagomt" jobb till mig? :P

ser det ljusare ut?

nej det gör det egentligen inte.
lasse är fortfarande inte utredd färdigt för det har fortfarande inte blivit 2e mars. det är en riktigt jävla dryg väntan. :(
det är verkligen skittrist och han verkar inte så glad heller. :( kliade honom på halsen idag iaf o han blev superglad när han bara fick gå först på rätt sida om mig. älsklingen. lena sa iaf "äntligen" rätt ut att hon tror att det antingen kommer ta lång tid för honom att komma tillbaka OM han kommer tillbaka alls. skiiiiit! :( :( :(

men lösningen för mig ser ljusare ut.
först verkade det inte som att det skulle gå att lösa att jag fick fortsätta med fialoppan, utan byta till ridskolehäst igen. vilket kändes hemskt trist eftersom det inte finns några bra "lediga" som jag kan rida. så det hela kändes lite hopplöst o jag funderade över hur jag skulle göra för att få till det så jag fick rida fia. :P men det löste sig helt idag när jag var där o pysslade hos mejram som jag skulle rida på kvällen (vilket kändes skitkul, för bara nångång ibland sådär). Lena sa att hon o Åsa pratat om att jag skulle fortsätta med Fia, och frågade vad jag tyckte om det. Försökte dölja min överlycka och sa att jag absolut helst fortsatte med det. Sedan pratade vi om lektionshästar ifall det inte skulle gå med Fifi. o hon tyckte som jag, att det hade vart klurigt (en av de tilltänkta hästarna har blivit halt).. den enda som egentligen är ledig o "fin" nog är noggis, o han är för liten.. men vi sa att jag kunde ju testa om det behövdes!

så helt klart lättad kunde jag fixa iordning min skruttmejram o gå ut i ridhuset med lina o piri. sköööööönt att bara vara vi, även om det är roligt med dom andra såklart! men det var skönt att få catch up med bara lina också, hon har ju vart sjuk o lite hitan o ditan med så... mejram o piri triiiiivdes i varandras sällskap med. sötisar! :)

mejram var fin på framridningen och efter några minuters trav sa lena att "jaa, det syns ju att ni känner varandra" hehe. :) sen jobbade vi med galopp, vi ska rida program nästa vecka o Lina ska rida LB:2 så vi red galoppprogrammet typ. Mejram var såååå duktig o fin! Även innan vi fattade! Lilla skruttan! Och som hon försöker och vill vill vill! vi började dessutom med högern, men ändå jobbade hon på o försökte! blev riktigt fin bitvis men såklart MASSOR kvar. men samtidigt får man ju faktiskt anpassa kraven efter hästen! Över till vänster och oj vad hon kämpade! så himla fin var hon!!! visst ballar hon ur lite ibland men ändå!

Lena satt o njöt och sa att det var SÅ kul att se henne för hon såg så jävla nöjd ut med sig själv! :) Lina red också bra och piri gick som en klocka! Så Lena tackade oss bägge för ett upplyftande pass. hon hade varit dödstrött men kände sig som en ny människa efter våran lektion. Otroligt kul att höra faktiskt! :) Både jag o Lina kvittrade o var superglada när vi fixade resten av kvällen. :) Lena o jag kom överens om att jag ska rida Mejram nångång nu o då, för allas skull. Lena sa verkligen att det är kul och att hon blir så glad av att se skruttan gå så bra. Och ojojoj vad det lyfte mig! :) En sån kväll! :)

det påverkar så mycket mer

igår när jag fick höra om det som hänt så blev den spontana reaktionen såklart en väldig sorg. men sen var det mer sorg över att det behövde bli så. att han behövde må så fruktansvärt. och alla hans nära o kära, den sorg de känner. jag själv tyckte inte att jag blev så påverkad, eftersom vi aldrig stod varandra så överdrivet nära.

men idag insåg jag hur mycket det ändå påverkar mig. och jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det. jag känner liksom inte att jag har någon rätt att vara särskilt ledsen eftersom jag faktiskt inte umgicks med honom längre. men samtidigt så dyker bilder av honom upp framför mig hela tiden. från fester o den där gången i stockholm.


vila i frid

det är så skört

pratade med en vän förut och hon hade något hemskt tråkigt att berätta. en vän till henne, bekant till mig, tog livet av sig i förra veckan. jag tror inte jag har träffat honom på några år, sista jag MINNS var när vi var o såg depeche på stadion. vi var ändå aldrig särskilt tighta. men ändå. det är så hemskt att han mådde så dåligt. jag hoppas att han har funnit den ro han behövde.


i övrigt har jag bajsmycket att göra som vanligt. men jag fick skrivit upp en lista på det som var viktigast och har fått bockat av några saker faktiskt! woohoo! fick städat en del i lägenheten med, men mer behövs innan jag åker till uppsala på torsdag, annars får jag skämmas för mycket när agneta kommer hit för att mata mina små grisar. uppsalaresan känns ju mest bara jobbig just nu, men kommer bli bra när jag väl är där. hoppas jag. det blir utbildning iaf, hoppas att dom verkligen har något som är vettigt för mig bara, annars kommer jag bli lite lätte jätteupprörd. missar två ridtillfällen, ett studiebesök och så då all stress. imorn har jag grupparbete, studiebesök, pubpyntning och sen pub. o så då att städa klart... vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt men det får lösa sig helt enkelt. en annan sak på listan var att klippa marsvinsklor. började med glenn och fick ge upp efter att ha klippt ena sidans tassar. bytte till roland och efter mycket om o men fick jag klippt alla hans.. men alltså fortfarande 7 små klor kvar på glenn.. blä! det gör så ont i hjärtat när han skriker o rycker o bara vill loss o tycker att jag är sämst i hela jävla världen. :(

fick sms från lena förut också. lasse var hos vet igen igår, dom hittar fortfarande inget men han är otroligt stel i ryggen. så nu ska han hit till skara på besök för att se vad dom hittar här eftersom dom ska vara bättre på ryggar. dock får vi vänta till 2e mars eftersom dom inte hade tid för honom innan det. hopplöst.


jaja. roligt inlägg. ellerhur?

kommer det någon dom?

lasse är hos vet igen nu. sitter o väntar på vad dom säger.
tydligen har utdömning tagits upp som alternativ. agrias veterinär sätter press på att hitta något också. så ja. det är bara att vänta o se.

samtidigt har jag så SJUKT dåligt samvete.
för det är helt jävla självklart att jag inte vill annat än att lasse ska vara frisk. men för att han ska kunna bli frisk måste dom hitta något fel så att dom kan behandla något. för det är så fruktansvärt tydligt ATT det är något som är fel.

nu i helgen har jag ridit lavvan fre-lör o så Fia igen igår på lektionen. lavvan gick rätt bra i fredags, var lite stressad först över att det stod hinder framme men hon fattade att hon inte fick hoppa ganska snart o blev då fin. i lördags var hon pigg som satan och saker fungerade inte superbra. o det är SÅ svårt när man inte vet hur man löser just den hästen. jag har ju ingen aning! men jag provade att bara galoppera och då lossnade hon faktiskt! hon blir SÅ himla fin när hon slappnar av så att man kommer till drivning i galoppen! underbart! efter det var även traven finfin! kul för hon är sååå mycket känsligare än man tror, så man kan jobba med sig själv och att bara ge små små signaler med sätet och känna hur hon lyssnar! härligt! hade henne väldigt lätt i handen också vilket inte är det lättaste med henne alltid, bara ett mjukt jämnt stöd. skönt! kändes inte som att man gjorde någon skada iaf, även om jag nog inte gjorde dödsmycket nytta heller! fast hon var jättefin för T på söndagen så kanske gjorde jag nytta ändå! :)

gårdagens lektion på Fia var outstanding! Åsa hade tränat på söndagen så jag fick mycket gratis tack vare det! hon var superfin på framridningen, MYCKET lättare att hålla näsan framme o nacken uppe. behövde inte alls kämpa lika mycket för att få henne dit! Jobbade mycket mycket mycket med tempoväxlingar och även övergångar för att få igång bakbenen. blev riktigt bra!
sen jobbade vi med skänkelvikningar längs långsidorna, och när dom fungerade skulle vi fatta galopp ur dem. vi gick något steg innanför o hade rumpan ut mot väggen, sen när man fattade så fattade man framåt ut från skänkelvikningen, snett över ridbanan alltså. för att få bra skänkelvikningar behöver man ju ha koll på ytterbogen, och har man koll på ytterbogen så får man bra fattningar- voila! ;)

var riktigt roligt jobb o fia var superduktig! o hon som har svårt för galoppen blev SUPERFIN! oj vad duktig hon var! lite svårt i högervarvet för jag fastnade lite fel i sadeln o kunde inte hålla om med vänsterskänkeln ordentligt, men det blev ändå bra! i skänkelvikningarna fick jag jobba på att hålla igång bakbenen utan att falla framåt på bogarna. i galoppen jobb med att balansera henne mer, bara något steg i taget, för att jobba på styrkan där.

sen fick jag jobba vidare med traven, att reglera den med bara sätet. jag sitter gärna lite väl tungt ibland, och hamnar gärna bakom lodlinjen både när jag ska balansera och när jag ska trycka på. ojojojojojojOJ vad fin hon blev! jättelätt att reglera och det krävdes inte alls mycket! så himla skoj!

och nu kommer nästa del av problemet med dåligt samvete... det är så jävla SKOJ att rida Fia! Hon är så otroligt ambitiös och samarbetsvillig! Lite av mejramkänslan. hon VILL göra rätt och VILL göra det man ber om. då inser man att 90% av allt man gör när man sitter på lasse är att försöka få honom att inte motarbeta allt man ber om. det är hela tiden en kamp om att få honom på ens sida. frågan är hur länge man orkar kämpa? när man aldrig får något positivt tillbaka? visst, jag lär mig MASSOR, men samtidigt känns det som att det finns roligare saker att lära sig än hur man övertalar en häst att inte vara motvillig till arbete. alltså känner jag mig skitbesviken över att inte få fortsätta rida fia. samtidigt som jag kommer bli förkrossad om lasse inte blir bra. härligt dilemma och samvetsångest!

samtidigt kanske man kan hoppas att hans motvillighet beror på hans kropp och att om man hittar felet där och kan behandla, så kanske han blir lättare att rida.

jaja.. vi får se!

på västfronten intet nytt

Lasse är hemma igen, men utan att egentligen veta något. Han var efter den stora hältan inte halt längre.. eller ja knappt. både tisdag o onsdag var han initialt ohalt och sen bara en halv grad efter böj. det verkar dock inte som att han egentligen är halt, utan att det är ryggen som spökar. att han släpar benet för att ryggen är låst. dom vet dock inte vad som är fel i ryggen egentligen... han leds nu 30 min varje dag o går på smärtstillande så ska han tillbaka på måndag...

bättre än dåliga nyheter men inte bra nyheter heller..

var lite roligt med att vakna igår av ett sms från en av hovisarna "jag har hälsat på hästen o sagt åt honom att bli frisk!". tyckte jag var sött. :D han hade tydligen fått hjälpa till att sko honom också. så nu ska skorna synas! ;)

annars är det så ruskigt jävla mycket att göra nu jämt! fattar inte riktigt hur jag ska få livet att gå ihop. men så har det ju vart i nåt halvår så vafan. det är bara att fortsätta tuta på så får vi se vart vi hamnar!

funderar på om jag gjort lite stora framsteg på vissa plan. jag funderar på att lägga ner bara för att jag vill. inte för att jag måste för min egna psykiska hälsas skull, utan bara för att jag är over it. o det känns superkonstigt. men efter ett snack i fredags så kände jag att nä. ska jag finnas där så behöver jag faktiskt få lite mer tillbaka. jag har inget intresse av att vara lätt o ledig med den personen. eller jo. men då ska det BARA vara det, alltid. ett ytligt tjenix då o då. bara.
men vi får väl se.

oroligt läge

helgen blev ett rent antiklimax, eller kanske snarare fiasko??

började med fredagen. skulle hoppa Fia! var sjukt nervös såklart. hade inte hunnit rida fia i veckan som tänkt, så det var ju bara att försöka känna att man klarade av henne på framridningen. och tänk att det kändes riktigt bra! hon är så härlig den fina hästen! så skulle vi börja hoppa och vi börjar med att hon hoppar av för stort. så skulle jag få henne att inte ta av så stort varpå vi hamnar i samma läge som när jag åkte av lasse, dvs jag tror hon ska hoppa o hamnar före henne i språnget eftersom hon faktiskt la till ett extra.. men hon är ju inte lasse så hon skulle ju inte få för sig att stanna så vi kom ju över utan några problem alls. förutom att min själ fick sig en chock o tårarna bara exploderade. :P

nåja. gör om gör rätt! med tårarna flödandes red vi an igen och jippie vi lyckades. :P hoppade sen serie, minns inte ens hur den första såg ut. bara att det var trav in och 4 språng mellan de två sista.. :P gick fina fisken iaf! :) så över till en annan serie där jag vet att det var cavalettistuds in och 4 språng igen på sista... gick fina fisken det med o då la jag ner! inspirerad från skidveckan skippade jag sista åket så att jag avslutade med att vilja hoppa mera! woohoo! :) och en sån fantastisk häst hon är! tog sååå bra hand om rädda mig! :)

lördagen sen skulle jag rida lasse. tänkte sjukt positivt om hur jag skulle kunna få ihop honom tillräckligt för att kunna tävla på söndagen. börjar helt ok. lite stel åt höger men ingen fara. men som vanligt. efter framridningen var det blaj. så jag galopperade lite. men fortfarande blaj. lena blev klar med sin privatlektion o hjälpte mig istället. men nej. vi fick loss det några steg här o där men mest hoppade han runt som han gjorde innan jul o ville bara galoppera. inte ens skritta kunde vi göra tillslut.. hon filmade en del sen för att kunna visa vet och jämföra själva också. o där satt jag o grät på hästryggen igen.. det kändes bara så fruktansvärt vidrigt hemskt och självförtroende kördes ÄNNU längre ner i botten. Lena försökte peppa med att jag gjorde allt rätt o att hon såg hur svårt det var... med vad hjälpte det? Vi gav upp utan att ha fått några direkta resultat och då tokgrät jag. Lena lovade att jag absolut inte gör något fel (eller ok att jag har mina fel o brister, men de är inte tillräckliga för att förstöra så) och att hon är 100% ärlig när hon säger att jag många gånger rider honom bättre än vad hon gör. blev väl dock inte på så hemskt mycket bättre humör och ringde gråtandes till Lina för att säga att jag inte kunde tävla dagen efter o ordnande med transporter osv.. nu blev det så att inte ens Lina kunde tävla, hon blev såklart magsjuk på natten.. så var det med den tävlingshelgen....

hade ju sagt att jag skulle tävla fia om lasse inte gick bra, men när jag väl ridit honom på lördagen var jag så sjukt nerslagen att det gick inte ens att fundera över... nåja...

tog fodringen på söndagen ändå eftersom lina var sjukt o valde att rida lasse då istället för kvällen. och jo, vi fortsatte rida eftersom han betedde sig PRECIS likadant innan jul, o då blev ju ordern att han absolut inte fick vila. började dock dagen med en lång o härlig skrittur i det fantastiska vädret med en av privattjejerna. lasse var på strålande humör o verkade njuuuuuta av solen o alla intryck! skötte sig HELT exemplariskt också! gick in i ridhuset sen för att känna igenom honom. trav i lättridning kändes faktiskt helt ok. sen galopperade jag bara för att känna att vi faktiskt kan något han o jag. o jag kunde avsluta med en mycket bättre känsla.. han skulle ju dessutom på återbehandling av ryggen på måndagen!

blev såpass ridsugen att jag ville vara med på kvällens lektion ändå och fick lov att rida Fia då. och oj vad kul det var! hennes problem är att hon lägger sig på bogarna, krullar ihop sig och tuffar på som ett tåg. hon är STOR och hon blir STARK! det är ju bekvämt för henne för hon slipper ha någon styrka i bakkärran där.. Så det var fokus på att resa upp henne, se nackstycket och få henne att balansera sig själv där. lyckades faktiskt riktigt bra med det i trav på framridningen, och sen jobbade vi bara med galopp och då fick jag till det väldans bra! hon är en så otroligt härlig häst! man får såååå mycket positiv energi från henne! :) så dagen o helgen avslutades med att jag var så himla nöjd! och så himla peppad inför att fortsätta kämpa med Lars!

men tji fick jag...

igårkväll fick jag sms om att lasse var halt och pga akutfall o annat hade dom inte hunnit utreda klart så han blev kvar på klinik... dom hann inte klart idag heller, men han var iaf nästan ohalt idag men otroligt stel i ryggen. blev kvar även inatt så gör dom klart imorn. jag är SJUKT orolig! det är så jävla jobbigt att inte veta och lena verkar allt annat än positiv. :( men jag hoppas att hon bara inte vågar vara det, så att hon hellre blir positivt överraskad... men ja.. :(

håll tummarna för min knaselars! :(