svarta faran och det sorgliga farvälet

i fredags var det hoppning igen. fia hade haft en ny och lite småskum galla på ena fram så jag fick ta Salmiak aka Svarta Faran istället. var lite lätt supernervös trots att han är en klippa... började jobbigt eftersom han häver sig mot skänklarna och annat smått o gott, men det kändes ändå ok. började skutta lite och lugnet la sig faktiskt. hoppade lite snett igenom o en studs o lite så. hade faktiskt en aha-upplevelse! han brukar vara bra på att hoppa av där han känner för- ofta en bra bit i förväg och man kan inte göra så mycket åt det, för han är som han är, och på såpass små hinder gör det ju inget alls heller. men så kände jag för första gången att jag kände avstånden! att jag visste om vi kom fel eller inte. o istället för att tänka shit han tänker hoppa stort o kasta mig före honom så väntade jag helt enkelt, och vips så la han in extra språng... haha.. avslutade med att hoppa alla hinder o sist studsen. hade på känn att anna tänkte höja sista i studsen när jag inte såg på, och när jag vände blicken dit hade hon såklart gjort det. gjorde min snyggaste halt någonsin (de andra blev impade över hur jag kunde få till en så kvick halt på svarta faran, brukar inte alltid vara så lätt hehe...) o sa att nä jag är faktiskt inte redo för det än även om jag sitter på världens klippa till häst, det är en studs och inte ens högt... så hon sänkte o vi red mot studsen o han hoppade nog högre än vad han gjort om jag bara hoppat det när det låg högre.. MEN ÄNDÅ! :) härlig är han iaf den svarta faran! och jag är helt skitsur på mig själv som inte hoppade det högre hindret men är rätt nöjd med det ändå, för då taggar jag till mig desto mer till nästa gång! gött mos!

på lördagen tog jag det lite lugnt med fia pga den ovan nämnda gallan. hon var dock SUPERFIN! lena sa redan efter ett varv i trav att hon såg riktigt riktigt fin ut! red runt med en trevlig känsla o tog tillfället i akt att jobba med sitsen, korta upp tyglarna, sträcka på mig utan att falla bak, hålla still skänklarna... allt det vanliga. :P avslutade efter ett kort men roligt pass o var nöjd med livet! gallan hade dessutom gått ner! woohoo!

på söndagen fick jag först sitta upp på lilla Corint, som inte vart så snäll under veckan men som på lördagen var det.. han var lite nervös ibland men förutom några småskutt vid P (alla var vid P..... hmmmm....) så var han snäll snäll snäll.. lilla vännen! SÅ rädd och stressad ena sekunden och dödstrött nästa.. hmm...

iordning med fia sen som verkade vara på bra humör! började helt ok men jag kände mig flaxig och matt. inte alls koordinerad men fia var skaplig ändå! jobbade sedan med lite vägar ur programmen vi ska tävla, jag o lina. började med de två halva 10metersvolterna i LB:0, gick skit! :D har gått bra innan men nu fick jag inte runt henne på ett bra sätt. sedan gick vi över till att variera tempot i traven, fick inte till det helt då heller, bra lite här o där men inget wow direkt. hon var för stark i upptagningarna vilket gjorde att jag blev kvar i handen, och i ökningarna så blev det för hastigt... fick till några dock där de första metrarna var riktigt bra, måste lära mig rida hela vägen bara.. blev bättre dock så!

SEN hände nåt! Vi skrittade lite och skulle göra sista halva 20metersvolten i LB:0, och helt plötsligt blev hon dödsmjuk i munnen o trampade på bra, o jag insåg att öronen hängde på varsin sida... kom fram i trav o samma känsla!!!!!!! hon trampade på med det trycket man vill ha annars, men som alltid är på gränsen till för hastigt annars. hon var helt reglerbar åt alla håll och helt ljuuuuuuvlig! och så var lektionen slut... :P


Sen var det dags att säga hejdå... Klarade mig tills vi skulle bära ut hö.. Tog några påsar o gick gråtandes ner till Lasse.. Tog äpplena jag hade med mig, lyfte bort lite täcke o kliade/matade en stund... Sen ville han ha hö så då satt jag o bara grät ett tag.. Det jobbiga är att man aldrig vill gå därifrån, för hur kan man bestämma att nu har jag umgåtts tillräckligt med den här individen för att klara mig resten av mitt liv utan honom? Eller att man har tillräckligt många minnesbilder i huvudet för att aldrig glömma honom? Att just den snusningen av hans mule var tillräckligt bra för att vara den sista? Reste mig tillslut och bestämde mig för att en sista attackkram fick han stå ut med. Han HATAR kramar och blir arg som ett bi då. Men jag fick krama honom, så jag stod kvar med armarna runt honom tills han blev sur.. sen fick han en puss på mulen trots att han annars hatar det med...

Och beroende på hur saker o ting blir så kanske jag dessutom tvingas göra om hela proceduren nästa söndag igen.... Torsdag eller måndag...

jag har ridit för en world cup ryttare

fast nu ljuger jag igen. jag red aldrig direkt för honom, vi hann aldrig det. men han såg mig rida flera gånger, peppade mig som fan när jag åkte av Jada så att det tjongade till som fan i bäckenet (och ärret på armbågen är kvar), han ville gärna ta med mig ut på uteritt så att jag fick se hur sådana SKULLE gå till, han undrade om jag hade några tips på vart han kunde annonsera i Sverige och var rent allmänt bara en sjukt trevlig människa! utöver det så var han dessutom en sjukt duktig ryttare som blev en förebild på alla sätt o vis!

har läst att det gått bra för honom det senaste tack vare en riktigt fin häst han fått tag i.
men ikväll kom ändå den roligaste nyheten någonsin!

han har fått ett wild card till världscupfinalen i vegas!!!!!!!!
nu ångrar jag ännu mer att jag inte bokade in mig på att åka dit!


en av mina egna bilder, från 2005 då jag gjorde min praktik på hans anläggning, men hos min tränare Tamara.


kärlek lasse style

det är mycket häst och Lasse nu, men så är det!

i fredags åkte jag ut fastän jag inte hade häst. det är ganska lugnt på fredagar så jag ville dit o mysa med lasse ostört. o det gjorde jag med! gick över honom med både piggborste och massageborste o struntade i övriga tråkiga borstar. dessutom fick han massa vanligt kli med. och ojojojojojojoj vad han trivdes! :D sen blev han såklart sur när jag slutade klia på honom, och ännu surare när jag tvingade till mig kramar. men det är sånt han får ta just nu tycker jag. tårarna höll sig borta men fyfan vad tungt det är!

blev kvar ett tag o såg när en superpigg fia fick hoppa. haha. hon är så söt! var skönt att få lite glädje också! :) blev kvar ytterligare en stund för att se ena nya hästen gå. ser hemskt trevlig o okomplicerad ut men ja, inget wow i mitt hjärta iaf!

på lördagen sen fastnade jag först ute i sjövik. fick en promenad o snack o annat smått o gott. blev kvar alldeles för länge av olika anledningar men kom sen iväg. var långsam som vanligt o kom inte upp på hästryggen förrän mycket senare än tänkt. som vanligt med andra ord! var lite obalanserat först men blev bättre o bättre. fick till en fantastiskt fin galopp och oj vad fin hon var! fick lite tips sen på ökningarna från lena och oj vad bra dom blev då också! woohoo! en sån häst! :D jag o hanna tog sedan tid på oss o stressade inte igenom kvällssysslorna. en härlig dag i det fantastiska vädret helt enkelt! :)

söndagen hade jag egentligen tänkt göra massor på. jag skulle fixa fias man o jag skulle promenera med lasse o en massa annat skoj. men jag var SKITSEG hemma o glömde bort allt jag tänkt så jag åkte inte ut förrän ganska sent. först mockade jag o sen tog jag tag i lilla Corint som skulle skrittas i en halvtimme. han hade vart snäll de tidigare dagarna men lite nervöst var det ju med tanke på hur stressad han varit när jag lett honom.. men men! han började bra med att rulla sig i sin omockade box EFTER att jag borstat rent honom o skulle hämta sadel. tack för den! fick sedan hållhjälp o stressad var han när jag satt upp men så fort vi fick komma ifrån den läskiga kortsidan så var han lugna filbunken.. så länge han hade korta tyglar... hahaha. :D så fort man gav honom långa blev han rädd. så himla söt! :)

sen iordning med fia och rida lektion. kort uppvärmning där hon dock kändes fin. tänkte på att inte fastna på volter eller i ett o samma tempo osv. sen efter lite pust jobbade vi istället med halva bakdelsvändningar. Hade ju varit jättesvårt när vi jobbade med det på privatlektionen jag hade, men nu gick det relativt lätt och fia var duktig! vi började i högern och när det kändes bra för alla jobbade vi istället med galopp. och vilket galopp jag fick! fia var SÅ JÄKLA duktig!!!! fick ta det ytterligare ett steg med balans o sen rida fram i samma balans och hon väntade på mig och tog i som attan! Sen ut på fyrkanten o även börja jobba med lite lätt lätt förvänd genom att rida en båge längs långsidan. Fick till det tillslut och då vart hon ännu finare! WOW! :D

över till vänstern o börja om från bakdelsvändningarna. svårare i det varvet men blev bra där med! så över till galopp där hon var fortsatt fin men lite trött, så vi jobbade inte lika länge med det. Sen i traven dock så började Lena ändra på mig igen. haha. aldrig får man någon lugn o ro! :D Fick korta upp mina redan korta tyglar (enligt mig då ;) ) och räta ut armarna så att det kändes som att jag satt med spikraka armar. Fia kändes SUPER det jag hade under mig så att säga, men armarna och det jag hade i händerna kändes bara konstigt, men Lena lovade att det blev en miljon gånger bättre så jag får väl tro henne! Får vi försöka jobba vidare med helt enkelt. Skillnaden var tydligen att gå från en bra LB-form till en väl godkänd LA och att vi kom ifrån det sista hänget på bogarna... O det behövs ju så! :P

Är skönt att kunna avsluta helgen helt sjukt nöjd! Är SÅ pepp inför tävling nu! :)

klänning, promenader och rosa som inte syns

igår fick jag min klänning!
ni minns kanske att jag la upp några bilder på klänningar o funderade över vilken man skulle ta. bestämde en som mamma åkte o köpte o skickade till mig, o det lät sig inte dröjas så igår låg paketet här! :) min snälla mams hade dessutom stoppat i en bok och ett par örhängen! hon är snäll hon! :)

provade klänningen och blev riktigt glad! den sitter som den ska! woohoo!är helt klart nöjd med mitt val! den går att ha på sittningen men går att ha annars med, vilket känns positivt eftersom de andra klänningarna bara samlar damm...


sen har jag igår o idag varit ute på riktigt härliga promenader med agneta. igår gick vi i mörkret så vi tog svängen bort under E20an, genom kyrkogården, över nån äng på nån nyanlagd grusväg, längs nya cykelvägen som går till skövde, in till badet, därifrån till stan o så hem via kaplan typ. tog en dryg timme totalt och var wunderbar! skönt att gå o tjattra i krispig luft, fastän luften här alltid luktar illa av slakt, ko eller gödsel. men man vänjer sig! ;)

så idag när vädret var så härligt så bestämde vi att promenera igen. den här gången i dagsljus eftersom jag behövde vara på kårexpeditionen klockan 18 för att inventera/fixa iordning. vi tog slingan i skogen på andra sidan E20, så våran promenix började på samma sätt som igår men blev ju helt annorlunda sen. häääärligt väder o i skogen luktar inte allt illa heller! fantastiskt! promenaden blev dock längre än tänkt så jag fick komma sent till kåren efter att ha gått i en timme o en kvart. jisses, ska vi fortsätta såhär så lär man väl bli smal eller nåt! ;)

vårat kårkontor blev sedan riktigt fint! eller iaf jämfört med hur det såg ut innan! ;) jag fick tom ett eget fack, det ni! ska vi bara bestämma oss för möbler o hur allt ska vara där så blir det bra på riktigt!


hade ångest över att behöva välja mellan criminal minds och sista perioden i matchen mellan frölunda o hv, men tack o lov spelar indianerna som sopor- ingen idé att kika... så dr Reid it is! :)


som bonus får ni en bild på mig o fifi från i lördags. vi red i det rosa kitet, dock syns ju inte det pga ridhus+mobilkamera. men vi var riktigt tjusiga vill jag lova! :) är SÅ skönt att ha henne att fokusera på. dessutom har dom köpt in två nya som ska vara superfina. undra hur många tårar som kommer till helgen?


vip handboll & st patrick's day

förra onsdagen, efter den långa dagen på astra zeneca, var det bara att smita in på en toalett o fräscha till sig lite innan jag fick sätta mig bakom ratten på en av skolans bilar för att ta mig och 3 andra ur kårstyrelsen till skövde. vi och skövdes studentkårsstyrelse var bjudan på handboll av länsförsäkringar och skulle få se skövde-sävehof. vi började med en riktigt god och lyxig buffé- kycklingsallad, räkor, lax, potatissallad, potatisgratäng, kallskuret, kött i sås (o vegoalternativ), bröd, ost, såser och så valfri dryck till. MUMS säger jag bara!!!! var himla trevligt vid middagen och de från skövde var minsann trevliga prickar!

vi fick höra kvällens strategi också från skövdes tränare innan vi gick ut o fann våra platser på läktaren. sedan bjöds vi tyvärr inte på någon fantastisk handboll... jag hejjade ju självklart på sävehof, vilket jag var så gott som ensam om i hela hallen. haha. helena i min styrelse applåderade med mig, men annars fick jag mest onda blickar.. hehe.. sävehof spelade dock som sopor och man kunde inte alls förstå hur dom kan leda serien, förutom nångång ibland när de blixtrade till o visade hur handboll egentligen ska spelas, o då hade inte skövde en suck... i övrigt var det dock skövde som stod för spelet. dom spelade för det mesta bra och var helt klart värda sin vinst!

jag slapp köra hem så jag hade hunnit dricka en lagom mängd vin så hemma behövde jag bara svira om o fixa sminket innan jag begav mig till fame factory och förfesten där. mer gratisdricka i form av fredriks bål. haha. sen blev det pubkväll med alldeles för lite folk som vanligt. tror dock att jag lyckades gå hem INNAN stängning! dock råkade jag gå med till Olins igen, helt hopplöst! Så det blev sent ändå tyvärr...


sen har livet mest tuffat på som vanligt. fick tillbaka våra hemtentor i djurhållning, djurhälsa & smittskydd- 5a! woohoo! det jag hade missat på var sånt som kom upp i en föreläsning som vi hade EFTER att tentan lämnats in.. det var inte tänkt att det skulle bli så, utan blev så pga sjukdom eller nåt... men skit i det när man ändå lyckas med 5an! ;) så fyra 5or och en 4a hittills i år. känns helt ok faktiskt! ;)


fick mitt provkit från everyday minerals i måndags, och OJ vad nöjd jag är! helt grymt smink och färgerna är fina och fungerar bra! inte perfa men tillräckligt med tanke på att det var gratis! ;) emelie frågade igår med om jag fått mitt nya smink o om det var det jag hade på mig för det syntes skillnad- till det bättre! woohoo! ;)

igår var det st patrick's day. förfest hos piparna! sjukt rolig förfest trots att drickan var äcklig. hovisarna är tillbaka och det var ju mysigt att få träffa dom igen! :) hade riktigt kul och blev ganska så kalas. cyklade vidare till puben o fortsatte vara full o ha roligt. blev utkörda nångång straxt efter 1 o gick då till fame för efterfest. vi lyckades bli av med tråkisarna som gått med o hade sen riktigt gemytligt med många goda skratt och nattamat a la Fredrik. var inte bakis alls idag -sååå skönt! bara trött o seg! vi hade dock sovmorgon så jag gick inte upp förrän 11:15 eller nåt sånt. efter skolan bar det av till banken där jag fick mig en dosa så att det blir lättare att kolla vilka som betalat sin medlemsavgift. depp hemma i några timmar o medlemsregistrering o mat innan jag mötte upp agneta för en kvällspromenad. blev en härlig tur på en dryg timme- underbart!

nu ska jag försöka gå o lägga mig innan klockan blir alltför mycket så att jag inte är DÖD imorn när nästa nya kurs börjar.. genetik... bläää....


men det positiva är att imorn är det torsdag o efter torsdag kommer fredag o då kan jag åka till stallet och spendera tid med lassemannen...

älskade lassebrasse

vi tog lasse några varv på lina igår. det hade gått två veckor sen besöket på kliniken här i skara och idag skulle han börja trava lite på töm. han höll sig i skinnet men var sedan PIGG på den efterföljande promenaden där han fick gå naken i solskenet. han kändes på SÅÅÅ strålande gott humör. så fräsch i sinnet!

men lena hade inte gillat det hon såg på linan så hon åkte till vet idag och vi fick våran dom.
världens bästa lars är utdömd.

Santa Fe

Igår fick jag med mig Kicki till K! Hurra så kul! :)
Och för att få umgås med mig fick hon ju jobba för det också! ;) Tog med mig kameran så att hon fick ta kort på oss. Kameran är ju dock från stenåldern och ibland är den på humör, ibland inte. Igår var en ibland inte-dag. Men vafan, fick lite bilder ändå o om inte annat så är det bara skoj att ha en uppställd bild! :)

Blev lite extra taggad av att se bilderna! När man får se vad det är man försöker jobba bort men som känns svårt att jobba bort o därför slarvar man med det... Jag MÅSTE sluta luta mig 3 meter bakåt, jag MÅSTE få ordning på mina händer.. O så skänklarna, men det syns ju inte så mycket på stillbilder tack o lov! ;)

Fia var annars PIGG o jag slarvade med att inte låta henne krulla ihop sig så det blev ju bara värre o värre allteftersom. :D Men det var ju bara ännu en läxa! INTE slarva med såna viktiga saker helt enkelt. Efter ridningen mockade jag åt både Fi och Em eftersom deras kära ägarinna hade ooont i ryggen. Sen kikade vi en snabbis på lite hoppning innan vi åkte hem till Kicks o Jörgen för en trevlig kväll. Oj vad jag har saknat alla slapparkvällar hos dem! :)

Idag mockade jag bägge boxar igen, för att vara snäll. ;) Gick en promenix med Lassebrasse som hade sprätt i benen. Men han höll sig på mattan men det kan bli spännande nu när han ska börja travas... Vi ska kika honom på lina imorn, kommer nog gå vilt till.. O sen tömkörningen.. ojojoj.. Glad att jag slipper kan jag säga! ;) Slöade o åt lite mat o slöade lite till innan jag väl kom upp på Fifi. Hade sällskap av Hanna o Krasse också vilket var trevligt.

Försökte vara NOGA med att inte låta näsan dimpa in, att hålla upp o ihop händerna, inte falla bakåt och att bara vara allmänt konsekvent med ridningen. Hon var fin på framridningen och sen bestämde jag mig för att backa lite och göra lite basicgrejjer så att jag kunde fokusera på det jag ville. Så det blev helt enkelt en jäkla massa övergångar skritt-trav, där skritten skulle vara bra innan jag travade, övergången skulle vara bra, traven skulle vara bra o både tas tillbaka och ridas fram, avsaktningen skulle vara bra osv osv. Samtidigt som jag då tänkte på sitsen.

Kände att det fungerade bra o Fifi var fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!!!!! :)
Tappade det sedan i galoppen men fick lite ordning på det med och gick tillbaka till traven. Då började hon dock bli trött o dippa ner mer. Försökte öva på dom halva 10metersvolterna som är med i LB:0 men ojojoj vad hon dök då! Får ta det med Lena imorn tror jag.... Nöjd som tusan är jag ändå! :)

Gick sedan en promenix med Corint. Spänd som tusan när vi gick in, men lugnade sig faktiskt sedan... Stackars häst! Han gick o tuggade o blinkade o tuggade lite till.. Undra vad som rör sig i stackarens huvud. :(


Här är bilderna från igår!
   

   

 

försöksdjuren på astra zeneca

det ingår ju en hel del försöksdjurskunskap på våran utbildning, för att vi ska ha den utbildning vi behöver för att få utföra djurförsök. och då menas det inte att testa nya mediciner, utan även etologiska studier o sånt är ju djurförsök.

astra zeneca tycker om att tala väl om sig själva och deras djurförsök för människor som oss. det är nog rätt viktigt för deras framtid att vi som kan komma att påverka lagar mm har en ganska god insikt i deras verksamhet också. vi har ju varit på EBM på göteborgs universitet och sett hur deras försöksdjur har det, men nu tog vi steget vidare till den privata och kommersiella forskningen.

bussen gick klockan 7. rena döden ju! men jag tog med mig kudden o sov nästan hela vägen dit. sen var det först fika och föreläsningar om företaget och verksamheten o lite allt möjligt. mestadels intressant! sen var det en riktigt förvirrande lunch (massa olika val o olika köer o sallad man inte fick ta av osv....). efter det började äntligen det intressanta, vi delades in i två grupper, min fick gå upp till hundavdelningen och se hundstallar och se 3 hundar och vad som gjorts med dem för att kunna utföra försök. otroligt intressant! beagles och labbkorsningar använder dom sig av, och har väldigt mycket fler hundar än jag trott! men dom har det faktiskt rätt så bra. inte så jättemycket att säga om det faktiskt!

sen gick vi till avdelningen där dom avlar (höll på att skriva odlar... :P ) GMOmöss. Jag trodde att alla som var genmodifierade kallades för transgena, men tydligen inte! Transgena var dom när man tillsatt gener, och knock-outmöss om man tagit bort.. nåja, spillerill! där fick vi mest information om hur det går till när man avlar fram dem o så fick vi se några möss i 3 olika burar. Där blev jag lite besviken faktist, hade velat se mer! Hade velat se djurrum och kaninerna, marsvinen och hamstrarna också. Råttor o möss har vi ju sett förut... Men ändå!

Sen fick vi fika igen o fick åka hem! Intressant dag! Jag ser verkligen på djurförsök på ett helt annat sätt nu än jag gjorde för några år sedan. Var inne på djurens rätts hemsida häromdagen inför våran PBL om försöksdjur och suckade o stönade mest över att man ska vara så jobbig. :P Men samtidigt sitter djurens rätt med i alla (tror det är alla iaf) etiska nämnder i sverige, alltså där man beslutar om ifall försöken ska få genomföras eller inte. Och enligt de vi pratat med som är med i dessa nämnder så är det INTE så att dom ofta säger nej men röstas ner, utan dom brukar hålla med övriga gruppen... intressant!!!

att dressera en stregrande häst

Åsa ringde i förra veckan o sa att hon fått plats på en hoppträning, men eftersom den var både lördag o söndag (dvs mina dagar) så fick jag bestämma. Sa att hon självklart skulle träna så jag tog fredagen istället för lördagen o annan häst på lektionen. När fredagen väl kom hade Lisa ringt o undrat om jag inte skulle komma förbi henne o hästarna på vägen, vilket jag inte bangade! Först skulle farbrorn ut på uppmjukningsjobb i ridhuset och gud så söt han är! :) Han ville helst springa fort som vanligt o jag insåg att jag saknar honom! Vilket triumf det var att våga sitta upp på honom första gången. Och när jag sen började rida honom regelbundet!!!! Fast då var det ju bara i paddocken (och till o från den då)... Men ändå!

Så skulle greger röra på sig för första gången sen vila pga skada, vilket först verkade bli händelserikt, men som sen lugnade sig. Tills vi skulle försöka gå runt gården, då började han resa på sig.. hmm... svårt o göra något också från backen, hålla i honom så blir han sur o tyglar är ju för korta, o att inte hålla så var han sur med.. jaja.. det gick bra iaf även om vi inte kom runt...

Lisa bestämde sig för att haka på ut till K, vilket var hemskt trevligt! Fixade iordning Fia o kände mig hemskt omatchande. Tror inte en enda färg stämde. :P Hade sällskap av Dima i ridhuset, som dock skrämde upp Fifi genom att vara rädd i skottkärrehörnet.. Dessa djur! Red ett OK pass, Fia ville hellre hoppa hindrena som stod framme men var lydig ändå! Jag kände mig dock lite matt... Fick till galoppen i några språng här o där och sen var traven hyffsat ljuvlig! Kunde reglera henne men kände inte att min tajming stämde... Blev ett ganska kort pass, dels för att tiden hade sprungit ifrån oss men även för att hon tränat dressyr dagen innan o ju skulle hoppa hela helgen. Ville inte köra slut på världens bästa! :D Lisa tyckte att hon var en härlig dam, men vem tycker inte det? ;) Vi var kvar ett tag o kikade på hoppning o snackade skit. KUL att umgås igen men ack så trist att vi inte har kvar vårat älskade västergård!!!!!

På lördagen hade jag lovat att åka o jobba lite, ta sjukhästar o lasse, även om jag inte skulle rida. Mockade o donade o bestämde mig sedan för att gå ut med Corint. En elev hade gått med honom ute själv förra helgen o det hade gått bra om dom höll sig nära stallet så jag tänkte att eftersom hon är mindre rutinerad kan det inte vara några problem för mig. Men tji fick jag! Spänd ful dum häst som stressade upp sig för allt och blev blockerad. Fick han inte gå med bogen på mig och trampa mig på hälsenorna skulle han resa sig.. härlig häst det! Blev en FRÖJD att gå ut med Lasse efteråt! Han var pigg pigg pigg men han höll sig på mattan, spände bara upp halsen lite. söta! :) Sen dök Åsa upp o skulle på hoppträningen med Fi, så jag hakade på helt enkelt! Var jättekul att få se men fyfasen vad högt vissa hoppade! Men oj vad jag önskar att jag vågade! :D Fifi är iaf helt fabulös! En sån häst! Undra hur många gånger jag kan säga det? :D

Även på söndagen skulle jag jobba lite. Regnet, som tidvis var snöblandat, gav ju inte med sig så jag fick gå med dygnsura hästar i ridhuset istället. Eller Lasse var torr o fin, för han hade stått inne o fått sin tens-behandling. Men i ridhuset var han piggelinare än lördagen! Först var han SKIIIIIIIIIIIIIIIIITSUR på alla andra hästar, såpass sur att han skrämde lakris vid ett möte, så att lakris var tvungen att spralla iväg... vilket lasse såklart tog som ett kommando för att själv få spralla... :P Sen blev Farin rädd för ett spöke, varpå Lasse tyckte att han också skulle få spralla.. igen.. O sen hände något annat som också var kommando för sprall.. Han är för söt! Han är ju så snäll när han gör det, han vet vart han har en och hoppar inte på en och slutar så fort man säger åt honom.. Men ändå, han är lite hopplös, för han FÅR INTE spralla än! Det har bara gått en vecka och en dag sen behandling, och inte förrän på måndag ska han få börja trava.. och sen skritt o trav i två veckor till INGEN galopp! Och det innebär även INGET sprall! Men är man glad så är man? :)

Sen var det iaf dags för dygnsur Corint, som jag tog med longerlina och in i ridhuset. Det blev dock inte bättre utav det. Han for runt och gick på en o var ett nervvrak. Helt hopplöst! Vi funderade lite över om han ska få lite lugnande tillskott i fodret, fungerade på noggis så.. Stackarn trivs nog inte, han blir så hemskt blockad! Hoppas att han är frisk innan det är dags för ledarskapsclinic, hade vart sjukt nyttigt att ha med honom!

Efter det fick jag skriva på programridningen som var, dock bara 4 ekipage tyvärr. Gick bra för dom, och det var riktigt kul att se Lina o Piri (det lilla jag hann se). Shit vad på gång dom är! :) Vi pratade tävlingar och ska försöka se till att vi kommer iväg den 18e april, så får jag åka till sittningen på eftersläpp eller nåt... bra klasser o sånt den dagen så! Vi bara MÅSTE ut! :D Funderar på att försöka anmäla mig till någon av omgångarna till bohuscupen också, även om chansen att få komma med är liten...

Sen var det ju lektion iaf.. Skulle ha Farin eftersom det stämde bättre med hur hästarna gått än Mejram. Trist som fan men vad gör man! :P Farin har jag ju tyckt om förr men man nog sätta honom längre ner på listan nu. Visst blev han riktigt fin på slutet men att man ska behöva kämpa så! han blir nervös o trippar runt o vågar inte ta bettet o så tillslut slappnar han av, men då räcker det med att man ändrar ställningen i nacken lite så släpper han allt igen.. huga! :P

Ser fram emot fredagen nu.. Mer Fia! Woohoo! :)

bakom kulisserna på bukefalos

jag har flera gånger skojjat om att jag borde blogga om vad som händer bakom kulisserna på buke. vi moderatorer ser ju mycket mer än alla andra såklart. och ibland kliar det verkligen i fingrarna.

men what happens bakom kulisserna, stays bakom kulisserna! :D


min dag har varit rätt tråkig. var segstartad som fan men kom tillslut iväg till skolan. satte mig med hemtentan och fick en del gjort. sen dök agneta upp, och så emelie. fick ännu mer gjort! det är något med just det grupprummet och vi tre alltså! ;) sen skulle vi gå o fika med fredrik men så insåg jag att jag ju hade tvättid! och det var AKUT dags för att tvätta lakan o sånt! så jag fick snällt pallra mig hem istället när de gick iväg på roligheter! kändes dock på ett sätt bra, tänkte att OJ vad mycket jag skulle få gjort! få klart hela hemtentan o vara lycklig resten av helgen!

men som vanligt när jag har storslagna pluggplaner så blir det inte riktigt så! ;)
fick i första vändan tvätt o satt sedan vid datorn... insåg att jag var VRÅLHUNGRIG! inte så konstigt eftersom jag bara ätit frukost o klockan var runt 17... väntade tills jag kunde sätta i nästa omgång tvätt o cyklade sen iväg till munken.. köpte min sweetchilisås jag behövde o en liter mjölk. var sugen på GB Gräddglass med chokladkross men tänkte bara kika på hägen daszen också.. o då såg jag det! BEN O FAKKING JERRYS! köpte mig en cookie dough i rena förskräckelsen! ;)

har sedan suttit här på mitt arsle. några turer ner till tvättstugan (ska bli såååå gott att krypa ner i nybäddat!), lite äta, lite fix, lite trix.. men ingen hemtenta. :P

gick in på min favvotjockisaffär också. dom får ju inte nya kläder lite nu o då, och jag vill ju alltid ha nya kläder. och ska jag vara hemma över påsk o inte åka till usa behöver jag en ny klänning till trandansen. inte för att jag egentligen behöver en till klänning, de två jag köpte i somras har jag använt två gånger var. var sin gång i vegas, och på var sin sittning. jag ääälskar dom klänningarna och borde använda dom mer, men det finns liksom inga tillfällen? o det känns ju trist att ha samma klänning man redan haft på en sittning också...

iaf. dom hade ju fått in nya klänningar. 3 som jag fastnade för direkt. vad tycker ni?


trött på radikaler

man får gärna tycka radikalt, man får gärna vara en sån som vill förändra världen, man får gärna tycka precis tvärt om från vad jag tycker. men måste man klanka ner på allt och alla som inte tycker som en själv? måste man uttrycka att alla som har andra åsikter är värdelösa skitar? vad vinner man på det? vad vinner man på att inte visa medmänsklighet och respekt inför andras åsikter?

det är sånt som får mig att inte vilja vara med längre.

kidnappade Thor

jag läste om det här i camillas blogg bara någon dag efter att det hänt. jag var då helt säker på att det skulle lösa sig mer eller mindre omgående. men det har det inte.

så nu, alldeles för sent, tänkte jag posta länken till baby thors hemsida.
om någon vet något eller kan göra något så.. ja. gör det!

http://www.thorwang.com/


världens längsta och högsta my ass!

hehe.. när jag skulle logga in på bloggen var deras featured blogg nån som skrivit om gröna lunds nya bergbana. han skröt så fint om världens högsta o längsta berg o dalbana.. sen när man läser längst ner - i sitt slag.

gud så trött jag blir. den är inte i närheten av längst eller högst. mindre än den minsta på six flags typ.
längst o högst av just den modellen kanske. men åhhh jag tål inte sånt. jag ska fortsätta vägra grönan tror jag. ;)

världens längsta nål

i fredags var det hoppning. jag var SJUKT nervös. så att jag mådde illa redan i bilen på väg hem från skara. många timmar före lektionen. hopplöst! sa till frida där vi åkte att jag önskar att jag föreslagit att vi skulle jobba med att reglera galoppen mellan bommar på marken.. o så kommer jag till stallet och ser bommar på marken! WOOHOO! :) chillade en stund o gjorde iordning Fia med skakiga knän. Hoppade upp o red fram på en PIGG häst! Eller ja, piggare kan hon vara men ändå! Försökte trava över den ensamma bommen som låg på marken men ensamma bommar = HOPP tyckte Fia. Jaja. :)

Jobbade sedan över bommarna och om jag höll i rätt mycket gick hon på 5 språng. Eftersom flera hästar var piggelin tog vi bara ihop dom, fick ner henne till 6 språng och sen klarade vi NÄSTAN 7.. :) Sen var det studs, fast bara två kryss men med bommar före o efter också. var nästan inte läskigt alls att styra på och efter första gången var det bara roligt! Hoppade studsen åt bägge håll o sen avslutade vi med två hinder i var sin snett igenom. KUL KUL KUL!!! Reagerade inte ens på att Anna höjde upp ena studsen heller! Tänka sig! ;) Och nu läääängtar jag till nästa hoppning! En sån häst Fia är, vad trygg jag kan känna mig på henne! :)

Sen på lördagen var det dressyr på schemat. Var rätt vek efter för lite mat i magen och för mycket förkylning i veckan. Tyckte inte jag fick till det i början o galoppen sen blev det inga underverk med. Lena hjälpte mig lite inemellan med att jag måste kräva mer och faktiskt vara mer kraftfull i ett par språng bara men jag orkade inte riktigt. Traven sen var dock superhärlig! Kunde reglera på alla sätt o vis och bara styra runt o hon följde mig finfint! KUL igen! :D

På söndagen såg jag fram emot lektionen. Visste att vi skulle vara 3 pers bara så det blir ju skitbra. Men så kommer jag dit o ser att ännu en är struken från listan- ännu bättre! ;) Sen medans jag står o pysslar iordning Lasse inför vetbesöket idag, så får jag reda på att jag var själv kvar i gruppen = privatlektion! passade mig väldigt bra och även Lena var nöjd med det, vi tyckte bägge att det skulle sitta fint med en sån för att jobba med saker som jag sen kan jobba med när jag rider självständigt. Red fram o Fia kändes helt ok. Kunde reglera henne bra o hon var framme på bettet o krullade inte ihop sig. Sen började vi från skritten, att samla ihop henne och få henne att vänta på mig där och att inte ta eftergift som  en hjälp till att falla fram. När hon väntade kvar där så be henne gå fram i samma balans. Blev riktigt bra! Sen trav där jag dels fick hitta min sits, att inte luta mig för mycket bakåt utan att sitta i henne helt lodrätt och att hålla om med skänkeln på rätt sätt så att den blev stilla. Jobbigt men det blev ju ack så mycket bättre! Sen var det reglering av traven som gällde. Samla och se till att hon väntade på mig där och hade fram näsan, sen skulle hon framåt i samma balans o med näsan framme, o så tillbaka igen med näsan framme... det där med näsan framme är svårt! ;) men vi kämpade på o hon var superduktig! :) jobbade även på rakt spår och gjorde några ökningar som faktiskt blev helt ok!

sen jobbade vi på halva bakdelsvändningar, vilket inte var det lättaste. hon ville rusa ur dom och ställa utåt o ville ha mig på yttersidan hela tiden.. ffa vill hon ha en på högersidan när man går i vänster varv. INTE så lätt att få till en vändning med bibehållen ställning o böjning när hästen trycker över en på fel sida... :P Men det fungerade ju det med! Så över till lite galoppjobb som är svårt svårt! Började med vänstern som är lättare o där blev hon riktigt fin! Fick gå in på en 12metersvolt o få hjälp av voltens storlek för att hålla ordning på tempot. Fick ta i rätt mycket för att få henne att samla ihop sig men vi fick ordning på henne med lagom mycket tillbaka och lagom mycket framåt- med näsan framme! ;) högern var vääääldigt mycket svårare, hon skjuter ut ytterbogen så att hon bryter av när man försöker samla henne. INTE lätt att få ihop henne så mycket som behövs för att få effekt, och sen blir hon istället seg och tar inte skänkeln framåt för det blir jobbigt det med.. men vi fick till ett par bra språng o nöjde oss med det!

RIKTIGT kul pass och jag är sååå peppad! MÅSTE ut o tävla helt enkelt! :)


Sen idag var det dags för Lasse att besöka Skaras ATG. Först var dom såklart sena men sen kom han in till UL o blev drogad o klippt. Stackarn blev JÄTTEnervös o stod o darrade med mulen. Hjärtat!!!! yttre UL visade ingenting, utan han var finfin i ryggen! Inre däremot visade på förändringar i SI-leden, på högersidan var det gammalt, på vänstern nytt. om jag minns rätt... Så dom bestämde sig för att behandla och där kommer rubriken in! SI-leden är i korset på hästen, typ där korsbenet fäster i bäckenet eller nåt i den stilen. På en STOR häst som Lasse (vet klagade på det, att Lars var för stor, svårt att få ordning på allt :D) så behövs extra stora nålar. Inte bara att dom var tjocka som fan, utan helt sjukt jävla långa! HUGA!!! Först stack han en o var tvungen att sticka om, sen en till nål.. AJAJAJ! Rakt ner i ryggen! BLÄ!

Så efter det in i röntgen där han fick ännu lite mer lugnande. så försöka få bra ryggbilder vilket inte gick så bra, det går aldrig bra, åby fick inga bra bilder heller. :P men han blev rejält trött o började sura på den stackars söta killen som jobbade i röntgen. haha. dumma surpuppa till Lars. :) O när vet kom in o skulle titta på Lasses avhuggna öron blev han riktigt sur stackarn. :D men sen var han klar o fick piggna till lite i boxen. Sen när jag tog ut honom för att få honom att piggna till det sista innan han kunde åka hem träffade jag på Christoffer o Johanna som var på väg hem från skolan. Härligt med en liten stad, man träffar alltid någon man känner! ;)

Lastade honom sen o vart nästan sur över att hela klassen inte satt i bussen o skulle åka till ett studiebesök. Tyglarna över halsen o så går hästen på själv. Skitsmidigt! ;)

Prognosen är iaf att vi inte vet hur det blir. Det är olika på olika hästar hur dom klarar av förändringar där och hur dom svarar på behandlingar osv. Om 4 veckor ska han till vet igen för åb. Så vi får helt enkelt vänta en månad till innan vi vet något!

california

åh vad jag saknar det!
varför bestämde jag mig inte för att flytta till usa innan jag skaffade mig flera omgångar av nytt liv här i Sverige?
jag saknar min familj, jag saknar solen, jag saknar chillandet, jag saknar the oaks, jag saknar panda express, jag saknar coffee bean & tea leaf, jag saknar tamara o hästarna.

jag vill verkligen inte vara såhär delad mellan länderna.
blir lite ledsen varje gång jag läser maries blogg o dom hittat på något skoj. jag vill också vara där.
egentligen handlar det säkert bara om att vilja bort från verkligheten här men må så vara.

tror inte att det blir någon resa dit över påsk. jag orkar inte åka dit o vara stressad och inte hitta vara där o njuta utan bara åka dit o åka hem igen. vilket suger. men jag vet inte. svårt att bestämma sig...

piss!