Tävlingen

Så var det äntligen över! ;)
Fast jag måste säga att det är sant som det är sagt- det är KUL att tävla på Piri! :)


Dagen började alldeles för tidigt såklart, men ändå helt ok eftersom jag sovit ovanligt bra (dock långt ifrån bra på riktigt såklart) för att vara natten före tävling. Att lasta Piri var jättekul, fick ta tag i honom rejält för att han inte skulle springa på lastbilen innan Curry var instängd i sin box... :P Vi kom iaf iväg när vi tänkt men sen gick det vääääldigt mycket snabbare att köra än planerat, så vi var först på plats. :D Nåja, vad gör det?

Kunde fixa och dona i lugn o ro innan det var dags för mig att sitta upp. Piri var helt lugn och visste precis att det var tävling på G och verkade stortrivas. Tänkte när jag började rida fram att jag inte ska mesa utan ta tag i det som känns dåligt och rida som hemma. Lena kom o hjälpte till på framridningen som faktiskt kändes ganska lagom lång. Förklassen gick i stora ridhuset där man gick in en start innan o höll sig i collecting ring medans föregående start red sitt program. Här missade jag lite och glömde dricka vatten precis innan jag gick in och eftersom det tog ett tag innan det var min tur hann jag bli rejält torr i munnen- något jag hatar. :P Försökte ta det lugnt innan jag fick startsignal men borde nog tagit det ännu lugnare. Piri var iaf jättefin när jag red runt banan och tittade inte mycket på det som fanns att titta på. Det var första gången jag red där man rider runt banan innan och så det var lite skoj måste jag säga. ;)

Själva programmet gick bra. Det kändes lite segt men jag orkade inte riktigt pressa på mer. Kände att han ändå var avspänd och fin, så hellre att vi tar oss igenom det så än att jag pressar på o får missar/blir för trött och därför missar. Allt förutom halterna gick bra, ungefär som planerat med andra ord. ;) Var himla nöjd ändå men lite sur på mig själv över att jag inte manat på honom lite mer. Hämtade mitt protokoll- 64,8% med 7or på det mesta, fyra 6or och en 5a på halten mitt i. På Allmänna intrycken var det 7a på hästens form och 6or på resten, något Lena tyckte var konstigt eftersom det inte speglade betygen på de enskilda momenten, men men. Hamnade tvåa och låg kvar där och fick alltså vara med om min första prisutdelning och då även till häst med ärevarv och allt. :) Piri tyckte det var jätteskoj såklart och jag med! :D Tyvärr hade de inga roliga priser, utan bara pengar tillbaka... :P ;)

Till andra klassen satsade jag ännu mer på min mycket kortare framridning. Var lite olika bud på om de låg efter i tiden eller inte, men det blev bra ändå tillslut. Han kändes superfin och jag hittade ett bra tryck i honom. Min lagklass gick i ett annat ridhus där det enligt Piri fanns mer att titta på. Men vi hann titta av oss innan vi skulle starta men tyvärr hade jag då tappat trycket. Jag tyckte att jag red på mer, men det gjorde jag tydligen inte... :P Domaren har varit o dömt hos oss ett par gånger o hon sa det till mig när vi var klara att hade jag bara haft ett friskare tempo hade det blivit en poäng högre överallt. Piri hade dessutom redan kommit ihåg programmet och fattade galopp före mig i vänsterfattningen och bröt av före i högergaloppen, men men.. :P Samma 5a på halten, 3 fler 6or men under Allmänna fick jag 7or på formen, sitsen och inverkan- vilket såklart var skoj! Slutade då på 65,2% men tyvärr långt utanför placering eftersom det var så många fina hästar med i den klassen. Var först väldigt missnöjd- jag tyckte ju att jag red på mer! Lina höll med mig om att det hade varit bättre än i första klassen också. Dessutom fick jag lite flashbacks från hästskötarexamen när jag hela tiden fick höra att jag behövde dra ner på tempot och sen när det väl gällde blev underkänd för att jag red i undertempo... Får nästan alltid höra att det går lite hastigt annars så ja...

Sen hade jag en liten pratstund med Lina och kom fram till att jag ska vara jättenöjd. 65% från den domaren är INTE dåligt, förra året på lektionsmästerskapet fick jag 67 utav henne när jag red Fia, som jag ridit hela våren och som var i full gång (visserligen LB men ja, förutsättningarna var lite bättre). Det här var INTE långt efter och då har jag bara ridit Piri någorlunda ordentligt 6 gånger sen han blev frisk. Och bara 3 lektioner där en inte gick bra alls. Vi har inte jobbat mycket med traven heller för den delen. Dessutom var det våran första tävling, och bara 4e tävlingen på bortaplan för mig. Jag hade koll hela programmen igenom och kände inte att jag låg efter någonstans, jag red dessutom hela tiden, även om jag kanske borde ridit ännu mer! ;)

Det där lilla stinget av bläkänsla kan jag inte riktigt skaka av mig än, men jag ska. För Piri är bäst! :)


 

 


Själapåverkan

Det är helt otroligt egentligen, hur ett enda litet ridpass kan förändra hela ens sinnesstämning, energi, humör, inställning till livet- ja allt!

På söndag är det tävling, och eftersom Lena inte kunde hålla någon lektion för mig förra helgen har jag nu två på raken, idag och imorn, som uppladdning. Började framridningen med att försöka vara jäkligt noga i skritten, att inte fuska förbi något utan vara metodisk och ta mig igenom spänningarna där innan jag började trava. Piri var dock i strålande form och kändes bra. När jag väl travade var det inte jättemycket spänningar och jag kunde hitta honom ganska bra tycker jag, bäst hittills av våra pass sen sommaren iaf. Lena kom in lagom till att jag ville börja galoppera så vi körde därifrån.

Lena satte oss i arbete ganska omgående och jag fick börja ställa högre krav igen. Redan från början kände jag att det skulle bli ett bra pass och kände nästan från första galoppsprånget glädjen sprida sig i hela min kropp. UNDERBART!!! Fick jobba med formen, mina händer, kontakten och engagemanget bakifrån på volten. Gick in på mindre volter för att få hjälp med att hålla nere tempot. Piri tyckte jag var APJOBBIG som ville ha igång bak i det lägre tempot och sparkade en del åt spöpeten... :P Men gjrode det han skulle och blev superfin. Gick ut på fyrkanten och kände hur det stämde och jag hade kontroll- göööötttt... ;) Vände över och fick ta lite förvänd- ojoj vad det kändes att han inte gjort det på länge. :)

Stretchade honom lite i traven innan han fick pusta lite. Började i trav i högern men han slingrade sig rätt ordentligt och var svår att hitta helt rätt, så över i galopp istället eftersom han är lättare där. Fick jobba på för att hitta det, han ville inte ha den kontakten jag behövde ha på inner tygel, och rumpan åkte då ut. Men vi kämpade på och kom ihop oss bra. Ut på fyrkanten där också och hitta spårningen även på rakt spår och så lite förvänd där med. Över till trav som nu var helt underbar. Tog några ökningar längs långsidorna, och ojojoj vilka längningar. Hittade dem sådär så jag lyckas rida dem hela vägen fram och på så sätt inte tappa något på vägen. SKA fokusera på att hitta den känslan på söndag, jag bara ska! ;)

Sen kändes vi klara, Lena frågade om det var något jag ville träna på, men vi kom fram till att nä, nu när han vart så jäkla fin så avslutar vi istället. Jag kan programmet, de problem vi har dyker upp när han inte är helt igenom och jag inte har honom mellan hjälperna, så vi var väldigt överens om att det bästa är att vi bara jobbar på det istället. Travade av honom och sen skrittade av ute. Sen flöt jag runt på små rosa moln resten av kvällen och faktiskt längtade efter söndagens tävling... Nu har euforin lagt sig en aning förstås, men det är ok. För imorn får jag åka tillbaka till stallet och göra om det igen. Underbart! :)

Skarafamiljen

En av de positiva sakerna med att plugga i Skara var att man blev jäkligt tight med folk där. Man sammanstrålade i en liten håla och hade inte så mycket annat o göra än att bli mycket goda vänner med varandra. ;) När man dessutom har ganska små klasser och engagerad personal lär man ju känna sina lärare också. Som en sa innan vi slutade, vi var inte längre hennes studenter, utan hennes vänner.

Igår var jag uppe för att skriva på överlåtelsekontraktet för min lägenhet och lämna in lite kvitton på saker jag betalat för mitt exjobb men ska få tillbaka pengar för. När jag var färdig med kontraktet ringde jag käre Emelie och mötte henne + Erik på McD, sen åkte jag och E till skolan för att hitta kvinnan jag skulle lämna mina kvitton till. I rummet precis vid entrén sitter Jens (afrikaläraren) med hela bordet fyllt av papper och kvitton, vi säger hej till honom o han frågar om vi har lust att ta en kaffe om 10 minuter ca när han kan ta en paus. Visst säger vi. Vi hittar kvittomänniskan och fixar det, sen går vi till biblan o lämnar en skiva som innehåller ett special issue av en tidsskrift som skulle tillfalla biblo om jag inte ville betala för det själv. Där blev vi kvar en stund, pratandes med den mycket trevliga bibliotekarien.

Tillbaka ner till F-huset där Jens inte längre sitter i rummet han satt i, dock är alla hans saker där fortfarande (inkl hans skor) så vi vet att han är nånstans i bygget. Vi bestämmer oss för att gå en sväng o leta och hittar då såklart en hel hög med lärare också. Det blev två kortare pratstunder och en längre pratstund, och flera kramar. De var jätteglada att se oss, ville veta vad vi skulle hitta på osv. Jag blev nästan medbjuden på en konferens nästa sommar i USA och fick nog höra att de har väldigt väldigt höga tankar om mig. Najs! :)

Sen hittade vi tillslut Jens och satte oss i lunchrummet med var sin kopp. Vi pratade om Kenya och lite allt möjligt annat innan han behövde ge sig iväg till ridskolan då hans söner precis börjat rida. Senare på kvällen när jag var inne i Göteborg med andra vänner fick jag ett sms. Hahahaha, det var från Jens där han skrev att fikan var trevlig och undrade om någon mer som var med i Kenya var kvar i Skara... Han är för rolig han!


Jag kommer sakna min Skarafamilj. Jag kommer sakna den ofantligt mycket!!!

spontanshopping

Har shoppat lite sådär oväntat med min käre mor. Igår var vi o handlade på maxi och så hittade jag några koftor på rea, och ett par grå/gröna leggings som jag kände att jomen varför inte? Handla kläder på Maxi liksom, det är värre än att shoppa på Target det! ;)

Sen idag ville mor min in till "stan" (dvs alingsås) och kika på en klänning hon inte provat några veckor sen. Så när vi handlat åt henne passade vi på att kika runt lite. På Lindex hittade jag en snygg top och ett par snygga jeansleggings- och nej ni kan vara lugna, jag kommer inte använda dom med vanliga korta tröjor. ;) Sen tog vi en sväng in på Gina Tricot där jag egentligen tänkte kika efter något fint till Marie (
http://eiramin.wordpress.com) men där hittade jag en söt stickad längre tröja, som dock var väldigt glest stickad, så den funkar kanske i södra Cali också, iaf på lite kyligare kvällar eller någon ACkyld restaurang... ;)

Men jag tror att det här kan bli snyggt, med mina fina skor jag köpte på Scorett i stan (den riktiga stan)... Eller?
bättre- tillräckligt?

Den här helgens ridning gick mycket bättre än förra. Hade ju världens problem med att få fram näsan på lilla prinsen helgen innan det, så denna hade jag fokus hela tiden på att inte låta honom krulla ihop sig. Ingen lektion vilket kändes lite jobbigt samtidigt som det var lika bra det, för jag måste ju kunna hitta honom själv på söndag när det är tävling. Fredag o lördag har jag dock lektioner så det blir nog bra tillslut ändå.

I fredags kändes han rätt så bra. Red programlinjer och det mesta fungerade helt ok. Att ställa om från höger till vänster i serpentinen samtidigt som man ska skritta lite är svårt, från vänster till höger går det dock bra. Så ja, får hoppas att det blir godkänt iaf. :) Formen kändes bra även om vi inte fick till det där sista som behövs. Lena kom in på slutet för att rida och sa att formen såg riktigt bra ut så det var skönt att känslan stämde.

I lördags var han lite klurigare igen, krullade inte ihop men det var ändå inte samma solklara känsla på att han hade näsan framme. Men Anna höll ju privatlektion så jag frågade henne då och då helt enkelt. Red fler programlinjer och jo jag har koll på det mesta. Måste bara ha honom för hjälperna ordentligt efter framridningen så är det egentligen inga problem. Kände på några travlängningar men jäklar vad svårt det är. Han vill så gärna köra sitt egna rejs så avstämningen är så jäkla svår att få till. Och så får man till det men ska lyckas rida hela vägen fram så det inte bara blir springigt. Och så halterna som började bli katastrof igen när jag provade att ta sista galoppen o sen bryta av o vända upp på medellinjen- men det har jag vetat hela tiden att det kanske inte skulle gå så bra med halterna. Inget att hetsa upp sig över helt enkelt- det får gå som det går det med.

Idag hade ryttarmeddelandet kommit upp- enligt det ska vi ha fasta starttider- SKÖNT! men startlistorna har inte kommit än. Pirrigt som FAN (eller Pirigt som jag skrev på fejjan häromdagen. ;) ) men samtidigt är jag faktiskt lite taggad. Det ska bli skoj att få komma ut på bästaste hästen, önskar bara att vi kunde haft några veckor till på oss, eller att vi hade kunnat ge oss ut i våras när vi var som bäst. Men men, så är det med hästar!

Bokat o klart

Så idag bokade vi min biljett. Den 16e åker jag, via Schipol och inga mer stopp på vägen, fick dessutom en suverän plats! Economy Plus och dessutom exit... PERF! Hem åker jag i början på juni, om jag inte bestämmer mig för att jag vantrivs o åker hem tidigare. Eller får för mig att jag ska vara kvar o inte kommer hem alls?

Huga, det är så snart! Hur ska jag hinna göra allt jag skulle göra innan jag åkte? Åka till sthlm o pussa på mina hästar tex... Shit pommes, dags att sätta fart eller? Först ska jag nog klara av min tävling på söndag iofs. En vecka bara. Yikes!


Kollade upp vad min tilltänkte make tjänar. I år ligger hans lön på $5 000 000. Dvs inte ens i närheten av tillräckligt för att köpa det där huset... Inte ens det billigare huset har vi råd med. Värdelöst! :P Fast inte ens Kobe har råd att köpa huset med en årslön, han tjänar bara typ hälften av vad som behövs. Hahahaha.. SICK!!!! :D(Fast nu googlade jag fram en lista med bäst betalda sportnissar... Kobe låg tvåa på den och räknar man med alla endorsements o skit så räknade de på 45 miljoner på ett år... Så han har kanske nästan råd med huset... Synd att det inte är han jag vill gifta mig med.... ;) )

Mitt liv i lådor

Igår blev jag utflyttad ur min älskade lilla lägenhet i Skara. Överlåtelsen är fortfarande inte färdig men nya tjejen flyttar in imorn så jag kan inte tänka mig att de backar ur nu heller. Skönt!

Har fått ordning på rummet här i Alingsås med och har mest ett gäng lådor som ska få plats uppe på vinden på något sätt. Hur vet vi inte riktigt än dock. :D

Måste ta tag i allt som måste fixas- säga upp hemförsäkringen, ringa elen o kolla så att det är som jag tror att det är, skicka in så jag kan få mitt examensbevis o lämna in kvitton till Lena så jag kan få tillbaka lite pengar. Hur lätt som helst att göra egentligen, man ska bara komma ihåg och orka. Nu är det dock helg så nu behöver inget göras. Imorn ska jag rida och sen åka in till stan o grilla o dricka lite gott med vänner. Sen kan man börja fundera på alla måsten igen.

Verkar som att det blir USA runt den 15e september.
Hej o hå!

$40 000 i månaden eller $40 000 000

Min käre bror och hans kära Marie letar ju hus. Så ikväll har jag roat mig genom att kolla på hus ingen av oss någonsin kommer ha råd med. Beach houses framförallt. :D

Hittade två som på något sätt slog alla andra.
Bägge ligger i Malibu, på stranden, och är lite finare än många andra.
Den första kostar faktiskt bara $11 000 000, vilket är några mille billigare än många andra hus. Men känner man att man inte riktigt vill lägga dom 11 miljonerna, så kan man alltid hyra det, för $40 000/mån. Som hittat! Eller?
http://www.redfin.com/CA/Malibu/7049-Birdview-Ave-90265/home/6857516Den andra var det dyraste jag hittade när jag kikade nu. Finns säkert dyrare. Kostar över en kvarts miljard i svenska pengar. $40 000 000. Det är knappt så man fattar hur mycket pengar det är. Då räcker det nog inte med att jag gifter mig med min tilltänkta Lakerskille... Han tjänar inte tillräckligt bra som basketproffs tror jag inte.
http://www.redfin.com/CA/Malibu/31388-Broad-Beach-Rd-90265/home/6858460
Vad tycks?
Något ni kan tänka er?

allt på en gång

Så mycket har hänt att jag inte orkat blogga. :)
Jag har troligtvis fått sålt min lägenhet. De la handpenning men kontraktet är ju inte påskrivet så jag vågar inte ropa hej förrän det hänt. Överlåtelseansökan är inlämnad så det är bara att vänta. Skulle inte tro att de bangar nu, men ja. Ihhk. Ska flytta ut på torsdag så det är snabba ryck... :P

Har anmält mig till dressyrtävlingen den 29e också, som är SKITSNART! Red två pass förra veckan, som inget av dem var särskilt uppflyftande. Delade privatlektion med Maja i lördags och visst fanns det ljusglimtar men formen satt där inte. Men jag får lita på att vi hittar rätt på de pass vi har kvar och så får jag fokusera på att vissa andra saker som ingår i programmet fungerade väldigt bra- serpentinerna med övergångar vart bra flera av dom, flera galoppfattningar och avbrott blev också bra. Det gäller att jag har is i magen på högergaloppen bara och inte fattar innan vi är redo, vi har till mittbokstaven på oss, det måste jag utnyttja.


Så istället för att fixa o dona här hemma inför flytt på torsag så fyller jag i en lista som Matilda postade på sin blogg (
http://showjumper.blogg.se/), o jag älskar ju listor så... ;)


Du heter: Lisa
Smeknamn: Inga, förutom möjligtvis lizan...
Låt som när du är ledsen sörjer till: Finns alldeles för många för att rada upp här.. :D
Beroende av: Glass glass glass i stora lass lass lass ja jag är galen i glass! Jag mår inte bra om jag inte får äta glass rätt ofta och så min dator då, den är jag smått beroende av.
Vad tror folk om dig? Det beror nog på vilka "folk" är. Beroende på i vilket sammanhang folk lärt känna mig, så tror de nog ganska olika saker. Men en sak är nog att jag är en lat slacker, när det egentligen handlar om psykproblem.
Stämmer det? Mycket av det folk tror stämmer säkert, och visst är jag en lat slacker också, men just den biten stämmer ju inte alls ändå.

Vad får du oftast komplimanger för? Vilken svår fråga, det beror ju också på! Men mest är kanske mina vänner som säger att jag är bra? :D

Hur imponerar man på dig? Jag blir såklart imponerad av personer som är riktigt duktiga på något, men mest imponerad blir jag när folk gör sådär ruskigt bra saker för djur o natur. Eller lyckas vända sina liv till något fantastiskt o sånt. Eller bara lyckas vara genuint nöjda med sig själva och sina liv. Fast då blir jag lite sur också. ;)
Brukar du skratta för dig själv? Oh ja. :D

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: En bekräftelse på bokning av släp inför flytten på torsdag. :P

Hur svarar du i mobilen? "Ja det är Lisa"... Undra varför jag säger Ja först egentligen? Istället för hej?

Vem ringde du senast? Christoffer igår när jag ville våldgästa honom en stund innan jag åkte hem från Skara.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att jag gärna fick komma o våldgästa honom. :)
Antal timmar sömn inatt: Ett helt gäng, 9 kanske? Så skönt efter flera nätter med lite mindre sömn.

Brukar du komma i tid: Jag har blivit helt hopplös på det. Iaf när det gäller vänner o så. Oförskämt är det också. :(
Hur känner du dig nu: Lite hipp som happ faktiskt. :P

Vanligaste färg på dina kläder: Svart och blått tror jag.

Vad tycker du om fötter: Hahaha, typisk fråga för de som antingen har fotfobi eller fotfetisch? Jag har varken eller. :P

Vad saknar du: att vara ekonomiskt oberoende? ;) Nää jag saknar de roliga dagarna med vännerna i Skara. :)

Favorit dryck på morgonen: Kall Oboy. :)
När brukar du oftast gå och lägga dig: Nu har det blivit typ 1:30-2...

Är du blyg? I vissa situationer ja, men oftast inte. När jag var liten var jag hysteriskt blyg.
Sysslar du med någon idrott: Ridning, främst dressyr på lägre nivå dock.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Förälskelse vid första ögonkastet ja absolut! Som sen kan vara riktig äkta kärlek, men det tror jag inte man egentligen vet med en gång, även om det kan verka så.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ska man svara kissa stående nu eller? Nää jag skulle nog mest gå runt och se hur världen skiljer sig för män och kvinnor.

Är du nöjd med ditt liv: Både ja och nej, kanske mest nej pga av vissa saker.

Är du bortskämd: Japp. Och tacka gode gud för det, jag vet inte vad som blivit av mig alls om mina föräldrar inte kunnat göra allt de gör för mig, vilket är en fruktansvärt skrämmande tanke.
Vad gör du i morgon: Åker till Skara och packar ihop mitt kök.

Vad är det värsta du vet? Svek.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja!

Vad är det finaste du fått? Jag vet inte riktigt, svår fråga... Kommer inte på något på rak arm som är "det finaste"... Just nu kan jag tycka att kameran jag fick i julas är det bästa jag nånsin fått eftersom mina bilder från Kenya är helt underbara.
En speciell dag du minns: Vilken ska man välja? Tar första heldagen i Masai Mara, som var HELT outstanding.

Du samlar på: Dammråttor... Annars samlar jag inte på någon speciell sak sådär.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen, jag kollar vem som är online på facebook/msn. ;)
När grät du senast: Vet faktiskt inte.. Hmm..
Vill du gifta dig: Ja varför inte?
Vill du ha barn: Nej inte som jag känner idag, av flera olika skäl. Kanske mest att jag inte vill utsätta någon för denna hemska vidriga värld.

Är du musikalisk? Hyfsat, kan spela några instrument, har lite taktkänsla, sjunger inte ovanligt dåligt. ;)

Vad dricker du helst när du är törstig: Är jag RIKTIGT törstig vill jag ha vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Japp.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Jo tyvärr.

Biter du på naglarna: Nej, bara om något gått sönder och behöver bitas av för att inte dras sönder mer och jag inte har någon sax eller så i närheten.


Nu då?

Kanske kanske kanske...

Har funderat över när det är läge att uppdatera min annons på lägenheten eftersom jag inte fått så mycket napp. Men så idag äntligen kom ett mail! En tjej som ska börja samma program jag gick, och som hon som bodde i lägenheten före mig gick. Lite kul faktiskt! ;)

Hon var superintresserad och vi skulle höras mer imorn. Så håll nu tummarna!!!!!!!!!

Hon vill i så fall flytta in nästa helg, om 1½ vecka. Jisses. Nu måste man sätta fart med allt! Hur ska det gå till egentligen? :S

rosa skor!

I fredags åkte jag tillbaka till skoaffären. Det jag hade missat sist var ett par SKETASNYGGA skor som var nedsatta till 149:- som dock inte fanns kvar i min storlek längre. Synd synd synd för jag hade blivit lite kär i dem i våras när jag letade balskor men de passade inte till någon av klänningarna.

De skorna jag länkade en bild till sist fanns dock kvar, men inte de beiga utan bara de rosa. Och dessutom hade de samma dag sänkt priset ytterligare så de bara kostade 150 pix- som hittat med andra ord! Blev såklart ett köp och jag tror att jag ska åka till fler butiker och se om någon har de andra skorna i min storlek. Om jag orkar. :P


Governor Andy

Egentligen borde jag väl skriva om Kent och 15årsjubileumet vi firade idag. Men jag tar det imorn eller nåt istället.. :P

Istället skriver jag om Gorvenor Andy. Han gör ju reklam på MTV för något nu, kanske på någon mer kanal också? Såg precis reklamen och kan ändå inte minnas vad det är? Något om någon hälsning man kan skicka till sina vänner eller nåt?

Nåja.
Det är så jävla skumt att se honom, och att se honom som en kändis. På Hultsfred nåt år, tror det var 99? så var jag och en av mina vänner lite trötta på folk (och på våra andra tältvänner) och tog en promenad in mot centrum o satte oss på en trapp och pratade. Ett gäng äldre killar kom gående och stannade för att prata. En av dem ville bara kolla att allt var OK med oss, eftersom vi satt där rätt långt från camping o så (cred till honom för övrigt). Men några av de andra var lite mer på kalasen och tyckte vi borde dricka mer. En av dom tyckte att vi skulle följa med till deras hotellrum och festa, vi kunde ju få bo där med. Den personen var Governor Andy. Eller han blev det sen, vad han kallade sig då minns jag inte, men han berättade att han minsann skulle stå på nån scen och tyckte att han var jävligt ball. Med all rätt såklart, det är stort att få spela innan man fått sitt break liksom.

Men året var ju 99 om jag inte minns fel, senare var det iaf inte. Jag var 17 och min vän 16. Och han ville att vi skulle haka på till hotellrummet. :P

Visst, han gav oss verkligen inga oanständiga förslag så, men ändå. Min vän var rätt sugen (hon var inte så mycket för tält och bajamajor) men tack o lov sa en av de andra grabbarna att nä, det var nog ingen bra idé om vi följde med. Tror det var samma kille som undrade om allt var OK. Heja den snubben!Piri plutt tog ett skutt

Fast det gjorde han ju inte, min älskade lilla häst. Tog ett skutt alltså.

I 4 dagar har jag ridit honom nu, nästa gång blir väl nångång nästa vecka. Ska försöka få ridit en gång själv och en privatlektion i veckan nu för att komma i form inför tävlingen. Om de nu blir någon tävling, verkar bli svårt att få ihop ett lag. :/

Den här veckan fick han börja gå på böjda spår, men fortfarande inte mycket böjt. En volt här, en volt där. Det är rätt jobbigt med en häst som är sjuuuukt svår att få loss utan att få nöta runt på en volt en stund. Nåja, under de förutsättningarna har det gått riktigt bra måste jag säga. Men man känner när man sätter sig i några steg att nä, helt loss är det då verkligen inte. :P Nåja. Han är så underbar att det gör inget. :) Och det lär ju ordna upp sig när vi får jobba på lite mer. :)

Idag kom Lina ut också med lilla dottern och hälsade på. Mycket trevligt såklart och Piri var också nöjd med att få träffa sin gamla matte. :) Och då kunde man ju även få sig en liten bild! ;) Uppställd såklart och tagen med iphone så kvaliteten är kanske inte den allra bästa. Men ändå. :) Vädret har ju tack o lov tillåtit att jag skrittar fram o av ute, så Lina mötte upp oss vid ån så vi kunde få lite roligare bakgrund än stall, hagar eller ridhus. :Pnackar och skor

Usch, jag har alldeles ont i nacken men vet inte varför eller vad jag gjort... Gjorde inte såhär ont i morse även om jag kände mig lite stel, men hoppas ändå att det är något jag sovit mig till. För annars är jag lite lätt fästingnojig efter fästingen som vägrade släppa taget helt, kollar varje dag och ingen klassisk borreliaring runt än. Men nojjar över att min diffust onda hals skulle vara ett symtom (svullna lymfkörtlar liksom) och nu att nacken också skulle vara det. Kollar ständigt så att jag fortfarande når med hakan mot bröstkorgen = ingen hjärnhinneinlfammation. :P

Var iväg lite snabbt till Scorett här i Alingsås idag. Har 100:- rabatt så jag tänkte se vad som fanns. Massa fina höstskor, men som inte kändes så perfekta direkt för södra Cali. :P Kikade på reaskorna också och de fina peep toe kilklackarna i sidenaktigt tyg finns för 200:- , i både beiget och ceriserosa. Sjukt snygga men kommer jag använda dom? Annars funderar jag på att vara lite lagom efter och slå till på gladiatorsandaler, eller kanske några tunna sneakers eller nåt... Ska tillbaks när det finns lite mer tid tänkte jag, på fredag typ. :P


Här är dom jag funderar på, men i fel färg såklart... Är de värda 200:- tycker ni? Jag som så sällan använder klackar trots att jag alltid tänker att jag borde börja...Nu är det nog sovdags, imorgon får vi finbesök i stallet och Piri ska ridas för 4e gången den här veckan. Åh vilken underbar häst han är! :)

Big Wangs

Hihihihihihiihhiihihihih... :D
Vissa saker är bara fööör roliga tycker jag! ;)

Jag älskar ju The Hills, och tyckte att det var sååå roligt när de i ett avsnitt är på Big Wangs, en konstig bar vi mötte upp Camilla (
www.camillagervide.com) på en kväll när vi ville in till Hollywood/L.A. för lite skoj. Det var rätt många år sen, hösten 05 då jag gjorde min hästskötarutbildningspraktik hos min tränare T och mitt ex följde med över för lite härlig semester. :) Det var jag, exet, min bror, hans vän Fredrik och flickvännen Linn, Camilla och nån snubbe hon dejtade. Sen fick vi ytterligare någon konstig vän som satte sig o snackade med oss, hög som ett hus var han och så jäkla skum.

Långa svarta rastaflätor, svart kajal runt ögonen, hockeytröja av något slag, cargoshorts-ish och kängor. Och så svor han över hur hemska och idiotiska armenier är, för dels sålde han knark till det där bandet som är armenier (är det System of a down eller blandar jag ihop dom nu igen?) och så var en veterinär som räddat livet på hans hund armenier... Say what????????????

Och så tyckte han att vi borde connecta, för vi var svenskar och han var ju också europé- nämare bestämt tjeckoslovak... Det var ingen som brydde sig om att tala om för honom att tjeckoslovakien inte finns längre... :)

Men för att komma till saken- jag köpte LA Candy som ljudbok häromveckan för att ha o lyssna på när jag promenixar. Den är skriven (och uppläst) av Lauren Conrad som ju var huvudperson i The Hills i de första säsongerna. Jag köpte den inte för att jag trodde att det var något litterärt mästerverk, utan det var bara grejjen typ. :P Så kom jag äntligen iväg på en ljudboksvänlig promenad nu ikväll och började då lyssna på den. Och vart går personerna i boken för sin första utekväll i LA? Jo, Big Wangs såklart! :D

Underbart! :D


(Bilderna på oss inne från krogen är alldeles för fula för att visa... ;) Men eftersom Camilla inte syns på denna bilden och jag inte ens minns vad snubben hette och hon flyttat hem sen länge kände jag att vafan... ;) )

Den svarta skogshästen

Det kommer nog bli lite häst nu, för det är inte mycket annat som händer i mitt liv för tillfället.

Igår åkte jag lite spontant ut till Härryda och mötte upp Kicki för att ta mig en liten tur på älskade Amanda. Skrittade en sväng i skogen först vilket var sååå skönt. Amanda är ju snällast i hela världen mer eller mindre, och jag har ridit henne så mycket förr att det inte gör något att jag inte suttit på henne på över ett år, det känns ändå som att komma hem. :) Började jobba henne lite där i skogen också och hon var sååå duktig! Skritten har alltid varit svårare än traven men nu jobbade hon på riktigt riktigt bra. Tydligen hade hon tidigare under året lärt sig av några andra ryttare att knäcka av i nacken och skita i resten, till Kickis stora förtret, så där ute i skogen såg jag helt enkelt till att jobba fram ett bra stöd i handen.

Sen skrittade vi bort till en liten glänta där man kan rida, tyvärr stod stora delar av gläntan under vatten men ändå. I skritten var hon fortsatt riktigt fin men det tog en stund innan hon släppte i vänstern i traven men högern var hon så fin så fin rätt så omgående. När hon lossat i vänstern bestämde jag mig för ett sista varv i högern så hon fick känna sig riktigt duktig, och ojojoj! Helt plötsligt höjdes ryggen en decimeter till. :D Det är en häftig känsla när det är så tydligt. :)

Duktiga tanten fick sakta av och fick lång tygel, varpå hon går ut på en av stigarna som går runt om vid gläntan och går en sväng. SÅ söt hon är ibland. :) När vi kom hem fick hon massa godis också så att hon inte ska tycka att jag är alltför tråkig nästa gång jag kommer. ;)

Trodde jag skulle ha rejäl tränis idag, är inte van vid så breda hästar längre, men det slapp jag. :) Och det lilla som känns kommer nog mjukas upp av ett pass på Piri sen. Så gött! Ska rida mån-tors på honom nu. Yiha! :D