Ett kalas!

Nu har det blivit ridning igen i två dagar och imorn blir det mer. Hade bestämt att jag skulle rida Sallemannen men väl där fick jag den glada nyheten att jag fick rida Piri istället! Åh hurra! :D Det var en ren fröjd att få sitta upp på honom igen och det spelade absolut ingen roll att det bara var raka spår som gällde. Tyvärr var vi lite många inne i ridhuset vilket skapade lite kaos men men. Piri var lite stel o ville inte alls jobba på i början men mjuknade mer och mer och det kändes jäkligt bra att kunna få honom så fin när vi bara fick gå rakt fram. Och att få fatta galopp på honom kändes så underbart och det var som att lycka fyllde min själ. Den hästen alltså, jag säger bara det! :) Jag och Amanda var sist in och var ju därför även sist ut, men vi passade på att ta en liten kortis till skrittsväng till baksidan stallet. Lite sol måste man ju få på sig!

Sällan känns allt så bra som när man sitter på Piris rygg. Det går inte att beskriva med ord vilken fantastisk varelse han är. :)

Så idag skulle jag rida Curry istället, eftersom det blev lättast om en annan tjej red Salle. Var ju bara att bita i det sura äpplet o göra det hela och peppa igång sig till en trevlig inställning till honom. Curry-kalas fick han heta från igår kväll tills jag skulle sitta upp och inte ha några höga förväntningar utan bara köra på väldigt basic. Och det fungerade riktigt bra. Han är ju så mysig att ha o göra med så jag bestämde mig för att fokusera på det och ha med den känslan upp på hästryggen. Från start så såg jag till att kräva respons men inga underverk. Bara att han skulle gå fram när jag bad honom osv. Den taktiken fungerade och tillslut blev han så jäkla fin. Lite kvickare bak behövdes såklart men jag kände att det gjorde inget, jag behövde inte kräva mer av honom nu när han knappt är igångsatt igen efter sommarvilan.

Skrittade av honom ute med Lena o Dojjan, Dojjan började såklart bråka rätt omgående men vi kunde helt lugnt bara gå förbi och dra med oss Dojjan. Trodde inte han skulle vara så cool när D bråkade eftersom han är så väldigt ranglåg, men jodå! Och tittade inte på något, reagerade inte på något. Gick bara där o lunkade i sin egna takt, njöt och frustade! Jag vill absolut inte rida honom på heltid igen, men han ÄR verkligen en otroligt trevlig häst. Han gjorde min dag idag. :)

halsen

Min hals var tjock när jag vaknade också, så något gym blev det inte. Funderade på om jag tänkte bli förkyld eller om jag fått halsfluss men att det lär ju visa sig under dagen. Dock har läget förblivit oförändrat. Dvs jag har ont i halsen när jag sväljer, och det är lite tjockt ut mot öronen, men jag känner mig inte krasslig på något vis. Inte heller gör det mer ont, eller tillräckligt ont för att jag ska tro att det är halsfluss... Jobbigt!

Helgångesten har lagt sig efter några samtal idag, allt känns rätt så chillarns måste jag säga. :)

hjärnan börjar snurra

Åh vad jag blir trött på mig själv!
Helgångesten höll på att gå igång när jag fick ett oväntat break i det hela som blev jäkligt bra till slut. Men så sitter jag där o kör bil och hjärnan börjar snurra och snurrar igång sig och hittar på saker som inte finns. Snälla någon varför gör man så mot sig själv? :P

Min lägenhetsvisning gick, ja jag vet inte vad jag ska säga. De verkade väldigt intresserade, men det finns vissa oklara moment som de behövde fundera på först. Nåja, det ger ju lite tid för fler intresserade att höra av sig och kanske få upp priset liiite iaf? :P

Annars är det lite mer otur på gång igen känner jag, råkade klippa Glenn rätt så rejält i pulpan förut. Tänkte jag skulle passa på o ta klorna och så SISTA klon!!!! :( Usch lilla stackarn! Sen så känner jag att halsen börjar bli sjuk, det har börjat göra ont när jag sväljer nu på kvällskvisten = inte ett bra tecken...

Ska häva i mig lite echinacea och bli frisk till imorn så att jag kan gymma o sen rida!

En sån helg!

Jisses, det är i stunder som dessa jag känner mig gammal som gatan. Helgen har bestått av vänner, fest och tält och jag har haft så jäkla roligt! Men söndagsångesten är, som den brukade vara när jag var yngre och betedde mig som jag gjort i helgen lite oftare, total. Mitt hemmasittande nunneliv där jag bara umgås med mina vänner som är sambos/gravida/småbarnsföräldrar känns genast mycket mer attraktivt än innan denna helgen då jag kände att jag behövde se mig om i världen lite. Men jag tror att allt löser sig när alla har nyktrat till ordentligt. :P

Idag reds hästarna hem från betet också, jag slapp dock rida och stackars Åsa fick ta min plats i regnet. Jag ville hellre gå med hästen eftersom jag kände mig lite avig, men så bytte Lena på oss istället. :P Helt ok för min del iofs så vafan. :) Allt gick bra och det är skönt att ha dem hemma igen. :) Tis-tors ska jag rida Sallebrallemannen igen, woohoo! Och sen nästa vecka får jag rida min älskade Piri som då ska få börja gå på böjda spår igen. Kände att om vi ska tävla om en månad behöver jag änna rida honom lite också. ;)

Imorn bär det av till Skara igen för en lägenhetsvisning- så håll tummarna för att de vill ha den!

Fästingjävel

Igår skulle vi ses i stallet vid 10, sen skulle jag åka direkt till Nordens Ark o där möta upp gamla klasskamrater för en liten tur inne och sen lite chill på kvällen. Det började med att jag hade en fästing som satt nere i korsryggen som vägrade släppa helt. Mina föräldrar fick så snällt försöka gräva ur allt, men efter en timme gav vi upp, en liten bit var kvar men jag pallade inte mer och jag behövde fixa det sista så jag kunde åka, en timme försenad...

Tack o lov var vi såpass många som skulle rida att jag bara kunde åka dit o assistera lite och sen åka vidare mot Arken, men ja... :P Hästarna var överlag snälla igen. Curry har verkligen stigit i mina ögon nu igen, red honom i förrgår och han var så snäll o fin! Han har verkligen varit en pärla! :)

De jag skulle möta upp på NA var lite försenade men vad gjorde det? Jag fick äntligen kolla fejjan genom mobilen liksom! ;) Väl inne i parken började vi med en runda i Lantgården för att sedan gå riktiga rundan. Alex hade aldrig varit där förut så han blev alldeles uppspelt varje gång han såg ett djur, typ... :) Hade fått ett MMS från Karin häromdagen med en bild på en liiiiiiiiiiiiiiiiiiiten liten pudubebis, så det var såklart vårat första stopp i vilda parken. Såg mamman ligga ute i hägnet så vi tänkte att bebis måste vara i närheten, och där vid en sten låg ett liiiitet liitet knyte. Åh så underbar! :D

Mötte upp de jobbande vännerna i varghuset där vi tog oss en glass och såg vargarna slappa i solen. Järvarna bjöd sedan på klädklättring och vi fick vara med och mata uttrarna Sammi och Marja. Underbara små djur det där. :) Sen skulle mamma snöleopard in i sitt lilla bakhägn igen till sina små ungar så då fick vi äran att stå liiiite närmare så vi fick se bebbarna ordentligt. LJUVLIGA! Och Karin fick svaret på varför den vattenkoppen alltid är jätteskitig. En av ungarna tycker om att bada i den. ;) De nya amurleoparderna kom på besök och var riktigt riktigt fina! Pilgrimsfalken ville inte visa upp sig, och berguvarnas bebisar såg riktigt ugly ut! :D Lodjuren som är nya var inte på humör och låg mest bara längst uppe på en klippa längst upp i hägnet. Tigrarna däremot låg så perfekt längst uppe i sitt hägn så det blev några bra bilder där. Tyvärr ville Araxa o Macho, mina kära manvargar, inte visa upp sig först, men till slut fick jag se mina kompisar. :) Och så skulle pandorna och pudusarna få mat, så vi hakade på såklart för att få se pudubebis up close. ÅH SÅ UNDERBAR! Speciellt när den knappt kunde gå och fick skutta som ett marsvin när den försökte springa. :D

Sen bar det av till Hunnebostrand och en mellanlandning hemma innan vi begav oss till pizzerian. Bestämde mig sedan för att köra hem efter en mycket trevlig kväll på vännernas inglasade balkong.

Bra dag måste jag säga. :)
Bilder från NA kommer! :)

En vanlig dag på gymmet

Hej o hå! Här ska man försöka komma i form lite var tanken. Så idag var 3e gången på gymmet för mig på två veckor, men den andra den här veckan. Kände att det blivit lite väl slappt det sista, speciellt eftersom jag inte ridit heller. Och nu när man är lite motiverad att köra igång kroppen så får man helt enkelt ta till vara på det! :)

Tänkte dessutom köra en taktik jag läste i en tråd på buke, en som lyssnar på ljudbok när hon springer istället för musik, får då blir man peppad att ge sig ut så att man får lyssna vidare. :D Så jag letade fram mina två iTunes gift cards jag hade o aktiverade mitt gamla konto igen, hade visst inte handlat där på ett par år... Och så köpte jag mig en bok! Men eftersom jag har svårt för böcker i allmänhet så var det skitsvårt att välja, blev tillslut L.A. Candy som är Lauren Conrad från The Hills första bok. Nog för att den är skriven till ungdomar men ändå, kände att det var lite lagom lätt sommarlektyr att börja ge sig ut o promenera till. :)

Så ska jag då bara hitta min ipod o slänga in boken i den. Men nej, ingen liten djävulsipod finns i huset (jag har ett skyddsskal jag fick av min bror en jul tror jag det var, som är en svart djävul). Troligtvis ligger den i Skara. Hopplöst! Så jag blev så sur på allt att jag inte gav mig ut på elljusspåret. Så det kan gå! :p


Ikväll väntar mer häst. :) Tjiho! :)

Från bakben till fyra ben?

En av sakerna som gick fel igår när vi skulle rida var att Dijon nog blev biten eller nåt och började resa sig rätt rejält i boxen och vi behövde bara se till att få ut honom därifrån så han inte blev hängande över boxväggen, vilket ledde till att det inte blev någon ridning på honom.

Så idag tog vi en annan box till honom som gick att stänga helt utåt och han var lugnet självt. Tog honom på lina ett tag o försökte jaga lite med för att framkalla brall om det fanns något men det verkade lugnt så upp o hoppa. O han var den snälla Dijon I know and love! ;)

Ruskigt stel i början men blev snabbt mjuk o kändes jättefin att rida. Lena var med där i början o även hon tyckte att han såg finfin ut. Och det var så skoj att få rida på honom igen och känna att det inte var en slump att det gick så bra med honom de gånger jag red honom när han var ny och jag inte hunnit med bytet till Piri än. Kändes lite som en "revansch", inte för att jag har något att bevisa eller något som gått dåligt. Men så kändes det ändå. :) Jag mindes varför jag tyckte om honom där i början och hoppas att jag får rida honom mer nu i veckan. :)

Ungdomarna red två hästar var och de gick jättefint allihopa och inte ett endaste missöde! :)
Igår var en såndär dag då man undrar varför man håller på med hästar, idag var en sån då man vet precis varför. :)

Jorå!

PEAB höll sitt lilla löfte om att ställningarna skulle ner idag. Iaf våra ställningar, de är inte borta från hela längan men de grannarna är ändå inte hemma så no harm done än!

SÅ JÄVLA SKÖNT!

Annars är det en pissdag. Började bra med ett skönt pass på gymet. Sen skulle jag ridit Mandis men Kicki mådde inge bra så det får bli en annan dag. Sen skulle jag till K och rida med Åsa och två ungdomar, eller ja till betet där hästarna går nu. Först blev det så att Åsa inte kunde och sen fick jag och ungdomarna ett litet helvete. ALLT gick fel. Men en utav 5 hästar som skulle gått idag fick ju gå.... :P


Huga.
Tur att jag fick pussa lite på Piri iaf som är en sån prins. Och Curry ska också ha en eloge. :)

Heja Per Gessle?

Roxette ska göra comeback och Live Nation går hårt ut mot Biljett Nu som säljer biljetter till spelningen och nu har även Per Gessle dissat företaget rätt hårt.


Det Biljett Nu gör är att köpa upp biljetter när de släpps, för att sedan sälja dem mycket mycket mycket dyrare när konserten blivit slutsåld. Så skryter de med att där kan man minsann få tag i biljetter till slutsålda konserter. Jag har länge tyckt riktigt illa om företaget och tyckt att det inte borde vara lagligt att ett företag gör så.



Nu ska det enligt aftonbladet bli en tvist om det hela. Hoppas det blir det och att Biljett Nu tvingas lägga ner.

Det känns lite som att jag gör en massa reklam för Aftonbladet numera :D , men ja, här kommer länken:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article7483794.ab

Underbara PEAB

Vårat radhus är ju relativt nytt, vi flyttade in hösten 2006 och då var det nybyggt. Nu i sommar har de fått måla om husen eftersom det gjordes så dåligt från början, och vissa delar av fasaderna har fått bytas ut också. Rent garantijobb alltså. Våran länga var inte först med att målas, och man såg på de som togs an först att det hela tog tiiiiiid.. Och inte effektiv tid då, utan bara tiiiiiiid.

Men det hela verkade gå ganska snabbt när det var våran tur. Bättre tur med vädret så det hela kunde jobbas på i hyfsat tempo. Vi har byggnadsställningar runt hela huset, vilket inte är det roligaste såhär mitt i sommaren. Vill man inte bli väckt klockan 7 på morgon av att någon pratar utanför ens fönster så var det ju bara att sova med stängda fönster här i hettan. Och inga av våra två altaner går att använda för där står ställningarna...

Så förra fredagen, alltså över en vecka sen, var måleriet färdigt och de sa att de skulle börja plocka ner lite ställning där på eftermiddagen så att vi kunde använda altanen. Men nä, de plockade ner en liten del så vi kunde öppna altandörren... Sen skulle de komma på måndagen och göra resten. Vilket de inte gjorde, utan de satte upp nya ställningar på nästa länga istället.

Sen hände inget.
På hela veckan.

Så en annan här i brf:en ringde till den ansvarige på PEAB och skällde, och sa att hon skulle ringa varje dag tills det var klart. Vi fick numret och mamma försökte nå honom men han svarade inte då utan ringde upp så pappa förklarade samma sak. Detta var igår, fredag, alltså en vecka efter att själva arbetet var klart. Nissen sa något om semestertider. Jaha? Och? Han sa också något om att de andra ställningarna behövde ställas upp och därför hann de inte tar ner våra...

De satte alltså upp nya ställningar på en länga, som nu inte kan använda sina altaner osv, utan att en enda målare varit ute o arbetat något alls på hela veckan. Alltså jätteviktigt att de ställningarna sattes upp. Och vi har inte fått våra nertagna för att de behövde ställa upp de andra? Istället för att ta ner våra och inte ställa upp de andra förrän de faktiskt behövdes och låta både oss och de andra slippa en onödig veckas ställningsboende?

Vi fick iaf löfte om att de ska tas ner på måndag, så vi får väl hoppas på det.....

Delfinen finns nu på Aftonbladet!

Nu vet jag ju inte om det var just mitt tips som ledde till inslaget, jag har inte fått något svar från dem som skulle tyda på det. Men ändå. När jag mailade dem fanns ingenting om händelsen, nu finns det ett TVinslag.

Inte för att jag är ett fan av Aftonbladet, men jag är ett fan av allt som visar på bristerna som finns i hållandet av dessa djur i fångenskap. Nog för att jag tycker att Richard O'Barry (som låg bakom the Cove) är ute på rätt hal is när han säger att det var ett självmordsförsök och tror mer på hans idé om stressat djur. Mats Amundin säger mycket bra, men självklart är han för hållandet av delfiner, med tanke på hans jobb med dem här i Europa (inte minst på Kolmården). Men det han säger om att bassängen är alldeles för liten för dem, ffa för den arten är ju alltid något. Samt att det verkligen tyder på att något är fel om delfiner hoppat ut innan och att deras lösning då var att lägga mjuka mattor utanför bassängen..... Men att bara bygga upp väggarna som är hans förslag är ju verkligen att behandla symtomet och inte orsaken, ungefär som att sätta krubbitarrem på en häst som börjar krubbita...

 

Delfinen var alltså av arten falsk späckhuggare, en av de största arterna inom delfinfamiljen. Honor blir i snitt 4,5m och hanar 5,3. De kan bli över 60 år gamla (enligt SeaWorld, så det kan mycket väl vara rejält i underkant, men det låter rätt så rimligt). Just den här individen var som man kunde höra i videon viltfångad, vilket är en otrolig stress för både den infångade individen och familjen den tas ifrån. Sen sätts den då i den här bassängen, som tom enligt Mats Amundin är på tok för liten. I det vilda lever de i djupa kustnära vatten. Bassänger i parker brukar sällan vara mer än några meter djupa...

 

Det är sorgligt att dessa djur får fångas in från det vilda, hållas i bassänger som är rent skadliga för dem och visas upp i shower som inte på något sätt informerar om arterna i sig.


Delfinen som tog sig ur sin bassäng

Jag har väntat på att få läsa om detta på aftonbladet, men det verkar gå trögt med det så jag hjälpte dem på traven genom att skicka ett tips. Själv fick jag tipset från Marie ( http://eiramin.wordpress.com ) som hade sett det på nyheterna där borta i amerikat eller hur det var.

En delfin (inte flasknos, vet dock inte vilken art det är, den engelska informationen som fanns var inte superinformativ ( ;) ) och japanska är inte riktigt min grej) på SeaWorld utanför Tokyo lägger sig på bassängens plexiglas kant, första gången åker den tillbaka ner i bassängen, andra gången ut.

Det man undrar är ju varför den gör så, vilket jag såklart inte kan svara på. :P
Det kan vara så enkelt att den är ny inom träningen och därför erbjuder alla möjliga beteenden i hopp om att få mer fisk. Eller så kan den vara väldigt ranglåg och känna sig väldigt trängd av de andra delfinerna i den mycket begränsade bassängen och därför såg det som en utväg. Eller så finns det någon helt annan anledning bakom det hela.


Jag stal något du ändå ville ge mig

Jag behövde inte vara orolig över Kents nya platta som kom alldeles för snart. Jag är liksom livrädd varje gång, för efter 15 år vill jag inte tycka att de är dåliga. Och det gör jag inte heller. :) Tog ett tag innan jag lyssnade på den och har inte köpt den än, men Spotify är min räddning.

Funderar nu på om jag ska nöja mig med Trädgårdsföreningen i augusti eller om jag ska åka upp på Arvika o se dem på torsdag. Egentligen borde de bjussa mig på bägge spelningar, vore inte mer än rätt så hängiven som jag varit! ;) Undra hur mycket pengar jag slängt på dem under åren? Om man räknar plattor, spelningar, festivaler, bensinpengar till o från festivaler.... Blir nog en hel del.

Det här är ju ingen röjarskiva direkt, utan precis som så många recensenter skrev när den släpptes så är det mer efterfestsplattan. Softa låtar helt enkelt. Nya favvon är ärlighet respekt kärlek. Den njuter jag av så ofta jag kan nu.

Filmlistan

Den här listan fanns både som tips på blogg.ses huvudsida och så hade Matilda gjort den, så varför inte tänkte jag? Fastän jag egentligen inte tycker om film sådär supermycket! ;)


Komedi eller Drama? Den här är lite svår, för inget av dem om det inte är en jäkligt bra film. Men jag orkar sällan se en hel film om den är dålig, men jag ser nog hellre på en dålig komedi än en dålig drama. Är filmen bra spelar det nog ingen roll... Kanske att en RIKTIGT bra drama slår lite högre?

Skräck eller Romantik? Skräck väljer jag här. Romantik? Vad innebär egentligen det för genre? När jag var runt 15 brukade jag och mina bästa vänner hyra dåliga skräckisar och kolla på fredagar eller lördagar. Sjukt kul! ;)

DVD, Bluray eller VHS? Jag har ju bara DVD, men mamma o pappa köpte en blurayspelare i USA och JÄKLARNS säger jag bara! Vilken skillnad! Såg ju nästan fake ut för att det var så bra bild, haha. :D

Twilight-serien eller Stieg Larsson-serien? Får säga twilight här eftersom jag varken läst eller sett Milleniumtrilogin. Fast jag är inte längre så förtjust i twilight, jag gillade de två första filmerna, sen läste jag bok 1-3 och i 3e boken började jag tycka för illa om hela grejen. Haha. Vet ju inte hur jag ska göra nu, vänta på filmerna eller läsa boken... Hmmm... Filmerna var ju bättre utan att ha läst... Hmm....

Beck eller Wallander? Jag säger som Matilda, bägge är skit. Och jag kan aldrig hålla isär vilken som är vilken.. Tror jag gillar den som ska vara nere i Ystad mest, men där alla poliser ändå pratar Stockholmska... :D

Bio eller TV? Riktigt bra filmer så är det såklart bio, men annars TV så att jag kan pyssla med annat under tiden.

Filmen eller boken? Jag har nog inte sett jättemånga filmer som varit böcker, bara de stora serierna, typ Sagan om ringen o Harry Potter. Men helt klart böckerna i de fallen iaf! :)

Favoritskådespelare? Den här är lite svår också. Johnny Depp såklart, inte för att han är snygg utan för att han är briljant. Haha, och nu kommer jag inte på en endaste till bara för det? Leonardo DiCaprio är ju grym, fast jag har inte sett hans senaste filmer.... Hmmm...

Favoritregissör? Jag har rätt dålig koll på regissörer, det finns säkert fler som jag bara inte vet om att jag tycker om. Men den jag vet är Tim Burton, åh vilka underbara filmer han gör!

Bästa bok som blivit film? Sagan om ringen tror jag. Jag vet egentligen inte? Eller ja, favoritböckerna är ju Harry Potter, så ska jag säga dom då? Fast Sagan om ringenfilmerna är ju bättre? Hmm...

Vilken bio kollade du på senast? Sist jag var på bio var det eclipse som stod på schemat.

Film eller tv-serie? TV-serie får jag nog säga.

Vad skulle du helst göra- skriva en bok eller regissera en film? Skriva en bok, det har jag velat göra i många år. Jag vet bara inte vad jag ska skriva om! :D Men jag kom på en jäkligt bra början på en bok igår. Så jag ska skriva ner det och se vart jag hamnar sen. :D

Favoritfilm? American History X brukar jag svara på den. Och The Last Unicorn (som är såååå vackert tecknad) (och så kom jag på att den är ju en bok från början, men den har jag inte läst...).





När släpptes filmen? AHX- 1998, LU- 1982
Hur många filmrullar ger du filmen (max 5)? 5 såklart! På bägge!
Vem har gjort filmen? AHX- Skrevs av David McKenna och regisserades av Tony Kaye. LU- Peter S. Beagle skrev både boken och manuset, men den regisserades av Jules Bass och Arthur Rankin Jr.
Om filmen är en serie, vilken är din favoritfilm i så fall? Det är ingen serie, någon av dem. :P
Favoritroll i filmen? Derek såklart i AHX och självaste enhörningen i LU.
Såg du filmen på bio? AHX ja, LU nej, var lite för liten när den kom... ;) Vet inte ens om den gick på bio. :P
Finns filmen i bok? AHX vet jag inte, ibland gör det ju filmer till böcker. Men som sagt så var ju LU en bok från början.

Och till sist, vilken är din favoritscen i filmen? AHX- här tänker jag vara så tråkig att jag väljer när Derek blir arresterad. Dels är han så jävla het där (om man bortser från vad karaktären precis gjort och alla vidriga nazitatueringar ;) ), dels så är det en så viktig del av det hela, karaktärens totala grymhet liksom. Hur han flinar mot lillebror medans han går ner på knä, så sjukt nöjd med sig själv.
LU- det här är svårare tror jag, den är så vacker o bra hela filmen. Kanske när de räddar alla "magiska" djur från den hemska häxan? Eller jag vet inte... Allt! :)

Hööksshopping

Eftersom jag inte åkte till Falsterbo i fredags blev det istället en tur till Borås med min käre mor, först ett stopp på Net on net för inköp av extern hårddisk och sen bar det av vidare till Hööks. Jag har en hel hög med ridbyxor här hemma, men tyvärr börjar de flesta gå sönder/har gått sönder rätt rejält. Och jag tycker att jag har lättare för att hitta bra ridbyxor här i Sverige än i amerikat så...

Jag var faktiskt lite återhållsam och köpte bara ett par, för jag behöver ju inte ha med mig hur många som helst känner jag. Hade egentligen tänkt mig ett par diskreta snygga enfärgade, men de hade inga såna som passade i både utformning och storlek. Så det blev ett par billiga, rutiga i riktigt tunt skönt tyg- perfa för USA!



Blev även två jackor som var på halva reapriset. Den ena fanns inte kvar på hemsidan, men är en tunn beige lumbervariant som är lite baseballinspirerad- ish... Funderar på att ha den till vardags och inte som stalljacka och den kostade bara 107:-, som hittat! :) Den andra är egentligen inte alls min typ av jacka och egentligen tycker jag att den är rätt ful, men jag köpte den bara för västens skull, dvs ärmarna är avtagbara och för att den var så billig, 75:-.




Letade bland handskar, lindor och reaschabrak också men hittade inget bra. Så det blev bara ett gäng strumpor, några vanliga och så kunde jag inte låta bli längre, utan köpte dom här, ett par i varje färg. Lila till mig, grå till min tränare och rosa till hennes dotter. Hahaha, vi kommer vara snyggast i LAområdet! ;)


sydligare breddgrader

Hej o hå... Efter mycket om och men bestämde jag mig för att inte åka ner till Falsterbo igår för en härlig festkväll och mysigt tältsovande. Och med tanke på shoppingturen jag kom iväg på med mamsen istället så får jag nog vara nöjd med det beslutet... Idag blir det dock en tur till södern, södra Halland för att vara mer exakt, och inflyttningsfest hos en god vän och hans sambo som numera bor på nån gård där nere eller nåt sånt.

Och egentligen har jag lite bråttom men det är alldeles för varmt för att stressa. Finns det något värre än när man måste in i duschen men vet att det kommer ta typ 2 sekunder efter man kommit ur så kommer svetten bara drypa? Eller är det bara för mig det blir så? :P

Jaja, man får jobba i etapper helt enkelt! ;)




PS. Kenyabloggen har faktiskt fått en uppdatering....

Arnold "the Guvernator" Schwarzenegger = djurrättskämpe?

Säga vad man vill om våran käre Guvernator där borta i Cali, men nu har han faktiskt klubbat igenom något som är fantastiskt glädjande, iaf för oss som anser att djurvälfärd är något väldigt viktigt.


I samband med presidentval så röstar man även om diverse annat. 2008 så röstade man i Californien om en ny djurskyddslag som förbättrade välfärden för suggor, kalvar och värphöns. Det hela röstades igenom, mycket tack vare att Oprah vigde ett helt program åt ämnet och vad lagen innebar mm mm.

För värphönsens del gick det ut på att hönsen skulle vara "able to stand up, lie down, turn around, and fully extend their limbs without touching one another or the sides of an enclosure." Vilket i princip innebär att burar inte kan användas längre.

Motståndarna hade såklart flera argument till varför detta inte var vettigt, en var att man skulle behöva mycket större anläggningar och att det hade man inte råd eller plats med. Men huvudargumentet var att deras ägg då skulle bli så dyra att ingen skulle köpa dem och att ägg från Mexico skulle öka drastiskt. Där har hönsen det sämre och det skulle ju vara ett nedsving för amerikanska bönder att mexarna fick en större del av kakan såklart.

Men våran kära guvernator löste de problemen nu när han klubbade igenom det här. Det bestämdes nämligen att inga ägg som SÄLJS i Californien får komma från höns där kraven i Calis lag inte uppfylls. Vilket då innebär att alla ägg som SÄLJS i Cali måste komma från frigående höns, på ett ungefär.

Det är otroligt vågat tycker jag själv, inte ens i Sverige som ska vara världsledande inom djurskydd har vi sådana krav. Så det är vågat och helt fantastiskt! Och jag blir så inspirerad av det hela. Det GÅR att göra förändringar, tom i konservativa skitUSA där djurskyddet allt som oftast är rent bedrövligt.

Visst, frigående höns innebär inte per automatik att de har det helt fantastiskt bra. Äggindustrin är en av de värsta om man ska se till djuren, men ändå, det är SÅ mycket bättre än yttepytte burar där de inte kan röra sig eller utföra ett endaste av sina naturliga beteenden som de är starkt motiverade till att utföra.


Dessutom kommer det här såklart även påverka många andra delstater i USA, eftersom de måste följa Calis lag om de vill sälja sina ägg dit. WOO FUCKING HOO säger jag på den! :)




På the Humane Society of United States hemsida finns en artikel som skriver om det hela:
http://hsus.typepad.com/wayne/2010/07/california-egg-bill.html

Tattinitävling!

Matilda ( http://showjumper.blogg.se ) har ju alltid så bra tävlingar, och nu är det snart dragning av vinnare i denna, så det var på tiden att jag såg till att vara med! Jag tänker mig det blå eller rosa kitet.... :D



En svängom till landet

Igår åkte jag ut till K för en fika med Åsa och Hanna. Blev såklart att jag stannade kvar och hjälpte Hanna med att plocka ner alla lösa saker i stallet inför högtryckstvätten. Var kul att träffa dem, speciellt Åsa som varit iväg på ridledarkurs (som hon klarade med bravur!) så att jag inte träffat henne på jättelänge!

Mycket snack som vanligt och ojojoj vad jag kommer sakna dom och stallet när jag åkt till amerikat... Huga... Nästan så jag inte ville flytta där ett tag...

Men sen tänker jag på det här och så känns allting bättre igen! ;)















lugna dagen

Idag tänkte jag ha en slappardag då jag inte gjorde något vettigt alls... Men fy så tråkgit det är? :D

Det gick bra hos vet i fredags. Glenns knöl är troligtvis bara en fettknöl, så jag skulle avvakta några veckor och har den inte växt på 4 veckor så är det lugna gatan om den inte växer långsamt och någon gång blir såpass stor att den stör honom. Hurra hurra! Hon kollade över hela honom och allt såg så fint ut så. :)

På eftermiddagen åkte jag ut till Lindholmen för en promenad längs kajen och lite smoothiedrickande och glassätande. Himlarns najs och det var alldeles lagom härligt där nere vid vattnet. Vi bjöds på show av en sjöfågel (en såndär som man behöver visir på sig om man ska hantera för att de hugger mot ögonen enligt viltrehabskursen) som fångade en ål som den sen käkade upp! Coolers!

Sen blev det en liten jakt på normala linnen, som tyvärr misslyckades kapitalt. Hittade bara långa linnen, vilket jag inte var ute efter.. Suck! Lou och Fidde var sedan helpå min middagsidé så efter lite väntande fick vi ett bord på en uteservering på Linnégatan. På väg dit tänkte jag dock ta ut pengar. Och tänka sig att mitt kort inte fungerade igen!!!! Det hade fungerat i tisdags så jag tänkte att allt var lugnt trots allt. L la ut så jag kunde äta och jag ringde banken igen, som skulle skicka ett nytt... Jag blev rätt sur över det hela för jag hade mindre än en halv tank i bilen och bara 300 i kontanter och tanken var ju att jag skulle åka till Falkenberg på lördagen o se på dressyr. :/

Innan jag åkte hem gick vi dock förbi affären och då provade jag kortet som fungerade igen (i affären, inte på bankomaten på Linnégatan eller den utanför affären) så jag fick ut 300:- till och helgen kändes räddad! På väg hem provade jag att tanka lite och kunde återigen betala med kortet, tror helt enkelt att chipet fungerar men magnetremsan inte! Sjukt störigt men ja, helgen VAR ju faktiskt räddad! :)

Så igår for jag och Kicki ner till Falkenberg för en härlig dag bland hästar och stränder. Jag var otroligt glad över att slippa tävla i den värmen, jag klarar ju av att rida när det är så varmt, men inte med så mycket kläder på mig som en kavaj innebär! Då var stranden härligare och vattnet sååå härligt! Helt perfekt faktiskt. :)


Tror det är dags att rediga lite bilder från igår...

Frihelg med jobbig början

Tidigt imorgon åker mina föräldrar iväg för en helg i Tyskland. Ska bli skönt att få vara lite ensam måste jag säga! Men innan jag kan njuta utav det ska jag och lille Glenn till veterinären. Ringde idag och djursjukvårdaren jag fick prata med var som vanligt supertrevlig. Hon sa det jag redan visste, att knölar är vanligt på marsvin och att den inte behöver vara elakartad, och att om den är det så går den oftast att ta bort. Det man gör först är en undersökning, och då kollar de hela marsvinet, en grundkoll helt enkelt. Sen känner vet på knölen och kan ibland avgöra med en gång om det bara är en fettknöl eller så. Annars kan man ta ett prov på den och se om den är god- eller elakartad.

Så fick jag tid imorgon klockan 11 så det blir till att gå upp lite tidigare än jag gjort hittills på mitt sommarlov. :P

Roland får följa med i buren för att slippa sitta hemma själv och för att Glennis ska slippa vara själv på väg dit o hem osv. Fast mest är det för att jag inte vill riskera att Roland går till attack mot Glenn när vi kommer tillbaka hem. Även om några timmar borde vara chill så kan han ju ha sina mycket bestämda åsikter om att han faktiskt är världshärskare och att alla andra bör dö. :P

Håll tummarna för min lilla Glempa!



En knöl

Idag när jag kom hem från en tur till Härryda för att hjälpa till att spruta tanthästen så tog jag upp Glenn. Tyvärr hittade jag en knöl på honom. :( Behöver visserligen inte betyda något men känns inte bra i magen.... Ska ringa veterinären imorn och boka en tid så får jag se vad de säger sen...

Och för att dämpa den oron så tog jag tag i saker och la över bilderna på Mejram i datorn och kollade igenom dem. Min älskade älskade häst. Jag vet att hon har det bra, och så bra hon mådde då. Det var ju helt rätt men åh vad det är ledsamt. :(

Titta så fin hon var...