Herrå!

Efter några underbara kvällar i stallet med igångsättning av tokigt söta ridskolehästar så drar jag iväg till Hundfjället imorn för några dagars chilleri och påfyllning av energireserverna!

En enveten förkylning har jag såklart dragit på mig men jag hoppas på att kunna gå lite på bergstopparna där uppe ändå. :)

Djurplågeri när det är som värst

Hittade det här klippet på GPs hemsida igår, och jag har fortfarande inte kommit över chocken. Det är så fruktansvärt vidrigt, idiotiskt och verkligen djurplågeri på högsta nivå.

Jag kan för mitt liv inte förstå hur en veterinär kan ställa sig bakom den här behandlingen. Jag kan självklart inte förstå "ägarinnan" heller, men att en veterinär gör det här? Va? Och alla som hjälper till att betala, hur jävla dum får man vara rent ut sagt?

Nästan lika illa är att GP rapporterar om det utan att ta upp dessa aspekter. Jag känner att jag måste höra av mig till GP och påtala idiotin men kan inte formulera mig tillräckligt väl innan chocken släppt. Men om någon annan känner sig manad får ni gärna hjälpa till.

Det handlar alltså om ett lejon, ett vilt djur (även om det måhända är ett tamt lejon så är det fortfarande ett vilt djur), som fick någon typ av sjukdom som ledde till förlamning. Och djuret avlivas inte, utan hålls vid liv genom matning och så försöker man häva förlamningen genom alternativa metoder. Förlamad har den stackars lejonhanan varit i ett år. I ETT ÅR!!!!!!!!!!!!! Och det enda GPreportern säger om det är att han hittills reagerat positivt på alternativbehandlingarna. Jo. Visst. Bra. Veterinären som är med och behandlar säger till och med att de inte tror att han någonsin kommer kunna springa igen.

Mållös är jag.
Och återigen undrar jag hur folk kan undra varför jag tycker att mänskligheten är vidrig.

http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Varlden&playfile=18870_Facebook_kan_raddar_lejon_135283.pls

Skitkass timing.

Eller så är det jättebra timing, beror på om man vill ha glaset halvtomt eller halvfullt! ;)

I helgen är det Stochampionatet på Axevalla travbana utanför Skara. Det är en stooooooor grej med väldigt mycket folk som campar högt o lågt runt banan och fest överallt! Förra året var första året jag kunde vara med, och var där fre-lör. Vi bodde i tält och hade verkligen rejält roligt. Jag fick hänga med goda vänner från Skara och även om det blev lite för blött och vissa beslut inte tagits i ett nyktrare tillstånd så var det verkligen en rejält rolig grej! Så i år ville jag såklart tillbaka, men det blev lite krångligare i år med väder, sovplats o att få ihop det med igångsättningen av ridskolans hästar.

Jag ville åka för jag ville ha lika roligt i år igen, men då kommer ju alltid problemet med att om man har skithöga förväntningar finns risken för pannkaka. För egentligen var det kanske mest lite tur som gjorde att det blev så bra sist. Haha. Och krånglerierna gjorde att det lite bäddade för att inte bli bra alls. Men dilemmat var verkligen ett faktum för mig som är beslutsångestens drottning och åh som jag grubblat! :P

Men inatt när jag skulle gå o lägga mig kände jag att halsen började kännas lite. Och snorigheten som jag tidigare under kvällen i stallet skyllt på allergi var kanske inte alls allergi. När jag sedan låg o vred o vände mig i sängen insåg jag att nej, allergi var det inte. På tisdag åker vi till Hundfjället, då kan jag INTE vara sjuk! Så nu gäller det att se till att bli frisk!

Stochampionat med fylla o regn är inte längre ett alternativ, för det kommer bara bädda för mer sjuka. Så nu slapp jag ta det beslutet = förkylningen hade bra timing och glaset är halvfullt. Men jag är ju lite ledsen över att inte kunna åka dit och festa loss med mina härliga fd klasskamrater, hovslagare och bönder = förkylningen är kass timad och glaset är halvtomt. :(


Förra årets braiga tältplats, precis nedanför vallen som är precis utanför själva banan!

Snart verklighet!

Huga. Åkte upp med möbler till Linköping idag. Säng, soffa, soffbord, crosstrainer, mattor, gardiner, några lådor...

Och boo fucking hoo säger jag bara. Eller så känns det just precis nu i alla fall, även om det kändes helt ok då, när vi var i lägenheten. Men det blir väl bra när allt är iordning. Behöver göra ett ikeabesök och det är väl alltid skoj att få köpa lite nytt. Men ja. Blä.

Dumma GU som inte har något tillräckligt vettigt! :D Och lite dumma mig som inte tog någon bild nu heller på lägenheten. Skrev bara en lista över allt som behövde köpas. Trodde inte det var så mycket- det blev en hel del! :D

Intressant sak på vägen hem också: en dumpers kör på landsvägsbiten innan man kommer till motorvägen utanför Borås (från jönköping mot gbg på 40an alltså). Han får mer och mer kö bakom sig, tillslut minst ett par km, han kör i bästa fall i 50km/h. Han körde nog minst en mil så. Utan att flytta på sig förrän vi var typ en halv km ifrån motorvägen. Grattis!

Sen var det en stackars lastbil som på något sätt hamnat i mitträcket och sen ut på andra sidan och sen vält som fan. Förarhytten såg dock till formen helt intakt ut så förhoppningsvis blev det väl inga större skador på chauffören. Stora fordon det där!


Nya dillen

Jag får ju dillelåtar då o då. Och den här har jag tyckt om sen jag hörde den första gången, men nu har dillen slagit till! Haha. Jag anar ett tema just nu... ;)

Sunrise Avenue- Hollywood Hills

No, this is not the time or the place for broken hearted
Cause this is the end of the rainbow
Where no one can be too sad
No, I don't wanna leave but I must keep moving ahead
Cause my life belongs to the other side
Behind the great ocean's waves


Saknad!

Häromkvällen när marie dök upp på msn häromkvällen och jag ville se bilder på hur deras hus började ta form inredningsmässigt kom hon på att hon ju kunde slå på webcamen! Och det roliga med det var att vi då kunde prata med varandra, för ljudet från min dators mic gick fram, även om den inbyggda camen på min dator inte är installerad. Så jag kunde se o höra henne, och hon kunde i alla fall höra mig! :D

Så hon tog med datorn och mig på en liten rundtur och vi fick pratats lite kort! :)
Och åhhhh vad jag saknar att vara där nu! :( Jag saknar precis allt med livet där borta, eller kanske inte alltallt, men nära nog! Jag önskar så att jag fick vara med på deras (något försenade) midsommarfest och hjälpa dem med huset osv. Jag saknar att träna med M på gymmet, promenaderna, strandhänget, frozen yoghurtbarerna, sushin, Coffe Bean & Tea Leaf... Jag saknar att ha såpass nära till Vegas att man faktiskt kan åka dit för en kvälls fest. Jag saknar att kunna åka till affären sent på kvällen i pyjamas utan att någon tycker att det är konstigt. Jag saknar alla djuren på sheltert. Jag saknar till och med min brors envetna besserwissersätt! ;)

Men det får vara värt det. Gratis OCH bättre masterutbildning går liksom inte att tacka nej till. Pengarna är väl en sak men bättre utbildning kan man inte tacka nej till, det är resten av mitt liv det handlar om. Så det måste vara värt det helt enkelt. :P

Halloween Horror Night på Universal... Snart släpps första infon inför årets upplaga..


Vegas baby! ;)


Underbara promenader i VenturaAtt man ibland känner sig fruktansvärt liten när man kör en Ford Fiesta... ;)


Alla fina shelterdjur


Det man aldrig tröttnar på att få se...

Save the World

Varje gång jag hört Swedish House Mafias Save the world har jag tänkt att den hade ju gjort sig bra i andra former än bara den. Men inte tänkt på det mer än så. Så var jag inne och läste på Åsas blogg nu och såg att hon lagt in det här youtubeklippet, så jag härmar och gör det jag med. Och tänker dessutom att låten nog skulle kunna göras sjukt bra av min tränares dotter (dom i USA alltså). Får tipsa henne om det! :D

 

Vad tycker ni? Funkar den såhär eller är det orginalet som gäller? Jag är iofs ett stort SHM-fan och tycker nog att orginalet smäller högre, men ibland känner man för något mer... helylle? :D Finns garanterat fler covers där ute i youtubevärlden, kanske är någon bättre än den ovan också, men vafan, den duger gott för mig! ;)


Slutet

Så var det slut. Nu finns det ingen mer saga att se fram emot.

Jag är skitnördig nu men inser att det nog faktiskt kommer bli ett ganska stort tomrum nu när Harry Potter är slut på riktigt. Sista filmen är sedd. Det är slut nu. På riktigt.

Tur som fan att jag inte blev besviken på filmen! Utan tyckte att den nog var bäst hittills, tror jag.

Dags o försöka sova, trots allt koffein jag hällde i mig för att hålla mig vaken under filmen + bilfärden hem. Hoppas att post-slutdepressionen håller sig borta ett tag. Blä!

Tur att jag får dränka mina sorger imorn med ett gäng Skaraklasskamrater!

Lite ändringar

Tog mig upp till Linköping igår och fick se min lägenhet som faktiskt är helt ok. Kommer nog bli bra när allt kommer på plats! Däremot är det lite blandade känslor om att behöva flytta dit fortfarande. Precis när jag körde in på min parkering kände jag "nä. fyfan." men den känslan gick över. Glömde ta några kort men jag bor högst upp (av 4) och nästan i ett litet hörn, så det känns bra. Hissen är lite skabbig så har man tur så lär man sig att ta trapporna typ jämt. ;)

Åkte sen iväg de 5 minutrarna det tar att köra till Frida, vi bor på var sin sida om universitet så det känns lite käckt, och kikade in hennes bostad innan vi åkte vidare in till stan o träffade AnnaFia och åt lite sushi o sen vidare till glass på det tydligen ganska kända Bosses. Efter glassen var slut och lite skitsnack pratat så tog jag med Frida till mig så hon fick se hur och var jag bor, hämtade upp posten jag skulle ha med mig och körde hem Frida o sen hem hit igen. Kom på att jag inte alls orkade sova över. :P

Tvingade mig att vara uppe rejält sent, allt för att orka med Harry Potterpremiären, men sov inte dödslänge imorse. Såg att Zumban fick ställas in så nu har jag istället vart o styrketränat. Svettigt var det. MÅSTE ha nya långa brallor att träna i så så snart duschen är duschad ska jag släpa med mig mamma på jakt efter det. Fick ett erbjudande om fikadejt imorn på dagen också med en god vän så det ska jag göra med. Woohoo!

Sen HOPPAS HOPPAS HOPPAS jag att Daniel fixar så det blir en tripp till Hundfjället om ett par veckor. Håll tummarna för det, ok? :)

Effektivitet

Haft några härliga dagar men åh vad det börjar kännas som att tiden rinner ifrån mig och sommaren snart är slut! Tur att det blir lite fullt upp nu i en vecka så jag känner att jag GÖR något!

I torsdags kom Lou, sambo + dotter hit, så det blev en lunch o sen lite strosande i den fina parken och kika lite på djuren. Dotterns favorit var nog att sitta på räcket och kika på unulaterna! Och det kan man förstå! Glada färger, massa kvitter och rörelse! Kul för en liten 9månadersbebis! :)

Igår var jag till gymmet o tog mig ett joggpass, blev 4,5k jogg/spring av 7k totalt på en timme. Medelpulsen var lite lägre än väntat så jag tror att kondisen börjar bli lite bättre nu! Man blir pepp på att pressa på lite mer och nå den där 5k-linjen men jag låter nog bli en liten stund till. Har haft lite känningar i knän, hälar, hälsenor och nu igår i höften så det gäller nog att ta det lite lugnt så jag håller mig hel! Borde försöka tvinga mig till mer crosstrainer o cykel också men jag tycker det är SÅ mycket tråkigare. Igår tajmade jag dock besöket med att Stargate Atlantis började på 6an, och det funkade väldigt bra att se på TV samtidigt, blev bara tråkigt under reklamen. ;) Så jag blev sugen på att släpa med min crosstrainer till Linköping o se till att jag kan använda den framför TVn o så köpa nån bra DVDbox med nån serie som har timlånga avsnitt. :D

Sen på kvällen åkte jag till Lou och F igen och spelade kortspelet Phase10 som vi fått från USA. Påminner om UNO fast ändå inte alls. Vi spelade det mycket några år sen, bland annat när de var o hälsade på mig i amerikat och nu kändes det som att det var dags igen! ;) Kul var det för jag vann! Fast Fidde borde vunnit men gjorde tack o lov en taktisk miss. ;)

Idag gick jag upp i ottan för att vara på plats när frisören öppnade portarna klockan 8 så jag kunde få en bra drop in-tid. Vågade inte chansa på att åka in senare, såhär i efterhand hade det gått det med men lika bra att åka tidigt så man vet. Färg o lite fix av "luggen" och återigen är jag supernöjd! Fin somrig färg som känns rätt så lagom. :) Kändes dock skitkonstigt när jag var klar för det gick fort eftersom bara "luggen" (som inte är en lugg för den är ju lång) klipptes så jag var ute typ kvart i 10, lagom tid att stiga upp egentligen! ;)

Nu räknar jag timmarna tills jag får åka in till stan o sen vidare till fina Hedda där jag, förhoppningsvis ett par andra Skaravänner och ev någon mer ska se på en Harry Potterfilm eller två. Som uppladdning inför nästa veckas stora finalpremiär! Ska bli jättemysigt att träffa dem. :) Sen imorn ska jag köra upp till Linköping och äntligen få se min lägenhet! Tänkte träffa ett par andra Skaravänner där o sen sova där innan jag kör hem igen på måndag förmiddag. I god tid så att jag hinner till Zumbapasset jag bokat med
Sara (tack för att du släpar med mig! ;) )!

På tisdagen sen ska jag först se på del ett av de två 7e filmerna i Harry Potterserien för att sedan gå på midnattspremiären av den sista av de två. Onsdagen vigs åt Skaravänner och öl på kvällen! Woohoo!

Kommer bli en busy vecka det här men åh vad skoj! Ska försöka hinna med lite mer träning nånstans där inemellan också och på torsdag hoppas jag kunna gå på något mer pass. ;) Sen snackade jag och Louise ihop oss och hon tänker dra med mig på ett Kettlebellpass. Vilket verkar SKITläskigt! Alldeles för avancerat för mig men skit i det! ;) Bara o göra! :D

Håhå vilket ointressant inlägg det här blev, men jag tror att åtminstone Marie tycker att det är lite kul att läsa om hon nu hinner läsa det, så hon får en update av vad som händer. Så tråkigt att så sällan hinna prata med henne även om vi fick till en kortis på MSN igår innan jag skulle iväg. Fullt upp där borta i USA med både jobb o hus. Saknar dom som tusan kan jag säga!

Marie o jag skojjar till det på Victoria's Secret i Vegas... ;)

rörliga dagar

Måndag: styrketräning
Tisdag: Nordens Ark med granne + barn = släpande av rätt så tung vagn med lunchmaten + dricka packad och barn upp för alla jobbiga backar
Onsdag: styrketräning

Försökte göra många jobbiga varianter idag, dock inga ben för efter igår hade jag lite känningar i ett knä. Ökade på mina situps med bollen också. I övrigt vettefan om det känns som att det händer nåt, men även om jag bara underhåller styrketräningen så får det ses som något positivt. Så kan jag fokusera på att förbättra mig i joggandet istället. :)

Behöver dock nya långa byxor att träna i, tog inte med de jag använde i usa eftersom jag hade ett par här hemma. Men de jag hade här hemma är ganska värdelösa, för stora och inte så sköna att göra annat än slappa i... Sen behöver jag köpa nya joggskor också.

Och så behöver jag ta tag i de vänner jag har i Göteborg som tränar på Sportlife (märkt att det är ett par stycken) och den som vill börja träna, och gå på några pass! Vill prova några nya men själv är det ju lite läskigt. ;)

Happy 4th?

Idag är det mitt andra hemlands nationaldag.
Huga vad skönt det är att slippa hysterin som är där borta inför independance day. Här hemma firar vi med några av mammas amerikanska väninnor och hemgrillande hamburgare. Alldeles lagom. :P


Neongult

Haha, glömde ju skriva det roligaste med angiografin av lilla ögat igår... Kontrastvätskan var en variant som sen TOKFÄRGAR ens kiss gult. :D Och de sa ju det till mig såklart, men jag tänkte mig liksom att det ändå skulle vara kissgult. Men nej. När jag kom hem o hade hinkat i mig en massa vatten o behövde gå på dass så var kisset verkligen NEONgult. Och då menar jag N E O N!!!!!!

Hahahaha lite roligt! :D

Det har dock gått över sen ett tag nu och jag är tillbaka på en normal gul nyans... ;)

Mer sjukrapport

Igår var det äntligen dags för den sista undersökningen av de som skulle göras för att se vad som egentligen felas i mitt öga, varför jag fått en propp där. Det var en angiografi vilket ska vara en fotografering med kontrastvätska.

Fick ta de pupillvidgande tabletterna hemma så jag slapp vänta på att de skulle börja verka när jag väl var på plats och alltså kunde allt gå så fort det kunde. Fick komma in direkt o försöka hitta ett bra ställe att sätta kanylen på, vilket blev vänster armveck efter ett misslyckat försök på höger och en snabb fundering på höger hand som övergas när jag berättade om blodprovstagningen som inte fungerat där. Sen lite koll så kanylen satt bra och prepp av kamera o foto utan kontrastvätska. Sen masssssssa foton med kontrastvätska, först direkt, sen ett gäng till efter x antal minuter ett par omgångar. Efter det fick jag se bilderna, så gott jag kunde eftersom jag såg så suddigt pga mina gigantiska pupiller. Tydligen så syntes proppen inte särskilt tydligt direkt efter kontrastvätskan sprutats in, men på bilderna efter 12 minuter syntes den ganska tydligt igen. Vad det innebär har jag dock inte den blekaste lilla aning om. :P

Sen fick jag gå ut i väntrummet med kanylen i armen och vänta en stund för att se så allt hade gått bra och att jag var ok, innan jag fick gå in igen och bli av med den o sen bli hemskjutsad av min snälle far som fick vara chaffis igår igen.

Jag har även fått en brev från min neurolog som sa att inga onormala fynd gjorts på magnetröntgen och att de provsvar på blodet hon hittills fått in också är normala. Och när jag läste det brevet så insåg jag att lite orolig har jag nog varit, för det slog mig lite att vafan hade jag gjort om det inte stått så? Utan typ hej vi behöver prata om fynden som gjordes på din MRT? Nu känner jag mig dock lugn igen... ;) Men ja, vi får väl se om något händer eller om jag får leva med min synfläck. :P