Klockan med!

Idag hade jag hand om alla hästarna igen. Inte riktigt lika varmt så inte lika jobbigt, var inte i närheten av lika trött som igår trots att jag faktiskt red en kortis på Monet. ;) I alla fall så hade jag på mig pulsklockan idag i stallet för att se hur det hela låg till eftersom jag blev så slut igår. Haha. ;)

Slog dock inte på den förrän jag var redo att gå med Monet eftersom jag ville ha igång GPSen och då behöver man vara ute så att den hittar sateliterna. Började med lite longering för att kolla hur hon mådde och hon verkade må bra och var riktigt fin idag igen. Så jag satt upp istället och tog en kortis inne på hoppbanan. Fokuserade bara på att jobba på framåt och ha en glad och framåt häst som inte var helt på framdelen. Fungerade väldigt bra tycker jag själv för att vara vårat första egna pass på väldigt väldigt länge. Avslutade efter en kvart ungefär tror jag då vi bägge var ganska nöjda. ;)

Efter att ha spolat av henne tog jag in hingsten, som faktiskt skötte sig väldigt bra på väg in, trots att Monet stod i duschspiltorna och hans favvomärr var inne på ridbanan (med en ack så omtänksam ägare som såg till att stanna precis vid staketet så nära man kommer till där jag behövde gå förbi med honom......). När han väl var undanstoppad tog jag ut sötponnyn lite så han fick rulla o bralla av sig lite medan jag samlade krafter för hingstjobb.

Tränsade skithingsten inne i boxen igen och gjorde iordning honom lite snabbt sen och så ut till roundpenen med honom. Då höll den andra hästägaren som var där på att ta in och ut sin och en annan häst i hagen så han blev lite lattjo där ett tag medan jag försökte få på inspänningarna. Jäklar vad han kan mopsa till sig! När allt var fastspänt och jag kunde skicka ut honom för att springa skärpte han sig dock och var duktig fastän den där smarta hästägaren kom med en av hästarna och ställde sig precis utanför där vi jobbade. Tack för att du underlättar mitt jobb liksom. ;) Han jobbade dock på rätt så bra ändå och jag pressade honom inte så hårt idag.

När han var inne i boxen igen fick jag hämta in en häst och sen fixa kraften till alla små liven. Kändes faktiskt som en riktigt härlig dag måste jag säga! Och när jag kollade på min klocka så stod den på 2h22min, knappt 7km och hela 894 kcal förbrända! :O

När jag kommit hem o ätit osv körde jag lite wii fit och sen styrketräning, så det blev ytterligare lite till. Gött mos! ;) Men när jag kopplat in klockan o kollat på statistiken från dagen tyckte jag att det var intressant att jag under ridningen kom upp i samma puls som när jag kör stenhård kondisträning. Jag misstänker att det var när jag försökte sitta på henne för jävlar vad hon rörde sig idag. ;)

Här har ni dagens stallande. Det längst ner till höger är ridandet, och då använde jag inte ens halva ridbanan, haha. Lilla koncentrerade fläcken ovanför det är roundpenen. Den mer diffusa är i stallet typ, och de två ensamma små sträckorna ner till vänster om ridbanan är när jag gick till hagarna. Så nu har ni koll på det! ;)

Ska helt klart ta med klockan fler gånger, måste framförallt verkligen se hur mycket det blir på ett vanligt ridpass! Det är ju riktigt intressant! :) Och tänk vad det blir om man faktiskt mockar, sopar, släpper in/ut alla hästar, packar hö o allt sånt vanligt stalljobb som vi slipper här... :p

En unghingst senare

Haha.. Hade glömt hur jobbigt det är att jobba i stall själv. Och då slapp jag ju göra något skitgöra för det har vi våran kära mexare Edgar till. Haha... ;)

Allt gick i alla fall strålande bra idag, hästarna var verkligen jättesnälla hela bunten. Började med hingsten för att ha det gjort såklart. Snäll var han att göra iordning men sen skulle han såklart testa mig genom att tugga på precis allt, vilket är hans grej... Väl i roundpenen fick han tag i slängen på pisken och tokvägrade släppa. Satte på inspänningarna och sket helt enkelt i honom tills jag var redo att börja jobba. Sen tog det inte många sekunder innan han fattade vinken och släppte min pisk. ;) Efter det var han i princip from som ett lamm och jobbade väldigt bra. Det är första gången han jobbas "bara sådär" av någon han inte känner så väl så vi är alla mycket nöjda med honom. :) Ska dessutom bli skoj att köra vidare imorn. :)

Jag blev dock ganska genomsvett, hade lite för varma kläder på mig och det var VARMT ute. Så tog en liten paus och släppte ut övriga hästarna och drack lite juice innan jag tog itu med Monet som också skulle jobbas på lina idag och så ridas imorn. Och hon var SJUKT duktig! Wow vilken trav! Ska bli riktigt skoj att rida imorn. Wow peppepp! ;)

Sen få ordning på allt kraftfoder o åka hem! Puh!

Rätt så gammal bild på lillskiten

Ännu en vinst

Idag fick jag välja Dreamy eller Jada. Bestämde mig för Jada för det var dags att möta rädslorna igen. Började riktigt riktigt bra och hon lyssnade riktigt riktigt fint på mig. För att få oss bägge bekväma i skorna så körde vi westernstuk med långa tyglar, lång låg form och långsamma "pleasuregångarter". Joggen var super, men såklart gick det åt pipan när vi skulle galoppera. Något som förvånade mig för vi började ändå åt vänster. Men jag låste mig, låste mig helt! Och då red jag inte på framåt så fastän jag inte drog henne i munnen så var hon inte glad på mig, och när jag försökte driva ur oss ur den alldeles för stela och "samlade" galoppen så knep jag bara istället. Fick efter några misslyckade försök till förbättring stanna och andas. Sen göra om göra rätt.

Rätt blev det dock inte, men då sa Tamara helt enkelt åt mig att byta varv i en ganska snabb vändning, och sen nästan direkt tillbaka till vänster, och så nästan direkt över till höger, och så slappnade vi bägge av för varje vändning för ingen av oss hade tid att fundera på annat och så kunde jag ta längre och längre stunder innan jag bytte. Vänstern blev ganska snart riktigt bra och jag kunde galoppera utan problem och dessutom reglera tempot helt med sätet eftersom vi fortfarande hade de långa tyglarna.

Även högern blev bättre och bättre och tillslut var även den helt avspänd, men där lät jag bli att pressa så hårt och låg aldrig jättelänge i höger utan var nöjd med det jag fick. Och när hon var HELT avspänd i högern ett halvt varv så bröt vi av och efter lite skritt (hon hade blivit mycket trött stackarn ;) ) så tog vi lite jogg igen, och då satt jag verkligen på en HELT annan Jada än den jag satt upp på! T skrattade lite åt oss för Jada visade då alla möjliga underlägsentecken en häst kan typ, något hon MYCKET sällan gör. Haha. Älskade häst!

Så gött mos idag! Ännu en gång tog vi oss igenom skiten, jag och Jada. Får bli något mer pass innan jag åker hem så att vi är helt förbi det. Det SKA gå! :)

Nu ska jag imorgon och lördag ta hand om alla hästarna, för T + dotter + hingstägaren + dennes dotter ska iväg på roadtrip o kika på lite hästar. Jag ska jobba Monet och lille skithingsten och sen släppa ut övriga i hagen typ. får rida Dreamy om jag vill och hinner men det är frågan om jag gör det. :p Ska bli skoj, men lite nervös är jag över att jobba hingsten, för det har jag aldrig gjort, men det ska nog gå bra det med, han har börjat uppföra sig väldigt bra. Är nervös över tränsningen ifall han skulle kunna komma lös då, men har kommit på att jag imorgon kan tränsa honom i boxen o bara ta grumman över när jag tar på resten på honom så har vi det löst.

Två veckor av byten?

BLÄ!

Om två veckor åker jag hem. Och jag vill INTE! Inte inte inte inte INTE! Även fast jag faktiskt insett att det finns vissa saker jag saknar (förutom vänner då som såklart saknas). Så nä. Inte alls sugen. Hade mer än gärna stannat längre fast samtidigt är det lika bra att komma hem och komma iordning med saker så att allt hinner falla på plats inför höstterminens start. Nu är det dags för allvar igen. Dags att få sin master. :P

Försöker njuta av allt ordentligt nu det sista o vara i stallet så mycket jag kan osv. Det har blivit mycket Dreamy nu i några dagar och hon har varit så fantastiskt duktig. Det började med ett eget pass där jag skulle motionera henne ordentligt. Jobbade på våran 8a i galoppen med avbrott till trav och ny galopp, och hon äääälskar att jobba och gillar den övningen så rätt som det är så byter hon i språnget! WOW! Utan att jag bad om det egentligen. :) Det var åt det lätta hållet så jag tänkte äh jag provar åt andra hållet med och rent blev det inte men det var INTE långt ifrån! Åh så duktig häst. Avslutade där och då. ;)

Sen dess har vi haft ett par träningar på henne och hon har varit fortsatt superduktig och nu har jag faktiskt fått be om bytena. :) Och det har funkat! Wowwowowow så roligt! Det är liksom första gångerna hon byter. :) Idag blev hon dock TRÖTT för hon jobbade verkligen på riktigt riktigt bra och samlade sig ganska mycket mer än hon brukar och gjort på länge. Men efter 3 fina byten så är det helt ok faktiskt tyckte vi. :)

Åh vad jag kommer sakna den hästen. Helt klart en av mina bästa vänner här i världen.


mitt i ett byte, fast inte ett bytebyte utan ett med trav mellan :)

Så mycket ilska

Här har Animal Planet börjat köra förra säsongen av Whale Wars inför den nya säsongens premiär i början på juni (tror jag att det är). Och jag tycker att det är ett fantastiskt spännande program, för det är ett ämne jag brinner för och så är det ju filmat på så sätt att det ska vara lite extra kryddigt såklart. ;)

Jag har ibland känt att jag inte riktigt håller med om allt Sea Sheperdaktivisterna gör, men på det stora hela så ja. Men åh fyjäklarns vad skitförbannad jag blir när jag ser det. Jag är så arg på japanerna för all skit de gör mot våra underbart vackra däggdjur vi har i haven, både valar och delfiner. Både på hemmaplan (Taiji tex- ni vet filmen The Cove) och i vatten där de inte borde få vistas. Jag hade nästan tyckt att det var mindre hemskt om de faktiskt stod för vad de gjorde, men att gömma sig bakom idioti som att kalla det forskning. GAH!!!!

Och jag vill egentligen skriva något skitsmart inlägg om allt men det går inte. Jag blir förbannad bara jag tänker på det. För det här avsnittet kollade jag på sist. Och jag blir bara så fruktansvärt ledsen och arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Inte bara ledsen, utan även förbannad, och kanske framförallt äcklad. Visst. Det hade varit skitlätt för besättningen på Ady Gil att flytta på sig och undvika kollisionen, men det ska de inte behöva göra. Men att japanerna inte tar på sig något av ansvaret alls? Va? Och att kalla sig "Institute of Cetacean Research" får det att vända sig i mig.

Tankarna jag tänkt om dessa idioter och vidriga ursäkter till människor har gett mig dåligt karma i många år framöver. Men jag hoppas att deras karma är ännu sämre.


Snacka om genombrott!

OjojojojojOJ vilket ridpass vi lyckades med idag! Inte särskilt fantastiskt rent ridmässigt eller så, men vilket GIGANTISKT gammalt hinder vi tog oss över. Bildligt talat alltså.

Skulle ha sitsträning på Jada, men hon började dagen med att vara lite lätt jättekoko. Spänd och såg spöken överallt. Så hon lyssnade varken på mig eller på Tamara. Vi försökte galoppera loss det men det gick inte ens det, galoppen blev bra men sen i traven var det nästan ännu värre. T fick sitta upp och säga åt henne på skarpen ett par gånger och sen sa det poff och så var hon hur fin som helst så det blev min tur igen.

Och här är det dags för en snabbgenomgång av våran bakgrund. Hösten 2005 när jag var här på praktik red jag Jada en hel del. Allt gick bra men en dag fick hon för sig att mina högerfattningar inte var rätt så då blev hon sur. På den tiden var hon en märr av stora mått. Om något inte passade så sa hon ifrån. Med besked. Hon bockade med en variant där hon lättade fram för att kunna få till en bakutknyck med hävstång i bockarna. Och hon gav sig inte heller. Jag satt kvar länge, tills hon la till ett byte med lite skruv så att jag inte hade något att landa på längre. Landade rakt på höften och fick rätt så rejält ont faktiskt... :p

Efter det har jag ridit henne en hel del, men högergaloppen har alltid varit skör, framförallt fattningarna såklart. Det har fungerat bra ändå och vi har kunnat få till ganska bra pass, men det har alltid funnits lite att önska. Vi har dock aldrig pressat på där utan låtit det vara som det är.

Så idag när jag satt upp igen så fick vi bråka lite i skritten, eller snarare få henne att inse att jag inte tänkte hitta på några dumheter utan bara vara och låta henne lita på mig. Och vi bestämde att vi inte skulle sitsträna utan att jag bara skulle rida där inne i rundcorallen. Så när skritten fungerade säger T åt mig att fatta galopp, och vi var såklart i höger. Men visst, jag gjorde det och vi galopperade och det gick ok först men jag var spänd så Jada blev spänd o jag blev spändare och hon blev arg. Och så kom hoten. Men jag bröt inte av utan galopperade vidare och bände loss huvudet på henne så hon inte KUNDE bocka o ge mig lite mer tid att ta mig igenom det. Problemet var att när hon blev spänd så körde hon upp huvudet och jag var så spänd att jag istället för att bara trycka fram henne kortade tygeln och lutade mig framåt... BRA recept för att få en lugn häst... ;)

Efter några misslyckade såna omgångar fick jag snabbt som ögat byta varv och ta vänstern istället och blev i bytet tvingad till att länga ut tygeln, känner mig trygg i vänstern så där fungerade det bra, och det tog inte många varv tills jag hade en häst som var med på noterna och en jag som började slappna av. Fick ligga där ett tag och känna att jag kunde, släppa ut tygeln helt o känna att hon var klar, korta upp lite igen och variera tempot osv. Sen ett snabbt byte av varv igen och känna samma känsla. Jag minns inte ens om vi fick något mer hot där eller om det gick med en gång, men åtminstone SÅ mycket bättre och vi hittade samma känsla, med lång fin hals i en rund form och varierbar galopp. Jag fick sitta och andas och känna att jag kunde. Vi bytte ett par gånger till med enkla byten och avslutade sen i högern efter att ha fått ett riktigt fint byte och riktigt bra galopp.

Väl tillbaka i skritt så brast det helt. Tårarna forsade av all rädsla och spänning som släppt och även Tamara fick en liten tår i ögat. Haha. Nästan 6 års rädsla tog vi oss igenom idag. WOW.

Den gången jag åkte av henne har verkligen satt sina spår i mig. För hon var så otroligt oschysst den gången och rädslorna jag redan hade blev inte direkt bättre av det. Och detta har funnits kvar i mig sedan dess. Men inte nu längre! :)

Jag var HELT slut mentalt efter det passet. JISSES amalia vad slut jag var! Sen efter ett par timmar kom endorfinerna! ;) Nu ska jag iväg och träna! Woohoo! Så jäkla skitglad för dagens pass! :)

Jag och Jada i december 2004, första gången jag red henne, hon var väldigt ung och grön då


Första passet när jag var här 2005, första passet för det besöket, några pass innan hon skickade av mig ;)


Och så förra julen och vårat bästa pass någonsin skulle jag tro. Som synes gick det att galoppera i höger galopp, men som sagt var det rätt så skört och lite på hennes nåder. Och så red T henne mycket då, vilket gör henne bra mycket enklare att ha o göra med...


Ny dille

Vet inte riktigt hur det här gick till, men jag har fått en ny "mat"dille!
Något jag aldrig riktigt lyckats få dille på innan, utan snarare något jag nästan fått tvinga i mig... ;)

Te!

Helt vanligt te utan något i. Bara te.
Eller helt vanligt är det ju förstås inte, utan det är Maroccan Mint. Ett grönt te med lemongrass, spearmint och peppermint (grönmynta och pepparmynta?). Såååååå gott! Slurp! Tydligen kan det dock påverka hormonerna hos kvinnor så jag försöker att inte dricka för mycket. :p

Äntligen tävlingsdags igen! :)

Matilda (http://showjumper.blogg.se) har börjat blogga så smått igen. Och tänk så fint att hon börjar på ett alldeles storartat sätt genom att dra igång en tävling tillsammans med Skara Hästsport med skitfina saker från JW! :) Var med och tävla ni också (eller låt bli för då är det större chans att jag lyckas vinna... ;) ).


X Factor

Så har jag varit på min första stora TVinspelning och måste säga att det var riktigt roligt. :) Det var som jag skrev i förra inlägget Simon Cowells show X Factor, första omgången i USA, men det har gått flera säsonger i UK.

Det hela är en variant av Idol, det är sång som gäller och juryn består av Simon såklart, Cheryl Cole som jag tror vann en av omgångarna i UK, Paula Abdul och LA Reid. Det är första gången dock som ett program spelas in med publik med på auditiondelen. Så man visste ju inte riktigt vad man skulle vänta sig, total skit, några mittemellan och några stjärnor...

Vi fick ganska så bra platser måste jag säga ändå. Besviken över ljudet på halva juryns micar men det var ändå riktigt riktigt roligt! :) De flesta som var med var helt ok, en var RUSKIGT ruskigt bra (enligt Simon en av de bästa auditions han någonsin sett) och några så sjukt dåliga. :D Vad sägs om en grupp på 4 killar som enligt sig själva var "harmony geeks" som sen började med att låta som introt till Step by Step, ni vet den där hemska falsetten... BLÄ! :P

Där var även två tvillingbröder, där den ena brorsan var ruskigt duktig och den andra inte lika duktig. Vilket de fick höra också. Men tack vare en rolig twist fick de gå vidare ändå. :) Och så var Ike Turners, ni vet som Tina Turner var gift med, senaste fru med (de var gifta när Ike dog 2007). Lite konstigt för hon sa inget om det förrän hon redan sjungt klart och fått ett nej från en jurymedlem, och jag hade redan tänkt att hon var en variant på Tina Turner. Haha. Hon gick vidare sen i alla fall.

Dagens bästa måste dock varit den här killen. Som hade en "jättefin" koreografi till och som lät ännu sämre live. ;)


TVäventyr!

Imorn ska jag iväg på äventyr ska ni veta! Ett äventyr som kan bli jätteroligt, eller vara jättehemskt och absolut dötrist. ;)

Hon som jag jobbar på djurhemmet med fick några biljetter till inspelningen av ett TVprogram och frågade om jag ville med, så det är klart jag tackade ja! Har aldrig vart på nåt sånt så det gäller ju att passa på. Det är Simon Cowells program The X Factor. Så det kan ju bli fullkomligt skittrist men förhoppningsvis blir det lite underhållande i alla fall.

Det är roligt för de hade en lååååång harang om vad man fick eller inte borde ha på sig. Haha. Om man var hip och upscale fick man vara med på TV. Haha. :D Så det lär väl vi slippa. ;)


hästfolk!?!?!

(Varning för att det här kommer bli en lååååååååååååång roman ;) )

Det har varit ruskigt varmt nu i en vecka, men idag slog det om så att vindarna kom från det kyliga havet istället för varma öknen = sk marine layer drar in från kusten och värmen sjunker med ca 10 grader här hos oss i alla fall. Ganska så skönt måste jag säga även om det kanske inte blir skitkul om det blir en klassisk "gray may".

Jag har ridit på morgnarna/förmiddagarna för att faktiskt kunna rida och den här veckans pass på Monet har gått så himla bra! Det är roligt att det släppt så mycket för oss och jag undrar lite vad det är som gjort det. Om hon blivit starkare och stadigare, om jag rider bättre eller kanske bara annorlunda? Har jag ändrat min ridning och släppt Lenas ridning? Är det bra eller dåligt? Jag tycker i och för sig inte att jag ändrat så mycket, förutom händerna men det är saker som bara görs när det behövs. Tror jag. Det märker vi väl om en månad när jag kommer hem igen och förhoppningsvis kan få in en lektion eller två innan hästarna där går på bete.

I alla fall så går det bra. Tamara är väldigt nöjd med oss och tycker det är jättekul att jobba med oss, vilket är skoj. Entusiasmen smittar! Något jag märkte igår var att Monets protester inte skrämmer mig längre. Hon är ju en stor häst och hennes bockningar är inte roliga, och förr hade hon lätt för att gå upp när saker inte passade henne, något jag är livrädd för. Och även om hon inte protesterat sådär dundermycket med mig så kommer det då och då, och det har fått mig helt ur fas och jag har haft svårt att få ihop det igen. Nu igår märkte jag att jag kan rida igenom protesterna så att det aldrig blir något av dem och vi kommer på rätt spår igen ganska så omgående. Sen protesterar hon ännu mindre nu än hon gjort innan, men igår gjorde vi några saker som var hemskt jobbiga för henne så då måste hon ju kolla om hon kan komma undan såklart. :P Ston! :P

Sen har vi ju dramat, som också är anledningen till rubriken. Jag skrev ju häromsistens om folk som skulle flytta ut som visat intressanta sidor och ja, jag har lite svårt att släppa det. En kärring (något annat ord funkar inte riktigt för att beskriva henne) har alltid varit sjukt negativ om det mesta. Hon har 4 hästar, varav 3 är gamla gamlingar och 2 av dem borde ha avlivats för många år sen. Tror jag nämnt det innan men i Sverige hade det varit ett fall för djurskyddet och det hade blivit påföljder för henne.

I alla fall så har det varit en del saker kring henne som vi inte varit så glada över men som vi stått ut med för att hon ändå betalar 4 stallhyror. Men så bestämde hon sig för att flytta omgående efter en påhittad incident. Omgående blev sedan månadsskiftet. Även hennes goda vän med 2 hästar bestämde sig för att flytta. Ingen annan sörjde att någon av dem skulle flytta men alla var glada och trevliga mot varandra i stallet. Den här kärringen har aldrig ridit för min tränare, av olika korkade orsaker men skitsamma, dock ALLTID bett min tränare om råd när det kommit till sår, hältor, åkommor och allt möjligt som har med hästarnas hälsa att göra. Hon har ALLTID rådfrågat T först, innan hon ens ringer veterinär och alltid varit väldigt nöjd med Ts råd. Tidigare i veckan hade en av hennes gamlingar skurit sig på benet när han var i hagen, på sig själv eller på nån pinne vet vi inte, men det var inget supersynligt sår (mörk häst) men våran "stalledräng" såg det och meddelade Tamara som tog hand om såret och ringde ägaren som var oehört tacksam.

Sen flyttade hon ut i söndags. På söndag kväll sitter jag hos M&M och har ätit mat och ser på film, tog upp mobilen för att kolla facebook och ser att denna kärring skrivit att det är SÅ skönt att ha flyttat och att komma ifrån all inkompetens. Den andra kvinnan som ska flytta med (men som inte flyttat än) hade gillat statusen såklart. Jag blev helt chockad, och visste inte om jag skulle skriva någon nasty kommentar eller någon oförstående kommentar eller låta bli att skriva något alls. Jag skrev ingenting för jag blev så förbannad att jag itne kunde formulera mig ordentligt på engelska, på svenska gick det men det hjälpte ju inte just då. Istället smsade jag T för att se om hon sett det. Efter det följde ett långt telefonsamtal mellan mig och T där vi diskuterade det hela, hon blev ungefär lika chockad och förbannad som jag. Vi antog att hon inte menade att T var inkompetent, för om hon ansåg att hon var inkompetent, varför bad hon alltid T om råd när hennes hästar var skadade eller sjuka?

Vi antog istället att hon menade att det var stalledrängen som var inkompetent, då hon haft en åsikt eller två om honom. Och mycket kan man säga om honom, men inkompetent är han då verkligen inte. Senast igår såg jag honom leda ut hingsten i hagen och gick förbi spolspiltorna där Monet stod. Hingsten försökte hingsta upp sig, men E behövde knappt ens rassla i grimskaftet för att hingsten skulle ge sig. Jag skulle vilja se kärringfan hantera hingsten alls, på något sätt, utan att det gick helt åt helvete.

Sanningen är att om det är någon i stallet som är inkompetent, så är det hon själv.

I alla fall så pratade vi klart och så skulle jag kolla igen vad det stod i den där statusen, men hittade den inte längre, tänkte gå in på personens sida men fick inte upp hennes namn, fick söka via den andra kvinnan som ska flytta och gå in på kärringens sida på det sättet, och såg då att hon mycket riktigt tagit bort mig som vän. Ringde tillbaka till tränaren och mycket riktigt hade hon tagit bort även henne och hennes dotter. Men ingen annan från stallet.

Eh va? Hon skickade en vänförfrågan till mig redan innan jag träffat henne. Jag har aldrig haft något otalt med henne, förrän jag såg det hon skrivit om inkompetensen. Vadfan??? Vad är det för fel på folk? Är hon så jäkla osäker och mår så dåligt över sig själv att hon måste bete sig som en 15åring? En vuxen, välutbildad kvinna?

Den andra personen som ska flytta har inte tagit bort mig (än?) och jag hoppas SÅ att jag får träffa henne i stallet innan hon flyttar så att jag får fråga om även hon ska ta bort mig från facebook när hon flyttar eller om hon är en större människa än så... :P Missade henne precis i måndags. Attans!

VAD är det som gör att hästfolk är såna jäkla idioter?

Vi ska i alla fall börja skriva om hur kompetenta vi är på anläggningen nu så att folk ser det istället. ;) Skriva om de bra sakerna som vår stalledräng E gör, skriva om framsteg med hästarna som T gör, blanda in de större namnen som hon tränar för/vars barn tränar för henne osv. Så det ända idioten gjort är att inspirera oss till att jobba på ännu hårdare. Tji fick idiotismen! Karma's a bitch, it's gonna come back and bite her in the ass. ;)

Jan & Rafalcas kür

Eftersom jag inte lyckades se världscupfinalerna blev jag väldigt glad när jag kikade på Jans anläggnings facebooksida och hittade en länk till Jans kür från i helgen.

Jan & Rafalca


Ny månad nya tider?

Det är mycket som händer nu. Allt gick ju i lås med lägenheten i Linköping så idag ska mina föräldrar åka upp dit och hämta mina nycklar och kolla på lägenheten. Hoppashoppas att den är ok och inte ett råttbo eller nåt. Det positiva är att det finns gott om tid att fixa till om städning inte är ok eller om det är något annat som hyresvärden bör fixa innan jag flyttar in. Sen ska det faktiskt bli kul att få flytta till eget igen och inreda lite. Mamma o pappa ville skaffa ny soffa, så jag tänkte ta över deras o bara köpa ny klädsel till (tack ikea! ;) ).

Min bror och frugan hans är på G att köpa hus, vilket är mycket spännande. Lånet måste gå igenom och huset besiktigas. Så alla håller tummarna och går lite på spän och vill att det ska bli klart.

I stallet så fick vi väldigt oväntat väldigt mycket snabbt drama. JAg FÖRSTÅR inte vad det är för fel på folk? Hästfolk är verkligen helt körda i huvudet. Tack o lov är det dock folk som visade dessa sidor samma dag de flyttade ut. Positivt är att ridningen går bra för mig. På både Jada och Monet, vilket såklart är skoj. Och nu är funderingarna på att ha kvar Monet ett tag och inte sälja. Haha. :P

Ännu roligare är att Jan Ebeling, som min tränare tränar för och har stått hos osv, lyckades vinna en USAplats till världscupfinalen i Leipzig, inte för att han hade något att säga till om i själva världscupen, men i just de tävlingarna så. Och vilken helg han hade! De är inte ute i världscupen särskilt ofta, väldigt sällan snarare. När de fick ett wildcard till finalen i Vegas härom året så kom de sist av de som kom igenom programmen typ. Men nu kom de 10a i GPn och 11a i küren. Ganska så jäkla bra gjort ändå! Han slog Catherine Haddad tex, som är bra mer etablerad bland amerikanerna. :) Heja Jan! :)

Mer goda nyheter är att Roland kämpar på och är fortsatt glad och pigg. Så länge han inte lider är jag glad, och lever han tills jag kommer hem blir jag ännu gladare. Men så länge han inte behöver lida så!