Sommarpepp!

Har åkt en sväng tor till Eskilstuna idag för att kika på lägenheten jag ska få hyra och träffa de som bor där. Himla mysig lägenhet, en såndär man absolut skulle kunna tänka sig att bo i på riktigt. Men så blir det ju inte! En sommar är dock inte fy skam. Ca hälften av tiden ska jag dela lägenheten med en som gick året under mig i Skara, som ska sommarjobba på Parken. Tror det blir super, men känns lite udda. :D Hon var min nolla när hon började och jag tror inte att någon någonsin skulle gissat att vi skulle bo ihop en sväng. ;)

Nu när allt känns skitbra med lägenheten så är jag så himla pepp på att få komma igång med mitt exjobb. Jag vill göra det och jag vill göra det bra! Jag är så otroligt glad över att jag får chansen att jobba i ett helt år med ett ämne jag verkligen brinner för. Gött som fan!

Sen hoppas jag att jag lyckas pussla ihop livet så att jag får lite sommar också. Men det ska nog gå tror jag nog. Where there's a will, there's a way!

Självinsikt?

Idag var en crapdag, som dock fick en hemskt trevlig eftermiddag och kväll, men ändå en crapdag. Börjar med att jag går upp för att försöka fixa kentbiljett till deras extraspelningar, men då var ticnet trasigt och biljettsläppet framskjutet till onsdag. Sen fortsatte det med att jag får skälla lite på min skola över att deras rutiner suger pung rent ut sagt. Vi ska lämna in ett papper för att söka exjobbskursen, och mitt papper som lämnades in för ganska längesen är antingen någonstans, eller borttappat, men det finns ingen möjlighet för mig att ta reda på det. Så jag får lämna in en ny blankett och hoppas att det går bättre nu. När jag gjort det skällde jag lite till och fick faktiskt ett lite bättre svar den här gången. Jävla sopor är vad dom är.

Ytterligare rolighet var en grej som tog mitt hjärta och högg i det. Jag har kunnat låtsas som att mina osäkerheter inte finns i ganska många år nu. Som att jag inte alls fortfarande är fucked up över saker som hände för 10-12-15 år sedan. Tiden läker inte alla sår, utan det här kräver mer än bara tid. Problemet är att jag inte kan ta upp det. Inte med den jag egentligen skulle behöva ta det med. Det skulle förstöra alldeles för mycket som är för bra.

Kan man laga sig själv utan att konfrontera demonerna? Man kanske borde försöka ta reda på det. För den akuta paniken som infinner sig är inte dödsrolig och jag vet att den kommer dyka upp fler gånger om jag ska kunna komma vidare i livet.

Nåja.

Får se om jag orkar ta tag i dagens utlösande faktor eller inte. Jag borde men har ingen lust. Sen kan vi ta tag i det riktiga problemet. Slapp i alla fall tänka på det ett tag genom en kort sväng på stan, ta passfoton så jag kan förnya mitt amerikanska pass, finfika och sen bio. Så vi får nog välja att fokusera på tiden 16-22 idag tror jag, för den biten var bra! :)

En liten frågestund

Det här är en frågegrej som sprids runt. Man blir taggad av någon och ska besvara den personens frågor, och sen komma på 11 nya frågor och tagga 11 nya personer. Jag kommer dock inte tagga 11 nya personer, för jag känner inte 11 personer att länka till. Haha. :D Däremot tänkte jag komma på 11 nya frågor så kan de som känner sig manade svara istället. Så tråkig är jag! Sara var det som taggade mig i alla fall, och hennes frågor var roliga så då måste man ju göra. ;)

1) Vad hetter er första kärlek?
Min första kärlek får nog vara Christopher. När jag var ca 5 planerade jag att vi skulle gifta oss. Min bror och hans syster skulle också gifta sig. De bodde i närheten och vi växte upp ihop.

2) Om ni skall välja en låt från er mellanstadietid, vilken är det då? Länka gärna till y.t!

Först tänkte jag ta Dr Alban- One Love. Jag tyckte att den var SÅ HIMLA BRA. Fast sen kom jag på att Beck kom ju med sin Loser där nångång. Och sen kom jag på bland det största som hände under min mellanstadietid, även om det var mot slutet av den. Kurt Cobain tog livet av sig och jag hörde Nirvana för första gången och blev frälst. Det var rätt stort. Vi kör den här, för jag minns hur MTV bytte ut vad de nu skulle visa mot Nirvanas Unplugged. Och ja. Det ska klick i musikhjärtat.


3) Vad gör er som mest arg?
Åh, det är svårt. Men det är nog folk som inte bryr sig när det gäller djur och natur tror jag. Djur som far illa. Regnskog som skövlas. Eller ja, det värsta är när folk medvetet inte bryr sig men försöker påstå att de visst gör det. Typ Sea World.

4) Om ni bara fick äta en sak resten av livet, vad skulle det vara?
GLASS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5) Vart gick er senaste resa, visa bild!
Till familjen i USA i julas.

6) Om du fick skapa ett eget tv-program, vad skulle det handla om och vad skulle det heta?

Jag skulle vilja skapa nån riktig kultserie. Men jag har inga idéer på det, så istället får det bli något naturprogram eller så, så att jag får åka runt i världen och se en massa fantastiska djur och fantastisk natur. :D

7) Vilken är din favoritbok - och varför?
Harry Potter, eller Watership Down. Tror jag. Fast det känns som att jag glömmer någon bok när jag säger Watership Down. Men varför var det: Harry Potter för att jag helt enkelt älskar världen hon byggt upp i böckerna! Watership Down för att det är en fantastisk berättelse, den är så fin och vacker på något vis. Jag kan nog inte säga bättre än så. Fast det känns som sagt som att jag glömmer någon bok...

8) Vilken är din mest skämmiga last?
Fulmusik, typ Danny, Darin o sånt. :o Eller att jag fullkomligen älskar program som TMZ och tycker att realityserier typ The Hills och Kardashians är tokbäst... Fast jag skäms nog mer över Darin och Danny. :D

9) Vilken låt får dig alltid att vilja dansa?
Sexy and I know it!
Put your hands up for Detroit!
Och så typ allt med SHM.


10) Om du fick välja ett yrke fritt i hela världen att jobba med, vilket är det då?
Forskning, utbildning, information på något i stil med WWF eller en stor djurpark.

11) Könskvotering - bra eller anus?
Jag är väldigt kluven. Jag tycker inte om det, den som är bäst för jobb/studieplats/vad det nu är ska få den tycker jag. Samtidigt så behövs nog lite drastiska åtgärder ibland för att komma åt skevheten vi ändå har i vårt samhälle.


Oj jisses. Nu ska jag komma på 11 frågor. Jag som borde sova. :D

1. Vad är ditt aboslut lyckligaste minne?
2. Om du var ett djur, vilket skulle du vara (och varför såklart)?
3. Vart skulle du åka på din drömsemester, vad skulle du göra där och varför?
4. Mest irriterande egenskapen hos andra människor?
5. Vad är vackert för dig? Välj EN bild och visa! :)
6. Hur ser ditt drömboende ut?
7. Funderar du över hur produktionsdjurens situation och välfärd ser ut? Speglas detta i dina val av animaliska produkter (tänker främst på livsmedel)?
8. Tror du att alla har en själsfrände?
9. Om du är missnöjd med något, tycker att något är fel eller liknande- försöker du då förändra det? Kan vara allt från att du har för mycket jobb till att någon blir mobbad på jobbet till miljöförstöring.
10. Vad ångrar du mest i ditt liv?
11. Vilken låt vill du dansa din bröllops"vals" till? (eller om du redan är gift, vilken låt dansade ni till) Gärna en youtube på den! :)

Önskelistan

Sitter o ser på den sista halvminuten av gårdagens Lakersmatch. En riktigt händelserik match med tyvärr en nyckelspelare för Lakers utvisad och utan att ännu ha fått sin dom på hur många matcher han är avstängd. Vettefan vad som hände men men. :/ Sen låg Lakers under med 18 poäng när de insåg att det kanske var dags att sätta fart. Dubbel övertid och så vinner dom sen. det vet jag ju redan. :P

Ganska så jättehögt upp på min önskelista ligger att nån gång få se en Lakersmatch courtside. Helst innan Kobe blir för gammal för att spela och lägger av. :P Det kommer dock alrig hända. Vare sig före eller efter Kobes tid. Men det hindrar mig inte från att ha det på önskelistan. Det vore sjukt ball.

Hade kunnat ta den tomma platsen mellan Zach Efron (eller hur han stavar sitt namn) och Adam Levine.. Och få tjingsa på Leo DiCaprio också... Men en annan gång kanske.. :P

Kära Västtrafik

Många har nog sett filmen på tjejen som blir kvarhållen (och om jag hörde rätt, enligt minst en av kontrollanterna faktiskt gripen) på en spårvagn då de tyckte att hon inte betalat sin biljett förrän hon sett kontrollanterna = bedrägligt beteende.

Kontrollanterna beter sig, enligt mig, fruktansvärt illa och det kryper i hela min kropp när jag ser filmen. Jag blir förbannad och mår lite lätt illa när jag sen dessutom läser Västtrafiks torftiga kommentarer om det hela.

Jag är inget fan av Västtrafik, har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli heller. Bara grejen att det för mig är BILLIGARE och tar hälften så lång tid att köra min bil helt solokvist från Alingsås till Göteborg och så hem till Alingsås igen, inklusive parkering om jag hittar en hyfsat billig en, än att ta pendeltåget. Om jag åker med studentbiljett på SJ blir det dock svårare att slå priset, och då blir tiden bättre också.

Dessutom märkte jag i fredags att jag med min kontoladdning betalar dryga 63:- för pendeltåget mellan Alingsås och Göteborg, där stationen innan Göteborg C ligger inom Göteborgs kommun och alltså är innanför den zonen. Men om jag sen ska åka vidare med spårvagn/buss lägger de på ca 2:- till. Why? Jag har ju redan betalat för att åka inom Göteborg med Västtrafik? En skitsak egentligen, men hyser man redan agg så leder det till att man hyser lite till. Jag ska kontakta Västtrafik och fråga varför de tar de extra kronorna, se vad de säger.

Så nu tänkte jag även passa på att fråga om de kan tänka sig att köpa tillbaka mina kontoladdningskort jag har, för jag känner att jag aldrig vill åka med dem igen. Känns inte som att det är värt vinet/ölen. Får hitta folk att sova hos så jag kan åka med SJ bara istället tror jag.

Ett par timmar på vägen senare

Tillbaka i Alingsås. Jag saknar visserligen min soffa i Linköping, jag gillar den soffan. Men annars är jag hemskt nöjd med att inte vara där, utan här. Får se vad jag hittar på imorgon, på fredag ska jag fika med en fin kompis och i helgen ska vi till Nordens Ark. Måste ta reda på vilken dag bara, så att jag kanske kan få rida också. Finfint!

Fast det här "får se vad jag hittar på imorgon" är väl egentligen inte så mycket att se. För jag vet vad jag måste göra. :P Fick svar från min exjobbshandledare idag, så nu ska jag fixa det sista på projektplanen och skicka det till examinatorn igen och hoppas att han slutar vara så bajsnödig med detaljer som han inte kräver ens från sina egna studenter. Som han inte har i år. Jaja. Det blir nog bra. :D Jag och min handledare är i alla fall helt och håller på samma sida verkar det som. Så himla gött!

En vän fattas mig

Idag saknar jag en mycket god vän, en fybent vän visserligen, men en av de bästa jag har förmånen att känna. Hon är så himla fin och jag blir verkligen varm i själen när jag tänker på vilken fantastisk filur hon är. Att få dela en juice eller smoothie med henne är riktigt fint. Hon blir så glad då också. :) Eller att gå runt o småprata innan jag sitter upp för att låta det gå ordentligt med tid medan jag långsamt drar gjorden (hon har lite småsadeltvång, inte så att man egentligen måste ta det så försiktigt som jag gör, men vi måste ju ändå skritta fram tänker jag...). Eller efter våra pass, när vi går runt o småpratar och hon går lös. Att få busa är också kul, även fast hon ibland tar lite väl stora egna initiativ på buseriet (som att öppna boxdörren och knö sig förbi en och springa ut o säga hej till nån häst i uteboxarna).

Inte så smickrande på mig, men jag gillar bilden ändå...

Vantrivsel

Ibland funderar jag på om jag bara vägrar ge Linköping en ärlig chans. Eller om jag faktiskt vantrivs så mycket som jag tror att jag gör där. Har i 4 timmar försökt samla ihop kraft till att åka. Det går sådär. Men nu måste jag nog samla den kraften och bara görat. Köra bil dit är ganska tråkigt men samtidigt ganska snajsigt. Jag gillar ju att köra bil...

Men nu drar exjobbet snart igång. Och då blir det Eskilstuna för den större delen av slanten. Och sen får jag väl fundera över hur jag gör. Om jag ska skita i att bo där eller ha kvar lägenheten och bara vara här lite mer eller hur jag gör.

Jävla meningslös slätt där i öster...

I'm a yogi baby..

Igår köpte jag mig en yogamatta. Idag invigdes den! :)
Frågade min käre mor så snällt jag kunde om hon ville sponsra ett betalmedlemskap hos yogatoday.com och det ville hon så idag valde jag fram ett pass och körde. Kändes väl egentligen lite sådär, tänk vad mycket man tappar på ganska kort tid. :( Men jag vet att jag lyckades bygga upp ganska mycket på kort tid också, så bara jag kör nu så ska det nog gå bra. :)

Tog ett ganska grundläggande pass, som inte var sådär superroligt men som gav en hel del bra bas-grejer att tänka på, så nyttigt var det absolut ändå! Mattan var kanske inte den bästa, lite för hal faktiskt! Men jag ska prova att vända den upponer nästa gång och se om det blir bättre. Block saknar jag också men det funkar med böcker så länge, men jag måste hitta block att köpa! Eller beställa på nätet så att jag får hem i alla fall en ganska så snart!

Efter passet kändes det riktigt grymt dock. Och jag passade på att kika lite i spegeln och min downward dog ser inte alls så illa ut som den känns, och mitt framåtböj är också bättre än den känns. Gött. Nu ska här yogas! Jag räknar med att kunna göra följande asana inom kort.... Eller inte...
Blev i alla fall så pepp av yogan att jag körde lite snabb styrka efteråt också. Lite mage, bröst, biceps och triceps. Åh vad jag saknar mitt USAgym.. :( Det var så bra. :( Får försöka komma igång med lite styrka också utöver yoga och promenader/jogg så att det börjar kännas värt att satsa lite mer på det igen också. Men vi får se. Nu är det yogafokus först. :)

En mil och några skoskav senare

Jag tänkte att jag skulle ta tag i mitt liv igen, efter ca en veckas uppehåll. Så jag tänkte återigen hitta fokuset som jag hade ett tag sen. Att släppa kraven på att bränna en massa kalorier, försöka bli smal och äta mindre onyttigheter osv osv och istället fokusera på att göra saker som min själ blir glad av. Saker jag mår bra av. Saker jag trivs med.

Så igår gick jag ut och strosade runt här i nejden, var ute i nästan två timmar men det inkluderade pauser lite nu o då, så det blev inte så långt i sträcka och gick aldrig särskilt fort. Idag gav jag mig iväg till några motionsspår som ligger i utkanten av stan. Beskrivningen var flisade motionsspår och jag valde spåret som var 10km. Det var dock till större delen inte alls något brett fint preparerat motionsspår utan mer en vandringsled. Vilket visserligen passar mig så mycket bättre egentligen. Om det inte vart så jävla blött och sankt på sina håll. Oftast lyckades jag ta mig över blöthål med att det bara rann genom tyget i skorna, men en gång blev det ett rejält klafs ner med bägge fötter helt ner under vatten. Gött. :P

Vätan stör mig inte egentligen så sett, men det leder till lite extra friktion och extra friktion vill gärna bli extra fina skoskav. :P Sista kilometrarna var inte dödssköna men det gick det med! ;)

Tog rejält med tid att ta sig runt eftersom det gick väldigt långsamt att balansera på rötter, stenar, tuvor o annat sånt käckt, eller att rent av behöva hitta nya stigar runt en del hål. Så drygt 2½ timme var jag ute, men drygt 10km blev det. Riktigt gött faktiskt! :) Men nästa gång tar jag nog något av de kortare spåren... ;)

hopp, förtvivlan och blottad själ?

Jag vet inte jag. Jag vill nog helst gräva ner mig i en grop. En jävligt djup grop. Men jag ska ta på mig pansarskalet och låtsas om att jag inte bryr mig. Och åka hem tror jag, i en dryg vecka och se till att rida så mycket jag kan. Det kan nog göra susen för en ångestsväng eller två.

Det var förtvivlanbiten det.
Hoppet kommer från att jag förhoppningsvis kirrat en bostad juni-augusti i Eskilstuna. Det är dyrare än jag hoppats på, och mindre under den tiden jag behöver dela den med en annan tjej, men ändå jäkligt bra. Centralt o sånt käckt. Det blir bra! Bara allt går i lås. :)

Den blottade själen handlar om igår, när jag äntligen var iväg och red ett rejält dressyrpass. Hästen fick bli fina Curry, som jag egentligen inte alls kommer överens om i ridningen men som funkar så länge jag inte har för höga förväntningar på honom. Passet gick så bra det kunde med tanke på omständigheterna, och hästen var så himla fin bitvis! Åh vilken pärla han kan vara! Vi har verkligen haft våra duster han o jag, men han har en jätteplats i mitt hjärta för han är en så vänlig häst ändå, som bara inte haft det så lätt tidigare. I alla fall så när jag promenerade med honom efteråt så gav han mig en blick, det kommer låta sjukt flummigt det här, men det var verkligen bara en superkort blick, men den blicken var nog bland det häftigaste jag varit med om när det gäller djur. Det kändes som att han såg rakt in i min själ, och verkligen såg hela min själ dessutom. Inte på ett dåligt sätt såklart, det är ju en häst med fint hjärta och då kan det inte vara dåligt. Men ändå var det nästan lite läskigt hur en blick från en häst kan blotta en så. Åh. Finaste Curryhästen!

Ridpasset gjorde i alla fall susen för mitt mentala tillstånd. :P Helvete vad jag saknat det! Och hur kunde jag glömma bort hur mycket jag behöver ridningen för att må bra?