Mitt söta lilla hjärta

Min finaste lilla Glenn har verkligen varit mitt lilla hjärta dom senaste dagarna. Så himla finast. I lördags kom Jossan hit med sin stora hund Leia. Glenn är van vid hundar så inga problem där men precis hur lite problem det skulle vara kunde jag inte riktigt ana. Först sprang han in i huset, men det tog inte lång stund innan han gick ut för att säga hej till det stora vita djuret som stod där ute. Och sen stod dom o pussades hur mycket som helst. Eller ja, han ställde sig mot gallret för att kika på henne, hon nosade på honom. När hon slickade på honom gjorde han dock hemskt äckliga miner, men stod ändå kvar. Haha. SÅ SÖTA! Mitt underbara lilla hjärta! Tänk vilken fantastisk liten gris han är ändå! Blir nästan tårig av det hela... ;)

Så i lördags var det Glenn jag var tacksam över (ni vet utmaningen). Att han är så himla fantastisk. :)

Idag var han också mitt lilla hjärta. Tog ledigt idag då jag behövde en dag hemma i min soffa (med plugg dock). Så när jag låg o läste på min padda så tog jag upp honom så fick han boa in sig, och tänk att där låg han sen i 1½ timme drygt. Han boade om sig ibland såklart, men låg där i sitt lilla grop i duntäcket o bara var sötast i stan. :) Perfekt plugghjälp, förutom när jag somnade med honom då... ;)

Idag är jag dock inte tacksam över Glenn, utan över att jag tog beslutet att vara hemma. :) Det är faktiskt lite svårt att komma på bra saker att vara tacksam över, eftersom jag vill ha saker som inte bara är vad som helst. Kanske får ha lite lägre krav vissa dagar helt enkelt. ;)

Min träningsutmaning går bra den med. Det blev 5 dagar i förra veckan med en härlig långpromenad i det fabulösa vädret med Jossan + Leia igår. Idag började jag med att köpa kort på gymmet här och bokade in mig på step nu på kvällen. Skittråkigt pass så det hjälpte inte direkt att hitta motivation när jag blev skittrött dessutom, men men. Tog gjorde det och styrkedelen på slutet var bra. Träningsvärk kommer jag ha, som fan!

Har bokat in mig på Qigong på onsdag morgon, men den börjar 7 och jag vet inte än om jag kommer kunna övertala mig själv att gå upp så tidigt... Vi får se, vi får se...
98% Chimpanzee!

Åh! Allt mitt opepp är åtminstone för stunden bortblåst! För idag damp det ner en väldigt fin grej i min brevlåda må ni tro. Beställde den förra helgen från Spreadshirt och den blev precis så fin som jag hoppats. Jag såg idén nångång när jag googlade efter något annat och har sen dess velat ha en. Nu fanns det inga fina att hitta på nätet så jag gjorde mig en egen helt enkelt.

Snacka om att jag blir sugen på att åka till någon lagom bibelbältig delstat i USA och bara gå runt o provocera republikaner! ;)


Göteborgssaknad

Den här helgen är den bästa helgen hemma i Göteborg. Det är Göteborg Horse Show och allt är bara underbart och bäst. Så länge jag kan minnas så har jag alltid gått på tävlingarna och mässan. Fram till och med 2009 då förstås, för efter det har det bara gått åt skogarna. :P

2010- Resa till Kenya. Helt ok anledning att missa!
2011- Bodde i USA. Också helt ok anledning att missa.

Men i år!
Jag kikade på våra scheman och fick inte ihop det tillräckligt bra för att åka hem i helgen. Nästa helg skulle bli marginellt bättre. Så så fick det bli och inga biljetter skaffades. Nu inser man att denna helgen nog passat bättre än nästa och att jag sen har en extra vecka ledigt som hade funkat bättre med att åka den här veckan. Men nu är det lite sent att ro i land det hela. Crap.

Det jag saknar mest är hur det luktar inne på Scandinavium när det är horse show. Popcorn, lite häst, underlaget, och allt nyshoppat på mässan. Åh. Ni som har varit där vet precis vad jag menar!

Tur att
Sara lovat att insupa lite av den känslan åt mig!

En bra anledning till att inte vara på Göteborg Horse Show...


Också en bra anledning att inte vara på Göteborg Horse Show...Inte en bra anledning att missa bästa Göteborgshelgen...

Mitt pepp är tillbaka!

Dagen började förjävla illa med att stormen blåste smattrande regndroppar mot min sovalkovsruta och jag kände att BLÄ för det här! Men innan jag ens hunnit äta frukost så hade vindarna vänt och de fula molnen var borta! Ytterligare en halvtimme senare var det ett helt underbart strålande vårväder att cykla till skolan i (om än lite blåsigt).

Så efter skolan och en lite sen lunch som fick lägga sig ordentligt tog jag på mig pulsband, klocka och träningskläder som INTE innebar jacka (bara den liksom!!!) och gav mig ut. Och nånstans va 2,5 km in i min promenadrunda hittade jag träningsglädjen igen. Den jag hade i våras när jag bodde i USA och var på gymmet 4-6 dagar i veckan, tränade med min PT och var pepp som fan på det här med träning. Det var en fantastiskt bra känsla och nu tänker jag bannemig se till att den finns kvar! Nästa helg när jag åker hem ska Louise visa hur jag ska tejpa mina hälar och ge mig lite träningstips för att slippa få ont i hälsenorna. Till dess ska jag inte slita ut mig men jag tänker ändå att det kanske är dags att skaffa gymkortet så att jag kan komma igång med kondisen ordentligt nu.

Provade nämligen på att jogga några meter idag, vilket gick ungefär lika illa som förväntat eftersom det 1. var rätt så geggigt och tungt just där, 2. mitt snor började rinna som fasen och jag glömt snorpapper och 3. jag inte KAN jogga långsamt ute om jag inte fått in rätt tempo på löpbandet först. Så in på bandet och hitta rätt lunk helt enkelt!

Idag blev det i alla fall 6.69 km med ett medeltempo på 9.55 min/km, vilket är mitt trivselpromenadtempo där jag ändå håller en bra pulsnivå. Egentligen borde jag dock gå lite längre men vågar inte hålla på så länge pga hälarna. I alla fall tyckte klockan att det blev över 600kcal men tror den är lite väl optimistisk. Men för att fira så körde jag lite planka, armhävningar och ryggövningar när jag kom hem också. Gött som fan.

3 pass utav 5 avklarade den här veckan, och jag är enbart pepp på resten! :)

Att våga

Igår bestämde jag mig tillslut för att vara tacksam över att jag vågade göra en sak som jag normalt inte vågar göra. Det var egentligen inget stort, men ändå hur stort som helst. Hurra för mig!

Idag tänker jag vara väldigt tacksam över att vi under förra kursen och denna kursen får ha så himla fantastiskt härliga lärare. Mysbiologer! Såna man har roligt med, där det är avslappnad stämning och helt enkelt en anda av att vi alla sitter i samma båt, strävar efter samma sak och därför är medmänniskor och kanske till och med kan anses vara kollegor. Där det är roligt att inte bara undervisa och dela med sig av sin kunskap, utav även inspirera och dela med sig av entusiasmen man har. Det är då det är roligt och det är då man lär för livet! Och det är helt enkelt bara störtskönt när ens lärare springer runt i en Asta Kasktisha! :D

Sen tänker jag även vara lite tacksam över att jag åtminstone FÖRSÖKER göra några ganska stora förändringar i mitt liv. Om jag faktiskt orkar ro hem dem är en annan sak. Men jag driver det lite längre än jag gjort tidigare och det måste ju vara lite bra åtminstone.

Träningen tänker jag lägga på hyllan idag. Så nu är det 3 träningar och en vilodag till som gäller den här veckan. Får se till att orka övriga dagar för jag är helt slut idag. Sov jättedåligt pga det jag faktiskt vågade göra igår som jag egentligen är tacksam över. Haha. Och sen en lång och ganska hektisk dag i skolan med alldeles för mycket tankar kring annat i huvudet. Dåliga tankar. :P Hade väl egentligen behövt det där joggpasset idag, för att rensa. Men jag är inte på nivån att jag orkar jogga meningsfullt igen än, och eftersom jag inte orkade ge mig ut o promenera direkt när skolan var slut så är det nu mörkt o tråkigt. Jag gillar inte att gå här i mörkret heller.

Ska jag bara komma på vad jag ska laga för middag idag också och sen göra det. Ta fram min alldeles för tjocka kursbok och bläddra igenom ett kapitel till inför seminariet på fredag.

Igår, genomgång av varför de gamla ekarna är viktiga, och varför de andra ekarna är lika viktiga dem... Tur att solen tittade fram precis när yr.no sagt att den skulle göra det så att det blev så fint som det var! :)

Utmaningar!!!

Jag skulle ju komma på något att utmana mig själv med i 30 dagar. Jag bestämde mig faktiskt för två utmaningar!

Den första är att jag ska motionera minst 5 dagar i veckan. Jag tänker inte bestämma exakt vad, och det måste inte vara några tunga pass. Men mer än bara cykla till och från skolan liksom. Jag har börjat med att köra på saker jag mår bra i själen av, så att det enbart blir roligt att träna. Funkar riktigt bra hittills (alltså även innan jag körde igång utmaningen igår... :P ). Igår blev det en timmes smårask promenad (inte jätterask, men mina lungor är fortfarande inte helt hundra så). Tog på mig min Garminklocka som jag laddat upp och enligt den gick jag i ett klart godkänt tempo så. :) Idag var vi ute med skolan och räknade/mätte ekar i ett skyddat område som man dock vill bygga i. Så det blev cykel dit o hem, samt en hel hög med timmars runtvandrades i diverse terräng. Så med tanke på hur länge vi höll på känns det helt ok. :) Grymt skönt att vara ute för övrigt. Strålande sol, en massa plusgrader och fågelkvitter överallt! :)

Den andra utmaningen är att varje dag vara tacksam över något som hänt/jag varit med om/whatever den dagen. Och då menar jag tacksam på riktigt. Fundera över det och känna lite bra saker och positivitet. Dom här sakerna kanske jag inte alltid kommer skriva här dock. ;) Igår hade jag många saker att vara tacksam över, faktiskt. Det jag kan nämna är att jag har väldigt fina vänner. Dagen avslutades med ett telefonsamtal från Emelie, och ja, det  var fint helt enkelt. :) Idag har jag inte bestämt mig än vad det blir. Kanske bara det att vi fick vara ute i fantastiskt fint vårväder hela dagen. :)

Jag är pepp på det hela i alla fall.
Bägge saker. :)

Utmaningar?

Vad tråkigt det är att skriva här när man inte har roliga djurupplevelser att skriva om. ;) Vi är klara på Kolmården och läser nu nästa kurs som är bevarandebiologi. Intressant, peppande och fruktansvärt nedslående, allt på en gång. Får hoppas att det blir bra till slut det också! Paniken börjar dock komma över att vi snart är halvvägs genom den kursen, och när den är klar börjar sista kursen innan exjobbet. Ehh... Hur gick det till?

Hade en sjukt rolig festkväll igår med ett par vänner. Vi gick all in på att vara fulla och bittra, och jag måste nog säga att vi gjorde det med bravur! ;) Jag skickade kanske ett fyllesms för mycket, men nånstans är jag ändå sjukt nöjd med att jag gjorde det. För även om det var i en dimma av öl och bitterhet så ja. Det kändes bra helt enkelt, vi kan lämna det där. Svaret imorse klockan 7 känns också helt ok faktiskt. ;) No regrets!

Det och lite andra saker som händer i mitt liv just nu har fått mig att fundera lite. Det är dags att ta tag i gamla spöken. Eller dags o dags. Men det skönt att göra ett försök. På twitter cirkulerar det en 30dagarsutmaning just nu, att man ska komma på något som är en utmaning för en själv och så ska man hålla det i 30 dagar. Det kan vara allt från att göra en god gärning om dagen till att gå o träna på gymmet minst 3 dagar i veckan. Jag blir lite sugen, men vet inte vad jag skulle välja som utmaning. Behöver lite pepputmaningar, men även lite träningsutmaning. Hmm.. Funderar på den till imorgon! :)

Jag hjärta lejon

Fick några bilder på mig och lejonungarna från en klasskamrat. :)

Inte alla som tempat ett lejon inte! ;)


Upplevelser

Jag hade bara med mig kameran den här sista veckan på Kolmården. Snälla Louise och Sanna har delat med sig av bilderna de tagit övriga turer vi varit ute, men i torsdags och igår såg jag till att fota lite med min egna kamera också när vi var iväg. Och tänk vad mycket fantastiskt man får se och vara med om. Har inte fått några bilder där jag är med än, så ni får hålla till godo med några av de jag tagit helt enkelt. :)

I torsdags var det äntligen dags för vargmöte. Något jag velat göra så länge jag vetat att man KAN träffa vargar. :) Det var en otroligt speciell upplevelse att bli pussad bakom örat av en livs levande varg som egentligen faktiskt lika gärna skulle kunna bita till istället för att bara pussas. Vargarna som används till såna här möten är handuppfödda och kastrerade. Mycket trevliga djur som tycker att det är rätt så lattjo att få människobesök. :) Innan vi gick dick de lite käk och då inser man verkligen vilka kraftfulla djur det är. Så häftigt!

Inte helt lätt att ta kort och klappa samtidigt... ;)Snöleoparderna går man förbi nästan mest hela tiden, så dessa bilder är både från torsdag och fredag. De har fått in en ny hona i hopp om bättre avelsmöjligheter då deras andra hona inte kunde ta hand om sina små. Igår var vi på en liten tur i parken med ena veterinären och när han stod o pratade om snöleosarna kom nya honan ut för att kika tillbaka på oss. Och även hon visade prov på vilka fantstiska djur de är.
Dholerna kommer alltid fram och säger hej såhär års, perfekt för lite porträttfoton. ;) Synd att det är svårt att få folk att bry sig om dessa djur, de är väl för lika våra egna rävar eller nåt... :/
Tigrarna är riktiga posers. Nästan löjligt lätt att få fina bilder på dem.
Höjdpunkten var dock igår när vi fick assistera vid en storgenomgång av det äldre gänget lejonungar de har just nu. Ca 7 månader gamla och de behövde bli vaccinerade, chippade, överkollade, blodprovade osv osv. Så det var immobilisering först, vilket var intressant i sig. Första gången de var med om det så den första ungen var lätt, sista ungen inte alls lätt... ;) När alla ungar var tryggt immobiliserade gick vi in, raddade upp dem och började med jobbet. Vi fick tempa, hålla i, skriva ner chipnummer, visitera tassar, klippa inför blodproven, väga dem osv. Och såklart klappa. ;) Det hela gick väldigt bra, men lite läskigt när ett par började vakna till liv lite för tidigt. ;) En så himla häftig upplevelse att det nästan är löjligt! Jag är så tacksam över att vi fått vara med om så himla många häftiga saker. Det är helt och hållet ovärderligt.

Innan immobiliseringen


Och efter... ;)

Pepp vs tomrum

Åhå åhå. Så satt man hemma i soffan igen efter fyra ganska lagomt intensiva veckor ute på Kolmården. Nu ska vi inte tillbaka dit förrän till påsk och jag blir nästan sugen på att ta till mig Mats sista ord till oss... Att om någon vill göra exjobb hos dem så är det inte försent att ändra sig! :P Men nej, jag vill göra mitt exjobb, och även om jag inte tror att Mats skulle ha något emot den idén så tror jag att det skulle kunna bli lite surt mot nuvarande handledare... :P

Jag är skitpepp efter den här kursen, samtidigt som det kommer bli så jävla tomt att inte vara där ute och pyssla med det som är roligt i livet. Speciellt efter det här avslutet. Vargar, chill, film, lite dricka, kul redovisning, lejonungar.... Bilder kommer på det för WOW säger jag bara! :D (eller ja, inga bilder från chill, film, drickande eller redovisning såklart...)

Så nu gäller det att behålla peppen och dissa tomrummet!

Spännande spännande!

Vi är ju inne på den absoluta slutspurten på den här kursen nu, och har fått lite goda nyheter. Om allt går som planerat kommer jag träffa ett par sjukt balla djur innan veckan är över. Hoppas hoppas hoppas! Sen hoppas vi även att vi hinner med en sväng ner till elefanterna. Saknar att hänga med dom, just nu är det dock tydligen lite uppror där nere. Om det beror på att Bua faktiskt är dräktig eller något helt annat är det ingen som vet. Dräktigheten borde de dock få svar på inom några dagar. Woohoo! Idag svarades det inte längre "ca två veckor" på frågan om när de vet om hon är dräktig eller inte... Spännande det med. :)

Som vanligt känner jag mig lite nära ett lite för lågt humör när jag börjar nå slutet av något som varit väldigt roligt. Jag är inte alls ledsen över att slippa leva där ute på Kolmården, som jag tidigare nämnt, men mycket kommer jag sakna som tusan. Bland annat bara själva kursen. Det här med universitetslokaler och långa tråkiga korridorer osv... Njä. Det här är ju så mycket bättre!

Hoppas hoppas...Sista veckan

Egentligen borde jag ligga i sängen redan men jag har ju vart så jävla kass på att uppdatera här och nu fick jag lite bloggerisug så då får man väl passa på ändå... :P

Det är otroligt vad fort tiden går när alla ens kurser bara pågår i 4 veckor. Imorgon börjar slutspurten på den här kursen och det är verkligen med blandade känslor. Det är en fantastiskt rolig kurs och jag vill bara lära mig mer mer mer och göra precis det vi gör, men mycket mer! MER! ;) Det är ju det här jag vill hålla på med och det är så väldigt inspirerande. :)

Samtidigt är det rätt så påfrestande att vara där ute hela tiden och sova i hemska sängar, inte ha något privatliv, frysa mer eller mindre konstant osv. Man blir dessutom rätt så låst och det där med att ha ett liv känns ännu mer som något som egentligen inte finns på riktigt utan är ett rent hittepå. ;) I onsdags slog vi visserligen till med en filmkväll och blev bjudna på lite vin. Men ändå. Jag vet inte om det räknas när jag aldrig lämnade FOUs byggnad... ;)

Och här kommer en bonusbild... I helgen har jag vart hemma och såklart myst med min bästis Noomi. Jag säger som jag alltid gör- barn i allmänhet gillar jag inte, men barn i synnerhet förgyller mitt (ickeexisterande) liv! ;) Mästerfotograf som hon är numera så får man ju dela med sig. :)