Projektplan inlämnad

Så var projektplanen för mitt exjobb inskickad. Ingen vidare bra projektplan, men jag försöker låta perfektionisten i mig ta lite mindre plats och inte bekymra mig så mycket över det. Det går sådär. ;)

Något jag märkt genom åren är att en jävligt dum kombination är att vara perfektionist med prestationsångest, samtidigt som man är världsmästare i att skjuta upp saker så länge det bara går (och lite till). Inte så kompatibelt och kan nog vara en av orsakerna till att prestationsångesten gör sig påmind lite för ofta. :P

Nåja, självinsikt är första steget till förändring?

Projektet jag ska göra känns i vilket fall skitkul. Jag är jättepepp på att få börja, även fast det kanske inte känns så bra att jag inte har någonstans att bo än. Men det löser sig, det gör det alltid?
Såna här ska jag hänga med i sommar... Bland annat...


Beslutsfattande

Då var beslutet taget. Jag går inte klart kursen vi läser nu utan tänker istället gå en på SLU i Uppsala i höst. Det är lite blandade känslor över det hela just nu. Jag känner mig lite kass som inte bara står ut, jag är ju ingen quitter. Men samtidigt så tror jag att det är nyttigt att säga nej när det faktiskt finns andra alternativ. Jag kommer få gå en kurs jag faktiskt vill gå, vilket inte är fy skam!

Nu ska vi bara se vad tusan jag ska göra med veckorna som just blev lediga...

Slöseri med tid?

Redovisningarna i fredags gick bra. Förutom att man får sitta och lyssna på samma jävla upprepningar av totalt irrelevant skit i hundra jävla år. Inte från redovisarna då, utan när Idioten ska gå igenom och ge "feedback" till grupperna. Idag mailade jag en artikel som sa emot vad han sagt på föreläsningen i torsdags, men det skrev han mest ett jäkligt normalt svar på, sånt man tänkt sig skulle komma från en normal kursledare. :P

Jag har alltså inte alls bestämt mig för om jag ska gå klart kursen eller inte. Jag vill egentligen inte, den ger mig inget och känns som totalt slöseri med tid, jämför med att lägga tiden på en annan kurs senare, en kurs jag faktiskt VILL läsa. Å andra sidan är det förjävla mycket enklare att bara gå klart den här kursen, om inte annat så rent logistiskt. Men att få 4 veckors ledigt nu vore så in i skogens guld värt att det nästan är löjligt.

Men mina två månader i USA som jag tänkt ta till vintern går nog åt skogen om jag inte går klart den här kursen nu. Så ja. Blä. Jag och min beslutsångest.

Får kanske låta själen bestämma bara? Vaknar jag varje morgon och vill skjuta huvudet av mig så är det ju inte värt det helt enkelt. Sen kan jag börja skita i lite föreläsningar också, eftersom jag faktiskt inte bryr mig om vad han tycker längre. Det är inte obligatoriskt så fuck him. :P

Bägaren rann över

Hej o hå. Sista kursen började i måndags och redan första dagen blev min bägare farligt full. Andra dagen rann den över. Tredje dagen bokades det möten. Fjärde dagen framfördes kritik, som ska vidarebefordras till högre instans. Händer det inget så tar jag mina pengar, som de får om jag pluggar där, och går till SLU. Hejsvej på er och FU i så fall. :P

Nu ska man bara bestämma sig för om man ska eller inte ska läsa klart kursen vi går nu. Först ska jag se hur det är imorgon på våra första redovisningar. Sen ska jag ge honom en artikel han kan läsa som säger emot det han så bestämt hävdade idag.

Jaja.
Det blir nog bra innan man dör?

En lägenhet?

Imorgon börjar allvaret igen, sista kursen innan exjobben drar igång! Huga vad tiden går liiiiite för fort... 1½ vecka tills projektplanerna ska in på exjobben och ja, jag ligger lite efter kan man säga... ;)

Ser fram emot kursen vi ska ha nu, primatetologi. Nytt ämne och mer etologi vilket känns bra att ha under bältet. Tyvärr är det med idioten av alla idioter, men det ska väl gå ändå. Bråkar han med mig kommer jag bråka med honom. So bring it! :P

Sen får alla hålla tummarna!
Har fått erbjudande på en käck lägenhet i Eskilstuna så nu måste alla hoppas att jag får den! Sen ska jag fundera över om jag vill bo kvar där eller flytta tillbaka hit när datainsamlingen på exjobbet är klart. Tiden får utvisa! Hyran är bra mycket lägre i Eskilstuna, men där känner jag typ två personer.... Så ja. Vi får se helt enkelt! Men tummar för lägenhet är ni snälla! :)

friskt vågat?

Friskt vågat, hälften vunnet?
Nja. Friskt vågat och absolut ingenting vunnet förutom en känsla av att det var totalt meningslöst att få en liten förhoppning för nu är man bara besviken och än mer bitter än man var innan.

Jaja. Det går över!
Nyss hemkommen från mitt livs första pass kundaliniyoga. Inte helt nöjd över att jag behövde gå upp i ottan för att göra det, men ändå väldigt nöjd med passet. Gött för själen det där. Hade en liten tanke om att ta joggpass nr 2 nu men det blåser så sjukt mycket att den lusten försvann.

Ikväll är det sushi med fina vänner och kanske lite fest på det. Dagens goda nyhet är att Pau Gasol blir kvar i Lakers. Dagens dåliga nyhet är att Fish försvinner. Eller ja, har försvunnit. Crap!

Mer än en gång har han satt sjukt viktiga bollar när det varit ingen tid kvar alls på klockan... Den här matchen stängde pappa av, var ju bara någon sekund kvar och de låg under.. Men Fish satte en 3a, med 0,4 sekunder kvar på klockan släppte han bollen. It ain't over till it's over!


Joggpremiär

Jag gjorde som så många andra redan gjort och laddade hem appen C25K som ska ta en från couch to 5k. :P Den finns i gratisversion (vilket är vad jag har) och tanken är att man ska kunna gå från otränad till att springa 5 kilometer på 3 pass i veckan i 8 veckor. Idag åkte jag ut till Tinnerö och körde det första passet.

Måste säga att det var sjukt pedagogiskt. För det var riktigt enkelt såhär i början och man fick mer energi än vad det tog. Med appen går man i 5 min, sen springer man 60s, går 90s, springer 60s, går 90s osv i 20 min, sen 5 min avskrittning höll jag på att skriva... :P Jag tog dock 5 min extra jogg på slutet för jag hade lite för mycket energi kvar, och det kändes helt ok att göra det eftersom jag dessutom inte riktigt är i soffstadiet. Gick 5 min extra innan också, och efter. Totalt blev min runda 45 min och 5 km.

Riktigt gött var det och jag lyckades tvinga mig till lågt tempo i joggandet och ja. Kändes bra! Ska jag försöka hålla igång det här och att den långsamma upptrappen faktiskt kan hjälpa hälsenor o sånt att hänga med....

Vår!

Så himla fantastiskt att först få sitta ute och fika med fina vänner, sen ge sig ut i skogen med en annan fin vän + hennes hund. Sen titta lite på de fina gässen och svanarna som har kommit till stan för att stanna. Allt iklädd skinnjackan, premiär för i år! :D

Drömmarnas land

Jisses Amalia vilka konstiga drömmar jag drömt inatt! Och sådär extremt intensiva så att jag nästan legat vaken mer än jag sovit. Blä. Tur att jag bestämde redan igår att jag inte skulle gå upp i ottan o gå på Qigongen, satt uppe lite för sent med skrivandet på inlämningen som ska in idag.

Jag drömde om vetenskapliga artiklar, jag drömde om Kolmården och FoU, jag drömde om fest på fou och om en person som det visserligen var trevligt att drömma om, men lite jobbigt med.. :P

Nu måste jag försöka samla ihop tankekrafterna så jag får klart lilla inlämningen. Var rätt så däckad i migrän större delen av dagen igår, så jag ligger "lite" efter kan man säga. Fast jag har fått ihop tillräckligt för att jag ändå inte ska ha någon panik, vilket känns rätt så bra. Nu tror jag det är dags för frukost och vidare drömanalys!

Hemtentor.

Jag har lite sådär hatkärlek när det gäller hemtentor. Jag tokdiggar att inte ha salstentor, jag avskyr att plugga till dom, pluggar aldrig tillräckligt och tycker allmänt att det är pest och pina. Hemtentor slipper man plugga till och lärandet blir så himla mycket bättre. Salstentorna vi haft kommer jag inte ihåg mycket av, hemtentorna finns det i alla fall lite kunskap kvar att skrapa fram. Men fyfan vad energi dom tar närman väl gör dem. Det är skitstressigt och man är aldrig riktigt säker på om man är på rätt spår eller helt tokfel ute.

Sitter med vår tenta i bevarandebiologin nu. Pust. En fråga klar. Tror dock att jag inte alls besvarat den på det sättet de tänkt men det är för sent att göra om nu så vafan. Det får bära eller brista. Har jag tur så låter de mig komplettera eller göra om bara den om jag nu missuppfattat så totalt.

Andra frågan har jag börjat så smått med, men ville ta en liten paus. Haha. Den är mer kreativ i sin utformning, man ska skriva ett svar på ett (påhittat) "letter to the editor". Sånt gillar jag. Och ämnet är relativt enkelt och jag har många idéer på vad jag ska ta upp i mitt svar. Det är ju även begränsat till 750 ord, vilket också gör det enklare eftersom man inte kan ta upp allt utan måste välja sina ord lite mer. Jag har skrivit en inledning som jag är hemskt nöjd med, får hoppas att den får plats bara för den innehåller egentligen inget viktigt. Jag bara gillar den. ;)

I övrigt är allt lite chillarns. Körde hem till Alingsås igårkväll, ville hem över helgen så då var det bättre att åka hem redan igår och sen ha all tid jag kunde få till tentan här och slippa lägga 2½ timme av tentatiden till att köra. Ville inte vänta till efter heller eftersom man aldrig vet om jag behöver till 17:00 på mig imorgon eller inte. Som vanligt blev Glenn jätteglad över att komma hem, jisses vilka rundor han sprang på matsalsmattan igår! Lilla grisen!

Tror det är dags att sätta fart med lite middag så att jag kan skriva klart mitt brev sen... Funderar på om jag kan unna mig att skriva i soffan framför TVn ikväll. Den här typen av skrivande är ju så mycket lättare, och jag TROR att jag kanske kan klara det... Annars är det bara att flytta på sig igen? Eller?