ett första "mycket bra"!

tar ett hästinlägg nu igen, så ni som tycker att hästar är skit kan ju sluta läsa nu! :D

igår var jag DÖDSTRÖTT när jag vaknade, hade sovit alldeles för lite o var verkligen på väg att ringa mig sjuk! men samlade ihop mig o åkte iväg. mejram var på skithumör, oj så sugen man blir på att rida då... men men! börjar ju vänja mig vid att hon aldrig är glad i boxen längre så... in i ridhuset och igång, kändes helt ok, inget wow men inte dåligt heller. skulle galoppera lite men då bara stannade hon, vilket kändes lite underligt? men när jag satte mig ner istället för att stå så galopperade hon på bra.. hmmm..

sen skulle vi jobba vidare med delar ur programmen som kommer på tävlingar nu, LB:0 blir det ju både i munkedal och i bohuscupen så vi körde på det med dom härliga två 10metersvolthalvorna som är. jag har skitsvårt för dom eftersom jag har skitsvårt för 10metersvolter, jag KAN INTE få till en rund 10metersvolt! det går inte! men vi nötte på o det blev faktiskt riktigt bra ibland! mejram kändes fin också o när man fick till dom små volterna så blev hon jättefin av det också! sen lite galoppjobb där jag fick bråka lite, fast på lite nyare sätt! nu ville tokan inte ställa till höger i högergaloppen så när jag skulle ta igenom det så började hon sparka bakut o byta o ha sig, men kunde rida igenom det och högergaloppen blev helt ok... sen vänster där hon faktiskt blev riktigt fin! en lugn galopp där hon spårade helt ok o var på yttertygeln! skoj! hon blir lite hög i formen fortfarande men i vänstern kunde vi hålla en bra form mycket längre! gjorde några fler av dom små halva volterna och fick till det med både väg, driva fram henne på bettet OCH hinna balansera på medellinjen! herregud! :D

mejram kändes vid det här laget fantastiskt fin så när vi skulle ut på fyrkanten o jobba med ökningar kändes det bara skitkul, för man kan ju få till såna superfina ökningar när hon vill! dom första blev för mycket taktökning men sen lossnade allt! jag hittade helt rätt känsla o lyckades känna direkt om hon tänkte pinna på eller faktiskt öka, och då ta tillbaka henne i två steg igen o sen göra om det o få det bra. och en sån FANTASTISK känsla att få till ökningarna! det är verkligen bara steget som ökar och vilken gång hon får!!!!!!

Lena sa åt oss att andas ut när vi ska plocka ihop dom igen efter ökningarna, så kommer jag på långsidan där Lena står o tittar, får till en häääärlig ökning och andas ut o stramar upp magen o lilla Mejram samlar ihop sig igen helt perfekt och vi får ett Mycket Bra från Lena, hennes bästa betyg! :D Sen fick vi ytterligare något! åhhhh så skoj det var!!!!!!! En sån fantastisk liten häst jag sitter på! ALLA borde få känna den känslan, så HÄRLIGT! otroligt sug på bettet och bara väntar på minsta lilla signal o bara vill vill vill! kunde dock knappt gå efteråt, fy så slut jag var! Kan jag få henne så fin till tävling så borde vi kunna få helt ok poäng trots att det vi är dåliga på är ganska så jättedåligt... men det tar nog ett tag innan vi kommer dit... :D

Idag var det inte alls lika skoj, dom hade gjort storharvning av botten så det var djuuupt eftersom så få ridit. kunde således inte göra det jag tänkt utan fick hitta på lite annat. skrittade dock först ut i det underbara vädret o även mejram njööööt av att vara i solen! sen kändes hon fin och det bådade gott, men när vi precis skulle jobba till galoppen o få loss dom sista spänningarna så började kursen preppa för sin programridning o mejram bestämde sig för att vara JÄTTERÄDD för tjejen som mockade tex... SUCK jävla skithäst! blev lite antiklimax men bestämde mig för att istället leva på gårdagens lektion o skritta ut en sväng igen med Åsa o Willgot.

Sen skrev jag på programridningen, och det är många kurser som ska ha det nu o om jag skriver på dom också så får jag även vara med o rida program, vilket är himla käckt! dessutom kommer Tora o ska ha träning med oss innan bohuscupen, svindyr är hon men skoj ska det bli!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback