Hisingens Zoomarknad säljer ensamma små grisar

Vi var lediga idag och det tänkte jag fira genom lite shopping med mamsen. Åkte mot stan och kände att Backaplan var rätt ställe att börja på, för där fanns både djuraffär och Change. Gick in i djuraffären och blev överlycklig över att de hade "höbollar" och roffade åt mig de två som fanns. Blev även en vattenflaska och en vattenflaskrengörare. Började precis kika på vad de hade för gottis att köpa till de två små grisarna när jag blev helt jäkla paff!

En utav killarna som jobbar där (som jag tror är typ en av sönerna till ägarna eller något liknande) säger till en annan kund: "Ska du ha ett marsvin eller två?"
Kund: "Jag börjar med ett tror jag..."
Killen: "Då blir den här buren bra"
Kund: "Är den inte lite liten?"
Killen: "Näää ska du bara ha ett marsvin så räcker den"

Då sa jag åt mamma att köpa det vi skulle ha o gick snabbare än kvickt. Ångrade mig dock och ångrade även att jag köpte det vi skulle ha, men jag har inte sett höbollarna nån annanstans...... I alla fall så bestämde jag mig för att jag behövde gå in o prata med dem igen men behövde lugna mig lite först. Ser då kunden komma gående med sin kompis och bestämde mig för att prata med henne. Så jag gick fram och försökte ursäkta mig så att hon inte skulle tro att jag var ett psycho o sa att bara så hon vet så är det inte lagligt att hålla marsvin ensamma. Hon såg lite skeptisk ut men tackade för infon. När jag sedan vart inne på Change (utan att hitta något) gick vi tillbaka till djuraffären där jag fick nöjet att prata med denna kille.

Jag: "Jo, jag undrar varför du sa att det var helt OK med bara ett marsvin till tjejen som var inne här nyss när det är emot djurskyddsföreskrifterna att hålla marsvin ensamma?"
Killen: "Eeehhhhh... Joooo... Hmm... Eehhhhh joooo men det gäller ju... Alltså sällskapet behöver ju inte vara av samma art"
Jag: "Jo det behöver det"
Killen: "Ehhh..."
Jag: "Jag tycker att det är rent ut sagt förjävligt att ni gör så och jag gick faktiskt och pratade med tjejen som var inne nyss och talade om för henne hur det var och tänker dessutom prata med djurskyddsinspektören i området."
Killen: "Ok. Tack."

Sen gick vi.
FY SATAN vad arg jag blev! I vilket fall så hade tjejen inget annat sällskapsdjur till marsvinet, så jäkligt bra argument där idiotjävel. Dessutom blev jag sjukt irriterad över att han rekommenderade den lilla buren som var OK om man bara hade ett djur... Jo men om hon sen ville ha en kompis till honom (hon sa faktiskt ett till att börja med) så måste hon köpa ny bur. Hej jag vill bara tjäna pengar men skiter i djuren någon?

Det positiva är att jag tror att affären redan bryter mot en av djurskyddsföreskrifterna för zoobutik så det kommer jag såklart ta med inspektören också. Jag har inte brytt mig om det innan för jag tycker egentligen inte att det känns som en särskilt supermotiverad föreskrift. Men ja... :P

Jag får så sjukt ont i hjärtat bara, för jag vet precis hur olyckliga små grisar kan vara när de är utan sällskap. Glenn var så ruskigt olycklig när Roland låg på sjukhus förra sommaren, och blev såååå glad när han kom hem, även fast Roland bara var sur o tvär... Och så säljer de dem ensamma. BLÄ!!!!!

Såhär står det exakt i L80 som är den aktuella djurskyddsföreskriften:
"8 kap. Särskilda bestämmelser för hållande av kaniner och gnagare
Allmänt om hållande av kaniner och gnagare
1 § Gnagare, utom guldhamstrar, ska hållas i par, av samma eller motsatt kön,
eller i grupp. Detta gäller inte om det finns särskilda skäl."


Så snälla alla: håll er ifrån Hisingens Zoomarknad, de förtjänar inte att ha oss som kunder!

Kommentarer
Postat av: Marie

Bra skrivet!!! You go girl!

Postat av: Fanniie

jag har läst massor av klagomål om hisingens zoomarknad, och visst första gången jag var där tyckte jag också det var ofrächt. dock är det inte ofrächt, burarna är fina och rena, dock är stället lite litet och det är inte renoverat. så stället är gammalt inte smutsigt.

jag har köpt alla mina djur där. 10 hamstrar och 4 kaniner, och de är otroligt duktiga på att hjälpa än. och något som är väldigt gulligt är att tanten som äger affären ska sälja ett djur till mig så pussar hon alltid djuret och blir nästan tårögd när hon ska sälja den, så ni som säger att de inte bryr sig om djuren, bullshit!

jag visste inte hur man i början klippte klorna på kaninen, inga problem var bara att komma dit fixade dem det. jag fick en hamster en gång som bara fräste och inte gick att ta i, inga problem, jag fick lämna tillbaka den. de har jättebra service. men kom ihåg har du fördommar och är kaxiga mot dem blir det ju så tillbaka. de är jättetrevliga och otroligt hjälpsamma mot mig och min mamma när vi är där. så sluta klanka när hisingens zoomarknad!

2010-05-10 @ 10:54:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback