min prinsessa

så var kursen slut. 4 dagar av superbra ridlektioner och mycket pussande på min lilla mejram. dag 1 har jag ju redan skrivit om, dag 2 flöt på liknande med tzatziki och sen på kursen var det skänkelvikning längs medellinjen, mejram blev faktiskt riktigt riktigt fin och det höll i sig i galoppen efteråt också. skoj! det är så härligt när hon suger till framåt o går att reglera o bara rida o kräva mer av istället  för att bara sitta där o vänta o vänta o vänta på att hon ska slappna av!
behövde inte bli besviken igår heller. skulle jobba mycket med galoppfattningar à la Lena- man ber om mer med innerskänkel, håller emot tempot med ytterhand, ger plats med inner hand och tillslut fattar hästen galopp. det blir väldigt bra fattningar och då även bra galopp. o dom flesta hästarna förstår ju poängen efter några fattningar, men det är jobbigt för dom att fatta på det sättet så det är inte alltid dom vill. om dom inte heter Mejram då. hon blir ÖVERLYCKLIG när vi gör dom galoppövningarna. för hon KAN JU!!!!! o så fattar hon galopp mest hela tiden och känner sig såååååå cool. :) men det var bara att jobba vidare med att hon skulle vänta på mig och sen jobba med galoppen! en sån fröjd att få JOBBA med galoppen också! stundtals riiiiktigt fin där med.
idag var det öppnor på schemat. något intressant men effekt gav det. :D mejram kan inte sånt, inte så bra iaf. och att göra öppna längs medellinjen var inget hon kände att hon förstod. men hon VILL ju så gärna. så efter ett varv av att inte förstå alls så blev det bara bättre o bättre. och i ena varvet var det tom BRA sista omgången i trav!!! i andra varvet var det klurigare, svårt att få henne att böja sig åt det hållet utan att hon petar ut bogen. men helt klart STORA framsteg på den lilla stunden vi jobbade med det, vilket är hemskt kul! och så blev hon sådär fin där emellan också där hon jobbar på så ruskigt bra. det är så fruktansvärt skoj att det har gett sådan total utdelning att kämpa med henne! när hon går som bäst är hon riktigt riktigt fin! fick lite beröm från en av dom andra som var med också för min sits! :O men sitsen är helt ok när jag rider mejram, men hon sa efter idag att "gud vad snyggt du sitter" haha. skoj! :D
men hon är så underbar min lilla prinsessa! tur att jag bara behöver vänta tills på tisdag tills jag får rida henne igen. :D

tzatziki har gått bra också. igår och idag red jag 55 min och kunde iaf roa mig med att korta tyglarna och göra lite halter och tempoväxlingar. liiiiite roligare än fri skritt, men ändå ruskigt tråkigt med fyrkanten. men hon är en trevlig häst och idag kändes hon riktigt fin bitvis! fast hon är fortfarande stor och tjock med obekväm sadel! ;)

idag kom även en häst som ska vara med på helgens hoppkurs, ägarna tyckte att det var en superidé eftersom han är lite för svår för tjejen som rider, och bra för K eftersom hopphästar är bristvara just nu (farin halt och varken salle eller tzatziki igång). han var iaf hemskt söt den lilla hästen, och kom in och fick stå mitt emot tzatziki som blev VÄLDIGT fascinerad av att det kom in en likadan häst som hon! han var ju skäck i samma färger som henne! :D verkade iaf vara en väldigt trevlig liten häst, men han hette ju inget kryddnamn så jag döpte honom snabbt till Chorizo eftersom han hette något liknande. Jag tyckte att det var ett hemskt bra namn, men vi får väl se vad hopparna döper honom till imorn! ;)

och på tal om hoppning! jag ska börja hoppa! :O på fredagar, var 4e vecka om jag inte minns fel. hur ska detta gå? :S

hej o hå.
dags o sova för imorn bär det av mot skagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback