ta ett andetag om du kan

jag fick en släng av astma förut i stallet när jag spurtade ut i kylan för att slänga ner mer hösilage.
och den har inte gett med sig än. fast jag har inte orkat gå heeeela vägen till sovrummet för att hämta medusinen heller.

har varit i gbg en långhelg.
åkte ner i torsdags o spenderade kvällen med kicki i stallet. glenn o roland var med ner o glenn visade upp sin kamikazesida. han fick springa på bordet i sadelkammaren o fick för sig att han ville hoppa ner på en stol.. bara det att han prickade stolskanten o trillade ner på golvet. hahahahha.. fan vad jag garvade. han är så misslyckad lilla glenn! I love him! :)

sen fredagen var jag på stan hela dagen med Ida. åt god thaimat o köpte underkläder o sånt skoj. o så kvällen spenderades hos kicki med henne, jörgen, benji (jörgens brors hund) och alfons (deras katt). så hemskt trevligt! det är så avslappnat o skönt att vara hos dom!

sen lördagen var det upp i ottan för att mötas i stallet o åka till borås. massa folk som inte kunde o kicki blev sjuk så vi var bara jag, sandra, lisa och nyalisa (eller lica kanske?). men vi hade riktigt trevligt ändå! :) på eko köpte jag en stooooor förvaringslåda som man ska ha under sängen, den ska bli hage åt glenn o roland. o så lindor från hansbo 50/50 som var jättebilliga! en klotång också o så blue lotion till mig själv.

på MyOne dregglade jag över världens snyggaste kyrajacka!
o så på hööks storshoppade jag! hade ju fått ett presentkort från svärföräldrarna, så det skulle handlas upp! velade länge o väl över ridbyxor, men bestämde mig tillslut. Och köpen blev ruskigt lyckade, egentligen borde man nästan ta kort på allt men men.
Det blev en vår/höstjacka som ska tåla regn o vind o sånt, ett par helskodda ridbyxor som var på rea, en tröja jag velat ha sen den kom som också var på rea nu, och eftersom jag insåg att alla 3 plagg matchade riktigt snyggt bestämde jag att ett par matchande strumpor till behövdes! :)
sen så blev det även nya sporremmar i läder, benreflexer (man hittar aldrig när det behövs i stallet) o så en pannlampa!

o så McD o sen hem till stallet där jag hade fått mockat av snälla Anna och bara kunde göra det roliga med Amandan! Ut o rida en sväng o ha roligt på en MYCKET pigg dam! men vi lyckades busa lite trots underlaget o det är såååå underbart att rida henne!

Sen på kvällen så bar det in till stan o träffa Louise, Fidde, Ida, Pottan o så Fia o Hannes på slutet. Vi satt på Skål o drack goda drinkar o hade det allmänt väldigt trevligt. Var lite smått bakis dagen efter dock, fast det yttrade sig bara i huvudvärk och att jag sov läääääänge. Men ett helt OK betyg med tanke på att jag har ny medicin!

På söndagkvällen bar det in till gbg igen men med bil den här gången. Träffade Charlotte o gick till Jazzå där hennes nya kille skulle spela med sitt band. En himla trevlig prick var det, och såklart hemskt kul att träffa Charlotte igen, fy en sån underbar människa hon är!

Sen igår var det bara att åka hem hit igen. med marsvinen i släptåg! :)
Kom hem sent o gick mest o la mig. Idag vaknade jag av att Tekla ringde (eller jag var halvvaken), hon erbjöd mig jobb, fast bara en dag. Så på alla hjärtans dag ska jag vara medhjälpare på en körning (eller ja, hela dagen) hon har, hon ska köra hela den veckan men hade hjälp dom andra dagarna. Ska bli jätteskoj! Sen så undrade hon om jag kunde ta Tiiu idag igen, så det gjorde jag!

Ut till stallet o fixa o dona. Red ut på Herda som var på strålande humör! Massa frustningar o öronen rätt ut åt sidorna. Sen skulle vi galoppa o jag kunde tom bara låta henne gå o allt kändes helt bra! Och det hann jag tänka också, sen brallade hon! :D Fast bara en bakutspark o första sticka, hann få tag i henne dock. men vi saktade ändå av o gick tillbaka o gjorde om- utan en tendens till brall. :)

Sen pysslade jag om Tiiu rätt länge, tog på henne dom nya lindorna också- skitbra är dom! det är inte fleece längst in  utan mer riktigt paddmaterial! iaf så gick vi sen ner till ridhuset för att prova henne där. O hon är verkligen störtskön! Gick riktigt bra bitvis. :)

Och nu sitter jag här o trillar sönder.
Igårkväll hade jag samma känsla. En oro över hur allt ska gå. Fy. Blä.

Fast jag försöker vara positiv.
I fredags ringde dom från ett jobb jag sökt i höstas o dom har kanske något nytt till mig. Det var nattjobb, 60%. Det hade vart helt jävla sjukt perfekt. så håll tummarna, ok?

Och så fick jag ett sms också. Charlotte hade pratat med Lena och hon är så jävla bra att hon skickar ett sms där hon skriver att hon tänker på mig nu när jag inte mår så bra. Jag visste när jag flyttade ifrån gbg att Lena hade blivit en vän som skulle finnas för mig även utanför hästarna, något jag aldrig hade trott för ett gäng år sedan när jag bara kände till hennes hårda rykte. Livet tar konstiga vändningar ibland!

ont i näsan

jag har haft ett sår i näsan i hundra år känns det som. och nu gör det liksom ont i näsan. det är irriterande.


iaf mår jag lite bättre nu.
har fått en ny medicin som gör att jag sover hur mycket som helst, men det är rätt så skönt faktiskt. jag äter lite också. inte mycket, men lite. och det är bara bra att jag inte äter ihjäl mig som jag gärna gör annars.

fick tag på cheferna och fick sparken. fast det känns lika bra. idioter kan man säga. jag frågade om min biologikurs skulle vara ett problem och att jag isf kunde tenta den istället, men nejnej det var inga problem alls. så nu var det jättejobbigt att jag hade en biologikurs på torsdagar. jaja. good riddance.

fast tråkigt också. och jobbigt. igår vågade jag mig ner till ridhuset för första gången. var bara jag o sara o så en från det stallet där. men jag vågade inte ens se åt hennes håll typ. men men. snart är allt glömt säkert.får se när jag vågar träna för Inger igen bara.....

sen så skulle jag ju börja rida Tiiu också och hjälpa Tekla med kvällsfodringar. men det bestämde jag att jag ville göra ändå. så igår frågade Tekla om jag kunde rida Tiiu också, hade redan Herda. Så det gjorde jag. och oj en sån rolig häst hon är! hon ville busa massor men höll sig ändå i skinnet. O sen ett jättebra pass på Herda gjorde mig på riktigt bra humör. Vad skulle man göra utan sina hästar?

Tiiu är lite mer att jobba med också. eller inte mer, men väldigt annorlunda. men jag tror att det ska gå bra, det känns skoj med en helt annan sorts utmaning också.

Och så vill jag ge ett tack till mina vänner. Det är så många som hört av sig o varit oroliga och även om jag inte orkat prata med dom så har alla varit där och det känns så ruskigt bra. tack alla!


o så avslutar vi med en bild på Tiiu, så ni får se hur hon ser ut!

Tiiu

hjulen snurrar igen

så är man ensam igen.

pappa fick komma hit i förrgår för jag var så dålig.
det är första gången jag ringer mina föräldrar för att jag är så dålig att jag inte vet vad annars jag ska göra.
det är även första gången jag är såpass dålig att jag inte äter.

iaf.
pappa kom hit i förrgår. vi åkte o åt på sigtuna krog då han kom på kvällen o sen var det inte mer med det. igår åkte vi först runt sigtuna och sen till hästarna och så vidare till uppsala. pappa gjorde lumpen där så han ville se om han kände igen sig.

sen ville han se sthlm lite också o på väg dit kom han på att han skulle ringa johan thorén. så dom bjöd hem oss på fika. det känns så himla konstigt att vara hemma hos en "kändis" och  vara kompis med dom. men stackarn har benet i gips, efter en olycka för många år sedan så gjorde han en ny operation nu då han hade för ont. 16 veckor i gips. SEXTON veckor!!!! 

sen åkte vi in till gamla stan o åt middag. det första jag fick i mig på länge. men sen fick jag ruskigt ont i magen... så åkte vi hem.

sen imorse var det dags för läkaren. pappa följde med. faktiskt otroligt skönt att ha stöd. första gången jag inte går själv.
var iaf en bra läkare. eller det verkar som det. han försökte peppa mig o sa att dom inte ger sig förrän jag mår bra och att han tycker att min prognos ser väldigt bra ut. vi bytte min medicin, jag ska få träffa någon för samtal och så sjukskrev han mig i två veckor till att börja med.

så nu har jag försökt ringa nya chefen, men såklart utan att få tag i henne. men dom måste väl ändå lyssna av sina telefonsvarare? eller?

upp ner och neeeeer

allt blev jättedumt när jag kom hem från usa. eller några dagar senare. kraschade helt. så just nu vet jag absolut ingenting. men för att sysselsätta mig så snor jag den här listan.

sen så blev allt mongo med fetstil/ icke fetstil. men jag orkar verkligen inte göra om det.


1. Vilken svordom använder du mest?

jävla tror jag.

2. Äger du en iPod?
ja min ipod nano. den är bäst.

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
beror väl på när jag ska gå upp? senast 06:30 tror jag det var.

4. Hur många resväskor äger du?
ingen riktig.

5. Använder du flip-flops?
ja fast bara på sommarn. eller på vintern i usa då.

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
helst på ica maxi.

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
ja.

8. Vilken var den senaste filmen du såg?
hmm.. nån dålig på flyget. så dålig att jag inte ens minns den...

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
ehh va? vänner går väl först eller va?

10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
något fint till roggan. sen beror det ju på hur mycket pengar. en lägenhet? en häst?

11. Har någon någonsin kallat dig lat?

ja varje dag mest! :D

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
inte ofta men det har hänt.

13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?

jag vet inte riktigt...

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
hmm... kent kent och alltid kent?

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
näää tror inte det iaf.

16. När var senast någon stötte på dig?
ehhh öhhh... nångång? haha jag vet inte :D

17. Vad åt du till middag senast?
grillad lax med poptatis och lite annat.

18 Använder du huvtröjor?

huvtröjor is the shit

19. Kan du vissla?
jag visslar varje dag.

20. Vem var den senaste som ringde dig?

pappa tror jag

21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?

bergodaaaalbanor!!!!!

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

folk o folk. men det är klart folk gör det. men jag bryr mig inte så noga.

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?

08 :(

24. Tittade du på tecknat när du var liten?

tecknat är bra för själen.

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
lite lagom kanske?

26. Hur många syskon har du?
en äldre bror

27. Är du blyg inför det motsatta könet?
itne jätteblyg men ibland

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
hmmm.. skönheten o odjuret. disneys alltså.

29. Äger du några popband t-shirts?
ja fast mest kent.

30. När flög du senast?
den 9e januari.

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
4

32. Läser du för skojs skull?
vad menar dom? läser böcker eller pluggar?

33. Pratar du några andra språk?
svenska, engelska, lite franska o ännu mindre italienska

34. Diskar du din egen disk?
jag diskar typ alllllldrig!

35. Har du gråtit offentligt?
tyvärr

36. Har du en stationär dator eller en laptop?
min laptop är min bästa vän!

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
inte alltid men ofta!

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
joooo.... eller jag har inte motivet men ja.

39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
den som är rikast!

40. Kan du kasta macka?
appselut!

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
nej men jag vill!

42. Vad har du med dig in på bion?
nån dricka o lite godis kanske?

43. Vem var din favoritlärare och varför?
oj det är svårt. jag har haft ganska många bra faktiskt. vilken som var allra bäst vet jag inte!

44. Har du dejtat någon av en annan religion?
eh öh nä inte direkt så vad jag vet?

45. Vad har du för väder?
tråååååkigt väder

46. Har du en blogg?
jaaaaaaa

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
psykologi tror jag kanske. eller foto o sånt såklart men det var ju knappt på riktigt! :D

48. Gillar du att flyga?
gillar o gillar men tråkigt är det inte!

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
lite gött mos typ

50. När sov du senast på golvet?
juldagen.

51. Vilken är din favorit drink?
en gooood margerita

52. Gillar du din boende-situation?
ja om den varit i gbg!

53. Vilken är din mammas hemstad?
vi får nog säga los angeles.

54. Din pappas hemstad?
vi får nog säga karlstad.

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
8-9 tycker jag nog

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
vissa dagar andra är lugnare än skit

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
näää inte ofta men ibland

58. Vilken är din favoritfrukt?
jag vet inte riktigt. banan? näää.. hmm.. sharon? hmmm....

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
nixpix.

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
alldeles för jäkla gammal!!!!!!

61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
det beror på vad det gäller.

62. Tror du på liv på andra planeter?
det måste ju finnas

63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
jag vet inte riktigt. SAS kanske?

64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
han är en gubbstrutt såklart! :D

65. Vad var det senaste du åt?
den grillade laxen jag skrev om.

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
bara dom är grymma så spelar det ingen roll! fast kanske fler killar?

67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
jag har ingen aning alls.

68. Gillar du senap?
ja fast i rätt sammanhang o inte för mycket

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
bajs

70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
jag vill men faaaaaaan vad läskigt o jag skulle nog inte om jag inte blev tvingad.

71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
haha ska man veta sånt? det kräver ju tanke osv...

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
inte ebay, men tradera.

73. Tycker du om att krama folk?
kramas är det bästa som finns!

74. Skulle du säga att du är trendig?
inte jättetrendig direkt! :D

72. Äger du en digitalkamera?
japps

73. Vilka kändisar har du blivit jämför med?
goldie hawn, fast det var längesen. :D

74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
beror på vem det gäller och varför dom ska ringa. är det av specifik anledning så JA!

75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
senast var iaf Harry Potter, den senaste, när dumbledor dog. :(

76. Tycker du att du är attraktiv?
ibland. dock inte nu.

77. Vad är du allergisk mot?
allt möjligt. mest pollen.

78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
nej för jag äter inte kött!

79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
ingen aning alls!

årets lista

ojoj. snart åker jag hem.
både vill o inte vill.
hem till allvaret o kylan o regnet.
hem till nytt roligt jobb, roggan o grisarna.
bort från tamara o slapphet.
bort från inget privatliv alls.

men men. :)

Jag har ju inte gjort någon årets lista än. så det fick det bli nu. snodd av karro snodd av anna nio, som vanligt. :)

Årets...

...skiva: fasen vad svårt. jag minns aldrig när skivor kommer ut. :S
...film: pirates II var ju brraaaaa hahaha :D
...skönlitterära bok: det jag läst i år som varit bäst är väl daVincikoden. om det nu var i år jag läste den? eller ja. 06 då. inte 07.
...faktabok: Har nog inte läst någon hel faktabok, men något med hästar kikar jag ju i rätt så ofta.
...serie: ugly betty.
...fest: hmmm... jag vet inte. förra årets nyårspartaj? :D någon av stallfesterna? midsommarn? kajjans student?
...kompis: måste man välja? alla är ju bra på sitt egna sätt o alla är bäst. men den som läser frekventast är sandra, så hon ska få en omnämning! ;)
...nya bekantskap: nya stallet såklart! både hästarna o männskorna! :)
...resa: alla till köpenhamn o sen den hit till amerikat. om man nu inte ska vara lite filosofisk o ta min flytt till sigtuna :P
...sport: dressyr om man ska välja en sport att utöva själv!
...roligaste: att mitt liv börjat ta form. kanske?
...tråkigaste: att flytta ifrån alla vänner o hästar i gbg.
...present: alla fina smycken från roger!
...shopping: oj. all shopping är ju så kuuuul! :D
...saknad: stallet i gbg. hästar, vänner o hund!
...mognad: den materiella mognaden med att flytta hemifrån o bli sambo.
...förändring: såklart flytten till sigtuna.
...längtan: efter att må bra, efter hästarna, efter vännerna. gemenskapen på K. mycket!
...dröm: att kunna köpa loss mejram och att det kommer gå bra för oss!
...rädsla: att det ska skita sig helt åt helvete för mig igen. att förlora roger.
...vinst: 50:- på en trisslott! :D
...sjukdom: världens superförkylning inför gbgresan som innehöll ett stycke stallfest!
...intriger: allt mellan sofia o markus kanske? jag vet inte. inte brytt mig så noga?
...sämsta skiva: inte köpt nån vad jag vet.
...sämsta film: hmm.. tvingade inte roggan mig att se någon dålig svensk sak?
...sämsta bok: läser inte dåliga böcker :D
...sämsta serie: varför tittar man på dålig TV?
...mest överskattade: han är inte så överskattad utav andra utan mest av sig själv- alexander schulman.
...sak jag borde ha gjort: tänkt mer på maten och motionen, men samtidigt så inte för min psykiska hälsa har inte varit i stånd för att ta tag i det.

det var 2006 det!

en liten dröm i uppfyllelse?

klockan är mitt i natten här o jag ska upp om mindre än 6 timmar för att åka o hämta min kusin på flyget o luncha med mormors 93åriga kusin.

men jag har precis lagt på telefonen o kan nog inte riktigt tro att det är sant!

dom var alla 3 chefer och dom ville mest säga hej och att dom bestämt sig för att jag ska jobba för dom! :O

introduktion den 10e januari, dagen efter jag kommer hem. men whaddafack liksom.
två personer ska gå introduktion och provanställas o sådär. o jag är en av dom. den andra har dom inte ens hittat en.

dom var bara så hemskt trevliga också, tyckte att alla mina svar o cv o allt lät perfekt!

ÄNTLIGEN! :D


lagerkaka

min grej är ju att sno saker från karro som i sin tur snott från nio.
men den här gången snor jag direkt från nio, eftersom karro inte gjort den! :O

Layer cake

LAYER ONE:
Spell your name with bands/artists:

L Libertines
Idol, Billy
Suede
Audioslave

L  Lisa Miskovsky
U  U2
N  Nine Inch Nails
D  Depeche Mode
I    det finns bara skitband på I så jag vägrar. så det så.
N  Nickelback

LAYER TWO:
-- Birth date: 24 oktober 1981
-- Nickname: lillalisa, med z
-- Righty or Lefty: höger
-- The shoes you wore today: inga skor än, men blir det skor blir det dc
-- Your perfect pizza: panpizza med god ost o svampinjoner

LAYER THREE:

-- Your best physical feature: ögonen är en klassiker
-- Your bedtime: Beror inte det på när man ska gå upp?
-- Pepsi or Coke: Coke
-- McDonald's or Burger King: mcD

LAYER FOUR:

-- Smoke: när jag känner fört
-- Sing: när jag känner fört
-- Take a shower everyday: när jag känner fört. eller iofs när det behövs. :D
-- Do you think you've been in love: måste man tro, kan man inte veta att man vart det?

LAYER FIVE:

-- Want to get married: ja. på tjolöholm.
-- Get motion sickness: ja fast inte alltid.
-- Think you're a health freak: hehehehhe... får man ljuga i sin blogg? :D
-- Get along with your parents: oftast iaf
-- Play an instrument: inte så mycket längre. men jag kan lite piano o tvärföljt o lite lite gitarr.

LAYER SIX:

Have you ever...

-- Done a drug: ja. eller done o done. men lite kanske?
-- Eaten an entire box of Oreos: inte på en gång faktiskt. o det är tom sant!
-- Been on stage: yesbox
-- Gone skating: jag var en isprinsessa när jag var liten. nu kan jag knappt stå på ett par skridskor! :(
-- Stolen anything: neeeeeeejdå. aldrig.. eller?
-- Played a game that required removal of clothing: jodå det har jag. -If so, was it mixed company: svaret är ja
-- Been beaten up: nej det är jag som slåss!

LAYER SEVEN:

-- Age you hope to be married: 30 kanske? 35? usch. aldrig. bläääää.. jag är gammal! :(
-- Number of Children: ska det vara ungjävlar ska det vara 2-3 styckena.

LAYER EIGHT:

-- Number of people I could trust with my life: oj jag vet inte. någrastycken. 3 kanske jag vet inte riktigt.
-- Number of CDs you own: jag vet faktiskt inte.
-- Number of tattoos: en kokopelli!

o nu ska jag sy på mitt schabrak! så det så!