07:46 hela dagen

Hade en såndär jobbig dag idag, en dag då man börjar klockan 8:15 istället för 9:15. Hemskt!!! Den timmen på morgonen gör JÄTTEMYCKET, iaf för mig som är så långt ifrån en morgonmänniska man kan komma. Dessutom så satt jag o degade för länge igår så jag behövde gå upp extra tidigt idag för att hinna med hårtvätt. Kom upp i tid och kände mig inte alltför dödstrött. Kollade på klockan, 7:46 sa den = gott om tid att göra en macka och mata grisarna med lite gurka. Sätter mig vid datorn och ser att den klockan visar 8:00. PANIK!!! Jag visste ju att jag inte tagit en kvart på mig med att fixa en macka o skära upp lite gurka... Kollar mobilen igen- fortfarande 7:46...

JÄVLA SKITMOBIL!!!!!!!!!

Den gjorde ju så i stallet häromveckan, klockan i stallet stod på 17:10 men min stod på 17:00. Hmmmmmmm... Slutade iaf med att jag kom 5 min sent till skolan, men ingen större skada skedd. Bara surt!

tillbaka till positiviteten

Var en lång ridhelg nu igen med ridning fre, lör och sön, dessutom egen privatlektion på söndagen eftersom Piri skulle tävla hoppning på dagen = Lina kunde inte rida. Mejram fick vara fredagens häst igen och det var sååå kul att rida henne! Hon var fin redan från början men med mycket energi. Tyvärr var det svårt att galoppera loss henne igen eftersom det var en privatlektion i hoppning samtidigt. Men tillslut fick vi lite flyt och hon slappnade av o blev fin. Gick över till högern och efter några skutt fungerade även den. Söta lilla häst! :) Hon tuffade på bra i traven och gick att reglera åt bägge håll. Ett sånt där härligt pass som man blir glad av helt enkelt! :)

På lördagen var det dock tillbaka till Curry, även om jag drog på det in i det längsta. Höll på att byta häst med Hanna men när Anna sa att Curry vart JÄTTEFIN tidigare på dagen så kände jag väl att jag borde prova. Något jag inte behövde ångra eftersom han faktiskt var fin redan från början. Tog tillfället i akt och jobbade med samma som förra söndagen, ha en bra skritt, fatta galopp eller komma fram i trav ur det. Han var himla duktig men blev himla trött eftersom han redan gått rätt tufft de senaste dagarna. Så jag avslutade faktiskt vid första tecknet på att han inte ville mer för att vi inte skulle bli osams. Ett bra pass men ändå ingen större glädje. :P Vi fungerar helt enkelt inte ihop i ridningen. Han är SUPERGO och han har verkligen fått en plats i hjärtat men INTE i ridningen! Jag hatar att ge upp men ibland är det bara att inse hur läget är.

Så när Hanna frågade Anna vilken häst hon skulle rida på söndagen kom jag på en briljant idé! Hanna hade nämligen fått Mejram men eftersom inte ridit varken Mejram eller Curry och var mer sugen på att prova Curry så bytte vi helt enkelt. Kollade med Lena när jag kom på söndagen och det var såklart helt ok. Kunde slappa mig fram till ridpasset eftersom fröken gick lektion med en yngre tjej. Så söta var dom, Mejram gillar barn/ungdomar, iaf om de är snälla mot henne! ;)

Framridningen kändes först inget vidare, men sen lossnade det och hon blev riktigt bra. Kunde rulla på rätt så bra i vänstergaloppen vilket släppte några spänningar. Sen var det då dags för lektion. Vi började med spårningen på volt vilket var svårt, hon är så jäkla slingrig samtidigt som hon är superkänslig. Har ju inte direkt ridit superkänsliga hästar det senaste så det blev en utmaning! ;) Det blev bättre och bättre och tillslut gick hon riktigt avspänt. Tog lite galopp för att få loss henne ytterligare lite och vänstern gick bra, högern var lite studsig först men hon lugnade sig ganska fort. Återgick till trav och tog ett par diagonaler med slutatänk. Och söta lilla ambitiösa hästen försökte göra allt hon kunde tänka sig att jag ville samtidigt ungefär. Faktiskt en härlig känsla att hästen lyssnar på ALLT man gör, både positivt och negativt! ;)

Tog ytterligare en galopp åt vänster med ännu mer fokus på att få till den bra och oj vad hon kämpade. Blev riktigt avslappnad så att jag fick börja balansera mer och kräva lite mer. Försiktigt försiktigt försiktigt för hon blir ju så lätt stressad i galoppen men det gick riktigt bra. Tillbaka till trav, en travökning som inte blev så mycket men däremot lyckades vi få till den rätt! Woohoo! Högergalopp istället som var utan studs och som faktiskt blev riktigt ridbar även där. I högern måste man vara ännu försiktigare vilket helt klart är en utmaning. En enda centimeter som man sträcker upp sig reagerar hon rätt så mycket på, så kroppskontroll är verkligen a och o i det läget! Tog inte lika lång galopp utan bröt av och fattade ny några gånger eftersom hon har lite svårt för det och det blev bättre än väntat! Sen hände något som aldrig hänt förut i högern, hon började frusta! Och det tog aldrig slut! Sen när hon var klar var hon RIKTIGT fin så jag saktade av och berömde såklart massor. Vi bestämde oss för att hon förtjänade att få avsluta med det så lite avtravning och sen kunde en nöjd Mejris bli avskrittad.

Lena var otroligt nöjd med våran insats och jag med såklart, och jag tror att Mejram var himlarns nöjd hon med. Lena hade tidigare sagt att ja jag kanske ska ta Mejram tills Piri blir ledig ändå, och efter det passet så frågade jag om vi inte skulle göra så. Och jag fick HEMSKT gärna byta till henne om jag ville för det var bara bra för Mejrisen. Och jag kände att vafan, jag rider för att det ska vara KUL och få mig att må bra. Att rida Curry ÄR inte kul, säkert tycker inte han det heller. Och jag betalar hellre en massa pengar och har roligt på en sämre häst, än har tråkigt på en bättre häst som inte utnyttjar sin potential. Och för första gången höll "alla" med om att det var rätt val. Så nu fick det minsann bli så! Woohoo! :)

Nu ska jag iaf ha roligt på helgerna! :)

energinivå = 0

Dum jäkla helg måste jag säga! Jag har inte haft några roligheter inplanerade förutom stall så det borde ju ha inneburit massa tid till borden o sånt. Men nä. Så nu är det söndag o jag hade planerat att åka in till stora staden för lite shopping innan stallet. Men här sitter jag och känner mig överväldigad och orkeslös. WOOHOO! Har ingen lust med något och har lite lätt ångest över alla borden som jag inte gjort.

Hurra!

running scared

Min plan var hela tiden att spela wii hela kvällen, det blev dock inte riktigt så. Kollade på Men in Black II och sen skulle det vara dags. Men så pratade jag med lite folk och under tiden så började en ny film på 3an och sen så blev jag liksom fast i den fastän den var apkass egentligen. Men man ville ju liksom veta vad som skulle hända. Fast det man först trodde var slutet var sjukt oväntat, och det som hände sen kändes lite... Thomas Janefilmigt fast tvärt om? Vilket gjorde filmen lite intressant. Och sen tänkte man att neeeeeeeeeeeeej snälla neeeeej. Men jo, så var det!!! Vilket gjorde filmen rätt kass helt plötsligt.

Running Scared från 2006
http://www.imdb.com/title/tt0404390/

En anledning till att jag fastnade kan ju vara ögongodiset, som jag egentligen inte alls varit svag för innan...


snuvad på 10 minuter vattengympa!

What the fuck liksom!!!!! Äntligen så var det dags för vattengympa, jag och Emelie gick dit tidigt o plaskade o skvallrade i godan ro som vanligt. Så blev klockan dags att ta på sig västen o plumsa i rätt ände av poolen. En ledare vi aldrig haft som var lite väl mycket dagisfröken och så nytt pass som inte alls var lika roligt eller jobbigt som det förra. Dessutom var det bara 35 min istället för de 45 som det ska vara. BUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!! Löser dom inte 10 minuter till till nästa vecka så ska jag minsann klaga!

vart tog energin vägen?

Igår var en rätt mysig dag, tog med mig Agneta o åkte till Skövde för att köpa lite mer hö till grispojkarna som är med mig i Skara igen. Sen plockade vi upp Karin o åkte med o kikade när hon red. Och vilken gigant till häst hon fick! Såg riktigt trevlig ut dock. :) Trodde att det var en bra energipåladdning att hänga i stall ytterligare en dag men tji fick jag! ;)

Blev först lite kasst av att jag fyllde på hö precis innan jag skulle sova och det nya höt har rejält med allergiframkallande pollen i sig så det blev med en gång lite småtjockt i mina små astmarör. Var dessutom på tok för pigg så det var redan ont om sovtimmar när jag väl skulle lägga mig. Lyckades dock palla upp mig tillräckligt för att slumra lite och sen gick det tack o lov över så jag fick några timmar ordentligt. När klockan ringde trodde jag dock att det var ett skämt men tog mig upp och iväg. Hade nog lika gärna kunnat stanna hemma för jävlarns vad min hjärna bara var mos! Tog mig igenom det gruppen skulle göra idag med nöd o näppe och har sedan dess knappt orkat ett skit! Sällan jag varit så totalt energilös!

Fick i mig lite mat och tog mig en tupplur, proppade sen i mig mer mat för att vakna till igen och åkte tillbaka till skolan för styrelsemöte. Fick god fika och började faktiskt piggna till, sen iväg till premiären för mig och emelie på yogan. Gick rätt så bra för att vara så längesen jag gjorde något sånt, försökte dock inte pressa för hårt för jag vill INTE ha tillbaka mina muskelinflammationer i ryggen! Drabbades också av akut svettning mitt i allt.. Haha.. Härligt! Eller inte.......

positiv inställning

I fredags var det Mejram som stod på menyn tack vare att jag sagt att jag på fredagar gärna rider henne om det blir lite tufft att få ihop det med Curry annars. Hon var på ett trevligt humör redan från början, supergo i boxen och verkade trivas helt enkelt. Ridningen sen började bra även den, lite klurigt men helt ok. Fick inte loss henne helt men det berodde nog mer på lite spänningar i hennes rygg än något annat. Hon ville inte galopperas loss i vänstern och det är sällan hon blir helt bra om man inte kan göra det. :P Hindrena som stod framme stod lite dumt också och vi var 3 där inne som skulle lirka oss runt dem så det försvårade ju också. Men skruttfia blev ändå riktigt fin och det var kuuuuul att rida henne! Underbara lilla häst! :)

Blev kvar i stallet rätt länge för att kolla på lite hoppning och lite av kursarna som skulle rida. Alla var sådär härligt glada i stallet också och batterierna blev verkligen fulladdade! :)

Lördagen var för ovanlighetens skull hästfri, Ida hade sin 30årsfest så jag bytte lördagen mot nästa fredag. Var lika bra det för kursen hade beställt extrakurs så Curry fick arbeta för sitt uppehälle ändå! :D Så idag var jag sådär lagom pepp som vanligt... Dvs inte alls! :D Men alla var återigen på härligt gott humör så det gjorde inte så mycket. Jag tröstade mig med att jag brukar bli gladare efter en stund så... Blev nästan hästbyte till Mejram eftersom hennes ryttare som skulle rida före oss inte dök upp, men vi kom fram till att det var bättre att Curry gick ett pass till så!

In i ridhuset och upp på söta Curry som trampade på mer än vanligt redan från början, tänk att det började bra redan där! ;) När vi väl kom igång var han faktiskt helt ok till en början också, var NOGA med skritten först och till att börja med hjälpte det. Sen ville han dock inte alls lossna det sista så det blev några extravarv innan han fick pusta. Började sen återigen med skänkelvikningar, Lina ska ju starta LA:1 om några veckor i Piri är inte helt förtjust i skänkelvikningar så det blir till att träna mycket på det. Och tanken är väl att jag är på samma nivå så trots att jag inte ska tävla så. ;) Förra veckan tyckte ju Curry inte alls om skänkelvikningarna men jobbade på bra tillslut ändå. Nu fungerade det riktigt bra redan från första och när vi sen började trava så vart det liksom inga problem alls... Så duktig han var och det verkade faktiskt som att han tog åt sig av berömmet en smula! :O

Eftersom det fungerade så bra så gick vi över till galoppfattningar och tänkte att vi kör från skritt. Började i höger och första blev la sådär och galoppen likaså. Men skritten emellan blev bättre och bättre och när Lena sa åt mig att verkligen se till att han inte bara var eftergiven i innersidan utan även gick att reglera med yttertygeln innan jag fattade så lossnade allt!!! Skritten blev ljuuuuvlig att rida där han plötsligt blev LYHÖRD och gick och väntade på nästa grej. Det gör han ju annars också förstås, men i syfte att kunna motverka allt jag gör. Nu VILLE han vara med!!! Några fattningar blev RIKTIGT bra och galoppen följde ju med såklart! Massa beröm fick han och han verkade trivas rätt så bra! :) Bytte varv och fick till ännu bättre fattningar (han orkar ju mer åt vänster så) och ännu mer beröm till lilla Curry som kämpade på och växte lite för varje klapp han fick. Gick över till att jobba på skritt-trav och att i traven verkligen jobba med sitsen. Tyvärr tappade han bjudningen lite mot slutet men det var nog mycket pga trötthet hos honom. Han hade VERKLIGEN jobbat på ORDENTLIGT! :)

Avtravningen blev nog våran sämsta dock. ;) Han är så rolig, för nu hade han gått myyycket mer ihop än han gjort innan och då ville han istället inte sträcka ut... :P Men han lossnade där med och jag kunde hoppa av och berömma honom tills jag var helt bombsäker på att han tagit åt sig! :D Tänk vad KUL det kan vara att rida! Och tänk om han ALLTID kunde vara såhär!

Fast samtidigt så vet jag ju att jag idag höll mig ifrån läskiga kortsidan ganska mycket och att nästa gång jag rider kanske han återigen får för sig att något 20 meter bort är livsfarligt så att jag nästan åker av igen.... Men ändå! :D


konstig känsla

Sitter här hemma i Alingsås och har dödstrist. Första gången jag är helt själv här på rätt så många månader! :P Skolan har tagit mycket tid i veckan, grupparbete (som min grupp dock gjorde klart utan att jag ens hann till skolan! :D ) och så tentaplugg. Kände mig dock aldrig särskilt stressad över det hela vilket faktiskt kändes lite oroväckande. Men mitt undermedvetna visste väl vad det pratade om för nervositet eller stress hade bara varit onödigt. Tentan var inte särskilt svår och jag hade lyckats pricka allt som var viktigt från föreläsningarna och dessutom lyckats med en fullträff när jag läste en av pubklikationerna som Janne lagt upp åt oss. Woohoo!

Nu ska jag dock inte ropa hej, för ofta när det känns såhär bra är risken stor för besvikelse. Klarad är den dock men jag blir sjukt besviken om det inte är en 5a!


Det var ju dock inte tentan jag skulle skriva om utan känslan jag fick nyss. Jag sitter här o har aptrist o önskar att klockan blev mer så att jag kan gå o lägga mig så att det blir imorn då det är fest. Helt plötsligt sköljer en våg över mig som skriker JAG VILL GRÅTA!!!!! Bara helt sådär! Fast jag har inget att gråta över och är egentligen rätt så glad.. Men ändå kände jag bara att fyfaaaaan vad jävla skönt det hade varit att storgrina nu.


Man är lite konstig ibland?

musik non stop

När man pluggar behöver man musik! Eller jag behöver det, och det måste vara "rätt" musik så att den inte stör utan bara är bra och i bakgrunden. Min playlist på Spotify blir allt längre och så mycket bra musik man inser att det finns här i världen!

Jag tycker bara mer och mer om Lifehouse för varje gång jag lyssnar på dom. Just nu är det You and Me som går varm...
Maryslim och Jyrki69 - This Corrosion
Placebo - Post Blue, finns ingen riktig video men det här får dugaOch så kom jag på att jag skulle skicka lite Apocalyptica till Tamara, här live med Nothing Else Matters. Får gåshud enda in i själen av dem!fortsättning på analyserna

Hahaha, sen jag skrev inlägget om google analytics och hur roligt det var att man kom till mig om man googlade "saramara göteborg ungern" så har jag fått ytterligare 6 besök med den sökningen, en står jag ju själv för, men vilka är de andra 5? Erkänn nu hörrni! ;)

tentaflykt

Sara började, Jennie följde efter... Och nu när jag tentaflyktar och ser på Hogan Knows Best så kände jag att jag också borde haka på trenden.

ALLMÄNT...
Namn: Lisa

Piercingar: Ja! Några vanliga hål i öronen (hade töjt ett tag också) o så en tragus, conch, industrial, sen naveln, tungan och underläppen. Vill ha min septum också men tror jag är för gammal. :(
Tatueringar: Ja! Kokopelli på benet. Fler ska det bli, men att hitta motiven är svårt!

Längd: 1,75
Skostorlek: 39 oftast, ibland 40
Hårfärg: Brunt just nu...
Tycker andra att du är attraktiv: Beauty is in the eye of the beholder? ;)
Vilket shampoo använder du: Herbal Essences, det från usa är favvon dock, inte det man köper här!

Vilken parfym använder du: Baby Phat's Godess
Vad är du rädd för:
Att inte vara i kontroll, att vara låst och höjder i vissa fall.
Gillar du att tvätta: Det är inte det roligaste jag vet, men inte det tråkigaste heller, helt ok helt enkelt!
Gillar du Berg-och-Dalbana:
JAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SENASTE...

Film du hyrde: Inte den blekaste... Hyr typ aldrig film...
Film du köpte: Dark Knight tror jag
Låten du lyssnade på: Johnny Cash- God's gonna cut you down
Låten du hade på hjärnan: Lady Gaga- Lovegame

Låten du laddade ner: Ingen aning... Laddar sällan ner utan köper men det var längesen det med! Spotify ftw!!!
Personen du ringde:
Min käre far för att fråga om mina baklyktor som inte slocknade när bilen stängdes av...
TV-program du tittade på: Som jag skrev innan listan: Hogan Knows Best
Personen du tänkte på:
Niklas tror jag, av rent praktiska MSNskäl!

FAVORIT...

Mat: Mexikanskt!!!!!!!!!!!!!!!!!
Låt: Kent såklart, exakt vilken är svårt. Men det blir nog När det blåser på månen.
Sak att göra:
Vara på en härlig skogstur till häst, alternativt ett riktigt härligt dressyrpass.

Sport: Dressyr om jag ska göra det själv, ska jag titta blir det handboll, hockey och basket.
Dryck: Oboy, Cola och Tequila! :D
Kläder: Jeans o tischa!
Film: American History X och The Last Unicorn
Bil: Realistiskt- volvo C70, dröm- nån gammal veteran av något slag, vad vet jag inte, finns så många coola!

ANTAL...

Hjärtan brustit på grund av dej: Vet inte om något ens...
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Inte ett enda kanske? Vet inte...
Ärr du har på kroppen: Inga större ärr, ett gäng mindre...

SENASTE...
Bok du läste: Harry Potter and the Half Blood Prince
Personen du fick mail av: Hmmm.... Mamma tror jag!
Personen du fick brev av: Ida, inbjudan till hennes 30årsfest! :D (om man ska räkna BREV och inte utskick o räkningar)
Personen du fick sms av: Agneta i min klass
Gången hela din familj åt middag tillsammans:
Ska det vara hela familjen var det väl i julas, eller ja den 23e december.

ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Vart i skolan, handlat mat, slappat hemma, promenerat med Agneta, pluggat, tentaflyktat...
Var det kul:
Skolan var helt ok, promenaden var rolig, resten var sådär....
Hur tidigt stiger du upp: Beror ju på när jag måste gå upp! Helst inte före 9...
Gillar du att slåss: Nja.. Box o sånt är kul, men att slåss på riktigt verkar jobbigt.
Vad ska du göra ikväll: Plugga lite till!
Är du seriös:
Nu? Eller när?
Vad är du allergisk mot: Pollen, ffa gräs, hö, damm, säkert lite pälsdjur också...
Var har du ont: I min fot, orkar inte gå till doktorn...

Använder du hårspray: Ja när jag plattat luggen!
Kan du stå på händer: Hahahaha neeeeeeeeeej! Aldrig kunnat heller!
Favorit serie: Criminal Minds helt klart! Miami och LA Ink gillar jag också, och Monkey World och säkert något mer!

ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Det beror ju liksom på...
Gillar du ketchup: Ja, inte så att jag häller i mig det men till sojakorv eller så.
Är du glad nu: Glad o glad, men inte ledsen iaf!
Var du glad igår: Säkert inte hela dagen, men säkert flera stunder under dagen!
Känner du någon som jobbar på sjukhus: En hel drös faktiskt...
Vad dansar du till: Det som spelas när jag får för mig att dansa såklart.

Stockholm är: Alldeles underbart om man inte får för stor dos eller är ensam.
Göteborg är: Underbarare än Stockholm såklart!

Kan du sjunga: Ibland kan jag det, men jag sjunger hellre än bra!
Mer värt än guld: Allt möjligt, små tillfällen som gör livet värt o leva o sånt.
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti fast det blir oftast snabbisar!
Ett land jag helst vill besöka: Belize! Och Kenya men dit ska jag ju! :D

Ska bli skoj: Höstens fortsatta ridning, höstens fortsatta pluggande, Idas fest till helgen och säkert mycket mer!
Ska inte bli skoj: Tentan på fredag och att bestämma sig för ett exjobb...

Sparar till:
Har inga pengar att spara direkt nu.. Men annars sparar jag till livet! ;)
Väntar på: Kärleken? :D
Pålägg som gäller: Gräddost!
Dagens dryck: Oboy


rolig analys!

Efter ett tips på Buke så installerade jag google analytics och idag när jag utforskade det hela lite såg jag något jätteskoj! Det var när jag kikade på sökorden som lett till bloggen som jag skrattade lite. Det var inte många som hittat hit via att söka heller, men ja.

Förstaplatsen var väl inte så spännande: lazertomte, 6 stycken men bara en ny besökare. Men det är nu det roliga kommer!

2. bukefalos veterinär antagen - 1 besökare hittade hit på det
3. grisfest sånger - 1 besökare även här, kanske inte superupphetsande men nästa så...
4. saramara göteborg ungern - 1 besökare. eh va? :D

Jag var ju tvungen att prova själv på den sista, och andra träfen man får upp är hos mig, från april 2007. Skumt kan man tycka! Och lite jobbigt med, för översta inlägget på den sidan är från när Aaraton togs bort. :(

Men jaa, roligt är det att kunna se statistiken! :D

sparka till sig ett byte

Har inte skrivit om hästeriet så mycket det senaste. Troligtvis för att det itne finns så mycket att skriva om.. :P Curry och jag är inte bästisar direkt, fast samtidigt tycker jag om honom som tusan och har svårt att släppa honom!

Efter två veckors ridning utan lektioner då Lena vart sjuk två veckor i rad så kändes allt ändå helt ok. Curry hade gått bra och vi börjar hitta varandra. Men sen tog det roliga slut! Eller han är ju aldrig särskilt rolig, men ändå tillräckligt för att det skulle kännas ok tills jag får ta över Piri. Så förra söndagen så red vi fram och han kändes väl ok, vi tog en galopp ner ena långsidan och jag tänkte att jag skulle lägga en volt så att det inte blev en tvärnit för att han såg något som han brukar göra vid den kortsidan. Men precis innan jag skulle vända in kom tvärniten följt av kast bakåt och vändning på femöring. Jag har aldrig hängt så löst utan att åka av kan jag säga. Blev arg och han studsade runt en stund o klättrade på väggar. Sen vart han helt amazing att rida i några varv då han var så spänd att hans bakben trampade på som bara fan. Trist att han ska behöva vara halvt hysteriskt för att gå så fint...

När Lena kom in sa jag att jag inte ville rida hästen mer och vi funderade lite över det hela. Men just det passet var det ju bara att rida klart. Blev mycket galoppjobb och vi kunde faktiskt ta oss ner till kortsidan men åt andra hållet. Övade på förvänd och han var faktiskt riktigt fin. Började med hans svårare galopp dessutom så det kändes ju bra! Sen blev jag trött och min sits kollapsade och jag orkade inte få ihop honom till vänstervarvet. Kändes allt lite eländigt ändå för det är så jävla trist att inte kunna rida hästfan i galopp längs ridhusets långsida utan att riskera att åka av. Pratade vidare om att byta häst men kom inte fram till något annat än att det var upp till mig.

Veckan gick dock och jag hittade ingen bra lösning på hästproblemet. Det är nog bara en annan som känns tillräckligt rolig att rida men han är så grön att det ändå blir steg tillbaka. Kom fram till att det är lika bra att köra på med Curry nån vecka till iaf och sen se till att boka in sitsträningar på Farinen på de privatlektioner jag har innestående. Då blir det ju två pass utan Curry iaf.. :P Behöver dessutom få ordning på mina flaxande skänklar så...

Så blev det ny helg och igår var jag inte sugen nånstans på att åka o rida, men betalar man får man ju snällt åka dit ändå. :P Har ju vart sjuk hela veckan så min ork var inte på topp heller = inte bäddat för lyckat ridpass. Väl där var Curryn så söt så söt som han alltid är i boxen. Det gör liksom lite ont i hjärtat på mig att vi inte funkar i ridningen för han är så go på så många sätt! Sen skojades det om att jag skulle kollas så att jag red honom lika bra som en av ungdomarna och jag kände bara hur luften gick ur mig mer o mer. För att slippa total katastrof bestämde jag mig för att köra egen sitsträning. Började bedrövligt, han kändes segare än segast och det tog ett tag innan jag fick någon form av koll på honom alls.. HÄRLIGT när man känner hur folk tittar och man inte lyckas nånstans alls. Sen sa det typ VIPS så hade han lossnat helt OK och jag kunde börja träna på mig själv. Blev korta travstunder där jag saktade av innan jag blev för trött för att hålla ihop mig själv och sen även lite galopp där fokus bara var att sitta snyggt. Curry kändes helt ok men inte mer än så. Dock var det nog bättre än det kändes för Lena tyckte att han såg fin ut... Alltid nåt? Det jag annars tog med mig från passet var att Fia lyssnade på mig och reagerade när jag smackade åt Curry. Åsa började skratta för Fia brukar ALDRIG reagera på andras smackningar, men hon känner väl igen mig fortfarande! :D Skruttan! :D

Inför dagens lektion var jag lika pepp som alltid numera... :P Curry kändes ännu segare, som att han hade tuggummi under hovarna, men gick ändå helt ok på nåt sätt. Vi började sen med skänkelvikningar och Curry har ack så svårt för det och det är inte direkt min starka sida heller. Blev bättre o bättre men oj vad han kan gå emot. Han brukar annars bara slå mot spöt i galoppen men nu började han även i skritt. :P Men det hjälpte, för nästa gång vi kom där så reagerade han faktiskt REJÄLT bara på sporren! :O :O :O Halleluja moment.... ;) Han var iaf himla duktig tillslut och försökte verkligen i både skritt o trav, så beröm blev det där! Var sedan ganska trött men kämpade vidare ett tag med att få ihop honom mer i traven, att han skulle trampa på utan att öka o sånt. Han var återigen duktig men jag blev tröttare o tröttare.. Så på slutet blev det mest fokus på att han skulle SKRITTA och ta skänkeln rätt o sånt. Även lite trav o galopp dock o han blev himlarns fin. Fin häst med fel huvud helt enkelt. Undra vad de gjorde med honom i Polen egentligen...

Den glada nyheten från helgen är att jag KANSKE kan få börja rida Fia igen tills Lina inte kan rida mer. Åsa tyckte lite synd om mig i lördags och la själv fram förslaget. Jag sa åt henne att tänka på saken till nästa helg men jag håller tummarna! Lena tyckte det lät som en bra idé också. Åhhh det vore sååå skoj!!!! Annars kommer jag kämpa vidare med Curry kom vi fram till efter dagens pass. Lika bra, så lång tid är det inte kvar. Den andra är för grön, det blir basicjobb och det är redan min starka sida så.. Dessutom så känns det lite som ett nederlag om jag ger upp med Curry, jag ger ju aldrig upp! :P

Men för Fia ger jag gärna upp! ;)

för feg för ord

Det är intressant hur man fungerar, vilka saker man finner för privata för att skriva om och vilka som visserligen kan vara jobbiga, men ändå inte FÖR jobbiga. Många, inklusive mig själv, tycker nog att mycket av det jag skrivit här är bra mycket privatare och "värre" än det jag verkligen önskar att jag vågade skriva om nu. Veckan i Skara har på många sätt varit otroligt jobbig och påmint mig om saker jag uppenbarligen är rätt så bra på att förtränga. Men det är väl alltid så att ens osäkerheter är det man håller tyst om. Problemen man har bara är, det ligger ingen osäkerhet där. Depressioner och ångest bara är liksom. Men 10 gånger hellre att folk ser mig som patetisk än att de får se mina svaga punkter. Det som får min själ att göra ont på riktigt. Nej fy, det håller vi tyst om så kanske det försvinner...

shit pommes frites

Hoppade in på Pernillas blogg och känner mig nog lika chockad som alla andra! :D
En vän uppe i sthlm lyckades med det där som man inte förstår hur det kan gå till! Att vara gravid men inte få reda på det förrän man föder fram ungen!

Shit, på ett sätt: stackars tjej! Man vill ju liksom ha tid att förbereda sig för en sån sak. Men ändå: GRATTIS! :D

Livet är bra konstigt ibland, men jag önskar all lycka! :)

mer mineraler

När CSNpengarna damp ner kände jag mig lite rik och bestämde mig således för att beställa lite prover från tikei som gör mineralsmink. De är dyrare än everyday minerals men prova lite kan man ju alltid göra, eller hur? Deras prover kostar 10:- men det är tyvärr inte så mycket i dem. Men jag har hört många som tyckt att de varit uuunderbara och 10:- är ju ändå inte dyrt. Så jag tog 1 nyanser ur 3 av färg"familjerna" på foundationsen och så en rouge och en mineral veil. Idag låg det ett fint litet paket på mitt golv och när jag öppnade så hittade jag även två extra prover som jag fått gratis, ett till rouge och en till mineral veil (annan finish). Tror inte att rougen passar mig alls, men ändå!

Snacka om att bli positivt inställd till företaget! :)

insparksveckan 2009

Eftersom jag har lite tråkigt efter en väldigt produktiv dag så kände jag att det kanske var dags att skriva om insparksveckan. Inte för att det kanske är dödsintressant för er läsare men det är ju som det är med det!

Inte för att jag orkar skriva om det i detalj men höjdpunkterna kan man ju ta upp! Måndagen flöt på, tyvärr lite tråkigare än jag tänkt eftersom jag var på nykterhetsposten ifall något skulle hända och chaffis behövas. Tisdagen blev myyyycket bättre på den punkten! ;) Vi började med morgongympa där gympaledarna Karin och Karin var fantastiskt snygga i sina 80talsinspirerade outfits. Eftermiddagen bjöd på fler lekar och sen vart det pubkvällen som jag längtat efter sen temat bestämdes- Ursäkta jag har kommit fel. Bestämde mig ju med en gång att det fick bli att rota bland ravekläderna och få ihop något bra. Var nöjd med outfiten förutom att jag inte har några Buffalo kvar... Kul som satan hade jag men som vanligt lyckades det bli rätt sent på Fame Factorys efterfest.

Jag och 2 hippies


Hade såklart lite glowsticks också.. budgetvarianten $1 för 15 stycken... ;)


Onsdagens föreläsningar var intressanta, eller ja, 8-10 var intressant.. 10-11 såpass jobbig att jag åkte hem o sov istället. Hoppsan! Men det gällde ju att ladda så att man orkade med att peppa sina små barn på de sista tävlingarna för denna insparken och sedan få ihop det sista med sånghäftet inför torsdagens sittning så att man senare kunde gå till Fame Factory och fira sista festen där. Vilket jag också gjorde! Fame var tyvärr lite avslaget, något vi inte riktigt förstod, men insåg att andra kanske inte riktigt förstår det stora/sorgliga i att det inte blir fler fester på Fame. Gubben som äger det ska nämligen bygga om till kontor istället. Boohoo! :( Lyckades faktiskt med att inte bli kvar för länge (1a gången tror jag) men kunde istället inte sova alls på nästan hela natten så fick skippa första timmen på morgonen igen.. Hopplöst!

3 timmars föreläsningar gick sedan ganska fort och jag kunde stressa hem o få i mig lunch för att försöka stressa tillbaka till skolan för att få tryckt ut alla sånghäften o få iordning på allt till talen jag o Christoffer skulle hålla på kvällens Grisfest. Just då kändes det som mitt sämsta val någonsin att bli toastmaster pga diverse saker, men skällde, bet ihop och löste allt! Fick sedan faktiskt tid till att ligga på soffan och VILA en stund innan jag fixade iordning mig och tog bilen till Smedjan. Den fick helt enkelt bo över där för jag hade ingen lust att varken cykla eller gå i spöregnet... :P

Festen blev mycket lyckad och vi lyckades utföra våra uppgifter som toastmasters med bravur om jag får säga det själv! Det flöt på relativt bra, inte fullt så bra som jag hoppats men ändå. Talen uppskattades och sångerna fungerade. Vi fick dessutom många kommentarer om att vi gjort ett bra jobb. Woohoo! Efterfesten var såklart återigen på Fame och där började allt balla ur på riktigt! ;) Lyckades bli kvar till halv 5 innan jag vinglade hem med lite för mycket stroh rom-mummelman-minttublandning i kroppen för att det skulle vara helt ok! ;) Råkade skippa ännu några föreläsningar och tog mig istället till skolan i lagom tid för att äta gratislunch- rester från sittningen! MUMS den perfekta bakismaten måste jag säga. Orkade dock gå på eftermiddagens babbel om djurförsäkringar innan Frida fick köra oss hem igen.. :P

Summan av kardemumman är att jag är alldeles för gammal för det här. Missa en massa föreläsningar o dricka häxblandningar på efterfester till alldeles för sena småtimmar. Jisses! :P Men kul hade jag och ska man acceptera misären som är Skara får man väl göra det ordentligt eller?

Hisingens Zoomarknad säljer ensamma små grisar

Vi var lediga idag och det tänkte jag fira genom lite shopping med mamsen. Åkte mot stan och kände att Backaplan var rätt ställe att börja på, för där fanns både djuraffär och Change. Gick in i djuraffären och blev överlycklig över att de hade "höbollar" och roffade åt mig de två som fanns. Blev även en vattenflaska och en vattenflaskrengörare. Började precis kika på vad de hade för gottis att köpa till de två små grisarna när jag blev helt jäkla paff!

En utav killarna som jobbar där (som jag tror är typ en av sönerna till ägarna eller något liknande) säger till en annan kund: "Ska du ha ett marsvin eller två?"
Kund: "Jag börjar med ett tror jag..."
Killen: "Då blir den här buren bra"
Kund: "Är den inte lite liten?"
Killen: "Näää ska du bara ha ett marsvin så räcker den"

Då sa jag åt mamma att köpa det vi skulle ha o gick snabbare än kvickt. Ångrade mig dock och ångrade även att jag köpte det vi skulle ha, men jag har inte sett höbollarna nån annanstans...... I alla fall så bestämde jag mig för att jag behövde gå in o prata med dem igen men behövde lugna mig lite först. Ser då kunden komma gående med sin kompis och bestämde mig för att prata med henne. Så jag gick fram och försökte ursäkta mig så att hon inte skulle tro att jag var ett psycho o sa att bara så hon vet så är det inte lagligt att hålla marsvin ensamma. Hon såg lite skeptisk ut men tackade för infon. När jag sedan vart inne på Change (utan att hitta något) gick vi tillbaka till djuraffären där jag fick nöjet att prata med denna kille.

Jag: "Jo, jag undrar varför du sa att det var helt OK med bara ett marsvin till tjejen som var inne här nyss när det är emot djurskyddsföreskrifterna att hålla marsvin ensamma?"
Killen: "Eeehhhhh... Joooo... Hmm... Eehhhhh joooo men det gäller ju... Alltså sällskapet behöver ju inte vara av samma art"
Jag: "Jo det behöver det"
Killen: "Ehhh..."
Jag: "Jag tycker att det är rent ut sagt förjävligt att ni gör så och jag gick faktiskt och pratade med tjejen som var inne nyss och talade om för henne hur det var och tänker dessutom prata med djurskyddsinspektören i området."
Killen: "Ok. Tack."

Sen gick vi.
FY SATAN vad arg jag blev! I vilket fall så hade tjejen inget annat sällskapsdjur till marsvinet, så jäkligt bra argument där idiotjävel. Dessutom blev jag sjukt irriterad över att han rekommenderade den lilla buren som var OK om man bara hade ett djur... Jo men om hon sen ville ha en kompis till honom (hon sa faktiskt ett till att börja med) så måste hon köpa ny bur. Hej jag vill bara tjäna pengar men skiter i djuren någon?

Det positiva är att jag tror att affären redan bryter mot en av djurskyddsföreskrifterna för zoobutik så det kommer jag såklart ta med inspektören också. Jag har inte brytt mig om det innan för jag tycker egentligen inte att det känns som en särskilt supermotiverad föreskrift. Men ja... :P

Jag får så sjukt ont i hjärtat bara, för jag vet precis hur olyckliga små grisar kan vara när de är utan sällskap. Glenn var så ruskigt olycklig när Roland låg på sjukhus förra sommaren, och blev såååå glad när han kom hem, även fast Roland bara var sur o tvär... Och så säljer de dem ensamma. BLÄ!!!!!

Såhär står det exakt i L80 som är den aktuella djurskyddsföreskriften:
"8 kap. Särskilda bestämmelser för hållande av kaniner och gnagare
Allmänt om hållande av kaniner och gnagare
1 § Gnagare, utom guldhamstrar, ska hållas i par, av samma eller motsatt kön,
eller i grupp. Detta gäller inte om det finns särskilda skäl."


Så snälla alla: håll er ifrån Hisingens Zoomarknad, de förtjänar inte att ha oss som kunder!

det var här det började

Jag hade inte hunnit skriva något även om jag hade velat den här veckan. Snacka om fullt upp, fast på ett bra sätt! Skolan har börjat och första veckan innebär ju inspark av nya 0or. Tyvärr vann inte mina barn den här omgången men de kom 4a och det var iaf andra året i rad som mitt lag vann Richards affärsidétävling! Woohoo! :)

Mer om allt detta senare dock. Alldeles för mycket för just precis nu, det är fest, rave, onda knän, stulna souvenirer, sorgliga farväl, fame factory, sportdryck, missade föreläsningar, gräl, toastmasteri och efterfest till halv 5... Det jag ska skriva om är att min snälla mamma kom ihåg att spela in säsongsfinalerna av So you think you can dance utan att jag kommit ihåg att be om det. Så jag har haft lite maraton nu ikväll o sett på de två avsnitten. Sååå ruskigt duktiga dansare så det finns inte! Och man skaffar sig ju favoriter genom åren även om jag inte följt alla säsonger sådär superslaviskt, förutom första.

Och det är just första säsongen som det här ska handla om. Mamma sa att hon alltid blir så impad av killen i "vinjetten" som hoppar ner på huvudet, så jag tänkte hitta ett klipp på youtube o kikade på wiki för jag mindes inte vad han hette (även om jag såklart mindes honom mer än väl). Kom då även att tänka på Craig DeRosa som var först att åka ut om jag inte minns helfel. Hans solo var så jävla bra att jag bara satt o rös, det var liksom då jag insåg hur mycket jag älskar dans. Inte för att jag dansar själv mer än på krogen, men jävlar vad jag älskar bra dans ändå! :D När han var klar så sa en i panelen att det var bland det bästa han sett men att Craig nog skjutit sig själv lite i foten för han trodde inte att folket skulle förstå briljansen i hans dans... Och mycket riktigt så åkte han ju ut.

Det var dock inte bara själva dansen som gjorde mig helt tagen, utan även musiken. Det var tack vare detta solo som jag verkligen upptäckte Lifehouse och deras mest fantastiska låt Everything. Titta, lyssna och njut!