Inspirerande

Det känns skönt att ha kommit mer än halvvägs genom första veckan och för varje föreläsning vi haft känna sig mer och mer inspirerad. Visserligen var det lite att kastas in i ett dunkel av vaga minnen av genetiken imorse då vi hade en mer eller mindre ren genetikföreläsning fast inriktad på beteendegenetik. Men omöjligt känns det inte och får jag bara komma hem till Alingsås och rota fram mina gamla böcker och anteckningar så att jag kan ta med mig upp hit sen.

Dagens andra föreläsning om domesticering var väldigt mycket mer light och väldigt trevlig på alla sätt o vis. Bara roligt och trevligt och peppande inför det man brinner för. Så jävla skönt!

Och så kunde vi inte låta bli att skratta lite med/åt våran kära lilla Colombian vi har i våran grupp, hon har äntligen fått ordning på pengar o sånt o skulle åka o köpa kudde o sånt idag så hon slipper sin campingkudde o sovsäck. Så sa jag att men herregud jag har massa kuddar hon hade kunnat få låna. Då svarar hon tack men att äh, har hon klarat sig 3 månader själv i djungeln klarar hon sig här. Hahaha. Så jävla skön! Vi sa dock åt henne att det inte måste vara så jobbigt här, och är det något hon behöver hjälp med så är det verkligen bara att hojta till. Haha. Verkar vara en riktigt skön tjej i alla fall! Tänk om man var lite mer sån själv. :P

Läs människa! Läs!!!

Två dagar avklarade och än så länge blir jag faktiskt bara mer och mer pepp på det hela. Jag vet inte om jag är konstig på nåt vis som vill plugga etologi men som tycker att etologiska studier är ganska tråkiga, för jag antar att jag inte kommer slippa sånt om jag ska fortsätta på den akademiska vägen här, men det är ju bara att göra ändå. :P Kanske blir den biten roligare ju mer vi gör? Jag är ju dock en av de som valde bort etologisk studie i både kursen om praktisk försöksdesign och exjobbet. Jag tror att jag är mer intresserad att filosofera kring det hela eller nåt. Jag vet inte, men bra blir det nog tillslut ändå! ;)

Vi har alltså redan börjat med etologiska studier, dock bara som övning och jag gissar på att poängen med det hela är att testa på några olika varianter så att alla har gjort mer än en variant och så att man får känna på att det tar tid, kan vara långtråkigt, är rätt svårt och att alla varianterna har sina för- och nackdelar. Det jag tar med mig är i alla fall är Kochinhöns är skitsöta med sina befjädrade ben! :D

Gruppen jag hamnat i består av mig, den Skarastudenten jag pratat med mest sen vi började här, en annan Skarastudent som jag hade hyfsad koll på sen innan och en av våra två utländska studenter, en tjej från Colombia som gjorde sitt bachelorexjobb på fladdermöss ute i djungeln, att använda dem som biologiska markörer bland annat. Superintressant verkligen och jag har redan fått lära mig att vampyrfladdermöss inte är bra ur den synvinkeln eftersom mycket såna innebär mycket kor och annan boskap = inte "oförstörd" mark. Eller ja. Hittar inte orden nu känner jag. ;)

I gruppen ska vi senare jobba med två projekt, vi fick stereotypier, vilket är lite av ett favoritämne för mig. Vi ska göra på lantbruksdjur och på djurparksdjur och om jag inte minns fel blir det då kor och elefanter. Ska också bli skoj skoj! Hoppas jag! :D Sen ska vi varje vecka ha seminarier där varje grupp väljer en artikel från en lista och så ska man snacka ihop sig så att alla i gruppen är överens om vad som är viktigt osv, sen ska man presentera artikeln i tvärgrupper och så ska man skriva en liten grej också o lämna in.

Och tänka sig att det är där jag är nu! Läsa våran artikel. Och åhh så omotiverad jag är. Därav rubriken... Men artikeln är kort och det borde inte vara så svårt att läsa igenom den. Men man ska bara få det gjort. Och sen måste jag gå igenom mina anteckningar från hönsstuderandet idag och få ordning på det...

Redan ommöblerat

Pencillinet har verkligen börjat kicka in och jag mår sååå mycket bättre, även om det är en bit kvar till 100%. Gick upp för trapporna till lägenheten (4e våningen fast entré är 1a så 3 våningar att gå upp) eftersom det stod ett gäng redan o väntade på hissen som är långsammast i stan. Efter 1½ trappa var jag redan halvdöende. Haha. :p

I alla fall så har jag fått lite gjort idag samtidigt som jag fokuserat på att slappa ordentligt o bli frisk bara. Har diskat och städat iordning i köket. Hängt upp en tavla (ser helt skevt ut nu, eftersom jag ska ha flera ovanför soffan så hänger den här i kanten, har inte de andra jag vill ha upp än... :p ). Läst en hel del av litteraturen som var till den här veckans etologikurser (trots att jag egentligen inte behövde då det mest var för de som läst lite mindre etologi). Och så till rubriken då. Jag har möblerat om min alkov! :D

Kom på idén att om jag vrider sängen så borde jag kunna få ut mycket mer utav rummet och få mer yta att använda till annat (läs: tränings"hörna"). Visst gillar jag när gaveln på sängen är mot väggen men har man bara en 105a så spelar inte den biten jättestor roll ändå. ;) Tyvärr är det ett element i vägen vid nya huvudänden av sängen men det är oviktiga småsaker det! Tror det här blir bra. Kan enkelt dra fram crosstrainern, samtidigt som den går att stuva in i hörnet lite så att jag får plats med en typ yogamatta så jag kan köra annat där inne också, typ basic coreträning o sånt.

Tog två kort, stökigt och kalt eftersom jag faktiskt inte är färdiginflyttad o sånt såklart, men ni ser ju på ett ungefär. Vad tycker ni?

Före. Går att flytta sängen lite mer åt vänster, åt höger blir inte praktiskt pga garderoberna såklart... Crosstrainern får bara plats längs med sängen, till vänster om den (den syns lite på bilden, men behöver flyttas bakåt för att kunna användas) i den här varianten. Svårt att få plats med "annat".


Efter. Crosstrainern behöver vändas så att det som syns på den är mot väggen istället. Finns gott om plats mellan den och sängen som det står nu.


En helt vanlig morgon i Masai Mara

Hittade den här bilden, o gjorde den till profilbild på fejjan igårkväll när jag o Frida kollade på Lejonkungen och längtade tillbaka till vårt kära Kenya.

Bilden är tagen på våran första morgon i Masai Mara, då jag var en av de som hade den otroliga turen att bli lottad till att få ta en luftballongstur i Mikes ballong. Vi fick gå upp i ottan, och våran underbara lille Caleb hade då fixat te till oss.. Sen fick vi se till så att Jens vaknade och körde oss bort till Mikes, där vi fick mer te och fick se på när de fyllde ballongen, fick lite info och sen fick hoppa i och en ballongfärd över ett gryningens Masai Mara. Jag var hyfsat skitnervös över det hela eftersom jag är sjukt höjdrädd, tack o lov kunde jag krampaktigt hålla Emelie i handen och eftersom vi behövde sitta ner i själva lyftet och jag hade ett litet kikhål i korgen (läs "trappsteg") precis där jag satt kunde jag liksom försiktigt kika lite medan vi steg upp i luften och när vi väl fick ställa oss var det rätt chill och efter att ha sett den fabulösa utsikten var det helt glömt.

Det är omöjligt att säga hur länge vi flög, tror det var någon timme. Vi flög högt högt och lågt lågt (touchade gräset typ så man trodde vi skulle krascha, var även i någon trädtopp här o där. :D ). Vi flög över slätterna och över floden. Det var verkligen en once in a lifetimegrej eftersom piloterna är jävligt schyssta och låter oss fylla de tomma platserna i ballongerna (flyger bättre då) utan att betala de ca $400 det annars kostar...

När man sen landar, någonstans ute på savannen, så kommer teamet och möter en, turisterna i våran korg fick åka finbil med Mike bort till frukosten medan vi fick vänta på att ballongen packades ihop, i sällskap av dagens extrapilot J.P. som också åkt med, och sen åka i korgen på lastbilsflaket bort till frukostsiten. Väl framme hade de hittat en rejält vacker bit savann, där en frukostbuffé var uppdukad och två kockar stod och tog beställningar på ägg, pannkakor och våfflor också... Självklart fanns där en liten gammaldags tvättbalja för att tvätta händer och ansikte, och en spegel för tillfix... Och bakom en av lastbilarna stod en liten toalett- SPOLBAR!!!!! :D När turisterna var färdigätna fick vi en andra sittning med Mike och JP, som inte var ledsna över att få korka upp en till flaska skumpa... :) Där satt vi och tjötade och njööööt ett tag innan vi blev "kidnappade" hem till JP. Mike körde och bara bilresan var en upplevelse. Haha. Hemma hos JP fick vi en fantastisk resten av förmiddagen med öl, många skratt och fantastiska vyer ut över halva reservatet.

WOW vilken dag det var, för resten var precis lika fantastisk. Den kvällen, när Jens kom tillbaka till vårat camp, var jag tvungen att ge honom en stor kram och tacka honom för att han tog med oss dit, för det var nog den bästa dagen i mitt liv.


Efter ballongfärden, väntades på att den skulle packas ihop så vi kunde åka vidare.
Det var sjukt gött faktiskt... :)

När man blir lite varm i hjärtat

Jag pallar egentligen inte att skriva så mycket just precis nu om min flytt hit till Linkan eller om hur de två första dagarna gått. Dels åkte jag på en halsfluss så onsdagen fick börjas på vårdcentralen, dels så bjöd även onsdagen på ganska rejäla ångestattacker. Kul jul! Iväg kom jag tillslut och på torsdagen i skolan hittade jag en hel hög tjejer från Skara, inga av de jag brukade umgås med, men ändå bekanta ansikten. I skolan stannade jag bara första timmen, febern var lite mycket för att orka med. Fredagen var ägnad åt programspecifik info (till skillnad från torsdagen som var allmän för alla masterprogram) så igår var jag med hela dagen såklart. Och igår blev jag faktiskt ganska så mycket mer pepp på det hela. Mitt mål är i och för sig att klara de första två etologikurserna och se hur det känns efter det. Men som sagt, efter igår är jag ganska pepp ändå. :)

Igår kväll så kom Frida hit och vi åkte o handlade lite saker som försvunnit ur flyttlådorna (eller ligger i en låda som måste försvunnit), köpte käk och donken och åkte hem o hade myskväll med Disneyfilmer. :) Sen sov hon här eftersom hennes roomies skulle ha en förfest med början 8:00 imorse... :P

I alla fall så hade hon med sig en pryl som jag "beställde" i höstas, en sångbok från Skara Studenkår, som hon köpte på sittningen hon och några andra i klassen var på i höstas, och såg till att några skrev i den också. :) Så när jag låg i sängen igår läste jag såklart dessa.. Många fina var det, "Ankan, Kakan och Semlan" hade varit extra fyndiga vilket faktiskt var jätteroligt. Men bästa av allt var när jag kom till allra allra sista sidan. Där har min fina Christoffer skrivit "våran" fras, stort och rejält. Åh. Hela jag sken upp och blev allt lite varm. :)

Nobody wants to die in Van Nuys

Japp. Det är så det är med mig. Snöar jag in på något så gör jag det totalt. Sixx:A.M. i mitt hjärta! :) Undra om jag inte egentligen har någon konstig diagnos innerst inne? ;)

Idag åkte vi upp till Linkan igen med bilen full med skit och efter att det langats upp till lägenheten bar det av till IKEA där jag inte köpte allt jag hade tänkt... :P Bestämde mig för att vänta med vissa saker eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill ha. Typ lite mattor o sånt.

Vi fick skruvat ihop möblerna som skulle skruvas och det mesta blev upplockat ur lådor och fick åtminstone en tillfällig plats. Insåg att jag köpt för höga barstolar och funderar på om det går ändå eller om jag ska åka o byta den som inte är ihopskruvad eller inte, lyckades såklart slänga emballaget till den andra stolen så den får jag väl leva med... Frågan är om man kan ha två olika höga stolar? :D

Hade glömt hammaren och inte lyckats köpa några krokar till tavlorna så det behöver fixas, och så måste jag hitta en antennsladd och beställa hem lite internet. Sen är jag nog fit for fight tror jag. Taklampan blev skitsne och den skitlånga sladden stör mig lite så jag borde nog helt enkelt korta ner den en bit men det känns som det brukar- orka!

Jag får i alla fall fullt upp mina första dagar. Snälla Frida möter upp mig på onsdag när hon är klar med sina höns och visar mig till vart jag ska på campus o sånt. Sen på torsdag börjar ju skolan och på kvällen ska jag på bio med Fridus, som sen kommer med mig hem och sover hos mig då hennes kombos ska ha fest kl 8 på möra på fredagen... :P Herrejistanes liksom! ;)

Och här skulle jag lägga in en bild från idag, men orkar inte koppla in telefonen, och facebook har visst ändrat sin bildvisning igen. Förr var det ju bara att trycka F5 så kom man till bilden på det gamla viset och kunde spara hem, men det funkar inte för mig nu..? Någon som har några nya tips?

Out with a BANG!

Åhh.. En av de bästa helgerna nånsin är nu slut. Och samtidigt som det får mig att extra jättemycket inte alls vilja flytta härifrån så känns det samtidigt gött att få go out with a bang så att säga. För jävlar vad vi smällde igår! :D

Fick först ett rusktigt fint ridpass på finaste Dojjan som verkar ha släppt rejält i sin stelhet och det var sådär roligt att rida så man inte ville att passet skulle ta slut. Riktigt kul såklart! Sen fick jag även se när lilla As häst kom, som de varit o hämtat. Så sockersöt han var också! :)

Kom sen hem med gott om tid på mig och hann duscha, äta lite, fixa iordning mig, ha klädnoja osv i godan ro innan jag satte mig på tåget in till stan där jag först, som vanligt, bjöds på förstklassig middag av Lou och Fidde. Fantastiskt vad bortskämd jag blivit där! Efter maten och vindrickande och lite lattjo med lilla dottern gjorde vi oss redo för att traska bort till Avenyn och Götaplatsen. Kulturkalaset bjöd på Mustasch och det kunde vi ju inte missa (även om min Ralf-crush gått över lite)! Så iväg gick vi med barnvagn o stora hörselkåpor till lillan och vin i en petflaska till oss. Redan där borde jag börjat ana oråd. Vin i en petflaska liksom. När gjorde man det sist?

Väl där fick jag tillslut ordning på en annan mycket god vän som jag inte träffat på några år för mycket nu. Vi har känt varandra i ca 15 år kom vi fram till och även om det ibland går lång tid mellan varven är vi verkligen rejält goda vänner. Han är en sån som är beviset på att man kan vara jättegod vän med sina ex. :P

När Mustasch spelat klart sin finfina spelning, där min Ralf-crush återuppstod en sväng, började vi traska neråt stan igen. Lou fick gå ut på grönbete och Fidd tog med sig dottern hem, fast sällskap fick han hela vägen för vi hade fler vänner som hängde på Andra Lång som vi mötte upp. Blev en hög billiga öl i fler goda vänners lag och stämningen var verkligen sådär fantastisk. Alla var på strålande humör och det var bäddat för en ordentligt bra kväll. Så när det stället körde ut oss gick vi såklart vidare och hamnade på Nef där allt bara fortsatte.

Ni vet de där kvällarna där allt är så fruktansvärt bekymmersfritt att vardagen som kommer sedan nästan gör ont? När man väl landat alltså... Vilket jag inte riktigt har än... En sån kväll var det i alla fall. Vi var alla ganska så rejält kalas men alla inom gränserna för att det ändå skulle vara skoj. Jag och min gamle gode vän skulle vara varandras wingman... Det gick åt helvete. INGET raggbart i sikte! Fast det störde mig inte då. Jag hade mina bästaste polers på plats.

Inte ens när jag insåg att jag missat sista tåget hem blev ruggades mitt goda humör utan när det väl var dags att dra sig hemåt när även Nef körde ut oss åkte jag helt enkelt med min gamle gode vän och där blev jag sedan kvar till 17tiden idag. Många timmars sömn blev det inte men mycket prata och mysa och bara vara. Precis vad jag behövde samtidigt som det sätter igång ofrivilliga processer i en stackars överprocesserande hjärna. Det är egentligen ganska fascinerande hur påverkad man kan bli av vissa varianter och på vilket sätt. Samtidigt som man vet att det inte är på riktigt. Haha.

Mitt oförskämt braiga mående var skitbra fram till att jag skulle dra mig hemåt... Blääää där kom bakfyllan! Huga! Jag är nog för gammal egentligen om man ser till det hela taget. Fast det var gött att få känna sig levande. Nu behöver jag bara en amatörpsykolog till vän att älta lite med! ;)


men snälla rara GP

Idag varnar tydligen SMHI för ett nytt regnoväder, söndag-måndag regnade det nämligen såna mängder i gbg att det var rejäla översvämningar överallt. Så på gp.se idag handlar de första rubrikerna om det nya regnet och så den här fantastiska om regnet som inledde veckan:

"Minns du skyfallet över Göteborg"

Ehh... Ja vi får väl hoppas att folk som var i Göteborg då faktiskt kommer ihåg det som hände FLERA DAGAR sedan. Gudars skymning gp. Kom igen va!

parkeringsplats

Min flytt närmar sig med såna otroliga stormsteg att jag nästan får svårt att andas. Men det blir säkert bra när det är gjort... Hoppas jag! :P På måndag åker vi upp och åker till IKEA för inhandling av det sista som behövs, fick vara fodervärd åt Emelies micro så det slipper jag fundera på i alla fall... ;) Sen åker jag nog upp igen på tisdag kväll eller onsdag för riktig inflytt... :P

Och nu precis ringde jag och fixade parkeringsplats, glömde fråga vad den kostade men skitsamma, måste ju ha en så det får gå. Huga. Huga huga huga!

några hundra miljoner någon?

Ingen som har lite pengar till övers o vill köpa ett hus till mig eller? Kostar bara ca 300 000 000! :D

Blev inspirerad av Matilda (ni borde kunna hennes adress vid det här laget ni som läser här ofta, känns nästan tjatigt att länka... ;)
http://showjumper.se ) som hade länkat till en dunderfin gård nere i Skåne som var till salu. Så jag gick in på redfin och började kika på Malibumansions igen. Ojojoj. Den där hästgården för dryga $40 miljoner låg kvar ute... Men jag hittade nog en ännu bättre nu. Utan stall men med mer bilder på huset och de ligger nästan grannar ändå... ;)

På hemsidan kan man göra en snabb uträkning på vad ens månadskostnad kommer bli för lånet o så... Om man lägger 20% handpenning (defaultläget), 9 000 000 dollars, och tar o binder räntan på 4% och i 30 år så blir det en nätt månadspeng på dryga 171 000. Dollar. Dvs cirkus en miljon kronor. I månaden. SICK!!!!!!!!

Men jag känner att jag skulle kunna trivas där...


http://www.redfin.com/CA/Malibu/28060-Sea-Lane-Dr-90265/home/6855712

alltid en ny dille

Kroppen har nog lyckats anpassa sig lite till att stalljobba och jag är inte alls lika mör längre. ;) Idag var det ju dock helg och jag skulle bara dit för ridning och omhändertagning av en häst. + lite annat såklart. ;) Men kul var det att komma dit och det första man hör från fröken chef är att hon tyckte det var riktigt kul att komma till jobbet idag eftersom allt var i så himla fin ordning. :)

Fick sen ridit ett riktigt riktigt fint pass på finaste piri! ÅH vilken häst det är. Snacka om att man blir lyrisk. Speciellt på pass som idag när grunden satt som fan men man får kämpa lite för att få det ett steg längre- och att det steget funkar! Åh åh åh. Det är då man lever på riktigt. :)

Kvällen har tillbringats hos Lois och Fiddie med ett par till goda vänner, sen lurade vi faktiskt ut Lou på en öl till för nästan första gången sen hon blev mor för lite för många månader sen. ;) Jag gick med vidare sen men efter att vi lyckats finta oss förbi fetingkön via VIPkön och det kostade 150 pixers att gå in kände jag att jag istället går till tåget o tar god tid på mig.... Och nu sitter jag i min säng o har slängt i mig lite nattmat o ska sova. Och lyssnar på nya dillelåten Love Love med Take That. Vet inte om jag ska skämmas eller inte, men väljer inte eftersom det är synthpop. O att jag inte riktigt tror på att det är Gary som sjunger (när det inte är Mark alltså). För det hade passat in på valfri synthklubb liksom. Skumt som fan. :D


tid

Jag förstår inte hur allt kan ta så himla lång tid när man (eller i alla fall jag) jobbar i stall!

De stora momenten tar inte så lång tid tycker jag inte i och för sig. Mockningen går ganska fort känns det som i alla fall. Men alla småsaker. Allt pyssel. Jisses Amalia! Igår flöt allt på ganska bra trots vissa missöden som dock inte hände mig men ändå påverkade planeringen. Idag ska jag jobba senare för jag har kvällsfodringen eftersom det är lektionsfritt idag. Så jag åker dit o mockar o tar sen in dem lite senare eftersom vädret är fint också. Måste komma på när jag ska åka, måste vara klar till att jag ska möta upp Hanna o hänga lite innan jag sen kvällsfodrar, och det är mockning, intag, lunch/emfodring, städning och ridning av Dojjan som måste göras... Hmm... Skönt var det i alla fall att få sova lite idag!

På måndag måste jag vara där senast 8, men kan dra så fort hästarna är inne och på tisdag ska jag morgonfodra så då blir det ännu tidigare. Men ännu mindre för mig att göra visserligen. :)

Nä det är nog dags att sätta fart!

Vet inte om filtret jag använde blev sådär värst super... men det är ju inte bilden heller så det jämnar ut sig... ;) Jag och Dojjan igår.

ikea ftw

Jag och Lou + dotter spenderade eftermiddagen på ikea idag. Jag behövde få inspiration och planera lite vad som behövde köpas till lägenheten och hon ville väl ha lite småprylar. + att ikea aldrig är fel. ;)

Stod länge o väl o kikade på de olika klädslarna som finns till soffan jag fick från föräldrarna. Den som är på är helt ok men passar liksom inte riktigt in i hur jag vill ha det. Tyvärr är ju klädslarna så jäkla dyra, de jag vill ha kostar minst 2200 vilket inte känns riktigt värt. De billigare är inget snygga, förutom den vita men vit soffa är så himla opraktiskt när man är bra på att skita ner saker.. :P Funderar på att ändå ta den något diarréfärgade klädseln och hoppas på att det funkar bättre när man drar dit lite kuddar o annat i finare färger som passar ihop. ;)

Sen tror jag att vi löste frågan om hur jag ska göra med avdelare mellan alkoven och rummet. Ville ju ha en "halv" expedithylla, och lägga den ner och så ha TVn på, men istället kom vi på att man kunde köpa två små expediter och så kan man ställa dem som det funkar bäst, vilket dessutom blir billigare! Woohoo!

Dagens besvikelse var nog dock barstolarna... Är ju ett inbyggt barbord typ, som delar köket från resten av rummet så två barstolar vore ju käckt. Men vilken skit till barstolar dom hade om man inte ville lägga 500:- per stol, eller ha något som i princip vinglar sönder bara man tittar på den.... Får se hur det blir med det!

Nu är jag i alla fall lite sugen på att få fixa iordning med allt där uppe i lägenheten, dock inte dödssugen på att flytta. Det är alldeles för snart. Jag är inte färdig med min sommar i Göteborg än. :(

Mör!

Om jag är mör idag så undrar jag hur jag kommer må efter imorgon och är SÅ glad att jag är ledig på onsdag! ;)

Tänk hur många timmar man kan jobba utan att det känns som att man får något gjort?
8:15 åkte jag hemifrån, 19:10 kom jag hem... Pust! Fast imorn tänker jag nog låta bli att rida två hästar, för det tar helt enkelt alldeles för lång tid. Och så orkar jag nog inte heller.

Mocka 11 boxar, strö de som behövde strös, bära ut lunch och em hö, sopa, äta lunch, städa här o där, fixa o dona med sadelgjordar o schabrak, ta in hästar, mer fix och don, göra iordning Piri och rida honom, pausa en kortis, mer städa, gör iordning Dojjan o rida honom... Sen vart jag ganska slut.

Imorn blir det samma fast med höpåsar som ska packas och annat fix o don. Puh!


(För övrigt förstår jag inte hur personer som
Matilda lyckas!!! Shit! eller så är jag bara ovan... :D )

Roliga appar

Jag har skaffat mig några nya roliga fotoappar... Den senaste provade jag igår när jag egentligen var ute på en promenad/joggrunda men passade på att sätta mig och andas lite nere vid sjön... :P

En app där man kan använda långa slutartider, vilket kan bli rätt coolt tycker jag själv. Jag är så nördig att Nikki Sixx och hans fotande har fått mig att vilja fota mer igen. Fånig anledning kanske men kul är det så skitsamma! ;)

Imorn blir det slut på mitt sommarlov o jag ska jobba mån, tis, tors och fre i stallet, nästa vecka får vi se. Tack o lov blir det lite sovmorgon minst imorn, men troligtvis alla dagar. Slipper nämligen morgonfodra! Även om det typ är det mysigaste att göra. :) Möta alla hungriga hästar, ge dem mat, lyssna på dem när de nöjt tuggar och ta fram egen frukost... Men sovmorgon är nog ännu bättre. Haha. :D

Bilder från igår...
Ljuva sommar

Att fly en stund är aldrig dumt när man inte mår som man ska. Lyckas man fly tillräckligt bra för att faktiskt hålla ångesten borta utan alltför stor ansträngning är det helt underbart. Och det lyckades jag med idag.

Jag och Lou hade bestämt att vi skulle åka o bada om vädret var bra, och det var det ju, så vi möttes upp hos hennes föräldrar ute i Askim och gav oss ner till Marholmen efter lite tjöt med hennes syster. Det var ett gansak otrevligt moln inne vid huset men ute på själva Marholmen var vädret verkligen helt perfekt. En lagom bris som gjorde att man inte blev alltför varm, inte för mycket folk även om det var en del, och underbar vattentemp. Satt såklart snett så dagens bränna är ganska het men vad spelar det för roll egentligen? Sjukt trevligt var det med L och hennes fina dotter.

Sen fixade F middag åt oss medan vi tog oss hem till deras lägenhet i stan. Rejält lyxigt var det och sånt som får mig att älska Sverige. Fast samtidigt sakna Californien. Hav, strand, perfekt väder, underbar mat och härligt sällskap. Tack!


perfekt soundtrack

Dålig dag idag.
Mycket dålig.

Perfekt soundtrack när det känns som att kroppen ska sprängas av ångesten och att ens andas kräver all fokus: Sixx:A.M.

Kanske Heroine Diaries i första hand.
Och nånstans finna tröst i att jag i alla fall inte knarkar.
(även om jag ibland funderar på om det är en bra eller dålig grej när det är som värst)