En helt vanlig morgon i Masai Mara

Hittade den här bilden, o gjorde den till profilbild på fejjan igårkväll när jag o Frida kollade på Lejonkungen och längtade tillbaka till vårt kära Kenya.

Bilden är tagen på våran första morgon i Masai Mara, då jag var en av de som hade den otroliga turen att bli lottad till att få ta en luftballongstur i Mikes ballong. Vi fick gå upp i ottan, och våran underbara lille Caleb hade då fixat te till oss.. Sen fick vi se till så att Jens vaknade och körde oss bort till Mikes, där vi fick mer te och fick se på när de fyllde ballongen, fick lite info och sen fick hoppa i och en ballongfärd över ett gryningens Masai Mara. Jag var hyfsat skitnervös över det hela eftersom jag är sjukt höjdrädd, tack o lov kunde jag krampaktigt hålla Emelie i handen och eftersom vi behövde sitta ner i själva lyftet och jag hade ett litet kikhål i korgen (läs "trappsteg") precis där jag satt kunde jag liksom försiktigt kika lite medan vi steg upp i luften och när vi väl fick ställa oss var det rätt chill och efter att ha sett den fabulösa utsikten var det helt glömt.

Det är omöjligt att säga hur länge vi flög, tror det var någon timme. Vi flög högt högt och lågt lågt (touchade gräset typ så man trodde vi skulle krascha, var även i någon trädtopp här o där. :D ). Vi flög över slätterna och över floden. Det var verkligen en once in a lifetimegrej eftersom piloterna är jävligt schyssta och låter oss fylla de tomma platserna i ballongerna (flyger bättre då) utan att betala de ca $400 det annars kostar...

När man sen landar, någonstans ute på savannen, så kommer teamet och möter en, turisterna i våran korg fick åka finbil med Mike bort till frukosten medan vi fick vänta på att ballongen packades ihop, i sällskap av dagens extrapilot J.P. som också åkt med, och sen åka i korgen på lastbilsflaket bort till frukostsiten. Väl framme hade de hittat en rejält vacker bit savann, där en frukostbuffé var uppdukad och två kockar stod och tog beställningar på ägg, pannkakor och våfflor också... Självklart fanns där en liten gammaldags tvättbalja för att tvätta händer och ansikte, och en spegel för tillfix... Och bakom en av lastbilarna stod en liten toalett- SPOLBAR!!!!! :D När turisterna var färdigätna fick vi en andra sittning med Mike och JP, som inte var ledsna över att få korka upp en till flaska skumpa... :) Där satt vi och tjötade och njööööt ett tag innan vi blev "kidnappade" hem till JP. Mike körde och bara bilresan var en upplevelse. Haha. Hemma hos JP fick vi en fantastisk resten av förmiddagen med öl, många skratt och fantastiska vyer ut över halva reservatet.

WOW vilken dag det var, för resten var precis lika fantastisk. Den kvällen, när Jens kom tillbaka till vårat camp, var jag tvungen att ge honom en stor kram och tacka honom för att han tog med oss dit, för det var nog den bästa dagen i mitt liv.


Efter ballongfärden, väntades på att den skulle packas ihop så vi kunde åka vidare.
Det var sjukt gött faktiskt... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback