It's over

Nu är jag nästan helt klar med mitt pluggande för den här omgången. Idag inleddes redovisningsveckan då alla ska redovisa sina exjobb. Jag hade turen att få redovisa och opponera redan idag så nu kan jag bara njuuuuta resten av veckan- helt underbart! Men en tuff vecka kommer det bli.

I lördags var det examensbal- ack så roligt!
Sen blir det nu grillning och andra roliga aktiviteter varje kväll hela veckan.
Så nu har jag några minuters vila innan det bär av mot systemet och roligheter! :D

sista kvällen med gänget

Fast riktigt så illa är det inte, men nästan!!!

Ikväll är den sista vanliga pubkvällen innan jag slutar på skolan här i Skara. Det känns jättetrist men samtidigt rätt skönt. ;) Vi hade lådbilsrejs idag, för hela 3 anmälda lag! Det vi inte visste när vi anmälde oss var att rejsen skulle gå på gräs.... Våran "bil" var inte byggd för gräs... Nåja... Vi kom sist, precis som vi ville. Sen tog vi en tur med våra bilar runt om i Skara, vilket var uppskattat av många, mindre uppskattat av vissa tråkmånsar.

Ikväll blir det grill och sen tömma baren!

Men innan det ska jag ha hunnit komma igång med min presentation som ska övas på imorgon eftermiddag... Huga... :P

när inget kommer fram

Klockan tickar alldeles för snabbt ibland. Jag tar examen nästa fredag och innan dess ska jag förutom roligheter hinna med att presentera mitt exjobb och opponera på ett annat. Den här veckan har vi rätt mycket att göra men ändå lyckas jag inte få tummen ur och göra det jag bör.

Har sedan jag kom hem från en shoppingrunda i Skövde idag endast lyckats få mer och mer ångest. Sådär så att det kryper i hela kroppen och man inte vet varken ut eller in.

Det är nog helt enkelt lite mycket att ta ställning till just nu.
Planen var att åka till USA efter sommaren och vara där i ett år, det är nu eller aldrig på den punkten mer eller mindre. Men så har en massa skit hänt bland folket på anläggningen där och jag vet inte alls vilka möjligheter jag kommer ha där längre, eller hur jag ska få reda på sanningen om det som hänt och vem jag ska tro på. Samtidigt blev jag RUSKIGT besviken nu i helgen på saker i stallet här hemma. Sen så har vi mina smågrisar som jag såklart inte vill lämna. Och så ska man ta tag i lägenheten och få den såld. Och bestämma sig för vilken master jag ska läsa sen, om jag nu inte ska försöka komma in på veterinär igen.

Och så ska man leva. Leva, inte bara finnas till.

skor, smycken och frisyr!

Var iväg till sömmerskan idag för att kolla ändringarna hon gjort på mina kära klänningar. Och so far so good! :)

"Bal"klänningen fick hon ändra en grej på som blivit för tight, men det var inget svårt alls. Och jag vet inte om jag tycker att klänningen är den mest smickrande i världshistorien, men den är så FIN! Så jag måste nog använda den oavsett, speciellt nu när vi lagt ner pengar på den... :o

Den rosa klänningen blir SKITFIN! Nu ser den ut som jag tänkte att den skulle! Hurra! Tänkte ha den på självaste examen och det kommer bli finfint, fast kanske lite uppklätt? Nåja, skit i det för fan! :D

Men åter till balen...
Nu kommer ju alla dilemman med frisyr, skor och smycken. Jag och min käre mor kom fram till att pärlor borde funka. Men vad gör jag med mitt hår? Och skor?

Köpte ett par skor som kan fungera som nödlösning, öppet köp på dem... Söta sandaletter med kilklack i kork typ, o så svarta läderremmar. som sagt, kan fungera men är egentligen inte rätt alls. Vill ju spela på 50tals-inspirationen på klänningen. Men är i behov av hjälp! Hittade ett par SKITSNYGGA replaypumps som hade vart perfa, men de var FÖR höga och smala i klacken. Hittade ett par andra med kilklack som var skitsöta men fanns bara i fel färg.... Hopplöst!

Så någon som har några tips?
På frisyr, smycken och skor?


Klänningen...

Ett ganska trevligt sätt att avsluta ett r...

201005221503 (MMS)

Ett ganska trevligt sätt att avsluta ett ridpass på! Eller vad tycker ni? Skrittade ut en kortis o gick sen in o tog av fia utrustningen o duschade av henne- hon var rejält svett trots att vi inte jobbade supertufft... Sen ut o torka o äta massa gott gräs! Mums!


Hoppsan!

Idag proppade jag i mig två Bamyl Koffein innan jag åkte till stallet. Var rejält schleten men tänkte att rida igenom Fi orkar jag säkert, även om det inte blir något jättepass. Blev sen lite sugen på att hoppa något skutt, så Å tyckte att jag skulle ta hoppsadeln och hopptränset så att jag kunde ta ett skutt om jag ville när jag väl var i ridhuset. Ojojoj vad svårt det är att rida i hoppsadel när man inte gjort det på ett år! ;)

Handskarna jag köpte idag som nödlösning tills jag kan köpa vettiga var dock SKRÄP! Så tjocka att jag inte ens kunde stänga händerna om tygeln och alldelels för klibbiga på gummityglarna. Fick ta av mig och rida utan, trodde inte det skulle gå men Fia blir inte så stark på det bättet så det gick faktiskt finfint! :)

Fia kändes helt OK och trots att det kändes helskumt bara att stå upp i galoppen bad jag om hjälp att få sänkt ett hinder till den lite smålöjliga höjden på ca 40 cm. ;) Pulsen steg på en gång men det var ju bara att göra! Travade på första gången och Fia blev lite överraskad över att hon skulle hoppa med mig på ryggen, och dessutom ett sånt litet skithinder som knappt får kallas hinder, men glad blev hon! :D Tog det en gång till men i galopp och var sen nöjd med det. :) Ville bara få känna att jag kunde ta mig över ett hinder och skapa ett större hoppsug så det dög bra. :) Fia blev SÅ glad över det hela också. :D Skrittade av ute och var lite skakis där i början. Jisses vad hopprädd man ska vara! :P

Men sugen blev jag och jag fick gärna låna Fia och ta en hopplektion på henne nångång innan hon ska iväg på sommarkurs, vilket hopplärarAnna tyckte lät som en mycket bra idé! Ska vi bara få ihop en tid till det också! :)


Det är rätt fånigt hur man kan bli så glad över något så litet! Två små skutt över världens minsta hinder och jag är helt överlycklig. :P Tack snälla Fia för att du är så jäkla trygg att hoppa med! :D

Världens bästa Santa Fe!


Surt, men inte oväntat

Eftersom man inte är tillräckligt stressad såhär på torsdagen före söndagen då exjobbet ska skickas till opponent så tänkte kroppen min att det var dags att ta med lite sjukdom i ekvationen! Än är jag inte så stressad över det, för det gör bara lite ont i halsen, men om det blir värre och jag blir sjuk på allvar så kan det vara liiiiite svårt att få ordning på allt till söndag.. :S Får väl prata med opponenten, handledaren och examinatorn i så fall så löser det sig nog, men ändå!

Hade ruskigt roligt igårkväll! Började inte så bra med att min festdejt bangade sisådär 21:34.... :D Men det är ju chillarns när en hel hög med klasskompisar skulle dit, mötte helt enkelt upp några andra där! Och sen hade vi fått info om gratis inträde, men så vart det ju inte alls. :P Nåja! Man har ju så bra vänner så allt var bara skoj och vi drack, dansade och hade så roligt så roligt! Blev bjuden på både tequila och drink, så jag var väldans nöjd på det stora hela. Kanske lite missnöjd med vissa andra saker, men det var inget jag inte visste om så jag försökte/försöker låta bli att låta det störa mig alltför mycket!

Nu är det nog dags att sätta fart med dagen!

Releasefest igen! Fast den här gången stod...

201005191499 (MMS)

Releasefest igen! Fast den här gången stod jag inte på nån fräck gästlista utan fick snällt betala för mig... :)


önskelista

Jag önskar att jag hade en knapp där jag kunde stänga av min hjärna så att jag slapp överanalysera och fundera så mycket på saker o ting. Bara trycka på en knapp så det det poff och så var alla såna tankar borta. Jisses så skönt det skulle vara!!!!!

Motivation- I needs it!

Usch, ridningen är knappt rolig alls just nu. :(
Passet igår gick egentligen rätt bra. Försökte vara noga redan från början med att mjuka upp sidorna på henne och vara noga med att mjukheten kom bakifrån och inte låta henne bita sig fast i någon tygel. Tänka sig att det visar sig att det fungerar när man är konsekvent och påverkar det som behöver påverkas? ;)

Blev en lång framridning, typ en kvart för lång för att jag skulle vara nöjd men men. Sen började vi jobba med galoppdel ur LC och LBprogrammen eftersom det är lektionsmästerskap snart och nån av de andra ville träna på de delarna. Jag behöver egentligen jobba mer med traven nu så min låga motivation blev inte bättre. Fia var dock fin och red jag bara rätt så blev det riktigt bra. Jag måste tänka på att inte falla fram när jag gör volterna och sen inte bli fast i innertygeln när vi ska ut på rakt spår igen. Och får jag bara till det blir hon superfin. :) Vi började i högern och i vänstern sen hade jag lite svårt att få ihop det. Det fattades fortfarande lite lite i vänstersidan och så lyckades jag tappa ut tyglarna inför varje fattning vilket ledde till att jag behövde korta upp dem i galoppen varpå volten blev sen och oplanerad...

Så vad gör man då? Jo kortar upp tyglarna INNAN fattningen och vips så blir allt mycket bättre! ;) Hon blev riktigt bra faktiskt och hon försökte inte dra alltför mycket när vi gick rakt fram och avbrotten kändes rätt hyfsade faktiskt. Sen fick jag en känsla av att jag bara måste öka efter volten, och OJ OJ OJ vilken ökning vi fick till! Helt klart min bästa galoppökning någonsin och det är sååå häftigt när sånt fungerar! Hela hon växte under mig och hon blev lätt och mjuk. Upptaget hade kunnat vara bättre men var tydligen inte så illa som det kändes utan absolut godkänt det med. :)

Avslutade galoppövningen och travade lite och hade en rätt go känsla där med aktiva bakben och så var hon ganska lätt i handen också. Hon var dock supertrött så det blev en kort avtravning och sen var det bara att sitta av stackarn. :P Hon verkade dock väldigt nöjd och gick o frustade och ville sen bara ha godis o kel när vi väl var i stallet igen.


Men om man nu lyckas med ett såhär härligt ridpass, varför känns det bara skit? Varför får jag låtsas när jag ringer till Å och säger att jag hemskt gärna vill rida fre-sön även denna veckan? Varför är det inte roligare att rida just nu? Det fungerar ju, och fungerar bra... Och jag som annars bygger hela min värld runt att jag på helgerna får komma bort och rida, varje veckas höjdpunkt liksom.. Jag känner att jag inte alls vet hur jag ska hantera det hela när jag bara känner att jaha, till helgen måste jag rida igen... :(

Blä! :(
Piri verkar iaf vara frisk och kan nog snart börja sättas igång igen. Mejram är det sämre med och hon ska åka och röntgas... :(

hälsosamt plugg?

Huga... Satt uppe till 4 inatt och skrev på min diskussion... Behövde ju få ihop tillräckligt för att inte skämmas när jag skulle skicka in det till min handledare igen idag. Egentligen skulle det varit färdigt nu, men de planerna fick jag ge upp!

Jag har dock en viss liten panik över att jag kanske gjort helfel med diskussionen, och har inte ens en aning om ifall jag uppfyller alla betygskriterier för att få min 5a på det hela. Yikes!

Är sjukt trött, höll mig vaken med red bull och fick sedan knappt 4½ timmes sömn. Ska duscha och packa ihop mig nu så att jag kan köra hem till Skara igen och fortsätta med det hela. Gud så skoj... :S Det är dessutom Skaravecka för en hel hög med veterinärer och agronomer, så det är fullt ös i veckan med fest tis-tors. Hur ska det här sluta?

när man vill mer

Tar en kort paus i mitt nattliga exjobbsskrivande, som tyvärr går såpass dåligt att jag inte alls förtjänar en paus, för lite hästbloggande! Tänkte egentligen klänningsblogga men har inte sladden till mobilen här så det får bli imorn!

Jag är lite lätt frustrerad över min hästsituation just nu. Fia är en helt fantastisk häst, men på det lilla jag rider kan jag inte få henne dit jag vill vara, jag är inte tillräckligt skicklig för det helt enkelt. Jag tycker verkligen att det är roligt att rida henne och är verkligen tacksam att hennes snälla ägare låter mig göra det, men ändå... Jag vill mer!!! Jag vill sitta och slipa på LA, och inte bara kämpa för att kanske kunna rida en LA:1 på över 50%. Jag vill vidare! Det känns dock lite bortskämt av någon som gjort hela 5 lokala starter på LC och LBnivå, men ändå... ;)

Fia var superfin till att börja med igår, men det var hinder framme och vi var 7 pers som mest i ridhuset, där några var lite mer i vägen än andra, så det var inte helt enkelt att komma till ordentlig ridning heller. Det var dock jobbigt att känna att hon var superfin och sedan tappa det och inte hitta tillbaka. Skit också! Det var dock apvarmt i ridhuset så hon kan ju helt enkelt bara ha blivit trött också... Så idag hoppade jag på bättre men det blev ingen härlig känsla alls. Hon kom inte igenom i vänstersidan under framridningen och då blev det inte lättare i den följande övningen heller. Bitvis kändes hon iofs fin, och några steg här o där riktigt fin, men inte mer än så förrän det var dags att trava av henne, DÅ lossnade hon.... :P Lena tyckte dock att hon varit fin men jag tror hon bara var snäll när hon sa det... ;)

Jag känner mig riktigt frustrerad och vill ju bara komma vidare egentligen. Jag var inne hos Piri en sväng både igår och idag och jäklarns vad jag saknar att rida honom. Det var nästan så att jag fick lite ont i hjärtat tom. BLÄ!

Kan jag inte få hitta en stooor summa pengar så att jag kan köpa den lilla prinsen och leva lycklig med honom i alla mina dagar? :P

Inspiration!

Jag var kanske inte direkt fräsch som en vårmorgon när jag vaknade imorse. Även om det inte blev superblött igår så blev det inte supermånga timmars sömn och den allmänna stressen som ligger över en nu i exjobbstider gjorde nog inte saken bättre....

Men jag fick diskat och fått ihop mig och kom iväg från Skara i någorlunda tid och kunde brumma iväg till Kungälv utan risk att missa Saras start! Det var faktiskt rätt skönt väder enligt mig, jag var inte tillräckligt pigg för att orka med sol och fint väder, så det mulna men regnfria passade mig perfekt! :) Mötte fd grannarna det första jag gjorde och det var jättekul att träffa dem igen, var riktigt längesen sist!

Battis och Sara var fina som vanligt (vad Sara än säger om det hela ;) ) och det är verkligen jättekul att se dem igen- vad LÅNGT de har kommit sen jag började hänga med på deras träningar för tränaren B! :D Battis var dessutom uuuurtjusig i sitt fina kandar och jag är imponerad över alla som klarar av att rida ett helt pass med kandar, jag får bara ont i händerna! (Fast det var ju innan jag lärde mig rida med graman, numera kanske jag skulle klara av de dubbla tyglarna?)

Fick ju bli kvar och se på MSVklassen också för att få se fd grannen. Hennes häst är verkligen i min smak, åh så fin!!! Tiden segade dock på och det blev lite långtråkigt att titta och ännu värre var det för dem som då lyckades rida fram VÄLDIGT mycket för länge, även om hon mest skrittade såklart. Men hästen var trött och kissenödig så de var väl kanske inte dödsnöjda med dagen, även om själva ritten gick efter förväntan med de förutsättningarna.

Åkte hem rätt så omgående efter hennes ritt- dödstrött var jag! Men det är kul att vara iväg, dels att få snacka skit med en massa trevliga människor, men även att inspireras av fina ritter och fin ridning. Men även känna att MSV faktiskt inte är så jäkla omöjligt, för alla som rider sitter inte på hästar som är WOW och rider inte sådär strålande bra heller. Det finns vanliga dödliga även på den nivån! ;)

Så som tur är har jag nu Fia 3 dagar i rad, massa ridning och oj vad bra det ska gå! ;)
Lär ju gå skit bara för det men vafan. Lektion både lördag och söndag så något ska vi väl lyckas åstadkomma. Ska väl se om jag borde anmäla mig till lektionsmästerskapet också, och vad för starttid jag kan få i så fall, se om det blir värt det med balen o allt samma dag...

Hemma!

Nu är jag hemma igen efter kvällens bravader. Avslutningen blev riktigt rolig om än något pubertal, men vad gör väl det bara man skrattar eller? :)

Imorn hoppas jag på ett gott mående och bra väder så att jag kan åka och kika på Sara när hon tävlar finalen i div 1. Såg på fejjan att mina fd grannar skulle iväg och tävla också, och kände att så värst många tävlingar kan det inte vara imorn, så efter en extra kik på startlistan såg jag ju att den lilla tjejen jag brukade sitta barnvakt för ska tävla MSVklassen på samma tävling... Hej o hå hur gick det till att det lilla barnet blev vuxet och började tävla på de nivåerna? :D

Har börjat få en hel del mer kommentarer nu här på bloggen, vilket är jätteroligt. :) Inte för att det är många kommentarer nu heller, men bra mycket mer än normalt, dvs inga. ;) Så fortsätt kommentera! :D Om inte annat så för att jag får tips om fler bloggar att läsa. :)

Dags för sängen tror jag bestämt... Har en del att fixa med här hemma i lägenheten innan jag kan åka imorn så kommer jag upp för sent blir det ju inget tävlingstittande... :(

TV-spelstema är det ikväll. Några musikare...

201005121488 (MMS)

TV-spelstema är det ikväll. Några musikare gör om tvspelsmusik till hårdrock mer eller mindre... Roligt är det iaf! :)


Hisingens Zoomarknad - igen

Jag fick häromdagen en kommentar till ett gammalt inlägg från september förra året om Hisingens Zoomarknad. Kommenteraren lämnade ingen kontaktinfo så jag kan inte bemöta hennes kritik direkt, och eftersom jag tycker att det är ett väldigt viktigt ämne så tar jag upp det här.

Bakgrunden är alltså att jag var i den aktuella djurbutiken och hörde hur en i personalen (som ska vara son till ägarinnan) pratade med en annan kund om vilken bur hon skulle köpa till marsvinET hon skulle köpa. Alltså ett marsvin, ett ensamt ett. Det står uttryckligen i djurskyddsföreskriften för dessa djur att de inte får hållas ensamma. Vilket personal i en zoobutik ska veta om och verkligen inte sälja ett ensamt djur. Han visste ju dessutom att hon inte hade fler hemma eftersom hon skulle köpa en bur och han tyckte att den lilla buren räckte när hon bara skulle ha ett. Jag konfronterade honom om det hela och han hade inget bra svar utan blev mest väldigt nervös.

Jag är inte den enda som har haft klagomål på stället heller, och de har fått in en hög med anmälningar till djurskyddsinpektören genom åren.

Kommentaren jag fick:
jag har läst massor av klagomål om hisingens zoomarknad, och visst första gången jag var där tyckte jag också det var ofrächt. dock är det inte ofrächt, burarna är fina och rena, dock är stället lite litet och det är inte renoverat. så stället är gammalt inte smutsigt.
jag har köpt alla mina djur där. 10 hamstrar och 4 kaniner, och de är otroligt duktiga på att hjälpa än. och något som är väldigt gulligt är att tanten som äger affären ska sälja ett djur till mig så pussar hon alltid djuret och blir nästan tårögd när hon ska sälja den, så ni som säger att de inte bryr sig om djuren, bullshit!
jag visste inte hur man i början klippte klorna på kaninen, inga problem var bara att komma dit fixade dem det. jag fick en hamster en gång som bara fräste och inte gick att ta i, inga problem, jag fick lämna tillbaka den. de har jättebra service. men kom ihåg har du fördommar och är kaxiga mot dem blir det ju så tillbaka. de är jättetrevliga och otroligt hjälpsamma mot mig och min mamma när vi är där. så sluta klanka när hisingens zoomarknad!



Det handlar inte alls om att jag tycker att stället är ofräscht eller smutsigt på något sätt. Det har jag faktiskt aldrig tänkt på, och skulle skita fullständigt i så länge det inte var ofräscht hos djuren, vilket jag inte tycker att det har varit.

Att djurbutiker hjälper till att klippa klorna är mer regel än undantag och jag skulle snarare tycka att det var väldigt dåligt av dem om de INTE hjälpte till med det. Självklart bör de även visa en när man köper djur hur man ska göra det på ett bra sätt. Att de byter in djur som inte går att hantera känns också ganska självklart. Och inget som gör dem till en bra djuraffär.

Innan den dagen då jag bevittnade hur de bryter mot svensk djurskyddslagstiftning så tyckte jag inte det minsta illa om affären. Visst hade jag väl hört antydningar om att de inte var de bästa men jag hade inte sett det själv och brukar försöka låta bli att döma efter rykten. Jag var heller inte kaxig, jag frågade rätt så lugnt varför han gjort som han gjort. Och egentligen ser jag inte riktigt vad det spelar för roll? De bryter mot djurskyddslagstiftning, vilket inte har något som helst att göra med min attityd mot dem. Det var inte min attityd som tvingade dem till det direkt, jag var ju en villigt handlande kund när jag hörde konversationen med den andra kunden.

De har också alltid varit trevliga mot mig innan, men för mig spelar det ingen roll hur trevlig personalen är om de inte bryr sig mer om djuren och djurskyddet än så. Och borde inte spela någon roll för NÅGON som anser sig vara en djurvän. Att hålla ett marsvin ensamt är bland det värsta man kan göra mot det. De är väldigt sociala djur vars hela existens bygger på att de har en flock. Att inte ha kompisar är EXTREMT stressande för dem. Och att då som djuraffär sälja ensamma marsvin, det tyder på total respektlöshet mot dessa djur och är totalt oacceptabelt. Det finns ingen som helst ursäkt för det och hur man kan försvara någon som gör något så vidrigt förstår jag inte riktigt. Att de är trevliga mot kunder är knappast något som väger upp. Jag antar att det bara beror på okunskap.


Roland och Glenn när jag haft dem i en månad ungefär...



(Undra om jag inte ska ta mig dit snart igen och fråga om de slutat sälja ensamma marsvin?
)

bara ett pass

I helgen blev det bara ett ridpass för mig. Alldeles för lite om jag får säga det själv!
Eftersom det var hopptävling på söndagen låg våran lektion på lördagen och det var bara jag och en till som kunde vilket inte var helt dumt. :D Fifi var fin från början och det var bara att köra på med det vanliga jobbet att få henne jämn och att svara framåt o bakåt utan att bli hängande i handen. Lena var på extra om sitsen också- jobbigt men det behövs ju! Och så mycket bättre det blir också... :P

Fick sätta henne i arbete ganska tidigt i galoppen också för att inte bara låta henne rulla på utan att det hände något. Så helt enkelt samma tänk som på Piri- ta tillbaka henne så mycket hon kunde, återigen skitnoga att hon inte blev hängande i handen när jag gjorde det, och sen fram. När vi red fram skulle hon dels svara kvickt, men också bli kvar i balans. Hon var väldigt duktig faktiskt och det var väldigt kul att jobba med det! I högern som jag började med är hon inte så stark men hon kompenserar det med att vara så jäkla ambitiös så hon tar verkligen i och blir liksom inte slapp... I vänstern däremot så orkar hon korta ihop sig men blir då istället lite trist eller hur man ska säga det. Men när jag var noga med att sitta rakt (hon vill gäääärna ha en på högern), rama in utsidan och sen vara på inner bak med spöt så blev hon superfin även där. Extra roligt var att hon hela tiden var riktigt lätt i handen i galoppen också. :)

Så fick hon pausa lite och sen kunde vi, eftersom vi bara var två som red, göra det som behövdes för oss och inte någon gemensam övning. Fia var under framridningen för en gångs skull finare i galoppen än traven vilket inte är helt normalt för oss. Hon ville inte vara kvick i bakbenen i traven så Lena tyckte att jag skulle prova att jobba lite likadant i traven som i galoppen. Började dock med skänkelvikningar längs långsidan för att känna att hela hon var med mig. Kom åt henne bra där så då började vi. Här kom problemen fram lite mer också, hon ville gå i en lite hög och öppen form, men tog jag ner henne blev hon DÖSTARK och la all vikt i mina händer, så hon fick gå där uppe så länge, (det var inte mycket heller...). Sen trav, ta tillbaka traven utan större krav på aktivitet dock, och så när hon väntade på mig där så fram och då skulle det kännas att hon tog i rätt också. Tog några gånger innan hon riktigt var med på noterna (läs: jag gav rätt signaler på rätt sätt) men sen var hon superduktig! Vi körde i bägge varv och i andra gick det rätt fort innan hon blev riktigt riktigt fin. Då kom också det lilla sista som fattades i formen och jag kunde ha henne där jag ville utan att hon blev stark.

Kul pass! Fia är ju alltid så himla härlig och nu känns det verkligen som att vi hittat tillbaka till varandra igen och det är SÅ skoj att rida. Pratade lite tävling med Lena. Har inte frågat Åsa om jag får ta med mig Fia ut men det spelar ändå ingen större roll. Ena tävlingen vi skulle på är flyttad till samma datum som den andra vi skulle på.... Finns en annan vi kunde åka på som dock är dagen efter min examen = går inte... Lektionsmästerskapet hade jag lagt ner också eftersom det inte är kul att ställa upp och veta att man kommer vara sämre än sist. Det köpte hon väl iofs men tyckte att jag inte får glömma att jag höjt mina krav REJÄLT på den lilla tid jag red Piri. Något jag kanske inte tänkt på? Jag är lite sugen på att vara med på lektionsmästerskapet ändå o rida LA:1 bara för att få ridit programmet mer, och det verkade väl inte vara en helt dum idé enligt Lena så vi får väl se helt enkelt!

Jag är SÅ sjukt sugen på egen häst och blir bara mer o mer sugen för varje jäkla dag som går.
Hopplöst!

Speedway

Något många inte vet om mig är att jag ÄLSKAR speedway!

Jag har vuxit upp med det (mer eller mindre) och jag minns att jag var riktigt liten när jag såg det för första gången. Och fick i helgen klart för mig att jag var på speedway före jag kan minnas också! ;) Min pappa gillar det och då blir det ju naturligt att man får hänga med på det! Jag vet egentligen inte varför jag fastnade för just speedway, jag tycker egentligen inte om någon annan motorsport... Men det gör jag! :)

Jag minns när jag och pappa var på VMfinalen på Ullevi 91. Det jag minns är kanske inte hur spännande det var, utan alla tutor och alla människor! Och att Tony Rickardsson vann och att alla var så glada och de firade honom och hissade honom i luften! Woohoo! Och när vi (några år sen) lite spontant var iväg och såg första finalmatchen mellan Kaparna och vilka det nu var, hemma på Arendalsbanan som inte längre finns. Grymt bra match och Kaparna vann med en rätt fin marginal. Sen vann de såklart nästa match också. Gött mos! :)

Så i lördags när vi åt middag hemma sa pappa något om Speedwayen som skulle köras på Ullevi på kvällen, och så bestämde vi att vi skulle äta upp och åka in på det hela helt enkelt. Vi skulle bli lite sena men vafan. Sagt o gjort in i bilen och iväg! Vi fick tack o lov biljetter under tak eftersom regnet inte gav med sig förrän senare på kvällen. Kallt var det också men vad gör det när man kliver in i arenan och möts av det uuuuuuunderbara ljudet av motorerna som gasas igång inför en heatstart? Jag känner mig lite fånig, men jag rös nästan! ;)

Det var till en början inte jättespännande, banan var blöt och den som tog starten tog också heatet, men det blev bättre och bättre och på slutet var det några riktigt sköna heat med massor med spänning. Det slutade med svenskt på 3e plats vilket var jäkligt gött. Frusna var vi när vi åkte hem men ack så nöjda. Fast lite trist att det tar slut så fort...

Heta är dom också. Eller egentligen inte alls, ALLA är fan skitfula och antingen småpojkar från Ryssland som inte kan ett ord engelska, eller gubbar från typ england, australien eller polen... Förutom danskarna då som är de sämsta förlorarna i världshistorien. Men när de kör, när de sitter på cykeln med all utrustning på och kör. DÅ! ;)


Jag var tvungen att filma lite så att jag kunde få höra ljudet i starten igen o igen... ;)
(och ja, jag vet att filmrutan är för stor, men jag vet inte hur man ändrar det om man nu kan ändra det...)


Äntligen en ordentlig ridtur!!!!!!!!

Det var så pinsamt längesen jag var ute o red i naturen att jag nästan inte kan med att skriva det... Jag kan inte minnas att jag varit ute (förutom lite fram och avskrittning då) sen Lasse och jag var ute på våran sista ridtur ihop, i typ februari eller nåt förra året. Trodde först att det gått ännu längre tid, för jag kom först inte ihåg att han o jag var ute den dagen... Och då hade det varit typ sommaren 08 eller nåt sånt sjukt... :S Jag som var en riktig skogsmulle en gång i tiden!!!

Men så idag var det äntligen dags! Sofie frågade redan i måndags om jag inte skulle med ut, men då behövde jag verkligen plugga, så det fick bli idag istället. Hon på sin Fåne och jag på lilla travaren som står hemma hos dem. Han är verkligen liten så jag var lite orolig först över att han inte skulle orka mig, men Sofie var rätt övertygad om att han skulle göra det så det var ju bara att prova! ;) Hemskt mysig liten häst var det iaf, utstrålar 200% vänlighet och man känner verkligen att det inte finns något ont i honom alls, inte ens en smula!

Så hoppade jag upp och han trillade inte omkull så vafan! ;) Vi red en tur på vägar, längs fält och genom skogarna runt om där Sofie bor här utanför Skara och det var såååååå skönt!!! Efter bara några meter kände jag hur en hel hög med spänningar försvann ur mig och lillkillen delade med sig så himla mycket positiv energi att jag njöt i fulla drag! Grabbarna var ett riktigt gött par att rida ut på, kolugna och det var inte mycket som upprörde dem inte, förutom att lilla M inte alls ville gå först, för DÅ blev livet läskigt! :D Travaren i honom såg till att det inte blev någon galopp, men att känna på hans trav i olika lägen fick jag ju och det dög bra det. :)

Jag blev sedan hemskt trött när jag cyklade hem via affären, riktigt jäkla sömnig. Säkert alla spänningar som släppte. :) Tack lilla hästen för att du hjälpte mig med det! :)


Och så var vi iväg!


Jag tog flera bilder i skogen, men min pissmobil ville tydligen bara spara en, en suddig en... :(



Min skugga såg så rolig ut med foten hängandes flera meter under magen på hästen ;)



Hem ljuva hem



Lite för liten är han nog ändå... :P Men han va gla för det! :D

(Fast på den här bilden var han inte glad, han tyckte faktiskt att jag kunde hoppa av nån jäkla gång o ge honom käk eller släppa ut honom igen så att han åtminstone kunde käka hö... :D )

100% kvällsmänniska

Jo jag inser mer och mer att jag faktiskt är en kvällsmänniska. Detta trots att jag lyckades gå upp halv 8 imorse och få en dryg timmes plugg gjort där på morgonen! :O :O :O

Dagen började faktiskt riktigt bra, jag sov bättre än vanligt och vaknade sedan av ett sms, det fina i kråksången var dock att det var PRECIS i rätt sovfas för väckning! Så jag gick upp o gick på toa eftersom jag höll på att kissa på mig, men tänkte att jag nog ville snooza lite ändå, men när jag la mig igen kände jag bara att nä, jag är ju pigg! :O HUR gick det till? Kanske ska be
Matilda om smsväckning lite oftare? ;)

Sen bar det av till Skövde med Eva i klassen för lite shopping, hon behövde klänning till balen och jag behöver ju eventuellt en klänning till balen... :P Evas shoppingdag var mycket lyckad! Hon hittade allt möjligt fint och var såklart på strålande humör! :) Det var jätteskoj att vara med fast själv lyckades jag inte lika bra.. :( Köpte en korsettgördelgrej för att se om det kan lösa problemet med den lite för lilla klänningen jag har som jag VILL använda! Sen provade jag en klänning på HM som var söt men lite sådär "jaha", men så kostade den bara 70 pix så den fick följa med hem ändå. :P

Sen fortsatte jag dagen med att få sjukt ont i huvudet och må lite lagom illa och ha väldigt ont i min rygg. Botade det genom en rask promenad med jogginginslag på favvorundan. Såg även till att hitta en stig som gick från den till Narnia, så nu kan jag kombinera Narnia med favvorundan och behöver inte gå genom industriområdet- SCORE!!!!!!! Jag firade mitt duktiga motionerande med att cykla till munken o köpa B&J.... :o

Nu sitter jag här, klockan är mitt i natten och jag skriver in allt som jag har men inte är inskrivet än i exjobbet. Och känner mig nästan lite motiverad. Att sitta uppe hela natten känns inte som något större problem, jag älskar ju natten! Kanske ska sluta envisas med att gå upp tidigt på morgonen och sen inte få något gjort istället för att faktiskt jobba när jag jobbar som bäst? Får se hur jag gör efter imorgon tror jag... :P

Imorgon verkar för övrigt bli en bra dag. Sofie frågade om jag ville med ut o rida i skogen. Weee! Hoppas på bra väder bara och att den lilla travaren orkar med mig... :o

Mina smågrisar

Jag får ofta höra att mina marsvin har hemskt konstiga namn. Jag förstår det egentligen inte alls själv, för vad är okonstiga marsvinsnamn egentligen? ;)

De heter Glenn och Roland, efter Glenn Hysén och Roland Nilsson. Nu skulle man ju kunna tro att jag tycker om fotboll, men det gör jag inte. Jag ser bara på det om jag tvingas, alternativt om Sverige skulle ta sig till typ kvartsfinal eller nåt i något VM eller så. Men när jag skaffade Glenn och Roland så bodde jag ju ihop med mitt ex som tyckte väldigt mycket om fotboll. Så att det skulle bli fotbollsnamn på de små var ju visserligen lite av ett skämt men inte alltför långsökt! Sen så bodde vi i Sigtuna på den tiden och saknade Göteborg, så då är det klart att man tar Göteborgsanknutna namn, ellerhur? Namnen Glenn och Roland fungerar ju bra ihop också.

Egentligen har ju mina små riktiga finnamn, för de har ju stamtavlor och allt. Roland är visserligen en korsning men Glenn är tom ett litet rasmarsvin, den jäkeln! :) Han heter egentligen Gläntans Striking Distance och Rolands korrekta namn är Gläntans Justice. Då är Glenn och Roland bättre tycker jag. De passar verkligen i sina namn, Glenn ÄR en liten Glenn och Roland är tuffare än den tuffaste människoRoland! Så det så! :D

Smågrisarna på gräsrestaurang i somras

 

 

Roland tycker om att kura ihop sig till en boll

 

En av Glenns favvoplatser är hängmattan

 

Nästa marsvin ska heta Ralf, efter Ralf Edström. :) Dessutom heter en kompis häst Zinedine Zidane, är inte det ännu konstigare? ;)


100 frågor = 100 svar

1. Vem är du? Lisa, hästtöntig student för tillfället.
2. Är du självständig? Nja, beror på hur man tänker. I vissa avseenden ja, i andra inte alls.
3. Personlighet: Envis, tjurskallig, snäll, lojal, bryr mig mycket om mina vänner...
4. E-post: [email protected]
5. Stjärntecken:
Skorpion
6. Jag kommer från: Född i New Jersey, ca 15 min från Manhattan. Uppväxt i Hovås utanför Göteborg.
7. Jag bor: I Skara på veckorna, Alingsås på helgerna och i Camarillo då och då.
8. Mentalitet: Beror på situation?
9. Civilstatus: Singel
10. Spel? Rock Band på Wii! :D
11. Mac eller PC? PC
12. 1024*768 eller 800*600? ehhhh..... 1024*768?
13. Internet Explorer eller Netscape? Vad är det för fråga? Firefox såklart!
14. Din bästa egenskap: Att jag inte ger upp.
15. Din sämsta egenskap: Att jag inte vågar göra saker jag inte är säker på att jag klarar av.
16. Husdjur: Marsvinen Glenn och Roland
17. Familj: Föräldrar och två år äldre bror (och hans fru kanske man får räkna med eller?)
18. Kroppsdel du har mest nytta av? Hjärnan, om det nu räknas.
19. Kroppsdel du tycker bäst om: Nu svarar jag ju precis som Matilda som jag tog listan från- hjärnan. Men om den inte gills så ögonen? :P
20. Jag sover: Inget vidare, behöver mycket sömn för att jag sover så sjukt dåligt, inte nog med att jag vaknar en miljon gånger per natt men jag får heller aldrig någon bra djupsömn = jag är alltid trött....
21. Djur jag är lik: Oj jag vet faktiskt inte alls... Någon som känner mig får svara! :)
22. Tror du på något? Jag tror på karma!
23. Frisyr: Långt brunt hår med lite självfall, för tillfället ingen vidare frisyr på det alls, brukar mest vara uppsatt bara...
24. Hårfärg: Brunt, i olika nyanser beroende på när och hur jag färgade det sist... ;)
25. Ögonfärg: Blå med lite grönt.
26. Längd: 175 cm
27. Jeansstorlek: Har inte köpt "vanliga" jeans på hundra år, men mina älsklingsjeans är torrids strlk 14.. :P
28. Skostorlek: 39-40.
29. Gillar: Djur, stallet, rida, fota, åka safaribil i Kenya... ;)
30. Ogillar: Hållandet av delfiner, späckhuggare och andra valar i fångenskap. Och folk som inte förstår hur viktigt bevarandebiologi är.
31. Favoritmat: Mexikanskt- lätt! :9
32. Favoritglass: Egna varianter från Cold Stone Creamary, eller Ben & Jerry's, fast smaker som inte finns i Sverige.
33. Favoritdessert: Mud Pie tror jag, eller kanske en oreo pizookie på BJ's? Eller en kalua cream pie.. Eller brownies... Eller.....
34. Favoritpizza: Funghi med ananas.
35. Favoritdryck: OBOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och tequila. :D
36. Gillar du godis? Absolut! Mums!
37. Isåfall vilken sort? Lantchips med gräddfilssmak tror jag
38. Min favoritdrink(ar): Margaritas!!!!!!!!
39. Min favoritfilm: American History X och Skönheten & Odjuret
40. Min favoritdag: Lördag- helg och ridning! :)
41. Mitt favoritklädesplagg: Jeans o tischa
42. Min favoritbok: Harry Potter, hela serien
43. Min favoritmusik: Lite alternativ rock sådär tror jag, fast jag är väldigt mycket allätare.. tung techno är ju aldrig fel heller liksom. ;)
44. Min favoritlukt: Godess från Baby Phat.
45. Min favoritblomma/planta? Eh öh måste man ha en? Orkidéer är ju fint..
46. Öl eller vin? Bira bira bira, bärs bärs bärs... ?
47. Liknar du en kändis? Inte en enda :(
48Senast köpta skiva: Kent- Röd
49. Senast film på bio: Clash of the Titans
50. Bästa låten i världen: Ännu en omöjlig fråga...
51. Senast lästa bok: Eclipse tror jag, tidigt i år... Läser inte så mycket böcker...
52. Favoritförfattare: Har inte så många favvosar eftersom jag inte läser så mycket. JK Rowlings såklart, och jag älskar Djungelböckerna så Kipling får väl vara med också...
53. Skriver du dagbok? Min blogg är ju lite av min dagbok så ja..
54. Bästa årstiden: Alla, på sina egna lilla vis!
55. Älsklingsfärg: Blått, gärna lite grönblått också...
56. Skulle aldrig ta på dig: Leggings utan kjol eller klänning över, om jag inte bara sitter hemma då förstås!
57. Vad ville du bli när du var liten? Veterinär...
58. Blev du det? Nej, inte än... Och inför höstterminen 09 tackade jag ju nej till en plats.... Ush nu fick jag lite ångest över det..... :S
59. Brinner för: Djur och bevarande!
61. Katt eller hund? Helt klart hund
62. Har du nån nojja? Hmm... Nää? Elelr vad menas med nojja? Jag trampar OGÄRNA på A-brunnar... :P
63. Fobier? Inte direkt, men är lite höjdrädd.
64. Deppig eller glad? Har ju mina depressionsproblem så ja... :/
65. Politiskt insatt? Inte jätte, men tillräckligt tycker jag själv.
66. Värdesätter du ärlighet? Väldigt mycket ja, fast inte så att man måste bli sådär elakt ärlig, men inget backstabbing tack! :P
67. Brukar du dra vita lögner? Brukar o brukar, klart det händer.
68. Är det ok med vita lögner? Ja, beroende på situation såklart.
69. Känner du en mytoman? Jajjemen... Ganska underhållande ibland... :D
70. Tycker du bäst om film på bio eller hemma? Hemma så att jag kan göra annat under tiden....
71. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? Jo, jag hoppas ju på att göra det snart... ;)
72. Hur tidigt stiger du upp? Aldrig om jag får välja själv... ;) Absolut inte före 8, helst runt 10...
73. Är det bra eller dåligt? Rätt dåligt tror jag....
74. Vem/vilka vet mest om dig? Bra fråga, jag har nog inte riktigt koll längre :D
75. Gillar du att slåss? Haha, på frågan låter det ju som att alla har provat... :P Jag vet inte om jag gillar att slåss, men jag gissar på nej!
76. Vad har du på dig just nu? Baggy jeans, kent t-shirt och en kofta.
77. Vad ska du göra ikväll? Träna powerstep och plugga.
78. När var du senast riktigt full? På sittningen häromsistens... :o
79. Är du seriös? Skriver återigen som Matilda- beror på sammanhanget! Kan vara ruskigt oseriös, men såklart även tokseriös.
80. Hur många väskor äger du? Ska man veta det?
81. Hur många bilar har du/din familj: Totalt har familjen 4 eller 5 tror jag.. Jag har 1, som pappa egentligen äger...
82. Hur många biologiska syskon har du? Ett.
83. Isåfall, vad heter de? Mjukis.
84. Hur många timmar sover du per natt? Oftast runt 8.
85. Vem är snyggast i världen? Markus.
86. Vad är du allergisk mot? Pollen av alla möjliga slag!
87. Ska du duscha idag? Jopp, efter träningen!
88. Vad är det för veckodag? Tisdag.
89. Vad är det för datum idag? 4 maj.
90. Vad gör du nästa år? Förhoppningsvis är jag i amerikat och jobbar med hästar och bevarandebiologi.
91. Är du likgiltig? Ibland, när det kommer till tråkiga pluggsaker.
92. Hårdrock eller synth? Om man menar hårdrock som i dålig hårdrock så helt klart synth! :D
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? Fina förorten!
94. Har du utländska föräldrar? Jao, mamma är amerikanska.
95. Gillar du att laga mat? Jag ogillar det inte men tycker inte direkt om det heller.
96. Märkeskläder eller secondhand? Varken eller?
97. Hur många par skor har du? Ett helt gäng, vet faktiskt inte hur många...
98. Fixa håret eller fixa makeupen? Maken, håret är det ju bara att sätta i en toffs. :P
99. Vem är snällast just nu? Min mamma tror jag.
100. Var har du ont? I huvudet, i magen och i knät.

effektivitet?

Insåg imorse att jag ska lämna in ett nytt utkast till min handledare på onsdag. IHHHK!!!!!!!!!!!
Var rätt så effektiv på förmiddagen men det är myyyycket kvar. Är hemma på lunch nu och ska cykla tillbaka till skolan så fort jag skrivit klart. Får bli via ett fik o köpa kaffe bara... Skulle ta med mig termosen men insåg att jag inte har någon mjölk, o hur mycket jag än vill så kan jag inte få i mig kaffe utan mjölk. :P


Dagens frukost: Oboy och lite vaniljyoghurt
Dagens kläder: Favvojeansen, nitskärpet, svart linne med en svart tunn lite genomskinlig topp över.
Dagens humör: Helt ok ändå...
Dagens tanke: Är det inte dags för en Lejonet & Björnenpremiär vid torget här i Skara?
Dagens frisyr: En helt vanlig fläta.
Dagens doft: Aqualilies från Body Shop.
Dagens glädjeämne: Jag tror inte jag har något glädjeämne idag. :(
Dagens irritationsmoment: Mig själv tror jag, att jag varit så slapp med exjobbandet.
Dagens mest ointressanta ämne: Skulle tro att det kommer ha med exjobbet att göra. ;) Typ hur man säger "Källan xxx hävdar" på 20 olika sätt (fast på engelska) för att slippa upprepa sig.
Dagens dummaste: Att ingen ville äta lunch ute med mig? ;)
Dagens känsla: Trötthet och stress!!!!!!!!!!!!
Dagens göromål: Exjobb såklart :P
Dagens väder: Sooooool! :)

ofrivilligt byte

Hästhelgen har varit ack så trevlig! Fia har verkligen varit på strålande humör, inte för att hon brukar sura eller inte vara med på vad man en hittar på, men hon har varit lite extra mycket solstråle! :)

Igår vart jag ju lite nedslagen över punkan så jag var inte supermotiverad till ridningen men tänkte att jag kör samma tanke som i fredags- bara fokus på att ha henne loss och mjuk och nöja mig med det. Jag blev lite förvirrad i ridhuset så det var skönt att jag inte hade större planer än så! ;) En av privatryttarna red på sin finfina häst och passade på att ha lite miljöträning eftersom vi andra inte misstyckte, det bestod ändå bara i att ryttarinnans mamma gick runt lite högljutt på läktaren (till att börja med, sen blev de lite mer wild and crazy där uppe ;) ), sen var det en privatlektion också som red lite olika linjer och sen kom en annan privatryttare in med sin häst, men där hennes nybörjarsambo skulle rida... :P Nyttigt dock att tvingas hålla uppe blicken, planera sin väg men också vara beredd på att planera om... Gick bra nästan hela tiden förutom en gång när jag red ut precis framför den duktiga tjejen, men bad om ursäkt för det och hon blev inte irriterad på mig tack o lov! ;)

Fia kändes återigen fin! Jag tappar traven när jag ska sitta ner i den, det börjar jäkligt bra men så blir det bara tyngre o tyngre. Något att jobba på helt klart! Tog rätt mycket galopp igen med att ställa åt olika håll och det fungerade igen- gött att ha ett redskap till att få ordning på det hela! :) Red inte så länge eftersom hon kändes bra, eftersom hon gått så bra på fredagen också hade jag ju inget jag behövde ta igenom eller som jag kände att jag behövde rida vidare med eller så... Skrittade återigen av henne ute, fastän det blåste lite.

Så idag var jag supertaggad, men blev nedslagen när det visade sig att det faktiskt var punka på reservdäcket också... Hade sett lite så ut igår, men inte värre än att det skulle gå att köra till macken o fylla på, men så flyttade jag bilen lite och såg att det var rätt mycket punka... SUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nåja, fixade med allt och lyckades nog släppa det mesta och vara lite taggad ändå. Lena hade varit på kurs i veckan och fått massa inspiration så vi körde gemensam uppvärmning på 20x40bana med halva volter på kortsidorna och sen typ snett igenom, så man hela tiden bytte varv och växlade mellan rak häst och böjd häst. Fifi kändes fin redan från början igen och jag fick be om mer allteftersom. Och hon var med på noterna och verkade tycka om att det hela tiden hände saker! Och jag var nöjd med det också, det blir så bra fokus på rätt saker liksom. :) Efter skritt o trav i den övningen och hästarna var ordentligt varma gick vi in på volterna och tog en galoppfattning från trav och fick ordning på galopperna. Galoppen var myyyycket bättre än den brukar med en gång och den var reglerbar och jag kunde få ihop henne och hela tiden få en bättre galopp- gött! :)

Sen skritt och så skulle vi ta fattningar från skritt, galoppera 4 språng och så ner till skritt igen. Att göra galopp-skritt är inte det enklaste alla gånger på Fia men det gick helt ok, man får vara lite bestämd första gångerna bara. :P Fattningarna blev bra liksom galoppen och det är en superbra övning för oss! Efter en stund höll vi galoppen och gjorde om volten till en liten fyrkant istället. Efter att Fia insett att vi INTE skulle vända över och byta galopp så blev det väldigt bra. Så bra högergalopp har vi nog sällan haft. Rund galopp, lätt framtill och enkelt att både balansera och engagera. Ahhh vad ROLIGT det är att rida ibland! :D

Ner till trav igen sen och försöka hitta den på ett bra sätt. Samma grej här, blev mer o mer framtungt men jag fick ta ner henne i tempo lite och inte kräva jättemycket engagemang utan hitta traven och sitsen där, sen försiktigt be om mer. Svårt dock för tyglarna glider ifrån mig hela tiden, och det är inte bara för att jag inte kan hålla i dem- ska ta med mig egna tyglar, de passar inte mig utan knopparna sitter fel o de är hala...

Varvbyte sen och samma jobb. Svårare här, dels för att vi var trötta och dels för att Fia skulle ha mig på yttersidan hela tiden. Haha. :D I varje avbrott till skritt så schlopp sa det så satt jag på utsidan... :P Hon var återigen inne i bytestänket också och en gång bestämde hos sig för ett JÄTTEbyte precis innan väggen, den skarpa svängen i förvänd var lite jobbigt... :P Men påt igen bara. :) Trots tröttheten så blev hon sååå fin och jag ville inte riktigt sakta av! Men traven var bättre nu, var väl såpass trött att sitsen inte orkade spjärna! ;) Red lätt ganska snart dock och körde lite så istället så jag kunde få med det sista av bakbenen och nä, jag ville INTE sluta rida! :)

Skrittade återigen av dom ute och sen fick Fia maaasssssa godis! Underbara häst! :) Visst, jag saknar verkligen Piri, där man bara kan sitta och njuta av att man får äran att rida ett så fantastiskt djur, men Fia är inte alls fy skam. :) Åsa kom för att fixa åt Emelie så jag kunde dela med mig av glädjen. Nu längtar jag till nästa helg, vet dock inte hur mycket ridning det blir, beror lite på tävlingar...

följetongen om de ickefungerande bilarna

Jag bytte ju tillslut batteriet i pappas bil som jag använt medans min stått med trasig fjäder. Min vän Agganhaggan fick vara med som moraliskt stöd och det gick väldigt smidigt och bra tycker jag själv. Vissa problem med att hitta rätt nycklar i pappas verktygslåda och lite knepigt att komma åt muttrarna ordentligt, men det är ju så det är. ;) Sen var det lite noja över att få en stöt också, el är faktiskt läskigt! Speciellt när jag satte på -polen och hör hur det klickar till i bilen... Visst blir man då jättesugen på att ta tag i muttern o skruva? Nej inte jätte... :P Hoppar in i bilen och provar att starta och bilen säger vrooooom! WOOHOO! Ringer och väcker en bakisjohan (klockan var typ 15:40) och säger att han slipper hjälpa mig, för tjejer kan bättre själv och åker sen till några klasskompisars kollektiv för att hämta Agnetas cykel. Jag var SÅ glad över att få ordning på det! :D

Så får jag även reda på att min bil blivit lagad, vilket är härligt det med. :)

Jag kommer hem på torsdagen och åker med mamsen, som kommit från amerikat igen, till Maxi med min bil för att kolla läget. Bromsarna har blivit lite rostiga men inga problem alls. Sen kör vi inte bilen igen förrän jag tar den till stallet igår, det går som smort och bromsarna mår bra igen när jag väl är framme och har använt dem en del. Men så hoppar jag ur bilen och hör ett högt "pppssssssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh" från nånstans vid hjulet där fjädern varit trasig. Tycker dock att det låter från bakom hjulet och man ser ju att däcket inte är pafft, vi trycker lite på det med fötterna också och det känns helt välfyllt... Går in o mockar så länge för jag kan ändå inget göra, går ut o kikar igen och ser att jo visst är det däcket som pyst. Finns fortfarande luft så jag kör runt till läsidan av stallet så att det blir trevligare att byta däcket sen. Rider medans Hanna skriver prov för grönt kort och sen är hon snäll nog att hjälpa mig byta.

Först hade vi vissa problem med domkraften som inte ville stå ordentligt men efter att ha hittat två plankor att lägga under får vi ordning på det hela och får på reservdäcket. Och anledningen till punkan var rätt uppenbar- det lilla jag kört när fjädern var paj hade massakerat däcket totalt. Jag blev dock jättenojjig över att det skulle vara något nytt för hur tusan kunde jag ta mig hela vägen till stallet med ett så trasigt däck? Så mamma fick komma o hämta mig, men ikväll ska jag försöka mig på att köra hem... Ihhhhk.... :S

Nu känner jag mig dock lite redig ändå, för jag har lyckats både byta batteri och byta däck på bilen inom loppet av en vecka! Sjukt händig känner jag mig! :D



Såhär illa var det alltså, runt heeela däcket... Hur kunde det hålla hela vägen till stallet undrar jag? :P

 


Åka tåg är ju alltid skoj! Eller? Pendeln ...

201005011449 (MMS)

Åka tåg är ju alltid skoj! Eller? Pendeln är dock ingen favorit, men det är en rätt fin tur, med härliga skogar o massa fina sjöar.. Ska in till stora staden. Fick igår erbjudande om en gästlista +1 på en releasfest så det tackade jag inte nej till! Så ikväll blir det roligt i gamla glada vänners lag! :)


joggen som blev fiiin

Idag hade jag planerat att ta ett ganska lätt pass på Fifi och bara jogga loss henne och bara ha fokus på mjukhet- i både mun och sidor. Jag förväntade mig ingenting och tänkte att jag gör lite grundjobb idag så blir det mer att rida på lördag och söndag. Hon var dessutom tokbrusnstig och jag mindes inte hur hon var att rida då, så ville inte ställa för höga krav! ;)

Kelig var hon iaf och trött med! Hon ville helst bara stå o kramas och såg inte jättesugen ut på ett dressyrpass. Hon blev ju dock glad när vi kom till ridhuset för det stod ju hinder framme (men tji fick hon!)! ;) Skritten kändes riktigt bra och det höll i sig hela passet! Hon bjöd bra, tog alla hjälper bra och var på strålande humör! Eftersom hon blivit så fin i galoppen i söndags av övningen vi gjorde med att ställa till olika håll o rakrikta emellan bestämde jag mig för att ställa utåt en del i galoppen också. Tog långsidorna dock eftersom det stod hinder lite varstans. I vänstern fungerade det riktigt bra och hon kändes superhärlig! I högern var det dock lite jobbigare så hon tyckte helt enkelt att trav var en bättre gångart men vi kom igenom det med och fick en rund och bärig galopp. Anna red samtidigt som mig och sa tom att hon såg väldigt lätt och väldigt fin ut! Najs! :D

Jobbade inte jättemycket med traven sen, hon var fin och jag kan inte riktigt få ut det där sista ur henne ändå utan hjälp. Gjorde några trav-galopp-travövergångar med fokus på att hon skulle vara avspänd genom det hela vilket fungerade väldigt bra. Så sen blev det avslut och sen avskrittning ute. Åh så härligt det var! :)


Behövde ett bra pass efter att ha fått lite tråkiga nyheter- min lilla Mejris är halt igen. :(