Hisingens Zoomarknad - igen

Jag fick häromdagen en kommentar till ett gammalt inlägg från september förra året om Hisingens Zoomarknad. Kommenteraren lämnade ingen kontaktinfo så jag kan inte bemöta hennes kritik direkt, och eftersom jag tycker att det är ett väldigt viktigt ämne så tar jag upp det här.

Bakgrunden är alltså att jag var i den aktuella djurbutiken och hörde hur en i personalen (som ska vara son till ägarinnan) pratade med en annan kund om vilken bur hon skulle köpa till marsvinET hon skulle köpa. Alltså ett marsvin, ett ensamt ett. Det står uttryckligen i djurskyddsföreskriften för dessa djur att de inte får hållas ensamma. Vilket personal i en zoobutik ska veta om och verkligen inte sälja ett ensamt djur. Han visste ju dessutom att hon inte hade fler hemma eftersom hon skulle köpa en bur och han tyckte att den lilla buren räckte när hon bara skulle ha ett. Jag konfronterade honom om det hela och han hade inget bra svar utan blev mest väldigt nervös.

Jag är inte den enda som har haft klagomål på stället heller, och de har fått in en hög med anmälningar till djurskyddsinpektören genom åren.

Kommentaren jag fick:
jag har läst massor av klagomål om hisingens zoomarknad, och visst första gången jag var där tyckte jag också det var ofrächt. dock är det inte ofrächt, burarna är fina och rena, dock är stället lite litet och det är inte renoverat. så stället är gammalt inte smutsigt.
jag har köpt alla mina djur där. 10 hamstrar och 4 kaniner, och de är otroligt duktiga på att hjälpa än. och något som är väldigt gulligt är att tanten som äger affären ska sälja ett djur till mig så pussar hon alltid djuret och blir nästan tårögd när hon ska sälja den, så ni som säger att de inte bryr sig om djuren, bullshit!
jag visste inte hur man i början klippte klorna på kaninen, inga problem var bara att komma dit fixade dem det. jag fick en hamster en gång som bara fräste och inte gick att ta i, inga problem, jag fick lämna tillbaka den. de har jättebra service. men kom ihåg har du fördommar och är kaxiga mot dem blir det ju så tillbaka. de är jättetrevliga och otroligt hjälpsamma mot mig och min mamma när vi är där. så sluta klanka när hisingens zoomarknad!



Det handlar inte alls om att jag tycker att stället är ofräscht eller smutsigt på något sätt. Det har jag faktiskt aldrig tänkt på, och skulle skita fullständigt i så länge det inte var ofräscht hos djuren, vilket jag inte tycker att det har varit.

Att djurbutiker hjälper till att klippa klorna är mer regel än undantag och jag skulle snarare tycka att det var väldigt dåligt av dem om de INTE hjälpte till med det. Självklart bör de även visa en när man köper djur hur man ska göra det på ett bra sätt. Att de byter in djur som inte går att hantera känns också ganska självklart. Och inget som gör dem till en bra djuraffär.

Innan den dagen då jag bevittnade hur de bryter mot svensk djurskyddslagstiftning så tyckte jag inte det minsta illa om affären. Visst hade jag väl hört antydningar om att de inte var de bästa men jag hade inte sett det själv och brukar försöka låta bli att döma efter rykten. Jag var heller inte kaxig, jag frågade rätt så lugnt varför han gjort som han gjort. Och egentligen ser jag inte riktigt vad det spelar för roll? De bryter mot djurskyddslagstiftning, vilket inte har något som helst att göra med min attityd mot dem. Det var inte min attityd som tvingade dem till det direkt, jag var ju en villigt handlande kund när jag hörde konversationen med den andra kunden.

De har också alltid varit trevliga mot mig innan, men för mig spelar det ingen roll hur trevlig personalen är om de inte bryr sig mer om djuren och djurskyddet än så. Och borde inte spela någon roll för NÅGON som anser sig vara en djurvän. Att hålla ett marsvin ensamt är bland det värsta man kan göra mot det. De är väldigt sociala djur vars hela existens bygger på att de har en flock. Att inte ha kompisar är EXTREMT stressande för dem. Och att då som djuraffär sälja ensamma marsvin, det tyder på total respektlöshet mot dessa djur och är totalt oacceptabelt. Det finns ingen som helst ursäkt för det och hur man kan försvara någon som gör något så vidrigt förstår jag inte riktigt. Att de är trevliga mot kunder är knappast något som väger upp. Jag antar att det bara beror på okunskap.


Roland och Glenn när jag haft dem i en månad ungefär...



(Undra om jag inte ska ta mig dit snart igen och fråga om de slutat sälja ensamma marsvin?
)

Kommentarer
Postat av: Anna

Ja smårgåstårtan är farligt god och väldigt lätt att göra!



I fyllningen är det vispad grädde, majonäs, ägg och purjolök. Ovanpå gurka, tomat, räkor och lite dill.



Kör samma fyllning i alla lager :) Väldigt smidigt att göra med hönökaka!



Gott gotti gott gott! :P

Postat av: Lamia - TÄVLING! SCHABRAK FRÅN EUROSTAR

Tack för tipset, skimmlar är farliga att ha på våren i leran ;)haha

2010-05-12 @ 14:35:34
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback