en ängel har lämnat oss

jag orkar knappt skriva det här, för det är så otroligt jäkla tungt.
vi kom till Ultuna vid 12, och kom därifrån vid 17:30. då skulle dom ta med sig Aaraton till den vadderade boxen och låta honom somna in.

veterinären klämde o kände, vi spenderade två timmar i röntgen med måååånga bilder och rektalundersökningar, sedan ytterligare tid i ultraljudet. 5-6 veterinärer var iblandade, och två studerande och några djursjukvårdare och röntgenpersonal. han sederades inte ens före röntgen, o ändå skötte han sig bättre än dom felsta hästar gör (och så gott som alla sederas). när dom dock behövde stoppa en kamera under magen på honom o ta bilder uppåt sederades han, fast det knappt behövdes.. han stod där så snällt o bara fann sig i två personer som rektalundersökte honom, o det tog tid eftersom allt var så "fel" utan att hitta några fel. vid ul när han för första gången i sitt liv hörde rakades reagerade han med att få lite större ögon. när en av "sköterskorna" skulle ge honom ett äpple ur handen visste han först inte hur man gjorde, eftersom han aldrig har fått mat ur handen. han fick så ruskigt mycket beröm utav ALLA och de trodde först att han var ruuuuskigt välhanterad, men nej, det är bara hans psyke som är så sjukt jävla bra.

antagligen har han någong gång för ganska längesen fått en fraktur i bäckenet, som läkt lite fel som lett till följder som lett till följder som lett till det här. däremot hade det antagligen inte spelat någon roll om man märkt av den frakturen tidigare ändå.

han "beställdes" av tekla, hon ville ha ett föl efter dom föräldrarna. han skulle bli rid och körhäst av bästa kaliber, och avla fram föl med lika underbart temprament dom.

han var inte den vackraste hästen i världen, han var lite av den fula ankungen, speciellt jämfört med "bror" misse som är riktigt snygg. men han var verkligen den snällaste. men nu har den underbara ängeln lämnat oss för att uträtta större och viktigare ärenden än vad han kunde göra åt oss här på jorden. jag har bara känt honom sedan oktober, och ändå fattas han mig något helt enormt. vissa lämnar verkligen sina avtryck.

Aaraton
e. Ailur u. Hirande
26/1 2006 - 27/3 2007

underbara lilla vän, du var ju redan en ängel
vila i frid och vet att vi aldrig någonsin kommer att glömma dig

image52

image53

image54

image55

image56

ultuna

ska alldeles straxt åka för att möta upp tekla, hennes far och araton på ultuna. täby hade tydligen inte resurser för att ta emot oss. hur kan en klinik på täby galopp inte ha resurser för det? det känns verkligen helt löjligt... så istället för att åka i kanske max en halvtimme får lilla stackarn åka i 1½.. men men.. det är ju verkligen inga fel på ultuna, utan bara att det ligger långt bort.

blääää jag är faktiskt nervös. :(

träningen avklarad!

jag har ju både haft lite ångest och varit lite sur över att behöva rida herda på slå katten på måndag, men nu verkar det som att vi kanske inte kan få med 4 hästar ändå (brist på ryttare) så tekla frågade mig idag om jag ville rida aigur eller herda om det nu blir så... och döm våran förvåning när jag faktiskt sa herda. :D

möttes upp i stallet vid 10 idag för att hinna lasta o träna i lugn o ro innan hon som ska rida tiiu skulle till jobbet o vet skulle komma för att kika på araton som är blockhalt. det börjar med en RIKTIGT arg herda, skitförbannad över att inte få gå ut i hagen (att 3 andra hästar också var inne spelade ingen roll), så redan när jag kom var hon sjöblöt av svett....

så ska vi lasta o vi fixar o donar o planerar för hur vi ska tvinga in henne. det här är alltså hästen som tog över 3 timmar att lasta totalt när vi körde på operans familjedag... men vad gör hon? går spikrakt på. utan att ens fundera. onödigt att vi ens hakade på linorna liksom. :P vi jublade lite o knödde på dom andra två o all utrustning o åkte in till skansen.

väl där sadlade vi, satt upp o red ner till orsakullen där spektaklet ska äga rum, skansen är ju öppet också så det var en hel del folk runt omkring, mycket barn o barnvagnar, o så fåglar, bland annat påfåglar, o så lite andra djur då. vi började med skritt o sen trav o sen började dom andra galoppera så jag tänkte jaja, bära eller brista. o herda uppförde helt totalt exemplariskt!!!! hon brydde sig inte om slagen på hinkarna (som fick agera tunnor), inte om folket, när vi skrek blev hon bara lagom taggad av det istället! däremot kom det en get nära i sin hage, o den var hon tvungen att titta på! ;) hon galopperade bra fram o efter porten kunde jag bara ställa mig upp (fortfarande på en hand) o låta henne rulla på tills hon självmant saktade av vid toppen av backen. helt fucking underbart!!!! ok, det gick inte lika snabbt som för tekla o aatos, men barnen verkade imponerade av oss ändå. :) dom hjälpte till med lite tjo o tjim ibland också, o mitt sista varv satt det några killar precis där vi startade så säger en "kom igen nu då" jag skrattar o säger ok o sätter av, då hör jag nästa kille säga "men trilla inte av!!!!!" såååå underbara! :)

sen fick vi prata med lite barn som ville klappa herda o frågade mig om hur länge man måste rida för att kunna galoppera fort (en kille som frågade såklart ;) ) o dom blev såååå imponerade över att jag ridit såpass länge som jag har. :P haha man kände sig lite cool faktiskt, ingen dum känsla att sitta på en sån cool häst som är SNYGG att se på och rida henne bra! sen att det bara är vi som känner henne som vet att hon är lite bäng, men ändå, för mig är det en helt underbar känsla!!!! :)

sen skrittade vi av dom ett varv där inne innan vi skulle ge oss på lastningen igen. och tänka sig att hästen gick RAKT på IGEN!!!!! :D vi var hemma i ruskigt god tid och hade då inte heller behövt stressa alls! så när vi lastat av alla o fixat med utrustningen o allt sånt innan vi kom på att pizza vore gott! vi avnjöt den utanför stallet där vi sedan märkte att det var 42 jävla grader! :O

tillslut kom iaf veterinären o han blev minst sagt förbryllad!
igår när tekla skulle släppa ut araton (våran ena 1åring) så var han blockhalt o fick stå inne, vilket han även gjorde idag. han kan inte böja sitt ena bakben av egen maskin, vilket gör det extremt svårt för honom att gå. men vet trodde inte att han hade så himla ont ändå. och det gick att böja benet åt honom. men knät är konstigt o sticker ut, eventuellt kunde höftleden vara ur led också... det kunde vara något fel med själva patellan också. men han kunde inte alls säga vad det var och han hade inte sett något liknande förut heller, det enda han kunde säga var att bäckenet kändes helt stabilt så att det inte är en fraktur där. så remiss till röntgen var vad han kunde erbjuda. så håll alla jävla tummar ni kan på att täby har tid för oss imorgon. annars måndag morgon. för om inte får han gå såhär tills onsdag...... :S och håll sedan alla tummar o tår för att det inte är något rejält som inte går eller är alltför svårt att fixa heller. för han är verkligen världens mysigaste! trevligare 1årshingst får man nog leta efter!!! sååå social och ääääälskar att få uppmärksamhet samtidigt som han är försiktig. helt underbar!!!

han ska iaf få gå i hage, men det lär ta många minuter att gå den korta sträckan till hagen.. stackarn... :(

det ligger där o gror

har nästan hela dagen haft en olustig känsla hängandes över mig. o jag vet inte alls varför. och det är sjuuuukt jobbigt. måste gå o lägga mig eftersom jag ska upp imorn för att åka till skansen o träna med odjuren men jag fixar inte att lägga mig med den här oron hängandes. jävla bajs liksom!

det är därför man gör det

idag kom jag ut till stallet lite tidigare för att vara säker på att jag skulle hem till Ugly Betty, vilket jag nästan hann! ;)
höll på att avlida i värmen o förstod inte alls hur jag skulle orka rida också. :D hade iaf bara en box att mocka idag, vilket kändes skitlite efter gårdagens 9 haha.. planerade lite mer inför valborg, vi ska ju vara med på Slå katten ur tunnan på skansen (kom gärna o titta ni som bor i området o inte har annat för er, 20:15 på orsakullen tror jag, kika skansens hemsida för mer info) o det har ju varit lite fram o tillbaka dels om vilka hästar som ska med o dels om träningar o så. vi ska iaf försöka komma iväg dit på torsdag för att få tränat, känns som en bra grej för mig o herda och för tjejen som antagligen åker på att rida aigur eller tiiu. :P

jag o tekla "tränade" lite ute i skogen igår, genom att skrika o tjoa o applådera o grejjer samtidigt som jag galopperade. men ja, vi får nog se hur det går när det väl är dags! :P

idag bestämde jag mig iaf för att det var dags för ett dressyrpass, för det var RIKTIGT längesen jag fick göra det på Herda! Sagt o gjort- ut i skogen med oss till den närmare vändplan för att rida där. Jobbade henne i skritt på ditvägen med lösgörande sidvärtsrörelser o så, lite trav med på slutet. o jäklar vilken skillnad när man sitter där på körbettet. hon accepterar det o lägger ett bra stöd i handen o det går att få henne i en jättefin låg form. hon är säkert bakom lod, åtminstone bitvis, men strunt samma, hon kommer iaf runt med kroppen. flera gånger fick hon upp ryggen så mycket att det kändes som att hon gick o sket. :P

red sen mer sidvärts, mer trav o så galopp uppe på vändplan, o hon var sååååå fin!!!! kunde fokusera på detaljer och på min sits o rida "fint" o hon var ändå så jäkla fin. inget sitta på en stoooooor 8volt i en halvtimme för att få henne såpass genom kroppen att det öht går att sitta traven, utan nästan med en gång var hon så stadig o fin att jag kunde sätta mig ganska snart o hon fortsatte bara jobba på. o hon VILLE verkligen jobba o göra rätt! o hon som annars gärna bryter av galoppen när vi är där uppe bara rullade på o gjorde tom bra avsaktningar, något som innan varit total katastrof!!!!

på hemvägen jobbade jag lite tuffare med mer samling o lite slutor o så trav o galopp där med, o trots att vi vänt hem var hon fortfarande helt med mig och verkligen på hjälperna!

och FAN att ingen såg en! :P för så utomordentligt bra har det aldrig ens varit i närheten av att gå förut! en sån underbar känsla som jag tänker hålla fast vid länge! för det är precis för dom här passen som man håller på! :D

red sedan samma sväng med Vintset o han var ju inte alls lika fin, men han är ju inte igång heller, så det kan man ju inte begära heller!

skitfilmer!!!!!

bläää.. jag är ju ruskigt efter, så jag hade ännu inte sett Brokeback Mountain, så jag la till den på min lovefilmlista o fick hem den häromdagen o ikväll var det äntligen dags! o jävla skitfilm. inte för att det på något sätt var dålig. men jag klarar inte av filmer där kärleken går åt helvete. jag vet inte varför men jag blir bara så jävla illa berörd av det. kanske för att jag så hemskt gärna måste få veta att det alltid funkar tillslut. även om jag vet att det inte är sant så är det något jag gör mitt bästa för att förtränga. typ jaja det är helt åt helvete nu och har aldrig fungerat förut heller men någon gång i framtiden så kommer våra vägar korsas o allt kommer stämma o vi kommer leva lyckliga i alla våra dagar. det måste liksom vara så. för hur fan ska man annars fixa det hela? när man är lika fast som en jävla heroinist?

jag blir så jävla arg på honom också. för jag vet precis varför han ignorerar mig. o jag förstår inte för mitt liv varför han måste vara en sån jävla idiot. tror han verkligen att jag är helt bakom flötet? eller att jag inte märker att han ignorerar mig? eller vad? o under kvällen har jag blockerat och avblockerat honom säkert 10 gånger på msn. o suttit men knappen avsluta vänskap framför mig på helgon. radera på telefonen är ingen idé eftersom jag kan hans nummer utantill. men ändå. bara sätta ner foten o säga fine. vill du ha det så så får du det. och låta det vara så. en gång för alla. men jag kan verkligen inte. det går inte. för vetskapen om att jag kanske aldrig någonsin i hela mitt liv får ha någon kontakt med honom igen är ännu värre. bara tanken på att det kanske blir så är värre än all skit han fått mig att må tillsammans. mycket värre. o det är verkligen helt jävla sjukt.
och så är det meningen att man ska sitta o deppa över att ens sambo lämnat en... tji fick jag, eller han kanske?

och syster lät sig inte väntas på

nästan precis 24 timmar efter Virma så tyckte även Perla att det var dags!
även hon fick en liten flicka! alldeles underbart vacker med bred fin bläs, o tre ben med vitt!
fast hon är inte riktigt lika mjuk som den första. :)

image50

första gången med grimma
image49

fast mamma är en spjuver som tycker om att dra i grimmor..... :)
image51

dom är så ruskigt söta bägge två så man blir alldeles sjuk! var kvar länge igår efter kursen o gick även in till tekla för att se alla kort hon har på alla hästarna genom tiderna. o så var där bilder från när hon köpte Perla, pytteliten o tanig.. :D o vad liten Aatos var! :O

namnen på dom två små är antagligen klara också, men hon ville bara få klartecken från estland att dom inte betyder något underligt på estniska. :)

o så har jag gått min första etapp på ungdomsledarkursen också. riktigt skoj faktiskt! Fast igår fick vi avsluta med ett pass pilates, så nu har jag träningsvärk i magen. :P

en flicka kom till världen

vaknade vid 5 inatt av ett sms!
blev klarvaken tillräckligt länge för att hinna läsa att Virma fått en flicka innan jag stensomnade igen. :)

var tvungen att åka o kika på henne efter dagens VULK, och det var bland det sötaste jag sett.
man blir verkligen helt jävla sjuk!!!!!!!!!

image46

hon var så ruskigt mjuk också!!!! men ack så trött!
image47

stolt mamma med sin dotter (hon var så söt också virma, en tugga mat, snusa på dottern, titta på mig, snusa på dottern, en tugga mat, snusa på dottern... :D )
image48

mitt kungarike för en kram

på valborg ska jag vara med på en grej på skansen som kallas "slå katten ur tunnan", och av någon jävligt dum anledning är det jag som får rida herda. inte för att jag vill, utan för att den andra som skulle kunna inte vill heller. nähä? så varför måste jag göra det då? jaja. får väl trava mig igenom skiten om det ska vara så... iaf så red jag henne idag på körbettet för att vi bägge skulle vänja oss vid det och OJ vilken skillnad det blev! hon krullade inte ihop sig o hon blev inte heller arg på skarpheten, utan hon tog bettet fint o sökte sig fram ner till det! så nu ska jag rida på det tills vi fixar ett riktigt stångbett jag kan rida på. varför tjaffsa med ett tränsbett dom hon inte vill ta stöd på o kämpa i en timme för att få henne att sänka nacken när det var så enkelt?

red även tiiu en snabbis innan jag bytte om o slängde på mig lite smink o brummade iväg till uppsala och en grekisk restaurang där jag mötte upp ett gäng bukefolk o åt fruktansvärt god mat innan några av oss dessutom gick vidare till ett fik för lite efterrätt. MUMS fast jävlar vad mätt jag är. :P och riktigt trevligt var det också, verkligen ett härligt gäng människor!

o nu sitter jag hemma igen o är kärlekskrank. innan jag o g bröt så saknade jag festandet o raggandet. o nu när jag är singel så är det det värsta jag kan tänka mig att behöva göra. jag vill verkligen inte. jag har ingen lust att ragga, jag har ingen lust att få nobben, jag har ingen lust med allt jobb i början med att inte veta o jag har ingen lust att behöva lära känna någon o lämna ut mig själv till någon. alla, precis alla, mina nära vänner har rejält stadiga förhållanden och är allra minst sambo (en med barn på väg, en annan gifter sig i sommar) och jag är återigen den enda singeln. sist vi träffades tjejkompisarna så säger dom andra om hur dom inte har lust att gå ut, för det är såååå mycket skönare att sitta hemma o dricka istället. ja ok. bra. jag kan sitta hemma o hoppas på att den vi är hos har en bra singelgranne som jag kan råka träffa i hissen!?

så var jag ju på fest i förra helgen. en av vännerna där hade med sig sin relativt nya pojkvän. vid första anblick tänkte jag inte så mycket på det, han såg ut som en typisk överklasskille o jag fick snabbt höra att han var jurist o fördommarna bekräftades. men så under lite rökning på balkongen visade det sig att han ju var Ruskigt trevlig. han hörde att jag höll på med hästar o frågade massor om dom o var verkligen intresserad av vad jag hade att säga osv. men ja, han var ju upptagen med tjejen som alltid ansetts perfekt (och ja, hon är lika trevlig som hon är snygg). jaha igen. var väl en singelkille där som hade passat mig (o inte var någon kompis lillebror eller så), men honom har jag känt sjukt länge o var dessutom ruuuuuskigt kär i då (nästan 10 år sen) och sen sket sig allt. ja honom raggar vi på!

jag har inte ens börjat o har redan tröttnat.
vad skoj.

pissdag i pissvädret

idag har verkligen varit helt totalt jävla värdelös. sådär så att man inte borde klivit ur sängen utan bara legat kvar o skitit i precis allt. det började ju redan som jag skrev förut, med att inte kunna sova pga ångest o vakna med den. det har bara fortsatt så.

gordon har packat ihop i stort sett allt sitt nu. o det känns förjävligt. som tekla sa idag, min flytt blev inte riktigt som planerat. jag skulle bo här o må bra i ungefär 5 år framöver. jag skulle trivas eftersom jag faktiskt älskar stockholm och att det faktiskt är storstad. jag skulle bli sambo, vilket jag i princip aldrig fick bli eftersom han aldrig var hemma. och nu är det helt slut med allt. jag ska flytta hem till mamma o pappa. skoj.

kom iaf iväg till stallet o red ut på tiiu med tekla o aatos, den korta svängen eftersom vi hade ont om tid men trav o galopp nästan hela vägen. o precis på slutet var tiiu riktigt fin faktiskt, hon som bara springer ute annars. skoj! sen behövde tekla åka till jobbet så jag skulle fixa resten (mocka två boxar, fixa lite halm o så mat till alla o rida två) men så kom regnet så jag sprang ut o hämtade herda så att hon inte skulle bli blöt så vi kunde rida. fixade sen klart boxarna innan jag gjorde iordning henne. började bara regna mer o mer men struntade i det o tog på mig chapsen o så istället så jag inte skulle bli blöt. men herda var på lagom ballt humör o vägrade stå i närheten av stenarna jag hoppar upp från så sadeln hann ju bli pisseblöt- hemskt skönt att sätta sig i!

nåja, ut kom vi på den korta svängen igen, stundom i ösregn blandat med hagel o stundom i inget regn alls. herda var pigg pigg pigg men skötte sig fint. jobbade mycket sidförande på vägen bort, galoppade lite på vändplan o vände hem. provade en galopp men damen bara laddade mer o mer så jag la ner det. hon blev iaf väldigt fin o det allra sista i traven var hon super! skoj! :)

ställde in henne med täcke o började fixa maten till alla. svor över att inte ha hösilaget inne eller iaf under tak eftersom jag blev pisseblöt, inte av att packa, utan av att höt var såpass blött att när jag bar in det i säckarna blev jag dygnsur på rumpan där den låg emot. :P blev iaf klar o kunde börja intaget av odjur. skulle ta vintset o heko först men vintset var hygglig o hade omkull mig så jag satte mig i hästskit. tack. han är känslig om öronen o drar upp huvudet, o inte blir det då lättare att få genom öronen heller. efter jag trillat skulle han inte komma nära mig heller, så han fick stå kvar medans jag tog in aigur o småpojkarna. sen provade jag igen- då sprang han till andra änden av hagen.... tog in morsorna- virma går så snällt till sin box själv, släppte perla som istället var på väg ut genom den andra dörren till gödselplattan, varpå harda vägrade gå en meter- kunde inte släppa henne eller få iväg henne till sin box och kunde då inte fånga in perla igen.. jävla odjur som sagt.. tillslut gick harda in o perla kom på vart hon bodde o gick in hon med...... tog med mig en grimma ut till vintset o fick knäppa upp över nacken o ta på den den vägen istället för att alls få in honom....

vid det här laget var jag inte bara dygnsur hela vägen in till trosorna, utan då även fin av hästskit.
virma såg inte ut att föla inom dom närmaste timmarna så jag åkte hem istället. sur o förbannad o undrade vad i helvete jag håller på med hästar för.

kom hem till en mörk lägenhet där jag inte ens kunde laga mat eftersom kastruller mm inte var mina. hade dock en stekpanna o ett kärl till att laga saker i mikron- så det blev två quornfiléer med kantarellsås. hurra.

jag har iaf fått nån nytta gjord.
anmälde mig på alingsåshem för att ev kunna få lägenhet där om jag nu vill. där kanske det iaf GÅR att få en lägenhet.. för jag tror inte jag vill bo i skara även om jag pluggar där... skara liksom. nä.

att leva med ångest

jag fick ångest igårkväll, då kom den smygande.
jag sov med ångest o vaknade många många gånger o låg o kastade mig i sängen.
jag klev upp o blev nästan paralyserad av den.

jag är så jävla trött på den.

pengar köper visst lycka

bläääää. mådde bra, rätt så skitbra, tills ikväll. o jag är bara så trött på dessa bergodalbanor. att jag lever o fungerar så länge jag bara tutar o kör o inte tänker på något alls. men så fort jag funderar över minsta lilla så blir det kortslutning o jag vill inget hellre än att tuta bilen av vägen i 250.. (eller snarare att jag i det läget önskar att jag var i läget där jag faktiskt gjort det... schizofren någon?).

idag började jag tvivla på precis allt igen. att jag inte alls ska läsa någon jävla etologi o djurskydd utan ta mig in på något där man faktiskt tjänar lite pengar efteråt. typ bli jurist eller så, där det också finns lite möjligheter. jag sökte ju faktiskt apotekarprogrammet också, där tjänar man iaf lite pengar även om man inte blir dödsrik. fast kemi är nog inte kul på den nivån, o juridiken kräver PLUGG o jag VILL ju läsa till något med djur.

fan kan man inte få den där trisslotten med alla jävla pengar så att man slipper tänka mer.
dom som säger att pengar inte köper lycka har inte den blekaste aning om vad dom pratar om. hade jag nu idag varit ekonomiskt oberoende med resurser att så förbli resten av mitt liv kan jag garantera att jag varit en bra mycket lyckligare person än jag är nu. för jag hade inte behövt oroa mig över allt som äter upp mig inifrån.


nåja.
imorn ska gordon säga upp lägenheten.
jag har börjat söka jobb i göteborg.
och nu funderar jag över vad som är bäst- plugga bo hemma o ha häst, eller plugga o inte bo hemma?
OM jag mår bättre kan jag plugga, extrajobba, ha häst o inte bo hemma, men just nu vågar jag ju inte tro på att jag kommer jobba. men vad kul det skulle vara. har kikat på lite annonser, mest på skoj, men känner ändå att det ÄR mejram jag ska ha om jag ska ha häst nu. min underbara lilla pärla. :)


o FY vad jag kommer sakna hästarna här. igår red vi en längre tur, jag anki o tekla. o det var helt underbara vägar o hästarna skötte sig så bra. sen skulle egentligen jag o tekla rida varsin häst till, men vi var trötta efter första turen o la ner det. så medans dom fixade i stallet sprang jag in till tekla o kikade på säsongens första ugly betty. sååå bra! :D sen ut till stallet o så fixade jag det sista medans tekla sprang in till desperate housewives. :) sen åkte jag hem eftersom det inte verkade som att virma skulle föla då heller.

idag fick jag gå upp tidigt för att åka o lämna tillbaka mina .SEkläder, sen åkte jag hem o la mig igen. när jag väl kom ut till stallet igen fick jag fixa inne hos herda som möblerat om mattorna i sin box, lagom till att jag var klar kom anki ut o vi tog en tur på herda o aigur. herda har stått sen i torsdags o var lite lätt laddad. :D men det känns ändå att jag känner henne så väl nu att det ändå är lugnt. fast jag utmanar ju inte ödet, så när vi provade att galoppa men hon började galoppera åt sidan istället kände jag att nä vi travar... :P sen fick hon galoppera på vändplanen o då går det knappt att hålla igång henne... av någon anledning tänker jag då på pontes lilla dam- jobbar sååååå himla bra när dom vill själva, dom hästarna. :D vi försökte hitta en runda i skogen som såg bra ut på kartan men hittade inte alls när vi väl var där, men fick iaf klampat lite i skogen. sen när vi gick förbi korna på vägen hem var det ett par som kom bockandes o herda höll på att skita ner sig av skräck. våra hästar är liksom stadshästar, det här med kor är faktiskt farligt! :P lite jobbigt när kossorna kommer springandes där, eftersom man precis där ska upp på bron över E18 o man känner inte för att något ska hända just där, men det gjorde det ju inte så. :)

tillbaka i stallet så kom ägarna till gården för att se om Virma fölat än, vi stod o pratade en stund o gick igenom alla hästarna. dom är hemskt trevliga faktiskt! dom är inte hästfolk själva men tyckte att det var sååå skoj att just dessa stora vackra hästar kommit dit, så det var ju skoj. :)

fick nyss sms från tekla också, hon hade precis vart ute o kikat till hästarna igen. o virma var lika lugn som vanligt... dock sprutar det typ mjölk så fort hon rör sig (nästan).. o hon har haft vaxproppar ett tag. så händer det inte inatt borde det hända imorn.. spännande spännande men man tycker att hon kan ta o trycka ur följäveln nu. :P


sen fick kicki brev från amandas uppfödare o ÄNTLIGEN vet vi varför amanda slickar på allt o alla in i absurdum. hennes mor hade ingen mjölk, bara lite råmjölk o sen var allt slut, så hon föddes upp på nappflaska! det känns som att det måste vara det som ligger bakom! uppfödaren blev överlycklig över att höra av kicki och att amanda hade det så bra o kicki hade fått ett lika långt brev tillbaka som hon själv skickat. :) skojskoj! :)


o tillsist en bonusbild.
jag är sååå kär o han är såååå cheezy o inte ens särskit, men jag är ändå helt kär! ;)
image45

jag har ju grannar!

så var man i alingsås igen, och som vanligt vill jag inte åka hem. fast jag vill inte vara kvar heller?
hmm. skumt. o så vet jag inte vad jag ska göra av marsvinen heller om jag flyttar hit. finns liksom inte plats för dom, går väl o fixa iofs men ändå.. knepigt.

igår var det fest!
fia o lina fyllde bägge 25 o hade gemensam fest. det var en riktigt lyckad fest o jag hade riktigt riktigt roligt! det blev precis så kul som jag hoppades! :) fast så var där ju massa par, o oj vad jag märkte att jag också vill ha någon att hångla på! o så har jag inte ett enda ragg i påsen liksom. :P men men. det får lösa sig en annan gång. :D var iaf kul att vara full med gamla vänner. :D
sov hos fidde o louise där jag fick en underbart god frukost- en nymixad smoothie! *mumma* sen åkte jag o hämtade maria o åkte ut till Torslanda där det var dressyrtävlingar med 4 ekipage från nolvik (klubben K är med i). var skoj att träffa alla o se på lite dressyr, dock blev det tråkigt då lenas häst visade sig vara halt.. bara o hoppas att det var allvarligt!

sen åkte jag hem till alingsås o funderade över livet när jag började prata med en bukekompis på msn. hon bor ju i alingsås men jag har aldrig trott att hon bott här ute, men tänka sig att hon bor en minuts promenad bort. :D så vi har precis varit ute på en promenad runt i kring här! :D en oväntat trevlig avslutning på kvällen! :)

livet på morsta gård

så idag åkte äntligen kameran med, fast det blev inte dödsmånga bilder. men vafan. lev med det! ;)

inget föl har kommit än heller. men juvret är fyllt (vet dock inte hur stora dom brukar bli?) men ingen mjölk har börjat komma än, o hon är inte helt mjuk runt om rumpan heller, så vi HOPPAS att hon väntar tills jag kommer hem från gbg! :D eller jag hoppas iaf, så jag får vara med! :D

stallplan (ja, det hade kommit en hel massa foder idag :D )
image37

hagen som för tillfället inhyser småpojkarna, aigur och aatos
image38

den närmsta delen av stonas större hage
image39

herda är road
image40

herda kör fullt ös medvetslös
image41

man ser tydligt vad hennes spända höga nacke gör för överlinjen
image42

jag kan inte låta bli att tycka att tiiu är vacker som en dag
image43

hon är rätt så bitig den damen
image44


blev alltså longering då febern va ännu högre idag. herda är knäpp o gör det ungefär 4 gånger jobbigare för sig än hon måste o blev helt slut o verkligen LÖDDRIG av svett (o inte bara mellan benen, fram på halsen o sånt normalt, utan mitt på magen o sånt knäppt). sen så tiiu är svår att få engagerad utan tömmar eller tillräckligt korta inspänningar. men vafan. det var inte meningen att dom behövde jobba direkt, utan mest få ur sig energi.

några fler bilder finns här
http://smg.photobucket.com/albums/v189/lazertomte/morsta/

have a good one!

föl på väg!

jag har blivit supersjuk såklart, men hellre idag än på lördag så jag överlever!
var i stallet igår ändå men tog det lite lugnt. ska dit idag med såklart men vafan. :D


sen tror vi att Virma kommer föla inom ett par dagar faktiskt. hon var väldans mjuk bak på senorna som mjukas upp inför fölning, juvret var spänt så det är nog välfyllt. dock har det inte kommit någon mjölk eller så, och hon var nog inte HELT mjuk än. så vi trodde inte det skulle ske den natten (o hade det skett hade nog tekla ringt :D) men snart. o bara för att vara taskig mot mig lär hon föla natten till lördag eller söndag, när jag är i gbg. dumma ston! hoppas hon väntar tills jag kommer hem! :)

fast sen har vi iofs två till som ska föla, så jag får nog vara med ändå.
men ändå. :)

jag hinner inte bli sjuk!!!

kameran har fortfarande inte fått följa med till stallet, detta pga att vädret vart så grått o trist o då känns det inte så kul att ta kort. men nu ska det ju bli finare igen så! :D

har iaf blivit en hel del i stallet.
jag o tekla har gjort en deal som går ut på att jag får rida precis hur mycket jag vill nu. :P passar oss bägge, jag vill o hon behöver hjälp. :) i söndags låg jag död hemma hela dagen o bara degade, sen igår så gav jag mig ut ganska sent o mockade nästan hela stallet (eller iaf 7 boxar) men när jag kom till Virmas box så såg jag blod, så jag tänkte att jag lämnar det så Tekla får se hur det ser ut så hon vet vad hon ska säga till veterinär o så. sen kom tekla o vi kikade på blodet o när jag hämtade herda så kollade jag på virma som hade lite blodkladd i svansen. tekla ringde uppfödaren i estland som sa att såvida hon inte fött fölet i hagen (döfött antagligen eftersom vi inget sett isf) så visste han inte riktigt då han aldrig varit med om det, så en runda i den stora hagen blev det där vi tack o lov inte hittade något. *puh* tekla hade senare ringt både veterinär och en kompis som är van vid att få föl, där dom sa att det antagligen inte var någon fara, förhoppningsvis bara ett blodkärl som brustit i någon "försammandragning". o hon skulle kunna föla till helgen redan utan att det är konstigt, för hon är beräknad till om 14 dagar, o 10 dagar till eller från är ju inget. men annars var det bara att vänta o se sa vet. så håll tummarna att det inte är något, ok?

sen red vi ut på aatos o herda, tog en längre sväng med ganska mycket trav o galopp. herda skötta sig jättefint faktiskt. sista galoppen hem blev hon stressad av att aatos fick sakta av några gånger o så red vi  samtidigt förbi ett gäng hösilagebalar, men istället för att dra så packade hon bara ihop sig. hehe. den lilla damen! :D

sen idag möttes jag av en mycket glad bilbo, så fort han hörde min bil (hann bara komma in på gårdsplan) så dök bilbo upp tittandes glatt efter bilen, han verkar känna igen ljudet av den nu, o kom framspringandes o väntade utanför min dörr på att jag skulle öppna o säga att han var bra. :D han är härlig han! :D sen mockades det lite i sakta mak innan jag plockade in tiiu och aigur, men innan vi red gick vi in o drack te eftersom det var så jääääkla kallt! sen ut o rida den kortare svängen, galopp halva vägen bort o sen lite jobb på vändplanen o sen galopp hem, där vi i en backe rejsade också, fast jag o tiiu fick låta aigur o tekla vinna, låg tyvärr lite grenar o skit på våran sida vägen... eller jag skyller på det iaf..... ;)

sen tog vi in heko, vintset o herda o flyttade över aatos o småttingarna till hingsthagen så att dom fick lära känna den inför ett ihopsläpp med dom o heko (som är ett lite nervös ihopsläpp). så ut o rida samma sväng med herda o vintset men vi tog det lite lugnare med dom, travade dock halva vägen bort iaf o nästan hela hem, så dom fick rört på sig ändå. skönt att slippa vara ute så länge även om det kändes som att luften blev mindre rå.

sen intag av dom andra o matning o åka hem. trivs himla bra där ute faktiskt. det är härligt o ridvägarna är helt underbara! när paddocken får sitt lager grus kommer det bli helt perfekt!

har häst imorn med, ska rida ut jag tekla o anki med en tjej från ett grannstall som ska visa oss lite ridvägar, sen har jag ev två hästar så vi får se. sen på torsdag har jag 1-4 hästar (tror jag får rida så många jag orkar haha) och insläpp/kvällsfodring o sen på fredag åker jag hem till götet inför Fia o Johannas fest på lördag.

dock så har jag idag lite ont i halsen (eller mer som en retning) hostar slem o nu börjar huvudet bli tungt o jag känner febern komma.

vafan liksom!

en rolig lek

den som vinner får något, vad vet jag dock inte än! :D

har snott helt från nio som snott från någon annan. och eftersom flera av mina läsare är vana besökare hos nio också tycker ni säkert att jag är astrist. men jag har drabbats av lite lätt insomnia o behöver något att göra. ok?

och jag får även säga att jag håller helt med nio om att reglerna får en att se NKOTB framför sig. :)
Step 1: Put your iTunes or equivalent on random.
Step 2: Post the first line from the first 30 songs that play, no matter how embarassing.
Step 3: Bold out the songs when someone guesses correctly.
Step 4: Looking them up on Google or any other search engine is CHEATING

inte alltför konstigt eller svårförståligt, ellerhur!?
gissa i kommentarerna, o den som kan flest låtar är bäst!

1. It's quite possible that I'm your third man girl, but it's a fact that I'm the seventh son -By Saramara
2. We got the street lights, we got the ever greens of gold
3. When I get to the bottom I go back to the top of the slide -By Saramara
4. Dom brände ner grönan och skolan står där ensam nu -By Ponte
5. Well, I'm sitting here wondering would a matchbox hold my clothes?
6. Soon we'll come to the end of life's journey, and perhaps we'll never meet anymore -By Saramara
7. Have you ever felt like giving up but you kept fighting cause you knew you were strong
8. It has never been this quiet and we have never seen a storm
9. Yo quiero el aire que tiene tu alma, Yo quiero el aire que, que vive en ti
10. Don't look back when your kingdom glows, don't look down cause she's ready to show
11. she spread herself wide open to let the insects in
12. Let's talk this over, it's not like we're dead, was it something I did? -By Saramara
13. I'm gonna fight 'em all, a nation army couldn't hold me back -By Saramara
14. Why, you wanna tell me how to live my life? Who, are you to tell me if it's black or white?
15. Sometimes I feel like I don't know sometimes I feel like checkin' out
16. this is your night, everything is right, come and light up my life, it's a summer night - By Sandra
17. What you want, what you got, Live your life in a crawl space
18. Oh where have you been, my blue-eyed son? Oh where have you been, my darling young one? -By Saramara
19. Watch the sunrise Say your goodbyes Off we go
20. Too many voices, It won't take long Which one's right, which one's wrong

Jag har ju tagit med olika mycket på olika låtar. o vissa lär vara rätt svåra. :D
andra, som typ nr 4 och nr 12 är otroligt lätta, för vissa av oss iaf..... hehehhehee......

obehaglig tvpåsk

vad är det med TV den här helgen?
vad är det med påsken som gör att man måste visa allt obehagligt på en endaste gång?

det började redan innan påsk, när jag var hemma i gbg o hade 1,2 och 4 att se på. 4an hade dock den goda smaken att visa the Osbournes, och det var faktiskt ett avsnitt jag inte sett! :O men det var helt sjukt. Jack gick i sömnen och spöade sin hund Lola i sömnen bland annat. Sen dödade han sin mammas favvohund Minnie- allt i sömnen. Sen i slutet av avsnittet visar dom som att det var en vanlig dramaserie med repliker o allt o där står Shannon o håller i Minnie. O jag har inte orkat googla för att se hur det låg till egentligen, men jag antar att Jack inte dödade Minnie, för jag tror inte att dom hade visat det på TV faktiskt. Men ändå. Det var ruskigt obehagligt att se djur fara illa, även om man anar att det är fejk.

häromdagen visar dom när lammen tystnar, som nog dom flesta är överens om att det är en obehaglig film. hannibal lector är extremt jävla obehaglig. bra film förvisso. men obehaglig som fan. men likväl var jag ju bara tvungen att se. (och sakna kristoffer att hugga tag i när det var läskigt, som jag hade första gången jag såg den på filmkunskapen på gymnasiet).

sen idag var det ett ruskigt avsnitt av desperate housewives. missade början. men det var nog första och enda gången jag grät till DW. i den otroligt banala situationen som var så lyckades dom på något sätt fånga lite ren och äkta känsla som prickade mig i hjärtat. nog för att jag vant mig vid att gråta till extreme home makeover, men det är ju iaf på riktigt för guds skull!

så nu på kvällskvisten gick Criminal Minds, funderade ett tag på om jag skulle se det eller Bröderna Grimm, men hann se början på CM och valde att se klart, och det är jag glad över- avsnittet var det bästa jag sett hittills. men fan vad fucked up det var. 3 flickor är bästa vänner och blir kidnappade. dom blir satta i ett kalt rum, med knappt några kläder på sig och utan mat o vatten. dom får förklarat för sig att endast två av dom kommer komma därifrån levande och att det är dom själva som  får välja vem av dom som ska dö. efter mycket om och men med bakom ryggen o all skit så säger dom att dom bestämt sig. då kastar han in två helt vanliga hammare till dom. skoj. under tiden så jobbar fbi med polisen o föräldrarna, och föräldrarna blir såklart helt vända mot varann o anklagar varandra, precis som förövaren vill. det slutar med att den dödsdömda flickan dödar den drivande av dom andra två. och att förövaren var gammal fotbollskamrat till alla papporna, polismästaren mm. o varför var det så obehagligt då? dels för att det faktiskt finns såna psychon som gör sånt, även om dom är väldigt ovanliga såklart. men mest över att människan faktiskt fungerar så som dom gjorde. hon som tillslut blev en mördare var hon som först påpekade och talade om för sina vänner att det var precis så det skulle bli. att situationen skulle göra dom desperata och att förövaren skulle lyckas. så dom visste ju. men vad hjälper det när desperationen tar över? det är riktigt läskigt om hur människan fungerar. så väldigt lättmanipulerad.

fy fucking fan.


tack o lov för 5an ändå.
för nästa tisdag börjar Ugly Betty igen.
:D

scratch your way out

idag har jag haft fullt upp!
eller iaf jämfört med vad jag brukar. :D

sov till 12 eller nåt o åkte ut till stallet så jag var där vid 14 eller nåt. pratade med anki o anders medans dom fixade det sista o mockade sedan åt herda o tog in henne. medans hon åt mockade jag någon box till också. sen red vi ut den korta svängen o red på den volten som är i slutet av den vägen. herda var dock stressad över att vara alldeles själv i en helt ny skog. :P men hon gjorde inga dumheter iaf och var RIKTIGT fin i skritten. :)

sen hem o duscha, äta o se på top model medans jag planerade med karro om kvällen.
blev att jag hämtade upp henne i täby o åkte sen till några vänner till henne i bergshamra. kände dock efter första klunken gin att jag inte skulle bli full utan bara illamående (blir ju så ibland.. dricker o dricker men det händer inget o jag mår illa) så jag la ner det. sen åkte vi till KTH o hämtade bilen för att åka till universitetet för att gå på nån ska-grej, men där var det smockfullt så vi körde in till stan o gick på 80s istället.

o en sån besvikelse! :P
eller vi hade iofs kul, men 100:- för ett sånt litet skithak? :P
men vi fick dansa o träffa lite folk (bla frisörroger vilket kändes lite pinsamt med tanke på att jag såg ut som fan i håret pga tidsbrist) o umgås, ha en electropolisnostalgidans till photographic, o sen kom det som gjorde kvällen.
*trumvirvlar*
Henric de la Cour dök upp!!!!!!!!!!!! :O :O :O :O :O

så vi stod o beundrade honom resten av kvällen o blev överlyckliga över att få snudda vid honom..
hahaha. :D
ibland är man bra fånig, men är det ens ungdomsidoler så är det. dom kommer alltid ha en speciell plats i ens hjärta o man kommer alltid bli lika fånig... så är det bara, o ska också vara. :D

så nu tänker jag lyssna på en av dom bästa låtarna i världshistorien o drömma mig bort!

She turned to me as I said hello
when I passed her down the hall
She forced herself to bring me a smile
but I think she didnt mind at all
In just two seconds, I said to her
you could have me down on my back
She laughed, laughed, laughed but I didn't care
she stroke me like a blitzattack

She looked so good
She looked so fine
but she will never look better than me

Burning up with fever again
and the fever was running high
I licked her face and asked her if
she wanted to lick mine
She looked so nice as I laid her down
with a shotgun placed in her mouth
I feel the tickle as I pull it of
and now I know there is no doubt that

She look so good
She look so fine
but she will never look better than me

lev i nuet

ännu en lååång lista bara för att det är skoj. :P
snodd från nio som vanligt. :D

Är: Trött
Ger intryck av att vara: Ehh.. trött?
Mår: Lite si och lite så, ibland mer så, ibland mer si.
Ska: Gå o lägga mig alldeles straxt.
Har: Degat o varit i stallet o ridit herda o tiiu o hängt med tekla.
Bör: Gå o lägga mig.
Kan: just nu eller alltid eller va?
Blir glad av: hästar!
Vill ha: en hel hög med pengar, mejram, samt någon att hångla upp.

Skulle vilja:
veta precis vad jag bör göra med mitt liv och kunna utföra detta.
Tycker om att: hänga i stallet, sova, prata, bada, ha skoj mm mm
Drömmer om: pengar o hästar
Längtar till: en annan gång mest
Fasar inför: mitt liv?
Har ett brinnande intresse för: djur i allmänhet och hästar i synnerhet

Bryr mig om: mina nära och kära, hästarna, naturen o säkert fler saker.
Trivs med: hästarna och folket i stallet, med dom i gamla stallet och med folk som trivs med mig.
Känner obehag inför: vad jag ska göra av mig själv och skummisar som man inte vet vart man har dom.
Planerar att: flytta hem, börja plugga o köpa mejram.
Bor i: 3a i sigtuna
Skulle vilja bo i: jag trivs iofs himla bra med min lägenhet, men jag skulle fan inte banga ett beach house i malibu tex. eller en gård nånstans.
Klär mig gärna i: mysbyxor o stor tröja, hästkläder eller jeans o t-shirt
Äter gärna: skräpmat, kinamat, pannkakor
Dricker gärna: saft, oboy, cube, öl, läsk

Tränar: dressyr fast har ingen tränare just precis nu
Tittar ofta på: CSI, desperate housewives, gilmore girls, Law & Order SVU mm
Lyssnar ofta på: kent
Läser: inte så mycket, har inte ro till det. men harry potter läses så fort ny bok kommer ut.
Prenumererar på: pollux
Idag: stallet o chillande med tekla
Imorgon: stallet o sen förhoppningsvis träffa karro inne i stan
Igår: inte vilja åka hem o sen en låååång bilresa hem genom landet.
Nu: ska jag ta mig i kragen o gå o lägga mig, före eller efter att när lammen tystnar är slut.

Vill se: inte så mycket vad jag vet
Vill göra: något som ger mig pengar. o hångla.
Glad över: mina underbara hästägare, både nuvarande o fd, hästar, och att jag har undebara föräldrar
Arg på: mig själv ibland
Stolt över: just precis idag inte så himla mycket tyvärr.

Rädd för: att trilla av hästar :D att rida över motorvägar (på broar alltså), ensamheten, ångesten.
Nyfiken på: skitmycket! jag vill kunna massor! helst allt! :D
Lycka: skogsturer till häst, att känna sig helt trygg, pengar.
Sorg: att jag mår som ett jävla mongo
Älskar: min familj, mina vänner, glennpa o rolle, hästarna, andra nära o kära som är värda att älskas
Hatar: att må som jag gör, att vissa beter sig som dom gör, men jag hatar nog inga personer
Äter: vegetariskt o skitdåligt :D
Sover: mycket, många timmar varje natt, jävla mongomedicin. :P
Dansar: hellre än bra :D
Lever: ja jag försöker iaf!

premiär!

idag var jag ute på nya gården för första gången "på riktigt".
var ju där i söndags när vi flyttade, men då hade man ju lite bråttom o det var bara in med hästar o saker o iväg för o hämta nya lass. men idag skulle jag då dit på riktigt! :)

tänkte ta med mig kameran o ta lite kort o visa, för det är otroligt fint där, men den glömde jag. :P
kommer dit o börjar mocka med tekla, mockade bara 4 o tekla resten, men sen fick vi pyssla med herdas box. vi har ju gummimattor i några av boxarna, o så lite halm ovanpå det, på herda fungerar det extra bra eftersom det inte går att ha ordentligt med strö hos henne eftersom hon möblerar om TOTALT! *lite kiss, lite rent strö, lite bajs, lite rent strö, lite mer kiss, lite mer rent osv* men så mattorna som lagts in hos henne var för små/lätta så hon möblerade om även dom.... suck.... så mocka ur allt o försöka hitta mattor som passade. tror vi fick till det tillslut iaf! :D

sen hämtade vi herda o aatos o red ut. en himla härlig väg, ganska lång grus/sand, genom skogen som slutade vid en vändplan. så där travade o galoppade vi en hel del. på hemvägen försökte herda dra såklart, men i övrigt skötte hon sig super. :)

sen när vi var klara med det gick vi in o drack te o åt varm macka *mmmmmmm* o laddade batterierna inför tur på tiiu o aigur. tog en kortare väg, också sand/grus genom skogen till en vändplan, red lite på vändplanen o så hem igen. tiiu var pigg som attan o försökte dra ner huvudet i fattningarna o tog lite stora språng i början men höll sig annars fint i skinnet förutom att hon låg på. men det var ju bara så himla skoj sa hon! :D

sen hösilagade vi alla o ställde in mat o tog in alla odjur. :)
heko är ju bara FÖR underbar! när vi gick förbi stohagen så var han ju tvungen att gnägga lite o göra sig vacker, men så säger "kom nu heko" och han bara går på. sen stod ju tiiu inne, så han ville snosa på henne, men man säger bara heko kom, o han skiter i henne. o går sen bara helt lugnt till sin box! en bättre hingst får man nog leta efter! :)

bilen är kanske lagad?

igår var en trevlig dag.
sov länge o väl i min älskade gamla säng o pysslade o donade lite här hemma innan jag åkte ut till  pappas underbara vän Mellen som skulle fixa min bil.

så vi öppnade huven o kollade på den sladden som det förhoppningsvis var fel på.
men vad han kunde se så var det inte fel på den sladden, sladden som för strömmen till startmotorn dvs. den var inte glapp vad han kunde se men bytte ändå för säkerhets skull. sen drog han åt alla jordningar han kunde komma på, även på batteriet. sen fixade han en skarvsladd o sa att om den inte startar igen, så kan jag prova att sätta sladden på +polen o på den där sladdens fäste (han lät bli att sätta på plasthöljet som ska sitta på den så att man kunde göra såhär). och om bilen då går igång så är det tändningslåset som är pajj o behöver bytas, om den inte går igång så är det startmotorn som måste bytas.

då vet man iaf vad som kan vara felet då. :P

sen åkte jag ut till säve o kikade när sara skulle hoppträna med battis. var skoj att vara med igen, jag älskar att kika på träningar! :D träffade lite andra jag kände också faktiskt vilket var skoj. o jag blev inte aaaaaalllllllls sugen på att köpa min lilla mejram så att jag också kan vara med o åka på träningar osv. o pluggar jag i skara så kan jag bo här hemma (mamma o pappa är ju ändå bara hemma på sommaren numera) o då har jag ingen hyra till mig själv = jag har råd! :) eller jag har nog råd om jag flyttar till skara också eftersom hyrorna där är såpass låga ändå...

sen idag så blev jag medlem i storvretas ridklubb o anmälde mig till VULKkursen som ska hållas i slutet av april o början av maj. hoppas nu bara att mamma o pappa kan tänka sig att betala den. hehe...

o så funderar jag på vad jag ska hitta på tills jag flyttar hem o när jag ska flytta hem. jag har ju ändå biologin att göra o psykologen o allt där uppe... o så vill jag ju inte alls lämna stallet heller. :P men jag har ju bud på praktiken hos Lina, fast då blir det ju omgående flytt... eller om jag ska söka jobb i gbg, eller sommarjobb i sthlm... eller åka till usa? fast om jag åker till usa så missar jag ju cissi o thomas bröllop.... satt även o kikade på grällstas hemsida, fast fan vad mycket illa man hört om dom. jobb o jobb o jobb o lite mer jobb o inte mycket betalt...

jaja.
vi får väl se.

fan fan fan

jag tycker inte om joakim thåström.
men den här är helt briljant.

och den är helt tillägnad "mr big".
o jag hoppas innerligt att jag slipper gå runt o vara såhär bitter i hela mitt liv.

kom igen nu kärleken- kom o ta mig med storm så jag slipper gå o sukta efter helt fel människa!Fast jag inte sett dig på så länge
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann

Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden
om dom gav mig en ny giv

Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång

Fanfanfan det skulle varit du

Fast det var så kort romans
var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två

Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

vart ska jag börja?

mycket o skriva o jag vet inte riktigt vart jag ska börja.
o så ville jag ändra fontstorlek med men har ingen aning om vilken av alla fontstorlekar jag ska ändra för att ändra själva texten o inte en massa annat. hopplöst.

Högskoleprovet gick åt helvete. eller inte åt helvete, men inte tillräckligt bra den här gången heller.
så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. det känns på ett sätt som att jag VET att jag kan bättre, nu blev det ju lite si och så med pluggandet. Kanske om jag fortsätter plugga ord som en dåre o pluggar DTK som en dåre, så kanske? eller om jag ska ge upp o återinse att jag inte  blir någon veterinär. eller plugga i ungern?

så vad gör jag nu då?
tänkte ju direkt jaha då blir det skara. men så när jag tänker på det så känner jag ju att jag inte vill flytta hem heller. inte alls. jag vill bo kvar där uppe o rida herda, tiiu o vintset o köra o ha det bra på nya superfina gården o trivas med människorna. men jag trivs ju inte o vad ska jag göra mer än det som kostar pengar?

o i skara är det billigt att bo o då har jag råd med Mejram.

Sen så har Gordon börjat packa sina saker. vilket också känns fruktansvärt jobbigt. han flyttar sitt i slutet av april antagligen. o det känns så.. jag vet inte.. tomt?

menmen.
som sagt har alla hästarna flyttat till sitt nya hem nu. allt gick bra o hästarna gick i stort sett på bra på lastbilen. herda krånglade i kanske 5 min. vintset hade krånglat först men sen tog det inte ens fem min. samma med heko. gick vid sidan en gång o sen bara rakt på. sen fick heko o misse boxar brevid varann, o stackars lilla misse blev LIVRÄDD när han fick träffa den stora riktiga hingsten! :D

härligt fräscht stall o teklas hus är superfint!
sen ska en granngård bygga ridhus med! perfa!
inte för att jag kanske blir kvar så länge så att ridhuset hinner byggas. men ändå.


idag åkte jag o sandra hem till gbg med. stannade i stallet o där var det full rulle. vi blev kvar hela kvällen kan man säga o minus ville äta upp roland o glenn o roland var dum o försökte sätta på stackars glenn, så dom fick bo i var sin bur tills vidare men nu verkar det gå bra igen.

har slått på mannen som kunde tala med hästar, vi har ju bara 1,2 o 4 här... tittar ju inte så noga, har ju sett den en miljon gånger, men den är bra att ha i bakgrunden.

o så maler ångesten i bakhuvudet.