obehaglig tvpåsk

vad är det med TV den här helgen?
vad är det med påsken som gör att man måste visa allt obehagligt på en endaste gång?

det började redan innan påsk, när jag var hemma i gbg o hade 1,2 och 4 att se på. 4an hade dock den goda smaken att visa the Osbournes, och det var faktiskt ett avsnitt jag inte sett! :O men det var helt sjukt. Jack gick i sömnen och spöade sin hund Lola i sömnen bland annat. Sen dödade han sin mammas favvohund Minnie- allt i sömnen. Sen i slutet av avsnittet visar dom som att det var en vanlig dramaserie med repliker o allt o där står Shannon o håller i Minnie. O jag har inte orkat googla för att se hur det låg till egentligen, men jag antar att Jack inte dödade Minnie, för jag tror inte att dom hade visat det på TV faktiskt. Men ändå. Det var ruskigt obehagligt att se djur fara illa, även om man anar att det är fejk.

häromdagen visar dom när lammen tystnar, som nog dom flesta är överens om att det är en obehaglig film. hannibal lector är extremt jävla obehaglig. bra film förvisso. men obehaglig som fan. men likväl var jag ju bara tvungen att se. (och sakna kristoffer att hugga tag i när det var läskigt, som jag hade första gången jag såg den på filmkunskapen på gymnasiet).

sen idag var det ett ruskigt avsnitt av desperate housewives. missade början. men det var nog första och enda gången jag grät till DW. i den otroligt banala situationen som var så lyckades dom på något sätt fånga lite ren och äkta känsla som prickade mig i hjärtat. nog för att jag vant mig vid att gråta till extreme home makeover, men det är ju iaf på riktigt för guds skull!

så nu på kvällskvisten gick Criminal Minds, funderade ett tag på om jag skulle se det eller Bröderna Grimm, men hann se början på CM och valde att se klart, och det är jag glad över- avsnittet var det bästa jag sett hittills. men fan vad fucked up det var. 3 flickor är bästa vänner och blir kidnappade. dom blir satta i ett kalt rum, med knappt några kläder på sig och utan mat o vatten. dom får förklarat för sig att endast två av dom kommer komma därifrån levande och att det är dom själva som  får välja vem av dom som ska dö. efter mycket om och men med bakom ryggen o all skit så säger dom att dom bestämt sig. då kastar han in två helt vanliga hammare till dom. skoj. under tiden så jobbar fbi med polisen o föräldrarna, och föräldrarna blir såklart helt vända mot varann o anklagar varandra, precis som förövaren vill. det slutar med att den dödsdömda flickan dödar den drivande av dom andra två. och att förövaren var gammal fotbollskamrat till alla papporna, polismästaren mm. o varför var det så obehagligt då? dels för att det faktiskt finns såna psychon som gör sånt, även om dom är väldigt ovanliga såklart. men mest över att människan faktiskt fungerar så som dom gjorde. hon som tillslut blev en mördare var hon som först påpekade och talade om för sina vänner att det var precis så det skulle bli. att situationen skulle göra dom desperata och att förövaren skulle lyckas. så dom visste ju. men vad hjälper det när desperationen tar över? det är riktigt läskigt om hur människan fungerar. så väldigt lättmanipulerad.

fy fucking fan.


tack o lov för 5an ändå.
för nästa tisdag börjar Ugly Betty igen.
:D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback