jag hinner inte bli sjuk!!!

kameran har fortfarande inte fått följa med till stallet, detta pga att vädret vart så grått o trist o då känns det inte så kul att ta kort. men nu ska det ju bli finare igen så! :D

har iaf blivit en hel del i stallet.
jag o tekla har gjort en deal som går ut på att jag får rida precis hur mycket jag vill nu. :P passar oss bägge, jag vill o hon behöver hjälp. :) i söndags låg jag död hemma hela dagen o bara degade, sen igår så gav jag mig ut ganska sent o mockade nästan hela stallet (eller iaf 7 boxar) men när jag kom till Virmas box så såg jag blod, så jag tänkte att jag lämnar det så Tekla får se hur det ser ut så hon vet vad hon ska säga till veterinär o så. sen kom tekla o vi kikade på blodet o när jag hämtade herda så kollade jag på virma som hade lite blodkladd i svansen. tekla ringde uppfödaren i estland som sa att såvida hon inte fött fölet i hagen (döfött antagligen eftersom vi inget sett isf) så visste han inte riktigt då han aldrig varit med om det, så en runda i den stora hagen blev det där vi tack o lov inte hittade något. *puh* tekla hade senare ringt både veterinär och en kompis som är van vid att få föl, där dom sa att det antagligen inte var någon fara, förhoppningsvis bara ett blodkärl som brustit i någon "försammandragning". o hon skulle kunna föla till helgen redan utan att det är konstigt, för hon är beräknad till om 14 dagar, o 10 dagar till eller från är ju inget. men annars var det bara att vänta o se sa vet. så håll tummarna att det inte är något, ok?

sen red vi ut på aatos o herda, tog en längre sväng med ganska mycket trav o galopp. herda skötta sig jättefint faktiskt. sista galoppen hem blev hon stressad av att aatos fick sakta av några gånger o så red vi  samtidigt förbi ett gäng hösilagebalar, men istället för att dra så packade hon bara ihop sig. hehe. den lilla damen! :D

sen idag möttes jag av en mycket glad bilbo, så fort han hörde min bil (hann bara komma in på gårdsplan) så dök bilbo upp tittandes glatt efter bilen, han verkar känna igen ljudet av den nu, o kom framspringandes o väntade utanför min dörr på att jag skulle öppna o säga att han var bra. :D han är härlig han! :D sen mockades det lite i sakta mak innan jag plockade in tiiu och aigur, men innan vi red gick vi in o drack te eftersom det var så jääääkla kallt! sen ut o rida den kortare svängen, galopp halva vägen bort o sen lite jobb på vändplanen o sen galopp hem, där vi i en backe rejsade också, fast jag o tiiu fick låta aigur o tekla vinna, låg tyvärr lite grenar o skit på våran sida vägen... eller jag skyller på det iaf..... ;)

sen tog vi in heko, vintset o herda o flyttade över aatos o småttingarna till hingsthagen så att dom fick lära känna den inför ett ihopsläpp med dom o heko (som är ett lite nervös ihopsläpp). så ut o rida samma sväng med herda o vintset men vi tog det lite lugnare med dom, travade dock halva vägen bort iaf o nästan hela hem, så dom fick rört på sig ändå. skönt att slippa vara ute så länge även om det kändes som att luften blev mindre rå.

sen intag av dom andra o matning o åka hem. trivs himla bra där ute faktiskt. det är härligt o ridvägarna är helt underbara! när paddocken får sitt lager grus kommer det bli helt perfekt!

har häst imorn med, ska rida ut jag tekla o anki med en tjej från ett grannstall som ska visa oss lite ridvägar, sen har jag ev två hästar så vi får se. sen på torsdag har jag 1-4 hästar (tror jag får rida så många jag orkar haha) och insläpp/kvällsfodring o sen på fredag åker jag hem till götet inför Fia o Johannas fest på lördag.

dock så har jag idag lite ont i halsen (eller mer som en retning) hostar slem o nu börjar huvudet bli tungt o jag känner febern komma.

vafan liksom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback