ofrivilligt byte

Hästhelgen har varit ack så trevlig! Fia har verkligen varit på strålande humör, inte för att hon brukar sura eller inte vara med på vad man en hittar på, men hon har varit lite extra mycket solstråle! :)

Igår vart jag ju lite nedslagen över punkan så jag var inte supermotiverad till ridningen men tänkte att jag kör samma tanke som i fredags- bara fokus på att ha henne loss och mjuk och nöja mig med det. Jag blev lite förvirrad i ridhuset så det var skönt att jag inte hade större planer än så! ;) En av privatryttarna red på sin finfina häst och passade på att ha lite miljöträning eftersom vi andra inte misstyckte, det bestod ändå bara i att ryttarinnans mamma gick runt lite högljutt på läktaren (till att börja med, sen blev de lite mer wild and crazy där uppe ;) ), sen var det en privatlektion också som red lite olika linjer och sen kom en annan privatryttare in med sin häst, men där hennes nybörjarsambo skulle rida... :P Nyttigt dock att tvingas hålla uppe blicken, planera sin väg men också vara beredd på att planera om... Gick bra nästan hela tiden förutom en gång när jag red ut precis framför den duktiga tjejen, men bad om ursäkt för det och hon blev inte irriterad på mig tack o lov! ;)

Fia kändes återigen fin! Jag tappar traven när jag ska sitta ner i den, det börjar jäkligt bra men så blir det bara tyngre o tyngre. Något att jobba på helt klart! Tog rätt mycket galopp igen med att ställa åt olika håll och det fungerade igen- gött att ha ett redskap till att få ordning på det hela! :) Red inte så länge eftersom hon kändes bra, eftersom hon gått så bra på fredagen också hade jag ju inget jag behövde ta igenom eller som jag kände att jag behövde rida vidare med eller så... Skrittade återigen av henne ute, fastän det blåste lite.

Så idag var jag supertaggad, men blev nedslagen när det visade sig att det faktiskt var punka på reservdäcket också... Hade sett lite så ut igår, men inte värre än att det skulle gå att köra till macken o fylla på, men så flyttade jag bilen lite och såg att det var rätt mycket punka... SUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nåja, fixade med allt och lyckades nog släppa det mesta och vara lite taggad ändå. Lena hade varit på kurs i veckan och fått massa inspiration så vi körde gemensam uppvärmning på 20x40bana med halva volter på kortsidorna och sen typ snett igenom, så man hela tiden bytte varv och växlade mellan rak häst och böjd häst. Fifi kändes fin redan från början igen och jag fick be om mer allteftersom. Och hon var med på noterna och verkade tycka om att det hela tiden hände saker! Och jag var nöjd med det också, det blir så bra fokus på rätt saker liksom. :) Efter skritt o trav i den övningen och hästarna var ordentligt varma gick vi in på volterna och tog en galoppfattning från trav och fick ordning på galopperna. Galoppen var myyyycket bättre än den brukar med en gång och den var reglerbar och jag kunde få ihop henne och hela tiden få en bättre galopp- gött! :)

Sen skritt och så skulle vi ta fattningar från skritt, galoppera 4 språng och så ner till skritt igen. Att göra galopp-skritt är inte det enklaste alla gånger på Fia men det gick helt ok, man får vara lite bestämd första gångerna bara. :P Fattningarna blev bra liksom galoppen och det är en superbra övning för oss! Efter en stund höll vi galoppen och gjorde om volten till en liten fyrkant istället. Efter att Fia insett att vi INTE skulle vända över och byta galopp så blev det väldigt bra. Så bra högergalopp har vi nog sällan haft. Rund galopp, lätt framtill och enkelt att både balansera och engagera. Ahhh vad ROLIGT det är att rida ibland! :D

Ner till trav igen sen och försöka hitta den på ett bra sätt. Samma grej här, blev mer o mer framtungt men jag fick ta ner henne i tempo lite och inte kräva jättemycket engagemang utan hitta traven och sitsen där, sen försiktigt be om mer. Svårt dock för tyglarna glider ifrån mig hela tiden, och det är inte bara för att jag inte kan hålla i dem- ska ta med mig egna tyglar, de passar inte mig utan knopparna sitter fel o de är hala...

Varvbyte sen och samma jobb. Svårare här, dels för att vi var trötta och dels för att Fia skulle ha mig på yttersidan hela tiden. Haha. :D I varje avbrott till skritt så schlopp sa det så satt jag på utsidan... :P Hon var återigen inne i bytestänket också och en gång bestämde hos sig för ett JÄTTEbyte precis innan väggen, den skarpa svängen i förvänd var lite jobbigt... :P Men påt igen bara. :) Trots tröttheten så blev hon sååå fin och jag ville inte riktigt sakta av! Men traven var bättre nu, var väl såpass trött att sitsen inte orkade spjärna! ;) Red lätt ganska snart dock och körde lite så istället så jag kunde få med det sista av bakbenen och nä, jag ville INTE sluta rida! :)

Skrittade återigen av dom ute och sen fick Fia maaasssssa godis! Underbara häst! :) Visst, jag saknar verkligen Piri, där man bara kan sitta och njuta av att man får äran att rida ett så fantastiskt djur, men Fia är inte alls fy skam. :) Åsa kom för att fixa åt Emelie så jag kunde dela med mig av glädjen. Nu längtar jag till nästa helg, vet dock inte hur mycket ridning det blir, beror lite på tävlingar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback