bara ett pass

I helgen blev det bara ett ridpass för mig. Alldeles för lite om jag får säga det själv!
Eftersom det var hopptävling på söndagen låg våran lektion på lördagen och det var bara jag och en till som kunde vilket inte var helt dumt. :D Fifi var fin från början och det var bara att köra på med det vanliga jobbet att få henne jämn och att svara framåt o bakåt utan att bli hängande i handen. Lena var på extra om sitsen också- jobbigt men det behövs ju! Och så mycket bättre det blir också... :P

Fick sätta henne i arbete ganska tidigt i galoppen också för att inte bara låta henne rulla på utan att det hände något. Så helt enkelt samma tänk som på Piri- ta tillbaka henne så mycket hon kunde, återigen skitnoga att hon inte blev hängande i handen när jag gjorde det, och sen fram. När vi red fram skulle hon dels svara kvickt, men också bli kvar i balans. Hon var väldigt duktig faktiskt och det var väldigt kul att jobba med det! I högern som jag började med är hon inte så stark men hon kompenserar det med att vara så jäkla ambitiös så hon tar verkligen i och blir liksom inte slapp... I vänstern däremot så orkar hon korta ihop sig men blir då istället lite trist eller hur man ska säga det. Men när jag var noga med att sitta rakt (hon vill gäääärna ha en på högern), rama in utsidan och sen vara på inner bak med spöt så blev hon superfin även där. Extra roligt var att hon hela tiden var riktigt lätt i handen i galoppen också. :)

Så fick hon pausa lite och sen kunde vi, eftersom vi bara var två som red, göra det som behövdes för oss och inte någon gemensam övning. Fia var under framridningen för en gångs skull finare i galoppen än traven vilket inte är helt normalt för oss. Hon ville inte vara kvick i bakbenen i traven så Lena tyckte att jag skulle prova att jobba lite likadant i traven som i galoppen. Började dock med skänkelvikningar längs långsidan för att känna att hela hon var med mig. Kom åt henne bra där så då började vi. Här kom problemen fram lite mer också, hon ville gå i en lite hög och öppen form, men tog jag ner henne blev hon DÖSTARK och la all vikt i mina händer, så hon fick gå där uppe så länge, (det var inte mycket heller...). Sen trav, ta tillbaka traven utan större krav på aktivitet dock, och så när hon väntade på mig där så fram och då skulle det kännas att hon tog i rätt också. Tog några gånger innan hon riktigt var med på noterna (läs: jag gav rätt signaler på rätt sätt) men sen var hon superduktig! Vi körde i bägge varv och i andra gick det rätt fort innan hon blev riktigt riktigt fin. Då kom också det lilla sista som fattades i formen och jag kunde ha henne där jag ville utan att hon blev stark.

Kul pass! Fia är ju alltid så himla härlig och nu känns det verkligen som att vi hittat tillbaka till varandra igen och det är SÅ skoj att rida. Pratade lite tävling med Lena. Har inte frågat Åsa om jag får ta med mig Fia ut men det spelar ändå ingen större roll. Ena tävlingen vi skulle på är flyttad till samma datum som den andra vi skulle på.... Finns en annan vi kunde åka på som dock är dagen efter min examen = går inte... Lektionsmästerskapet hade jag lagt ner också eftersom det inte är kul att ställa upp och veta att man kommer vara sämre än sist. Det köpte hon väl iofs men tyckte att jag inte får glömma att jag höjt mina krav REJÄLT på den lilla tid jag red Piri. Något jag kanske inte tänkt på? Jag är lite sugen på att vara med på lektionsmästerskapet ändå o rida LA:1 bara för att få ridit programmet mer, och det verkade väl inte vara en helt dum idé enligt Lena så vi får väl se helt enkelt!

Jag är SÅ sjukt sugen på egen häst och blir bara mer o mer sugen för varje jäkla dag som går.
Hopplöst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback